- Okos Otthon kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Ha nem tesztelnek holnap, akkor én l*szarnám, hogy milyen. A cég mindenképp tesztelni fog PCR-el, addig nem mehetek vissza. Faternak a kórházban azt mondták, hogy én mehetek amerre látok, hiába vagyok kontakt, mert 3 oltásom van. Csak a céges előírások sokkal szigorúbbak, mert kritikus infrastruktúrában dolgozok, így 10 nap karanténom és 1 PCR tesztem lesz. Ez lesz az első, 2 évig megúsztam még a tesztelést is.
Katasztrófahelyzet állna elő, ha mi túlságosan nagy számban kihullanánk, ezért itt nem lehet szinte "direkt" terjeszteni.
Más meló esetén belefér egyszerre több kieső ember, és mint múltkor írtam, mi azt követjük, hogy az EÜ elbírja az esetszámot, szóval óhatatlan, hogy, ha túl sok embernél megszakad a fertőzési lánc, akkor lazítunk, és mondjuk megint lehet maszk nélkül vásárolni. (aztán megint kilőnek a számok, és megint korlátozás, ez lesz, amíg nem jutunk oda, hogy valamiért teljesen elengedve sem terheli az EÜ-t.)
Szóval, ha a tesztelés miatt nagyon megy a karanténozás, akkor bár a maszkhordás feloldása a nagyon kicsi esetszám miatt lesz, de az meg ugye a karanténozás miatt.Ha kicsi esetszámnál karanténoznánk és maszkoznának, az az első hullám vagy Kína.
Ahhoz viszont ez k.va kevés,
meg nem is tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e. Majdnem minden ország ezt az utat járja, és már mindenhol nagyon elterjedt. Innen, ahhoz, hogy átálljuk, valahogy ki kellene válogatni, hogy ki az aki biztos, hogy nem covidos. Csinálni egy zónát, első körben kiüríteni, hagyni üresen x napot, hogy kihaljon rajta a vírus, és tranzit állomásokról elkezdeni feltölteni elképesztő minőségű válogatással, hogy csak oda eljussunk, hogy, ha véletlenül bekerül egyetlen ember, akkor azon belül már kontaktkutatással és teszteléssel megfoghatóak legyen a kiinduló gócok.
Ma már akkora katyvasz van, hogy két hullám között is szinte random bárhol lehet eset. Lehet, hogy csak napi 500 vagy 1000 van, de 300-500 gócból, tűnetmentes 0. betegekkel.
Vagy kiosztani 9.700.000 x 7-14 tesztet, és 14 napig egyfolytában mindenki teszteljen, és karanténozzuk sz*rrá az országot.
Szerintem itt már kiválogathatatlan a dolog. Olyan, mint tűt a szénakazalban, ahol még két vagon trágyalével is leöntöttük az egészet.Ilyen az országok 95%-ában már nem lesz:
De szerintem az is közel lehetetlen, hogy ezt örökké tudják tartani, akik még erőltetik.Franciáknál reggel 6 és dél között van most annyi új eset, mint Kínában eddig 2 év alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest