- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
-
-
Csatravi
senior tag
Ha így folytatjuk akkor lehet egy hónap sem kell hozzá és hozzuk a 2. hullám hasonló időszakának adatait.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
junior11 #36780 üzenetére
Ebből a hármasból mindenképp a Pfizert választanám a leírt feltételek mellett. Moderna olyan szempontból megfontolandó, hogy védettséget jobbat nyújt, viszont ennek az ára a picit emelkedett rizikófaktor. Arra bármelyik döntésnél készülj fel lélekben, hogy pár nap láz, ágynak dőlés előfordulhat. Legfeljebb pozitívan meglepődsz, ha mégsem. Egyébként sok erőt kívánok a kondícióidhoz, mert azért egy IBD nagyon nem lehet egyszerű. Nekem is benne volt a pakliban laboreredmények alapján, hogy van, de a részletesebb vizsgálatokkal(tükrözések, MRI) nem sikerült igazolni.
-
mpo
veterán
válasz
Sir Pocok #36789 üzenetére
Új fertőzöttek számának napi átlaga: 3737 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -304
Nálam növekedés van minden nap, hogy jön ki a -304/nap?
10-18 836389 3274
10-19 837248 859
10-20 838916 1668
10-21 841277 2361
10-22 843825 2548
10-25 850513 6688
10-26 852214 1701
10-27 855339 3125
10-28 859378 4039
10-29 863419 4041
11-01 874630 11211 -
syberia
veterán
-
Sir Pocok
őstag
válasz
koncsik #36781 üzenetére
"Új fertőzöttek számának napi átlaga: 3737 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -304)
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: kb. 51 (a múlt pénteki adatokhoz képest +14)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2605 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi kb. 158-cal nőtt)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 299 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi kb. 7-tel emelkedett az érték)
Az első dózissal oltottak száma: 5 955 207 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi kb. +1649)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 736 378 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +1576)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 221 000 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +10 000)"
-
mozso
senior tag
válasz
grizlisandor #36787 üzenetére
Nekünk az iskolatársak szüleinek tapasztalatai azt mutatják, hogy nem érdemes várnod és méricskélned, a dupla oltottak (azt kapták amit te és kb. akkor), mind otthon fekszenek napok óta betegen. Elmondásuk alapján nem annyira kellemes és most már máshogy gondolják mit kellett volna tenniük az elmult hetekben.
-
grizlisandor
veterán
3. oltás felvéltelén agyalok, hogy lenne jó.
Tudtommal eddig még nem kaptam el a nyavaját, oltásom dupla Pfizer(05.10, 06.14). Gondoldom rajta, hogy a 3. oltást, előtte méretnék egy ellenanyagot azzal a céllal, hogy érdemes még húzni(legkésőbb második oltásra 6 hónap, ami január közepe) a 3. oltást vagy már szükségem van rá most?Corden, Whitelab és Synlab van itt a környéken.
Ha jól kerestem a topikban Whitelab-nál a "Komplex védettségi vizsgálat kell nekem, ami magában foglalja az Elisa IgG (N fehérje ellenanyag) és a Centaur (S fehérje ellenanyag) védettségi vizsgálatokat, így mindkét antitestet kimutatja" 15k-ért? Vagy elég egy IgG Corden-nél 8k-ért?
-
Sir Pocok
őstag
Angliából nem indulnék ki, eleve gyengébb oltással kezdték és korán. Plusz nincs még harmadik oltás.
Izraelben gyakorlatilag nincs COVID19 jelenleg.
-
Ringman
félisten
kapcsolódó:
Scientist Yaneer Bar-Yam explains why COVID-19 cases must come down to zero, and how to get therede sajnos ez scifi, pedig nem rettenetesen bonyolult dologról lenne szó.
-
mpo
veterán
válasz
Ringman #36771 üzenetére
Nálam a vírustagadó=laposföldhívő kategória.
Azt nem tudom, hogy az oltásellenes mire számít.
Hány évig kell megúsznia a fertőzést, számolni kéne azzal, hogy esetleg bele is halhat?
A járvány végét még nem látom, nehéz is lesz megszabadulni tőle, mert esélyt sem látok a 100%-os 3. oltásos népességre.
Bolsonarók, de Santisok meg mindig lesznek, a pozitív "nem kell maszk" okoska jogász is megemlítendő.
(Jogászok: Dr. Csisztu Zsuzsa, Dr, Zimány Linda, Dr. Sütő Enikő).
Sírjak vagy nevessek? -
A hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 5 955 207 fő, közülük 5 736 378 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 221 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három nap összesen 11 211 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 874 630 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 881 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 800 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 43 542 főre emelkedett. 2605 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen.
-
-
mozso
senior tag
Akartam volna kérdezni mielőtt elhúztunk reggel autós covid tesztre, hogy szerintetek ezen a héten is a közel 100% növekedéssel megyünk majd (esetszám duplázódás) vagy alacsonyabb lesz az esetszám.
közben meg is lett: 11 211 új eset ma. 299 lélegeztetőn, 2605 kórházban. :-(
-
Drizzt
nagyúr
válasz
junior11 #36766 üzenetére
Nyilván nem tudunk felelősen tanácsot adni a kérdésben, de amiket mérlegelni kell, ha esetleg eddig nem lettek volna a mérleg serpenyőiben:
- Maga a szívbetegség - főleg bizonyos típusai - hajlamosítanak a durvább Covid lefolyásra, ilyen szempontból valamilyen oltás szerintem nagyon ajánlott.
- Milyen más opciók vannak? Vektorosok szerintem nem lenne jobb a rizikó profil, talán a Sinot lehetne megfontolni helyette.
- Az allergia(, kivéve ha az oltóanyag valamelyik összetevőjére van), asztma, IBD tudtommal nem kontraindikáció Pfizer kapcsán, a meglévő szívbetegség talán aggasztóbb. De tényleg nem tudom, hogy ez önmagában növeli-e a mio-/pericarditis kockázatot, vagy lefolyást. Alapvetően 30 alatti férfiaknál van nagyobb kockázata az adott mellékhatások kialakulásának, bár általában enyhék szoktak lenni. De tényleg nem tudok róla, hogy meglévő kondíciók mennyire befolyásolják mindezt.
Szóval tényleg itt nem vagyunk orvosok, nem adhatunk semmiféle egészségügyi ajánlást, ennek tükrében olvass bármit, amit írunk.
Én azt mondom mindenképpen érdemes lenne az illetőnek oltás, azon érdemes lehet gondolkodni, hogy leginkább melyik. Én valószínűleg Pfizerre szavaznék, főleg ha két oltás a terv, de lehetne a Sino mellett is érvelni. Vagy esetleg Sino-Sino-Pfizer sor, de ez legalább 5 hónapos megvalósulási idővel jár. -
junior11
veterán
Tudom, persze, bár a doki szerint fiatalabb korban van rá nagyobb esély, hogy kialakul a myocarditis/pericarditis (bevallom, ettől parázok a legjobban, mert már így sem működik jól a ketyegő). Igen, itt Pfizer játszik, valamint ha jól tájékoztattak, a vérrögök nem is nagyon alakulnak ki mRNS oltás mellett, inkább a vektoros (pl. Janssen) esetében nagyobb rá az esély.
-
válasz
junior11 #36766 üzenetére
csak a pfizer játszik?
amúgy: nagyságrendekkel nagyobb a kockázata annak, hogy benyalod a vírust és az barmolja szét a szíved, mint az oltás miatti myocarditis. igen, az oltásnak is van ilyen kockázata, és igen, ha "rajtad van a kereszt" (fogékony vagy rá genetikailag), akkor megszívod, de ez 1:100000-hez vagy még kisebb esélyű, míg a vírusnál 2:100-hoz, hogy konkrétan meghalsz. (esetedben több a társparák miatt, de kevesebb, mert fiatal vagy, szóval meghagytam a 2%-ot)
-
Ringman
félisten
[link]
A budapestiek elsöprő többsége helyesli a kötelező maszkviselés elrendelését a tömegközlekedési eszközökön és a zárt terekben, sőt, még további korlátozó intézkedéseket is támogatna – derül ki a Budapest Brand megbízásából a Medián és a 21 Kutatóközpont által elvégzett 1000 fős reprezentatív felmérésből
[...]
A felmérésből látszik, hogy alapvetően nem a pártpreferencia határozza meg az emberek véleményét a szigorító intézkedésekről - az oltottság sokkal jobban befolyásolta a válaszok megoszlását. -
daneel_hu
addikt
Akkor úgy fogalmazom, hogy X milliárd vírust beadnak, ebből hamarabb elpusztítja az immunrendszer ezeket mint az első löketkör és/vagy más, esetleg harmadikra mRNS vakcina beadatásakor...
Ártani nem árt vele, de pár napra kiüti vele az immunrendszerét, és lehet jobban mint egy mRNS esetében (3.-ra) -
daneel_hu
addikt
"nem értem a kérdést. az egész ország összes lélegeztetőjének egy (jelentős) része még kihasználatlan, amik épp használatban vannak, azon idősek és/vagy oltatlanok lógnak. olyan hihetetlen ez?"
Igen mert valami rosszabbat akart hallani.
Ha túl jó a hír az a baj, ha túl rossz akkor az.
Ha túl jó akkor = hazudnak.ha túl rossz akkor = amatőrök, dilettánsok.
-
junior11
veterán
Sziasztok, szívbetegség (mellé allergia, asztma és IBD) esetén mennyire vállalható be 36 évesen a Pfizer oltás? Háziorvos nem javasolja, tüdőgyógyász igen, a kardiológus tartózkodik (lehetséges szívizom- és szívburokgyulladás, mint mellékhatás). Kinek mi a véleménye? Köszönöm.
-
Ezekiell
veterán
én fórumtudor alapon pont, hogy elutasítottam ugyanezt a kombót, miközben utazáshoz jól jött volna.
Igen jó eséllyel te többet tudsz, és felelősebb döntést tudsz hozni ez esetben, mint Petiminiszter... (de biztos kapott tanácsot az ország járványszakértőjétől, a kardiológus Merkelytől...)
-
daneel_hu
addikt
válasz
t72killer #36742 üzenetére
"Ha jól számolom, max 5napos lehetett az a booster, amikor beszerezte a vírust. okt21.-én írták, hogy felvette a 3.dózist és 10nappal később már tünetes volt."
Ha nem kap Janssent, valószínűleg még tünetei sem lennének.
Egy oltás pár napra szépen hazavágja az immunrendszert.
Nyílván így sem lesz baja. (szerintem) -
igazából nem tudjuk, hogy milyen alapon kapta a janssent, kár találgatni. ráadásul ideológiailag sem stimmel, eddig aztán abszolút nem reklámozták, nem keleti stb. mondjuk kíváncsi lennék egyébként, mert ugye én fórumtudor alapon pont, hogy elutasítottam ugyanezt a kombót, miközben utazáshoz jól jött volna.
-
-
Ringman
félisten
válasz
venember83 #36754 üzenetére
természetesen semmiképp sem a gyerekekre.
-
válasz
Ringman #36751 üzenetére
, abban reménykedünk rohadtul, hogy csak más gyereke fogja ezt a fajta védettséget élvezni. Nem véletlen kerítettünk egy olyan pici iskolát, ahol az egész intézmény összlétszáma 70 fő.
Ugyanilyen szakbarbársággal állnak a 3.dózis kérdéshez. A tűzoltásnak valót beadják, 50 felett+veszélyeztetetteknek, nehogy rájuk omoljon egy 2x oltott hullahegy, a többiek meg hordják ki lábon/nyűglődjenek a longgal.
-
Ringman
félisten
Safe traveling in public transport amid COVID-19
Mandatory wearing of masks and practicing social distancing with masks during peak hours reduced infection rates by 93.5 and 98.1%, respectively.
fontos megjegyezni hogy ez szimuláció/modellkísérlet, nem valós szituációk kiértékelése
nyilván a hazai tömegközlekedésben a távolságtartás nem fog menni, de
normális maszkkal (pl. ffp2, (k)n95) és helyes maszkhasználattal is 90%-os csökkenést is lehet hozni a tanulmány szerint. -
Ringman
félisten
válasz
t72killer #36745 üzenetére
a britek nagyon iránymutatóan járnak el (lásd még brexit): hogyan ne cselekedj.
kapcsolódó álláspont:
The JCVI Speaks: “Natural Infection in Children Could Have Substantial Long-Term Benefits On COVID-19 in the UK”
-
Drizzt
nagyúr
Sajnos eppen olyan orszag meg nincs, ahonnan vedekezes nelkuli, de 3 dozisos szamok lennenek. Izrael nem az, mert ott a teljes nyitast azert nem tartottak meg, maszkot esletszamkorlatot is elrendeltek. Viszont a 2 dozisos atoltottsag ott sem egetvero, 60% koruli. 1 dozis 67, 3 dozis 42. Maszkkal, letszamkorlattal ez eleg volt ahhoz, hogy rovid legyen a delta hullamuk a tobbi helyhez kepest. De azert az is latszik, hogy a harmadik oltas sem "golyoallo melleny", vagy "eletbiztositas". A halal kockazatat otodoli a 2 oltashoz merve. Ami az oltatlansaghoz kepest 25-50-es szorzo. Ugyanakkor a delta hullam megallitasanak szukseges, de nem elegseges feltetelenek tunik most. Az is lehet, hogy elegseges is, de ezt meg nem tudni. Mindenesetre ott peldaul nem bullshitelnek most sem, siman megmondjak az egeszsegugyi vezetok, hogy nem kizart, hogy fel ev mulva uj dozis, vagy ujfajta oltas kell majd.
-
UK-ben teljesen megszűntek a korlátozások, így szép lassan átmegy a népességen, ez várható kb mindenütt. Ahol gyengül az immunitás, mert pl távolodik a legutóbbi oltás időpontja, ott kopogtat. Márpedig az oltásokat korán kezdő országokban ez mostmár aktuális.
#36744: a g20-ak szóvá tették, hogy nem kéne vakcinák mentén vasfüggönyt eregetni, meglássuk mi lesz belőle.
-
válasz
t72killer #36742 üzenetére
A Szputnyikot az idén már nem fogják elismerni, avagy azzal kb. egyáltalán nem lehet utazni. (A kínaira legalább a WHO áldását adta, ez pár helyen jelent különbséget.) Amúgy ez már az oroszokat is zavarja, olyannyira, hogy megindult az orosz vakcinaturizmus Pfizerért Szerbiába, és Janssenért Horvátországba.
-
Nem tűnik olybá, mintha kezdenénk visszatérni a startvonalra? UK példája mintha azt mutatná, hogy a járvány védekezés nélkül nem nagyon akar elhalni, az oltás önmagában nem állítja meg. Ha jól számolom, náluk három hónap alatt, szép egyenletes elosztásban 4 millió ember fertőződött meg (ennyi pozitívat találtak), de az ONS felmérése szerint ennek legalább a duplája lehet a fertőzött. Ha marad ez a tempó, akkor két év alatt tényleg meg fogja kapni mindenki, és indulhat az újabb kör. Ez tulajdonképpen nincs is messze a nemrég publikált 16 havi ciklustól. (Tegyük hozzá, hogy egyes elemzők csökkenést prognosztizálnak, bár az ONS éppen tegnapelőtt jelentett 1,28 millió aktív fertőzöttet (ez egy héttel korábbra vonatkozik), ami Mo-n kb. a 200 ezres szintnek felel meg. A halottak heti száma elérte az 1100-at, azaz feltehetően már nem csak az iskolások között terjed.)
És úgy néz ki, az angol példa nem feltétlen egyedi: Norvégiában és Dániában is erősen emelkedett a fertőzöttek száma nem sokkal a teljes nyitás után (87% ill. 75% átoltottság).
Szóval, mintha a visszatérés a normalitáshoz kezdene egyre távolibbnak tűnni.
-
válasz
fokukac #36740 üzenetére
Ha jól számolom, max 5napos lehetett az a booster, amikor beszerezte a vírust. okt21.-én írták, hogy felvette a 3.dózist és 10nappal később már tünetes volt.
Ráadásul a Janssen lassan dolgozik, a cikkben amit már sokadjára linkelek, van 1, 15 és 29.-napi adat is (24.oldal).Mindezek mellett sztem is nagy hülyeséget csinált az utazgatás kedvéért. A fenti táblázat janssen+janssen adatpárja közelítheti a szputyin+janssen kombót és az igencsak gyér, az 1napos Pfizer+Moderna szintjét is csak a maximumán, kb 1 hónappal a booster után éri el.
Ráadásul ahogy megy a világpolitika, simán lehet, hogy 1-2hónap és elismerik a keleti oltásokat.
-
Vesa
veterán
válasz
fokukac #36740 üzenetére
Önmagában az, hogy tünetes, nem jelent semmit, mert az oltás a súlyos/halálos lefolyás ellen kell elsősorban. Delta ellen az eredeti vírusra fejlesztett oltások már gyengébben muzsikálnak a tünetes védelemben. Más kérdés, hogy a Szputnyikra Janssen egy finoman szólva érthetetlen kombó.
Talán ha nem ideológiai, hanem szakmai alapon működnének ezek az emberek, akkor a járványkezelés is jobban működne.
-
fokukac
nagyúr
látom, Gulyásnak bejött a szputnyikra a jansen...
(az egyetlen, amit nem ajánlanak ebben a kombinációban)
és ezeknek az embereknek kellene bizalmat építeniük, és meggyőzni azt a maradék 4 millió embert, hogy oltassák be magukat.... hitelesség a köbön.
-
Vesa
veterán
Lehet, hogy mótvá, én nem emlékszem rá. Jó hosszú study, amiben matematikai modelezéssel azt elemezgetik, hogy milyen covid járványhullámok várhatók a későbbiekben, az esetleges új variánsok megjelenésével. Elsősorban a fertőzőképességet növelő és/vagy az immunizációt megkerülni képes mutációk lehetőségét vették alapul.
"Our findings are in concordance with illustrative modelling of novel variants conducted by three academic groups in the UK contributing to SPI-M-O, which showed novel variants that either are highly transmissible or substantially escape immunity have the potential to lead to resurgences (in the absence of NPIs) that are larger than those seen in January 2021 in the UK."
"In summary, we have illustrated broad principles for the possible implications of the emergence of SARS-CoV-2 variants that have particular transmissibility and immune escape attributes. More transmissible or immune-escape variants may cause substantial waves of infection, even in the context of considerable vaccine-derived immunity. Indeed, a less-transmissible variant with (partial) immune escape could be revealed as NPIs are lifted, and cause an appreciable wave of infections, and even hospitalisations."
Annyira nem vidám a dolog...
-
válasz
Drizzt #36727 üzenetére
#36732: nekem egyébként a mutánshelyzet bűzlik nálatok. Ugye szekvenciálás tavasz óta nuku, néha magánban analizálva megjelenik egy-két igencsak érdekes állatfaj(!!!)
-
Alarikman
senior tag
Bocs, ha nem olvasok vissza. De mi ez az agyatlan külön kommunikáció:
Egyszer ezt hallja az ember, hogy a kórházban ápolt betegek 45%-a Pfizerrel van oltva.
Máskor meg azt mondják, hogy az oltottak 1%-a kerül kórházba (ami propaganda SZVSZ).
Mi van itt? Közben az indexen a wuhani kínai "ellenes" labor szökevény cikkek is vannak. Na, most mi van?[ Módosította: Parci ]
-
Sir Pocok
őstag
Az a baj, hogy a KOVIDŐK-ben elhangzottak alapján erre Jakabék se számítottak....
Az elmondásuk alapján az a helyzet, hogy rohadtul nem lehet tudni, mi lesz a negyedik hullám kimenetele. Az biztos, hogy ez a tömegközlekedési maszkviselés semmire nem lesz elég.Kíváncsi leszek a holnapi számokra... Egyáltalán lesz adatszolgáltatás?
-
-
Vesa
veterán
válasz
Drizzt #36727 üzenetére
Hát, ha fosna az mRNS-től, akkor inkább sinot kért volna. A vektor is új tech, csak nem lipidburokban van az RNS kód, hanem egy vektorvírusban. Mondjuk amilyen szinten ezek tudományos analfabéták, nem hinném, hogy ilyen összefüggések miatt döntött. Valami konteót olvasott valahol gondolom. Vagy tényleg az utazási probléma, még akkor is, ha politikus (nem minden esetben utazik politikusi minőségében)
Az oltásokkal kapcsolatban is sz*rul kommunikálnak, mivel delta tünetes lefolyás ellen már semmi nem véd olyan jól, mint a vuhani esetén. Ki kellett volna hangsúlyozni, hogy a súlyos és halálos kimenetel ellen kell az oltás.
-
Drizzt
nagyúr
Oszinten? Nem tudom, mivel ilyen kombora semmilyen hatekonysagi adat nem ismert. Sajnos varhatoan nem is lesz, mert ennyire egzotikus kombo kabe csak itthon van, transzparencia itthon meg nincs. Elsosorban erdekessegkent irtam, mivel minden masodik olvaso megkerdezte volna, hogy miket kapott. Vannak szakemberek akik szerint a legertelmetlenebb kombinacio.
Egyebkent a hirben inkabb erdekesebb, hogy: fiatal, haromszor oltott es tunetes. Persze nem valoszinu, hogy lesz komolyabb baja, de azert minimum erdekes lesz igy kiallnia a nep ele, hogy csak az oltas vedhet meg, a maszk nem.
-
válasz
Ringman #36723 üzenetére
Nincs rá bizonyítékunk, mert nem léteztek akkoriban még tesztek, de 2019/20 karácsony-szilveszterét Franciaországban töltő, antivaxxer ismerősöm 3-4hétig tartó elég durva légúti nyavajával jött vissza, önkéntes karanténben élt amennyire lehetett. Nem gyanakodott akkor még covidra, csak a ronda köhögős nyavaját nem akarta elterjeszteni a baráti körben. Azóta esküszik rá, hogy covidos volt, az azóta lezajlott hullámokat fertőzés nélkül végigbulizta. Nemrég dokumentálva ténylegesen elkapta, pozitív teszt, azt mondja nagyjából ugyanazok a tünetek, mint annakidején, semmivel se enyhébb. Ezutóbbi mondjuk azt is jelenti, hogy nem találkozott újabb adag vuhanival vagy alfával menet közben, amik boosterként funkcionálhattak volna a feltételezett eredeti fertőzésre.
-
mozso
senior tag
válasz
Drizzt #36720 üzenetére
Nem számítottak arra, hogy 2021 közepén kikiáltott győzelem után a coviddal még foglalkozni kell idehaza.
Többen hittünk mi is abban, hogy az angol verzió után nyugi lesz, de nem lett, jött a delta. Ezt mi tudtuk már június végén itt a topikban.
A hazai (fő)vezérlőknek nincs terve a delta ellen, nem volt betervezve sehol sem, hogy foglalkozni kell majd vele. Most agyalnak, mi legyen. Közben pedig jönnek az áttöréses fertőzések ott is, hiszen a vírus nem kéri el a személyidet vagy a parlamenti belépődet, mielőtt támad.
-
BlackV
őstag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alarikman #36716 üzenetére
Bármilyen kombót lehet, csak vannak amik nem ajánlottak. Az oltóorvosnak kell eldöntenie, hogy neked mi ajánlott, neked meg ha mást akarsz, el kell neki mondanod és megérvelni, hogy miért.
Most direkt megnéztem a 21-i kormányinfó felvételének releváns részét. Onnan kb. úgy tűnik, hogy fosik az mRNS vakcináktól. De azért lehet csak a szabad utazási kártyára ment rá.
[link]
Itt találsz a kormányinfóra linket, 1 óra 48 perctől jönnek az ezzel kapcsolatos kérdések fel.Ellentmondásos érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban. Az szinte biztos, hogy ez a kormány stratégiájának a hitelességét kártyavárként omlasztja össze. Ugyanakkor viszont semmi reményem nincsen abban, hogy az emberek emiatt majd épp a tudomány felé fognak fordulni, nem még inkább a konteók felé. Szomorú az egész, de az ilyesfajta blama mindvégig benne volt ebben a kommunikációs bullshit tengerben.
-
-
Ringman
félisten
Anti-spike antibody response to natural SARS-CoV-2 infection in the general population
[link]
A latent class model classified 24% of participants as ‘non-responders’ not developing anti-spike antibodies, who were older, had higher SARS-CoV-2 cycle threshold values during infection (i.e. lower viral burden), and less frequently reported any symptoms.
[...]
We found 24% of participants did not seroconvert after testing PCR positive. However, if we restricted to participants with strong evidence for a true-positive PCR result (Ct ≤ 32, ≥2 genes detected), a lower proportion, 595/5230 (11%), did not seroconvert
---
viszont ha kialakul védelem, az tartós lehet:
The estimated anti-spike IgG half-life was 184 days, being longer in females and those of white ethnicity. We estimated antibody levels associated with protection against reinfection likely last 1.5-2 years on average, with levels associated with protection from severe infection present for several years. These estimates could inform planning for vaccination booster strategies.---
innen:
[link] -
Sir Pocok
őstag
Most hallgatom Winkler Robiék PODCAST beszélgetését. Ő is COVID-os lett 2 Sputnyik és egy Pfizer után, a kislányától kapta meg. Azt mondta, hogy hőemelkedése van és folyik az óra egyelőre.
-
-
Drizzt
nagyúr
[Koronavírusos Gulyás Gergely]
„A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus-teszt pozitívnak bizonyult” – olvasható a Miniszterelnökség vasárnap közzétett sajtóközleményében."Gulyás három adag oltást is kapott, ennek ellenére produkált pozitív tesztet, de komoly tünetei nincsenek."
De persze maszk az nem kell... Oltásai: 2 Szputnyik, meg egy Jansen. Bár utóbbi óta még nem telt el két hét.
-
tessék, urak, itt egy nem túl jó oltás. 30 év meló után, 4 adagos, 30%-ban véd a súlyos lefolyástól
https://index.hu/techtud/2021/10/31/who-oltas-malaria-vakcina-gyermek-halal/
-
Drizzt
nagyúr
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #36704 üzenetére
nagyságrendi eltérés lehet a hivatalos és a valós számok között:
[link]In a recent preprint, we presented our own estimates of excess deaths. These align well with the other estimates. Our central estimate for the period from April 2020 to June 2021 is 3.8 million deaths – but we also present optimistic and pessimistic estimates ranging from 2.8 million to 5.2 million.
Much of the variation reflects different scenarios for how the pandemic might have affected levels of death registration. We’ll discuss this further below, but even the lowest estimate means that India has experienced a mortality crisis not seen since its independence.
One thing is very clear: official COVID-19 deaths greatly underestimate the horror of the pandemic. Excess deaths are between 7- and 13-times higher. -
-
Ringman
félisten
érdemes megnézni a korlátozásokat is, ill. már pár hónapja az indiaiak kétharmadának volt antitestje, de biztos azoknak nincs köze a vírusterjedéshez.
szerk:
pl. ez nem lockdown light volt (másik tartomány, de a lényeg kb ugyanaz): [link]It is a result of explicit policy choices, like Assam's total containment zones, or Uttar Pradesh's reward system for paying villages that have the fewest confirmed COVID-19 cases.
---
Inter-district movement of people allowed across the State Sans Guwahati, dated 17-08-21
[link] -
Vesa
veterán
Az eleve konteó -és ezen a hír sem változtat-, hogy a vírus laborból szabadult el. A hír annyi, hogy az USA finanszírozott víruskutatásokat egy kínai laborban. Pont ennyit jelent az egész. Emellett finanszíroz még hatezer másik kutatást számos más országban, ahogyan megteszi ezt szinten minden más fejlett ország is. A Pécsi 4-es szintű víruslaborban is folynak kutatások az Ebolától kezdve a Nipah vírusig mindenfélével, és nyilván van a projectek között olyan, amit más ország, más egyetem, vagy az EU pénzel. Akkor ha itt hibáznak Jakabék és elszabadul valami sz*r, ki lesz a felelős? Az EU? A másik egyetem? Nyilván nem, a Pécsi víruslabor lesz a felelős első körben, ha pedig az ország vezetése Csrnobilosat játszana és elkezdené tagadni a problémát, mint ahogy azt kína tette covid ügyben, akkor a helyzet eszkalálódása másodsorban egyértelműen Magyarország sara lenne.
Syberiánál ez azért lenne így érdektelen, mert ebben semmi összeesküvés nincs, csak simán a mindennapos folyamatok és egy szögegyszeű emberi hanyagságból bekövetkezett baleset lenne a történet. Az pedig nem elég izgi, mindenképpen kell mögé valami "nagy megfejtés" is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest