Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genji
őstag
válasz
maus88pc #47213 üzenetére
Szia! Gyakorlatilag igen. Biosban átállítod (egyszerre mindig egy dolgot változtass) és utána megnézed Win alatt stabil e. Érdemes egy stress tesztet is ráreszteni (Prime95 pl) és valami húzósabb játék tesztet is csinálni. Minél hosszabb a teszt annál biztosabb, hogy stabil a beállítás.
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Adott egy számomra új konfig: MSI Z490-A PRO ● Intel i7-11700KF ● Corsair H115i Extreme ● Biostar RX6900XT 12GB ● Kingston FURY Renegade 32GB DDR4 3600Mhz CL16 (konfig többi része a profilomon)Néztem több bottleneck calculatort és az én felbontásomon (3440 × 1440) a proci a szűk keresztmetszet a VGA 94-95%-os kihasználtsággal.
Tudnátok javasolni valami kis tuningot ami kiküszöböli ezt az 5%-os gapet? Ha valaki ismeri az MSI BIOS menüjét és tud konkrét javaslatot tenni hol induljak el azt nagyon megköszönném!
-
Genji
őstag
válasz
Norbi95 #3569 üzenetére
Volt P5B-m de már haloványak az emlékeim, de asszem:
cpu ratio 10
cpu freq 300
dram freq DDR2-600 (ha megy később próbálgathatod feljebb is)
dram timing auto (előbb a cpu legyen stabil aztán lehet finomhangolni a ramokat is)
cpu voltage 1.4v
dram voltage auto (később lehet feljebb menni ha szükséges 1.8ról mondjuk 2.0-2.1ig) -
Genji
őstag
válasz
superecneB #3566 üzenetére
szvsz hideget jól tolerálják, szal menne
-
Genji
őstag
a puding probája az evés. nem lehet látatlanba tudni mit fog bírni a procid, probálkozni kell. 9x400ról simán indíthatsz aztán +5/10 fsbként felfele. CPU fesz 1.3v , ramfesz +0,4v, ram időzítések auton (először procit lődd be stabilra aztán lehet ezzel is pöcsölni). szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest