Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz r3dsnake #57298 üzenetére
Mikor kaptad a második oltást? Ha már több mint 5-6 hónapja, nehezebben védekezik az omicron ellen a szervezet, de még hárommal sem úgy mint eddig, jól tudom, nekünk három van beadva, Moderna, Pfizer. Nézz egy nyáltesztet, ha pozitív, akkor sajnos újra elkaptad, előfordul az újrafertőződés, sorra esnek vissza nagyon sokan. Pihenj inkább edzés helyett egy darabig inkább.
-
kolopele
nagyúr
válasz r3dsnake #57296 üzenetére
Nejem lassan 5. hete van benne (persze lehet ez már influenza is a negatív teszt miatt), én jó két hete lassan, bár a tesztem már negatív. Ez egy mocsok variáns, a legaljasabb mind közül, mert amolyan lopakodó. Nem érzed jól magad hirtelen, pár nap és jobban vagy sokkal, majd újra kezdi, ráadásul más tünetekkel. Mondjuk edzened nem igazán kellett volna még. Oltások megvannak? Azt hogy meddig fertőzhetsz, nem lehet tudni, általában 10 nap a pozitív teszt után.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Aki átesett az omikronon (gondolom azt kaptam el), annak meddig tartott? 2 hete kerültem bele pozitív teszttel, rá egy héttel lett is negatív tesztem. Jól voltam, eljártam edzeni is, de most kb. rosszabbul vagyok, mint a pozitív teszt idején. Tegnap este lázam is volt, meg a köhögés is gyakrabban rámjön, plusz folyamatos orrfolyás. Újra lehet fertőződni ilyen hamar? Vagy még mindig tart, csak már nem vagyok fertőzőképes? Vagy valami mást szoptam be? Kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok. Köszi!
-
törölt tag
Nem olvasol figyelmesen, helyette kitalálsz dolgokat. Sehol nem írtam, hogy "szimpla találkozó" előtt tesztelnék. Még nem volt oltás időszakról, 90 éves rokon és újszülött csecsemő, nem oltható személy alkalmi példákról írtam, ami kicsit más kockázat. Parci pedig a kontaktként karanténba tett gyerekéről. Ilyesmi esetekben nem árt egy teszt tudni mi van, ha ez neked problémázás, nyakra-főre tesztelés, pénz elbaszás... De nem muszáj megérteni.
Szóval még egyszer: én is tömegközlekedek (is), havonta maszk nélkül fodrászkodom, havi párszor étteremben eszem, majdnem minden vasárnap szüleimnél ebédelek (pár nap alatt ők is letudták a covidot otthon még első wuhani körben, aztán 3 oltás), szóval nincs probléma. Felesleges azt képzelned félünk és hetente rohanunk tesztelni minden köhintés után, mert nem így van.
Nem teljesen tök mindegy, mivel szem kötőhártyán is bejuthat a vírus. Szerencsére nem valószínű ez a terjedési mód, de nem véletlen, hogy a frontvonalban dolgozó ápolók és orvosok védőszemüveget is használnak.
Én sem örültem, hogy ülök a buszon FFP2-ben és akkor a banyák krákognak és kajálnak, mert két órát nem bírnak ki zabálás nélkül. -
Dare2Live
félisten
Nem annyi van. Annyit szűrünk ki. Mi is eléggé elengedtük omikront. Ez szvsz nem feltétlenül baj amíg EÜ bírja, omikront csak kínai féle szigorral lehet kb megfogni ami EUban ekkora halálozás mellett kb elképzelhetetlen.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HÁZIGAZDA
remélem nem kellett két év ahhoz, hogy erre rájöjj. a vírusoknak idő kell, amíg felszaporodnak, a teszt pedig nem lát a jövőbe. oda van írva minden teszthez, hogy kb. hanyadik naptól mutatja ki jó eséllyel a fertőzést. covid esetében a kontakt utáni 5. napon már remekül.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Dare2Live
félisten
"mert egy szimpla találkozó előtt is tesztelsz, ami számomra elképzelhetetlen"
Ezt írta:
"Én is teszem a dolgom, megyek oda ahova kell és kedvem tartja. 3x oltás, FFP2 maszk, kézfertőtlenítő. Járok étterembe, fodrásznál ha kell levettem a maszkot könnyebben tudjon dolgozni, találkozok emberekkel, kirándulás stb."
Tehát szimpla találkozók elött NEM tesztel.Mikor tesztel:
"idős rokon példa helyettesíthető barátoknál babanéző programmal, vagy eü-i okból oltást nem kapható személy látogatása stb."
Bár lehet neked ezek is szimpla találkozók.btw rémítő konnitív diszonanciás leolvadásokat látok. Egy plda: Totálisan bezárkózott idős szülőkhöz elment gyerek+feleség ebédelni. Mindkét szülő elkapta az egyik meg is halt benne. Az első oltást 1nappal a tali elött kapták meg még 3hét lett volna a másikig. Ebből lett a "kognitív diszonanciás leolvadás" ahol az oltásba halt meg, az EÜ gyilkos, a soros és mindenki a hibás csak ő nem. Lelkileg képtelen megemészteni, hogy ő(k) "ölte" meg a saját anyját és így "védi" ki.
De én egy babanézőt se kockáztatok most tesz nélkül. Sött durvábbat mondok még tesztel sem! És teljesen elismerem MOon jellemzően én vagyok a helikopter. Mindezt úgy, hogy lelkileg nem az a tipus vagyok aki megroppanna attól mert intenzívre került miatta a haverjának a gyereke. Bár ugye aki teszt nélkül tolja az ilyet azt meg ugye lehet mégannyira se érdekli. ld fenti példám oh wait.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nagyúr
válasz DrBubo77 #57276 üzenetére
Terhességi vagy egyéb teszttel még sosem találkoztál?
Nem, de ha találkoztam volna, szerinted rákérdezek itt, hogy miként értelmezzem ezt a két betűvel ellátott csíkot? Ennél azért jóval szofisztikáltabban is le lehet hülyézni valakit, még gyúrhatnál rá.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HÁZIGAZDA
annyit tegyünk hozzá, hogy ha telibe rókázik rád egy koronavírusos a vonaton, majd a szüleidnél töltesz két napot és hazajössz, szinte biztos, hogy nem tudod (még) megfertőzni őket. bármit is szedsz össze a vonaton odafelé, valószínűleg hazahozod magadnak (hacsak nem vagy ott legalább 4 napot).
-
Sped
aktív tag
válasz perempe #57257 üzenetére
Miért nem FFP2-ben vagy 3-ba vagy? Akkor tökmindegy mit prüszkölnek körülötted, azt mondják ezek megvédenek. A hangos káromkodással inkább picit zizis embernek tűnsz, akit érdemes elkerülni. Mondjuk ez is lehet védekezési taktika.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Sped
aktív tag
válasz #86564352 #57218 üzenetére
Ahány élethelyzet, annyi variáció... én ha látni akarom a szüleim, fel kell ülnöm egy vonatra és 3 órát kell utaznom. Édesmindegy, hogy tesztelek-e vagy sem, a hazaút alatt bármit összeszedhetek. Két hete voltam otthon, volt kis torokkaparás, telefonban megemlítettem, anyum válasza erre az volt, apád is náthás, gyere nyugodtan. Mindenkiben van három oltás, ettől még lehetünk betegek. Ezzel mindenki tisztában van, és a kockázatokkal is, de összességében elhanyagolhatónak értékeltük, így döntöttünk. Nem történt semmi, mindenki meggyógyult azóta, semmi komoly nem volt. Ezt csak azért meséltem el, mert nyilvánvalóan teljesen másképp állunk hozzá az életnek ehhez az aspektusához, te olyan dolgokon problémázol ami nálunk fel sem merül problémaként. És igen, az én szemszögemből te gondolkozol full végletekben, mert egy szimpla találkozó előtt is tesztelsz, ami számomra elképzelhetetlen (és a fenti eset miatt értelmetlen is).
-
Kékes525
félisten
Kurvára örülök, pitvarfibrilláciom van. 5 éve nem volt. Nem erős, de ez is veszélyes az infarktus veszély miatt. Mentőt kellene hívni, de nem fogok. Érzésre csak kellemetlen. A régebbiek sokkal erősebbek voltak.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Coyot
őstag
Biztos csak a halál, ugye. De ha 150es IQ felett húz vonalat, és ha gyorsan csinálja mint nálam akkor az már 200+?
Én remélem nekem nem fals pozitívokat nyomott, bár akkor a boson teszt is szar, mert az is mutatott igaz az nagyon haloványan és marha későn. De amúgy igen, ovira fel! Jöhet aminek jönnie kell - pont mint eddig.
Má' nem
-
HÁZIGAZDA
anyám letudta annyival, egyik teszt sem 100%-os, a pcr sem. régen tesztek sem voltak, mindig az összes körülményből állítottak fel diagnózist. valamire módszeresen bejelez a nyalókás izé nálunk (bár nem mindig és mindenkinél), lehet, hogy 150-es iq felett húz egy határvonalat.
tényleg nem érdekel már, ha úgy voltunk koronásak, hogy fel sem tűnt, azért, ha meg majd úgy leszünk, hogy egyértelmű lesz, akkor azért.
-
PuMbA
titán
„Már nem hiszek a tesztekben, nem hiszek az olimpiában” – kiakadt a versenyről letiltott éremesélyes
"Pozitív és negatív tesztek, izolációt megerősítő tesztek, hirtelen pozitív tesztek olyan eredményekkel, amelyekkel kórházban kéne legyek lélegeztetőgépen. Később ismét jó eredmények és esély a szabadulásra. Aztán egy teljes bukás. Nincs lehetőség és a remény halott” – írta."
"Konrad Niedzwiedzki, a lengyelek csapatvezetője sem érti, hogyan lett a negatív mintából pozitív. Maliszewskának nem voltak tünetei, jól is érezte magát, ezért sem értette, miért változott meg az eredménye."
Jók ezek a tesztek Ja, nem.....
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #57271 üzenetére
ők sokkal többet tesztelnek, szóval az aktív fertőzöttek nagyobb részét találják meg + az eddigi hullámokban kevesebben haltak meg. (+sűrűbben lakott ország)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #57269 üzenetére
pár %-kal nagyobb mint nálunk: [link]
3. oltásban viszont jóval előrébb járnak
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
"Keresztreakció:
A COVID -19 Ag gyors nyálteszt eszközt összesen 47 egyéb vírussal és baktériummal értékelték. Az eredmények azt mutatják, hogy a COVID-19 Ag gyors nyálteszt eszköz nem reagál keresztreaktivitással más vírusokkal vagy mikroorganizmusokkal."sehol egy szó sincs benne arról, hogy bármi másra is reagálna, sőt, azt írják, hogy nem.
-
perempe
veterán
Erős kételyeim vannak, hogy megvéd engem és másokat. Engem mindig utazás után támadott. Hosszabb úton esetleg leveszem, mert egy koncertért közel 2x2 órát utazom + a BKV; akkor nincs még rajtam, ha a pékhez -rajta sincs- megyek, ami kb. egy perc. Idáig vonaton nem szóltak meg, pedig katonák is utaztak mögöttem több alkalommal.
Én csak az utazásról akartam beszélni, ill. arról, hogy betegen meg lehetne esetleg oldani tömegközlekedés nélkül. Én tünetek esetén nem megyek koncertre.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Drizzt
nagyúr
válasz bigdady #57252 üzenetére
Picit kevesebben. Egyébként ott az omikron hullámban vannak a hullám csúcsán a legtöbben kórházban az eddigiek közül. És a halálozási csúcs is úgy néz ki ebben a körben van. A deltát sikerült nagyon gyorsan letudniuk a korai harmadik oltással.
I am having fun staying poor.
-
nagyúr
Ja, jogos és elnézést kérek, hogy nem a googleban kezdtem el keresni, mindig is szerettem minden topikban, ha valakit elküldenek a ragyába, hogy mi azannyáért nem a googléban keres rá a kérdésére a rüparaszt.
Aki eddig berakta ide a tesztképeket, miért tette, nekik sem volt guglijuk? No de most kaptam ugyanonnan másik tesztképet, ezt még én is értem:
No mit szólsz? Gugli sem kellett!
-
Coyot
őstag
válasz Chesterfield #57259 üzenetére
A papíron olvasta ami a dobozában volt. De már kidobtam, ha valakinek van még nézze meg.
Má' nem
-
Chesterfield
őstag
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #57252 üzenetére
ott is viszonylag sok oltatlan van (pl. vallási okokból), de kevesebb, mint nálunk
[link]
The ministry said serious cases were much more common among the unvaccinated: Among unvaccinated patients aged 60 and up, there were 415.6 serious cases per 100,000 people compared with 35.9 for their vaccinated counterparts.
és alapból több +60-as oltott vanEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
Jól látom Izraelben kb ugyanannyian vannak kórházban mint nálunk ahol agyon vannak oltva?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A használati utasítást nem árt ám néha elolvasni.
Igazad van, de nem látom, akié a teszt, az 1000+ km-re van, amiket meg itt láttam a topikban, abból semmit nem jegyeztem meg sajna.
De szerintem csak az értetlent játszod szándékosan
Ja, ez is lehet, mert amúgy ez qrva nagy szórakozás, egyébként tényleg az egész covid infóhalmatból alig emlékszem valamire, gyanítom azért, mert nem kényszerülök rá, hogy foglalkozzak vele. Innentől kezdve nem is nagyon érdekel, csak alkalomadtán pár dolog.
[ Módosította: Parci ]
-
Asbee
veterán
Nekem ezek a halvány csíkok már fentartással kezelendőek. Teszt állomáson, aki gyorsteszt pozitív lett, pár perc után már szóltak is nekik. Láttam bent a határozott csíkokat. Viszont ha ott nem lettem kovidos akkor soha nem leszek. Lényegében családok voltak egymás hegyén hátán, ott köhögtek, tüsszögtek. Pozitív teszt után sem takarodtak odébb, hanem vártak ott mellette a társaikra, családtagokra, így úgy hordott maszkkal. 2-3 méternél nagyobb távolságot lehetetlen volt tartani. Igaz szabad tér, de na. Azt már csak halkan jegyzem meg, a konténerben nulla szellőzés, aki kevésbé bírta a tesztet szintén hallani lehetett a köhécselést tüsszögést. Maszk meg ugye bent orr alá. Nevetséges ez a tesztelési módszer. És ezzel nem a szerencsétlen csajokat hibáztatom akik egész nap ott nyomják beöltözve.
-
nagyúr
Így emlékszem utóbbi felrakott képekre én is, hogy néha eléggé csak inkább odaképzelt piros csíkot lehetett látni! Jó ez akkor, ha valami van, az legyen egyértelmű, azzal lehet szembeszállni!
Az van, hogy tőlem soha a kutya nem kér semmilyen tesztet, azt nem tudom, igény volna-e rá részemről....
No most a C melletti csík lenne a covid, de mi a T melletti, ami piros, de alatta még fekete csík is van?
-
nagyúr
válasz IQfályter #57232 üzenetére
A Tisza sokkal közelebb van.
Hát nem tudom...nem érné meg mégis emiatt felutaznod? Mégiscsak ritkán csinálsz ilyesfélét.
Általában az igazság fáj a legjobban az embernek de el tudom viselni.
Ettől sokkal jobban tud fájni, amit az emberbe beletukmálnak. Szinte minden a pszichés vérten múlik, eddig rohadtul fájtak az ízületeid, de most processzorunk leírta, mikre számíthatsz még, innentől kezdve véged! Bocs, de ezt így kellett leírnom, ez most szar neked, de ha arra gondolsz, mennyivel is szarabb lehetne, akkor vígan kibekkeled ezt a pár napot! (meg ne kérdezd, meddig tart ez kb, mert arra is kapsz választ és akkor el is sírhatod magad akár)
Azt direktbe tudod, hogy a hidegborogatás lesz rá a kedvező? Mert ugye van, amire éppen a melegborogatás a javallott. Mondjuk ha itt nem tudják ezt neked megjavallani, akkor sehol se!
Valami lóbalzsam tuti jó lenne rá, nekem mikor egy 6 m-es rohadt nehéz úszókapu sín visszatörte a középső ujjamat, az igen rossz volt és ilyennel akartam kenegetni.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Drizzt #57212 üzenetére
Bőven van tünetmentes fertőző (van akin eleve tünet nélkül megy át a fertőzés és a vuhani változattal is volt már tünetmentes szuperterjesztő is), nem is értem ez hogyan merül fel két év után.
Ennek ellenére, nem lehet megfogni a terjedést, legalábbis nálunk, mert köhögve, betegen is dolgozni járnak az emberek és iskolába/óvodába küldik a gyerekeiket.
Ráadásul két köhintéssel senki nem marad otthon. -
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #57235 üzenetére
nekünk egyik tesztünk sem volt igazán erős csíkos, ilyen erős közel sem. elvileg a csík erőssége, illetve hogy milyen gyorsan jelenik meg is arányos a vírusterheléseddel. de hát elvileg ugye bármilyen halvány csík is pozitív, és influenzára egyáltalán nem lenne szabad bejeleznie......
-
nagyúr
a fölső ablak milyen célt szolgál?
Jó kérdés, ott is van valami halovány színeződés, de nem minden ilyen bizbasznál van felső ablak?
Szóval erős a csík, akkor az valami határozott dolog. Ja nem saját, említettem, hogy még sose láttam ilyet, csak itt nálatok képen. Quasi családon belüli találat, szegény ember második körös, pont egy éve volt neki az első, egyébként beláz, takony, de más nem nagyon van, ezt a valamit is csak a meló miatt kell nekik naponta csinálni. Én mondtam, hogy mutissa csak a tesztjétm hogy milyen...sokra mentem vele.
-
syberia
veterán
válasz syberia #56378 üzenetére
Egyes kutatók a Long Covid egy másik lehetséges felelősét vizsgálják: a vérben lévő apró vérrögöket. Akut SARS-CoV-2 fertőzés esetén apró vérrögök alakulhatnak ki, amelyek károsíthatják az ereket bélelő (endotél) sejteket. Resia Pretorius, a dél-afrikai Stellenbosch Egyetem fiziológusa és kollégái augusztusban a Cardiovascular Diabetology című szaklapban publikáltak előzetes bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a mikroszkopikus méretű vérrögök a fertőzés elmúlása után is fennmaradhatnak.
https://howbad.info/
-
PuMbA
titán
CDC advisers weigh delaying second Covid shots to 8 weeks
"But rates of myocarditis fell when the interval between the first and second doses was extended, with the lowest rates among those who waited eight weeks or more to get their second dose, according to Dr. Bryna Warshawsky, a medical adviser with the Public Health Agency of Canada."
"Extending the time between doses also appears to result in higher antibody responses and higher vaccine effectiveness, according to data from Canada presented to the committee on Friday."
Jó napot kívánok! Eddig aludni tetszettek? Ez valahogy kimaradt a Phase 1, 2, 3-ból, hogy a 8 hét lenne a legjobb vagy nem is vizsgálták
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
január eleje óta a német 5-14 éves gyerekek 10%-a kapta el a covidot: [link]
-
nagyúr
válasz Chesterfield #57227 üzenetére
Ööö...végigolvasva utóbbi pár nap termését, simán egyetértünk, de nem mertem így direktben rákérdezni. Jó öreg Lacafaca komám....no szóval tuti megelégedettség tölti most is el.
-
nagyúr
Ha az ember ritkán olvas be ide, van egy jellegzetes hullámzása a topiknak és szerencsére a selfmade skillek is csiszolódnak ahogy olvasom. Igaz nem téma itt, de legközelebb tuti jelentéktelenebb családi gyorsműtésekről is fogok olvasni, előre is sok cseresznyét kívánok a túlélőknek!
Ja és elsősorban jobbulást mindenkinek, akár flu, akár covid tépáz/ott is valakit! (vagy mindkettő)
Ha még aktuális, ven egy kérdésem, mit lehet tudni erről a mintavevő valamiről? Szégyengyala, de fogalmam sincs, mi ez, de itt elég sokan mutogatták, hogy nekik is van. Ez a sok piros vonal meg homályos elszíneződés az jó vagy még nem annyira?
-
törölt tag
Tényleg ennyire szájba kell rágni? Akkor leírom: ha nem kapar a torkom, ha nincs semmi, ha kicsattanok az egészségtől, akkor is tesztelnék egyet öreg rokon vagy babanéző fél napos program találkozás előtt. Pont azért mert olyan vírus, hogy a tünetmentes, látszólag egészséges is fertőzhet adott esetben.
-
Kékes525
félisten
válasz IQfályter #57205 üzenetére
Hát sajnos ez gyakori omicron COVID-19-nél, különösen long covid-ál:
[No, You Shouldn't Catch COVID-19 on Purpose — Here Are 7 Reasons Why]
A leggyakoribb hosszú COVID-tünetek a következők:
Fáradtság
Nehéz légzés
Ízületi fájdalom
Mellkasi fájdalom
Agyi köd, beleértve a koncentrációs képtelenséget és a memória romlását
Íz- és/vagy szaglásvesztés
Alvási problémák
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
[CS]Blade2
addikt
Ha nem tesztelnek holnap, akkor én l*szarnám, hogy milyen. A cég mindenképp tesztelni fog PCR-el, addig nem mehetek vissza. Faternak a kórházban azt mondták, hogy én mehetek amerre látok, hiába vagyok kontakt, mert 3 oltásom van. Csak a céges előírások sokkal szigorúbbak, mert kritikus infrastruktúrában dolgozok, így 10 nap karanténom és 1 PCR tesztem lesz. Ez lesz az első, 2 évig megúsztam még a tesztelést is.
Katasztrófahelyzet állna elő, ha mi túlságosan nagy számban kihullanánk, ezért itt nem lehet szinte "direkt" terjeszteni.
Más meló esetén belefér egyszerre több kieső ember, és mint múltkor írtam, mi azt követjük, hogy az EÜ elbírja az esetszámot, szóval óhatatlan, hogy, ha túl sok embernél megszakad a fertőzési lánc, akkor lazítunk, és mondjuk megint lehet maszk nélkül vásárolni. (aztán megint kilőnek a számok, és megint korlátozás, ez lesz, amíg nem jutunk oda, hogy valamiért teljesen elengedve sem terheli az EÜ-t.)
Szóval, ha a tesztelés miatt nagyon megy a karanténozás, akkor bár a maszkhordás feloldása a nagyon kicsi esetszám miatt lesz, de az meg ugye a karanténozás miatt.Ha kicsi esetszámnál karanténoznánk és maszkoznának, az az első hullám vagy Kína.
Ahhoz viszont ez k.va kevés,
meg nem is tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e. Majdnem minden ország ezt az utat járja, és már mindenhol nagyon elterjedt. Innen, ahhoz, hogy átálljuk, valahogy ki kellene válogatni, hogy ki az aki biztos, hogy nem covidos. Csinálni egy zónát, első körben kiüríteni, hagyni üresen x napot, hogy kihaljon rajta a vírus, és tranzit állomásokról elkezdeni feltölteni elképesztő minőségű válogatással, hogy csak oda eljussunk, hogy, ha véletlenül bekerül egyetlen ember, akkor azon belül már kontaktkutatással és teszteléssel megfoghatóak legyen a kiinduló gócok.
Ma már akkora katyvasz van, hogy két hullám között is szinte random bárhol lehet eset. Lehet, hogy csak napi 500 vagy 1000 van, de 300-500 gócból, tűnetmentes 0. betegekkel.
Vagy kiosztani 9.700.000 x 7-14 tesztet, és 14 napig egyfolytában mindenki teszteljen, és karanténozzuk sz*rrá az országot.
Szerintem itt már kiválogathatatlan a dolog. Olyan, mint tűt a szénakazalban, ahol még két vagon trágyalével is leöntöttük az egészet.Ilyen az országok 95%-ában már nem lesz:
De szerintem az is közel lehetetlen, hogy ezt örökké tudják tartani, akik még erőltetik.Franciáknál reggel 6 és dél között van most annyi új eset, mint Kínában eddig 2 év alatt.
-
pjen
félisten
válasz #86564352 #57218 üzenetére
"Viszont szükség esetén jó lenne teszt, hogy tudjam csak a szél miatt kapart a torkom reggel amikor másnap idős rokonhoz készülünk vagy pont koronás vagyok tudtomon kívül."Így teljesen igazad van, de eddig nem erről volt szó. Ugye tünetmentes, látszólag egészséges emberről beszéltünk.
-
törölt tag
Azért nem érted, mert te és az előző topiktárs is csak full végletekben gondolkoztok és akkor jönnek ezek a frappánsnak szánt megmondások, hogy akkor üljön otthon mindig mindenki és hegessze magára az ajtót. Egyáltalán nem erről van szó. Nem kell azt képzelni, hogy egy vásárlás és buszozás között is rohannak a rettegők nyakra-főre tesztelni. Megpróbálom még egyszer szájbarágósan, aztán ha továbbra se értitek akkor a hiba a ti készüléketekben van. Tehát:
Volt olyan időszak amikor nem volt még oltás. Előfordul olyan eset, hogy valaki nem kaphat oltást. Olyan személy aki egyébként is beteges és akkor jó lenne tudni most csak úgy simán szokásos köhögés és láz vagy covidtól. Olyan is van, hogy három oltás ellenére azért feleslegesen ne kelljen dolgozni egy öreg immunrendszerének egy fertőzéssel, ha elkerülhető. Példa: 90 éves rokonod szép kerek szülinapján vagy karácsonykor jó lenne családoddal lenne, és jó lenne nem maszkban beszélgetni és enni a rétest. Mert ki tudja olyan korban vajon nem az utolsó alkalom, átölelni, megpuszilni, neki se a te FFP2-es fejed képe legyen az emlék, hanem a mosolyod. Akkor szerintem nem túl nagy dolog, hogy a lehetséges max. biztonság kedvéért tesztelsz egyet az összejövetel előtt. (gyengébbek kedvéért leírom a péntek délutáni mintavétel és szombati eredmény közti péntek éjjel nem kell buliba menni és onnan a dédihez...)
Sajnos a vírust nem érdekli, hogy egy tünetmentes egészségesnek tartja magát, engem bizony kurvára zavarna a tudat ha családi ebéd után egy héttel öreg rokon feldobja a pacskert fertőzéstől, hogy jaj mi vittük oda neki. Akkor is ha statisztika szerint magyar élettartam alapján 75 felett már "szabad" meghalni. Nem nyugtatna, hogy tünetmentes egészséges hitben mentem oda, ahogy mondod.Én is teszem a dolgom, megyek oda ahova kell és kedvem tartja. 3x oltás, FFP2 maszk, kézfertőtlenítő. Járok étterembe, fodrásznál ha kell levettem a maszkot könnyebben tudjon dolgozni, találkozok emberekkel, kirándulás stb. Viszont szükség esetén jó lenne teszt, hogy tudjam csak a szél miatt kapart a torkom reggel amikor másnap idős rokonhoz készülünk vagy pont koronás vagyok tudtomon kívül. És akkor idős rokon példa helyettesíthető barátoknál babanéző programmal, vagy eü-i okból oltást nem kapható személy látogatása stb.
Az legyen a magyar kormány szégyene, hogy itt nem ingyenes vagy olcsó havi pár gyorsteszt és aki biztosra akar menni inkább muszájból kifizet szükség esetén valami alkalom vagy gyanú miatt 15-20 ezret egy PCR vizsgálatért. Nem úri huncutság és rettegés hóbort, hanem felelős tett.
Amúgy IT fórumról jut eszembe, van olyan is hogy még nem volt adatvesztése annak se, aki csak egy eszközön tartja a pótolhatatlan fájljait, csak ne jussunk el odáig arra néznek furcsán aki felméri a kockázatot és minden tőle telhetőt megtesz és tart külön offline hardveren és felhőben is biztonsági mentést.
[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
Így van, az oltási sor végével ennek aztán végképp nincs jelentősége... ha majd lehet menni negyedikért ésazt mondják hogy az kell mert tudományosan bizonyított, hogy sokkal jobban védve vagy mint hárommal, akkor meg el kell menni és megint letudva a dolog, és megint 'hótmindegy, milyen az antitest szinted, mert olyan amilyen, ez is számillió dologtól függ, ami megint egyedi és az okok nagy részét itt sem ismerjük, szóval szintén lottó. Az ilyen dolgokon meg kár vekengeni.
-
Sped
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
annak is volt értelme, amíg úgy tűnt, hogy érdemes szénné optimalizálni az oltási időközöket, meg csekkolni, hogy a sinó/vektoros után lett-e bármi , de ma már, 3 oltás után ennek sincs igazán jelentősége.
-
Sped
aktív tag
Teljesen megértem, az külön ciki, hogy orrba-szájba tesztelés mellett sem lehet eltalálni, hogy épp mi van benned vagy a gyerekben... innentől kezdve akár még hamis biztonságérzetet is adhat egy fals negatv eredmény. Az a tuti, ha tünetes vagy, akkor beteg vagy. A többi max. a szakembereknek érdekes, de nem átlagjózsinak. Az antitest szint mérést szintén nem értem, ez kb. megint csak a saját ego megnyugtatására szolgál, hogy lehessen lobogtatni egy papírt, miszerint az "enyém nagyobb", tipik f.szméregetés. Ja és persze ezért is fizetni........
-
-
HÁZIGAZDA
egy "szakmai" kíváncsiság bennem is volt, de ez a mai nappal végetért, és azért a tesztelés jórésze inkább azért volt, mert az isiovinál precíz akartam lenni, meg amikor el akartunk utazni, akkor is.
viszont így, hogy egyik teszt sem megbízható teljesen (és ugye a negatív gyorsteszt eleve kuka, de ezexerint a pozitív is ), nincs mit (mivel) megfejteni. a pcr qrva körülményes és drága.
úgyhogy én ezt elengedtem, szerintem antitestet sem méretünk többet, amikor van aktuális friss oltás, felvesszük majd és kész.
-
Sped
aktív tag
Mit számít az hogy mit tudunk az omikron long hatásairól ha az az alapállás, hogy úgyis végigmegy mindenkin? Elkapod, aztán majd kiderül hogy lesz-evmi long vagy nem. Ugyis lottó az egész, mert senki nem tudja mitől függ. Amit tenni tudsz, hogy beoltottad magad háromszor. Ha ez megvan, akkor utána jön a lottó. Az esélyeid meg elég jók, mert csak pár százalék sínyli meg súlyosabban. Szóval nem értem az aggodalom okát. Majd ráérsz akkor aggódni ha baj van, addig csak pszihésen rombolod magad és a környezeted.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #57153 üzenetére
Kiengedték egy CT után, csak görcsoldót és algopyrint kell szednie. Holnap kiderül, hogy mit mond a házidoki, lehet, hogy tesztelni fog minket is, de már így is karanténba kerültünk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Na ezaz, szerintem sincs tünetmentes fertőző - max ha az illető valami swingerklubban végig smárol mindenkit. Aki fertőz annak azért folyik az orra, köhög, megy a hasa...
Egy eset lehet még, ha mondjuk bő nyállal beszél. De arra meg ott van a maszk zárt térben.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
IQfályter
tag
Sziasztok . Most, hogy elkaptam ezt a vackot 3 oltás után azt szeretném megkérdezni, hogy nekem nagyon úgy néz ki, hogy az izületeimre ment rá. Iszonyat fájnak a térdeim és a könyökeim. Tapasztalt ilyet vagy ehhez hasonló tüneteket valaki? Nincs lázam még csak hőemelkedésem sincs. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
válasz Chesterfield #57158 üzenetére
de nem én akarok az lenni, aki majd lefertőzi a gyereket. Fertőzzön le ő engem.
Mintha nem lenne teljesen mindegy...
#57159 Parci A gyerekekkel kapcsolatos szabályokat nem követem, mert nincs gyerekem, így már azért értem a tesztelési kényszert. De ebben a topikban is vannak tesztelési hobbisták, akik hegyekbe halmozzák a gyorsteszteket és tesztelgetik magukat mintha más szórakozásuk már nem is maradt volna.
#57161 twofatcat
Kifelejtetted azt a forgatókönyvet, hogy nem vagy beteg, de éppen tünetmentes fertőzőként szervezel nagyszülőkkel vasárnapi ebédet, kifogja a gyerek a long covidot...
Tünetmentes fertőző... ezt értelmezni sem tudom, mert ezen az alapon mindenkinek ülni kéne otthon a s.ggén. Ezen már rég túlléptünk. Ha tünetmentes vagyok, akkor egészségesként tekintek magamra. Hogy a fenébe maradnék otthon, ha SEMMI nem utal arra hogy beteg vagyok? Nyilván úgy fogok viselkedni mint minden más egézséges ember és teszem a dolgom, megyek ahova kell és kedvem van. Védekezni lehet maszkkal és oltással is, ez engem már nem érint más vonatkozásában.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest