Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Gondolatmenet imprinting témában. Érdekes, hogy bétával, c.1.2-vel a nyakunkon még mindíg csak a találgatás megy. Ennyire macerás a termelt antitestek szekvenciálása?
-
HÁZIGAZDA
válasz Fire/SOUL/CD #35956 üzenetére
oltva vagy, jót cselekedtél, gondolom/remélem szájfertőtlenítővel öblögettél, esetleg allergodilt nyomathatsz napi 2x már most, meg sós vizes orrmosás, torokfertőtlenítés. hadd hulljanak a kis g.cik addig is, amíg bekapcsol az immunrendszered!
és:
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #35993 üzenetére
Nincs kizárva, de elég sokváltozós, hogy mikor tudok moccanni. Egyébként lehet csak én vagyok babonás, de vuhaniból én a 2 adagnál többet már nem kérnék, inkább fókuszáljon a szervezet az újabb variánsokra.
#35994: így van, rezeg a léc, de nem érzem magam közvetlen életveszélyben
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz BlackV #35991 üzenetére
Akkor annyira nem rossz az, 1 dózis után . A britek szerint 1 adag moderna 70% eséllyel véd a tünetes fertőzéssel szemben. Ide akkor beírhatom az antivaxxer félmondatot, hogy "bízom az immunrendszeremben" - hogy kipótolja azt a 70%-ot, illetve hogy a súlyosbodással szemben ennél jobbak az esélyeim.
Az 100%, hogy az áprilisban astrázott tömegnél még ezzel az egy oltással is jobban állok, és ők se hullanak ezrével.
Valószínű oltási terv nálam, hogy január vége felé (februárban utazgatunk, akkorra kéne komolyabb védettség) második mrna-1273 majd jövő ősszel egy mrna-1273.213 - ha az aktuális variánsok tükrében annak lesz értelme.
-
t72killer
titán
válasz BlackV #35981 üzenetére
Igen, erősen rizikós a dolog. Viszont nálunk nincs 3.dózis, kettőből próbálom kisakkozni, hogy jövő őszig meglegyen a védelem, amikorra remélhetőleg hozzák már az újgenerációs oltóanyagokat.
A 189 egyébként igen sok dupla sino-s csúcsértékénél jobb tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Elektrosokk #35988 üzenetére
Nem hátrány az biztos. Nekem is menni kell pajzsmirigy miatt évente, csak az a baj, hogy szúrás után 15-20 percig fetrengek, mert annyira nem bírom. Szóval nekem kötelező indok kell, hogy vállaljam
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
én amúgy is megszoktam a laborba járást már, a diéták meg az edzés miatt, nagyon jó ha naprakész vagy a szervezeted adatait illetően.
amikor a nagy tűvel szúrtak kiskoromban az emg vizsgálatok miatt, na azt nem szerettem. Mint kiderült teljesen feleslegesen csinálták meg 5x alkalommal is...
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
BlackV
őstag
válasz kw3v865 #35973 üzenetére
Dobson "ellenanyagtagadó" volt mindig is. De ha benne lenne a betegtájékoztatóban, ellenanyagpárti lenne. Csűrheti-csavarhatja, ahogy akarja. Ez a Jama cikk egy diskurzus semmi extra szerintem. Ott az a tehervonat Lancet cikk egy tonna bizonyítékkal ellenanyag ügyben, meg Izrael élő példája mi kell még..
A patikus szeret triggerelve írni, hogy fenntartsa az érdeklődést. Ez az ellenanyag téma is ilyen.[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Pocok
őstag
válasz fatal` #35980 üzenetére
Ez nagyon immunrendszer függvénye.
Abban értenek egyet a szakik, hogy az állapot romlása akkor kezdődik amikor a feslőlégútból lejut a tüdőbe a vírus. Onnantól kezdve valakinél akár egy nap, másokkal pár nap alatt beállhat a tüdőgyulladás. A tüdőgyulladás a legnagyobb probléma.
Ezért is fontos, hogy Allergodillal vagy más száj orr fertőtlenítővel húzzuk az időt, mert lehet, hogy pont elég ahhoz, hogy annyi ellenanyagot termeljen a szervezet, hogy a feslőlégútban megállítsa legyőzze a vírust. Illetve ezért is kell a favipiravirt is minél hamarabb elkezdeni.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
PuMbA
titán
-
BlackV
őstag
válasz t72killer #35977 üzenetére
Nem akarlak lelombozni, de úgy látom még modernából is elég soványka az ellenanyag egyetlen adagtól (200bau alatti), nagyon kell az második, nem véletlenül lett kitalálva az oltásköz úgy, ahogy.
2. után viszont berobbant és ráadásul még tartós is maradt.
Elektro: köszi az eredményeket, igazán patent, meg az a tudatosság is, ahogyan szervezted a timelinet.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Arról van valami adat, hogy a tünetek megjelenése után hány nappal súlyosbodhat a fertőzöttek állapota? Mennyi idő után lehet nagyjából "megnyugodni", hogy nem lesz kórház?
Gondolom egyénenként változik, de valami átlagot számoltak-e korábban esetleg?
-
t72killer
titán
válasz Elektrosokk #35975 üzenetére
3. Dózis vagy vírusrandi volt? Előbbi esetben mind3 adag moderna volt?
#35976: ez NAGYON jó
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz Elektrosokk #31012 üzenetére
Mintavétel: 2021.05.20 = 0.400 U/ml (első oltás)
Mintavétel: 2021.06.28 = 189.8 U/ml (második oltás)
Mintavétel: 2021.07.28 = 5937 U/ml
Mintavétel: 2021.09.28 = 4352 U/ml(Moderna)
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
kw3v865
senior tag
Kérdeztétek tegnap, hogy mi értelme van kiemelkedően magas ellenanyagszintre oltani (5 hónappal a 2. Pfizer után), nos íme néhány érv Dobson Szabolcstól tudományosan alátámasztva:
"Most a Világ egyik legrangosabb orvosi szaklapja, a The Journal of the American Medical Association (JAMA) is foglalkozott ezzel az Amerikában is létező problémával és ugyanazokat írják, amiket itt is sokszor mondtam:
- nem lehet semmilyen ellenanyagra alsó védettségi határértéket adni, amely felett a védettség bizonyos
- a védettség fogalma nem egyértelmű: beszélhetünk a fertőződés, a súlyos lefolyás vagy a halálos kimenetel elleni védettségről az ellenanyagtesztek jelenleg nem alkalmasak az egyéni ellenanyagszint és a bármilyen értelemben vett klinikai védettség közötti kapcsolat kimondására. Magas ellenanyagszintek mellett is következtek be fertőzések
- semmi biztosat sem jelent egyéni szinten az oltás előtti és utáni ellenanyagszint mérés".
Hivatkozás: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2785530Forrás: [link]
Ezért én a magam részéről el is engeden ezt az ellenanyag-mérés témát. Nem adok ki erre pénzt többet. Amikor ajánlott ismétőoltást beadatni, akkor kérni fogom amint lehetőségem lesz rá. Jó nagy bizniszt csináltak ebből is egyes laborok, a megbízhatóság kétséges, felelősségük pedig 0.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Gothmog #35970 üzenetére
arról sincs publikus adat, hogy a 3. oltásukon túl lévők koreloszlása milyen, ill. milyen vakcinára kértek egy harmadikat és hány oltott van, aki 4 v. 6 hónapja kapta meg az oltását (és mit kapott elsőre)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gothmog
senior tag
válasz syberia #35967 üzenetére
Nem hivatalos adatszolgáltatásként azért ki szokott jönni egy-egy infómorzsa. A minap pl. Zacher Gábor nyilatkozta, hogy a saját osztályán tapasztaltak alapján, illetve más kórházakban dolgozó kollégák elbeszélése szerint nagyjából minden hatodik kórházi ápolt oltott, és az intenzív ellátást igénylők közül pedig minden nyolcadik/kilencedik az oltott.
(Ingadozás nyilván van, mert Gulyás meg egy - nem túl bizalomgerjesztő - 45%-os adatot dobott be valamelyik kórházra az ott ápolt oltottakra vonatkozóan. Bár az alapján, amit mondott, tipikusan a régen (~fél éve vagy régebben) oltottak kerülnek be, és 3 oltással nem nagyon vettek fel még oda embert. )Ez nyilván nem pótolja a hivatalos tájékoztatást és az országos szintű adatközlést, de a kormány sportot űz az adatok visszatartásából gyakorlatilag minden területen (nem kell, hogy rossz legyen az adat, elég ha valamiért támadhatónak gondolják, és már inkább nem közlik le, hogy esélyt se adjanak az ellenfeleknek).
Egyébként Zacher is pont azon panaszkodott, hogy mocskosul hiányzik a tisztes adatközlés. (Pedig elvileg azt mutatná, hogy az oltások - legalábbis adott időhatáron belül - valóban jelentősen csökkentik a súlyos, kórházi ellátást igénylő kórlefolyás veszélyét.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
mozso
senior tag
Osztrák labor adatok, ott is gond van / lesz, hiába védekeznek jobban, mint mi.
Népességarányosan 1 hét alatti fertőzések eloszlása, a 6-14 éves csoport beszédes:
Ha jól matekolok, akkor 100.000 6-14 éves gyerekből 7 nap alatt minden 180-ik gyerek covidos lett.Áttöréses fertőzés kb. 10%, 1000 emberre, akiből 67% duplán oltott:
Vakcinahatékonyság / korcsoport a 2021 27-35 hét között, a Delta-ra:
AZ=Astra Zeneca, J&J=Johnson & Johnson, mRNA=Biontech/Pfizer vagy Moderna7 napos fertőzések a 12-17 évesek között / 100.000 lakos / beoltottság (kék a nem oltott)
Beszédes az oltott / nem oltott arány 75 --> 675 !7 napos fertőzések a 18-59 évesek között / 100.000 lakos / beoltottság (kék a nem oltott)
Beszédes az oltott / nem oltott arány 120 --> 450 !7 napos tünetes fertőzések a 12-17 évesek között / 100.000 lakos / beoltottság (kék a nem oltott)
Beszédes az oltott / nem oltott arány 25 --> 300 !7 napos tünetes fertőzések a 18-59 évesek között / 100.000 lakos / beoltottság (kék a nem oltott)
Beszédes az oltott / nem oltott arány 75 --> 225 !Adatok itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
"az Országos Kórházi Főigazgatóság a kért formában nem tartja nyilván az adatokat, ezért nem minősül adatkezelőnek."
Vagyis vannak adatok, csak nem akarják nyilvánosságra hozni.
Nehogy pánik legyen.(#35946): A kórházi ellátás milyenségére gondolva hagyok fel minden reménnyel, ez utóbbi siralmasnak ígérkezik az elkövetkező időszakra.
A háziorvosi ellátás minősége majd kiköszörüli ezt a csorbát.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
félisten
válasz Drizzt #35963 üzenetére
Sajnos manapság az a nagy büdös helyzet, hogy ha rohammentő is visz be valakit, akkor megpróbálják stabilizálni a versenyzőt, ha ez sikerrel jár, már küldik is haza.
Nem az van mint az "ősidőkben", hogy 1 hétre bennfogták, meg teljes kivizsgálás stb, manapság nem kis feladat kórházba bekerülni és bent is maradni.. (Mondjuk ha láncfűrésszel térd alatt levágod a lábad, akkor talán sikerül...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Drizzt
nagyúr
válasz #72445440 #35959 üzenetére
De, hazaengednek Coviddal. Ha nem igy lenne, akkor a teszt utan is mindenki maradna benn a korhazban, de nem igy van. Vannak(voltak, lesznek?) Covid ambulanciak is, tobb topiklatogato is jart ilyen helyen, ahol kapott ellatast, illetve tanacsokat, de az allapota fuggvenyeben hazaengedtek, nem fektettek be.
En az itt emlitett leanyzot mondjuk mindenkeppen benntartottam volna, akar a gyogyszer, akar a Covid okozta a problemat.I am having fun staying poor.
-
félisten
-
lafaty80
addikt
Nagyon kemény sztori, nehéz még beleképzelni is magam. De nagy respect neked
Reménykedjünk, hogy megúsztad...Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
t72killer
titán
Mikor volt a 2.dózis? Remélhetőleg ezt a kört még +úszod
-
félisten
Igen, hazaengedték, mert neki ezt az életveszélyes állapotot/helyzetet gyógyszer-összeférhetetlenség okozta. A "csajszi" veleszületett légzési rendellenességgel született (tüdőhörgők nem fejlődtek ki rendesen, vagy valami ilyesmi) ezért egész életében kell gyógyszert szedni. Évente jár kontrollra, legutoljára épp most, múlt hét pénteken volt és az egyik gyógyszerét kicserélték egy újra, amit eddig még nem szedett. Ezt ki is váltotta, és szombattól már szedte is. Na és ez a gyógyszer okozta az esetet, azért kapta az infúziót, hogy "kimossák" ezt a xart a szervezetéből. A Covid az meg csak úgy jött, nem tudta, hogy Covidos, csak ugye kórházban egyből tesztelnek és mivel a dokik úgy ítélték meg, hogy egyértelmű, hogy ez esetben a Covidnak semmi köze az esethez, hanem az új gyógyszer a ludas, ezért engedték haza. Hívtam, jól van, régi gyógyszer marad, meg most ugye karantén...
A másik havert meg bennfogták, oxigént kap (magánál van, tehát nem magatehetetlen állapotban volt/van), vele is beszéltem, ma még biztosan bennmarad, talán holnap vagy holnapután (ha az állapota engedi) hazaengedik.
Csak ugye most van az a szitu, hogy feltettem a szopóálarcot...
Én, aki kerül minden tömeget, aki egyedüliként rakom fel az FFP2-es maszkomat a kisboltban is, aki viszi magával a kézfertőtlenítőt, most ez a hetem megy a levesbe és az még a legkisebb baj, csak lehet, hogy beszopom a Covid-ot, hisz egy este leforgása alatt 2 Covidossal -igaz utólag derült ki- is egy autóban ültem és az egyiket meg szájból-szájba lélegeztettem... (nem tehettem mást ugye)
Most várok, mi lesz, aztán mindenképp laborteszt, mert a közeljövőben szerettem volna felvenni az emlékeztető oltást...Asszem' erre mondják, hogy a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Csatravi
senior tag
"Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, széles társadalmi összefogásra és őszinteségre van szükség a gyógyításhoz, ez tette lehetővé a koronavírus-járvány leküzdését is."
Eszem megáll, hogy van bőr a képükön ...! -
Csatravi
senior tag
válasz Ringman #35939 üzenetére
1 hónap? Nesze neked 14 nap. Neki a leírtak alapján azonnali vizsgálat kellene. Ha nincs más akkor irány mondjuk Fehérvár ott van magán CT aztán rugdosni az OEP-et hogy fizessen ha már az előírtaknak megfelelően nem tudott teljesíteni az állami eü.
Ilyen az amikor nincs elég dolgozó és nincs elég lefinanszírozott vizsgálati mennyiség sem. ( a gépjavítás procedúrát nem is említem) A gépek mehetnének 24 órában. Bármelyik páciens vállalná azt hogy akár hajnalban is de legalább gyorsan (gyorsabban) meglegyen a vizsgálata. Van mikor szinte napok döntenek a gyógyulás esélyességén. -
PuMbA
titán
válasz BlackV #35947 üzenetére
Én lemondtam a mérésről már 1,5 hónapja. Egyrészt Sino-nál tuti nincs annyi antitest, hogy ne kelljen 3. oltás A 3. oltás után meg megint felesleges, mert tudjuk, hogy annyira sok antitest lesz, hogy azt se érdemes méretni. Harmadrészt pénzt spóroltam. A mérés árából veszek finom kaját.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ringman #35939 üzenetére
Reméljük Magyarország működik plakát azért van a kórház környékén.
A józan észt pár milliónál elvitte a propaganda gépezet. Egyrészt Mo-on nincs nemzeti ünnep, azt is kisajátították pártrendezvénynek ez az okt. 23-a se 1956-ról szól. Egy riporter kérdezte a birkamenet szervezőjét, summázva:
- románoknál tombol a járvány, jó ötlet onnan buszoztatni embereket Budapestre?
- fapofa válasz: jó ötlet volt, minden évben meg kell emlékezni 2006-rólMost mit lehet erre mondani.
Kb. így fest Európa most:
britek lazábbak UK Covid: Britain has more new cases than France, Germany, Italy and Spain combined
nincs igazolvány, nincs maszk, nem sietnek oltással, kalkulálják mennyit vállalnak be, viszont legalább tesztelnek ezerrel rajta a szemük a járványonolasz, francia stb. szigor: nem félnek használni az igazolványt, kvázi kötelező oltás, maszk szabály
több ország magától 80-90% oltottság célt elért: portugálok, északiak
máshol terelik szépen intézkedésekkel a maradékot oltás felé belgák, osztrákokvagyunk mi: se 80% cél, se igazolvány használat, se teszt, se maszk, se normális tájékoztatás, se osztrák laboratórium követése, se orvosi kamarára és szakértőkre hallgatás, csak plakátok és inkább még pluszban szerveznek teljesen felesleges tömegrendezvényeket öregeknek amikor van több százezer oltatlan 60 feletti
a gépen lévők grafikonja majdnem hasonló a tavalyi adathoz
lehet látni a trendeket ütemesen felfele kúsznak a számok [link]
tavaly szeptemberben se volt készülés, csak novemberben reagáltak amikor szembe jött a valóság, idén megismétlik, sőt most kevesebb mert nincs már maszk szabály sevan a román, bolgár, ukrán, orosz komoly helyzet, hát nem nagy dicsőség náluk jobbnak lenni amikor a propaganda az volt, a magyar a világ egyik legjobb járványkezelése
-
BlackV
őstag
Mikor? persze, hogy akkor, amikor én megyek méretni. 6 munkanap ezek nem normálisak az két hét egy szánalmas ellenanyag vizsgálatra. Na ez most nagy csalódás a Synlabtól.
Felhívjuk figyelmét, hogy folyamatváltás miatt a SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálat eredményekiadásának határideje átmenetileg a minta laboratóriumba érkezésétől számított 6 munkanapra módosult.
Szíves megértését köszönjük! -
polonic
félisten
Kéritek az influenza elleni oltást?
Melyik a javasolt? A vaxigrip vagy a másik? -
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz bulikavagyok #35935 üzenetére
Igen, így nem sok. Ahogy a többi kormány által közölt adatoknak sem. Pánik keltésre, oltásellenességre, járványtagadásra tökéletesek. "Ezek összevissza beszélnek" gondolják, ami igaz is, tehát járvány sincs, abban is hazudnak, ezért minek oltakozzunk? Ezért tartunk ott, ahol tartunk.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
nagyúr
-
senior tag
válasz Sir Pocok #35931 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 1701, változás (7 nap): +98.0% (elmúlt 7 napban összesen: 14966, átlag: 2138.0, változás: +104.0%)
Új halálos áldozatok száma: 44, változás (7 nap): +175.0% (elmúlt 7 napban összesen: 193, átlag: 27.6, változás: +96.9%)
Új mintavételek száma: 11229, változás (7 nap): +15.4% (elmúlt 7 napban összesen: 119367, átlag: 17052.4, változás: +16.7%)
---
Kórházban: 1685, változás (7 nap): +68.7% (elmúlt 7 nap átlaga: 1333.8, változás: +59.3%)
Lélegeztetőgépen: 197, változás (7 nap): +36.8% (elmúlt 7 nap átlaga: 171.4, változás: +37.6%)
Tesztpozitivitás: 15.15%, változás (7 nap): +71.6% (elmúlt 7 nap átlaga: 12.68%, változás: +75.8%)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #35927 üzenetére
Új mintavételek száma: 11229
siralmas, egy nagyságrenddel több kellene (akár pcr-ból, akár antigénből)
-
Kékes525
félisten
Szerintem már lekéstük azt, hogy az intézkedések hatására csökkentsük a fertőzöttség eszkalációját. Ha egy erdő 50 helyen ég és abból eltudunk fojtani 5 tűzfészket, attól az egész erdő le fog égni és szinte ugyanolyan gyorsan, mintha nem csináltunk volna semmit.
-
Sir Pocok
őstag
Új fertőzöttek száma: 1701 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest -528)
Új halálos áldozatok száma: 44 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest +19)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1685 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest +97)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 197 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest +6)
Új mintavételek száma: 11229 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest -6534)
Az első dózissal oltottak száma: 5 941 073 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest +2408)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 721 531 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest +2658)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 120 000 (a hétfőn egyben közölt hétvégi adatokhoz képest +16000)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
mozso
senior tag
Nem örülök ennek. Most komolyan megindultunk és amire jön az iskola, addigra elég nagy lesz már a valószínűsége, hogy a 600 gyerek + 60 tanár + 1200 szülő buborékban ott lesz a cucc. Iskolai védekezés 0.0, hatszáz gyerekből 2 hord maszkot, azaz tuti végigmegy mindenkin a téli szünetig.
Lehet most kellene meglépni, hogy 2 hétig nem megyünk suliba?Nem tudom mi a jó megoldás, mert 1 éve is volt olyan, hogy káoszra számítottunk és az csak később érkezett meg, azaz hiába nem mentünk, nem történt semmi, csak később.
Ezen persze segítene, ha az iskola transzparens lenne mennyi osztály / gyerek van hazaküldve, amiből lehetne becsülni mekkora lehet a baj. Sajnos ezt is titkolják, személyiségi jogokra hivatkozva.
-
Sir Pocok
őstag
1701/44
A halálozás elég rendesen megugrott.
Mozso előtt le a kalappal jónak tűnik a becslése.
Részletek később.
-
Drizzt
nagyúr
válasz bulikavagyok #35919 üzenetére
És ebből a sok stagnáló előrejelzésből lett 100% körüli növekémény a PCR/antitest tesztek alapján. A szennyvízről tartom amit tegnap írtam: előrejelzésre nem tűnik jónak. Inkább egyfajta érdekesség, illetve snapshot a jelenlegi helyzetről.
I am having fun staying poor.
-
mpo
veterán
Lehet, hogy nekünk is jut?
A Pfizer (PFE) vezérigazgatója, Albert Bourla elmondta a Yahoo Finance-nek, hogy a vállalat felismerte az igényt, és ennek eredményeként több mint megkétszerezte a 2021-re tervezett teljesítményét.
Drámaian megváltoztattuk a stratégiánkat.
1,3 milliárd adag előállítására fektettünk be 2021-re, amikor felismertük a helyzetet, sokkal több befektetést fektettünk a rendszerbe, és 3 milliárdra tudtuk emelni a mennyiséget erre az évre. 4 milliárd a következő évre” – mondta Bourla.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Kékes525
félisten
+Z.É.T.
Ebben igazad van. Többször láttam hasonlókat. Biztos, hogy ez mintavételi hiba. Nagyon sokszor kell mintát venni a szennyvízből, különböző időszakokban és annak az átlagát kell megadni. Lehet, hogy egy kicsi takarékoskodtak a mintavétellel és a PCR-el. Másrészt konkrét számadatokat kellene mutatniuk, úgy jobban lehetne értelmezni. Ha határérték közeli az eredmény, úgy a minőségi értelmezés félrevezető lehet. Például két érték összehasonlításánál az egyik az alsó határérték felső részénél van, míg a másik a felső határérték alsó részénél, akkor a minőségi értékelés lényegi különbséget mutat, holott a valóságban ez nem áll fenn.
[ Szerkesztve ]
-
-
Z.É.T.
őstag
+1
Ugyanezt akartam... -
nagyúr
-
catroot
veterán
válasz Ringman #35911 üzenetére
Beszédes a grafika, Csongrád-Csanád megyeiként meg főleg...
Egyre többi ismerősöm (oltatlan) betegszik meg.
Ráadásul édesanyám unokatestvére ugye múlthéten került lélegeztetőre, szombat hajnalra elhunyt.
Nagymamám 50+ éves szomszédja (nem oltatta magát, mondván erős immunrendszere van) szintén meghalt.Tudom nem mérvadó, de ha csak a saját környezetemre hagyatkozom, akkor nagyon nem rózsás a helyzet.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #35840 üzenetére
A csoportot csak a tagok láthatják. Jelentkezni kell a csoportba, de úgy, hogy minden kérdésre válaszol a jelentkező, vagy szóljatok és küldök meghívót, amivel automatikusan lehet felvételt nyerni.
-
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #35905 üzenetére
az még hagyján, de:
A pandémia időszakában 15-20 százalékkal kevesebb daganatos pácienst diagnosztizáltak. Ők már csak nehezebben kezelhetőként találkoznak az orvosokkal.
dr. csont szerint az alternatív valóságban:
Kásler szerint a járvány alatt semmilyen rákdiagnosztika nem maradt elaz sem maradt el, amit felfüggesztettek: [link]
-
Ringman
nagyúr
válasz venember83 #35907 üzenetére
nálatok sokkal nagyobb a transzparencia covid-adatok szempontjából.
-
Ringman
nagyúr
válasz UberMutant #35906 üzenetére
egyébként a deltás hullám a vidék járványa,
így van: [link]az oltottak aránya meg a kistelepüléseken a legalacsonyabb.
-
Sir Pocok
őstag
-
UberMutant
őstag
válasz venember83 #35907 üzenetére
nem publikálhatja, mert rontja az esélyeit az újraválasztásra.
-
venember83
nagyúr
válasz Ringman #35904 üzenetére
Attól még publikálni kellene az infót. Pl. Romániában folyamatosan 90-95%-a a kórházba beutalt betegeknek oltatlan volt az elmúlt héten, s a halálozások esetében is hasonlóak voltak az arányok. Tudom, senkit nem érdekel a keleti helyzet, elnézést, de én csak ilyen adatokkal tudok szolgálni.
-
UberMutant
őstag
válasz Ringman #35904 üzenetére
+1
az adatbázisban rendelkezésre áll minden adat.egyébként a deltás hullám a vidék járványa, mivel eddig oda nem nagyon jutott el a vírus, sok a potenciális alany és a védettségük és védekezésük minimális. ráadásul a "eddig sem volt itt semmi" hozzáállás is sokat segít.
-
-
Ringman
nagyúr
nyilván minden rekordot le tudnak kérdezni és vsz. ezt meg is tették, csak nem olyan eredmény született, amire büszkék lehetnének.
-
-
Drizzt
nagyúr
Olyat is mondtak, hogy nem lehet szemelyisegi jogok miatt kiadni, ami megint hatalmas hazugsag, mert senki nem arra kivancsi, hogy ki oltott, hanem hogy milyenek az aranyok. Ellenben ez is tokeletesen alkalmas a bizalom alaasasara. Bezzeg amikor a halottak tyukszemet, terhesseget irjak ki, nincs ilyen szempont.
I am having fun staying poor.
-
mpo
veterán
Jó nagy hazugság!
A Magyarországon kórházban kezelt, igazolt covidosok száma X. 25-én: 1588.
Az 1588 TAJ számot össze lehet fésülni az EESZT-vel pár perc alatt.A kórházaktól is bekérhetik, ha nem akarnak dolgozni.
Átlagosan 70 beteg/kórház és nem egyszerre kerültek be, tehát még megszakadni sem kell, meg az orvosnak is szüksége van erre az információra.Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- DJI Mini 4 pro RC2 drón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest