Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
szitaati
aktív tag
válasz
BerenyiI
üzenetére
Szia!
Először: cpu vcore-t ne nagyon emeld 1,5V fölé, akármilyen léghűtés mellett se fogja bírni.
Nem tudom a lapod biosában hogy hívják, de nálam van egy olyan opció, hogy CPU VTT, ezt emelheted szépen akár 1,5 voltig is.(más lapokon esetleg fsb termination voltage a neve)
Nálam egyébként csak akkor dobja ki a bios a magasabb és magasabb fesz értékeket, ha a NB-nek(MCH asszem) is adsz plusz feszt.
Másik: először csak a procid határait feszegesd, a ramot oszd vissza mindig 800-ra vagy lejjebb. Simán lehet hogy a aram miatt akadsz meg és nem a proci miatt. (Ahogy néztem 900-on mennek a ramjaid)
Remélem segítettem.
-
szitaati
aktív tag
válasz
..apa..
üzenetére
Szia apa!
Nekem egy E4500-am van egy abit IP35-ben, a bios-a kb hasonló. A linkelt gigabyte-os oldal alapján adnék egy-két tanácsot
Az én procim is egy elég selejtes tuning szempontjából, stabilan csak 280-as fsb-t visz aztis elég erős fesz emeléssel. Az elején én is így jártam, mint Te, hiába adtam plusz feszt, semmi, 255ös fsb, 'oszt satu. A következőt csináld: a bios főoldalán nyomj egy CTRL+F1-et. Itt állítsd be azokat, amiket a 410es fsb-hez be szoktál állítani. Ha jól megnézed, itt a ram-hoz is kiírja, hogy az adott beállítással mennyin megy majd. Egyelőre mindig úgy állítsd be, hogy gyári időzítéssel menjen, ha lehet a 800 közelében alulról... C1E, EIST maradhat, nálam nem kavarnak be egyátalán. Emeld meg egy picit az ,,fsb overvoltage"-t egy picivel (a lehető legkisebb választhetó értékkel). Elvileg ettől máris mennie kell 415-ös fsb-t is, a helyedben 5 mhz-enként próbálgatnám meddig megy így, aztán belátás szerint lehet még emelni az fsb overvoltage-on, ezt abitnál CPU VTT-nek hívják, és alapból 1,2V. Állítólag 1,4-1,5V ad tuning mellett legjobb stabilitást, szóval akár +0,2-0,3V-ot is adhatsz neki. CPU feszt is lehet (kell is) emelni, de óvatosan azzal a gyári hűtővel! 
Ha eljutsz odáig, hogy már mindent hiába emelgetsz úgy se indul el, akkor vegyél vissza vagy 20-25mhz fsb-t, meg egy picit a fesz-ekből, és járasd a gépet Orthossal pár órán át. Közben Core Temp-el nézd a magok hőmérsékletét. Ne lepődj meg, ha ilyen 70-80 fokokat látsz majd.
Véglegesnek majd olyan beállítást adj meg, amilyen fesszel nem megy 770-75 fok fölé. Nyáron így is para lesz.
Még valami: nekem csak akkor engedi emelni ezt az fsb overclock feszt, ha az MCH fesz-ét is emelem, szóval lehet ez Nálad is így lesz. (nyugodtan lehet neki adni 1-2 tized voltot)
Remélem bejön a segítségem
Kalappal! -
szitaati
aktív tag
Cpu core fesz. emelve, különben Orthos hibázik, máshoz nem nyúltam. Monjuk ez is fura, 255-ön már Orthos-hiba? Lehet mégis a procim a szar?
VTT-vel még nem játszottam, egyelőre nemigazán világos, hogy pontosan mi is ez, meg ha jól értettem ezzel a bizonyos Cpu GTLREF-el kellene egyszerre állítani, vagy mi. Egyébként ez utóbbi 63%-on van, máshol 67-re szavaztak, de nekem ez az előző Athlon2000+ után totál kínai. 
-
szitaati
aktív tag
Coretemp szerint most 45C idle (C1E és EIST kikapcsolva, kis pluszfesz a procin, 11x255), Orthos alatt 60-62C. Everest szerint ezekből vonj le 13-15 fokot. Mindenesetre érdekes, hogy a 255-ös fsb-t is csak fesz emeléssel viszi Orthos stabilan... Ennyire gyengusz lenne a proc? Csak nem...
Amit mondasz kipróbálom majd 7végén, egyelőre az én gépem osztja a netet, úgyhogy kell a másik hálókari.
-
szitaati
aktív tag
Szia!
Köszi a választ! A tápom Corsair VX450-es, a bios az 1.4-es. Eredetileg 1.1 volt rajta, az 1.4 annyit változtatott, hogy most 255ös fsb-vel stabil ugyan, de Orthos mellett meghal a gép(mármint Ortos nem hibázik, csak az egész úgy belassul, hogy percekbe telik, míg bármi történik), mígy az 1.1es bios-szal ugyanezen beállításokkal Orthos mellett tudtam azért netezni...
Lehet felteszem az 1.2-őt Zájec mintájára.
Egyébként most néztem, hogy én a PCIe frekijét állítottam 100-ra, a sima PCI-ét 33,33ra kéne, viszont hol a fenében van ilyen opció?
Vak vagyok, vagy tényleg nincs ilyen? A másik, amit a C2D tuningos fórumban olvastam, hogy kapcsoljam ki a ,,Spread Spectrum"-ot. Na most emlékszem, hogy a régi AMD-s lapomon volt ilyen és tényleg ki kellett kapcsolni, itt viszont ezt sem találom.
Szóval ezek nem kavarhatnak be ennek a PCI-os Matrox videokari-csodának? E mellett még van egy PCI-os hálókártya is, de én inkább a videokarira gondolok. Szegénykén van egy kb akkora hűtő, mint az alaplapon a SB-n, viszont alig birom kézzel megfogni... -
szitaati
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Videokari kivételével sikerült beszerezni egy új gépet(konfig a profilomban) és gondoltam megnézem meddig bírja a procim a húzást. No most a következő történt: alap órajelen 255 fsb-vel még elindul, 256-tal már nem, ha visszaveszem a szorzót, akkor sem. Gondoltam kikapcsolom a biosban a következőket, hátha ezek kavarnak be: Advanced BIOS features =>CPU features => Termal Control, C1E, EIST
Ezekről annyit tudok, hogy a C1E és az EIST a szorzóval meg órajellel játszik, hogy idle-ben ne egyen annyit a proci, a thermal control-ról meg fogalmam sincs, a kézikönyvben annyit írnak csak róla, hogy engedélyezi, vagy letiltja a thermal monitoring-ot. (Ha valamit rosszul tudok javítsatok!) 8-as szorzót beállítva sem indul a gép 256-os fsb-vel, ha adok neki plusz feszt, akkor sem. (Sokat nem mertem adni neki). Mitől lehet ez?
A proci M0 steppinges, 1,325V VID-el <=télleg, ez mi?
Valamit tuti elrontok... Egyébként 255*11-en elindul, de Orthos hibázik... ha adok neki egy kis plusz fesz-t akkor viszont stabil(7,5 óra Orthos csak elég... 
Ötletek? Esetleg a PCI-os videokari fogja meg valahogy? Pedig fix 100mhz-re állítottam a PCI frekit... Ramot meg mindig 800 alá osztottam vissza, hogy ne kavarjon be.
Köszi a helpet!
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus CM 500W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

VTT-vel még nem játszottam, egyelőre nemigazán világos, hogy pontosan mi is ez, meg ha jól értettem ezzel a bizonyos Cpu GTLREF-el kellene egyszerre állítani, vagy mi. Egyébként ez utóbbi 63%-on van, máshol 67-re szavaztak, de nekem ez az előző Athlon2000+ után totál kínai.
Szóval ezek nem kavarhatnak be ennek a PCI-os Matrox videokari-csodának? E mellett még van egy PCI-os hálókártya is, de én inkább a videokarira gondolok. Szegénykén van egy kb akkora hűtő, mint az alaplapon a SB-n, viszont alig birom kézzel megfogni...