Hirdetés
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz Ricardo #56497 üzenetére
köszi. a kicsi határozottan jobban van, kop-kop, éjjel már nem is kellett lenyomni a lázát, este kapta az utolsót, most meg 37,2, az már-már felér egy kényeztetéssel a tegnapi 40 közeli fokok után.
a hasonlatod amúgy nem rossz, de mondjuk egy zuhanórepülésben már nincsenek felfelé szakaszok
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
most meg lehet majd fejteni, bár jobban örülnék neki, ha nem így lenne
A verzió: a kisebbik fiamból ki sem költözött a korona teljesen, az oviban pedig behúzott rá mást, mondjuk egy rotavírus jellegű dolgot. ettől picit erőre kapott benne a korona is, ezért pozitív a tesztje. a nagyobbik most kapta el tőle.
B verzió: korona, ami valamiért jobban megbetegít, mint 3 hete
nekem amúgy mintha picit kaparna a torkom, azt hiszem, az a legegyszerűbb, ha most egyszerűen főbe lövöm magam.
-
Kékes525
félisten
[Ferenci Tamás: A gyógyszerhatóság példátlan támadást intézett a magyar tudományos élet ellen]
"„Az OGYÉI nem használhatja fel egy tudományos vitában eszközként, hogy feljelentést tesz, hátha a vitapartnereit elviszi a rendőrség. Ennek a gondolata is ijesztő, és úgy vélem, hogy már a lehetőségének a felvetése is példátlan támadás a magyar tudományos élet ellen”"
[Gondolatok a favipiravir hatásosságáról, és a tudományos véleménynyilvánítás szabadságáról]
Itt nem a favipiravirt hatásossága, hatástalansága a lényeg.
Szerintem hatásos, de nem átütő hatékonyságú. Egy gyógyszer adása esetében, különösen a nagy mellékhatásokkal rendelkezőknél, mérlegelés alapján döntünk. A kockázat/haszon alapján. Nyilván fiataloknak, alapbetegséggel nem rendelkezők esetében nem célszerű az alkalmazása, de időseknek, a koronavírus rizikó csoportjába tartozók esetében már megfontolandó a használata. Ha majd megjelenek Magyarországon is a hatékonyabb gyógyszerek, akkor ez a kérdés is idejemúlt lesz. Legalábbis a szakmai része.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Z.É.T.
őstag
válasz BlackV #56489 üzenetére
Szerintem megbeszéltük, oké ez így, nincs vele több dolgunk szvsz.
Egyedül az egyéni mintára még: aktív orvosok nem javasolják, nem én. És nem a saját köreimben látok mellékhatásokra panaszokat (az ismerőseim többsége nem szedte már be az utóbbi bő fél évben), hanem úgy kábé minden kisebb nagyobb coviddal kapcsolatos csoportban.
A többi tökmindegy igazából.
-
BlackV
őstag
válasz Z.É.T. #56488 üzenetére
- Tőlem aztán lehet szar is a favi, kb kimondani se nagyon tudtam, csak az ügy miatt kezdett el érdekelni, ezért megnéztem mije van Dobsonnak. Egyik tanulmánya sem győzött meg, amire hivatkozik a favi ellen.
- Eddig amit láttam a favi javára az a nature metája, ahol 30% hatékonyságot olvastam halálozás ellen. (Meg egy Lancet kutatás, de az egy másik vírus ellen, ott kifejezetten jól szerepelt a favi, de csak 70 év alatt, viszont biztonságosnak írták - a dózist nem tudom.) [link] Más értékelhetőt eddig én se láttam.
- Az igény, hogy az ogyéi mutassa meg mi alapján hagyták jóvá jogos. De ez külön ügy, akkor ezt kellett volna nyomni, nem azt hogy a favi szar, és arra gagyi studykat hivatkozni.
- Az ilyen korlátozottan hatékony gyógyszerek eredményességét rohadt nehéz tetten érni a gyakorlatban, nem fogja "kelj fel és járj" módjára kipucolni az intenzíveket, cserébe a mellékhatások szabad szemmel is jól láthatók.
- A politikai vonalra nem reagálnék nem tudom ki az a kisöreg, meg csúnya oldal, meg maga a mondanivaló.
- Az egyéni mintádra szintén nem tudok érdemben reagálni, de elhiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz BlackV #56409 üzenetére
Az a baj, hogy pedig az első pillanatban elég egyértelmű volt, hogy miről szól az ügy.
Amikor a mihasznák és Gődényfélék nem akadályozzák a járványkezelést, de a kisöreget anno bevitték rémhírterjesztés miatt és a csúnya oldal meg csúnyán akadályozta a Sinopharm ügy kapcsán meg most is, akkor nehéz másra gondolni. (mint hogy ezt a tetv mocsk ge rendszert...)
Szóval, miután körbenézek és már az összes lelkiismeretes orvos sem ajánlja a favit, viszont tele vannak a help csoportok a mellékhatásaitól szenvedő betegekkel és amikor mellette szinte semmit nem találunk, ellene viszont egyre többet, akkor... Tuti, hogy inkább az iver, ha már egy korlátozottan hatásos szert akarnék kipróbálni.Ferenczi is írt a témáról, érdemes szerintem elolvasni.
Gondolatok a favipiravir hatásosságáról, és a tudományos véleménynyilvánítás szabadságáról
-
Ringman
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz #32839680 #56482 üzenetére
(Új hozzászólás akart lenni.) Jó nagy "port" kavar itt a topikban az omikron. Delta vagy előtte alig volt élet ehhez képest :) Nekem szerencsére semmi nincs November óta, pedig ugyanúgy járok mindenfelé, még egy kis kósza köhögés se. A delta jól felépítette a védelmemet. Talán szerencse volt akkor azt elkapni és átesni, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz #32839680 #56482 üzenetére
az oltási reakciókba is majd' belehalt egy csomó ember, ami amúgy legtöbbször kb. egy tisztességes másnapossággal vagy 2 nap náthával/lázzal járó megfázással volt egyenértékű (persze páran tényleg rosszul jártak, volt aki a topikba is írt)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #56477 üzenetére
Parciéknál már sajnos megtörtént az eset, nem nagyon lehetett erre az eshetőségre számítani.
aki meg nem oltatta be a gyerekét, az tényleg tegye meg, mert egy könnyű átesés nem garancia semmire. (eddig sem volt, most meg főleg)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz #32839680 #56475 üzenetére
jó ez az influenzához hasonlítás, azt kb 5-7 évente kapja el az ember, a covidot meg lassan évente kétszer, ha azonos lenne alkalmanként kockázat (pl. szövődmények tekintetében, de az sem igaz), még úgy is egy nagyságrend a különbség.
-
Ezekiell
veterán
válasz #32839680 #56463 üzenetére
Mi asszonnyal tegnap estét végigfostuk, mára semmi bajunk, 1 hónapos kölök ma fosott egész nap, estére semmi baja ¯\_(ツ)_/¯
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
Ringman
nagyúr
hát lassan az derül majd ki, hogy az omikronon való átesés igazából az omikron ellen sem igazán véd: [link]
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #56468 üzenetére
Barátomnál is. Még a Brit verzión esett át. A lényeg azon volt, hogy nem feltétlen a Szputnyik itt a kulcs, mert kb. ezer más okból mehetett még le enyhében. A lényeg persze az, hogy nem volt gond, mindegy mi miatt.
Érdekes egyébként, hogy a barátom a Britet még oltás nélkül szinte meg se érezte, most meg taccson van teljesen (láz, gyengeség, fejfájás, minden van...bár kórházig azért nem jutott el szerencsére).
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz daneel_hu #56469 üzenetére
Mostmár így, hogy még egy omikront is beszereztél a kis házi állatkertbe, egy újabb vuhani oltásnak semmi értelme. Ősszel, ha lesz valami jóféle anyag, azon elgondolkodnék, a következő "karácsonyi cucc" már nem biztos, hogy olyan lajhár lesz a szervezetben, mint az omikron és lehet komoly antitestmennyiség kell majd hozzá.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
ja, a gyerekdoki szerint nem példa nélküli, hogy össze-vissza újra pozitív lesz valaki
-
Ringman
nagyúr
Several cases of Omicron reinfection said detected in Israel with new BA2 strain
The cases are in the single digits, and it is not clear whether those people had underlying conditions, but Channel 12 notes it raises concerns, should numbers grow.
---
[link]
CDC reports that adults in LA County who were unvaccinated were 📌23x more likely to be #COVID19 hospitalized than those fully vaccinated with a booster!Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
-
Ringman
nagyúr
[link]
Also note that reinfections are defined as mutiple positive tests (so exclude a lot of cases from the first wave and later asymptomatic cases who never got tested) more than 90 days apart.
-
daneel_hu
addikt
Kitartást, jobbulást a delikvenseknek!
Más... gyorsteszt ma este NEGA, gyerekek NEGA. Asszony úgy tűnik meggyógyult. (2 nap láz volt, kis fejfájás ennyi)
Nekem 1 nap picit fájt a fejem, kicsit szar kedv.
Másnaposan sokkal szarabbul érzem magam. (de esetemben nem tudni, ez az omikron volt-e, de talán az mert nehezen hiszem, hogy asszony ne fertőzött volna minket le)Szóval a tavalyi március-áprilisi dupla Sputnik-V elég volt hozzá.
-
t72killer
titán
Ez így van, viszont ne felejtsük el azt sem, hogy a véresszájú+hülye nép meg haverokbulifantát AKART. A kormányzat megadta neki, mondván "demokrácia van".
#56459+#56445: jobbulást az apróciknak .
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Jobbulást mindenkinek.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ricardo #56455 üzenetére
igen, de ezért van szuper jó dolgom, hogy anyám beszerezte az infót. halandó ember ilyenkor segítség nélkül kénytelen dönteni.
amúgy a cucc össze van pakolva, anyafej vacsizott, fürdött (nem úgy mint a szülés előtt, ami pont a nap végén, ezek előtt indult be... ), ha arról van szó, bármikor tudunk indulni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Hieronymus #56452 üzenetére
persze, de azért
- most alhatna egy nagyot az ágyában, ami sokat segít
- a kórházban összeszedhet mást isde amúgy én bevittem volna már most (pedig nem vagyok egy hamari fajta), a gyerekorvos mondta, hogy csigavér, nyugi. elfogadtam, anyám beszélt vele, mint kollégával.
-
Rive
veterán
Gyógyultság dolgában illetve uniós covid-igazolvány ügyében itt: https://www.eeszt.gov.hu/hu/unios-covid-igazolvany/
CSAK a hivatalos, kirendelt tesztet fogadják el, szóval esemény esetén a HO-t addig kell nyaggatni, amíg el nem rendeli a dolgot.
Különben ez jön:
Nem található érvényes gyógyultsági esemény (fertőzést megerősítő pozitív PCR teszt), az igazolvány nem állítható ki
Ráb@sztam
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
tboj
tag
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
HÁZIGAZDA
-
natë
nagyúr
Na, kislányom (1 éves) 38C. Nyűgös, fáradékony, egyébként jó kedvű (amikor nem nyűgös). Semmi egyéb tünet. Közösségbe nem visszük/vittük. Remélem a rágó foga...
-
attiati
veterán
Valószínűleg csak egy részét látjuk annak, amit a Dobson kap kritikaként mindenféle fórumokon. Egyszerűen nincs annyi energiája, ideje, hogy felmérje az összes ember tudásszintjét, akitől kritikát kap és emiatt válogatás nélkül lehülyéz mindenkit. Persze lehet mondani, hogy ezzel jár a nyilvánosság és aki nem tudja kezelni, az ne folytassa.
Sajnos ennek az éremnek is két oldala van.jobbulást a családnak!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
mi közben összeraktuk a szeretetcsomagot, már csak az a kérdés, hogy ma este vagy holnap délelőtt megyünk be a heim pálba...
...na, közben konzultáltunk ismerős gyerekorvossal, beírom, amit ő mondott, mert mást is érint:
- heim pálban van sürgősségi 0-24-ben, ha bemész a gyerekkel, biztos, hogy megvizsgálják
- ha sokszervi van egy gyereknél, akkor kb. mozdulni sem bír
- tüdőgyula miatt se parázzunk, akkor sem tudna mozdulni sem kb.
- a hányás/hasmenős tünet lehet rota is, beszedhette a koronára
- tüneti kezelés legyen, lázat csillapítani kell
- ha napokon át lázas, be kell vinni, hogy szövődményeket, felülfertőzést nézzenekés ami a lényeg, egyáltalán nem szarta össze magát a kórelőzmények ismeretében sem
-
Rive
veterán
Izé, egy gyors kérdés. Az átesésnek a védettségi igazolvány (QR-kód) linkjén kell látszódnia?
Mennyi idő után látszik?/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ezekiell
veterán
válasz proradeon #56437 üzenetére
pá-lin-ka!!! (nem)
Poént félretéve: asszonynak a Mebucain spray segített valamennyit amikor covidos volt.Jobbulást!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
t72killer
titán
leszrom, március végi lottószámokat inkább, priviben .
Kb esélyük is annyi arra, hogy eltalálják: az omikron nem valami afrikai egérkolóniában lazított kb egy éven át+egy arra járó náthavírussal hibridizálódott? Erre nehéz lesz modellt alkotni...
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Holnap dől el, hogy milyen lesz a pcr tesztem, azt szeretném kérdezni, hogy eros torokfajasra amit lehet ez okoz, jó lehet az augmentin? Kapott valaki esetleg ilyet rá? Tudom alapbol bakteriális dolgokra jó az antibio de lehet h vkinek segített?! Vagy hülyeséget kérdezek? -
BlackV
őstag
válasz Hieronymus #56418 üzenetére
Igen volt már, sokat idéztük, sokat beszéltünk róla. (Jól érted.)
https://prohardver.hu/tema/tudomanyos_kovid_kocsma/hsz_32637-32637.html -
-
7Sony7
addikt
Srácok, covidosan mi van a legnagyobb könnyű sporttal? Szobabicikli, néhány fekvőtámasz, ilyesmi.
Kicsit fáradt vagyok, fáj a fejem, a torkom, köhögök, krákogok, meg a szegycsont mögött olyan fura érzésem van, ennyi.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Rive
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz kolopele #56420 üzenetére
ennyit a vaccine-only védekezésről.
minimálisan maradnia kellene felfutó járvány esetén a maszk és a rendes szellőzőrendszer+légszűrés, főleg akkor, ha a maszk nem megoldás (pl. gyerekeknél vagy étteremben/edzőteremben)
---
ez pl. érdekes lehet:
Yale researchers develop wearable COVID-19 exposure detection deviceEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
4. hét - Tovább emelkedik a szennyvizek koronavírus koncentrációja
[link]
Ha érted, akkor már elavult.
-
kolopele
nagyúr
Azért jól mutatja az én tesztem is, hogy mennyit is ér majd az oltottsági igazolás. Van 3 oltás, lehet menni bárhova, miközben ott fertőz az ember ahova csak belép, plusz ugye ott vannak azok, akik azt sem tudják hogy bennük van, mert semmi tünetük nincs.
-
Vesa
veterán
+Drizzt
Itt egy kutatás a témában (de amúgy tele van a net hasonló elemzésekkel)."Consistent with previous work, we find that using social media as a source of news is associated with greater likelihood of endorsing various conspiracy theories. Importantly, and in line with our expectations, the effects vary for different social media platforms and different levels of cognitive reflection. The effects are limited to the two biggest social media platforms: Facebook and YouTube, but not Twitter. At the same time, cognitive reflection mitigates these effects for Facebook. In other words, among Facebook users, it is those who easily succumb to gut reactions that are significantly more likely to believe in conspiracy theories, while those high in cognitive reflection, who can slow down and resist the incorrect intuitive answers, are unaffected by Facebook use or even less likely to endorse these conspiracies."
Tehát a magas kognitív relfexióval rendelkezők esetén ez a hatás nem mutatható ki, ellenebn az alacsony kognitív reflexióval rendelkezők esetén egyértelmű az összefüggés. Utóbbiak száma a társadalomban felülreprezentált, tehát innentől egyértelmű, hogy a szociális média kifejezetten elősegíti a konteók tömeges terjedését.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Valaki hozzáértőbb nézzen rá erre a linkre.
https://www.nature.com/articles/s41586-021-04005-0Ha volt már akkor bocsi.
Ha jól értem, akkor van mód az immunitás jelentős emelésére. Ha nem jól értem, akkor sorry.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
bigdady
nagyúr
Háziorvosi pozitív teszt hivatalos covid? Két oltásra gyerek kapta. Fél évig jó lesz vele a védettségi és frissül a qr kódja?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz BlackV #56409 üzenetére
azért iszonyúan nem értek egyet se azzal, hogy épp dobson veszélyeztetné a védekezést, se azzal, hogy akik meg tényleg, azokat messziről kikerülik. normális helyen a posztjai miatt nem lehetne baja dobsonnak (szerintem is egy pszichopata barom, aki minden kritikát tilt az oldaláról, de tegyük ezt félre).
ezen felül az ogyéi picit magába nézhetne azok után, ahogy engedélyezett... dolgokat... (tudom, tudom, törvény volt és nem volt mérlegelési lehetőségük. how convenient!)
-
BlackV
őstag
válasz Sir Pocok #56405 üzenetére
"Jó lenne akkor azt pár osztályvezető orvost és akadémikust is lesittelni...."
Jaj nem kell mindenből ezt a patás orbánc diktatúráját kihozni ez aztán tényleg nem visz előre. Egy halál ellen ~30%-os hatékonyságú gyógyszer nem fogja kipucolni az intenzív osztályokat persze, hogy ezt mondják, nem csodaszer. Különbség van nyilatkozat és nyilatkozat között és aközött is, hogy nekiállsz híresztelni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
Az Egyenes Beszéd vendége Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense és Sarkadi Balázs egyetemi tanár, orvos-biokémikus.
Lehet hogy itt már semmi újat nem mondanak, a fórumlakóknak de legalább van infó a tök laikusoknak is.
-
Közben ismerős az elkapott vuhani majd 3 pfizer után elkapta az omikront is. Rohadt virnyák nem tud nyugodni. Sajna nem ő az egyetlen ilyen. Kérdés mit fog majd hátrahagyni ami majd később, hónapok vagy évek múlva fog kiderülni. -
DrBubo77
veterán
válasz BlackV #56385 üzenetére
Dobson nyilatkozatán nem tudom eldönteni, hogy komolyan mondja, vagy gúnyosan.
Feleségem is elkapta januárban 3 oltás után ezt a nyavalyát, de neki nem írtak fel favit. Igaz 1 hét antibiotikumos próbálkozás után tesztelték le.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Sir Pocok
őstag
válasz BlackV #56385 üzenetére
Megjegyzés:
A durva az, hogy az MTA COVID napi előadásában ami év végén volt többen kiemelték, hogy a FAVI nem nagyon működik. Jó lenne akkor azt pár osztályvezető orvost és akadémikust is lesittelni....
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Z.É.T.
őstag
Én minden döntést validnak gondolok, ha nem szemellenzős (Ne nézz fel!), teljesen reális volt a tiétek is.
Én meg a saját sanyarú sorsom miatt mindig a "bízom a legjobbakban és felkészülök a legrosszabbra" módon élek.
Én még mindig nem vagyok optimista a járvány kapcsán.
(én, én, én - szándékosan hangsúlyozva)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #56400 üzenetére
valószínűleg jól elb.sztuk, hogy nem tartottuk itthon még múlt héten végig, de ezt akkor álmomban sem gondoltam volna
magas láz megvan, amúgy nincs iszonyú rosszul, de azért 39+. és van pár kiütés is most már (csak ez ugye megint olyan, hogy a láztól van kiütés máskor is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest