- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Sziasztok,
RAMos topicban is kérdeztem, de hátha itt több sikerrel járok.Adott egy 462-es lap, proci órajele 133 MHz, a ram is fix ennyit kap, nem állítható külön.
Belerakva 100 MHz-es SD ramokat (csak SD-vel megy, és ez van itthon, meg ezt is akarom elhasználni, ráadásul 1x128/133 és 2x64/100...), a gép simán fut, Orthos már 9 órája megy, néha elindítok egy 3Dmarkot is.
Ki lehet jelenteni hogy márpedig stabil a gép és így maradhat? -
popoka
csendes tag
Sziasztok!
FSB 219 felett nem indul el a masina (BIOS-ig sem)
Valakinek van ötlete?
-
Dick333
csendes tag
Sziasztok!
Mondja el valaki hogy p35-ds3 biosában hol lehet a ramokat 4-4-4-12-re állítani
Meg hogy miket érdemes átálítani ha tuningolni akarok?(C1E, CPU TM, Intel SpeedStep....)
köszi -
válasz
SalvadorLynx #1595 üzenetére
Valszeg a lapod háklis a húzásra, mint általában az integrált VGA-s lapok. PCI frekit fixáltad?
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! van egy core duo e6400-am. Normális az, hogyha egy kicsit is húzom a gép már nem indul el? P5b-vm a lap. lehet, hogy feszt kéne emelnem?
-
-
itom6280
csendes tag
Köszönöm Jorus és NRG a válaszokat!
-
NRG
tag
válasz
itom6280 #1583 üzenetére
Nem nincs szükséged ilyen ramra!
Viccet félretéve, DDR1-ből tudtommal nincs 166-os csak 266/333/400-asok. Persze gyári tuningramok vannak amik kicsivel magassab értéken mennek. 166-os SD RAM-oknál volt még ha voltSzóval nézd meg pontosan melyik is kell SD vagy DDR1 esetleg DDR2, Ha DDR1 kell akkor simán megy benne a 400-as is. SD-nél már macerásabb mert ott volt 1kis össze-visszaság.
-
itom6280
csendes tag
Hali!
Nekem egy ilyen RAM-ra lenne szükségem: DDR 256MB 166 MHz. 166 MHz-est nem találok, de 333 MHz-est igen. Ez jó lenne, csak max. nem 333MHz-en üzemelne, hanem 166 MHz-en?
Köszi -
apro
senior tag
válasz
-_-Csirke-_- #1573 üzenetére
hali
na itt van egy alap beálliás amit simán belehet állitani a lapodon, és ezt még a Cpu is alapon fesz emelés nélkül is viszi ,vagy ha nem ekkora feszt ad hatsz neki
"""Bios
►Advanced ►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 1.85V
*CPU Vcore Voltage 1.3500V
FSB Termination Voltage 1.300V
NB Vcore az első, legkisebb értékre
SB Vcore ( Sata;PCIE ) az első, legkisebb értékre
ICH Chipset Voltage az első, legkisebb értékre►CPU Configuration
Modify Ratio Support Disabled
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Disabled
Peci Disabled►Chipset ►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 15
*DRAM Write recovery Time 5
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled """
hali
De azért a Configodat kitölthetnéd akkor tudni lehetne mid van a "vasban." -
apro
senior tag
válasz
-_-Csirke-_- #1573 üzenetére
hali a bios ban ha átálitpd manualra ott a Cpu olt/enter és ott lehet
itt van kép:[link]
hali
De azért a Cpu feszekkel azért nem árt tisztába lenni Nehogy igazán FÜSTEL mennyen!!
mondom nekem nem volt még Q6600-os om
hali( ez Nekem egy 6420-as Cpu és Geil DDR-2 ram /Asus P5B-Deluxe lapnál igy ment)
-
Na még egy láma kérdés. Rendszert szeretnék ellenőrízni, mint hőfokok kíírása feszültségek, meg ilyenek, de úgy hogy közben meg megy valamilyen játék. Ezt hogy tudom megcsinálni? A lényeg az, hogy ne a rendszerellenőrző progi terhelje le a procit 100%-ban. Mert ezt tudom, hogy megnézhetem akár everesttel is.Tulajdonképpen arra lennék kiváncsi, hogy ha megy egy játék, az mennyire terheli le a rendszert.Hány fokosak a proci magok, mennyi a hidak feszültsége, meg ilyesmi.
Köszi! -
tom_tol
addikt
Hali
szerintetek lehet vagy érdemes ezt még tovább huzni?
a biosban minden autot van kivétel az fsb
[link] -
gabensrac
csendes tag
Na itt tartok most: E6320 400*7 Kingston DDR2 667Mhz Ramok Dram
SB 1:1 akkor a ramok 800Mhz en mennek 5-6-6-18 idözitésekkel. Az idözitések mivel függnek össze ez nem világos. Hogyan tovább?
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
létezik olyan program ami megmondja a hidak feszültségét? -
Az ilyen és ehhez hasonló, nagy tételben, irodai felhasználásra készült komplett konfigokhoz meglehetősen szerén dolgokat szoktak összeszedni. A gépedben levő lappal sajnos nem nagyon fog menni semmiféle tuning. Esetleg OS alól lehetne próbálkozni, ha támogatná a lap, de nem lenne sok hatása, és valszeg nem is menne.
-
válasz
SalvadorLynx #1560 üzenetére
Ha tuningolni szeretnél, vegyél - tuning szempontból - normális lapot.
-
gabensrac
csendes tag
Sziasztok! Most veteem p35 ds3 lapot és nem éertek a tuninghoz. Láttom itt hozáértő emberek vannak hát megkérdezem hogy kéne beállitani a bios-t a legjobb teljesitményhez. C2D 6320 2*1gb ddr2 667mhz kinston ram. Segitene vki?
-
Na még egy láma kérdés. Rendszert szeretnék ellenőrízni, mint hőfokok kíírása feszültségek, meg ilyenek, de úgy hogy közben meg megy valamilyen játék. Ezt hogy tudom megcsinálni? A lényeg az, hogy ne a rendszerellenőrző progi terhelje le a procit 100%-ban. Mert ezt tudom, hogy megnézhetem akár everesttel is.Köszi!
-
apro
senior tag
válasz
-_-Csirke-_- #1559 üzenetére
hali
hát én nem ismerem annyira a Cpu dat, de szerintem és ahogy itt olvasgattam nem jó választás a LAPOD -hoz az a CPU, azt hiszem az a lap negyon kevés annak a procinak,nekem amikor olyan lepom volt a legnagyobb pocim 6420-as volt benne, azzal 450fsb-t vitt 1,425v a procinak Geil ultra ramal,2.25v a video kártya frekit fixx= 100-ra,
de mondom várj, hátha ir akinek Q6600-as cpu-ja van mert az egy "kicsit" másabb mint ezek a 2 magosak.
(mellesleg az a proci közel 4Gb-át megy elég simán egy jó P35,1333-as lep ban)
hali -
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! van egy e6400 core duo-m és egy p5b-vm lapom. A biosban nem látok lehetőséget a húzásra. Van egyáltalán lehetőség?
-
Sziasztok jó munkásemberek.Az én problémámra miért nem válaszol senki?
-
smisa
őstag
Intel alaplapon érdemes erőlködni tuninggal ill. lehet mert a biosban nem nagyon találom
-
subaruwrc
félisten
hello.
a szorzó állítás a procira nincs hatással csak a lapra.kicsit több fesz kell az nb nek majd.
átlagot nem tudnék mondani de 1.45v elég kell hogy legyen neki.a feszültségemelés értelmes körülmények között értsd légen 1.5v nem hat ki látványosan. 20helyett 10évet fog csak menni. e2180 alapfeszültségét a coretemp nevezetű progi VID vagy egy everest magfeszültség címszava alatt megtalálod. 1.3v körül van kb. feszt annyit adhatsz amennyit le tudsz hűteni.tx-nek nem lesz gond az 1.5v sem.orthos helyett használj primeot és 1óráig minimum futtasd de ha 100% akarsz lenni akkor 3óránál többet. -
Tottu
senior tag
Üdv!
Konfigom:
Alaplap: GIGABYTE GA-P35-DS3
CPU: E2180 + Coolermaster Hyper TX2
RAM: 2x1024MB GEIL ULTRA KIT (SPD: 4-4-4-12)A célom 3200MHZ lenne amit 8x400MHZ-el szeretnék elérni. Ha jól tudom akkor a E2180 alapszorzója 10x-es. Nah most a nagyobb FSB miatt akarom a 8x400MHZ-t a 10x320 helyett. Az E2180-nál ez a szorzó különbség nem eredményez valami mellékhatást?
Átlagban mennyi feszt kell adni egy E2180-nak 8x400MHZ esetén?
A feszültség emelés mennyire hat ki a CPU élettartamára? (Valahogy tartok ettől a feszültség állítgatástól...)
Szerk.: Mennyi az E2180 alap feszültsége, és mennyi plusz lehet rárakni ami még biztonságos CM Hyper TX2-vel?Azt tudom, hogy az Orthos progival szoktátok tesztelni a procikat. Mennyi idő szükséges ahoz, hogy teljessen megbizonyosodjak arról, hogy 100%-ban stabil a proci?
-
apro
senior tag
válasz
-_-Csirke-_- #1548 üzenetére
hali
ezt kérdezték, hogy mik vannak benne
ha jól emlékszem a lapod ez
Advanced menu azon belül Jumperfree configuration:
AI Overclock tuner opciót {manual} kell állítani. Akkor feljönnek olyanok:
-CPU external frequency (Mhz) lényegében ez az FSB
-DRAM frequency Ha lefelé akarod osztani, akkor 266 vagy 333 kell választani.
-AGP/PCI frequency (Mhz) .
-CPU Vcore Voltage értelemszerűen proci magfeszültségAdvanced Chipset settings másik főmenü belül:
-Configure DRAM timig by SPD legyen {enable} és kézzel állísd az alatta lévő memória időzítéseket(Clocks) -
subaruwrc
félisten
válasz
-_-Csirke-_- #1548 üzenetére
először az ai tuning menüt rakd manualra.miután az lenyílik van egy csomó menü.azokat legyél szíves leírni.a drop azt jelenti hogy biosba beállítasz 1.45v-t a procinak az 100%os terhelés alatt lesz 1.4v jobb esetben.
-
subaruwrc
félisten
válasz
-_-Csirke-_- #1544 üzenetére
de járnak csak ritkábban.biosodban elvileg van egy jumperfree configuration menüpont.írd le mik vannak benne és elmondom mit csinálj.quaddal nem fogsz olyan nagy eredményt elérni valamint a lapod is hatalmasat fog droppolni de próbálkozni lehet.szóval ezeket írd le.
-
-_-Csirke-_-
csendes tag
Erre nem járkálnak Jómunkásemberek
Vagy csak nehéz kérdést tettem fel?
-
-_-Csirke-_-
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
A következő a kérdésem:
Alaplap: Asus P5B Deluxe
Ram: Kingmax DDR2 1066mhz 4*1GB
Videókártya: Gainward 8800 GTX
Proci: Intel Q6600
Winyó: Western Digital Sata 2, 16mb cache 320GB
A következő lenne a kérdés:
A procit szeretném felhúzni a biosban de nem tudom,hogy hogyan kell
Valaki legyen szives és irja le nekem pontosan alaposan,hogy mit és hogyan csináljak
-
hali srácok.Segítsen nekem valaki, akinek p5e-s lapja van, q6600-as procival, és már csinált valamilyen tuningot vele.Szeretném felhúzni olyan 3-3,2 Ghz-re.De egyszerűen nem tudom, hogy a biosban mit hova állítsak.Mit tiltsak, mit engedélyezzek.Szinte alig állítottam valamit, máris csak két magot látott a bios. Na erre visszatettem alapra, így újra látja mind a négyet.Gondoltam megpróbálkozom ráállítom az FSB-t 300-ra.Mondom magamnak, hohy ez lófasz, 9*300 csak 2.7 Ghz.Erre még csak be sem bútol.Na most kéne valamilyen segítség srácok.Ha valaki hajlandó lenne, annak megköszönném.A ramok corsair 1066.
-
subaruwrc
félisten
válasz
johnny82 #1538 üzenetére
a 900mhz is jó. auton 5-5-5-15ben van ami jó és max feszt kell emelni neki de úgytudom gigában ctrl+f1 kombinációval hozhatók elő az advanced menüpontok többek között az időzítéses is.ezért mondtam a 400as fsb-t mert ott nem kell ezzel foglalkozni mert tudod 800ra rakni a memót. 3200at is elbír a procid alapfeszen.
pok.tom de a találós kérdésemre nem válaszoltál -
Skizz
addikt
-
válasz
subaruwrc #1534 üzenetére
Na megnéztem. Ha az alap 333-as FSB-t 375-re állítanám, akkor telibe 3GHz-en járna a proci. Ezt próbáltam állítani a biosban, ez ediig oké. Ekkor a biosban a rendszer 900MHz-re állította AUTO-n a memóriát. Tudnám állítani kevesebbre, 750-re, de pont 800-ra nem! Na most akkor a kérdés, hogy hagyjam 900-on, vagy vegyem vissza 750-re a memóriát? Időzítéseket nem tudom hogyan és hol kell állítani!
-
kiki22
senior tag
pliss minden érdekelne
q6600 a fesz és hogy igy milyen szorzoval mekkora megaherzen lehetne futattni biztonságosan.és mivel nemtaláltam normális ram topikor .érdeklödni szeretnék ,h a 800 sa black dragon rammjaimat milyen volton lehet huzni .mennyi mhz ig?
ja a memoris borda nélküli
-
subaruwrc
félisten
válasz
johnny82 #1528 üzenetére
az fsb-t kell beállítanod 400ra*8 az 3200lesz maradhat?
ilyenkor a ramokat szinkronba tudod állítani az fsb vel azaz 800mhz en fognak menni a gyári órajelükön/időzítéseken.gyári hűtő elég mert hűvös a procid.primemal tudod letesztelni hogy stabil e (windóz telepítést nem ajánlom
) és everesttel vagy coretemppel tudod a teszt alatt nézni a hőfokokat.75fokos maghőig elmehetsz de a közelében sem leszel.ez ki fog még facsarni pár fps-t a radeonból úgyhogy számszerüsítve 10000fölé megy az eredmény.
Dashesazzal sem lesz gond
-
Sziasztok! Néhány napja van meg az új gépem és szeretném egy kicsit tuningolni! Tényleg csak egy kicsit, semmi feszt és egyéb komoly dolgot nem akarok megpróbálni. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy az alapon 2.66GHz-es processzoromat hogyan lehet 3-3.1-re felhúzni! Csak FSB-t kell állítsak, vagy a szorzót is piszkálnom kell? Gyári hűtőmet nem szeretném lecserélni. Melyik programmal nézzem meg, hogy jó-e és mi az elfogadható hőfok a processzornak és azt mivel mérem? Még egy kérdés, hogy szerintetek mennyit fog ez nekem jelenteni teljesítményben?(3DMark06->9383 minden alapon)Konfigom az adatlapomnál.
-
subaruwrc
félisten
egy ilyen pici feszemeléstől nem szabad. 2.5v az alapfesz +0.05v nem okozhat gondot.
prime innen tudsz stresszelő progit tölteni.leszeded elindítod.a gép a tuningolt állapotban van.megnyitod a primeot és kiválasztod a fölső small fft stress cpu tesztet és start. közben egy everesttel nézed a hőfokokat -
subaruwrc
félisten
emeld az fsb-t 5-sével ameddig bootol a win.ez elég hamar be fog következni amikor eljutsz az utolsó bootolható beállításhoz.miután felállt a rendszer kezd el terhelni 100%ra a procit.a ramokra figyelj hogy nagyon ne menjenek a gyári értékük felett .ahogy számolom nem sok lehetőséged van tuningra mert a ramok vissza fognak fogni.
kezdetnek emelj mindenen egy adag feszt és emeld az fsb-t -
Csapi007
veterán
Hello
Most a Geil Ultrát +0.3v-on (2.15v everest szerint) járatom 833 4-4-4-15 TRD5-ön.Mennyit adhatok neki még biztonságosan? Mert egy progi lehet a kevés fesz miatt fagy.
-
Dashes
őstag
Elnézést... 2 lett
-
Dashes
őstag
Szeretnék egy kis teljesítmény növekedést elérni fesz emelése nélkül.Segítséget szeretnék kérni, mit , hogyan, mivel kell csinálni?
lap: Asus P4C800-E Dlx
proc: Northwood 3,2ghz (16-os szorzó 200-as FSB)
mem: 2* 512 MB DDR400 Veritech(alap) 3-3-3-8BIOSban FSB,fesz, DDR, AGP freq állítására van lehetőség.
-
mmdms
addikt
válasz
subaruwrc #1470 üzenetére
440 neki a max MHz, 2,5 3 3 6 -os időzítés mellett 1T-ben, AUTO feszen, ami ha minden igaz 2,5 volt.
majd jön még egy kis tesztelgetés, a fesz emelése hoz-e egy-két megahercet a konyhára, de agyonfeszelni se akarom.
abba segítene valaki, hogy a ramjaim mennyi feszt bírnak károsodás nélkül?
nem találtam róla semmit.
RAM: 512MBx2 Samsung M3 68L6423 ETM - CCC és DS.
a chipen ezek a feliratok vannak:
SAMSUNG
PH533 3208-530522
P327842IJARE -
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni tuninggal kapcsolatban, mert még nagyon kezdő vagyok. Van nekem egy Asus P5B alaplapom, egy C2D E4500-as processzorom, 2GB Geil BD 800-as ramom ami 2 volton viszi a 4-4-4-12-es időzítést, illetve egy Galaxy 8800 GT 512 Mb-os Cm hűtővel. Azért játszottam el a tuning gondolatával, mert a proci alapórajelével Vista-ban 9400 pontot csinált a 3DMark06. Tesztekben láttam hogy ennél azért többet ki lehet hozni a kártyából, illetve arról is olvastam hogy a C2D procik nagyon jól húzhatóak, így jutottam el a tuninghoz. Kicsit olvasgattam ezzel kapcsolatban. Úgy kezdtem neki, hogy lefikszáltam a PCI-E-et 100 MHz-re, illetve a PCI-t 33,33 MHz-re. Ezután a szorzót 10-szeresre állítottam, majd az FSB-t 266 MHz-re állítottam. Mielőtt elmentettem volna a beállításokat a ramot beállítottam 800 MHz-re 2 volttal 4-4-4-12-re. Ezután mentés. Gép leállt, néhány másodperc múlva újra életre kelt, ekkor 2660 Mhz-en járt a proci, eztután elindítottam az orthos-t, amely kb fél perc után hibát jelzett az első magban. Gondoltam megjáratom egy kicsit még lefuttattam a 3DMark-ot, ekkor már 10800 pontot kaptam. Kiváncsiságból elindítottam egy Crysis GPU benchmarkot. A 3. loopnál kék képernyőt kaptam és vmi memóriaproblémára panaszkodott( azt hiszem memory dump). Ekkor már tudtam h nem sikerült valami túl jól a dolog, és mindent visszaállítottam alap beállításokra. Mi lehet a probléma? Esetleg cseréljem le a gyári hűtőt, mert már alap baállításokkal is 55 fokos volt orthos alatt, játék közben is felkúszott 51-52 fokra. Nem sok ez egy kicsit? A segítséget előre is köszönöm. Ha lehetne pm-ben a választ azt megköszönném.
Üdv Zolee
-
subaruwrc
félisten
válasz
Gucunja #1499 üzenetére
semmi hiba nincs csupán az everest teszt a memóriára támaszkodik és az 571/4-4-4-12 gyengus beállításnak számít.próbálkozhatsz akrár 3-3-3-8cal is hátha megy.ha nem akkor emeld az fsb-t vagy használj másik ramszorzót
Kelvin 8*400a jobb és ne hagyd auton mert bizony lazán 1.5v fölé megy a lap ha kell -
Kelvin
őstag
Még egy kérdés csak kifutottam az időböl
Az jó megoldás ha a tuningnál a ram fesz kivételével a többit autón hagyom,cpu,nb...gondolom magától csak nem emeli 1,5 fölé,vagy igen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest