- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szemi82
tag
válasz
gtamate2 #2895 üzenetére
szia.
Nekem úgy rémlik mintha az fsb-t tudnád csak tekergetni.
Szerintem a te procid fsb-je 200MHz amit a biosban egyessével tudsz emelni.
Tekerd fel 215-re majd teszteld.
Elvileg gond nélkül menni fog.
Ezek után 5mhz enként emeld és teszteld.
Jó szorakozást.
Ja és legyen egy bika hűtő a procidon! -
geza01
csendes tag
Számolgatok, osztok, szorzok, de nem tudok valami értelmeset beállitani!
Az alap 200x13 /7 371mhz
Most ezt állitottam: 225x12 /6 450mhz
De persze ezek nem teljesen egész számok.
Ez valamit ért? -
lipi67
nagyúr
-
gtamate2
veterán
4400+os AMD-met milyen órajelekkel kell emelgetni fokozatosan kb?
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
syckaloz #2889 üzenetére
Szia!
4Ghz az nagyon jó!Van aki 3,8 fölé nem tudta komolyabb lapban,s nem kezdő.Lehet,hogy ennyit bír a procid(wallos-vagy a lapod)Meg..Tudod a 45-ös csíkszélesség és az 1,55V..SOK!A 65-ösök is nehezen viselik el,s kva jó hűtés kell nekik.Én is adtam 1,765V(bios)65-ösnek(2180)de csak egy teszt erejéig.S tartós(24/7)használatra bios 1,45V fölé azzal se érdemes menni.Szerintem állj le.Sokkal jobban jársz,ha adsz neki egy értelmes feszt,aminnyáron,24/7-ben is gond nélkül tudod hajtani.Ez a fesz a Procid VID-jétől függően azért elég sok mindenre elég.Sztem a max 1,325V(bios)Állítsd be(mch stb alapon)s kezd kitapasztalni,hogy ezen feszen hol a vége.Ha megvan,nézd meg,hogy melyik rambeállítással tudod észzerűen "mellétenni"a ramjaidat.S utána jöhetnek a tesztek(prime sm.FFT+memtest)Ilyen feszen se 2,66-on leszel,s egy ilyen proci 3GHzkörnyékén mindenre elég...
Sok sikert! -
syckaloz
aktív tag
Tisztelet fórumlakók!
Tanácsot/segítséget szeretnék kérni. Van egy E8200esem és valahogy nem bírom 4ghz fölé húzni. 4ghzen 8x500-on, asszem 1,55V-al megy, ramok meg 2V-on ( 1066os ramok ) de ha adok neki 533-at, el sem kezdi tölteni a vindózt, az alaplap egy sima p5k.
Hömmm?
előre is thx,
syc -
lipi67
nagyúr
válasz
Benhill #2886 üzenetére
Szia!
A configodat nézve..nehezen..de esetleg(jó cuccok,gratula).Viszont a "hibajelenség"az kevés feszre utal.Adj még picit a procidnak,menni fog!(Sose viszonyíts más eredményhez csak nagy vonalakban!Nincs 2 1forma proci és alaplap!(S biosok,stb..)Rengeteg összetevő.S azon 1szerü oka is lehet pl.,hogy az ő procijának kisebb a VID-je,s neki picit alacsonyabb fesszel is megy az,amihez Neked több kell.Adj feszt a procinak.(ha nem ok,akkor MCH-nak is,s 0,5V-ot az ICH-nak is adhatsz. -
Benhill
senior tag
üdv.
keresgettem google-ba hogy hogy is lehet tuningolni a procit a lapomon. és a tagnak ugyanolyan lap meg proci, mindent ugyanugy beállítottam, 3.2n menne elvileg, de win boot előtt ujraindul a gép. elképzethető hogy a 400as FSP-m kevés?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #2883 üzenetére
Ügyes vagy akkor,viszont..Ha alapon (proci VID-jén) viszi a 8*400-at,akkor adj neki egy kis feszt még,s az MCH-nak is csipetnyit(1,33V körül)s nézd meg 8*450-en!
Az már tök jó!!!(A 8*400-is elég mindenre,nehogy féle érts,de ha nem melegedik,stabil és viszi..miért ne?) -
Süni 1985 F
senior tag
Közben megtaláltam mindent,nem segített senki de kiokoskodtam
Most 2.66 helyett 3.2-n megy egyenlőre nem húzom tovább -
betegphiu
senior tag
válasz
Süni 1985 F #2881 üzenetére
Halihó!
a configom az aláírásomban,problémám meg rengeteg!
10x300-on nem indul a gép,ramok és időzítései auton.
12x250-ben sem megy!
minden alapfeszen.ha hagyom a 14-es szorzót és úgy húzom az fsb-t,akkor bírja a 3000-et simán!de úgy tudom ebben a lapban jóval több tudás van még!!mit nem csinálok jól?
valaki pls...
-
Süni 1985 F
senior tag
Hello
Segítsetek légyszi procit felhúzni
Core 2 Duo 2.66GH 6750 -es és az alaplapom alap biossal ASUS P5K
Mit kell menyire és hol állítani?
Nézegettem a BIOST de FSB-t sehol nem lehet állítani vagy nemtudom!ADVENCED-ben.
Esetleg van egy másik menű amit nem találok vagy csak balf*sz vagyok?! -
gabipaci
őstag
Az aláírásomban szereplő gépet érdemes tuningolni?
1-2 hónap és teljesen új gépem lesz.
Most nincs húzva, azt sem tudom hogy kell.
Kb hány százalékkal lenne jobb?
Mert 5-10 százalékért nem kezdek bele.
A témában a főláma címet nekem osztanák, úgyhogy türelmesek válaszát várom.
Vista van a gépen, nem tudom számít-e?!
THX -
Üdv! Elég láma vagyok tuning téren ezért ha valkinek van hozzám türelme az vegyen fel légyszi msn-re .Ezt a gépet szeretném huzni most probábol,de 1 hónap és kész az új gép is,Csak ezen szeretnék elöbb ugymond gyakorolni
A gép intel p4 3ghz abit ic7es lap 4x256 mb 400mhz ram,Van egy chieftec 550wos tápom is addig beletudom rakni ebbe a konfigba ha esetleg a codegen 400w kevés lenne.A procit szeretném húzni(mert olvastam hogy jól lehet) de valahogy nem sikerül 3.2ghz többre rakni és már akkor is van hogy be se bootolja a rendszert.Aki ugy érzi van rám ideje,és tudna segiteni akkor azt szívesen venném.Sokat olvastam is utána de igy elsőre nekem tul bonyolultnak tűnik.Köszönöm szépen elöre is a segitéget.Üdv!
-
xmanez88
tag
Sziasztok! Q9300-as processzoromnál VID : 1.1125v. ezzel meddig emelhetem a feszt? köszi a segítséget! amúgy GIGABYTE GA-X48T DQ6 lapom van..
-
vivara
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2874 üzenetére
Igen azom van,de bizony nincs se hire,se hamva!
Már az MSI Core center-el is probalkoztam,de azt irta ki,hogy nem biztonsagos az en alaplapomnak.Van valami javaslatod,vagy inkabb ne is probalkozzak egyeb programokkal?! -
vivara
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2871 üzenetére
Erre mar en is gondoltam,hogy nincs,de nem lehet valahogy elohivni egy rejtett menut mint pl a gigabyte alaplapoknal a ctrl f1?
-
vivara
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy AMD sempron 3000+ -os processzorom MSI K8M800 -as alaplappal es szeretnem feljebb huzni az orajelet mert csak 1,81GHz-n megy,de a bioszban sajna nem talalom a frekvencia sem a feszultseg beallitasokat!Szerintetek mit csinaljak? Ha tudtok kerlek benneteket segitsetek! Elore is koszi!!!
-
sksporky
tag
Hali!
Van egy Athlon 3200+ procim,ha a ventijét kikapcsolom,mennyire melegedne fel szerintetek,tehát csak a gyári hűtés lenne rajta venti nékül?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #2864 üzenetére
Abitnál meg SoftMenu III, többieknél többnyire semmi. (talán DFI-nél van még valami, de elég idétlen) Az első hsz-ben van erről szó...
Szerk.: Genie BIOS
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #2862 üzenetére
A Gigáé tök olyan, mint az MSI-é, csak ott MIT helyett Cell van
-
nike_
addikt
válasz
VaniliásRönk #2862 üzenetére
Ehh, bocsi, igen a lámaság.
-
Benhill
senior tag
re
A konfigom az adataimnál található, de azt a mákosszaftos procit, sehogy se sikerül 2.75ghz fölé vinni. A 0901 is "legtuningbarátabb" biossal csinálom de azzal se. Vagy nem bootol be, vagy ha mákom van bejön a win de kék halál. Sztem a feszeken kellene álligatni, de ez az első intel procim, nemtom mennyi lehet neki adni max. Mennyi feszt adjak a dolgoknak?
rem most tudja valaki xd
-
lipi67
nagyúr
Le ne cseréld!!!
Az ok,hogy 3 at lát(s csak 2-őt rendel a progikhoz)de mi baja lesz?semmi4Kva olcsó a memória,s ha el akarod majd ajdni?Ki a fene vesz majd 512-es ramokat(akkor már 1gigásat se..)
Vagy..fellöksz egy x64-esXP-t sp2-vel,s már minden ok.(ha nem vagy vagy vistás) -
geza01
csendes tag
Na jo! 1 rammal is fagy, csak ritkábban!
-
geza01
csendes tag
OK!
Most tesztelem a gépem és érdekes dolgot müvel!
Ha beleteszek a gépbe 2x2GB-ot, dualban,játékok közben, (után) kékhalál!
Ha maradok a szimpla 1db 2GB nál, nem hibázik terhelésnél. A ramok elvileg jok, mert probáltam öket külön, külön is és ugy működnek.Viszont néztem az alaplapi chipemet és kézrátétellel a hütöbordákra tüz forro!
Gyári hütö van rajta. Lehet hogy ha a ramok duálba mennek jobban melegszik?
Tud ez kékhalálhoz vezetni?Valakinek valami tipp?
-
geza01
csendes tag
Ja és a gépemben már adot a 2x2GB, de lecserélem ha szerintetek nincs értelme!
-
geza01
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem!
32bites winem van , szerintetek érdemes belerakni 2x2GB ot dualban és esetleg ezeket huzni egy kicsit, vagy elég bele a 2x1GB memo és esetleg 2x512 hozzá dualban. Van értelme a 4GB-nak ha a winem csak 3-at lát? Ha többet rakok bele a win. nem balhézik?
-
Benhill
senior tag
Reggelt.
A konfigom az adataimnál található, de azt a mákosszaftos procit, sehogy se sikerül 2.75ghz fölé vinni. A 0901 is "legtuningbarátabb" biossal csinálom de azzal se. Vagy nem bootol be, vagy ha mákom van bejön a win de kék halál. Sztem a feszeken kellene álligatni, de ez az első intel procim, nemtom mennyi lehet neki adni max. Mennyi feszt adjak a dolgoknak?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bálint85 #2845 üzenetére
a procid bios 1,37V on viszi a 8*400-at.Erre állítsd be.Ha 1:1-ben (szinkronban)futtatod akkor a memóriák 800-on mennek majd.Bootolsz s nyomsz neki 1 Óra ORTHOST.Ha nem hibázik,nem melegedik 2 dolgot tehetsz.
1:lassan veszed vissza a feszt talán 1,325V is elég neki majd.
2:adsz neki 1,4v-ot(bios)s addig emeled a FSB-t amíg nem hibázik.Még memót se kell emelni csak feszt,mert mire elfogy a Procid(kb 420FSB-körül )addig azt a 840-et alapfeszen viszik a ramjaid is..Kb ennyi!
Sok sikert! -
pero001
csendes tag
szevasztok!
kezdek ismerkedni a témával és a 2,8 Ghz-es procimat sikerült felvinni 3,05-re.Bírná tovább is csak már így is 69-fokos.
az lenne a kérdésem hogy memóriát, hogy tudom tuningolni P4 V8X-MX-es alaplapon.Sajnos nem talátam meg egyenlőre a biosban.Köszi előre is a válaszokat.Szép estét!
-
Bálint85
senior tag
Hello
Segítsetek légyszi procit felhúzni + a memóriát
Core 2 Duo 2.66Ghz E6750 -es proci, az alaplap ASUS P5KC, memória [link]
2* Compustocx CSXO-CEC-800-2GB-KIT
BIOS-om 0804-es
Mit kell menyire és hol állítani?
THX -
konas
senior tag
Hello
Nem tudja valaki miert mutat az Everest Ultimate Edition,minden homersekleti erteket 100C felett,alapbeallitasokkal? -
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2836 üzenetére
A biosban látod az aktuális mem sebességet?Ha most belépsz (450-nél)látod valahol biosban a 900-at?Tényleg nem tudom így.Látni kéne.Nem tudom,hogy a gyártó szerint mennyi a hivatalos fesz 1066-on a ramodnál.Annyit adj neki.CpuZ,Everest,memset,kiírják.Ha 1000 felett hajtod őket akkor már jó!(Nem akarlak elkeseríteni,de ha új dominátorok..ne sokat várj tőlük,gyenge memóriák azok !)
Nézd:
2,66-os a procid,jön a nyár.Erős proci,s bőven kihajtja alacsonyabb órajelen is a VGA-dat.Én nem is hajtanám a helyedben csak 8*400-on!A TX2 jó hűtő de nem felső kategóriás.Ne értékeld túl!Én ott kezdeném legszívesebben,hogy mindent full alapra tennék.Este leszel?Most mennem kell,de mindent megbeszélhetnénk.
Mailcímemre küldj nekem egy everest riportfile-t,s core temp -ből kiolvasott procid VID-jét!
Tedd fel a memtest,cpuZ,Everest 4.20,ORTHOS,memset,core temp nevü progikat,küld a vid-et és az everest riportot.Msn-re is felvehetsz,u.az mint a mail címem.Délután "beugrok ide",este kivesézem a géped(ha a honlapról letöltenéd és elküldenéd a manualtját,az is sok segítség lenne..Most rohanok.-megoldjuk!Szia! -
-
GrooveHero
addikt
válasz
[CS]Blade2 #2831 üzenetére
Sajnos nem sikerült teljesen beállítani , mert egy csomó dolgot nem találtam meg, amiket irogattál azok p5e bios-ra vonatkoznak?
-
Klemens
őstag
Lenne egy kérdésem.
Szeretném kicsit húzni a gépem, de félek tőle.
Sajna pénzem nincs erősebbre cserélni.
Hogy lehetne észrevehetően fokozni a pc-m teljesítményét?
Adatok:
CPU: Celeron D 325 (2,53Ghz, 533FSB, 256L2)
RAM: Samsung 2x512Mb (400Mhz)
VGA: ASUS EN7600GS SILENT (256mb, 400Mhz, 128bit)
HDD: 40Gb Maxtor ATA/133
Alaplap: Mercury P4VM800 (azt hiszem )
Vmi ötlet?Lehetőleg olyan ötlet kellene, amitől tuti nem fog a gép elszállni.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
GrooveHero #2830 üzenetére
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-1200MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.0V+++
*CPU Vcore Voltage 1.2625V függ a cpu alapfeszétől
FSB Termination Voltage 1.400V függ a laptól
NB Vcore 1.45V függ a laptól
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V függ a laptól
ICH Chipset Voltage 1.057V függ a laptól►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 8
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci EnabledFSB 400
Akkor az FSB ratio az 4x400
A CPU az 6x400 7x400 8x400 9x400 10x400 lehet
a ram 1:1-ben 400:400 = 400Mhz ami a DDR miatt efektiv 800Mhz
1:2-ig lehet tenni, ami 800Mhz
pl:
fsb350-nél 1:1-ben 700-as ramok vannak, de van nagyobb is -
GrooveHero
addikt
válasz
[CS]Blade2 #2829 üzenetére
De miért p5b?
Nekem p5e van, szerintem az kissé másabb.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
GrooveHero #2828 üzenetére
az asus p5b topic 1.hsz alapján kell beálitani, majd onnan lehet felpakolni apránként még, ha kell
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Van egy P5E alaplapom, hozzá 2 giga 1066-os Crucial BallistiX Tracer. Evileg ezek a ramok viszik az 1200Mhz-et. képet is láttam róla, de vhogy nem tudom belőni úgy a dolgokat, hogy kihozzam az 1200-at.
0605-ös BIOS-om van, 1 órája frissítettem
Továbbá ez az FSB-DRAM cucc abszolút homály, szeretném, ha vki elmagyarázná.
Nagyon köszönöm.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tejesember78 #2819 üzenetére
cpu-z-t kellene lefotozni, azt akkor meg tudnám mondani, hogy jó-e. az első oldaát, és a memoriás oldalát
-
Baga1983
senior tag
Hát ugy néz ki hogy feszemelés nélkül 3,2 Ghz a vége amit bir stabilan, és mellé a ram 800Mhz-en 5-5-5-15-ön. A hőmérsélet:cpu:43,magok 53 orthos alatt. Szal a hgőmérséklet szerint mehetne még feljebb? Cpu feszt vagy északi híd fesz kéne adni, s mennyit ?
-
Tragger
tag
CPU-Z szerint 5:6-os CPU: RAM arány 450-es FSB 540-es memór órajel.Proc 1.2315V-on(BIOS érték) 2.40B-s értékkel stabil(legalábbis 1 órás prime alatt). Nem tudom miben különbözik az A, B, C, D egymástól ennék a memó érték bigyónál
-
Baga1983
senior tag
Nos alapfeszen sikerült 3,36 Ghz-re a procit ugy látom stabil, a cpu 45 fok, magok55fok(valahol olvastam hogy a cpu nem menjen 70 fok fölé na demost akkor ez a maghőre vagy a cpu hőre vonatkozik, nem mindegy), 8x420 az fsb a ram pedig 840 mhz et megy 5-5-5-18-on.
http://kepfeltoltes.hu/080417/benchmark_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
$hadow
csendes tag
Hi
Nem rég tettem szert egy Thermalright ultr 120 extr -et. Már próbáltam a procit 3.6 ghz re húzni ezelött már ment 3.2 az alap ventivel de ott sem sekirült stabilizálnom a cuccot. Szóval mikor 3.6 ghz toltam be sem boolt a windows probáltam emelni a cpu v de akkor sem történt semmi, valakinek van ötlete hogy tudnám megoldani ezt ja és mehet szájbarágósan mert még kezdő vok
-
tejesember78
tag
válasz
[CS]Blade2 #2816 üzenetére
Nem igazán műkszik 8×400-n a bios mindig visszaáll alapra de ha a System Memori Multipliernél beállítom 2.00-ra akkor simán indul nem dobja vissza a frequency igy
800 800 mutat .De igy gondolom nem 1:1 megy a ram?Vagy pont így jó? -
lipi67
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #2816 üzenetére
Nem tudom,hogy miért favorizáljátok a 8*400-at.Mert nagyobb az FSB?Nem éri meg!!!
Nem mert pl 9*355-ön ha csak 50MHz-cel jobban megy a ram alatta,akkor már veri a 8*400-at!Itt egy superPI-s lisám,pontosan ezért próbáltam ki.Arról nem is beszélve,hogy nagyobbFSB-hez kell majd lassan emelgetni az MCH-t,melegedik a híd hűtőbordáhja,s jön a nyár.Én tutira 10-es szorzóval nyomnám,s húznám utána a ramokat.
S lehet szép eredményeket elérni
[alulfesz]
[1,3V]
[1,5V]
[sok-sok V]
[superPI]Tragger
asszus,igérem Neked holnap ha lesz időm megnézem Neked,de lövésem sincs,hogy milyen a biosod.Neked (Abitos biosra fordítva)1:1,25-ös visszaosztás kellene.(talán ott vmi 2,5??
Az 1125MHz környéke lenne...-semmit se tudok a lapodról,igy nehéz.de FSB pl 450.az 1:1,25-ben=450*2,5(abit 1,25*2) -
Tragger
tag
Csináltam megint Prime-ot 1órát. Semmi hiba. 1:1-es arány , procinak a lehető legkisebb +feszt adva.Viszont azt vettem észre, hogy nem mind1, hogy h van a BIOS-ban a memó órajel.Mert ilyen beállítások vannak kb.: "2.00A,200B,200C,200D így van 1:1-es arány, viszont ha nem 2.00B-n van BIOS-ban, akkor hibázik a prime..Szóval ezt nem értem. Szeretnék meg emelni a memó órajelén, mert így 900-on nem tul gyors, és hát nem véletlenül vettem 1066-os ramokat. Szóval arra lennék kiváncsi, hogy milyen beálításokkal érhetnék el nagyobb órajelet ugy, hogy még ne legyen tul nagy az aránykülönbség. Ha sikerülne 1200-on hajtani a ramot, akkor az milyen arányt jelentene 450-es fsb-vel?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tejesember78 #2812 üzenetére
8x400-on megy? 3200mhz a cpu, 800mhz a ram, 1600mhz a fsb ratio, akkor jó, ha nem fagy le, stb... ha stabil az fasza. ha nem stabil akkor +fesz kell, az más tészta...
elvileg ha stabil ez egy jó beállitás, ha nem magas a hömérséklet és van hütés is akkor lehet feljebbvinni 405 410 415 szépen de oda már majdnem 100% hogy kell a +fesz a cpu-nak a ramnak, mert akkor menne fel 800 főlé..
-
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2806 üzenetére
A Vid jó!Az Everest az északid 1,25v-on MCH 1,25-öt ért,ez is ok.Jön a nyár,nagyobb feszt nem érdemes adnod,ha esetleg instabil lenne,vagy feljebb akarsz menni FSB-vel,az MCH-nak adhatsz még nyugodtan..Hátha..
kerinagy :Hát...Először is TÁG FOGALOM az az alapfesz.S már mindenre azt mondják.Pontosítani kellene.Nálam pl a proci VID-je az,biosban.Van ahol 1,225 és 1,35V között,van Intel oldal ahol más..de kb 65-ös gytechnológiánál 1,3V környéke.
Nekem a procim VID-je kva szar,1,35V!!!Ez ORTHOS alatt 1,29V.(Nagy Vdroop sajna)Ezen először csak 3160MHz-et ment,mára sikerült kipréselnem belőle 3,3GHZ-et.Az 1,5V..nem tudom..Nálam 1,55V(bios)ORTHOS alatt 1,49V-ot jelentett és 3720MHz-et.Kb 3,8GHz körül van a vége.Ez van.(a 2180-asom 4060-at ment,s 9*420-on kva jó volt...)
-
betegphiu
senior tag
halihó!
2 kérdésem lenne,megköszönném,ha segítene valaki!
1.
nekem geil-kit ultra ddr2 2x1gb 800-as ramjaim vannak.alap időzítése 5-5-5-15
ha nem húzok semmit és visszavenném ezeket,akkor érnék-e el változást,és ha igen,mennyire állítsam az értékeket!2.
ha tunningolnám /asus m2n slideluxe;5600+ Ac freezer/
akkor ugye vissza kell osztani a ramot 667-re,mert a cpu változtatja a szorzót,ez ok!
de az időzítéseknek gyáriaknak kell lenni?vagy húzott állapotban is lehet csökkenteni az értékeket?előre is köszi
-
tejesember78
tag
válasz
[CS]Blade2 #2810 üzenetére
8×400-ra tettemakkor igy lenne a jó a SYSTEM MEMORY MULTIPLIER-t auto-ra raktam igy valóban azt mutatja a MEMORY FREQUENCY(MHz) 800 1600
akkor igy leszjó a beállítás? -
geza01
csendes tag
Sziasztok hol lehet megnézni a ram fsb arányt?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tejesember78 #2809 üzenetére
Az fsb-t kell 400-ra tenni hogy efektiv 800Mhz-en menjenek a ramok, akkor lesz 1-1
A ddr2-1400 az 1400mhz-es ram FSB"700" felosztva, szóval nem 1:1-ben.320-nál van 640-es és 800-as
340-nél van 680 és 875-ös ram beálitás,
350-nél van 700 és 900-as aszem,
400-nál 800-as és 1200-as,persze ez laptól függ jóval több beálitás van,
8x400-ra tedd, az 3200Mhz akkor a fsb ratio 4x400=1600mhz lesz
a ram pedig az eredeti 800mhz-én fog menni... -
tejesember78
tag
Sziasztok egy kis segítség kellene van egy GIGABYTE GA-P35-DS3 alaplapom egy INTEL Dual-Core E2180 procim és CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT ram szeretném huzni a procit 3.2GHz-ig most jelenleg 8×350 -nál járok (2.8GHz).A ramokkal lenne egy kis gondom nekem nincs olyan beállitás hogy 1:1 menjenek nem vagyok biztos de nekem ilyen állítás van ha ez az egyáltalán
System Memori Multipliernél ezek a választások vannak:
auto
3.33
4.0+
2.00
2.40
3.20
2.50
3.00
4.0~
a ram kiszámolása 8×350/800=3.5 felkerakítve 4 RAM órajele 8×350/4=700 ->"DDR2-1400"
Akkor elvileg ugy kell beállítani a System Memory Multipliert hogy a Memory Frequency egyszer mutatja a a ram valós órajelét 800 MHz és a másik érték közel legyen 1400MHz-hez
Ha jól értelmezem előre is kösz a segítséget -
Baga1983
senior tag
Azt irja egy teszt itt a ph-n hogy az e6750 alapfeszen 3,4ghz-en megy 1,5 v-on pedig 3,75 t is? Ez milyen fesz ez az 1,5? CPU-fesz? Ha ezt én is felemelem mást is kell emelni hozzá?
-
Tragger
tag
Na 900-on, 1.94V-on hajtva a ramokat 1:1-es aránnyal Prime közel 1 óra alatt nem hibázott. Ezért aztán megnézem, h alapfesszel hajtva a procit sikerül-e ugyanez.
A BIOS-ban eddig a procinak 1.24375V-ot adtam, ami CPU-Z-vel 1.232V.
CoreTemp a VID-re 1.1125V-t ír.Hogy mennyi feszt ad a lap alapból az MCH-nak, nem tudom, mert a BIOS-ban csak annyi van írva, hogy NORMAL. Everest meg az északi híd magfeszültségére 1.25V-ot ír, szóval nem tudom, hogy ez az adat hiteles-e a BIOS-hoz kéepst.
-
Baga1983
senior tag
bakker én meg azt hittem eddig hogy 32, és 32 bites winfost használok. Mekkora hátrányba vagyok hogy nem 64 bites winfost használok?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2800 üzenetére
Persze,hogy lassabb,hisz csak 900-on mennek a ramjaid!Oszd vissza őket úgy,hogy menjenek..(nem ismerem a biosodat sajna)2 kérdés,hogy ne csak általánosságban beszéjek:
1.Mennyi a procid VID-je(core Temp)-mikor látsz 1,23xx-feszt?(bios v hol?)
2.Az alaplapod alapbeállításnak mennyit ad az északi hídnak(MCH)?Most mennem kell,de majd jelentkezen ha gondolod,csak..jó lenne többet tudni .
kerinagy : 64
Barett 50cal: ment privi.. -
Barett 50cal
senior tag
császtok
'szeretnék nooboskodni egy kicsit'XDvan egy Asus P5B alaplapom és rajta egy Intel P Dual Core 2,00Ghz
2x1GB Geil Black dragon 800Mhz Cl5
azt szeretném kérdezni ha van vkinek ilyesmi konfigja akor ő milyen beállitásokat tedd be a
BIOS-ban
nekem mondtak egy kettőt
de bekapcsoltam és rebootolt a gép
tehát ujrainditottam és visszatettem mindent
vki segitsen ha segitőkész
irjon privitKÖSZI
-
Baga1983
senior tag
az e6750 proci az 32 vagy 64 bites?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest