- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMen
tag
Hali! Proci és memobeállításokat csak biosban lehet? vagy windows-ra is van vmi program?
-
simi01
csendes tag
Ezt biosba lehet állítaní nem?
-
simi01
csendes tag
Szoval valaki az időzitésekről ??
-
simi01
csendes tag
Konfig:
Gigabite gam56s-s3
AMD A64 X 4400+ Artic coolig freezer 64 pro
Galaxy 8600gt 256DDR3 1,2 ns ramokkal(OC)
1gb PQI ddr2 800MHZ ram -
simi01
csendes tag
Hi all!!
A memóriák időzitést a biosba lehet állítan de nem tudom hogy az időzitéeknék pontosan meylik érték mit jelent tehát hogy gyosabb stb légszi valaki valmi infót irjon!
-
samfishR
senior tag
hello!
vettem 2*1GB supertalent t800-ast itt phn Ősembernél
, és az a gondom, h még mindíg nem tudom feljebb húzni a procimat, mint azt az előző pqival lehetett.. én az alaplapra gondolok, ami elég gyér, névszerint asus m2v. szerintetek mi az akadály, h nem megy tovább? köszi előre is.
AMD 3800+ x2 windsor.üdv, sam.
-
ktomek
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #786 üzenetére
Éreztem én, hogy laza a talaj a talpam alatt
elektronikailag.
Kösz a hasznos infókat. -
Hawk1979
őstag
Nem bírom ki,hogy ezt ne illesszem be ide
Avagy vak vezet világtalant..."Ha a processzort tuningolod, mindenképp szükséged lesz egy új és nagyobb teljesítményű, mégis csendes procihűtőre!
A processzort csak a BIOS-ban érdemes húzni ( ha lehet, de nem mindegyik alaplapnál ), mert ha szoftveresen húzod, akkor a procid hamar tönkremegy és dobhatod ki..."
Nem akarom reklámozni azt a fiatalembert aki mindezt leírta a honlapján.
-
Sk8erPeter
nagyúr
ktomek: "Ööööö.... háttööö... Ez a 2,96V a tényleges fesz. értéket jelenti, nem pedig a töltöttséget. Képzeld el, hogyha ez fogyna, és mindig kisebb feszt adna le, akkor nem működhetnének mondjuk a laptopok sem (vagy folyamatosan csökkenő órajelen ) (Bár most elég ciki lesz, ha kiderül, h mennyire hülye vagyok elektronikából)"
A "töltöttség" szóval kapcsolatban valóban rosszul fogalmaztam, mert nem egy aksiról van szó.
A lényeg viszont nem ez: vmit tényleg rosszul tudsz, mert az elemek feszültsége márpedig terhelés során ténylegesen csökken (!), és miután egy bizonyos kritikus pont alá ért a feszültségük, egyszerűen nem működnek tovább a rájuk csatlakoztatott eszközök.
Mértél már feszmérővel pl. egy 3V-os elemet terhelés alatt? Sosem éri el a feszültsége a 3V-ot. Leellenőrizheted az elem állapotát úgy, hogy leméred, mennyi a feszültsége. Amennyiben ez a kritikus pont alá CSÖKKENT, akkor az elem már nem használható tovább, mert annyira megnőtt a belső ellenállása. (Tehát "fogy" a feszültség)
Példa: egy új 1,5 V-os elem feszültsége terhelés nélkül kb. 1,55 V, terhelve 1,5 (vagy kevesebb), és folyamatosan csökken a használattól pl. 1,2 V-ra.
A laptopok is csak addig működnek, amíg le nem merül az aksijuk, úgy, hogy folyamatosan csökken a feszültségük...
A laptopok aksijának beépített elektronikája állandó feszültséget ad, amíg az aksi bírja. (Ezután nem működik tovább a laptop) Tehát az akku töltöttsége rendes táp esetén nem befolyásolja az órajelet! -
zolee0307
őstag
válasz
Skynet258 #779 üzenetére
Nem kistára gyúrok, csak szeretném megtudni mi az a max amit kitudok hozni a konfigomból. Sosem érdekelt az hogy a 3d mark, meg ilyenek hány pontot ad. Csak kiváncsi vok mennyi a max. Az oké, hogy tuningoltam már, csak azért én sem értek benne mindent. Jó tudom ki kell tapsztalni apránként, hogy mit hova állítsak, meg ilyenek. A memóknak én max. 0.3 voltot adtam, majd visszavettem 0.2-re mert szinkronban ment az fsb-vel, csak később jó lenne, ha többett ki lehetne hozni belőle.
Azért köszi a választ!
-
ktomek
aktív tag
válasz
webdeejay #762 üzenetére
webdeejay:
ez az asus a8ne-fm/s olyan különleges kütyü? mert sztem ugyanúgy kell eljárni tuning terén, mint a többi lappal...
A "BIOS mod" alatt pontosan mit értesz?
Olyan nincs, hogy csak a proci órajelet emeled. Emelheted pl. az fsb-t, de ilyenkor egy idő után vissza kell osztani a memória-, és HT szorzókat...stb.
A procinak a szorzóját emelheted esetleg, ha engedi a lapod. Ez nincs hatással másra. -
webdeejay
aktív tag
erre esetleg nincs kedvetek válaszolni?
(#762)
-
Skynet258
veterán
válasz
zolee0307 #776 üzenetére
Erre konkrét választ nem fogsz kapni, mert nincs két egyforma konfig, a procik is különböznek, hogy mi mennyit bír... Na meg te már tuningoltál, nem vagy kezdő, szal hess innen
Sztem nézz be a quad topikba, mennyi fesszel hajtják a cumót, abból már le tudsz szűrni sok mindent. A memónak olyan 2.3V fölött már nem tanácsos adni, de hosszútávon legyen inkább max 2.2V. Ha azon nem viszi a 900-at cl4-ben, akkor magasabb feszen sem biztos, hogy fogja.
A másik dolog meg: mi a frásznak akarod mégjobban megtuningolni a quadot, tán valamelyik játéknak nem elég?Bár ha listára gyúrsz, vagy 3D Mark-ra akkor nem szóltam, olyankor semmi sem szent...
-
ktomek
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #777 üzenetére
Ööööö.... háttööö... Ez a 2,96V a tényleges fesz. értéket jelenti, nem pedig a töltöttséget. Képzeld el, hogyha ez fogyna, és mindig kisebb feszt adna le, akkor nem működhetnének mondjuk a laptopok sem (vagy folyamatosan csökkenő órajelen
) (Bár most elég ciki lesz, ha kiderül, h mennyire hülye vagyok elektronikából)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mint itt látható , az alaplapi elem töltöttsége 2,96 V. Sztem ez bőven elég neki, nem?
Egyébként 2001 óta már cseréltem elemet
De ettől függetlenül megpróbálkozom vele, lehet, hogy hülyeséget jelez ki a BIOS "PC Health Status" menüje. Ki tudja. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Elég új vok még ebben a tuning témában és a segítségeteket szeretném kérni, hogy az alábbi konfigomat hogy lehetne jól tuningolni, finomítani. Hétvégén 3.2-re sikerült felhúznom a procit 8x400-on, a memókhóz nem nyúltam, csak cl4-et állítottam be. Érdekelne, hogy kb minek, mennyi feszt adjak, hogy azért esetleg még többet tudjak kihozni a cpu-ból és a ramból. Az elképzelésem olyan 3.4 ghz, meg a memók ha mennének 900-on cl4-ben.
-
ktomek
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #770 üzenetére
Sk8erPeter: Jaaa, 2001 körüli a lap? Akkor lehet, hogy csak elem probléma. Cserélj benne elemet!
-
ktomek
aktív tag
válasz
Az, hogy mitől lehetett a hangjelzés kiderülhet abból, hogy hogyan "vijjogott". Guglizz az alaplapod beep code-jára!
-
nbl2
senior tag
válasz
A hagnjelzés attól a csipigótól van ami a házadba van szerelve. Erre ad jelet az alaplapod, ha valamivel baja van. Ha nem tetszik a hang, akkor szereld ki, vagy húz le az alaplapról a csipogót.
-
Skynet258
veterán
válasz
Lehet, hogy már halódik az egész cucc, és köze nincs a tuninghoz... Végtére is nem mai darab (2001 körüli talán).
-
Sk8erPeter
nagyúr
"a legújabb bios felrakása után gond nélkül lehet birizgálni."
Jelenleg is a legújabb BIOS van fent, ami egyáltalán az Abit SA6-hoz elérhető, mégsem lehet sajnos birizgálni külön az értékeket."Ezt lehet, h hiába mented el, ha valamiért nem tud normálisan bebootolni (pl. fsb húzás), gyakran visszaáll alapértelmezésekre."
Tulajdonképpen elfogadja a módosításokat, tehát nem áll vissza alapértelmezésekre (szerencsére), mert az órajelek továbbra is magasabbak maradnak a korábbiaknál, de akkor se tetszik neki, mert minden alkalommal felhívja rá a figyelmet, h "CPU is unworkable or has been changed"Múltkor picit húzogattam a procit, és a szokásos memóriatesztelések és a BIOS megjelenése után hihetetlenül elkezdett vijjogni az alaplap. Valami nagyon nem tetszett neki, pedig nem emeltem az órajelet túl nagy mértékben. Ezt többször is megcsinálta azután is, hogy visszább állítottam az értékeket. A problémát csak a CMOS jumperes megoldás szüntette meg. Mitől lehetett ez a hangjelzés?
-
ktomek
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #768 üzenetére
Igen, az alaplaptól , meg a biostól függ, hogy mit lehet tekergetni. Pl. az én jelenlegi lapomon a gyári biossal nem lehetett állítani a HT szorzót, valamint asszem a mem feszültséget sem, de ezeket a legújabb bios felrakása után gond nélkül lehet birizgálni.
Nem szereti a proci, ha cs*sztetik?
A BIOS figyelmeztet, amikor változások történtek a hardverben az előző bekapcsolás óta. Ezt lehet, h hiába mented el, ha valamiért nem tud normálisan bebootolni (pl. fsb húzás), gyakran visszaáll alapértelmezésekre.
-
McKennyKe90
tag
Sziasztok !
lenne egy két kérdésem ezzel a P5N-E sli lapomal kapcsoltba:
Mi az az LTD szorzó az mit szoroz??
Hogy lehet kiszámolni azt hogy tegyük föl unlinked módba adok neki 1500 mhz-t és akkor amemória vmi sync módba van tlán 450 mhz van akor cpuzbe vagy mi? nem értem a számolsá lényegét
MI az a sync mód? akor milyen rányok vannak?
mag mé nem az fsb t lehet állítani mért azt az értéket ami alapból 1333 azt hogy hiívják? -
Gegee93
csendes tag
Hát ez az oktatás jól jött! Köcce!
-
ktomek
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #764 üzenetére
Esetleg próbáld meg, hogy visszamész a BIOS-ba, és mégegyszer elmented a beállításokat! (előtte csekkold le, hogy nem állt-e minden vissza defaultra)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #760 üzenetére
"Ezt mindíg is kiirta, vagy csak mostanság (esetleg cseréltél procit, vagy biost)?" Ezt csak akkor írja ki, ha állítok vmit a proci értékein. Alapbeállítások (alapórajel) esetén nem izélget, hogy "CPU is unworkable or has been changed", csak amikor változtatok, akár lefelé, akár felfelé. Végül is igaza van, mert tényleg "has been changed", de miért nem tetszik neki?
Azt sem értem, h ha a BIOS-ban vissza akarok mindent állítani alapjáratra, és ezt az "Optimized Defaults" opcióval próbálom tenni, akkor a 800 MHz-es proci órajelét 533-asra (!) állítja vissza, tehát alacsonyabb értékre állítja az alapnál is. Ez itt látható.
A fenti képen az is látszik, hogy nem lehet külön állítgatni az egyes értékeket, pl. FSB vagy időzítés, stb. A "System Memory Frequency"-t is csak akkor lehet állítani, ha pl. a "CPU Operating Speed"-nél "800 (133)" értéket állítok be. Itt a "(133)" a lényeg, ekkor a System Memory Frequency"-t lehet állítani 100 ill. 133 MHz-re, valamint Auto-ra. -
wampa1
tag
2x1Gb 800 A-Data Extreme Edition-nak mennyi fesz kell sztetek hogy menjen 1000 könyékén? Vagyi mennyit szabad adni neki, h folyamatos használat mellett ne legyen baja? És milyen idözitéseken menjen? Most 900-on mennek 5-5-5-15-be 2.1V-on.
-
webdeejay
aktív tag
én most kérdezek...az lenne a kérdésem, hogy asus a8ne-fm/s-el hogy lehet egyáltalán tuningolni, hogy pl csak proci órajelet emeljek? ehhez van valami bios mod, vagy csak szoftver? és ha van bios mod, akkor linket ha lehetne, szoftveresen pedig progi neveket lécci
...előre is köszi!
-
Skynet258
veterán
válasz
McCartman #759 üzenetére
Jó kérdés, fejből meg nem mondom, EIST, C1 néven keresd valahol a biosban.
dave93: Hasznos, de néha bezavar tuningnál. Ha működik, és nem okoz semmi galibát, nyugodtan lehet hagyni
Sk8erPeter:Ezt mindíg is kiirta, vagy csak mostanság (esetleg cseréltél procit, vagy biost)? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #751 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
Skynet258
veterán
-
McCartman
őstag
sziasztok!
C2D E6750-es processzorom van, 2.66-ról a biosban felhuztam 3.2-re. (terhelés nélkül 1.38 V-ot kap -nemtudom elég-e a vdroop jelenség kiegyenlítéséhez)
namármost , a biosban beállított frekvencia 8X400 =3200 Mhz - ezt az értéket írja ki a windows is (sajátgép).
DE az everest , és a cpu-z szerint !!6 X400 = 2400 Mhz a cpu órajele..
értitek ti ezt? most akkor milyen frekvencián megy a proc.? van vmi ötletetek..? -
McKennyKe90
tag
Sziasztok !
lenne egy két kérdésem ezzel a P5N-E sli lapomal kapcsoltba:
Mi az az LTD szorzó az mit szoroz??
Hogy lehet kiszámolni azt hogy tegyük föl unlinked módba adok neki 1500 mhz-t és akkor amemória vmi sync módba van tlán 450 mhz van akor cpuzbe vagy mi? nem értem a számolsá lényegét
MI az a sync mód? akor milyen rányok vannak?
mag mé nem az fsb t lehet állítani mért azt az értéket ami alapból 1333 azt hogy hiívják? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #687 üzenetére
Hello!
Hogyan lehetne elkerülni/megszüntetni azt, hogy a BIOS-os állítgatások/tuning után ezt írja ki: "CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU Soft menu". Ilyenkor F1-gyel ugyan tovább lehet menni, de azért rendkívül idegesítő, h minden alkalommal nyomogatni kell az F1-et.
Ezt azután csinálta, hogy tuningoltam, tehát NEM az alaplapi elem hibája. A legújabb BIOS van rajta, az se lehet gond. Valami nem tetszik neki, csak nem tudom, mi. Tehát az se megoldás, h átállítom a BIOS-ban, h ne álljon meg a hibáknál.
Az alaplap egyébként: Abit SA6. Nagyon régi darab, az tény, a proci meg Celeron II-es (800MHz alapjáraton).Tudnátok segíteni?
-
Skynet258
veterán
Adj a ramoknak még egyet, a honlapjuk szerint 2.0V-2.1V ami kell nekik. Az 5-5-5-15 maradjon, azt vinnie kell (én megpróbálnám a 4-4-4-12-őt is). A procit told feljebb mondjuk két egységgel a biosban. Persze ezeket külön csináld, hátha kijön, melyiknek kell még fesz. Már ha ez a baja, de én erre tippelek így elsőre.
-
wampa1
tag
válasz
Skynet258 #748 üzenetére
A ramok gyárilag 1.8-at kapnak, én Bios-ban +0.2-t toltam rá tehát 2.0V. 5-5-5-15 vagy 6-6-6-18
Egyenlöre gyári hütövl nyomulok, szoval nem tudom h mennyi feszt adhatok neki. BIOS-ban 1.35V van irva de droppol a lapom, igy CPU-Z 1.3-at ir. És igy terhelve max 65 fokos a proci. Nem tudom mi lehet a gáz? -
Skynet258
veterán
Hát, akkor valami mégsem atomstabil, vedd hozzá, hogy az Orthos olyan módon terheli le a gépet, ami a többi programra nem jellemző (ezért is tesztelünk azon, ami ott megy, az mindenhol megy
). A ramoknak érzéseim szerint ezt a mhz-et simán bírniuk kell, a nekik adott feszt viszont nem írtad. A proci fesz viszont feltűnően kevés, az alap fesz a core2duo-nál 1.35V, és ezt még húztad is. Tehát első tippem, hogy adj egy kis feszt a procinak, és nézd meg úgy.
-
wampa1
tag
Hello mindenki! Kérdésem lenne:
Az alábbi konfigom van:
Gigabyte P35-DS3L
C2D E6300
2x1Gb A-Data Extreme Edition 800Mhz 4-4-4-12Most 3150-en megy a proci 1,3V-al, ramok 900-on 5-5-5-15-ben vagy 6-6-6-18-ban.
3dmark lemegy, játékok mennek, eddig még nem fagyott a cucc. DE viszont Orthos 9-es prioritás mellett 2-3 perc után meghal. Mi lehet a gáz? A proci terhelve max 65 fokos.Vmi ötlet?
-
Skynet258
veterán
válasz
webdeejay #730 üzenetére
Nálam a Giga neve egy ideje egyenlő a jó tuningoptenciállal, ez egy 945-ös lap (nem a legújabb, de lehet jó attol még), S3 series, sztem nem lesz vele gond. Persze lehet, hogy egy P35-DS3-ban (vagy akár egy 965-ös lapban) jobban menne, de gondolom az ár a döntő tényező. Mondjuk az integrált videóvezérlő lehet problémás... Igazság szerint teszteket se találok róla a neten. Javaslom, ha tuningolni szeretnél, és biztosra akarsz menni, nézz körül egy kicsit feljebb
-
Skynet258
veterán
Ha az általam írt értékeket állítod be, akkor még a gyári érték alatt is leszel a memóval (750Mhz)
Valamit be kell állítanod hozzá, a memó értéke az Fsb-ből szorzódik fel. Hogy down vagy upgradeled, az már a te döntésed
Ha egy proci mondjuk bírja a 400-as Fsb-t, akkor lehet szinkronba hajtani a ramot (400x2=800Mhz).
Biga123: Aláírásod optimizmusra vall...
Ja, és ne szoftveresen tuningolj, az kaki. Bios a menő, hidd el
-
Biga123
addikt
Hali
Mondjatok lécci szoftveres CPU freki állító progit...
Mert a Clockgennel édekes jelenséget produkál..
Ha húzva volt a proci clockgennel akkor utánna nem kapcsol be a gép...
Esetleg valami más..?? -
webdeejay
aktív tag
Hali!
ez a lap: Gigabyte GA-945GCMX-S2 támogatja a tuningot? tehát lehet vele tuningolni? egy intel dual-core e2140 lenne benne, vagy 2160, 2180, de ha már ilyen procit veszek, nem szeretném ha egy antituning lap kerülne alá
-
Skynet258
veterán
Biosba be, nyomsz egy Ctrl+F1-et. Fsb állítását megkeresed, 333 lesz ott alapból. Mivel a szorzód 8, így belövöd 375-re (375x8=3000 Mhz). Ehhez belövöd a ram szorzóját 2-re (ez lesz így 750Mhz), ha azt is akarod húzni, akkor 2.4 legyen a szorzó (mert 375x2.4=900Mhz).
Ez az alapfelállás, na meg válasz a kérdésedreEzek alapján tudsz még finomítani, ha tovább szeretnél menni. Sok sikert, kevés füstöt!
-
Gumee
tag
2x 512 geil value + 2x1024 geil value mellett milyen spd-t érdemes használni?
5-5-5-18 az alapE6400 @ 3.2, FSB 400-al
-
dave93
őstag
Hi all!
Van egy giga p35-ds3 lapom egy G0ás E6750 procivan és 2x1gb kingmax 800mhz rammal. A kérdésem az hogy sima, gyári hűtő mellett 3ghzig fel lehet-e húzni a procit, és ha igen hogyan? Soha életembe nem tuningoltam PLS érthetően irja le valaki! Köszi szépen! -
ktomek
aktív tag
Ha tisztában lettél volna vele, akkor el sem kezded a #713-as hozzászólást. ;)
Nem romlik. Nem a HT a "szűk keresztmetszet". Amúgy meg számolj csak utána! 233-as FSB-t említettél, akkor 233*4=932MHz-en fog menni a HT. És még vannak tartalékok! Nyomathatod 250-en is, hogy elérje az 1000-et! És ugye 250*12=3GHz.... persze ezt már lehet, h nem bírja a procid.
-
bR3Zo
csendes tag
Ezzel tisztában vok h ha FSB-t állítok akkor megy fel minden, eddig is igy csináltam(667-re le a ht-szorzót is levettem 4x-re, meg a memó időzítést is alapon hagytam) a Pci-e órajele az marad 100-on nem megy megy feljebb me azt is tom külön állígatni. Hát megprobálom, de nem romlik a gép teljesítménye ha kisebb a Ht mint 1000 Mhz????
-
ktomek
aktív tag
Ha tuningolni akarsz, tájékozódj az alapvető dolgokról! Mondjuk ezért írtál ide...
Szóval igazad van, ez történik akkor, amikor fogod az fsb-t, aztán felrakod pár MHz-cel. De így mindent meghúzol a gépedben! (procit órajelet, memóriát, HT-t, pci-e-t) Így előbb-utóbb valamelyiknek elege lesz (pl. HT, pci-e tipikusan) Ezért ezeknek a szorzóit lejjebb kell állítani, tehát érd el, hogy a HT szorzója egyel kisebb szám legyen (tehát, ha eddig 5tel szorozta az FSB-t =1000MHz, akkor vedd vissza 4xFSB=800-ra)! A memóriákat ezzel a módszerrel kényszerítsd 667-es működésre, a pci-e max 100MHz legyen! Jaaa, és a mem időzítéseket hanyagold egyelőre (azaz tedd auto-ra, vagy állítsd be a gyári 5-5-5-18-at! Mostmár emelgetheted az FSB-t, és semmi sem lesz túlhajtva, a procin kívül! Sőt, a többi eszköz még a default értéket sem fogja elérni az elején...de ez nem gond
-
Papa_G
csendes tag
Jó, hát ha nincs gond akkor jólvan.
Csak aszittem nem működik rendesen a RAM. Mondjuk én nem vettem észre semmit. Csak a hozzánemértőkre könnyű ráijeszteni.
Akkor marad így minden. Köszi a segítséget. -
bR3Zo
csendes tag
A CPU-Z szerint 2-es a Steppingje. Minden fesz alapon használok(Procinál). Most az FSb 205-ön van, a memónak van adva 1,9 volt és 5-5-5-18 helyet megy stabilna 4-4-4-8-on. Meg a akárhogy is nézem, ennek a memónak nincs 333-as beállításai(CPU-Z). Ha aszondod h 2800-at birja, akkor ha jól számolok 233-as FSB re van szükségem. akkor 933-on van a memó ha minden iga (CPU/6) a HT meg 1165 (Ha jól tom 200 mhz változást bír). de mondom a mem feszt 1,95-nél magasabbra nem tom venni, kivéve ha létezik valami bios basziláló amivel át tom állítani a biost és aztán frissiteni (Lehet Hülyeség)
-
ktomek
aktív tag
Ez meg egy egész más kérdés.... de most a proci órajelre gondolsz? Tehát mennyin tud menni egy 4600+? Vagy mondjuk az egész rendszer teljesítményére érted? Mivel mérve? Everest? 3dMark...?? Szerintem konkrétabban kellene kérdezned, nem b*sztatni akarlak.
A memóriádnak nem kell feltétlenül magasabb órajelen mennie, mint 800MHz, mivel visszaosztod, azt annyi. A 4600+ -odat (asszem 2.4GHz?) szerintem 2,8-ig mindenképpen fel lehet húzni (hacsak nem nyúltál nagyon bele a lecsóba), de nem ritka a magasabb órajel is ennél. Persze ez függ attól is, hogy milyen steppingű a procid [link] , meg ugye a hűtéstől, meg h mennyi feszt adsz neki.
Amúgy nekem nf520-as chipsetű a lapom, és 2.35V-ig lehet adni a memóriának (1.9től).
-
bR3Zo
csendes tag
A biosom a legfrisseb amit lelehet szedni ehez a laphoz. minden szorzó meg volt rendesen be van állítva és csak a memónak 1.95-Voltot lehet adni
. Nem tom mié.
Akkor egyszerübben teszem fel a kérdést. Mi a kihozható egy x2 4600+-ból kingmax mars 800 MHz-s ramokkal. Igy hátha egszerübben kapok rá választ! -
Papa_G
csendes tag
Megnéztem a CPU-Z-vel.
Az is kb annyit mutat. 196.9 MHz
hmm... -
Papa_G
csendes tag
Help tuningguruk!
Igazából nem tudom hova tartozik a problémám, de mivel nem nagyon értek a tuninghoz, ideírom.
Annak idején felhúztam a procit 18%-kal, ameddig a memória engedte 400 MHz-ig.
Az everesthome akkor jelezte is, hogy a memória 400MHz-en közlekedik.
Most beletettem a gépbe egy 6600GT kártyát, és megnéztem az everestet, hogy mit mutat. Már jó régen nem néztem, úgyhogy nem tudom, hogy ez új jelenség e, de most azt mondja, hogy a memória 200MHz-en megy, viszont a CPU órajele maradt a felhúzott.
Namost hiába változtatom a proci órajelét le, vagy fel, akkor sem változik a 200 MHz. Nemtom érthető e a problémám, mindenesetre, ha valaki tudja ez miért van, és megmondaná nekem, azt megköszönném.Ezt mutatja most és 400MHz-es a memória:
DIMM2 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest