- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
Sziasztok melyik a jobb 8×400 v 9×355?Mi nem azt szeretjük ha minnél nagyobb a szorzó mert akkor nem kell akkora fsb meg +fesz?
-
Gucunja
aktív tag
Még kezdő vagyok a tuningban azt olvasgatom amiket linkeltetek nekem, köszi!
de csak a 2. számú gépemen merek próbálgatni, abban egy D820as proci van 1 db 800 ddr2 kingmax mars ram msi 945 ös lap
az fsb-t felhúztam 215 (3010Mhz)
4-4-4-12 re állítottam a késletetést
ram fsb arány, 1:1.66 ( de ha auto-n van ugyan az)
de a ram órajele 667 ről visszaesett 571 re
, és everest test nél visszaesik a memória írás/olvasás sebességeMi a hiba?
-
htpccsaba
csendes tag
Értem, köszi!
-
htpccsaba
csendes tag
Felraktam 3600 Mhz re adtam neki feszültséget 1,3375 V on van most. Az soknak számít?
Mekkora az a feszültség ahol már károsodik a proci? -
htpccsaba
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! Most megyek megpróbálok még kicsikarni belőle minimum 100mhz et.
-
htpccsaba
csendes tag
Az a 2-3 fok is valami.
Le van véve a ház oldala, ilyenkor is érdemes ventivel keringetni a levegőt? -
Skizz
addikt
válasz
htpccsaba #1488 üzenetére
Annyira nem.
Stress alatt 85-90 fölé ne menjen, az játék alatt max 75 lesz, az még belefér a prescottnál (haver 3-as prescottja 87 fokos game alatt...) Egyébként azt a 8-as ventit inkább rakd ugy, hogy kivigye a házból a meleget. Szívni semmiképp se szíja a bordát, egyrészt mert a zajszint triplázódik, másrészt 2-3 fokot nyernél vele max. -
htpccsaba
csendes tag
Kipróbálom, ha adni kell neki egy kis feszültséget az gondolom nem károsítja annyira, vagy igen?
Szerintetek meddig melegedhet? Én azt olvastam, hogy a prescott ideális hőmérséklete 68-69 fok terhelve. Nálam is ennyi.
van egy 8cm es ventim, gondolkoztam azon hogy valahogy ráerősítem a procihűtőbordájára... csak azt nemtudom hogy a hűvösebb levegőt fújjam rá vagy ellenkezőleg ,szívja le a bordáról a hőt?! -
htpccsaba
csendes tag
-
subaruwrc
félisten
válasz
htpccsaba #1476 üzenetére
jah egy csöppet félreértettelek
232mhz nél 1:1 es fsb/dram aránynál 464mhz en megy ugye a ram. szerintem visszaosztani nem tudsz szóval kisebb órajelen nem mehet a ramod.ha stabil akkor nem fog leégni.a lapod nem tud annyi feszt adni neki szerintem hogy megsüljön.
régebbi biosoknál a dram ratio talán egy voltage control menüpont alatt van.persze ha van ilyen.
Skizz
blackrulz rájöttem -
htpccsaba
csendes tag
Én most nem értek semmit.
-
Skizz
addikt
válasz
htpccsaba #1474 üzenetére
1. cl az egy időzítés (CAS)
2. 900Mhz - ez a ram órajele ( nem a tiedé), subaruwrc kolléga asszem itt félreértett valamit, mert ddr ramokrol van szó, igy nehezen menne cl5-ön valós 900-at.
3. Ameddig stabil vagy.
4. EgyedfüggőEz átszámítva mit jelent?
Mire gondolsz? 900mhz lehet valós és effektive orajel is, utobbi inkább egy 1600-on teperő ddr3-nál elképzelhető, míg előbbi egy 450mhz-es ddr2 ram órajelére vall. -
htpccsaba
csendes tag
Mit értessz cl5 alatt? Az mit jelent?
Mi az hogy 900mhz? Ez átszámítva mit jelent?----> Az FSB-t meddig emelhetem?Jah és hűtőborda nélkül is elbírja a memória?
Jah és igen DDR 3200 es ramokról van szó!
-
htpccsaba
csendes tag
Sziasztok, nekem egy asus P4p8x alaplapom van 3.0 ás prescott magos procival.
most 232*15on megy a gép, de lejjebb szeretném venni a memória órajelét, hogy tovább tudjam emelni a proci frekvenciáját.
Véfifnéztem a biosba mindent de nem találtam oylan hogy dram ratio...Ezeket találtam, sztemegyik se jó:
dram freyuency auto/400mhz (másra nem lehet állítani)
memory acceleration mode: (auto)
Dram idle timer (auto)
Dram refresh mode (auto)
Véleményetek szerint egy kingmax ramot meddig lehet húzni?
PLS segítsetek -
mmdms
addikt
hy!
tud valaki olyan progit, amivel win alól lehet húzni?
a ram-nak a végére vagyok kíváncsi, és nem szeretnék minden megaherc feljebbállításakor resizni...az alaplapomhoz kapott ai-booster használhatatlan, szar, mindig kifagyok tőle... -
MomoSinX
aktív tag
azt mivel tudom ellenörizni hogy mennyivel nött a teljesitmény?
-
kovászos
tag
Sziasztok!
Az nvidia csipszettek mennyire tuningbarátak általában?
Esetleg a 780i? -
-
opstefan
tag
válasz
subaruwrc #1442 üzenetére
Szóval ez az egész azért van, mert venni akarok egy 8600gt-t és hátha elég lenne neki ez a proci.
A pontos diagnózis az, hogy letöltöttem egy frisseb BIOS-t és a cpu értékeknél nem tudom feljebb venni 1800-nál. Érdekes, hogy a régebbinél feljebb tudtam venni, de ahogy ujraindítottam, nem vette feljebb. Beléptem a BIOS-be és a felemelt értéket mutatta.
Most akkor mivan? -
opstefan
tag
Hy!
Van egy kis problémám.
Mégpedig az, hogy nem bírom húzni a procit, ami egy 3000+ athlon és van hozzá egy ASRock ALiveNF4G-DVI DDR2 800 Kingmax.
valaki segítsen lécci. -
gardener
senior tag
2,4-es northwoodokat meddig lehet húzni általában?
Most 3,0nál tartok alapfeszen és atomstabil.
?
-
Ősember
őstag
válasz
Devid_81 #1420 üzenetére
hello
ugy tuningolj, hogy elöször a ramod osszad vissza 1:1-re, hogy pl most ne 840-en, hanem 700-on menjen. ez neked miért jo? kizárod a ramod mint gyenge tényezö a proci és fsb emelésnélbár valoszinü, hogy 3.2ghz felett a procinak is kell majd fesz. elöször csak azt emeld és ha nem megy, akkor az fsb-nek (alaplapi chipset) is adj.
egy másik megoldás, ami egyszerübb, lényegében megforditjuk az eljárást. a ramokat szintén osszad vissza 1:1-re, de a proci és alaplapi feszültségeket emeld meg ugy, amennyit te amugy maximumnak határoznál meg és nézd meg mennyit mennekaztán ah megvan a maximum orajel az remélhetöleg a procid vége lesz. ekkor a feszültségeket szépen lassan vedd vissza és az utolso stabil beállitás lesz egy max orajel és feszültség.
ha csak a lapod max fsb-jét akarod megállapitani, akkor a procid szorzoját is vissza kell venned a ramod mellett és a fentebb leirtak szerint eljárni -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Gigabyte GA-P35-DS3 alaplaphoz jöhetnek kissebb tanácsok
Core2duo E6600 csücsül benne és amit én tudtam neki okozni az alapfesszel :
9x350 (@3150) 3200ig eljutottam stabilan de felette már instabil volt.
2x1gb kingmax ddr2-800 (@840)5letek?
Gondolom még lehetne vmit okozni nekei,vagy innen csak fesz emeléssel megy tovább? -
Ősember
őstag
az SPD fogalmát azért tisztázzuk
itt egy link, ami olyan mélységig kitárgyalja részleteit, hogy még nekem sincs gusztusom elolvasni
az SPD rövidités jelentése Serial Presence Detect, aminek az a feladatam, hogy pl a bios tudjon valamit a ramrol. ezt veheted ugy, mint a ramod biosa.
fix értékek vannak benne, lényegében egy adatlap. itt egy mintakép (cpu z)
-
-
polo20
tag
válasz
MomoSinX #1409 üzenetére
Köszi a segítséget, az SPD-t elfelejtettem állítani
Ez volt az 1. tuningom.9x333 és 10x300-at nem bírta, most 10x277 a proci, 100 a pcie, 3 az SPD, 1,25V CPU, 831MHz mem freki.
Proci 58-60C körül mozog, az orthos folyamatosan fut és az everest is, úgy néz ki ezt bírja. -
MomoSinX
aktív tag
oszd vissza a ramot mondjuk 533 ra ahogy látom ugyanaz a ramunk én visszaosztottam 533 ra a sajátom és engedet huzni amugy nekemse engedte 220 nál már rosszalkodott de visszaosztottam és most alapfeszen tudtam huzni 500 MHz et és teljesen stabil de mivel neked inteled van nemtudom hogy müködne e
-
polo20
tag
Hi!
Nagy problémám van srácok. Remélem nem egyedi. Nem tudom húzni a gépemet. próbáltam már nagyon minimálisan is 10x220, de semmi. Újraindul vagy 3x és marad minden a régiben
Találkoztatok már ilyen problémával? -
MomoSinX
aktív tag
ja egyébként a 4-4-4-10 amiket beállítottam azok auton voltak és azokon kivül azok is auton maradtak amikhez nemkell hozzányulni
-
MomoSinX
aktív tag
nos OK levettem a HT szorzót 4 re így most 1000 kövinek lefuttattam a super pi it alap időzítéseken így a vége 37.391s ok ujrainditom beteszem az időzítést 4-4-4-10 ok bejön minden semmi hiba stabil lefuttatom megint a vége 37.047 lett tehát javult : D ja és 2T be van szted hagyhatom így?
-
BerenyiI
csendes tag
hallo!
Olyan problémám lenne, hogy egy ASUS P5B Deluxe alaplapon, ha beállitom a vcore-t 1,45 (bios) voltra akkor a cpu-z 1,432v-t mutat, meg az everest is.. amikor haszálatba van a proci, akkor meg leugrik 1,408v-ra.. hogyan lehetne ezt valahogy összehangolni? ne ugráljon ennyire.. -
válasz
MomoSinX #1401 üzenetére
Nem akarlak megölni.
Olyanra célszerű tenni, amit stabilan el tud viselni, és a rendszer is gyorsabb tőle. RAM tuning írást elolvastad? Ha nem, akkor tessék: KLATTY.
Először is meg kell nézni, hogy mit mennek így a RAM-jaid. Futtatsz mondjuk egy 1M SuperPi-t, feljegyzed az eredményt. Módosítasz az időzítéseken, az 5-5-5-18 helyett beállítasz 4-4-4-12-t mondjuk, majd így is lefuttatod a SPi-t. Ha az eredmény kisebb, mint az előző, akkor a géped memóriateljesítménye jó eséllyel javult. Nem tudom mit bírnak a memóid alapfeszen, szerintem egy 4-4-4-10 reálisan megcélozható 624MHz-en.
A memóidat a memvezérlő természetesen ugyanolyan értékeken fogja hajtani.
Szerk.: HT szorzót vedd le 4-re! Most ne menjünk bele, hogy miért, de a HT-t tartsd 1000 alatt. (4*250MHz = 1000 ugye)
-
MomoSinX
aktív tag
nos ez 100% stabil ugyanis nyuztam 2 órán keresztül cod4 el max grafon igaz volt kemény 15-30 fps em xD és a ram időzítést mennyire kéne tennem?egyébként mit változtat az időzítése? bocs hogy ijen hülyeséget kérdezek valszeg tudnom kéne remélem nem akarsz megölni xD ja igen még 1 kérdés a közeljövőben tervezek beszerezni még 1 GB ram ot akkor ha beteszem gondolom ugyanolyanra állítja mint amin a másik van nem?
a HT m asszem magától nőtt most 1250.1Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest