- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
őstag
FDA: az 5–11 éves gyermekek beoltása több előnnyel jár, mint kockázattal.
reuters -
-
t72killer
titán
válasz
Drizzt
üzenetére
Jelenleg ez Mo-on privát alapon kijön 7-8eFt-ból. Erősen kétlem, hogy egy oltási dózis logisztikával, beadással drágább. És aki tünetesen átesett, az igen valószínű, hogy mRNS szintű "dózist" szerzett, egyre több studyban látom igencsak magasan a convalescent kategóriát.
#35591: "az oltás jobb védelem, mint a fertőzés, még ha ezzel sokszor ellenkező cikkek jelennek is meg." - esélyes, hogy nagyon nem mind1, melyik variánson esett át a delikvens
.Még egy apróság az átesettek esetleges szivatásáról/idő előtti oltásra "kényszerítéséről": az oltásdózisok időzítése rohadtul nem mind1. Lehet, ha valakinek "muszáj" a jogkörnyezet miatt átesés után 1 hónappal oltatni, és így bebukik egy potenciálisan sokkal erősebb védelmet, ha pl 6 hónappal esemény után oltatna.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Szerintem antitest-mérés mindenkinek sokkal drágább és jóval több a járulékos költsége is, mintha simán mindenkinek beadnak mégegy adag oltást. Ha valaki saját pénzből és idejéből megoldja az antitest-szint mérését, akkor okés lehet. De ahhoz előbb kéne sztenderd arról, hogy mi az elégséges szint. Ha pusztán anittest-szinttel ki lehet azt egyáltalán fejezni.
-
BlackV
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
uis valamikor menet közben találkozott a vírussal akár tünetek nélkül, sokkal tovább védett lehet.
Ez egyáltalán nem biztos, hogy így van. A találkozás még nem biztos, hogy elég:
Ez két napja jelent meg a Lancetben pont az oltás vs fertőzés által kiváltott immunitásról szól. Kegyetlen terjedelmes anyag, nehéz mélységében megérteni, mert nagyon kiterjedt sok benne a "de", meg a "ha." Megpróbálok mégis kinyerni belőle valamit.
- Bár hangsúlyozza az immunológiai memória fontosságát is SARS-CoV-2 fertőzés kapcsán, egy sor bizonyítékot sorakoztat fel azzal kapcsolatban, hogy az újrafertőződésben mekkora a szerepe az antitestpozitivitásnak.
- Külön kiemeli az IGA még az IGG-nél is jelentősebb szerepét a védelemben.És itt jön az egyik "de" a sok közül. Az enyhe és tünetmentes fertőzöttek antitestválasza gyengébb és rövidebb életű volt. 40%-uk már 2 hónappal a tünetmentes fertőzés után tök negatívak lettek antitestre, márpedig lassan elfogadottnak tekinthetjük, hogy kell az antitest.
"Together, these studies suggest that although the waning of SARS-CoV-2-specific antibody titres is an intrinsic aspect of the disease course, the initial magnitude of response and the speed of decline vary with disease severity."
Tehát az adatok alapján azt feltételezi, hogy antitestek kezdeti mennyisége és azok csökkenésének sebessége a fertőzés súlyosságától függ.
The Lancet Respiratory Medicine
Eddig az amatőr összefoglalásom, innentől full kocsma:
Tehát lassan visszakanyarodunk a startmezőre, hogy antitest. Ez egy ilyen vírus, nem kanyaró. És úgy tűnik, hogy abban igazam volt, hogy az oltás jobb védelem, mint a fertőzés, még ha ezzel sokszor ellenkező cikkek jelennek is meg. A fertőzés által kiváltott védelem random és esetleges, míg az oltás kiszámítható, jól beállított és kúraszerű. Ebben az aspektusban kell leginkább megvizsgálni, mert a hétköznapokban ez a fontos. Nem pedig az, hogy kiválasztok 100 tényleg kovid túlélő antitestjeit és összehasnlítom 100 oltott antitestjeivel. Persze, hogy előbbi fog nyerni. Csak ez senkit nem érdekel.
Még valamire egy kicsit térjünk vissza.:
"emerging evidence suggests that IgA present in mucosal membranes might contribute to early viral neutralisation to an even greater extent than serum IgG, although the relative contributions of these two aspects of humoral immunity in protecting against (re-)infection remain to be thoroughly investigated."
Tehát az iga még jobb, mint az igg. Valahol olvastam, hogy az mRNS is indukál iga-t, csak keveset. (Ezt nem találom, a kovidkocsma könyvjelzőm már egy agyrém.)
Tehát ha keveset, akkor a minél több és több, ebből a kevesebből is többet csinál.
Szóval többen furán néztünk kicsit Kékes-re aki azt mondta mennyiségtől függetlenül érdemes oltani, nem biztos, hogy nem volt igaza, ha innen is nézzük.Bocs kicsit hosszú lett.
-
t72killer
titán
"Nálunk" (ok tőlem jó messze) Gloucestershire-ben és Sommerset környékén nagyon beindult valami. Érdekes ez a delta, kifejezetten a vidék vírusa.
Skócia felkészül, hamarosan vége a skót őszi szünetnek... -
t72killer
titán
válasz
Ringman
üzenetére
"jó, de ezt hogy mutatod ki?"
Antitest-mérés. Egyáltalán nem látom be, hogy xxy szint oltástól miért is élvez BÁRMILYEN előnyt ugyanannyi xxy szint fertőzéssel szerzett immunitáshoz képest. Előnyök közé tartozik, hogy az oltottnak nem kell fizetős vizsgálattal igazolni a védettségét.
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
nem írtam le mindent, de ott van a cikkben, hogy:
Even subtracting the hundreds of thousands infected with COVID-19 in the past six months, meaning they wouldn’t need the third vaccine dose, the number of people who will no longer have a so-called Green Pass is over a million.
The pass is only valid from one week after receiving the last required dose, and for six months after. The document, held by those who are vaccinated or have recovered from COVID-19, enables access to many public places and events, including restaurants and museums.ez alapján nekem úgy tűnik, hogy 2. oltás utáni fertőzésen való átesés kiváltja a boostert
szerk:
menet közben találkozott a vírussal akár tünetek nélkül, sokkal tovább védett lehet.jó, de ezt hogy mutatod ki? (mármint hogy a 2. oltás után, 6 hónapon belül esett át, nem pl. előtte)
-
t72killer
titán
-
Eagl3
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Már van lejárata az oltásoknak?
-
venember83
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Romániában már ez volt az elmúlt hetekben, csak épp este 8 és hajnali 5 között kijárási tilalom formájában. Az oltás népszerűsítésében talán több értelme volt, mint a fertőzések korlátozásában, amint az aktuális helyzet mutatja.
Más, Reuters:
Experts say central Europeans may be particularly sceptical, however, after decades of Communist rule that eroded public trust in state institutions and left underdeveloped healthcare systems that now struggle with poor funding. - [link]Üzenném a szakértőknek, hogy a rendszerváltás óta eltelt 30 évben a politikai elit inkább a korrupcióval és a saját zsebének a megtömésével volt elfoglalva, ez a gond, ezért van ilyen szar helyzetben Közép- és Kelet-Európa, ezért nem hisz a régió lakossága a kormányokban és a kinevezett szakértőkben, és ezért könnyű félrevezetni az embereket populista, oltásellenes baromságokkal, főleg ellenzékként... Plusz az EÜ is romokban úgy infrastruktúra, mint személyzzet tekintetében, mert nem voltak kórházépítések, az EÜ személyzet pedig inkább külföldre települt át a jobb munka és élet reményében. Nem kell a kommunizmusra fogni mindent, lehetne nyugodtan ujjal mutogatni, csak éppen az fájna is egyeseknek...
-
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
borítékolható, hogy Mo-n ezt nem fogják bevállalni, nem olyanok a népszerűségi számok.
-
Érdekes. Az osztrák hír nem jött át teljesen. Lockdown lesz, de csak oltatlanoknak. Bele értve a lejárt védőoltást és felgyógyulás után védettségi időből kifutottakat. Vélhetően ezt át fogja venni a legtöbb európai ország.
-
t72killer
titán
Sokan féltik a gyerekeket a szívizomgyulladástól. Az észlelt esetek túlnyomó többsége a második dózis után következett be, amit ugyebár 3-4hétre az első után adtak. Mi van, ha nem 3, hanem brit protokoll szerint 10-12 hétre kapják? Sehol se láttam erre statisztikát még. Ok, gyerek-szívizomgyulladásról 100% nem lesz, de általában 2.dózis mellékhatások vs oltásköz
?Ha fogadni kéne én a hosszabb köz -> kevesebb/enyhébb mellékhatások befutóra tennék.
-
BlackV
őstag
Volt az a kollégám akiről meséltem, hogy bejött kovidosan. (Valószínűleg már akkor az volt mert tünetei voltak és később lett otthon pozitív az ag gyors.)
Szóval kb 8-10-en dolgoztunk vele együtt aznap egy légtérben, beszélgetés liftezés stb.
A 8-10 ember között vegyesen voltak oltatlanok, 2x és 3x oltottak, engem is beleértve.
Senki nem kapta el aznap tőle. Amit tudni kell, hogy szellős nagy belmagasságú terek vannak ott.
Náluk az egész családon átment. A munkatársam és felesége 40 körüliek, astrások mindketten, pár nap alatt kifeküdték, a munkatársamnak elment a szaglása, nem tudom visszajött-e már. A gyerekek is jól vannak. -
daneel_hu
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
"favipiravir és tüneti kezelés(mézes tea, pihenés, cvitamin, fáj a fejem aspirin...)en felül van bármi amivel javítani/gyorsítani lehet a gyógyulást?"
Napi 3-4 liter folyadék.
Szóval a lényeg, próbálj meg erőn felül inni folyadékot.
Hány éves vagy? Durva, hogy dupla pájszerrel lebetegedtél. -
mozso
senior tag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Majd írd meg lett-e fertőzés nálatok. Kislányom csak hazahozott valamit a suliból az őszi szünet előtt, tegnap este száraz köhögés, étvágytalanság orrdugulás, enyhe takonykór. Eddig más nincs nála, 2 nap múlva szerintem megcsináljuk a nyál tesztet neki.
Mi is 3 szurisak vagyunk, itthon nincs ugye maszkozás, tehát ha ez Covid, akkor pár nap és kiderül mire jó a 3 oltás + allergodil kombó nálunk.
-
Sir Pocok
őstag
Tegnap este a DÜNE premierjén voltam, tömegnyomor, szinte senkin se volt maszk, mondjuk rajtam se.
Allergodil előtte és utána. Kíváncsi vagyok volt beteg a nézők között. Mondjuk a film alatt többen köhögtek, krákogtak. Megbeszéltük a társasággal, hogy aki tüneteket tapasztal az körbetelefonál. Meglátjuk mi lesz. A társaságban nekem egyedül volt 3. oltásom.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Allergodil, ha íz és szaglás vesztés van. Kitakarítja onnan a COVID-ot.
-
-
Dare2Live
félisten
Feleségem, anyósom most lettek tesztelve, mindketten pozitívak.
Gyerekek (1.5 és 6éves) is betegek, és már én is szarul vagyok (tesztelve még nemvoltam.)favipiravir és tüneti kezelés(mézes tea, pihenés, cvitamin, fáj a fejem aspirin...)en felül van bármi amivel javítani/gyorsítani lehet a gyógyulást?
ja: anyós sinoval, feleségem astrava én meg pfizerrel vagyok oltva...

ami egyértelmű fura/ismert tünet az a totális szaglásvesztés. De annyira, hogy ha az old spice stickbe belenyomom az orrom akkor se érzek semmit.
szerk: héten akartam menni 3.oltásra de végre valahára megcsinálták a műtétem így halasztottam. Feleségemnek hétfőre volt időpontja 3.oltásra... aszem nem megy el.
-
Gyick
őstag
Hali!
Lehet választani a harmadik oltás fajtáját vagy ott a helyszínen derül ki és vagy elfogadja az ember vagy nem?A gyakorlatban hogyan müködik ez? Mennyire rugalmasok az orvosok általában?Nekem November 1.-jén jár le a négy hónap(Astra).Én kaphatnék kinait is harmadiknak amit nem nagyon szeretnék hogy őszinte legyek...
-
viharhozo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A ketteshez: elvileg az oltopont elott vhol regisztralnak, itt kapsz a papirodra egy pecsetet, h benne vagy a rendszerben. Amig ez a papirod megvan, az oltoponton kerdes nelkul beoltanak. Fentebb volt pelda, h gyakorlatilag papir nelkul is beoltanak, de azt azert ki kell dumalni.
-
BlackV
őstag
válasz
koncsik
üzenetére
Szerintem jobb, ha most már itt maradsz pontosabban tudod elmezgetni később, ha ugyanannál a labornál vagy. A tetejénél ez a hülyeség igazából nem egy nagy veszteség.
Ja és amúgy a centaurnál is van gyári "hígító kit" ha nagyon érdekel a teteje, akkor esetleg kérdezz rá erre a whitelab/avidinnél.
/Itt a hígításnál a magyarázatuk szerint az ellenanyagok heterogenitása miatt veszít a lineraitásból, azaz nem annyira elegánsan fogalmazva kicsi mérési hibás lesz hígításkor./ -
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez oltópontja válogatja. Én választhattam, minden volt. És ajánlani is pfizert ajánlották kettő pfizer után. Pont tegnap írtam róla.
-
válasz
Gothmog
üzenetére
Akkor most Centaur tesók vagyunk?
Vagy ugyananny a BMI-nk?Ja ez biztos nem.

Nekem a 2. Pfizer (február 1) utáni mérés (augusztus 5) volt ennyi, majd BlackV ajánlása alapján (köszi a magyarázatot
) máshol nézetek egyet, már az új évben szerintem (3. oltás volt 2-3 hete). -
mpo
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A 3.-nál nincs vakcinaválasztás sehol (a weboldalon)..
-
bigdady
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kecskeméten lehet vakcinát is választani. Mondjuk csak pfizer van éppen. Oltópont függő
-
-
Beldar
tag
Kérlek segítsetek értelmezni alábbi eredményemet:
Ez július 30-i Neumann labor mérés, 3 héttel a második Astra után. Ez vajon mire, mennyi időre lehet elég? Úgy tudom, elvileg ez még növekedhetett is az oltás utáni hónapokban, de azóta nem mérettem. Szeretnék booster-nek egy Pfizer-t, novemberben telik le a 4 hónapom. -
Csatravi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"A 3. oltással kapcsolatban lenne kérdésem (időpontfoglalásnál (EESZT) ugyebár nem lehet vakcinát választani)"
Ez így nem teljesen igaz. Lehet választani csak sajnos nem minden oltóponton. Másik oltópontot kell keresni a közelben ahol lehet választani. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. igen (de nem választhatsz szabadon feltétlenül, hanem követik a protokollt és azt ajánlják fel, ami előírt -- sote kórházakban biztosan)
2. töröltetni kell a foglalásod még ott helyben és regisztrálhatsz új időpontra. érdemes amúgy nagyobb oltópontokra menni, mert több vakcina van és jellemzően van mindenből
3. kérheted, de ha a protokolltól el akarsz térni, inkább hívd fel őket előre, hogy fognak-e adni olyat
-
A 3. oltással kapcsolatban lenne kérdésem (időpontfoglalásnál (EESZT) ugyebár nem lehet vakcinát választani)
1. Az oltóponton derül csak ki, hogy épp milyen vakcina van és abból választhatok?
2. Mi van, ha nincs olyan vakcina, amit szeretnék, ezért elutasítom az oltást?
(Jó "lebaxnak" a lábamról, hogy minek pazaroltam az idejüket, oszt' megyek feketelistára?)
3. Kérhetem ugyanazt a vakcinát, amivel korábban már beoltottak?
(annak ellenére, hogy az az általános javaslat, hogy ne olyan vakcina legyen a 3., ami korábban volt) -
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog
üzenetére
Nem véletlen egybeesés. Sajnos a Centaurral van egy kis műszaki probléma. Mégpedig, hogy a felső mérési határérték környékén telitődik a reagense és nehezen tudja a magas értékeket differenciálni. Nagyon sok Centaur leletet láttam 3000 felett, de sosem 3270. Kicsit kiábrándító de sajnos ez van. Ennek a tesztnek az elődjének is voltak hasonló gondjai a felső mérési tartományban, ez az új állítólag ebben sokat javult. Hát nem úgy tűnik..
Erről itt olvashatsz, egyébként a tesztet a siemens gyártja: [link]In summary, the raw data index of the formerly COV2G assay correlates with the quantitative results of the new sCOVG test but the new test is better in discriminating values in samples with higher antibody concentrations.
Hogy tizedesre ugyanannyi annak egyszerű oka van. BAU/ml-re valójában a labor váltotta át.
A Centaur mérési tartománya 1-150 U/ml és 21,8 az átváltási tényező BAU/ml-re. (150*21,8=3270)
A 3136,48 nemtom hogy jött ki de nem is érdekes, fent meghülyül a gép. Valószínűleg mindkettőtök mért értéke "kiakasztottnak" számít ezen a teszten.Nálam műszakilag még mindig a synlab-abbott a király. Érzékeny az alja, szélesen és jól skáláz, és a magasabb értékekkel is megbirkózik, nemzetközileg is népszerű, nagyobb lancetes cikkekben is előfordul, használják.
-
törölt tag
válasz
Csatravi
üzenetére
Egy hónapja linkeltem az osztrák készültségről. 10% intenzívnél visszahozták akkor az FFP2 maszkot boltokban, tömegközlekedésen. Gyorsteszt 24 órán belüli. Következő fokozatnál már a gyorsteszt se elég, csak oltással vagy PCR teszttel lehet éttermezni, fodrászkodni. Következőnél 30%-nál az oltatlan maradjon otthon.
Milyen érdekes, hogy olasz, francia, osztrák politikusok mind tudnak kemény szabályokat hozni a hanyatló "puhány" nyugaton, miközben a magát Európa erős emberének képzelő csak széttárja a karját. Mentségére amennyi dologban álszent, miért ebben ne lenne az. -
t72killer
titán
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Csak poénon észrevétel, de rákerestem az imént a fórumban más mérési eredményekre, és kiderült, hogy Koncsiknak nyáron "dekára" (még a tizedes/százados érték is azonos) ugyanannyit mértek, mint most nekem (szintén Centaur az Avidinnél).
Kíváncsi lennék, hogy ez valami igen ritka véletlen szépsége (mondjuk akkor már egy lottó ötösnek jobban örültem volna
), vagy pedig úgy jöhetnek ki ilyen értékek, hogy van egy labormérés (valamekkora - még elfogadható - kerekítéssel), majd azt az eredményt váltják át valamilyen módszerrel adott egységre, s így lehet ilyen fura (X-nél is 3136,48 és Y egyénnél is 3136,48 jön ki) eredményeket látni. -
Csatravi
senior tag
válasz
BlackV
üzenetére
Rövid időn belül mi is ott leszünk a listán.
Maszkviselést javasol a tömegrendezvényeken a magyar orvosi kamara
(Az Egyenes Beszéd vendége Balkányi László járványszakember,)
Ehhez képest minden korlátozó intézkedést feloldott a köpcös a mostani napokra (is). -
A Delta Plus-t előléptették VUI-vá (variant under investigation):
Delta 'Plus' Covid variant may be more transmissible
Sok újdonságot nem tudunk meg, hacsak azt nem, hogy Dániában is előfordult, de ott visszaszorult. -
t72killer
titán
válasz
Gothmog
üzenetére
Jó cucc
. Mostmár igazán kíváncsi lennék egy szélesebb körű tanulmányra, hogy a sino+mRNS mit tud pl a 3x Pfizerrel vagy 3x Modernával szemben.#35516: a valóságtagadás társadalmi probléma sajnos, több összetevője van. Igen "érdekes" aspektusa pl, hogy Romániában az ortodox egyház, ami de facto államvallásként funkcionál és közpénz-milliárdokat süllyeszt el, szószékről prédikálva, legfelsőbb szinteken oltásellenes. Gyakorlatilag meglovagolták a nép hiszékenységet, hogy a híveket a valósággal szemben méginkább magukhoz kössék. A jelenség teteje, amikor az illető egyenesen a vírus létét kérdőjelezi meg, még ezen a szinten is igencsak sokan vegetálnak, különösképp k-Európában - de a kreácionista amcsi republikánus réteg se "marad le" túlságosan.
-
Gothmog
senior tag
Én tegnap voltam méretni (a Ferdinánd híd alatti zarándokhelyen) ellenanyag szintet a 3. oltás után. Gondoltam, hogy hozzájárulva a fórumstatisztikához, közlöm az eredményt.
Háttér: 42-43 év között félúton, férfi, krónikus (és akut) betegségek nélkül, jelenleg kb. 179-180 cm, 74-76 kg sávban mozogva. Az első két vakcina Sinopharm volt (április vége és május vége). Csak három hónappal a második dózis után (augusztus végén) jutott eszembe/támadt fel bennem a kíváncsiság, hogy elmenjek méretni egyet. Negatív lett (az ELISA - vírusburok elemei elleni és a Centaur - tüskefehérje elleni is).
Mivel nem tudtam, hogy három hónap alatti lenullázódásról van-e szó (ami Sinonál könnyen előfordulhat publikációs adatok szerint), vagy eleve szar volt a Sino által bemutatott bábjáték, és nem hatotta meg annyira az immunrendszeremet, hogy azt ellenanyag-képzéssel is kimutassa (ugye erre is akadt sok példa, sőt rendszerint ez a valószínűbb forgatókönyv), ezért nem szaroztam sokat, és a második oltás utáni 4 hónap letelte után nem sokkal elmentem a harmadik löketért, ami Pfizer lett.Ezt (a 3. oltást) követően bő három héttel mentem most el megint egy ELISA + Centaur kombis tesztre. Az ELISA újfent negatív (tehát elvileg nem fertőződtem meg az utóbbi közel két hónapban, vagy ha találkoztam is a vírussal, azt még az adaptív rendszer bevonása nélkül lerendezte az alap védelmi vonal - a veleszületett immunitás), a Centaur pedig 3136,48 BAU/ml lett (a Centaur 3270-ig mér, tehát ez a mérési plafonját közelíti).
Ez egyrészt megnyugtató, másrészt az immunrendszer azért bonyolultabb dolog annál, hogy egyetlen paraméterrel jellemezhető legyen.
Továbbá ez is egy újabb adat Kékes525 fórumtárs megfigyeléseihez, miszerint a látható eredményt nem produkáló Sinopharm oltásoknak is kellett, hogy legyen azért a felszín alatt valamilyen hatása, mert a harmadik bökésre tényleg váratlanul és szokatlan mértékben kilőnek az értékek (már ahhoz a hipotézishez képest, hogy az első kettő elvileg semmit sem generált).Kérdés persze, hogy milyen ütemben és sebességgel fog visszaesni a titer szintje. (Bár az igazat megvallva ez annyira nem izgat, hogy mostantól kéthavonta méretni járjak. Még ha nincs is messze a hely.)
-
BlackV
őstag
Lettországban is leállt az élet November 15-ig. Emlékszem nálunk is mindig csak hosszabbítgatták a lezárást fú mennyire nem hiányzik ez már.
Továbbra is proli dolognak tartom az oltásellenességet és minden oltatlant ingyenélő potyautasnak. Már elnézést.Az oltásellenes és a járvány elleni intézkedéseket ellenző propaganda megtette a hatását, nagy bajban vannak a volt szocialista országok – hívja fel a figyelmet Dobson Szabolcs legújabb
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
nem napi 4 a max?
-
El Kebir
őstag
Az oltási reakciók egy jó része nocebo hatás is lehet. A feleségem és én az egyik oltás után se éreztünk gyakorlatilag semmit (Comirnaty), a harmadik ugyanolyanra majd novemberbe megyek... ("nagyvállalati" oltás, a kormányzati oldalra nem is regisztráltam magam
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
?

. szóval a mérés még a korai, kialakuló fázisban volt, azóta csuda tudja mi a helyzet. Az Astrának úgy tudom kell a 2.dózis után legalább egy hónap. Én januárban oltatnék júniusi oltásra.
3. Kérhetem ugyanazt a vakcinát, amivel korábban már beoltottak?
), vagy pedig úgy jöhetnek ki ilyen értékek, hogy van egy labormérés (valamekkora - még elfogadható - kerekítéssel), majd azt az eredményt váltják át valamilyen módszerrel adott egységre, s így lehet ilyen fura (X-nél is 3136,48 és Y egyénnél is 3136,48 jön ki) eredményeket látni.
+1
)