- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Gurulunk, WAZE?!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
#68216320 #46644 üzenetére
Ja, így már értem. Sokat írtam korábban alulfeszelésről, esetleg olvasd el azokat.
Azt is nézd, hogy normál terhelés mellett soha semmi nem fogja olyan terhelésnek kitenni a CPU-t, mint egy stresszteszt. A másik oldalon meg előfordult velem olyan, hogy kiteszteltem 3 programmal is a feszültséget, aztán megnyitottam egy fájlkezelőt és merevre fagyott a gép.
Meg aztán headroom is kell, tehát ha megvan a legkisebb stabil fesz, utána párszáz mV-ot rá kell adni, hogy meglegyen a mozgástere a hirtelen nagy energiafelvételhez.
-
zsigomark3
tag
válasz
#68216320 #46628 üzenetére
biztos hogy a power limit veszi vissza az órajelet?
hőmérsékletet monitorozol? esetleg nem tudsz a hűtés irányába elindulni?
cpu fan fix100% mellett is ez történik? hűtőpad megy a noti alatt? saját felelősségre az alsó burkolati ram/hdd takaró panelt is leveheted a jobb szellőzéshez -
zsigomark3
tag
válasz
#68216320 #46626 üzenetére
A turbó módnak nem az volna a lényege hogy maximális terhelés alatt engedje a cpu-nak a specifikációnál nagyobb frekvenciát, áramfelvételt, teljesítményt?
Véleményem szerint ezért nem fogod tudni turbóval alacsonyabb szorzóra állítani.
Talán érdemesebb lenne kipróbálni biosban egy másik profilt kikapcsolt turbó móddal.
-
Kean_Sorbo
őstag
-
törölt tag
válasz
#68216320 #40441 üzenetére
Ha biosban megvan adva egy érték, annál feljebb nem igen szokott lenni. Aida nálam néha többet is mutatott, a nála beépített CPU Stress programmal. Nálam 1.24-1.25V eszik, terhelve. De az Aida64-nél meg írt már 1.27V-ot is. Én jobban a CPU-Z-re hagyatkozok, úgy is a hőfokok számítanak. Ha biosban belőtted az ideális feszültséget, amíg még stabil, onnantól lényegtelen mennyit ír ki terhelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest