- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
trémobil #9003 üzenetére
Már 1x mondtam, beleválasztottál a lapba..kingmaxbóla 2 gigás 1066-os se túl szerencsés, a 800-asok könnyebben összehozzák az 1066-ot, mint a gyári 1066-osak, adhatsz NB feszt, vagy segít, vagy nem. 800-on alapból is 5-5-5-18, mert ha szűkíteni akarod, azt neked kell beállítani..ctrl+F1 a főmenüben.
-
Chaser
legenda
Azért nem mind1, mert árban nem ugyanaz, éx xt-t ahhoz a procihoz nem vennék. Bár egy kedves eladó szerint az ő 3850-éhez elég volt egy athlon 64, nem x2, 2.8G-n..szóval ki tudja
Na viccet félretéve, sztem a legokosabb a gépcsere, mint látom a táp is kaki, amennyit rádob a procira, hűtőre, új tápra, drága vga-ra, esetleg még ramra, annyiból meg lehet úszni kb egy 775-ös dualcore cuccal...
-
Chaser
legenda
No problemo, furcsállottam volna, ha visszabutul a GB.
#3210 rooney8: Most a procid 13x200-on megy, nagyon sokat feszemelés nélkül nem tudsz vele mókolni. Érdemes lenne visszább venni a szorzót pl 9-re, FSB-nek 333-at beállítani, ez így 3Ghz, talán megvan alapfeszen. Ram pontosan milyen? Alapesetben most az FSB 4x-esével megy, a 333 már sok lenne így. Kisebb szorzót kell neki adni, mondjuk 3-at, vagy 2.66-ot, nem ismerem a lapodat, nézd meg mid van, lehet nálad FSB : DRAM néven lesz meg. Ramnak valószínűleg kell adnod, 0.1, 0.2V-ot.
szerk: Ha nem indul, akkor cmosclear, vagy jumper áthelyezéssel, vagy csak rövidre kell zárni az e célra fenntartott 2 tüskét, a manualban benne van. Pár hsz-szel fentebb egyik kollega pontosan leírta a menetét is.
szerk2: A pcie frekit fixáld százra, feszültségeket manuálisan állítsd be ram kivételével a legkisebbre, procinál értelemszerűen arra, amit a lap most is ad neki, 1.3-1.35V körül.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Sérül a magas fesz miatt=megsül..ezen ne vesszünk össze
Semmilyen procinak nem tesz jót a túlzott feszelés, hiába is van lehűtve rendesen, egyre több E2xxx-es procit hallok, ami kezdeti csúcsához képest egyre kevesebbet megy, nyilván nem véletlenül. Szó szerint nem sül meg, de gyakorlatilag igen.
Azért hagyom fesz alatt a gépet, mert van egy fasza APC túlfeszvédőm amiről megya gép, egy gép nélkül is használható scanner+nyomtató, hifitorony, vezeték nélküli teló, és nincs másik túlfeszvédőm
De 1ébként se kapcsolgatnám, nem tesz jót a tápnak hosszú távon az ilyen, meg a többi elektromos kütyünek se. Ez a rész tényleg off, de a "lefele" tuning is tuning, szóval nem rakom offba
#3172 Tristan13 : Sok sikert
-
Chaser
legenda
Nem néztem meg, hogy milyen cuccod van
Hol írtam ilyet?
"Azért nem mindegy, hogy egy 60, vagy egy 100 W-os TDP-jű proci fogyasztását másfélszerezed meg." - ezzel abszolút 1etértek
Én esetemben 65W-osnál nagyobb proci szóba se jön 1ébként. A 45nm-rel kapcsoltban is igazad van, de azt tegyük hozzá, hogy annyira nem is lehet feszelni mint a 65 és 90 naosakat, mert meg is sül elég hamar.
"Kézzel" én a GB progijával /igaz ehhez GB lap kell/, az ET-vel is gyorsan megoldok mindent, gyakorlatilag olyan, mintha BIOS-ban mókolnék, de ritkán használom.
A csak ram húzás kifejezetten igp-s lapoknál jön jól, mert ugye saját ramja nincs szegénynek, ezért abból dolgozik ami a rendszernek van. Az pedig alkalmazás függő, hogy éppen a magasabb cpu órajel tesz neki jót, vagy a ram, esetleg mind2.
Én c'n'q-t, EIST-et és társait nem szeretem, aki szereti használja."A fogyasztást még azzal is csökkentem, hogy 2D-ben visszaveszem a videokártya órajeleit (700/700 helyett 150/250-en simán megy), valamint ha nem megy a gép, kikapcsolom az elosztót, tehát stand-by fogyasztás garantáltan 0." Ezt nem minden vga-nál lehet eljátszani, ATI egyes típusaiban gyárilag benne van, hogy 2D-ben visszaveszi az órajeleket és a feszültséget, ez tetszik is, nem olyan mint procinál, hogy gyakorlatilag fel/le kapcsolgat, ha egy kicsit több kraft kell. Gépet soha nem nullázom le, max ha hosszabb ideig nem használom, erre is megvan az okom.
Kinek a pap, kinek a papné -
Chaser
legenda
"Próbáljam ki? Azaz vegyem vissza a proci szorzót, és gyorsabb lesz?
Kétlem." Nem csak azt mondtam a szorzót vedd vissza, hanem emelj FSB-t.
Én elhiszem hogy megértetted, de nem úgy tűnt. A fentebbi elmélkedés általánosságban érvényes, nem feltétlen E8400-nél, vagy a te procidnál, bármelyiknél, tehát általánosságban mondtam. Az, hogy a te géped húzva, arról nem volt szó
Én nem szeretem az energiatakaréskossági funkciókat, jobb szeretem magam irányítani a dolgokat, már amennyire lehetséges. Ha egy 45nm-es procinál feszt emelsz, ugyanúgy jobban melegszik mint egy 65, vagy 90nm-es, vagy bármilyen, tehát jóval többet is fogyaszt. Az én személyes esetemben egy cel420-t feszeltem alul, onnantól kezdve nem kellett venti, hetekig úgy ment, és max 40 fok volt, kézzel is ellenőriztem a bordát. Alapfeszen azért fel-fel pörgött a venti 4-500 rpm-en, de ha sokáig terhelve volt a rendszer, akkor nagyobb fordulatszámon is. Igaz, ez nem pont ideillő példa, de igenis van ezeknek érezhető hatásuk. Ide illő példa: eladtam havernak a 2.4ghz-es a64-emet, 690g-s lappal, 1előre csak igp-t használ, teljesen fölösleges húzni, procit alulfeszeltem, de 1ébként is 45W TDP-s, szorzó le/FSB fel, ramot jól megrángattam, így mindjárt jobban mennek a gamek, fogyasztásban meg jobb vagyok.
-
Chaser
legenda
Ehh..nem hiszem hogy félreérthető lett volna..de legyen. vegyünk egy 2400mhz-es a64-et, 12x200-as értékkel jön ki. Ha a szorzót leveszed 10-re, FSB-t pedig 240-re emeled, ugyanúgy 2.4ghz marad, de gyorsabb lesz. Akkor is, ha a ramot visszaosztottad 667-re, de ha a ramok bírják visszaosztás nélkül, akkor még jobb. Ennyihez meg MCH feszt se kell emelni.
-
Chaser
legenda
válasz
Antibazsi #3156 üzenetére
Ha csak alapfeszültségen emeled az órajelet, a fogyasztás úgysem lesz számottevően több. Feszültségemeléstől ugrik meg a fogyasztás. Ha csak FSB-t emeled és szorzót vissza, hogy közel gyári órajel jöjjön ki, akkor sztem maga a proci fogyasztása nem változik, a chipseté igen. Ezt meg műszer nélkül 1xűen leellenőrzöd a kezeddel, hogy az emelés után mennyivel melegszik jobban.
#3157 KMT: Gyorsabb lesz a rendszer
Mivel az egy kommunikációs csatorna, minél nagyobb, annál jobb. Próbáld ki sztem.
-
Chaser
legenda
Sztem éppen akkor kell +fesz az NB-nek, ha tolod neki az FSB-t. A 2xxx jelentős része FSB wallos, ált 400 a végük, de vannak kivételek is. FSB wallon én azt értem, mikor megy a procid pl 10x320-on, de 8x400-on pl már nem, pedig mind 3.2G-t jelentene, tehát valahol 320 és 400 közt van a max FSB, amit a proci tud.
Általános érvényű dolog az, hogy azonos órajelen kisebb szorzó/nagyobb FSB nagyobb teljesítményt ad, mint a nagyobb szorzó/kisebb FSB. -
Chaser
legenda
válasz
South Velen #3070 üzenetére
Mért ne mehetne? Legfeljebb nem fogadja el a lap, és választasz mást.
#3073 ll-kobe: A Command Rate /CR/ 1-en történő használata szintetikus teszteken kívül gyakorlatban elhanyagolható gyorsulást hoz. Az időzízések hoznak am2-nél észrevehető sebsségnövekedét. Pl a standard 5-5-5-15 helyett 4-4-4-12. Aszinkron hajtás nincs, csak szinkronban hajthatod a ramot, te sztem arról beszélsz, hogy visszaosztás nélkül tolod a ramot amíg bírja, ez szokott még gyorsulást hozni.
#3061 gtamate2: Gyári hűtőt cseréld le legalább egy AC Alpine64-re, 2.5k körül van.
Nem ismerem a lap BIOS-át, de keresd meg hol lehet az "FSB"-t állítani, azt kell emelned kezdetben tedd 230-ra, ramokat oszd vissza 667-re, HT-t vedd vissza 800-ra. Aztán ki kell tapasztalni. Ha feszt nem emelsz a procinak elromlani nem fog semmi. Érdemes lenne először megkeresni a ramok végét, procii húzás nélkül. Ezt úgy tudod megtenni, hogy visszaveszed a proci szorzóját mondjuk 9-re, és úgy emeled az "FSB"-t, HT-t azért oszd vissza 800-ra, de mehet akár 600-ra is. Ramoknak viszont adhatsz + feszt 2.1V-ig. Először cl5-ön nézd meg őket, aztán cl4-en. -
Chaser
legenda
válasz
South Velen #3067 üzenetére
Lehet állítani ram szorzót, de nem hiszem, hogy pont 800-as szorzó van így hozzá.
-
Chaser
legenda
- = Zk = -: 1066-os ramok csak OC-vel tudnak annyit, magyarul emelned kell az FSB-t, ahogy húzod a procit nő a ram órajele is. 2.1-2.2V adhatsz is a ramnak.
-
Chaser
legenda
válasz
South Velen #3044 üzenetére
Ha terhelésen ennyi akkor nem sok, sőt. A procid lockos, azért nem tudod állítani.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Kiskutyák #2913 üzenetére
2.4G alapfeszen reális, csavard fel az FSB-t 250-re, HT-t oszd vissza 600 v .800-ra, ramot kezdetnek 266-ra, ha úgy megy akkor 333-ra.
szerk: #2914 Benhill : Érdekes dolgokat mondasz, azért mert 1 magos, nem számít a nagyobb órajel..én ezt eddig nem tudtam/nem tapasztaltam, de ha te mondod..
-
Chaser
legenda
válasz
Fecóóóó #2414 üzenetére
Esélye van, értelme nincs.
szerk: #2412 Razuel: minden bizonnyal be van kapcsolva az energiagazdálkodás, C1E vagy EIST néven találod BIOS-ban, kapcsold ki ha zavar, az veszi le a szorzót ha nem kell nagy kraft, ha ráeresztesz egy prime95-öt mindjárt nem 6-os szorzóval megy
-
Chaser
legenda
válasz
vér mórus #2076 üzenetére
Pedig csodájára jártak volna a népek
Ezért szóltam hogy 3.5G-nek már örülhetsz.
#2077 MomoSinX: Nem nagy az esélye, 2.7-2.8G körül lehet a vége ha szerencsés vagy, itt már valszeg feszt is kell emelni, ha akarod próbáld ki.
#2078 simicska: Ez azért van, mert a lapod valóban egy ALAPlap. Nekem is volt, stsbil cucc, de nem tuningra találták ki.
-
Chaser
legenda
válasz
Grószfater #2056 üzenetére
Van a lapodnak egy szép topikja, ott célirányosabban tudnak segíteni. Ahogy az előttem levő írta lehet FSB-ben ott a vége a procinak, az is lehet még több fesz kell neki, esetleg más memóval többet megy.
-
Chaser
legenda
válasz
vér mórus #2046 üzenetére
Nem hallotam még 4G-n szaladgáló x2-ről, sztem ha 3.5G összejön már örülhetsz.
HT legyen 1000 alatt, fölötte se lesz gyorsabb a rendszer. Ramokat ne járasd- ha mennének is - 1000@cl5-ön, 900@cl4 sokkal gyorsabb lesz, de valszeg még a 800@cl4 is gyorsabb az 1000@cl5-nél, AMD érzékeny a ramok késleltetésére. -
Chaser
legenda
Én elhiszem hogy nálatok annyit ment, a 945-ösök 300-350-et tudnak, nagyon csúnya lenne ha a g33 ne menne 400 fölött, mikor a g31 is 400 környékén elkapar, a g33-mal meg láttam pár esetet, mikor jobban ment a proc mint p35-tel, a g33 annak vga-s változata. Tehát, még1x: milyen lapról van szó pontosan?
-
Chaser
legenda
válasz
peterbacsi #1959 üzenetére
1.8V az alapfesze, 2V-ig lazán bírja borda nélkül is.
Jah, a kérdés pedig egy kérdőjellel is kérdés...szerk: #1962 papi77: Nem, épp erről beszéltem pár hsz-szel előbb...csak tudnám mért járnak ide azok, akik ennyire nem képesek infot feldolgozni...ennél szájbarágósabban nem tudom elmondani, talán majd más...
-
Chaser
legenda
válasz
peterbacsi #1955 üzenetére
Amit te mondasz, azaz időzítés, cl5. A Kollega az órajelre gondolt, everestben vagy cpuz-ben látsz pl 450mhz-et, az 900mhz effektív, a 800-zal szemben, ami a névleges órajele. Ha emeled az FSB-t, automatikusan nő a memória órajele is. Ez egy darabig elmegy, ramtól függően, a kingmaxot is viszik általában a 900mhz-et, esetleg kisebb-nagyobb feszemelés kell. A probléma ott kezdődik, amikor nem viszi, erre is van megoldás, találsz a BIOS-ban egy olyat, hogy FSB: DRAM páros. Itt kiválaszthatod milyen szorzóval számoljon a ramnál a chip. Pl beállítasz 300-as FSB-t, 3-as szorzónál az 900mhz effektív órajel a ramnak, 2.5-nél 700, stb. Meg kell találni egy olyan optimális FSB és ram órajel értéket, hogy mind2-t bírja a cpu és ram. A te procidnak sztem a 350FSB nem lehet akadály, a cpu szorzóját állítsd 8-ra, azt valszeg alapfeszen viszi, vagy 9-re, ott már lehet kell kis pulsz fesz., a ram szorzót meg tedd 2.5-re, így a ram órajele 2.5x350=875mhz lesz, ezt lehet alapon is viszi a ramod, ha nem akkor adj neki 0.1V-ot, ha úgyse megy 0.2V-ot. Először viszont elég neki 2-es szorzó is, hogy tesztelhesd a proci biztosan bírja-e a 350-es FSB-t, mert ha zizi lenne nehéz eldönteni hogy cpu vagy ram miatt, ha stabil a cpu, mehet a játék a rammal is
szerk: az FSB: DRAM-ból mindig egy
lesz a közepén/ FSB
RAM/m csinálhatnának már valamit az okosak, hogy ennél a kifejezésnél ne működjenek a szmájlik
-
Chaser
legenda
válasz
D347HBR1NG3R #1903 üzenetére
A 2 progi az eredeti 10-es szorzóval számol, ennyi a magyarázat. Intelnél speedstep van, leveszi a szorzót 6-ra, BIOS-ban ki tudod kapcsolni ha zvar, EIST, C1E néven fut, a P31-es lap vga-s változata van neked ha jól sejtem, nézz be a P31DS3L topikba, a 2 lap BIOS-a sztem 1forma, de a tiéd kevésbé tuningolható. csak arra ügyelj, hogy a feszeket ne hagyd auton, mert automatice viszi magával a BIOS, ha FSB-t emelsz. Ami cpuz szerint most van az korrekt, ramok mennyin járnak?
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #1918 üzenetére
Hát a cuccok élettartamát ezzel nem nagyon fogod növelni. Te valami olyasmit szeretnél ha jól értem, mint AMD prociknál a c'n'q, vagy intelnél speedstep, csak progival megoldani.
#1919 BenceShearer: Mint nevében benne van, dual -azaz 2- channelhez 2 modul kell, 1-gyel érdekes lenne, viszont jó ha 5%-kal gyorsabb úgy a géped, de lehet sokat is mondtam.
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #1916 üzenetére
De mért kényelmetlen? Ha jól értem huzamosabb időre akarod így a gépet, nem tudom mért nem jó a BIOS. Én is belőttem a gépemet, a procinak adható legkisebb fesz megtalálása jelentett kb 2 percet, hogy alapórajelen menjen. FSB-t meg akkor kell csökkenteni, ha a gyári órajel alá akarsz menni, 1ébként felesleges.
-
Chaser
legenda
AMD-nél minél kisebb az időzítés, annál jobb, cl4-en már jobban muzsikálna a rendszer. 4-4-4-12, erre állítsd be, lehet 1-2 tized Volt kell neki, az is lehet nem fogja bírni, 1 próbát megér.
szerk: ha nem megy én a helyedben vennék helyette Geil ultrát, az biztos megy cl4-en, nem drága, nem rossz, szép hűtőbordái vannak, mi kell még?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
::Trunks:: #1104 üzenetére
Az aláírásod az oké, de valaki postjára reagáltad, hogy nálad 9-ig van a szorzó, 6550-esről volt szó. A te procid nyilván 9-es/9x200/, a 6550 pedig 7-es/7x333/, érdekes lett volna 9-es szorzójú 6550-es
#1101 Jorus: igen, félreérthető volt
#1102 mynameis?!: mostanmában sok szó volt 6550/6750-es procik tuningjáról, ha az neked kínai, ne kezdj bele
-
Chaser
legenda
válasz
::Trunks:: #1088 üzenetére
6550-esed van és lehet 9-es szorzót állítani?
-
Chaser
legenda
válasz
..apa.. #1047 üzenetére
"Az FSB nem 3x333mhz, hanem 8x333mhz/2660/. PCIe frekit fixáld 100-ra, FSB-t kezdetnek tedd 400-ra. Ramokat úgy oszd be, hogy 800 közelében legyenek, kicsivel lehetnek felette. Időzítésük cl5 legyen / 5-5-5-18 /, a többi értékkel ne foglalkozz. Ezt a menüt a főmenüben állva ctrl+F1-gyel tudod előhozni. A feszültségértékeket tedd manualra, auton a lap visz magával minden értéket. Ha 400-on nem indulna a gép, akkor legyen 375. aztán szépen 5-ösével, 10-esével emelheted.
Ha alapfeszültségen akarod tuningolni a procit / mivel kezdő vagy nem is ajánlok mást /, akkor kb ennyi a történet. Ha viszi a 8x400-at az jó darabig mindenre elég lesz. ha összejött teszteld orthossal pár óráig, 12 óra hibátlan teszt már bizodalomra ad okot, coretemppel nézd a magok hőmérsékletét, orthos alatt meg fog ugrani nagyon.
Ha ezek is stimmelnek akkor konvertáló progik, mediaplayerek, böngészők, letöltők, meg egy húzósabb game pár órás nyüstölése után használhatod nyugodtan úgy a gépet."
Ez nem volt elég szájbarágós? -
Chaser
legenda
válasz
..apa.. #1043 üzenetére
Ugyanúgy járj el ahogy a #1035-ben leírtam. Te is indulhatsz 400-as FSB-ről, aztán 10-esével lépkedhetsz felfelé ha az nem elég.
szerk: persze az mindenkinek szól, ha megvan az elérni kívánt órajel, akkor a ramokkal is lehet játszani, hogy nagyobb órajelen menjenek, hogy melyik ram mennyit bír, ki kell próbálni
-
Chaser
legenda
válasz
hosszupuska #1040 üzenetére
De. Sorry, akkor nem nyert.
-
Chaser
legenda
válasz
horvathben #1033 üzenetére
Az FSB nem 3x333mhz, hanem 8x333mhz/2660/. PCIe frekit fixáld 100-ra, FSB-t kezdetnek tedd 400-ra. Ramokat úgy oszd be, hogy 800 közelében legyenek, kicsivel lehetnek felette. Időzítésük cl5 legyen / 5-5-5-18 /, a többi értékkel ne foglalkozz. Ezt a menüt a főmenüben állva ctrl+F1-gyel tudod előhozni. A feszültségértékeket tedd manualra, auton a lap visz magával minden értéket. Ha 400-on nem indulna a gép, akkor legyen 375. aztán szépen 5-ösével, 10-esével emelheted.
Ha alapfeszültségen akarod tuningolni a procit / mivel kezdő vagy nem is ajánlok mást /, akkor kb ennyi a történet. Ha viszi a 8x400-at az jó darabig mindenre elég lesz. ha összejött teszteld orthossal pár óráig, 12 óra hibátlan teszt már bizodalomra ad okot, coretemppel nézd a magok hőmérsékletét, orthos alatt meg fog ugrani nagyon.
Ha ezek is stimmelnek akkor konvertáló progik, mediaplayerek, böngészők, letöltők, meg egy húzósabb game pár órás nyüstölése után használhatod nyugodtan úgy a gépet. -
Chaser
legenda
válasz
hosszupuska #1032 üzenetére
Ha BIOSban 232-ig van az FSB, akkor az ntune nevű progival win alól még 250-ig húzhatod.
-
Chaser
legenda
válasz
Aranygyerek #1021 üzenetére
Sztem megtörtént.
-
Chaser
legenda
válasz
Shrike7973 #1015 üzenetére
Ha vkinek írsz, akkor az adott hozzászólásnál katt a válasz gombra, és akkor tudjuk miről van szó, nem a levegőben lóg. Nem megyek mostanában Kecsóra, nem tudok segíteni már mondtam.
-
Chaser
legenda
válasz
Ketyegi #1006 üzenetére
Mostmár minden ok
Hosszútávon kárt tehet a vga-ban a pcie órajel emelése, ezt mondják. Lehet nincs benne semmi, de jobb félni..teljesítményből meg nem vesz vissza.
BÚÉK#1007 Shrike7973: keresd meg a lapod topikját
szerk: megszoktam Kecsón fordulni, de mostanában nem megyek, pár csokiban kiegyeztünk volna
-
Chaser
legenda
válasz
Shrike7973 #998 üzenetére
Nekem nem ilyen lapom van, a topikjában jobban tudnának segíteni.
A lényeg: PCIe-t fixáld 100-ra, ramot úgy állítsd be, hogy 800 közelében legyen, lehet mennek többet is, nem tudom milyen chipesek. 1.8-1.9V-ot adj neki. Procinak az általad választott FSB-nél már lehet kell fesz, 1.4V-ot adhatsz neki. Hűtőd milyen van?
Adataidnál kitölthetnéd a konfig részt, így mindig vissza kell keresni milyen cuccod van.szerk: a táppal nem lesz gond
-
Chaser
legenda
válasz
Shrike7973 #992 üzenetére
Most is azt mondom, hogy kis feszt lehet emelned kellene. Tápod milyen van?
-
Chaser
legenda
válasz
Shrike7973 #986 üzenetére
Lehet kell kis fesz a procinak. GB 965-ös lapod van?
szerk: 1ébként azért nem reagáltam rá, mert nem láttam
türelem tuningot terem
-
Chaser
legenda
válasz
Shrike7973 #984 üzenetére
Ezt most kinek?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Attól még hogy könnyű, nem feltétlen rossz. Az újabb tápk nagy hatásfoka miatt könnyen előfordul, hogy aprócska bordákat raknak a tápba, mivel bőven elég, nem elfűti a táp a kraftot, hanem felhasználja. A többi mondandód korrekt
gYaLo kollega: magának meg ajánlanék egy FSP 350 PNF nevű tápegységet, 6-7k, ennyit csak megérdemel a vasad...
-
Chaser
legenda
válasz
einfuhlung #947 üzenetére
"hogy tudom azt beállítani hogy a memória 800 mhz-en menjen viszont a procit tudjam húzni?"...visszaosztod a ramot. 1ébként semmi baja nem lesz, ha orthos és progik alatt nem hibázik.
-
Chaser
legenda
Elfogytak a tuningbajnokok?
-
Chaser
legenda
válasz
#64321792 #930 üzenetére
Hát ez bizony ennyit megy, ne is akarj tőle többet. BIOS-ban lehet azért mutatja, mert elvileg az lenne az elfogadott érték, csak hát sajna se a lap, se aproci nem bírja, ha kisebb értékkel játszod el ezt, ugyanez fog történni, amíg 2700-hoz nem érsz.
szerk: 1ébként gyakorlatilag semmi értelme nincs azt a procit húzni
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel I5-9400F / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest