- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
igor78
tag
Na szóval egy kis segítségkérés zöld füllel ha lehet: E6750-es procimat szeretném kicsit megpiszkálni. Na nem durván, maradva a gyári hűtőnél és a stabil működést szem előtt tartva, szóval csak finoman. Tudom, hogy a bios-ban kell piszkálni, de ha valaki pontosítana nekem azt megköszönném
-
csabesz123
csendes tag
Sziasztok!A segítségetek kérném!Gépvasárlást tervezek de nem tudom melyik procit vegyem.E6750 ~43 000 Ft vagy E6850~ 57 000 Ft!Esetleg ha az előbbit venném és tuningolnám az elég lenne? Meddig lehetne túlhúzni gyári hűtővel stabilan?? Előre is kösz a segítséget!!!
-
$mith
tag
Jelenleg itt tartok:
CPU-Z: Core speed: 2408.2 MHz
Szorzó: x9
Bus speed: 267.6 MHz
HT Link 802.7 MHz
Voltage: 1.4 (alapfesz)CoreTemppel és Everesttel is 33 fok körül van(üresjáratban). Valószínű így marad... (max. 2500-at még letesztelem talán) Nem baj hogy a HT ilyen 'alacsony'? Olvastam hogy 1000 alatt kell lennie, de ez nem kevés egy picit? Ha igen a szorzóval kéne inkább babrálni hogy jobb legyen az összkép? Ja és ne adjak neki egy kis plusz feszt (1,4125 V-ra)?
-
$mith
tag
-
$mith
tag
Sziasztok!
Konfigom: AMD A64 3000+ Venice (rajta Cooler Master 'valamilyen' hűtő - leginkább az 'X Dream K641'-re hasonlít),
Asus A8N-E,
2x512 Mb DDR1 RAM 400Hz 3-4-4-8,
Inno3D 7600GS 256 MB DDR2.Én csak az 1.8-as procit szeretném húzni (2.4 környékére a ProStreet miatt
.Érdemes egyátalán elkezdeni a tuningot? Vagy az a kb. 600 MHz nem oszt nem szoroz semmit? És még az lenne a kérdésem, hogy mekkora az a fesz. amennyivel még ez a processzor biztonságosan üzemeltethető?
-
Daath
csendes tag
Orthosnak mennyi idő kell, míg stabilizálódik a hőmérséklet, és azt mondhatom, ennyi a hőmérséklet terhelt állapotban?
Négymagoson egy mag/orthost futtatok blendben. Ez megfelelő módszer a terhelési hőmérséklet megállapítására? -
törölt tag
Volna egy kérdésem, mert furcsának tartom ezt. Miért lehet az, hogy a 6550os core2duo procimat nem birom rávenni a 7xes szorzóra? 6xos szorzón megy mindig, hiába állítom biosban 7xesre vagy akárhol. amugy p5k alaplapon van.
-
válasz
faber24 #1671 üzenetére
Nem is annyira a hűtők jók, mint inkább a procik azok, amik nem melegszenek annyira. Nehéz lenne egzakt értékeket megadni, a legegyszerűbb, ahhoz viszonyítani, hogy addig húzod a procit, és emeled a feszt, amíg terhelés (stressz teszt, tehát Prime, vagy Orthos) alatt eléri a 68-70 fokot max ford.számú ventivel. Ez normál használat esetén 48-54 fokos load hőmérsékletet fog jelenteni. Hogy ezt milyen órajelen és milyen feszen tudja majd a procid, azt már magadnak kell kitapasztalnod.
-
Jedi25
csendes tag
Sziasztok!
A 2,66 GHhz-es E6750-emet sikerült felhúzni 3,6-ra, gigabyte p35-ds3-al, valamint 667-es Geil memekkel (550-es LC táppal). Az FSB-t ha jól emlékszem 450-en állt meg. Alapból a magok 30 fok körül voltak, most húzva 50. 3dmark05 alapon 16000, húzva 20000 pont
Játék alatt a proci 55 fokra is felmegy, nem sok ez egy kicsit??
ÜDv..
Jedi25 -
faber24
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy C2D E6550 procit szerintetek kb. meddig érdemes húzni gyári hűtővel? Érdemes egyáltalán próbálkozni ilyesmivel? Mondjuk azt hallotam/olvastam, hogy ezeknek viszonylag jó a gyári hűtése, de inkább kicsit lassabb legyen a gép, mint hogy elfüstöljön
-
válasz
ATM_automata #1667 üzenetére
DIMM fesznél. Mármint, ha megkapja a deszkától az infót. Ha nem, úgy vmi gyári tuning vagy monitorozó progit kell feltenned, PC Probe vagy hasonlót.
-
Chelsea4ever
tag
Hy!Tudnátok segíteni abban, hogy hogy kell kezelni a "PC Booster" nevű progit, mert angol és nem akarok semmit elszúni (pl:mindent letörölni a gépről)!
-
Laraxior
titán
válasz
ATM_automata #1667 üzenetére
Számítógép---> érzékelő
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Támadt egy kis problémám.
DFI Nf3-as lapom van,procit cseréltem benne.Az új procit Everest szerint felismeri,de csak 800MHz hajtja.A cpu szorzot levette 4x-esre a biosom Phoenix-Award v6.00PG hol és hogyan tudom gyári 2400MHz-re vagy fölé huzni a procit?
Köszönöm a segitséget! -
apro
senior tag
hali
Hát bocs hogy beleszólok, de az ilyen leblombázott"TescO Gazdaságos" gépeket még sosem láttam Cadegon Táptól 'JOBBAL"szereltet, szóval mind egy szálig "Turbinák, 1-2 éves tápok " máskép hogy érnémeg eledmi?
hali -
TazLeacher
nagyúr
válasz
DroneZ^ #1643 üzenetére
Javaslom olvasd el 6 napos PH!-s tesztet, Fél tucat erős processzorhűtő...
Néha hasznos lehet ez oldalnak azon részét is olvasgatni...
-
Thrawn
félisten
válasz
Chelsea4ever #1656 üzenetére
Az Everest nem tudja megmondani milyen tápod van
Jorus: Szerintem se -
válasz
Chelsea4ever #1653 üzenetére
Szinte biztos, hogy vmi 300W-os kodegány csótány van benne.
-
válasz
ATM_automata #1639 üzenetére
Vagy kiméred a mérési pontokon egy mulitmeterrel mondjuk, vagy elfogadod azokat a közelítő értékeket, amit mondjuk az Everest ad.
-
DroneZ^
őstag
válasz
Chelsea4ever #1651 üzenetére
azittem ez a suli ize
mar vegleg elpusztult
-
Chelsea4ever
tag
válasz
ATM_automata #1649 üzenetére
Semmi baj!csak az a baj, hogy nem én vettem a gépet hanem kaptam(ésmég ilyenSuli*etes) !
-
DroneZ^
őstag
válasz
ATM_automata #1649 üzenetére
igen, altalaban igy van, de az egyben szerelt gépeket, ujonnan szinte mind igy adják eln mint példákat irtam is, Fujitsu és NTT meg hasonlo gyártokra jellemző ez a megoldás.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Chelsea4ever #1644 üzenetére
Elég komoly hiba olyan gépet venni, ami nem alkatrészenként garos hanem lezárt házban van. Én elég sok gépet adok el, de soha nem adtam el még gépet úgy, hogy ha kinyitod a házat, akkor gari bukta....ráadásul nem is egyezik meg a termékek gar ideje. Pl. ASUS alaplapok 3év, WD HDD 3év, NEC DVD+-RW 2év, és sok minden van ami élettartam garos...sose szerettem az ilyen kereskedőket, amik lematricázzák a gépeket......bocs az offért....
-
DroneZ^
őstag
válasz
Chelsea4ever #1647 üzenetére
pl: Fujitsu Siemens - Scaleo 500 P4R128, valami tipusa kell legyen... vagy számlán vagy akárhol, beirod a pontos nevét tipusat, es megtudod nézni hogy mi van benne..
-
Chelsea4ever
tag
ok megnézem!
hogy értve milyen gépet?
Ok dronez a lenti válaszodra -
DroneZ^
őstag
válasz
Chelsea4ever #1645 üzenetére
nézd meg h mien gépet vettél, pontos tipusat googleba, és nézd meg milyen táppal szerelték! Fujitsu? NTT?
-
Chelsea4ever
tag
válasz
ATM_automata #1641 üzenetére
pff !Bizti nem lehet máshogy, mert akkor elmegy a gari!
-
DroneZ^
őstag
Cooler Master Hyper TX elég lehet egy tunningolt q6600 hűtésére?Kb 60 fok alatti tartásra? (ház szellő)Fontos lenne, köszi!
-
Thrawn
félisten
válasz
Chelsea4ever #1640 üzenetére
Anélkül nem fogod megtudni sosem.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Chelsea4ever #1640 üzenetére
Szerintem sehogy....gép oldal leszed, tápon matrica megnéz. Vagy ha gyári táp van a házban és tudom a ház tipusát/márkáját, akkor megnézed a neten, hogy azt a házat mivel szeretlék gyárilag anno.
-
Chelsea4ever
tag
Hy!Vki megtudná nekem mondani hogy hol tudom megnézni ogy milyen tápom van(análkül hogy leszedném a gépház oldalát?
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani, hogy mivel tudom leellenőrizni azt, hogy a memóriák a gépben hány volton mennek? 1,95v-ra van beállítva a ramom, de nem tudom, hogy valójában mennyin is mennek. ASUS P5K Preimum lapot használok és CPU-z és Everest szerint is alul feszel. Vcore 1.3v nál mutatnak a szoftverek 1.272v-ot. E6300-as procit huzók benne Kingston HyperX DDR2-800 ramokkal és 420-as FSB-vel még stabil de 430-on már el sem indul a gép. Jó lenne tudni, hogy min kéne finomítani.
-
DroneZ^
őstag
anyámmekkora.... na ez rézböl, és garantáltan szakad a lap.
-
DroneZ^
őstag
Szerintetek Core 2 Duo E6850-et vagy Core 2 Q6600-t érdemesebb venni? Tunning nélkül, melyik melegszik jobban? Mennyivel érek többet azzal a +2 maggal? Jövőben ki fogják a játékok használni? Hosszutávra melyiket érné meg venni? Köszönöm!
-
Szabest
tag
Sziasztok!
Tudna vki segítteni abban hogy milyen néven fut 1 ASUS biosban az hogy a proci sebességét a teljesítményfüggően automatice állíttsa?magyarán ha pl csak torrent megy vagy ilyenek akkor vegyen vissza hameg sokminden akkor adjon kei kakaót!
köszi előre is a válaszokat! csáó
-
Devid_81
félisten
válasz
subaruwrc #1617 üzenetére
Szia mindenki!
Igen kicsit későn öltem a windowsomat vele
Valamiért a 400as FSB-t nem akarja megenni,próbáltam 8*400on és akkor is kell neki min 1,4000 hogy stabil maradjon pedig feszemelés nélkül is tudja a 3,2 őt csak épp sokkal finomabb FSB velE6600as a proci
1.5000 nél az everest szerint 1.42v a vcore terhelésnél meg 1,40 re esik.
Viszont azt vettem észre hogy játék közben elkezd akadozni pár perc játék után a dolog,szerintem leszabályoz már.Mennyi az a hőfok amit még gond nélkül elvisel (én ugy vettem észre 65fok felett kezd el akadozni) ?
Szerk.: jah 70 fok körül van a max most olvasom
-
Subaruwrc: ajánlottad tesztprogramnak a "primeo"-t, nem találtam rá sehogy sem google-ben, nem is hallottam még róla. Légyszi dobj egy linket! Valamint kérdésem, hogy mekkora az elfogadható hőfoka a 3.2-n hajtott procimnak gyári hűtővel, alapfeszen? Tehát meddig ne aggódjak?
-
Skynet258
veterán
válasz
Devid_81 #1608 üzenetére
Az FSB-re adott plussz a fölösleges. A proci 1.4 az nem sok (nekem pl. hónapok óta 1.5V).
Nagy valószínűség szerint fog menni a proci ezen az értéken anélkül is, hogy emelnéd az fsb feszt.1,45 ön az everest azt mondja 1.39v a vcore
Ezt meg úgy hívják, hogy vdrop. Nem egyenletesen kapja a feszt a proci/terhelés alatt lecsökken az érték. Nem kell vele foglalkoznod
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Némi kis tuning kérdés:
E6600 alapfesszel 9*350 a vége akármilyen hűtővel (gyárival sem ment fel 63 fok fölé)
Érdekes módon 350es FSB után akármit csinálok nem akarja az igazságot
Most éppen 9*380on zörög csak éppen 1,400 kell neki az FSB nek is adtam 0,3voltot.Nem fogom megölni?65fokig megy fel 100% terhelés mellett freezer 7 proval
Esetleg az FSB plussz feszből vegyek vissza?
Giga P35-DS3 lapban csücsül -
NRG
tag
válasz
SalvadorLynx #1595 üzenetére
A RAM-ok beállításaira figyelj, hogy a MHz alúról közelítse az eredetit. Ha nem segít akkor nézd át pontról pontra a bios beállításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest