- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
acidflux
csendes tag
Visszatértem pár teszt után. Leírnám mit is csináltam. Először beállítottam memória órajelnek az 1600MHz -et. Majd lépcsőnként emeltem az északi híd és a memória feszültségét. A NB 1,1-1,25V -ig lett emelve ill. a RAM -ok feszültsége 1,5-1,68V -ig. Az eredmény minden esetben ugyan az, az 1. tesztnél ömlöttek a hibák. Cca. 25000 -ig engedtem, mert gondolván minek lássak még hibákat. A további kérdésem az volna,h az FSB -t is kéne vigyem fel vagy hagyhatom? Ill. a BIOS -ban ahol ezeket tudom állítgatni az az Ai Tweaker, de itt annyi mindet lehet még állítani,h az vmi elképesztő. Pl. Ai Clock Twister vagy az Ai Transaction Booster. Önszántamból nem igen merek úgy olyat állítani amit abszolút nem ismerek. Amúgy az angol tudásom elég gyatra, de ennek ellenére átrágtam magam az user manual -on, de ott leginkább csak az van leírva,h mik az állítási opciók.
Remélem leírtam mindet, köszönöm addig is a választ!
-
gari24
tag
Az fsb.re beírtam 400.at
ramnál MCH frek. lanch.ot auto.ról átraktam 400.ra
system memory multiplier auto.ról 2.0DDRAM Timing selectabel maradt auto.n
Az összes fesz.et pedig auto.ról normal.ra raktam
Valamit még kell csinálnom ??
Core Temp.be látom hogy 3300 feletti MHz
Bf3 alatt a max mért hőmérséklet 58fokHogy tudom még ellenőrizni hogy stabil-e a rendszer ??
Ill. mit kéne még állítanom ?? -
Melorin
addikt
Értem, köszi a pontosítást.
Ennek örömére megpróbáltam emelni a VDDNB-t, és most megváltozott az érték. Úgy látszik lefelé nem tudom 1.2V alá vinni az értéket, mert hiába állítom akár 0.6V-ra is, akkor is 1.2V marad. Ha viszont 1.25V-ra állítom, akkor szépen megváltozik 1.25-re.
Viszont AIDA-ban az "Északi híd VID" is a megváltozott 1.25V-ot mutatja :S -
newest
csendes tag
Hello most olvastam hogy K nélküli procikat nem nagyon lehet húzni tehát veszek egy i7 3770 et nem fogom tudni húzni mikor a 3 évvel ezelőtti i7 930-at k nélkül - (mert akkor nem volt még ez a K jelölés), gond nélkül lehetett 4.2Ghz járatni most egy 2 generációval újabb saját korában hasonló árú és kategóriájú procitól ezt nem lehet elvárni mert nincs mögötte a K
-
Geryson
addikt
-
Javeller
csendes tag
okés akkor itt szólok ha lesz lapom(bár eddig mindenki vagy eladta vagy jegelt) szóval jövök majd ha lesz előrelépés
Köszi h segítesz,bár a tuning segítség nehezebb mutatvány lesz mert nem igen csináltam ilyet..
Ja és hol találok vagy milyen a minőségi hűtő ami elbírná ezt az emelést? -
Javeller
csendes tag
Köszi Jorus a választ!
Nem baj h ha nem megy 3Ghz-et..Azt néztem h kilehet belőle hozni feszemelés(amit persze nem is tudnék csinálni) nélkül 2,7Ghz körül..Hát nemtudom mivel hűtsem van egy gyári proci hűtő : intel c28085 ő lenne az.
Akk szerzek lapot és ha nem probléma zargatnálak privibe.Oks?
Még1x köszönöm Jorus!! -
syberia
veterán
-
Little_Gaara
tag
Gigabyte P35 DS3. Gyári hűtés van a procin a ház:Aerocool Extreme Engine 3T elég jól hűt.
korábban BIOS-ból tuningoltam bocsi rosszul írtam. meg a deszka elvileg 1333FSB-t támogat és az előbb csináltam tuningot és 1600MHz FSB-m volt
csak kipróbáltam de inkább visszaállítottam mindent.
30-35 fok között mozog a proci alapjáraton. -
surgyi
senior tag
Üdv! Nos az a helyzet, Bclk 160-nál Vtt asszem 1,13v elindult 4 ram modullal. Alapfeszen prime95 alatt 2 mag hibázott, 2 lépcsőnnyi fesz emelés Vcore-nál stabil IBT alatt is, Szorzót 21-re emelve ismét instabil lett,ismét Vcore emelés, mqjd tesztek Ok.
(Viszont a múltkor a 2 ram kittet felcseréltem a foglalatokban, elől vannak az eleve 1600mhz-esnek felismert példányok,lehet emiatt is viselkedik jobban a rendszer.)
Ami érdekes, ha jól emlékszem Vcore:1,192v,de bios hw info alatt is már 1,200-t ír, meg a cpu-z is. Sőt IBT alatt 1,234v-ig fepmegy! Ez mitől van? Energia gazdálkodás bent, t.boost kint, és low vdrop! (feszt nem veszi vissza,viszont a szorzót,ergo órajelet igen)
Egyébként nagyon szépen köszönöm eddigi tanácsaid is! -
surgyi
senior tag
Üdv! Nos az a helyzet, Bclk 160-nál Vtt asszem 1,13v elindult 4 ram modullal. Alapfeszen prime95 alatt 2 mag hibázott, 2 lépcsőnnyi fesz emelés Vcore-nál stabil IBT alatt is, Szorzót 21-re emelve ismét instabil lett,ismét Vcore emelés, mqjd tesztek Ok.
(Viszont a múltkor a 2 ram kittet felcseréltem a foglalatokban, elől vannak az eleve 1600mhz-esnek felismert példányok,lehet emiatt is viselkedik jobban a rendszer.)
Ami érdekes, ha jól emlékszem Vcore:1,192v,de bios hw info alatt is már 1,200-t ír, meg a cpu-z is. Sőt IBT alatt 1,234v-ig fepmegy! Ez mitől van? Energia gazdálkodás bent, t.boost kint, és low vdrop! (feszt nem veszi vissza,viszont a szorzót,ergo órajelet igen)
Egyébként nagyon szépen köszönöm eddigi tanácsaid is! -
surgyi
senior tag
-
surgyi
senior tag
Még egy érdekes kérdésem lenne. Mi van akkor, ha mondjuk a. BCLK-t emelem 160-ra, így a memória megy 1600mhz-en, és visszaveszem a cpu szorzót 20-ra 21 helyett??? Gondolom Vtt feszét ekkor is emelni kellene...meg még mit vajon? Az energiagazdálkodási dolgokat meg hagynám,így visszavehetné a procit idle-ben. Elvi síkon ez működhet? Igazából így nincs lényeges cpu tuning,de a ramok mennének 1600-on. Vélemény?
-
quailstorm
félisten
Értettem, akkor felrakom a gigabyte tuning cuccát. Az élettartamra mennyire káros ez az OC? RAM? CPU? LAP? Most 100%-os terhelés(bruteforce VGA+CPU segítségével) 60-60°c a VGA GPU és az 1.mag. A CPU külső és kettes mag 50. Az egyes mindig melegebb volt. Ez most még elvan de nyáron? Lehet majd akkor vissza kell vennem a lovakat. Vagy tényleg venni valami komolyabbat. Az eddigieket is köszi.
-
quailstorm
félisten
Tuning kész. Elsőre megcéloztam a 3GHz-et. Megy. Elvileg fixáltam a gyári feszültségeket. Gyakorlatilag is. Elvileg fixáltam 100MHz-re a PCI-E buszt. Azt hol tudom a rendszeren belül megnézni? BIOS-ban jó, a VGA-m meg megy, de azért szeretném tudni mit lát a rendszer. FSB 250MHz, RAM Flex mode, memóriák 1GHz-en (egyik 800-as másik 1066-os), szorzó 6-12 ondemand. Még feljebb tudom tolni a szorzót 12,5-re. Van értelme? Egyébként szorzózáras.
Fél GFlops a plusz. Elég kevés... Esetleg 3,2GHz? Bár inkább cseréljem le a procit mi?
KÉP -
quailstorm
félisten
Ömm, majd leestem a székről. Ekkora szar a procim? Tudtam már 2 éve is hogy nem celeront kellett volna, de ez volt 10500FT... És igen 7GFlops. A Black Mesa source kevesli. A 3GB RAM és a GTS540 GDDR5 mellett ez lehet csak a bottleneck. Érdekes hogy DX9-es játék létére Win7-en megy a legolajozottabban. Ált XP szokott ez esetekben győzni.
-
quailstorm
félisten
GFlops-t Linpackkal mértem. Van szorzó finetune a biosban, 0,5-önként. De az akkor káros lenne? Marhára nem értek hozzá. Nekem az is jó ha mutatsz egy cikket ahol LGA775-ös core2duo-t tuningolnak. Sose csináltam...
Utánanéztem, zárolt a szorzó elvileg, nálam viszont emelhető... Akkor ne piszkáljam? Volt egyáltalán valaha szorzós overclock, vagy én emlékszek rosszul? AMD AthlonXP-t is csak FSB-vel tuningoltak? -
-
surgyi
senior tag
Ha a 4ghz nem is,de a 3,8ghz jó lenne azért, a ramok pedig ha már tudják akkor 1600mhz-en. Tehát a 19x200 korrekt lenne. S. Mugen 2 hűtő van rajta, ami IBT alatt alap órajelen 47-50c-on tartja.
Egyébként ehhez az órajelhez kb mekkore egyéb fesz. értékek kellenének véleményed szerint? Valamint mit lehet állítani annak érdekében, h ne pörögjön folyamatosan a CPU az említett frekvencián?
-
surgyi
senior tag
Hy! Alapból asszem vtt=1,1v ezt a cpu tuning folyamán már 1,15vra emeltem. 4 modul esetén kellene neki az 1,2v vagy több is??? viszont 2 modulnál próbáltam a cpu tuningot,s hiába emelgettem a feszeket, vcore, pll már 3,8ghz-en nem volt stabil. :S pedig a Ram csak 3x volt!
-
NandorHUN
addikt
-
surgyi
senior tag
Hy! Nos amíg bent van mind a 4 ram modul,addig semmit nem tudok csinálni. Kivettem 2-t. Ezután fel tudtam menni 200bclk-ra, ha jól emlékszem vtt: 1,15v. Majd emeltem a szorzòt és újra eljutottam 180bclk-ig, de itt már kellett pll emelni,és vcore emelni. ezután 190 már nem akart menni 20x-val, lementem 180 s így ment, de asszem kellett kis fesz közben a vcore-nak. 3,8 ghzen nem akart vagy elindulni a win7, vagy lefutni a teszt, akárhogy is variáltam bclk és szorzó arányt. Ezért maradt a 3600mhz. Majd a ram szorzót 4-re tettem (1440mhz),teszt alatt nem hibázott, de a 4 giga ram ssd mellett kevés lett, játék alatt virtuális mem kevés lett,s hibával leállt... de ez nem cpu hiba.
-
Apollo_21
addikt
Na, írom mik változtak
Cpu fsb 218
Cpu ratio x17,5
Cpu freq 3815Mhz
Cpu Nb ratio x9
Cpu nb freq 1962
Dram freq 1162
Ht link speed x8
Ht link freq 1744
Cpu Vdd 1,4375V
Cpu V 1,417VMost stabil...ha így..látatlanban áldásod/áldásotok adjátok az itt leírtakra..akkor én így hagynám annak reményében hogy a 3.4 helyett a 3.8Ghz elég egy 7950es befogadására...ha nem így volna akkor kérlek javítsatok ki...okulni/tanulni szeretnék..nemcsak összevissza nyomogatni, majd pedig a miért ment tönkre topicba any***ni
-
Apollo_21
addikt
Ibt lefutott maxon ;58fok RAM-okhoz egyáltalán nemnyúltam hozzá 1T-re vannak belőve asszem 7-7-7-16 ha erre vagy kiváncsi
ezt nemvágom úgyh bocs ha baromságot irtam
A többi a BIOS dolgára lett bízva; ha jól tudom 1.5V-ot kapnak. Annyi kérdés még hogy a HT link az 2000en volt most 2180..
-
joker1220
őstag
A celeronok nem tudnak HT-t csak a Pentiumok
Viszont érdekes felvetés, megpróbálkozom vele, mert a 631 es 4800 mhz ig szépen ment fel
csak ott már borzasztó meleg voltMivel egy fekvő gép tetejére van építve a cucc, így arra is gondoltam hogy kiviszem a teraszra,
ugye most 1 fok körül van a hőmérséklet, biztos dobna valamit rajtaCsak gondolom arra kell figyelni hogy hagyjam lehülni és ott indítsam be mert ha menet
közben kiviszem a 22 fok ból a szabadba akkor bepárásodik és vége is van, jól gondolm -
boxos23
aktív tag
-
boxos23
aktív tag
De nem kapcsoltam be rosszul irtam.
Felhúztam a procit ujra mert fríssítettem a biost.
És mondták hogy rakjam át a fehér foglalatba a memóriákat ne a kében legyen.
Na ahogy beállítottam a prcit 400fsbx9 az 3600mhz és igy a memória megy 1600mhz(800mhz)
mert eddig nem ment ennyit és akkor be volt állítva hogy a memória alapon mennyen 3.33D de most ezt nem kapcsoltam be hanem hagytam hogy bejöjjön a gép.És bejött.
Ha bekapcsolom az xmp akkor az lejjeb veszi a proci frekvenciát de emeli a memóriáét és ezért nem kapcsoltam be.
Elinditottam egy tesztet kb 25 percet ment a prime95(blend) és nem volt hiba.
Remélem érted amit mondania akarok neked. -
joker1220
őstag
Igen, arra gondoltam, csak mindig az van a fejemben hogy celeron D, persze ez pentium volt
Persze, ki lehet kapcsolni a HT-t, azt is próbáltam de ugyanúgy fűt, sokat számít az a 2mb L2
hogy aktív, celeron jóval hűvösebb.Sőt speedstep is van, meg valamiféle CPU TM2 nek nevezett energiatakarékos cucli
-
joker1220
őstag
Köszi a tippet, kíváncsi leszek hogy akad e reakció, kb 2 hete nem írt senki abba a totyikba
Amúgy tegnap majdnem megvolt az 5ghz léghűtéssel egy D352 vel
Egész pontosan 4961Mhz, viszont itt már a superpi sem futott le, olyan hőfelfutás van
hogy alapból 40 fok körül írja az aida, a legkisebb terhelés hatására felszalad 75 fokra
és elkezd throttlingolniVan egy másik D631 es, az 5ghz en beindul ugyan de már kezdésből 60 fok körül mocorog,
modnjuk abban 2mb l2 van nem 512k, azért az is fűt valamennyit -
Köszi a választ. Belemásztam az UEFI-be, és az OC Tweaker fülön van egy CPU Voltage Offset beállítás, ami jelenleg Auto-n van +0mV értékkel. Megnéztem , hogy manuális beállításon mik a lehetőségek, és azt írja, hogy min. érték +0mV, vagyis most elvileg pont ezen az értéken áll, a maximum meg +150mV. Az én olvasatomban akkor ez azt jelentené, hogy ennél lejjebb már nem állítható.
-
ViZion
félisten
Sajnos a gyakorlat mást mutat... manuálba, minden fixálva LLC kikapcs, meg minden energiagadálkodás offon, turbo is offon...
és a feszültség közel sem stabil. Néha a gyári alá is esett, akkorát droppolt... nem táp hiba, másnak is van. Egyszerűen ASUS a prémium felé tereli a jónépet, akinek pór lapja van, az ne tuningoljon...
A legjobb nálam is offsetben kis plussz fesz, és LLC bekapcs, így tűrhető, de magasabb órajelen nem stabil, illetve flash és PS alatt meghalt, így lejjebb vettem, úgy jó. -
Onadiar
csendes tag
Innen tovább nem tudom húzni. Ha feljebb viszem 500Mhz-re akkor még eljut a windows töltésig ciszont amikor az üdvözlő képernyő jönne be akkor megáll. Nem tudom hol bukik mert Bios-ban még lehet emelni a dolgot és láttam már nem 1-2 db E8200-est 5000Mhz-en is menni hibamentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged