- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kötekszem, a RAM-ok esetében egyetértünk. Egyébként is mindössze érdeklődtem, hogy miből gondolod az általad leírtakat. Ez a kötekedés? Gondoltam írsz tapasztalatokat, linkelsz cikkeket, teszteket, stb.
Ettől függetlenül nem tartom objektívnek a véleményed, melyben cseppet lehúzod a lapot. A P5K-VM egy remek mATX tuninglap, ezért mertem ajánlani Papi77-nek. Sajnálom, hogy neked nem sikerült kihoznod belőle 300MHz-es FSB-t, noha simán megy 500MHz-en is, ahogy azt több tesztben is publikálták.
De, hogy ne a levegőbe beszéljek, tessék, P5K-VM@500MHz FSB. -
NRG
tag
Először is kingmax ramoknak sose adj 2.2 mert rövid időn belül megsülnek....
A G33 chipset nehézkesen megy 1200FSB-vel (300x4) A BIOSban keress olyasmit ahol a Nbridge-nek, FSB-nek adhatsz +V-ot ha van ilyen adj neki +0.1-et. A procinak 1.47-et. Kb ennyit tehetsz ha így sem megy akkor a köv. lépés egy új alaplap pl Gigabyte DS3 olcsó és jó. Mondjuk a tápod is éppen-éppen.
-
Nem feltétlenül kell tudnia a 3GHz-et alapfeszen. Ha 10*300MHz-en próbálkozol, és 750MHz-en ketyeg a RAM, akkor nyilván nem ő lesz a gyenge pont, mivel 800MHz-es kitről van szó. Lapnak és procinak emelj némi feszt. A procifeszt VCore néven találod, a lapnak pedig a magasabb FSB-hez kellhet némi fesz, a lapod topicjában biztosan meg tudják mondani milyen néven találod (NB, MCH, FSB, VTT, iesmi). 11*273MHz-en nem valószínű, hogy nem bírná az FSB-t a deszka alapfeszen, tehát minden bizonnyal a CPU lesz az éhes malacka a sorban. Mennyit kap most?
-
szia!
Hát,nem birja feszemelés nélkűl sem 10*300-as,sem 11*273-as beállításnál!Mindent úgy csináltam,ahogy mondtad!A procinak kell feszt adnom,vagy a ramnak?Leírnád,h hogyan kell?10*300-nál 750mhz-et állítottam be a ramnak(Miért van az,h 10*300-nál 3,3Ghz-et mutat a rendszerinfó?)Thx -
-
Mr Manson
tag
HELL all!
Most szerettem volan huzni a procimon 6300as de valamiért a CPU frequency nem lehet 266-nál nagyobbra venni!1219es BIOS van fent! Racecam leirása alapján csináltam mindent(P5B lapok topik) csak az FSB-t nem tudom valamiért nagyobbra állitani!
Légyszi elég sürgős lenne a segitség!Előrre is köszönöm! -
Croatush
tag
Na ramok +0,4voltot kaptak, proci normálon van, többi +0,2voltot kapott, így időzítéseket be tudtam állítani 4-4-4-12-re, FSB-t meg 380*8ra. Az arány még mindig 5:6. FSBt miért nem tudom tovább húzni?
-
Croatush
tag
-
Croatush
tag
Üdv!
Most hogy végre megvan az új gép, szeretnék egy kicsit húzni rajta, hogy jobban fűtse a szobámatA gép:
p35-ds3r lap
e6750 G0-s proci + hypertx2
2*1GB Geil Black Dragon 800MHz-es ram
msi 7950gt vga
Corsair VX550W tápSzeretném prociból kihozni a maxot először alapfeszen, aztán memória időzítést levinni CL4re ehhez hogyan kezdjek hozzá? Azt tudom mit hogyan és hol kell átállítani de gondolom nem ráadok mindenre +200 feszt és rávágom a 450es FSB-t ozt simán megy
-
Raz3r
tag
Bocsi, hogy nem témába vágok, de szeretném kikérni a véleményeteket, hogy meddig lehetne húzni egy E6400-as procit alap hűtővel? Játék miatt kellene, és dx9ben overlockal bőven többet teljesítene, vagy fölös az overlock?
Előre is köszi!
-
-
Az világos, de ahogy emeled az FSB-t, emelkedni fog a RAM órajele is, tehát, ha a 200MHz-es FSB-hez beállítottad a 800MHz-es RAM frekit, akkor ez 1:2-es arány valós órajelen, vagyis 300MHz-es FSB-vel használva ezt az arányt már 1200MHz-es RAM órajelet fogsz kapni, ami már nem fog menni a memóknak. Tehát, miután beállítottad a kívánt FSB-t, mondjuk a 273-at 11-es szorzón, állítsd be újra a DRAM Frequency-t, egy 800MHz-hez - lehetőleg alulról - közel eső értékre!
-
Amennyiben stabilan tudja a 3GHz-et (erre ugye nincs garancia), akkor egy 300MHz*10-es beállítás lenne optimális 750MHz-es RAM órajellel. Ez utóbbihoz ebből a listából a 800MHz-hez legközelebb eső opciót kell választanod.
Ha a lap alap feszen nem szeretné, akkor mehet 272MHz*11-es beállítás. A RAM órajelét a fentiekhez hasonlóan tudod beállítani.
-
-
Chaser
legenda
válasz
peterbacsi #1959 üzenetére
1.8V az alapfesze, 2V-ig lazán bírja borda nélkül is.
Jah, a kérdés pedig egy kérdőjellel is kérdés...szerk: #1962 papi77: Nem, épp erről beszéltem pár hsz-szel előbb...csak tudnám mért járnak ide azok, akik ennyire nem képesek infot feldolgozni...ennél szájbarágósabban nem tudom elmondani, talán majd más...
-
üdv
ha a procit akarom húzni akkor mindenképpen kell a ramokat is? -
KMT
addikt
válasz
Általában a túl sok fesz öli meg a ramokat, a frekvenciát emelheted, előbb fog hibázni, mint elromlani. Ha van a házadban valami hűtés, akkor szvsz nem lesz gond a hőmérséklettel.
MOD: lassú...
-
válasz
A magasabb órajelektől nem melegszik számottevően, csak a magasabb VDimmtől.
-
válasz
peterbacsi #1955 üzenetére
200-as FSB-nél 400MHz-es RAM freki jelenti a szinkron hajtást. 250MHz-es FSB ez 500MHz-es effektív RAM órajelet jelent, ha valóban szinkronban van.
OS alól nem érdemes tuningolni, használd a BIOS-t!
-
Chaser
legenda
válasz
Amit te mondasz, azaz időzítés, cl5. A Kollega az órajelre gondolt, everestben vagy cpuz-ben látsz pl 450mhz-et, az 900mhz effektív, a 800-zal szemben, ami a névleges órajele. Ha emeled az FSB-t, automatikusan nő a memória órajele is. Ez egy darabig elmegy, ramtól függően, a kingmaxot is viszik általában a 900mhz-et, esetleg kisebb-nagyobb feszemelés kell. A probléma ott kezdődik, amikor nem viszi, erre is van megoldás, találsz a BIOS-ban egy olyat, hogy FSB: DRAM páros. Itt kiválaszthatod milyen szorzóval számoljon a ramnál a chip. Pl beállítasz 300-as FSB-t, 3-as szorzónál az 900mhz effektív órajel a ramnak, 2.5-nél 700, stb. Meg kell találni egy olyan optimális FSB és ram órajel értéket, hogy mind2-t bírja a cpu és ram. A te procidnak sztem a 350FSB nem lehet akadály, a cpu szorzóját állítsd 8-ra, azt valszeg alapfeszen viszi, vagy 9-re, ott már lehet kell kis pulsz fesz., a ram szorzót meg tedd 2.5-re, így a ram órajele 2.5x350=875mhz lesz, ezt lehet alapon is viszi a ramod, ha nem akkor adj neki 0.1V-ot, ha úgyse megy 0.2V-ot. Először viszont elég neki 2-es szorzó is, hogy tesztelhesd a proci biztosan bírja-e a 350-es FSB-t, mert ha zizi lenne nehéz eldönteni hogy cpu vagy ram miatt, ha stabil a cpu, mehet a játék a rammal is
szerk: az FSB: DRAM-ból mindig egy
lesz a közepén/ FSB
RAM/m csinálhatnának már valamit az okosak, hogy ennél a kifejezésnél ne működjenek a szmájlik
-
bolcsodal
addikt
válasz
Mármint úgy értem, hogy a memóriák nem bírják az 1000MHz-et, amit a 250-es FSB jelent nekik, ha a procival szinkronban húzod. Bár itt már tényleg semmi tapasztalatom az új csipszetekkel kapcsolatban....
Épp ezaz, hogy nem kellene szinkronban hajtani őket. Vagy emelni kellene a feszt a RAM-oknál. De ha még most kóstolgatod a témát, akkor nagyon óvatosan emeld meg a RAM-ok feszültégét.
-
peterbacsi
csendes tag
Hát nemtom hogy szinkronba e mennek!
A CPU-Z azt irja mindegyiknél hogy 5,5,5,18,2T!
Hol kell szinkronba rakni???
-
Coupe
csendes tag
Melyik beállítás jobb vagy gyorsabb egy E4300-nál a 9X333 vagy a 8X375?
-
bolcsodal
addikt
válasz
peterbacsi #1951 üzenetére
A memóriák szinkronban mennek? Biztos bírják az 1000MHz-et alapfeszen?
-
peterbacsi
csendes tag
Nos átállítottam a PCIe-et 100Mhz-re felhúztam az FSB-ét 250-re így 250x11 lett az órajel!
De most is eltárolja majd kétszer újraindul és visszaáll alapértelmezettre!
Mi lehet a gond?
-
bolcsodal
addikt
válasz
peterbacsi #1945 üzenetére
Fixáld a PCI, PCIe frekvenciát a BIOS-ban. Bár ezekhez, az újoncokhoz nemnagyon értek, de ez lehet gond....
-
peterbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy C2D E4500-ás (Conroe) procit azt szeretném egy kicsit felhúzni mert most alapon megy 2,2Ghz-en 200x11-es szorzóval! A memóriám az 2x1024 Mbyte Kingmax 800Mhz-es!Az alaplapom az egy Gigabyte 965P-S3 v1.1
A CPU-Z azt mondja hogy 800Mhz FSB-én van a proci és 1,2-1,3V-olt között van! A memória időzítésekre azt mondja hogy DRAM Frequency:400Mhz , FSB
RAM 1:2, 5,5,5,18,2T !
Nos a Gigabyte Easy Tune nevezetű progijával próbáltam húzni az FSB-ét húztam! De akár mekkorát változtatok rajta a gép kékhalállal újra indul majd 2x-er resetelei magát és visszaállnak az eredeti értékeke!
Hogy tudnám felvinni 3.0Ghz-ig?
Légyszi segítsetek!
Köszi! -
-
Ari18
őstag
1.38-as a CPU-Z
Az everest meg 2.20-as
Biosban auto-n hagytam a feszbeállítást csak az FSB-t nőveltem. -
Ari18
őstag
Sziasztok!
melyik proginak lehet hinni? everest vagy CPU-z ? mert az everest 1.49V-t ír a cpu magra a CPU-Z meg 1.213V-ot. -
syberia
veterán
Sziasztok, kis gondban vagyok az alaplapommal: egy Asrock K8upgrade-1689 ALI
chipsettel- Sempron 3100+ procim van, most 9*220-on (1980mhz) stabilan megy,
de nem merem tovább emelni mert fogalmam sincs mennyi lehet közben az AGP órajele, nem tudjátok melyik program mutatja ezt meg?
Azt tudom hogy kb. 66mhz az ideális a VGA-nak. -
Chaser
legenda
válasz
D347HBR1NG3R #1903 üzenetére
A 2 progi az eredeti 10-es szorzóval számol, ennyi a magyarázat. Intelnél speedstep van, leveszi a szorzót 6-ra, BIOS-ban ki tudod kapcsolni ha zvar, EIST, C1E néven fut, a P31-es lap vga-s változata van neked ha jól sejtem, nézz be a P31DS3L topikba, a 2 lap BIOS-a sztem 1forma, de a tiéd kevésbé tuningolható. csak arra ügyelj, hogy a feszeket ne hagyd auton, mert automatice viszi magával a BIOS, ha FSB-t emelsz. Ami cpuz szerint most van az korrekt, ramok mennyin járnak?
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #1918 üzenetére
Hát a cuccok élettartamát ezzel nem nagyon fogod növelni. Te valami olyasmit szeretnél ha jól értem, mint AMD prociknál a c'n'q, vagy intelnél speedstep, csak progival megoldani.
#1919 BenceShearer: Mint nevében benne van, dual -azaz 2- channelhez 2 modul kell, 1-gyel érdekes lenne, viszont jó ha 5%-kal gyorsabb úgy a géped, de lehet sokat is mondtam.
-
bolcsodal
addikt
válasz
BenceShearer #1919 üzenetére
Nem megy, és felezi a memsávszélességet a single mód! Ha jól tévedek...
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Egy sima 939-es Athlon 64 Venice-t szerétnék használni 1 db 512-es 400-as modullal. Ilyenkor megy a RAM dual-ban? Ha nem, mennyire fogja visssza a procit a single memory mód?
Köszi a válaszokat!
-
bolcsodal
addikt
Energiatakarékosság, és a cuccok élettartamának növelés volt a célom. És ha ezt nem tudom két kattintással windóz alól megoldani, akkor ez nekem kényelmetlen. Persze ugynaolyan jó megoldás a BIOS-ban kotorászni. Csakhát kikapcs+boot+BIOS+boot....
Az újabb chipset-ek automatikusan tudják ezt. Sajna az öreg rókákat noszogatni kell erősen...
Köszi a válaszokat.
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #1916 üzenetére
De mért kényelmetlen? Ha jól értem huzamosabb időre akarod így a gépet, nem tudom mért nem jó a BIOS. Én is belőttem a gépemet, a procinak adható legkisebb fesz megtalálása jelentett kb 2 percet, hogy alapórajelen menjen. FSB-t meg akkor kell csökkenteni, ha a gyári órajel alá akarsz menni, 1ébként felesleges.
-
-
bolcsodal
addikt
Sajna az RM-clock nem kezeli az FSB-t. P4-et kéne időlegesen és dinamikusan downclock-olni windóz alól.
Ha meg csökkentem a feszt lefagy alapórajelen is...
Az i865PE BIOS pedig nem túl bőkezű a dinamikus beállítások terén.
Athlon prociknál működik a szorzócsökentés RMClock-ban. De nekem FSB csökkentésre lenne szükségem. ClockGen-be belfagyott a gép.
-
bolcsodal
addikt
Üdv...
Furcsa lesz a kérdés....downclock-olni szeretnék. Ismertek jó programokat hozzá?
RmClock, ClockGen, Speedfan nem működik rendesen... -
Seelaard
tag
Kedves fórumozók. Látom, hogy ti annyira pengék vagytok tuning kérdésben, hogy biztos félgőzzel kiköhögitek nekem a megoldást a problémámra.
Mitől van az, hogy ha 400-ról 440-re felveszem az fsb-t, akkor a memória másolásom sebessége az everest szerint kevesebb lesz, pedig a memók itt már 880-on szaladnak?
köszi -
Chaser
legenda
AMD-nél minél kisebb az időzítés, annál jobb, cl4-en már jobban muzsikálna a rendszer. 4-4-4-12, erre állítsd be, lehet 1-2 tized Volt kell neki, az is lehet nem fogja bírni, 1 próbát megér.
szerk: ha nem megy én a helyedben vennék helyette Geil ultrát, az biztos megy cl4-en, nem drága, nem rossz, szép hűtőbordái vannak, mi kell még?
-
feco88
tag
hello. adott egy Gigabyte M57SLI-S4 alaplap. hozzá 5200+os AMD proci brisbane magos. most alapfeszen 2700MHz-röl húztam 2900MHz-re gyári hűtővel. szorzó13.5x és214 az fsb
a memók DDR800-as kingmax és 1.1-es arányban van a procival. a kérdésem az lenne, hogy olvastam ezeket az időzitéseket 5-5-5-18 az enyém is erre van álítva. ezek mit jelentenek? miró szolgálnak? hogy tudok jobb teljesitményt kicsikarni a memóbol? köszi a válaszotok -
D347HBR1NG3R
tag
Sziasztok!
Adott:
- E2180-as core duo proci
- Gigabyte GA-P31-S3G alaplap
- 2× 1024 Mb ddr2 Kingmax 800 Mhz
- Cooler Master Hyper tx2
- Ati 2900 Pro 512 mb
- FSP 400 WKezdő vagyok a processzor tuningolásban ezért szeretnék segítséget kérni tőlletek.
Jelenlegi Beállítások:
[link]
[link]
Ezek helyes beállítások?
Elvileg a proci így 2800 Mhzen megy, de az Orthos+3DMark06 3500 Mhz-nek látja
Az Intelnek is van valamilyen energiatakarékos opciója mint az AMD Cool'n'Quiet ?
Mert ha nem fut semmi akkor visszaveszi 6×350 -re
Esetleg ha tudtok olyan oldalt vagy posztot linkelni amiben levan írva a tuning részletesen azt megköszönném.
-
Tomocso
tag
Szia!
Találtam egy ilyet az x38-as topikban de nem igazán értem mi ez!!!!"lehet hogy mar volt, de azert en beirom, hatha ujdonsag..
teszteltem egy kicsit a lapot egy ujfajta 45 nanometeres e8200-as procival (nem ezen van a hangsuly), es belottem a majdnem pontos 1.3000 voltot.. en a loadline calibration-t alapbol kilovom, mert idegesit.. tehat ahhoz, hogy a proci terheles alatt majdnem pontosan 1.3 voltot kapjon, 1.36250 voltot kell beallitani.. windows alatt a cpu-z (terheles mellett) 1.296 voltot fog irni, ami valojaban 1.2998 volt.. ez alapjan elmondhatjuk, hogy a cpu-z a valos feszultseget irja ki!
a masik fontos dolog.. leven, hogy ez egy x38-as lap, (elmeltileg) "sokkal" tobb fesz kell egy adott fsb eleresehez, mint egy p35-os lap esetben.. auto beallitas mellett (bios) az eszaki hid 1.555 voltot kap.. ez egy teljesen normalis ertek lenne a biosbol adhato + 0.35 voltal egyutt (1.9v).. a problema ott kezdodik, hogy ha barmit is modositunk a bios - mch auto beallitasan, akkor a feszultseg leesik 1.3550 voltra.. magyarul akkor erjuk el az alaperteket, ha +0.2 voltot adunk az eszaki hidnak.. ebbol kifolyolag az eszaki hidnak maximum 1.7 voltot lehet adni, ami terheles alatt leesik 1.65 voltra.. szerintem 1.65 volt nem valami sok egy x38-as chipsetnek.."Talán te tudod mit is jelent ez!
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 11
- PlayStation 5
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- iPhone topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3233
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest