Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
válasz Beldar #35397 üzenetére
Miért csak mindenki a 12 éves vagy idősebb korcsoportra koncentrál, ahol van oltás? Ahol lehet azt mondani, hogy adunk ingyen oltást és ha nem élsz vele így jártál.
Akik ezeket a fura központi elveket / kommunikációt kitalálják, vagy a sajtónak aki próbál fogást találni nincsen 12 évnél fiatalabb gyereke?
Nem értem. A nem oltható gyerekek tábora itthon 700.000 emlékeim szerint. Az nem kevés, főleg azt nézve, hogy angol, német és osztrák példák alapján az 5-14 éves csoport messze vezeti a deltás covidos esetek ranglistáját.
Persze lehet abban bízni, hogy általában nekik enyhe lesz a covid. Ez részben igaz csak a deltára sajnos.
Ha elüti őket az autó, akkor is jobb sanszuk van hamar felépülni, mint egy felnőtt, de tényleg ez a mester terv?
[ Szerkesztve ]
-
Beldar
tag
"Orbán szerint a szakemberekre hallgatnak. A szakemberek szerint vissza kell hozni a maszkot. Nem hozzák vissza" Cikk:
[link]
(mert valójában csak propaganda-kormányzás zajlik, nulla prioritással az emberéletekre)Idézet: "Fontos azonban tisztázni, hogy a vakcinák elsődleges funkciója, a súlyos betegség és a halál elleni védelem fél év után sem gyengül számottevően, ez a legfrissebb vizsgálatok szerint is erős."
-
mozso
senior tag
-
tisn
addikt
elolvastam a kritikat.
ez hasonlo szamot hoz:
The highest incidence of myocarditis (10.69 cases per 100,000 persons; 95% CI, 6.93 to 14.46) was reported in male patients between the ages of 16 and 29 years
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2110737
szoval ugy nez ki igazolt, hogy fiatal sracok/ffak koreben meglehetosen nagy valoszinuseggel okoz szivizomgyulladas a parizer (es a moderna).
-
Sir Pocok
őstag
Az esetek 95 százalékában megvéd a betegségtől a harmadik dózis Pfizer-vakcina
Booster vakcinaként is rendkívül hatásosnak tűnik a Pfizer-BioNTech oltóanyaga egy friss kutatás eredményei alapján. Tízezer, legalább tizenhat éves embernél vizsgálták meg az oltás után kialakuló védettséget, és azt tapasztalták, hogy a vakcina 95,6 százalékos hatékonysággal véd a megbetegedés ellen.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
HÁZIGAZDA
válasz daneel_hu #35361 üzenetére
akiket jobban elkapott az ismerettségi körből, mind azt mondták, hogy soha nem éreztek még ilyet. hogy olyan erővel kapta el őket, hogy azt érezték, hogy lehet, hogy nem maradnak meg. influenzától tuti nem éreztem én sem még ilyet, ott csak fázom, szarul vagyok, alszom, elmúlik. nem pedig azt, hogy nullára írja az erőmet és annyi sem marad, hogy kimenjek wc-re.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
senior tag
Értem, de nagyon jó lenne, ha most mégis végigolvasnád, mert most egy szakértők által tévesnek minősített tanulmányra alapozva állítod, hogy az mRNS vakcinák veszélyesek lennének. És ezáltal az oltásellenesek alá adod a lovat. Ami állítólag nem célod.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
tisn
addikt
válasz t72killer #35381 üzenetére
tudom, olvastam, meghallgattam katus kb. minden nyilvanos eloadasat. valamelyik raktipus (tan tudorak) elleni cuccuk tetszett nagyon, ami majmoknal kitakaritotta meg az atteteket is. alapvetoen nagyon tetszik a cucc, de mindig van de.
szerk: igen, azt is okoz ha jol emlexem, nemileg magasabb aranyban, mint a termeszetes, de joval az AZ alatti veszelyeseggel.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz kolopele #35373 üzenetére
fel eve ha azt irom, hogy az mRNS vakcinak szivizomgyulladast okoznak, ugyanez a reakcio ment volna mostanra kiderult, hogy igen, okoz...
szoval de, kiderulhet, hogy mittomen autoimmun problemat okoz a kolkok bizonyos reszenel.
(amugy a menstruacios zavar okozasa is felmerult, arra volt mar valami magyarazat?)
-
t72killer
titán
Maga az mRNS sztori egyébként úgy kezdődött, hogy nyers, csomagolás nélküli mRNS láncokat injektáltak a tesztalanyokba, csak nem volt túl hatékony, mert elég hamar lebomlik a szervezetben. (gyakorlatilag hasznosítani tudjuk az építőelemeit). Azután találták ki, hogy lipidburokba teszik.
Aztán persze a technika fejlődésével jöttek a csippek meg a grafénoxi... Okok abbahagytam
#35382: fél éve a vérrögökre voltunk rácuppanva.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tisn
addikt
válasz Cs1csó #35370 üzenetére
semmi nem lesz belole nyilvanvaloan. ki allitott mas? azt mondom, hogy kis valoszinuseggel benne van a pakliban, hogy olyan problemat okoz, ami nem most derul ki 0..12 honapon belul a gyerekeknel, hanem csak hosszabb tavon. marpedig ezt jelenleg senki sem tudja megmondani, csak valoszinusiteni.
ehhez kepest jo hatasfoku vakcina keszitheto sima elolt virusos, 100 eve tesztelt modszerrel, miert nem azt adjuk a gyerekeinkek? (mondjuk az a mellekhatas mar szepen kijott, hogy szivizomgyulladast okoz, ami inkabb az en allaspontomat tamasztja ala, mint a tieteket, hogy nincs itt semmi latnivalo, biztosan nem okoz semmit.)
ennyi volt az allitas/kerdes. erre minden faszsag feljott mar az oltastagadastol a higany okozta autizmus konteoig bazmeg
-
-
senior tag
Nem érted. Van egy bizonyos preprint, amit felkapott a világsajtó, ebből származik az az állítás, amire te is hivatkoztál. A BMJ, mint orvosi szaklap is elővette a tanulmányt, és amellett érvel, hogy alapvetően hibás. Ez az általad linkelt cikk címe: Covid-19: A tanulmány, ami azt állítja, hogy a fiatal fiúk oltás után a szívizomgyulladás fokozott kockázatának vannak kitéve, alapvetően hibás, mondják a kritikusok ("Covid-19: Study that claimed boys are at increased risk of myocarditis after vaccination is deeply flawed, say critics")
Ezért mondtam, hogy az eredeti tanulmányt kellett volna linkelned (ha hiszel benne), de pont a cáfolatát sikerült...
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
A tudomány a valóság költészete!
-
Cs1csó
félisten
válasz kolopele #35373 üzenetére
Annyi "xart" eszünk, iszunk, lélegzünk, bőrünkkel begyűjtünk sugárzásként, vegyszerként rákerülve stb. Vagy akár a zajszennyezésként az idegrendszerünk.
Akkor az egészségtelen ergonómia pl. ahogy ülünk, fekszünk, állunk amint állunk amilyen cipő stb.
A szemünk kifolyatjuk az okostelefonon, tévén stb. -
senior tag
Na, megkerestem neked:
The mystery of how long Covid damages our memory
Csak 6 perc. (Pl. mesélnek benne róla, hogy milyen az, amikor fel kell idézni, hogy hogyan kell járni, vagy amikor nem igazán érezni a különbséget öt perc és fél óra között.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
válasz #20749568 #35231 üzenetére
"Másokat veszélyeztet? Ott az oltás."
Nem igazán jó az érved, mert ez kb. olyan, mintha azt mondanád, bízzuk az emberekre mennyivel száguldoznak az úton, elvégre ott van a biztonsági öv és a légzsák, aki akarja, hasnzálja. Belátható, hogy ezzel szemben miért nem ez a módi, é miért van szükség kemény szabályozása a közúti közlekedésben.
A tudomány a valóság költészete!
-
tisn
addikt
válasz daneel_hu #35361 üzenetére
Rajtam 3-4 évente azért végigmegy a flu, de a covid egy középszar (szív és tüdő nem volt a buliban) lefolyással is 5-6x szarabbnak gondolom mint a legdurvább flu-mat eddig.
meg gyerek vagy? gyerekekrol volt szo
kerlek ne latogasd a topikot, a csattogos lepkek masik topikban vannak -
senior tag
Szerintem nem vagy olyan ügyes, mint gondolod. Az eredeti tanulmányt kellett volna linkelned, ugyanis ez a cikk pl. így folytatódik:
"Trish Greenhalgh, professor of primary care health sciences at the University of Oxford, told The BMJ that although all preprints were suspect before they were peer reviewed, some were more suspect than others."
Szóval sanszos, hogy ebből az előzetesen közzétett tanulmányból soha nem lesz elfogadott publikáció.
-
Vesa
veterán
-
t72killer
titán
Így van, ezért is lepődtem meg a két olasz eseten. 100%, hogy van mögöttük más is, mint "maga az oltás" (beb.szna, ha egyéb eü szitu nélkül ilyet csinálna, az azt jelentené, hogy mindenkinél jelentkezne a balhé)
-
Z.É.T.
őstag
(Semmi új, csak egy kis elmélkedés, amiről itt is szó esik néhanapján.)
"Mit hozhat a jövő? Mi várható a koronavírussal: még súlyosabb lefolyást előidéző variánsok, náthává szelídülés?
Erre a problémára jelenleg nincs egyértelmű válasz. A kérdés az, hogy a SARS-COV2 vírus evolúciója olyan irányba halad-e, hogy megbetegítő, illetve halálos kimenetelű betegségeket okozó képessége (virulenciája) csökken/megszűnik (ezt neveztik avirulenciának), vagy nő, esetleg kb. hasonló marad ahhoz, amit mostanában látunk.
Az eddigi tapasztalatok szerint a SARS-CoV2 vírusban olyan örökítőanyag változások történtek, amelyek miatt a kialakuló egyes variánsok fertőzőképessége (transzmissziós rátája) növekedett, vagyis kevesebb vírus is elegendő a fertőzés megtörténtéhez (1).
Azonban a kérdés az, hogy milyen kapcsolat van a fertőzőképesség és a megbetegítőképesség között? Szükségszerű-e az, hogy a nagy fertőzőképesség egyben növelje a megbetegítőképességet (virulenciát) is? Az alfa variáns esetében mind a fertőzőképesség, mind a megbetegítőképesség fokozottabb volt a vad vírushoz képest. A béta-variáns fertőzőképessége szintén fokozottabb a vad víruséhoz képest, virulenciája kevéssé ismert, de képes kibújni az oltások által kialakított vagy a természetes fertőzés után kialakult immunvédelem alól. A gamma variáns szintén fokozottabban fertőzőképes és újrafertőződéseket okozhat. A delta variáns az alfához képest is fokozottabban fertőzőképes és nagyobb arányban vezethez kórházi kezeléshez (1).A fertőző ágensek idővel csökkenő virulenciája több, mint száz éves elmélet. A koronavírusok többi, endémikussá vált képviselője nagyobbrészt alacsony halálozási kockázatú fertőzéseket okoz (kivéve a SARS és MERS betegséget). A vírusok előtt van pár stratégia: az alsó légúti fertőzések jelentős károkat okozhatnak a gazdaszervezetben, de erős immunitás alakul ki ellenük és a vírus fertőzőképessége relatíve alacsony. A felső légúti fertőzések esetén a kimenetel nem annyira súlyos. az immunvédelem gyengébb, és a fertőzőképesség magasabb. Így a természetes kiválasztódás a betegség hangsúlyát a felső légúti irányba tolhatja el. Tekintettel arra, hogy a SARS-CoV2 vírus által a sejtekbe jutáshoz használt ACE2 receptor a felső légúti nyálkahártyában nagyobb sűrűséggel fordul elő, mint az alsó légutakban, így a vírus ehhez kötődő tüskefehérjéjének tökéletesedése a felső légúti irányba tolhatja el a fertőzést. De lehetséges más forgatókönyv is, ami jelenleg valószínűbbnek tűnik: a tüskefehérje tökéletesedése mellett megőrződikvagy fokozódik az alsó légutak megfertőzésének képessége is és így mind a fertőzőképesség (vírusszórás), mind a megbetegítőképesség (virulencia) magas marad (1).
Kérdés, hogy változni fog-e a vírus által kiváltott kóros immunfolyamatok jellege, benne például a citokin viharral. A SARS-CoV2 esetében a súlyos kórállapot kb. a fertőzés utáni 14 nap környékén alakul ki, amikor a vírus fertőzőképessége már nagyon alacsony. A fertőzések 95%-ának továbbadására a 2-11 nap között kerül sor. Ily módon a gazdaszervezetben okozott súlyos károk különösebben nem befolyásolják a vírus terjedési képességét (epidemiológiai fittségét), vagyis esetleg nincs evolúciós nyomás afelé, hogy az áldozatot elfogadható állapotban tartsa, bár hangsúlyozni kell, hogy a súlyos kórlefolyások relatíve ritkák (1).
Az 1980-as évek óta van egy magyarázat, miszerint a fokozottabban fertőző variánsok egyben erősebb megbetegítőképességgel is rendelkeznek és a két dolgot a magasabb vírusterhelés köti össze. Vagyis a fertőzőképesebb vírusok nagyobb mértékben szaporodnak és emiatt a betegség lefolyása is súlyosabb. Egy további tényező lehet az, hogy milyen a tünetmentes, de már fertőző időszak hossza, mert a vírus ezen időszak alatt fokozottabban terjedhet, így ez evolúciós előnyt jelenthet (1).
Kérdés az is, hogy a súlyos kórlefolyást gátló, de a fertőzések ellen csak részlegesen védő vakcinák alkalmazása nem szelektálhat-e ki olyan variánsokat, amelyek a nem oltottakban fokozott súlyosságú betegséget okoznak? Ezzel kapcsolatban már 2001-ben is született tanulmány (2).
Hivatkozások:
1. Alizon S, Sofonea MT. SARS-CoV-2 virulence evolution: Avirulence theory, immunity and trade-offs. J Evol Biol. 2021 Jul 1:10.1111/jeb.13896.
2. Gandon, S., Mackinnon, M., Nee, S. et al. Imperfect vaccines and the evolution of pathogen virulence. Nature 414, 751–756 (2001). https://doi.org/10.1038/414751a -
t72killer
titán
Így van, ha szóltál volna, hogy ezt keresed, hozom . Ennél rosszabbak a covid esélyek, konkrétan Mo.-on már volt egy posztcovid szívátültetés 12éves lánynak - ez igencsak drasztikus kifejlete a myocarditisnek, a legtöbb eset hálistennek meg se közelíti ezt - uis annyira nem ritka betegség covid nélkül sem.
Viszont én is kicsit sokallom a pfizer gyerekkori "hibarátáját", európából két tini halálesetről tudok, ami pfizerhez köthető: nagyon érdekes, hogy mindkettő lány (olaszok). Az egyikről tudjuk, hogy volt egy nem kóros(?) szívelváltozása, szóval igen valószínű a myocarditis durranhatott be. Holnap lesz több időm, ha addig nem kerül be ide, megkeresem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az orvosok mentális állapotára gyakorolt hatása gondolom le van szarva. Túl egyszerűen nézed. Szerintem minden épeszű orvos azt mondja 60% átoltottság csak a not great, not terrible kategória, nem igazán ölbe tett kézzel kellene üldögélni, nézelődni. Azt sem gondolom az oltatlanok mind fullos antivaxxerek, jobb tájékoztatás, védettségi igazolvány használata terelt volna sok billegőt az oltás felé.
-
kolopele
nagyúr
Az enyémeknél már több mint 1,5 hónap is eltelt a 2. óta, és még itt vannak minden gond nélkül. Most egy hete a HPV és a Hepatitis B elleni oltásokat kapták meg, egyiknek ma kicsit megduzzadt a helye és megfájdult (csak nem tudom melyik oltástól, mert az oltási könyvük a tanárnál maradt), ez amolyan késői oltási reakció, pont mint a Moderna kar, ami nekem két héttel az 1. után jelentkezett, és tartott vagy egy hétig, egy szép nagy rózsaszín folt az oltás helyén A 2. után lettem egy napig lázas, rázott a hideg, ott is a karfájdalom tartott a legtovább. Nem akarok vitatkozni hogy gyerekeknél flu szint vagy sem, majd felteszem a linket amint megjelenik, de nem ugyanaz. Nem jelent olyan nagy veszélyt mint a felnőttekre ez tény, de nem flu.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
a gyerekek korlátozás nélkül járnak isioviba, úszni, különórára, mehetnek játszani, bármilyen programra. szóval... fail. az oltás sem téma nekik, megmondtam, hogy ha lesz, majd kapnak, de egyébként ez alapvetően egy felnőtt betegség.
ennek nem mond ellent, hogy még nyugodtabb leszek, magamban, ha be lesznek oltva.
-
kolopele
nagyúr
Nyugodtan írd csak le, hogy én vagyok például az az egyik apuka, aki beoltatta a 13 éves gyerekeit már, ne fogd vissza magad. Lassan a másik topik lesz a neked való. Egy másik fórumon is van egy ember, aki a flu szintjét emlegeti folyton a covid esetében. Elég nagy tévedés. Rövidesen fent lesz egy újabb tanulmány a neten sógornőm részéről, linkelem ahogy kész, tudod többek között ezzel is foglalkozik a tüdőrákkutatás és az immunológia mellett. Sajnos a gyerekekre is egyre veszélyesebb kezd lenni ez a kórság.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz koncsik #35334 üzenetére
volt, de tuti nem turom elo igy honapokkal kesobb.
na megvan, de ugyes vagyok
They estimated that the rate of cardiac myocarditis after the second dose of the vaccine was 162.2 cases per million in healthy boys aged 12-15 years and 94.0 per million in those aged 16-17. For girls the rate was 13 per million in 12-15 year olds and 13.4 per million in 16-17 year olds. Nearly all (86%) of the boys affected needed some form of hospital care, the authors said. By comparison, at current infection rates the risk of a healthy adolescent being admitted to hospital within 120 days of infection in the US is estimated to be 44 per million.
https://www.bmj.com/content/374/bmj.n2251
-
tisn
addikt
iszonyat eros a hatasa a szuloknek meg ebben a korban, ha anyuka rettegve nezi (vagy itteni apuka ), hogy a covidon atesett gyereknek milyen hosszu tavu baja lett, akkor lesz hosszu tavu baja. foleg ha elotte a szulok mar ket evig rettegtek a covidtol.
de persze barmi lehet, igazabol jol studyt meg nem olvastam a temaban.
-
t72killer
titán
Romániai részletes adatok. 448 amiből 412 oltatlan, plusz koreloszlásra is utalást tesz. A tesztpozitivitásuk lassan tetőzni látszik.
-
Z.É.T.
őstag
Szerencsére a britek engedtek az orvosszakmai és jogi nyomásgyakorlásnak, így már nem fogják tudni "pszichológiai, pszichiátriai szőnyegbe csomagolni" a közegészségügyi drámát.
NICE linkAhhoz, hogy minimálisan képbe kerülj a betegséggel és megérthesd, miért nem jó helyen kopogtatsz, már adtam linkeket. Persze fújhatod tovább a "síp nélküli trombitát", lelked rajta.
-
t72killer
titán
Egyrészt kérdés melyik variáns, úgy tűnik a delta rosszabb az elődöknél (felnőttekre is egyébként, csak ott a sok oltott miatt nem lehet jó statisztikát csinálni ), másik, hogy jeleznek-e pl egyszerű fáradékonyságot, ami sokkal mélyebb problémákra utalhat.
A pszichológiát sem feltétlen zavarnám el szimulálás címkével, utána kell nézni, hogy a kis agyacskából, amiből jön, mi maradt covid után.
"en meg jobb szeretnem ha uh/mri/ct-vel + szakorvosokkal megerositett diagnozisok lennenek": ebben 198.2%-ban egyetértünk . Értelemszerűen nem milliószám, de valószínű ezek a mérések sem fognak elmaradni idővel. Értékelném egyébként, hogy a nemzeth járványtanászként ékeskedő kardiológusa bevetné magát ebbe a témába, lévén a szívhez valóban ért.
#35326: ezt valószínű sokféleképp lehet számolni:
1. fertőzési valószínűséggel ÉS az aktuális járványügyi intézkedésekkel együtt (=hány gyerek kerül abszolút számokban a kórházba): itt a delta mindent visz. De ebben benne van a delta igen magas fertőzőképessége és az is, hogy full üzemben mennek a sulik, az óvatosabb országokban is csak kamu intézkedések vannak.
2. a pozitívra tesztelt gyerekek arányában: itt az alfa és a delta közt nincs túl nagy különbség. Már az alfa is hozta a többszervi gyulladásos eseteket, most sokkal több a fertőzött, értelemszerűen bajból is több van. A vuhani viszont határozottan enyhébb volt, erre voltak studyk amikor az alfa elkezdte ezt a többszervi gyulladásos cirkuszt prezentálni év elején.Mindenesetre a vuhani óta egészen biztos történt elmozdulás és nem csak a fertőzőképességben.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
szerintem egy 8+ éves gyerek tökre el tudja már dönteni, hogy úgy érzi-e magát, mint szokta vagy sem. viszont igen, bármennyire is ijesztő a 15+ hét utáni long, meg kell nézni másfél év után is, mert a gyerekek szervezete a bajt is jobban regenerálja. és egyébként egy tüdőgyula is simán 3-6 hónap egy gyereknél
ettől függetlenül egy szétbarmolt hajszálérhálózat gyerekben sem oké, szóval én várom a vakcinát...
-
tisn
addikt
en meg jobb szeretnem ha uh/mri/ct-vel + szakorvosokkal megerositett diagnozisok lennenek, nem pedig ilyen, hogy gyengenek erzi magat. (ami persze lehet valid is termeszetesen, de lehet psziches is) (mint ismerosi korben a srac is, aki gyengenek erezte magat ott az ekg, majd a szivuh igazolta is a problemat, de o 3 honap alatt tokeletesen rendbe jott, azota is focizik, az csak short covid vo't)
-
t72killer
titán
Ez egészen biztosan így van. A covid hosszútávú hatásai gyerekeknél a kétszámjegyű %-kategóriát karcolásszák.
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #35316 üzenetére
ezek valid aggályok, de valószínűleg még a gyerekeknél is az jön majd ki, hogy nagyobb kockázat a covidnak oltatlanul nekifutni, mint az oltásé. illetve remélem, hogy a szívizomgyula téma kezelve lett az mrns-ek részéről (az adagolás beállításával például). az astra aránya a legrosszabb, hivatalosan 1:70000-hez, kismintás tapasztalat alapján ennél is rosszabb, meg hát a saját stábunkban van egy srác, aki majdnem belehalt , viszont még itt is megáll, hogy a covid nagyságrendekkel rosszabb.
-
t72killer
titán
Gyerekekre tényleg nincs túl sok adat. Pl a tiniknél ez a szívizom-sztori, ami azért 10millióból meg tud ölni egyet-kettőt létező dolog, de ezt egy 10ezres mintán nem deríthették volna ki, mert 10ezer alanyból egyszerűen nem lesz ennyire problémás egyén. Nyilván az Astra tesztelése is jól ment a protokoll szerint, de a gyakorlatban millió feletti létszámnál már futottak problémás esetekbe és le is reagálták.
#35315: pár forgatókönyv:
- A hagyományos mód: elölt vírus, azaz megpróbáljuk úgy főzni a galócát, hogy ne legyen mérgező. Ez is teljesen esete válogatja, millió dolog van egy virionban, plusz még ott az adjuváns - bár utóbbit már igen sok emberen tesztelték.- Találkozás az élő kórokozóval: na ebben aztán tényleg minden van, ráadásul némelyik viccesen elbújik hogy aztán öregkorodra övsömör képében visszatérjen
- modern vektorok, mrns: itt tisztább a kép, mi kerül az ember szervezetébe, max rövidebb idősor áll rendelkezésre, mi történik. Egy tuti, nem fog "elbújni" és fertőzni, mint pl egy himlővírus vagy egy borelliosa baci.
Hosszútávú hatásokat nézve két irányból jöhet probléma:
1. a beadott/szerzett cucc teljes egészében, vagy egyes komponensei elbújnak a szervezetben majd évekel később visszatérnek (ld fentebb említett lyme/borellliosis)
2. az oltást követő pár héten valamit tönkrevágnak, amit nem vesz észre a tesztet végző stáb, és ez csak évek múltán okoz problémát. Jellemző rémhír volt pl a meddőség. Persze, 100%-osan akkor lehet ezeket kizárni, ha mindent 30évig tesztelsz és csak akkor dobod piacra, amikor már csak a történelemkönyvek írnak a covidról. Viszont vannak elég jó módszerek az ellenőrzésre, értelemszerűen a tesztalanyoknál rendszeres komplett vérkép, legapróbb panaszokra figyelnek-kivizsgálják, stb. Állatkísérlet szintjén is sokmindent figyelnek, és ott bizony a párnapos kisegér, 1-2hetes kisnyúl is kap szurit, és később figyelik, hogy utána full teljesértékűen, egészséges utódokat létrehozva, rendben éli-e le az életét.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz this is life #35312 üzenetére
A semminél biztosan jobb bármelyik.
-
this is life
Ármester
Az mrns se a semmiből pottyant le , hanem egymásra épülő kutatások, tesztelések eredménye , mint ahogy az elölt , vector alapú is . Az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani , hogy amikor azokat kifejlesztették se volt más a helyzet mint most. "Ismeretlen" oltással , kezeléssel próbálkoztak a gyógyfüvek, köpölyözés , pióca helyett .
Most annyiban más a helyzet , hogy az információ , ismeretanyag na és persze a konteó és kétségeket ébresztő gondolatok is hamarabb rendelkezésre állnak .
Az orvoslás , gyógyítás bizalmi alapokra épülne , amit egy két valós vagy vélt rossz hír hamar romokba tud dönteni , lásd a magyar vagy épp a romániai átoltottság és annak következményei . Egyik vakcina mellett sem protestálok , mindenki azt adassa be ami szerinte a legjobb vagy annak tűnik.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
A gyerekeknél ezért is igencsak szigorú a tesztelés, az FDA is duplázta a kért tesztalanyok számát (már régesrég beadták az első adagokat).
Azt nem tudom, hogy a fentebb említett veszettség, stb kísérleteknél alkalmaztak-e gyerekeketis a tesztek során.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"csak hat itt volt mas megoldas, klasszik elolt virusos vakcina, adenos cucc is, amik mar megbizhatoak, teszteltek..."
VEKTORVAKCINA is III. generációs vakcina ugyanúgy mint az mRNS.
Azzal se sokkal több a tapasztalat élesben, talán a covid19 vakcinák előtt Ebolára csináltak ilyet. (de erre nem mernék megesküdni)A vektoros cucc ráadásul pontosan ugyanolyan elven működik mint az mRNS, csak a hordozó más. (szaporodni képtelen vírus)
-
tisn
addikt
válasz t72killer #35305 üzenetére
bocs, elozo hszbol kimaradt, hogy felnottekkel nagyon mi tortenik, az nem igazan erdekel, szoval nekik nyugodtan boktem volna mRNS-t. magamnak is siman beadattam volna, ha arra hivnak be. (booster is valszeg moderna lesz, esetleg sino, holnaptol regisztralhatok, lejar az AZ 4 honap)
de gyerekeknek semmikepp sem, az tul nagy kockazat hosszu tavon szerintem. oda csak klasszikot toltam volna.
-
t72killer
titán
egyébként csaxólok, a vadonban elég izgalmas vírusok vannak. Az, hogy "elölöd őket" még egyáltalán nem garancia arra, hogy nem viszel be valami olyan rondaságot a szervezetbe, amit nem kéne. Attól, hogy megfőzöd a gyilkos galócát, még nem lesz ehető... A nakrolepsziát okozó Pandemrix egy mezei elölt-kórokozós vakcina.
#35304: 10-20év és az önként jelentkezők: kb innen indult élesben a dolog: "The first human clinical trials using an mRNA vaccine against an infectious agent (rabies) began in 2013.[37][38] Over the next few years, clinical trials of mRNA vaccines for a number of other viruses were started. mRNA vaccines for human use have been studied for infectious agents such as, influenza, Zika virus, cytomegalovirus, and Chikungunya virus" [link]
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz this is life #35303 üzenetére
csak hat itt volt mas megoldas, klasszik elolt virusos vakcina, adenos cucc is, amik mar megbizhatoak, teszteltek, mRNS-t nyugodtan lehetett volna tesztelgetni 10-20 evig par tizezer onkent jelentkezon.
-
this is life
Ármester
Ezen elv mentén gondolkodva a gyerekbénulás , diftéria tetanusz,tbc , kanyaró ..stb oltás is még klinikai fázis körül tartana , mert valamikor az is új volt , adassa be a fene(illeszd be az adott korba) , hisz nincs elég tapasztalat , és még ma is lasszóval kellene az embereket összefogdosni hozzá.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
tisn
addikt
válasz t72killer #35297 üzenetére
pár hét alatt az oltóanyag (BÁRMELYIK) minden nyoma kipucolódik a szervezetedből. Ha azalatt nem nyírt ki, akkor garantáltan nem fog 10év múlva bekopogni, hogy node én voltam az mRNS, meghekkeltem a genetikai kódod és most lepottyan a kislábujjad.
az elmeletet en is tudom. azt is, hogy van egy evnyi tapasztalatunk. aztan ha gyerekeknel 5 ev mulva immumproblemak, vagy 3. ful jon elo, akkor mar nem tul jo ha azt mondja katus, hogy uppsz, erre nem gondoltamde vedd ugy, hogy ez a nunukem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest