- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeix
senior tag
Helló!
Tegnap lecseréltem a procimat egy E8400-asra.
Az adatlapomon lévő konfiggal használom.
Sikerült 3.78 Ghz-re felhúzni 9x420-as szorzóval auto feszültségszabályozással.
Amit már próbáltam:
9x444mhz auto fesszabályozással nem bootolt be...
9x444mhz manual fesz ram +0.2V, Cpu 1.150V nem bootolt beSzeretném 4Ghz-re emelni, mert az egy szép kerek szám.
Mit állítsak ennek érdekében? -
csimav
őstag
Hy! Vki magyazárra el nekem hogy hogyan kell tuningolni.. giga lapom van..
thx
-
lipi67
nagyúr
válasz
Casanova* #3494 üzenetére
Ahogy gondolod,de egy 333-as FSB-vel tuti nem rontod el
.
-Ahogy mész fölfelé,úgy értelmetlenedik el néha a dolog(teljesítmény/fesz fordítottan arányos már)Magyarul:Ha vmi visz 1,5V-on 3,4GHz-et,nem érdemes 1,6V-on 3,6GHz-et kipréselni belőle,mert a teljesítménynövekedés ott már nem olyan látványos.Viszont egy 2,4@3-3,2GHz,az tuti jó.Ha meggondoltad magad szólj.
Hali -
lipi67
nagyúr
válasz
Casanova* #3492 üzenetére
Az oprendszerendnél ha netán energiatakérosra van állítva a gép,állítsd vissza "asztali-otthoni gép"-re.Majd tedd fel a Core Temp nevü progit,az kiírja.(Ez a Te procid "alapfesze")Én..3,2GHz felé nem mennék ,főleg ebben a melegben.(Procihűtőd,alaplapod milyen).Kezdetnek 9*333 jó lenne.Adj a procinak 1,4V-ot(bios).Ez a Vdroop miatt kb 1,35V lesz.Indíts el egy prime95-öt,s nézd meg 1 óra alatt hibázik-e.(S.FFt-tesztet futtas)Ha emeled az FSB-t,nézd a memóriákat,hogy mennyin mennek,vissza kell majd osztanod.(Ne járatsd ilyenkor 850MHz felett,ne a memóriák hibázzanak-bár SFFT-nél nem nézi a ramokat-)
Egyelőre ennyi,csak kéne még info(alaplap,mem márkája,cooler)Ha magas a VID,adj 1,45V(biost)-csak tesztelésnél nézd,hogy mennyire melegedik-
(inkább ilyenkor késő este futtatsd a nagy meleg miatt) -
Casanova*
veterán
szasztok! Q6600 procim van és szeretném tuningolni! hogy lehetséges biosba??? FSB: 266 Hhz , 2 x 1 giga DDR2 800 Mhz...DRAM FSB arány: 12:8, memóriabusz: 400.9 Mhz. előre is köszi!!!
-
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
A proci hűtéssel voltak gondjaim, nem érintkezett rendesen a hűtő és mindig fölment 100 fok fölé
Most csak úgy jó, ha oldalradöntöm a gépet (Majd valamikor szétszedem a gépet, azt meglesem mi van vele). És most egy szobaventilátor fujja a gépet, de hamarosan tervezek venni egy új házat (ehez elvileg adnak egy nem tom hány centis hűtőt) + még egy 12 centis hűtőt
-
rooney8
aktív tag
Üdv!
Nekem is a nagy melegtől nem megy most a tuning
Volt húzva a proci (E4700 --> 400FSB x 8szorzó) meg a vidikari (8600GT DDR2 --> 647;484) Elkezdtem játszani aztán kb. 10 perc után mindig lefagyott (Assassins Creed, Crysis, Gears of War) Akkor a vidikártyát visszabutitottam alapra, úgy is fagyott, aztán a procit is visszatettem alapra és így most jó
Lehet, hogy nem a meleg az oka? De eddig jó volt (igaz eddig csak az Asassins Creed volt meg) -
lipi67
nagyúr
A 8200-es (ahogy már le is írták),jobb választás mint PROCI.Viszont ha tuningra kell...Laza 3,6-3,7GHz-es tuningik ok,de izmosabb tuninghoz jobb lehet a 6850-es.Nem kell alá űberbrutal deszka,nagyobb a szorzója,s igy FSB emelésnél nem hajtja ki a szart is a memóriákból 1:1-ben(visszaosztani már nem tudsz a nagy FSB miatt).A lapok rendesen kezelik,s nem -20 vagy éppen plusz 200°-ot ír ki az everest.Ha a tuning tényleg tuning(4Ghz környéke)s nincs extra jó lapod,tápod(jól jön az FSB-hez ez is),s memóriáid..akkor 6850-es is bejövős lehet.
-
COG
csendes tag
hali
segítség kéne...
ezek közül melyik jobb? esetleg tuningra?- CPU LGA-775 Core2 Duo E6850 3.0/4M/1333 BOX 3 év gar: 35.990,-
- CPU LGA-775 Core2 Duo E8200 2.66/6M/1333 BOX 3 év gar: 32.990,-kösz
-
lipi67
nagyúr
Ez "böcsületes"VID
.1,25V(bios)mehet neki,s azon bír amit bír(Majd ha hűvösebb lesz,emelheted)Ezt extra hűtő nélkül(nem gyári!!!)is elviszi majd.A Vdroop miatt kb 1,2V lesz a tényleges fesz,terhelve meg 1,16körül.
nygma:
Hát egy q66 tuninghoz kell cucc.Kipróbálnám én is.Gondolom nem mezei a tápod,s nem asrock (nem bántás,szeressük az asrockkot,csak nem erre való)deszád van.
Ilyenkor jön jól egy 12fázisu lap meg egy bikaerős 12V-os ággal (százezer amper)rendelkező 5-600W-os táp.(Ebbe jó a corsair)
Kíváncsian várom!Hajrá! -
Tv
senior tag
Csövi! Olyan gondom van, hogy két memóriamodul van a gépemben (Samsung ddr400 és Nanya ddr400), de nem hajlandóak menni 400Mhz-en. Illetve mennek, de memtest alatt ekkor már elég sok hibát kapok. Most 360Mhz-en mennek és 2,65V-ot kapnak. Érdemes volna megpróbálni 2,7V-al? Vagy akkor már megsülhetnek? Többféle időzítéssel is próbáltam, de úgysem ment sokkal többet.
-
FÖNÖK
tag
azt javasolták hogy emeljek feszt 2,8-2,9 voltra ill. hogy ez van ezt kell szeretni.
köszönöm a válaszokat -
lipi67
nagyúr
Nem tudom mit javasoltak Neked,de..ha"játék alatt fagyást nem produkált, de az orthos 40 perc után kilökte.-igy van,miért zavar?Nem az Orthos-szal játszol.S memtesztnek meg használd inkább a memtest-et.Nem 1x van,hogy az Orthos hibát jelez ott,ahol nincs is.Fel a fejjel!
nygma:
Akkor üdv a fanatikus bolondok táborában
Én se nagyon tartom magam "szabályokhoz",2180 bios1,8V ment is 4GHz felett
A szárazjég valóban egészségesebb,feltéve ha jó helyen van(nem rajtad-megetetem a 2 szarost,kezdődhetne már nekik a suli...
-
-
lipi67
nagyúr
-
FÖNÖK
tag
Hi!
a minap vettem 2x512 kingmax hardcore500-at a jelenlegi szintén ilyen ramjaim mellé.
a problémám az hogy míg a saját ramjaim vígan szaladtak 500 mhzn 2,5 3 3 7 1T-ben 2,6v addig ezek csak 3 5 5 10 2 T-ben 2,75v is hibát produkálnak az orthos szerint. Ha mind a 4 modult beteszem a gépbe akkor ugye a a gyengéb modulok hoz kell igazodnom, játék alatt fagyást nem produkált, de az orthos 40 perc után kilökte.pedig az új ram valószínüleg jó mivel ugyan olyan tünetet produkál mint amit 2 hete próbáltam és hibásnak véltem, de mostmár gyanús a dolog.
Mit kell tennem hogy legalább a gyári időzítésekkel (3 5 5 10 2T) hiba nékül fusson emelni a feszt??vagy a biosban bütyköljek valamit? segítsetek!!! (a gépem leírása nevmre katintva)
ha valaki tud segíteni az kérem írjon pár sort!! -
cubeee
csendes tag
Igen.. ugy léptem ki. el is mentettem.. (y)
de vmiért visszadobja magát Disabled-re..:S
-
cubeee
csendes tag
Hello all.... volna 1 halando kérdésem
na szal... BIOSban benyomom a procihúzást ENABLED-re....amikor resizem a gépet és megnézem akkor meg DISABLED....(elmentettem és mégse yó vmiért:S) ha vki tud vmi gyógyírt az pls írja le. köszönöm.
-
lipi67
nagyúr
Ahogy mondják(nygma
Mivel a 8400-nak elég magas a szorzója,viszonylag alacsony FSB-vel is könnyen húzható.Ebben a melegben egy 3,6GHz bőven elég,s szinte mindenre elég is.Ehez nem kell (400-as FSB)plusz fesz se az ICH-nak,se az MCH-nak,ill. ha igen (előfordulhat,nagy a szórás deszák és deszkák között)akkor is minimális.Jó lenne tudni,hogy mennyi a procid VID-je(core temp),de ha picit növeled (0,05-0,07)mennie kell.Arra ügyelj,hogy ha az FSB-t növeled,a memóriákat oszd vissza. -
csimav
őstag
Hali
Van 1 GA-EP35-DS3 -am és egy E8400 am.
Vlki magyarázza el h a biosba hol kell felhúzni.
thx
pls help -
nygma
addikt
-
Tv
senior tag
Persze, de vagy 2,5 éve. De nemrég kezdett még el érdekelni csak a tuning, mert már azért kicsit gyengécske azért ez a konfig. Mgy is amúgy frankón, mert a Sempron 1600Mhz helyett 2160-on megy jelenleg, tesztelve, gond nélkül. Gondoltam megnézem mit bír, állítani kéne neki egykis plusz feszt. Nézem...nézem sehol. Nézem a laphoz adott manualt, ott van. Nézem megint a biost, sehol. Nézem az asus lapját, ott van. Keresek rá neten, hogy mi lehet, esetleg valami rejtett menü vagy mittudomén, vagy régi a bios, de semmi. Csak ilyen ellenállás forrasztós voltmod van rá. Most találtam meg amiről at előbb linkeltem képet. Hogy csak c&q-s prociknál megy a fesz állítás (amiről sem a kézikönyvben, sem a lap leírásában sehol nincs szó), aminek ugye köze sincs a tuninghoz. Igazából lesz@rom, mert max 200-250Mhz körül nyernék vele (többet valszeg sehogy nem megy ez a proci), de miért hazudnak? Ez az ami zavar inkább. Mindenesetre Asust nem fogok venni többet.
A ddr1 re vonatkozó kérdésem még él
-
Tv
senior tag
-
Tv
senior tag
Sziasztok! Az szeretném kérdezni, hogy Asus k8n4-e (nem Deluxe verzió) lapban, hol a fenében lehet a Cpu feszt állítani. Egyszerűen nekem a Biosban nincs ott az a sor. A manual-ban ott van a képen, meg le is van írva, hogy lehet, választaható értékek stb...
De az Asus még a termék ismertetői közt is azt állítja, hogy lehet állítani, pedig nem lehet.
Most én vagyok ennyire pancser, vagy az Asus egyszerűen átveri az embereket?Másik kérdésem az volna, hogy ddr1 memóriáknak mennyi fesz adható, ami úgymond biztonságos? Tehát amin minimális a meghibásodás esélye? Köszi előre is
-
csimav
őstag
Hali
Van 1 GA-EP35-DS3 -am és egy E8400 am.
Vlki magyarázza el h a biosba hol kell felhúzni.
thx -
rooney8
aktív tag
Üdv!
Mint írtam, felhúztam a ramomat 1000MHz-re (2GB Kingmax DDR2 800MHz).
Kép: [link]Most 5 perce megy orthos, de még nem írt ki hibát
-
lipi67
nagyúr
válasz
Baga1983 #3050 üzenetére
Sirandrish:Adj 1,45V-ot(bios)a procinak,emeld az FSB-t,s ennyin tuti megy 3,2Ghz -et.(Nem lesz magas az FSB 280-300,így ICH-nak,MCH-nak nem is kell plusz fesz)A memóriákat oszd vissza,mert az FSB-vel azok is "beindulnak"
Hali!Nekem is 1,35V VID-es 6750-es van.Igaz Abit deszkában..Nálam feszemelés nélkül stabilan viszi a 8*410-et,ilyenkor Orthos alatt 50-53°-ak a magok(Asus silent square pro),s avdroop miatt a fesz 1,296V.Eleinte kvra nem vitte a 8*400-at se,fagyott,ujraindult.Be kell járatódnia.Hagyj mindet alapon,s 8*375-ön járatsd egy darabig,majd naponta emelded picit az FSB-t.A vége nálam 3856MHz volt(nem stabil!!!)stabilan a max amit tud 8*470,de Vista alatt csak 8*465..
MOD:BOCSi,ÁLMOS VOK MÉG,S PÁR HSZ-t.ELNÉZTEM
Jorus: Hali!
Látom azért vissza-visszanézel.
-
kulerr
őstag
válasz
rooney8 #3432 üzenetére
Akor az igen szerencsés... Én is próbálkoztam a kingmaxjaim húzásával (most 835 1,8V) és elég is neki 1,8 860-ig de már a 900 Mhz-hez 2V kellett neki. Szal vagy nekem vannak igen ratyi ramjaim vagy igencsak (inkább!) fenntartással fogadnám azt 1008Mhz 2,1V-t
de majd biztos lesz tapasztaltabb hozzászólás is
-
rooney8
aktív tag
-
válasz
rooney8 #3429 üzenetére
Lesz, de mindig teszteld ki az adott beállítást! Asus-on nem tudok ien opcióról, Roxynak írtam, neki van a DS3-on.
Roxy: az 5-6-6-20 vajon mit jelképez 875-ön, ha 833 megy cl4-en?
Pakold 5-5-5-18-ba, adj neki egy kis plusz feszt, és nézd meg úgy mit megy. Az 5-6-6-20 nagyon hurka időzítés, hanyagold!
-
Roxy
tag
válasz
Telefunen #3423 üzenetére
Hat, akkor lesz meg mit beallitgatnom
A tRD re nem emlekszem most, sztem ilyen turbo vmit nem allitottam be.
Majd este nagyobb Fsb vel kiprobalom, most meg nincs idom. Majd leirom mit hoztam ossze XDAzert probalkozok elobb kisebb Fsb vel, mert meg a gyari hutom van csak. Es ugye ha leveszi aszorzot akkor alapon is huvosebb
-
Telefunen
őstag
Ezek elég gyenge eredmények (éppen az alacsony FSB miatt, bár valószínűleg a tRD értéke sem a legalacsonyabb.. -turbo-n van a RAM?), éppen ma teszteltem le egy E4500-at 9x333-on, 2,5-ös RAM szorzóval (833MHz) egy db (tehát single channel!) 2Gb-os, 800-as, KM modullal (5,5,5,15-ös időzítésekkel), és az produkált hasonló eredményeket (sőt)
-
rooney8
aktív tag
De nálam belehet
És inteles...
itt a kép (ez még régebbi, már nem így vannak a beállítások
)
Az FSB Strap to North Bridge be lehet állítani, hogy a ramnak mennyi "FSB-je legyen" (Legalábbis nekem ezt mondták
).
Ja és Asus P5K
-
-
Telefunen
őstag
Szvsz. ne ragaszkodj a gyári a 11x-es CPU szorzóhoz (ami miatt már így is a második legamagasabb -3,33-as- ramszorzót kell használnod, ráadársul ami miatt ilyen alacsony az FSB), legyen inkább 8x350-en a proci (szintén 2,8) és 350x2,4 vagy 2,5 a RAM (840 vagy 875 -ezeket talán még viszi CL4-ben). A RAM-nak mehet +0,3V (ez a gyári ajánlás, tehát 2,1V), a memory performance enhance pedig lehetőleg legyen turbo-n vagy extrem-en. (nagyon-nagyon sokat számít)
-
SPD szerint hajtod őket vagy manuálisan beállított időzítésekkel? Inteles lapokban nem tudsz memóriát visszaosztani az FSB függvényében, tehát minimum 1:1-ben, vagyis szinkronban kell őket hajtanod. Ez Giga lapokban a 2.0-s Memory Multiplier opció. Ezt állítsd be, az időzítéseket pedig kézzel 5-5-5-18-ra, és 850 MHz fölött adhatsz nekik némi plusz feszt is. Az, hogy a cl4 vagy a cl5 a gyorsabb nagyrészt attól függ, hogy mit jelent ez esetben az "alacsonyabb" és "magasabb" órajel.
Cl4@1000MHz gyorsabb, mint cl5@1200MHz, ám cl4@800MHz valamivel lassabb, mint cl5@1000MHz. Ezek persze általános értékek, a RAM-ok sebességét nagyrészt az befolyásolja, hogy milyen alkalmazást futtatsz.
-
Roxy
tag
Hali!
Tegnap hozzalattam egy kis tuninghoz. Egy e2200 ast huztam 2,8 Ghz-re, egyenlore gyari hutovel. Hamarosan veszek uj hutot ra, de elobb meg a beallitasokat szeretnem beloni 2,8 hoz keresek jo beallitasokat a memoriahoz.
255 os FSB-t allitottam be. A RAM ok (2*1 giga Geil Ultra 4-4-4-12; 800Mhz), 850 en mentek.
A RAMokra vagyok kivancsi hogy mennyi a vegug.
Mennenek tovabb is sztem 900 kornyekere siman, csak nem tom hogyan allitsam be, mert a lapomon (Giga EP35C-DS3R) en csak memoria szorzo allitast talaltam. Ugy meg egybol nyomna az 1020 Mhz et a ramnak, amit mar sztem nem birna ezen az idozitesen.Masik kerdesem: Mi a "jobb"? 4-4-4-12 alacsonyabb orajelen, vagy 5-5-5-15 magasabban?
-
válasz
kill_bill1 #3409 üzenetére
RAM-ot nem tudsz visszaosztani, 3.6GHz-hez pedig nem kell feszt emelni. A lapod topicját olvasd át első körön, hátha van valami rejtett BIOS opció, ami fontos. Egyébként RAM-okat pakold szinkronba, és célozd meg a 400MHz-es FSB-t. Valszeg minden erőlködés nélkül menni fog a konfignak. Aztán teszteld ki jó alaposan mondjuk egy pár órás dupla Prime-mal.
-
Csabee.
nagyúr
aki ért a tuninghoz és tudna segíteni nekem miként húzzam fel a processzormomat, az privibe írja meg a telefonszámát, és felhívom, ha szán rám egy kis időt hogy segítsen:$ előre köszönöm üdv
-
kill_bill1
tag
Hello mindenki!
Most vettem új procit, és tanácsot szeretnék kérni a húzásához. Eddig AMD procim volt, most intel-t vettem és kettő tuningolásában vannak különbségek.
Megköszönném, ha valaki leírná mire kell figyelni a tuningnál. (gondolok itt ram visszaosztásra, szorzókra, feszültségekre).
A rendszer összetevői: Core 2 Duo E8400, Gigabyte EX38-DS4, 2x1 GB DDR2 800 Geil Ultra (4-4-4-12), Cooler Master Hyper TX 2.
Egyenlőre olyan 3,6 Ghz-re szeretném húzni, de később, ha szükség lesz rá 4 Ghz-et is megpróbálnék.
Minden jótanácsot szívesen veszek.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bazsika22 #3391 üzenetére
A lustáknak hasznos lehet, mert kb. 2000-szer volt már leírva, hogy egy ilyen kari kihajátásához egy 3,0Ghz körüli proci kell. Aki meg lust olvasni, azért nem kár.
Az meg, hogy 3 topicba ugyan azt írod...hm. Ennek aztán sok értelme van. Szerintem írd inkább aláírásba, és akkor mindenki láthatja.
-
KMT
addikt
"tuningolni szertném?"
Sajnos nem tudjuk."fesz?"
Max 1.35V hosszútávon."el?"
El!"FSB-t mekkorára?"
Amekkorát elbír adott feszen."van 333*8 help"
Ennyi help sem elég?"8800GT-m alap órajel 600,900 meddig huzhatiom?"
Ameddig bírja."egy 3dmark al jo lesz a tesztelés?"
Nem. És kettővel sem. Orthos, prime, vidkarinak Real-time HDR. -
Buko01
tag
SziaSztok%! segitsetek lécci E8200-som van és tuningolni szertném? mekkora fesz? el? FSB-t mekkorára? mert most igy van 333*8 help. 8800GT-m alap órajel 600,900 meddig huzhatiom? jah és még egy 3dmark al jo lesz a tesztelés?
-
kulerr
őstag
hát nem tudom, igazából még nem hallottam olyat hogy valakinek légbuborék lett volna alatta (mindig csak arról szól a fáma hogy nehogy az legyen
)
Én a pöttyözős fajta vagyok és eddig kb10-15 procit raktam fel és eddig nem volt semmi gondom ezzel (most is 27 fokos az E4500-ösöm 3 ghz-en), szal lehet hogy jó így is meg úgy is.
De ha lenne ezzel kapcsolatban valakinek konkrét tapasztalata az ne fojtsa magába...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest