- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
::Trunks:: #1088 üzenetére
6550-esed van és lehet 9-es szorzót állítani?
-
..apa..
csendes tag
hali minden jelenlévőnek
fsb410, feljebb satu
volt emelésnél satu
memória 1:1
miért nem hagy sem voltemelést sem nagyobb fsb-t?
mit tehetnék ho legalább a 3 g meglegyen? (ne azt mondjátok ho dobjam ki..)
ksz -
..apa..
csendes tag
Jó reggelt
szorzó 7x, fsb 410, volt emelve 1.35ről 1 .368ra
de sem a cpuz sem az everest sem cputemp nem jelzi ho hány volton megy, mindegyik az alap 1.35 sőt vmelyik 1.33 ír ki . miért?
és 420 fsbnél satu...miért?
ksz a segítséget -
szitaati
aktív tag
Cpu core fesz. emelve, különben Orthos hibázik, máshoz nem nyúltam. Monjuk ez is fura, 255-ön már Orthos-hiba? Lehet mégis a procim a szar?
VTT-vel még nem játszottam, egyelőre nemigazán világos, hogy pontosan mi is ez, meg ha jól értettem ezzel a bizonyos Cpu GTLREF-el kellene egyszerre állítani, vagy mi. Egyébként ez utóbbi 63%-on van, máshol 67-re szavaztak, de nekem ez az előző Athlon2000+ után totál kínai.
-
szitaati
aktív tag
Coretemp szerint most 45C idle (C1E és EIST kikapcsolva, kis pluszfesz a procin, 11x255), Orthos alatt 60-62C. Everest szerint ezekből vonj le 13-15 fokot. Mindenesetre érdekes, hogy a 255-ös fsb-t is csak fesz emeléssel viszi Orthos stabilan... Ennyire gyengusz lenne a proc? Csak nem...
Amit mondasz kipróbálom majd 7végén, egyelőre az én gépem osztja a netet, úgyhogy kell a másik hálókari. -
DewiL
senior tag
-
szitaati
aktív tag
Szia!
Köszi a választ! A tápom Corsair VX450-es, a bios az 1.4-es. Eredetileg 1.1 volt rajta, az 1.4 annyit változtatott, hogy most 255ös fsb-vel stabil ugyan, de Orthos mellett meghal a gép(mármint Ortos nem hibázik, csak az egész úgy belassul, hogy percekbe telik, míg bármi történik), mígy az 1.1es bios-szal ugyanezen beállításokkal Orthos mellett tudtam azért netezni...
Lehet felteszem az 1.2-őt Zájec mintájára.
Egyébként most néztem, hogy én a PCIe frekijét állítottam 100-ra, a sima PCI-ét 33,33ra kéne, viszont hol a fenében van ilyen opció?Vak vagyok, vagy tényleg nincs ilyen? A másik, amit a C2D tuningos fórumban olvastam, hogy kapcsoljam ki a ,,Spread Spectrum"-ot. Na most emlékszem, hogy a régi AMD-s lapomon volt ilyen és tényleg ki kellett kapcsolni, itt viszont ezt sem találom.
Szóval ezek nem kavarhatnak be ennek a PCI-os Matrox videokari-csodának? E mellett még van egy PCI-os hálókártya is, de én inkább a videokarira gondolok. Szegénykén van egy kb akkora hűtő, mint az alaplapon a SB-n, viszont alig birom kézzel megfogni...
-
..apa..
csendes tag
sztok.
400 fsb 7x, ezt hagyja...fesz emelés, nagyobb fsb leáll és bios vissza.Miért?
olvasgattam ho EIST kikapcs. az segít?
ksz -
..apa..
csendes tag
SZTOK
csak 6,és 7 x szorzót enged a gép. ha kikapcsolom az EIST-t megváltozik? -
jagada
addikt
Hi!
Van egy Abit SA7 deszkában egy 1.7-es celerongy procival, ezt szeretném tuningolni. eddig AMD platformon nyomtam és ennél a masinánál kicsit másabb a BIOS, segítene valaki hogyan húzhatnám fel kicsit, mert a biosban van valami olyan opció ahol beáálíthatom hogy hány MHz-el mennyen a proci (szozó+FSB állítás autómatikus) de ha mennézem xp alól Cpuz-al csak alapnak, vagyis 1.7-esenk láttya.
-
DewiL
senior tag
válasz
szitaati #1079 üzenetére
a Thermal controlt kapcsold vissza (ez a proci hardweres védelme a túlmelegedéstől a tuningban nem számít) a C1E a voltot csökkenti ha nincs terhelve a proci az EIST vagy másnéven SpeedStep pedig a proci szorzóját szóval ezeket tényleg érdemes kikapcsolni tuningnál
frissíts bios-t az 1.4-re ha még nem tetted meg
a VID a proci alapfeszültségemilyen tápegységed van?
egyébként simán mennie kell(ene) 400as fsb felett is, a procid ált 3g körül simán megy
-
szitaati
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Videokari kivételével sikerült beszerezni egy új gépet(konfig a profilomban) és gondoltam megnézem meddig bírja a procim a húzást. No most a következő történt: alap órajelen 255 fsb-vel még elindul, 256-tal már nem, ha visszaveszem a szorzót, akkor sem. Gondoltam kikapcsolom a biosban a következőket, hátha ezek kavarnak be: Advanced BIOS features =>CPU features => Termal Control, C1E, EIST
Ezekről annyit tudok, hogy a C1E és az EIST a szorzóval meg órajellel játszik, hogy idle-ben ne egyen annyit a proci, a thermal control-ról meg fogalmam sincs, a kézikönyvben annyit írnak csak róla, hogy engedélyezi, vagy letiltja a thermal monitoring-ot. (Ha valamit rosszul tudok javítsatok!) 8-as szorzót beállítva sem indul a gép 256-os fsb-vel, ha adok neki plusz feszt, akkor sem. (Sokat nem mertem adni neki). Mitől lehet ez?A proci M0 steppinges, 1,325V VID-el <=télleg, ez mi?
Valamit tuti elrontok... Egyébként 255*11-en elindul, de Orthos hibázik... ha adok neki egy kis plusz fesz-t akkor viszont stabil(7,5 óra Orthos csak elég...
Ötletek? Esetleg a PCI-os videokari fogja meg valahogy? Pedig fix 100mhz-re állítottam a PCI frekit... Ramot meg mindig 800 alá osztottam vissza, hogy ne kavarjon be.
Köszi a helpet!
Attila -
Chaser
legenda
válasz
..apa.. #1047 üzenetére
"Az FSB nem 3x333mhz, hanem 8x333mhz/2660/. PCIe frekit fixáld 100-ra, FSB-t kezdetnek tedd 400-ra. Ramokat úgy oszd be, hogy 800 közelében legyenek, kicsivel lehetnek felette. Időzítésük cl5 legyen / 5-5-5-18 /, a többi értékkel ne foglalkozz. Ezt a menüt a főmenüben állva ctrl+F1-gyel tudod előhozni. A feszültségértékeket tedd manualra, auton a lap visz magával minden értéket. Ha 400-on nem indulna a gép, akkor legyen 375. aztán szépen 5-ösével, 10-esével emelheted.
Ha alapfeszültségen akarod tuningolni a procit / mivel kezdő vagy nem is ajánlok mást /, akkor kb ennyi a történet. Ha viszi a 8x400-at az jó darabig mindenre elég lesz. ha összejött teszteld orthossal pár óráig, 12 óra hibátlan teszt már bizodalomra ad okot, coretemppel nézd a magok hőmérsékletét, orthos alatt meg fog ugrani nagyon.
Ha ezek is stimmelnek akkor konvertáló progik, mediaplayerek, böngészők, letöltők, meg egy húzósabb game pár órás nyüstölése után használhatod nyugodtan úgy a gépet."
Ez nem volt elég szájbarágós? -
::Trunks::
senior tag
válasz
#56573440 #1067 üzenetére
Nah én is hozzáfűznék valamit.Már egy pár hete Pistát használok..Játékoknál kegyetlen szar.NEM csak 3fps el kevesebb.Jó nincs GTXem és nem is lesz,de akkor is.Viszont amit én ezt gyilkoltam azalatt az XP-t már 3X újrakellett volna telepíteni.Sok újraindítgatás,fagyás a túlhúzás miatt stb stb. Az XPt tönkrebassza,de a Vista sokkal stabilagg iylen téren.
-
Cramo
tag
Üdv,
belevágtam a tuningolásba, 2.66-os, celeron D-vel, alapfeszen 2852 mhz-en vagyok és 40C-os, terhelve 41,a gondom az, hogy az biosban nem találom a fesz emelést, illetve, hogy a szorzót hol lehet állítani.(mert olvastam hogy kisebb szorzó magasabb fsb jobb, nekem jelenleg 143x20 on van) Alaplapom: MSI Pm8M-V
1gb ddr 333mhz-es ram (2x512)
Előre is köszönöm a segítséget -
Skynet258
veterán
válasz
Saca0311 #1071 üzenetére
De, csak néha viccelődünk is azé
Vista vs Xp: Személy szerint nem szeretnék itt is elindítani egy vitát erről az egészről, van már erre pár topik
Annyit tennék hozzá csak, hogy valaki írta, hogy Xp nem szereti a tuningot... na ez hülyeség, Vista előtt is volt tuning, nem is kevés ugyebár
Az azonban lehetséges (sőt, a Vista megjelenésekor volt is rá precedens), hogy Vista alatt jobban kijön, ha instabil a rendszer. Sokaknak volt olyan, hogy azt a beállítást, amin ment XP alatt a cumó, azt a Vista kékhalállal hálálta meg (mint mondtátok, más a memóriakezelés, meg még egy csomó minden, érzékenyebb a drága, na). Sőt, emlékeztek, még videókareszt sem lehetett egy csomó ideig húzni alatta, mert nem volt megfelelő program, ami helyesen működött volna... Szerencsére ez már elmúlt, sőt, én bátran ki merem jelenteni, hogy Vista alatt sem rosszabb az élet, nekem legalábbis fél éve biztos az van, és pár bosszankodáson kívül nem volt gondom se tuningal, se magával a rendszerrel.
Magyarul nem mérvadó, hogy milyen rendszer van fent a gépen, a tuning a hardver elemektől fog függeni.
-
DewiL
senior tag
válasz
#56573440 #1067 üzenetére
amióta megjelent a vista azt használom és nekem eddig csak pozitív oldala volt az xphez képest azt pedig nem igazán érdekel hogy esetleg 3fps lasabban megy az xy játék
mellesleg középkategóriás vagy már talán az sem vga-m van és majdnem mindent 1680*1050ben játszok és teljesen jó
de szerintem mindenkinek más az igénye valakinek kell a vista valakinek nem de sajnos/szerencsére egyretöbb játék lesz csak Vista only -
törölt tag
játékok alatt is sikerült mérni, ott is volt különbség, bár gtx-el csak fps csökkenést láttam, sehol nem volt olyan hogy itt még megy ott meg nem, de ha középkatos vga van akkor vista alatt ugyanazzal a romlással már vissza kell venni pl szűrőt. és akkor nem a dx10 miatt akadt probléma
-
DewiL
senior tag
válasz
#56573440 #1065 üzenetére
látom te is 3dmark-kal szoktál játszani
jah és elképzelem amint a vista megzabálja a hangkártyámat
no offense
a memória kezelése pedig alapvetően más mint az xp-é ezért tűnik úgy hogy többet használ de a mostani memória árak mellett szerintem nem a mermória méret a gyenge pont egy gépben -
törölt tag
válasz
..apa.. #1061 üzenetére
a vista jobban szereti zabálni a memóriát, illetve a többi hardverelemeket. ha valaki azt írja hogy nem számít teljesítményben az nem futtatott még 3dmarkot alatta. xp vs vista-ban kooly difik vannak pontszám tekintetében. tuningolni viszont ugyanúgy lehet, az nem opfüggő.
-
..apa..
csendes tag
szép jó reggelt mindenkinek.....
mmint aki jelen van.. kérdésem volna..
számit e a sebességnél ill a tuningnál ho xp vs vista-t használ a vas?
ksz -
zsid
senior tag
válasz
Saca0311 #1059 üzenetére
Helló
Nekem a sempronom majdnem egy évig ment 2,4GHzen a K8N ben és semmi baja nem lett a lapnak
Én egy Samsung TCCCvel és egy Hynix D43-mal nyomultam,472MHz-ig bírták a 2,5-3-3-5 1T időzítéseket, a felett csak a 3-3-3-8 2T-t próbáltam.
Ha jól emléxem akkor a rendszerem akkor volt a legjobb, amikor a proci nemvolt 2,4GHzre húzva,hanem a ram volt túlpörgetve. -
Saca0311
tag
Sziasztok!
Nos, van egy sempron 2600+os procim egy ASUS K8N (NF250) lappal. 2.4 GHz-t simán viszi, csak a chipsetem megegszik nagyon, ezért amíg nincs jobb chipset hűtőm addig semmi tuning. Viszont utánna igenA kérdésem az lenne, hogy a memóriaidőzítéset hogyan állítsam
Itt a két ramom:
[link]
[link]
Előre is köszi! -
CHIPman
nagyúr
most végülis nekiálltam tuningolni a 2,4-es Cerkát. az FSB-t feljebb húztam, úgy h a proci 2,8-on fusson, a RAM-ot pedig 266-ra állítottam AUTO helyett(266-os DDR). kell még valamit csinálnom? gyári, ma tisztított hűtővel 47°C. Elmegy ezen a hőn vagy vegyek lejjebb belőle? más: lehet állítani a procihűtő venti sebességét alaplapi csatival, vagy érdemesebb vennem 4pin-es cuccot hozzá?
még más: le szeretném terhelni valamivel Vista alatt a procit, és úgy megnézni a hőjét. mit ajánlotok, ami nem teszi tönkre a procit, és ilyenre való?(+beállítások is kellenének)
előre is kösz -
Skynet258
veterán
válasz
..apa.. #1055 üzenetére
Látom tetszik a dolog
Voltokat egyelőre hagyjuk békén, játszhatod azt, hogy emelgeted az Fsb-t mondjuk tizesével (tehát bios, emelés 10-el, win indít. Ha oké, akkor restart, bios, win indít...).
Amikor a rendszer nem tud már bootolni, vagy restartol (ilyenkor visszarak mindent majd alapra, de ne ijedj meg ettől, nem lesz semmi baja), akkor az utsó próbálkozásból vegyél le mondjuk 5 Fsb-t, ha van boot, és minden okénak tűnik, akkor eressz rá minimum két óra Orthost (ez egy tesztprogram, innen tudod leszedni például). Ezt beállítod 9-es prioritásra, azt hadd menjen. Ha minden okés, és nem hibázik az Orthos sem, akkor megtaláltad a maximumot, amit ki lehet hozni a prociból (fesz emelése nélkül).
Ezzel elleszel egy ideig, ha tovább akarsz lépni, akkor szóljFontos: a semmi mást ne húzz még a procin kívül, a memóriát tartsd 800 közelében (alatta lehet bármennyi, felette minél kevesebb). Ezt azért kell így csinálnod, mert ha mindent nekiállunk tuningolni, és hibázik a rendszer, nehezebb kiszűrni, hogy mit tuningoltunk túlzottan. Persze ha gyakorlott leszel, akkor ki lehet szűrni, de egyelőre csináld az egyszerűbb módszerrel
Sok sikert!
-
Skynet258
veterán
válasz
..apa.. #1051 üzenetére
7x400-at lőjj be (2800 Mhz), ennyit simán vinni fog. A ramokra ugye figyeltél, hogy 800 Mhz körül legyenek (például 2-es szorzó, és meg is van)?
Közben rájöttem, mi a gond: szerintem ez csak az EIST lesz (visszaveszi a szorzót, ha nincs terhelés alatt a proci, energiatakarékossági funkció). Terheld le a procit, és úgy nézd, mennyit mutat a Cpu-z, fel fog ugrani 7-esre a szorzó. Másik lehetőség pedig, hogy kilövöd biosban az EIST-et, és akkor folyamatosan annyin megy a procc, mint amit beállítottál.
-
Chaser
legenda
válasz
..apa.. #1043 üzenetére
Ugyanúgy járj el ahogy a #1035-ben leírtam. Te is indulhatsz 400-as FSB-ről, aztán 10-esével lépkedhetsz felfelé ha az nem elég.
szerk: persze az mindenkinek szól, ha megvan az elérni kívánt órajel, akkor a ramokkal is lehet játszani, hogy nagyobb órajelen menjenek, hogy melyik ram mennyit bír, ki kell próbálni
-
..apa..
csendes tag
bocs
8600 gt -
..apa..
csendes tag
köszöntök mindenkit. meg búék.
olvasgatok nézelődöm tanulgatok...új vok és öreg ember.. :-)
karira a kölköknek gépet újítottam
gigabyte ga-p35 dsl3@f7b
E6550 gyári hűtő
2x1 G a-data 800
leadtek 9600 gt 256 ddr3
kérdés: 3dmarkt06: 4428 kevésnek tűnik, többre számoltam
aqvamarkt: 115 961 ......
megtolnám... hogy s mint? mit hol mekkorára?ksz ha válaszolnátok. mindenkinek minden jót
szájbarágósan.. ha lehet -
törölt tag
válasz
hosszupuska #1032 üzenetére
Hy! Nekem is ilyen alaplapom volt ,de ilyen problémával nem találkoztam. Mondjuk én a 9.1 -es biossal kezdtem. Lehet hogy régi a biosod és azért nem engedi feljebb. Egyébként 280- ig a lap nálam stabil volt szoval megéri frissíteni szerintem. Jha és a 9.3 ast töltsd le ha frissítesz mivel szerintem az a legjobb. na BB
-
Chaser
legenda
válasz
hosszupuska #1040 üzenetére
De. Sorry, akkor nem nyert.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
horvathben #1038 üzenetére
Köszi!!!
-
horvathben
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #1036 üzenetére
Boldog Új Évet! Mindenkinek
És köszi
-
horvathben
csendes tag
Köszi szépen, kipróbálom, és megosztom veletek tapasztalataim (már ha lesznek...majdcsak átalakulok pancserből tuningolóvá, vagy legalábbis olyanná aki tud egyet s mást a cpu-król
-
Szabikaa20
őstag
Boldog újévet mindenkinek!!!
-
Chaser
legenda
válasz
horvathben #1033 üzenetére
Az FSB nem 3x333mhz, hanem 8x333mhz/2660/. PCIe frekit fixáld 100-ra, FSB-t kezdetnek tedd 400-ra. Ramokat úgy oszd be, hogy 800 közelében legyenek, kicsivel lehetnek felette. Időzítésük cl5 legyen / 5-5-5-18 /, a többi értékkel ne foglalkozz. Ezt a menüt a főmenüben állva ctrl+F1-gyel tudod előhozni. A feszültségértékeket tedd manualra, auton a lap visz magával minden értéket. Ha 400-on nem indulna a gép, akkor legyen 375. aztán szépen 5-ösével, 10-esével emelheted.
Ha alapfeszültségen akarod tuningolni a procit / mivel kezdő vagy nem is ajánlok mást /, akkor kb ennyi a történet. Ha viszi a 8x400-at az jó darabig mindenre elég lesz. ha összejött teszteld orthossal pár óráig, 12 óra hibátlan teszt már bizodalomra ad okot, coretemppel nézd a magok hőmérsékletét, orthos alatt meg fog ugrani nagyon.
Ha ezek is stimmelnek akkor konvertáló progik, mediaplayerek, böngészők, letöltők, meg egy húzósabb game pár órás nyüstölése után használhatod nyugodtan úgy a gépet. -
Chaser
legenda
válasz
hosszupuska #1032 üzenetére
Ha BIOSban 232-ig van az FSB, akkor az ntune nevű progival win alól még 250-ig húzhatod.
-
horvathben
csendes tag
Sziasztok
Nagyon kezdő vagyok, idén tudtam csak meg először egyet-smást a hardware-ekről...
Most vettem új gépet, és szeretném picit felnyomatni a teljesitményét
Nagyon örülnék, ha valaki segítene, hogy mit és meddig kell/lehet felnyomatni :S
Na akkor az adatok:
Intel Core 2 Duo E6750 (2.66GHz)
2x 1GB KINGMAX DDR2 MARS 800MHz RAM
VGA: nVidia GeForce 8600GT
Van a chipsetnél még vmi front side bus speed, ami 3x333Mhz, ez nem tudom micsoda :S
A hűtésem elég jó (legalábbis sztem)
Van külön Zalman CNPS7700-Cu CPU hűtőm, meg ezen kivül 2 hűtő, az egyik a táphoz, a másik a házam oldalán
Na szval, aki tudna segiteni, írjon, légyszi!!!!! -
hosszupuska
csendes tag
Hali.Kellene egy kis segitség.VAn egy MSI K8T Neo2 f alaplap x2 4200+ procival.A Biosbsn a cell menüben csak 232 ig engedi vinni az FSB t. Hogy lehet a 2500MHz et feljebb tornázni?,üdv
-
Shrike7973
senior tag
Kisebb segítséggel megoldódott a problem
2,6 ghz en fut a cucc.
A csokikat meg megeszem -
varga911
senior tag
válasz
Shrike7973 #962 üzenetére
Próbáld ezt:
FSB: 400
PCIE: 100
Mem multiplier: 2.00Procinak 1.35V-ot adj, memóriának +0.2V-ot.
Üdv. -
CHIPman
nagyúr
csak mert valaki ezt mondta...
128MB SDRAMmal menne azon a gépen az XP(konkrétan az Amptron lapos 433-as celeronos gépről beszélek), amin 256-tal sem ment?(párszor elindult, aztán a töltésnél megakadt a kék "csík" és nem ment tovább)
más: miért írja minden winyóra a másik gépem, hogy "Lemezolvasási hiba"(1. winyó újraindulás után, de itt sztem a winyó hibás) vagy hogy "A Telepítő nem tudta megformázni a lemezt"(2. winyó, telepítős formázás után) -
Chaser
legenda
válasz
Aranygyerek #1021 üzenetére
Sztem megtörtént.
-
lúzer
veterán
válasz
Aranygyerek #1021 üzenetére
ugyanez a hiszti megy
http://prohardver.hu/tema/windows_xp_kerdesek_es_valaszok/hsz_6801-6900.html#msg6839 -
Topa00
tag
sziasztok
van egy Asus m2n sli deluxe lapom meg egy 5200+-os procim.
ebbe milyen mermóriát érdemes venni? elsősorban a gépet játékra és filmre használom.
nem értek ezekhez a ramokhoz. köszi a segítséget.
ja és 4gigát akarok bele, mondjuk ugy hogy 2*2gb -
Chaser
legenda
válasz
Shrike7973 #1015 üzenetére
Ha vkinek írsz, akkor az adott hozzászólásnál katt a válasz gombra, és akkor tudjuk miről van szó, nem a levegőben lóg. Nem megyek mostanában Kecsóra, nem tudok segíteni már mondtam.
-
Shrike7973
senior tag
Nah télleg szivesen bevásárlok pár csokit is ha szeretnél.
Nem tudsz segíteni akkor?
-
CHIPman
nagyúr
gyári hűtőm van.(kis borda kis ventivel
) azzal is? fix 35-36°C a BIOSban
-
CHIPman
nagyúr
pls. HELP!!!
#1003 -
Shrike7973
senior tag
Kapsz tólem annyi csokat amennyi belédfér
... Na?
Épp most fedeztem fel a Choco edition erdei csoki verziót... -
Rider74
tag
válasz
Shrike7973 #1008 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Ketyegi #1006 üzenetére
Mostmár minden ok
Hosszútávon kárt tehet a vga-ban a pcie órajel emelése, ezt mondják. Lehet nincs benne semmi, de jobb félni..teljesítményből meg nem vesz vissza.
BÚÉK#1007 Shrike7973: keresd meg a lapod topikját
szerk: megszoktam Kecsón fordulni, de mostanában nem megyek, pár csokiban kiegyeztünk volna
-
Shrike7973
senior tag
Nincs vki kecskeméti itt aki eljönne hozám és egy kis zsetonért megtuningolná a gépemet mert én ezt nagyon nem vágom..?
-
Shrike7973
senior tag
Nemértelek :S
-
-
Rider74
tag
válasz
Shrike7973 #1002 üzenetére
Mert ha piszkálod az FSB-t minden érték mozog vele együtt valamilyen arányban...Gyári hűtővel (jobban)figyeld a tesztek alatt legalább az első ciklus lefutásakor a hőmérsékletet.
-
Rider74
tag
válasz
Shrike7973 #999 üzenetére
Az 1.3..V az alapfeszültség de terheléskor leeesik a fesz valamilyen mértékben de ez az alaplaptól, Ramtól,chipsetttől, talán még a széljárástól is függ csak TE tesztelheted ki magadnak.Állítsd
be a feszültséget egy kicsit magasabbra ÉSSZEL kis lépésekben és figyeld, hogy Prime95 ,vagy Orthos alatt mennyit esik a fesz. Everesttel vagy CpuZ vel. Ha feszemelés nélküli tuningot akarsz megvaósítani nincs más út csak ez. -
CHIPman
nagyúr
Hello! Elég új vagyok még itt
Lenne nekem egy Socket370-es 433-as Malay Celeronom. Azt szeretném húzni(az alaplap hozzá Amptron -nemtommi-) 500MHz-re minimum. de a BIOSban nem találom a dolgot.(az előző S370-es lapon SoftMenu III Setup volt a neve, itt nincs még csak ilyesmi sem)
H E L P
(remélem jó helyre írtam) -
Shrike7973
senior tag
PCIe hol/minek kell 100 ra fixálni?
-
Shrike7973
senior tag
gyári a hütőm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Részesedést vásárol az Intelben a Softbank
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Intel core I7 8700k
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest