Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
"Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a határőrök a EU által jóváhagyott vakcinákat (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Covishield és Johnson & Johnson) fogadják el, továbbá azzal is, hogy legalább tíz napnak kell eltelnie a második oltás után."
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mpo
veterán
Bizonyos munkakörben eü. alkalmassági vizsgálatok kellenek, néhol rendszeresen.
Aki táppénzre megy, (mert beteg), az hogyan titkolja el a munkáltató előtt?
Az, hogy mi a betegséged, az magánügy, de a beteg állapot az nem.
Az oltott vagy oltatlan, ezt a kérdéskört nem érinti.Ha érted, akkor már elavult.
-
senior tag
A munkaadó továbbra sem fér hozzá az általános egészségügyi adataidhoz, viszont bizonyos munkáltatók bizonyos adatokhoz (ami a foglalkozás betöltéséhez szükséges), eddig is hozzáfértek. Pl. orvosok számára több (nem Covid) oltás is elő van írva már régóta. Vagy régebben (most nem tudom), tanároknak kötelező volt évente tüdőszűrésen részt venni. Szóval most csak annyi történt, hogy a Covid oltás meglétét nyilvánították olyan egészségügyi adatnak, amelyhez bármely munkáltató hozzáférést kap(hat).
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
addikt
A munkáltatónak "jogot" adtak hogy számon kérje a munkavállalót hogy oltva van-e, na de az alap jog meg kimondja hogy az orvoson és a páciensen kívül senkinek semmi köze a másik egészségi állapotához.
Remélem jól írtam, illetve érthető e amit szeretnék kérdezni, hogy ezzel a dologgal semmissé lett téve az a joga az embernek, hogy az egészségügyi állapotát számon kérje egy 3. fél (amúgy van ilyen alap joga az embernek)?UI: Csak mint kérdés merült fel bennem, engem nem érint ez a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
Igen, voltam már covidos és be is vagyok oltva.
Asbee: nálunk a 2. vagy 3. hullámban is ugyan ez volt az eljárás. HO bejelent valahová tesztre, és megírja hogy menj ide vagy oda ekkora. Vagy mentő (olyan szar nem volt hogy ne tudjunk elmenni).
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
lafaty80
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #35966 üzenetére
Érdekelne, veled mi helyzet azóta?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Drizzt
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #36487 üzenetére
Nem tudom, resen kell lenni. En Egerben tapasztaltam ezt, amit irtam. Amugy itt kimondottan sokan voltak az oltoponton most. Akik itt Modernara kertek a Modernat, azoknak elmondtak, hogy abbol felest adhatnak, vagy teljes Pfizert esetleg, ha ugy dontenenek inkabb. Nem tudom, hogy korabban mashol szimplan csak nem mondtak, vagy nem ezt kovettek.
I am having fun staying poor.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz venember83 #36464 üzenetére
Igen, a Moderna hivatalos booster dose ajanlasa 25 ml, az eredeti 50 ml. Engem inkabb az lepett meg, hogy ezt Magyarorszagon is kovetik, elegge unortodox modszerekhez szoktunk errefele oltasok ugyeben.
-
t72killer
titán
Azért ennél nagyobb katasztrófát is átéltünk már. Nyakunkon a delta, ha holnaptól 10x annyit tesztelnének, mint eddig, az se lenne túl sok és december még rengeteg idő egy exponenciális görbe alatt - tessék elhasználni!
-
pit stop
addikt
Reggel háziorvos felhívva: elküldene tesztre, de a hosszú hétvége miatt egy időpont sincs (Főváros és Pest megye)
Ún. járvány kezelés és kontakt kutatás
Szóval nem kell aggódni, javulnak majd a számok... (Legalábbis a statisztikában)Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
titán
Lejárat előtti Covid-teszteket adott a háziorvosoknak a kormányhivatal
Olyan kínai gyártmányú Covid-teszteket küldött szét a háziorvosoknak a légúti panaszokkal érkező páciensek gyorstesztelésére a fővárosi kormányhivatal, melyeknek december elején lejár a szavatossági idejük – tudta meg a 24.hu.
Az általunk megkérdezett orvosok furcsának találták, hogy az új feladat elvégzéséhez nem új eszközökkel, hanem olyanokkal látták el őket, amelyek még a delta variáns megjelenése előtti időszakból származnak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kékes525 #36409 üzenetére
"A longkovid az már más, mert ott már károsodás van, azt kellene visszafordítani."
Az állítás az, hogy minden fertőzés esetén van károsodás. A long esetén vagy arról van szó, hogy kiterjedt, vagy arról, hogy enyhe ugyan, de pont valami olyat károsított, ami fontos és/vagy nehezen helyettesíthető.
Utalnék az IQ-s vizsgálatra, ami azt mutatta, hogy az enyhe vagy akár tünetmentes fertőzés is szinte mindig az IQ szint csökkenését okozza. Ez nem feltétlen jelentős (1-2 pont), azaz a hétköznapi életben nehezen kimutatható, a páciens gyógyult, visszamehet dolgozni, nem felejtett el autót vezetni, stb. De nem jelenti azt, hogy nincs jelentősége. (Mondjuk amikor két másodperccel később esik le, hogy a keresztutcában várakozó teherautó, aminek a sofőrje meredten bámul az ellenkező irányba, ki fog hajtani elénk, amint a szembejövő elhaladt. Vagy amikor egy ponttal maradtunk el az egyetemi felvételi szinttől.) És továbbra is izgat, hogy mi lesz a tizedik "szezonális" covid fertőzés után: 10 pontos IQ csökkenés sem lesz feltűnő?
#36407 Kékes525 "Három [gyógyszer] is van. Nem csodaszerek, de sokkal hatékonyabbak, mint amik eddig voltak. Jövőre pedig nagyon sok lesz."
A covid-dal pont az a gond, hogy amikor a tünetek megjelennek, akkor már késő: akkor már elszaporodott a szervezetben (és már tovább is adta a fertőzést). Szóval a gyógyszeres kezelés megakadályozhatja a súlyos vagy végzetes kimenetelt, de nem fordíthatja vissza az addigi károkozást. Hacsak mindenki nem covid teszttel indítja a reggelt.
(Egy korábban olvasott cikk szerint (most nem találom) mi, felnőttek már soha nem leszünk igazán védettek, esetleg a fiatal gyermekek talán: gyermekkorban minden fertőzés új, ezért azonnali immunreakciót vált ki, és tartósabb hatású (a szervezet feltételezi, hogy a kórokozó a környezet része, folyamatosan figyelni kell rá). Felnőttkorban a szervezet már "nem számít" egy alapvetően új típusú kórokozóra, és ezért reagál megkésve, és még akkor is azt feltételezi, hogy ez egy egyszeri, rendkívüli esemény lehetett. (A cikkben nyilván nem ilyen pongyolán fogalmaztak, de talán érthető.))
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Kékes525
félisten
válasz BlackV #36461 üzenetére
"Pont, hogy azoknál figyeltek meg erős és tartós immunválaszt, akiknek középsúlyos vagy súlyos megbetegedésük volt."
Sejtes immunválasz esetében. Azonban a gyors válaszhoz nagyon magas neutralizáló antitest szám kell, mert mire a memória sejteket az immunrendszer "felébreszti", addigra elhatalmasodhat a betegség. Ezért tapasztalunk relatíve sok áttöréses fertőzést.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
venember83
nagyúr
válasz Drizzt #36462 üzenetére
Ugyanez a gyakorlat Romániában is, fél Modernát adnak harmadik oltásként az esetleges mellékhatások felmerülésének a mérséklése érdekében. Tudtommal itt alapértelmezetten nem kombinálják az oltásokat, bár AZ oltások után lehet kérni Pfizert vagy Modernát, igaz, itt csak AZ, Pfizer és Moderna volt csak elérhető a kezdetektől, kínai vagy orosz vakcina nem érkezett.
-
BlackV
őstag
válasz Drizzt #36462 üzenetére
Engem meg jól átvertek. Múlthét csütörtök délelőtt voltam a Synlabnál vérvételen. Most péntek van, még mindig sehol az antitest eredményem. Már több, mint egy hete várok rá, hogy eldönthessem mennyire égető az oltás. Tudom le kéne szarni és beugrani a honvédba egy pfizerre, hétvégén ki is tudnám pihenni. De ha már egyszer voltam vérvételen, csak meg kéne már várni..
Írtam a csygalabnak egy olyan lebaszó e-mailt, hogy még én is belepirultam.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
No, oltoponton vagyok, megkaptam a teljes adag Modernat. Erdekesseg: akik ket Modernat kaptak, azoknak fel adagot adnak, vagy teljes Pfizert. Azt a lelkemre kotottek, hogy a fel orat varjam ki mindenkepp, miutan mondtam, hogy laboreredmenyeim alapjan valoszinuleg van hisztamin intoleranciam.
-
BlackV
őstag
válasz Kékes525 #36437 üzenetére
Amikor súlyos fertőzés van, a szervezet nagyon legyengül, így az immunrendszer is és ezért nem tud erős immunválaszt adni minden esetben.
Itt meg egy kicsit én csóválom a fejem, nem mintha ez bárkit is meg kellene, hogy hasson.
Pont, hogy azoknál figyeltek meg erős és tartós immunválaszt, akiknek középsúlyos vagy súlyos megbetegedésük volt.Az enyhe és tünetmentes után gyengébb és kevésbé tartós. Az ezekben a csoportokban mért antitest szint különbségek, hamar egymás mellé romlottak.
LancetDe a lényegen amit mondasz nem változtat, hogy a fertőzés utáni védettség random.
(A középsúlyosaknál és súlyosaknál nem random, hanem jellemzően erős és tartós, de ott meg akit egyszer már ennyire megmart a kígyó, annak valami oka van, tehát veszélyeztetettnek tekinthető szerintem.#36372 Parci:
ez azért így nagyon nem lesz oké hosszútávon, nem lehet folyamatosan fenntartani a magas antitest szintet, nem erre van berendezkedve az emberi szervezet
Ez engem is érdekelt. Egyszer utána mentem, már nem emlékszem a pontos számokra, de az ilyen 40k igg szintek is valami 2 nagyságrenddel kevesebb volt, mint amennyi antitestet egyetlen nap leforgása alatt termel a szervezet. Tehát biztos, hogy elfér. A megfontolás tárgyát szerintem inkább az jelenti, hogy az oltás megterhelő a szervezet számára.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Továbbra is akkor lehet érdemben előre lépni, ha oltott nem tudja oltottnak sem átadni. Ez pedig vuhani cuccal csak púposra töltött antitestkészlettel, esélyesen csak booster után pár hónapig működik.
#36452: egyszerű: két egyéb okokból is ellenjavallott tevékenységet kellett csak visszafogni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Fertőzés +2 oltásról beszéltem"
Én is pont erről beszéltem. Minden plusz antitest rendkívül jó és fontos a delta ellen. Nincs maximális antitest szám, ami biztosan elég, mondta Jakab. Én is ezt állítom.
"Azt hogy ingatta a fejét azt bele lehet magyarázni."
Javaslom nézd meg újra. Másrészt elmondtam az immunológiáját is, azt is olvasd át.
"Továbbra sem értek egyet a mindenkinek hasraütés szerű 3-ik oltással. "
Ehhez jogod van, de attól még nem biztos, hogy igazad is van.
-
senior tag
válasz Sir Pocok #36445 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 4041, változás(1): +1493 (+58.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 19594 (átlag: 2799.1), változás(2): +8884 (+83.0%) | incidencia: 310.2
Új halálos áldozatok száma: 37, változás(1): +13 (+54.2%) | elmúlt 7 napban összesen: 237 (átlag: 33.9), változás(2): +96 (+68.1%) | incidencia: 3.9
Új mintavételek száma: 23069, változás(1): +3239 (+16.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 134254 (átlag: 19179.1), változás(2): +25031 (+22.9%)
---
Kórházban: 2130, változás(1): +897 (+72.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1834.2, változás(3): +773.6 (+72.9%)
Lélegeztetőgépen: 230, változás(1): +61 (+36.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 203.8, változás(3): +56.0 (+37.9%)
Tesztpozitivitás: 17.52%, változás(1): +4.67% (+36.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 15.26%, változás(3): +4.88% (+47.1%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napbanKevés a teszt, ami jó hatással van az esetszámra, csak a pozitív tesztek aránya néz ki ilyenkor rosszul. Mintha csökkenni kezdene a növekedés üteme, visszamentek a százalékok 100% alá.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz t72killer #36443 üzenetére
Nem áll ellentétben, csak valamiért mindenki az egyénre koncentrál. (Azaz mindenki le van tojva, csak az érdekes, hogy én legyek védett, meg a gyereknek ne legyen semmi baja.) Ami számít, az az átoltottság: ha a gyermekek is oltva vannak, akkor ezzel a járványt lehet visszafogni, és abból mindenki profitál. (Oké, ilyenkor a közösségre koncentrálunk, és az egyén van letojva. Mindent nem lehet.)
-
mozso
senior tag
Az utolso 2 napra 10-15%-al felulbecsultem a szamokat. Az a baj, hogy a tesztek szama is total rapszodikus es ha tobb a teszt (vagy kevesebb) akkor a talalt betegek szama is ugral. Illetve jon majd egy pillanat amikor a tesztelesi kapacitas limitalni fogja a megtalaltakat.
Arra leszek kivancsi, hogy jovo heten is a 75-90-% novekedes lesz-e a szamokban vagy ennel alacsonyabb
-
Soulfly842
addikt
10%-ot ugrot durván a kórházi kezelésre szorulók száma 1 nap alatt..
Itt Nyíregyhán rengeteg mentőt hallani most már. Kezdődik. A korlátozások +2-3 hetet jelentenének a javulásban, de ezek szerintem ahhoz elégtelenek.
Ha a növekedés üteme így megy tovább, akkor 2-3 héten belül 10 K felett lesz a napi új fertőzöttek száma, s elkezdhetjük újra számolgatni lassan az ágyakat.
-
t72killer
titán
-
Asbee
veterán
válasz Drizzt #36442 üzenetére
Aki már átesett a víruson, nem csak az antitest számának van jelentőssége. Nem véletlenül vált ki ennyivel intenzívebb választ azt oltás, brutál magas antitest számokkal. Ahogy tanulmányok is mutatják csak előny az elnyújtott oltás ott. Jó lenne valami tanulmány erre, hogy a gyakoribb, mennyivel ad jobb védelmet annál, mintha tovább van nyújtva. Már ha így van.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Soulfly842 #36441 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 4041 (az előző naphoz képest +2)
Új halálos áldozatok száma: 37 (az előző naphoz képest -8)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2130 (az előző naphoz képest +160)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 230 (az előző naphoz képest +26)
Új mintavételek száma: (az előző naphoz képest +)
Az első dózissal oltottak száma: 5 950 259 (az előző nap közölt adatokhoz képest +3174)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 731 651 (az előző nap közölt adatokhoz képest +3626)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 191 000 (az előző nap közölt adatokhoz képest +27)Mozso: A modelled és valóság között mennyi lett az eltérésed a héten?
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
t72killer
titán
"a mellékhatások közül szinte mindig kimarad az árvaság"
Ez pont ellentétben áll a felső bekezdéssel, bár gyerekoltásokkal még nincs ilyen mérés: a gyerekek Vuhani(!) oltása igen valószínű nem fogja visszafogni az iskolai fertőzéseket/azt hogy a gyerekek hordozóvá váljanak.
-
Drizzt
nagyúr
En ezzel ugy vagyok, hogy amikor eppen jelentos jarvany van, akkor annak az elejen erdemes oltani, majdnem mindegy hanyadikat, vagy hany fertozesre. Minel tobben vannak top antitest szinten, annal rovidebb lesz a hullam es kevesebb az aldozat. Az eselyeidet semmikeppen nem rontja, a mellekhatasok meg annyira nem veszesek. Foleg, hogy most nem kell "kompromisszum" vakcinakat hasznalni.
But now for something completely different:
Izraelben tegnap ment 10K ala az aktiv fertozott(, ma mar 9000-nek az aljanal van), a sulyos is egyre kozeliti a 200-at. Szerintem e melle leteve a UK "hullamot" nem nagyon marad kerdes a harmadik oltas ajanlasa altalanossagban.I am having fun staying poor.
-
Soulfly842
addikt
A beoltottak száma 5 950 259 fő, közülük 5 731 651 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 191 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 4041 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 863 419 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 37 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 729 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 797 910 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 34 780 főre emelkedett. 2130 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 230-an vannak lélegeztetőgépen. A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak.
-
senior tag
Jabs do not reduce risk of passing Covid within household, study suggests
(Avagy az oltás nem csökkenti a Covid háztartáson belüli átadásának esélyét, veti fel egy tanulmány. (A cikkben van link a Lancet-re, meg egy jó hosszú PDF-re, ezeket nem linkelem külön.) Kis minta. Oltottak 25% eséllyel kapják el, míg oltatlanok 38%-kal. (Persze nem egyforma mértékben lesznek betegek.) Már három hónappal a második oltás után is megfigyelhető a fertőződés esélyének növekedése. Fentiek fényében a gyermekek oltása járványügyi szempontból is fontos lehet.)#36436 viharhozo A gyermekek oltásánál a mellékhatások közül szinte mindig kimarad az árvaság. (Avagy a gyermek akár tünetmentesen viseli a betegséget, csak a családja hal bele.)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ex fertőzötteknek sok esetben már a MÁSODIK dózis sem kell, itt egy példa.
Illetve valószínű kell az, csak sokkal később - harmadik meg pláne.[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Kékes525 #36437 üzenetére
Fertőzés +2 oltásról beszéltem. Egyáltalán nem biztos, hogy ilyen esetben szükséges rohanni a 3-ik oltásért. Azt hogy ingatta a fejét azt bele lehet magyarázni. Nem szólt hozzá, megtehette volna. Ezt a csoportot nemzetközi szinten, kutatásokban is külön kezelik, és jobb védelemről beszélnek. Továbbra sem értek egyet a mindenkinek hasraütés szerű 3-ik oltással.
-
Kékes525
félisten
Nem, nem értettek egyet. Ezt Szekanecz mondta és Jakab ingatta a fejét jól látható módon arra, hogy a fertőzés mindig erős antitest titert váltana ki. Ebben is igaza van. Amikor súlyos fertőzés van, a szervezet nagyon legyengül, így az immunrendszer is és ezért nem tud erős immunválaszt adni minden esetben. Azaz nekik is szükséges a 3. oltás.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
Ahogy neztem, a magyar sajto csak addig ert el, h Amerikaban engedelyeztek az 5-11 ev kozti korosztaly oltasat. Azert ez kozel sem olyan sima liba, mint az eddigiek. Washington Post.
This is a much tougher one, I think, than we had expected coming into it. The data show that this vaccine works and it’s pretty safe … And yet, we’re worried about a side effect that we can’t measure yet, but it’s probably real. And we see a benefit that isn’t that same as it is in older patients.
…It’s a very, sort of, personal choice. If I had a child who was a transplant recipient, I would really want to be able to use a vaccine. And there are certain kids who probably should be vaccinated. The question of how broadly to use I think is a substantial one. And I know it’s not question, and I know we’re kind of punting that to ACIP.
But I do think that it’s a relatively close call. As Dr. [Ofer] Levy just said, and Dr. [Hayley] Gans said, it really is going to be a question of what the prevailing conditions are. But we’re never going to learn about how safe this vaccine is unless we start giving it. That’s just the way it goes. That’s how we found out about rare complications of other vaccines like coronavirus vaccine. And I do think we should vote to approve it.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
Kékes525
félisten
válasz syberia #36431 üzenetére
Tudsz olyan gyógyszerről, ami nagy hatékonyságú, de nincs mellékhatása? A Molnupiravir nem cukorka, amit nyakra főre lehet majd szedni. Hosszútávú szedésre a fertőzés megakadályozása érdekében nem jó, arra van a vakcina, de néhány napig igen, amikor a vírus a reprodukciós fázisban van és ezzel megakadályozzuk a betegség súlyosbodását. Kockázat-haszon profilja miatt nagyon jól használható.
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
Üdv,
Követem a topicot de elmesélném kis kálváriám, hátha tudtok olyat mondani ami segít.
Előző hét kedden klasszikus megfázásom volt: torok fájdalom és orrfolyás. Ez tartott egy hétig, sokszor étvágytalan is voltam. Most kedden dokit kértem nézzen meg, kicsit köhögtem is de tüdőm tiszta, lázam sose volt (btw nátha esetén nem veheted le maszkot nála, így torkod se nézi meg). Fasza jobban leszek.
Kedd este rosszul aludtam, szerdán már semennyit se (ilyen nem volt harminc egynéhány évem alatt).
Csütörtökön láz, normál 35,5höz képest 38,5 (érdekes hogy izzadás egyáltalán nincs)Korábban voltam covidos, majd 5 hónapja kaptam Janssent is (most akartam felvenni másik oltást). Covidnál elment szaglásom egy időre, most azzal nincs gond.
Péntek reggel kérek persze tesztet de úgy érzem nem covid lesz.
Ha mégis, akkor
- basszameg elkaptam, és sokkal jobban megviseli mint elsőre
- ha nem az akkor is basszameg ki fog a covid alatt diagnosztizálni egy hosszú hétvégénSokat iszok, de lassan két hete, meg C vitamin, lázcsillapító. Elég szarul néznek ki következő napok, de legalább kiírtam magamból.
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
syberia
veterán
válasz Kékes525 #36407 üzenetére
1. Molnupiravir (ez "dedikált" a koronavírus ellen!)
A mutagén ribonukleozidok széles körű vírusellenes szerekként működhetnek. Aktív ribonukleozid -trifoszfát formává bomlanak le, és az RNS -vírusok genomjaiban koncentrálódnak a vírusreplikáció során. A β-D-N4-hidroxi-citidin (NHC, a molnupiravir kezdeti metabolitja)> 100-szor aktívabb, mint a ribavirin vagy a favipiravir a SARS-CoV-2 ellen, a mutagenezis szintjével összefügg a vírusellenes aktivitása . Az NHC gazdasejt -mutációs aktivitást is mutatott egy állati sejttenyésztési vizsgálatban.
Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a rendkívül aktív mutagén ribonukleozidok kockázatot jelenthetnek a gazdaszervezetre nézve.
The Journal of Infectious Diseases, Volume 224, Issue 3, 1 August 2021A Merck kísérleti vírusellenes gyógyszere, a molnupiravir nem mutatott "szignifikáns hatékonyságot" a COVID-19 okozta megbetegedéssel szemben. [link]
Genotoxicitás is feltételezhető a hatásmechanizmusból (mutagén) kiindulva
2. A fluvoxamin tényleg jó, klinikai hatékonyságot mutató SSRI
(#36410): Sok idős a médiából kiindulva most azt gondolhatja, hogy a harmadik után már olyan védett mint az amerikai elnök a Fehér Házban, tehát nem figyelnek annyira oda annyira a távoságtartásra stb..
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
senior tag
válasz #86564352 #36428 üzenetére
Ez a brit harmadik hullám. Akarom mondani fűrészfog.
(forrás)
Én inkább úgy kommentálnám, hogy a britek (az oltási programjuk mellett) tavasszal rendkívül szigorú korlátozásokat tartottak még életben, amit követett a fokozatos nyitás politikája, ami július közepén kulminált abban, hogy lényegében eltöröltek minden korlátozást, egyedül a tesztelés-karantén páros maradt meg belőle, és a nagy szabadság azóta is tart. (Bár Borisz a minap állítólag maszkban jelent meg a parlament alsó házában, szóval ki tudja mit hoz az jövő.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
törölt tag
Eddigiek alapján nekünk itt nyáron nincs félnivalónk. Májusban lement a görbe. Az én elméleteim a brit, EU, USA nyárról:
A brit "nyár" az nem olyan nyár. Plusz nekik júliusban még iskola, brit harmadik hullám görbe gyanúsan összecseng ahogy tavaszi szünet után visszamentek és júliusban még jártak. Plusz ők tesztelnek sokat, plusz az hogy az oltási stratégia miatt sok volt a csak egy dózisos, foci buli is. Boris egyébként se a fertőzött görbét nézi, hanem a halottakét, azt tartották a britek valamilyen szinten.
USA-ban tarolt a delta több államban, nagyon kedvezett a vírusnak, a sok antivaxxer antimasker tudjuk főleg melyik államokban, és ott a nyár se segít talán, csak elméletem hogy főleg délen ott a légkondis házból légkondis kocsival mennek a légkondis boltokba, tehát sokat vannak zárt légtérben sokan oltatlanok. Amíg Európa teraszozik a szabadban és izzad 35 fokban, amíg a vírust öli az UV. EU többségében azért olyan 60-70% átoltottság volt nyáron, USA-ban a terhelt déli állomokban inkább csak 50% volt?#36425
Érdekes taktika, öngól, remélhetőleg más játékosok tanulnak belőle.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kékes525 #36406 üzenetére
"Tavasszal és ősszel fertőz"
Nálunk egyelőre annyi látszik, hogy nyáron nem volt járvány. Ez eddig két nyárra érvényes, de nem vennék mérget a harmadikra. USÁ-ban mindkét nyáron volt hullám, ha jól emlékszem. Britnegyedikharmadik hullám május közepén kezdődött és július második hetében érte el az első csúcspontját. És egyszer végignéztem az egyik brit járványmodellt (a négyből), és a szezonalitás abban egy 0,2-es faktort kapott. (Télen 1,1-gyel szorozták a terjedést, nyáron 0,9-cel.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
Most én mondom, hogy ízirájder bro', egyelőre úgy tűnik, a mutációkirály c.1.2-vel szemben sem reménytelen a 2évvel ezelőtti forráskóddal próbálkozni.
Ráadásul BlackV kolléga hozott már anyagot, ami szerint idővel és az immunizálási körök számával a védelem kezd egyre szélesebb spektrumúvá válni.
Kapcsolódva, #36352: ilyet viszonylag magasra (pozitív x10) mért antitest-szinttel akár be is vállaltam volna. Oltatlanul ugyebár oroszrulett. Mutánsbooster házilag, jól jöhet még a későbbiekben.
#36402: jó kérdés, SzVSz én úgy 2évente inkább kérnék egy oltást, az influenza mintájára, biztos ami biztos alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #36412 üzenetére
Nem értem miért? Befújod és kialakul a nyálkahártya védelem. Ennyi. Gyors, egyszerű és nincs (alig van) mellékhatás. Mondjuk neked nem kell, mert neked az már van. Talán a szintre tartáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Nem feledem, sokat tettem érte a saját köreimben, hogy járványügyben ne az M1 legyen a sorvezető. Ha nagyon enyhén akarok fogalmazni, akkor nem elegendő az ott elhangzó infó.
De ne menjünk olyan messzire, elég csak egy topikkal odébb menni, a lazában elhangzó baromságok többsége elképesztően kártékony, még ha a trollok és konteósok észre sem veszik.
(szvsz nem lazának kellett volna dedikálni, hanem pl covid offtopiknak, ha már valami... Persze sokkal hasznosabb lett volna egy dedikáltan a megelőzésre kihegyezett topik, de tudom, naiv idealista vagyok...) -
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #36409 üzenetére
hát nem tudom preventíve mennyire fognak az emberek sprayt/stb-t használni, vannak fenntartásaim az aktív védekezéssel kapcsolatban (vö. maszk használata)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #36408 üzenetére
A longkovid az már más, mert ott már károsodás van, azt kellene visszafordítani. A megelőzés a hatékonyabb. Kijönnek a spray, tabletta, tapasz vakcinák. A spray és a hagyományos vakcinával a továbbadás gyakorlatilag megszüntethető. Ez nagy előrelépés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nem tudom a longcovid esetében ez mennyire a közeljövő (mármint a terápia), ott nagyon vaktában lövöldöznek még most is.
na meg hogy lesz hatékony felderítés (ami a gyógyszeres kezelés alapja lenne), ha az öntesztek párezer forintos tételek, a hatósági teszt meg olyan, amilyen.
most kezdenek kijönni a tanulmányok, hogy oltás után is lehet longcovid, ha elkaptad, de még mindig nagyon limitált az adat a hosszútávú következtetésekhez.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
Három is van. Nem csodaszerek, de sokkal hatékonyabbak, mint amik eddig voltak. Jövőre pedig nagyon sok lesz.
1. Molnupiravir (ez "dedikált" a koronavírus ellen!)
2. fluvoxamin [link]
3. Azelasztin
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #36397 üzenetére
"Akkor kell magas antitest szint, amikor járványhullám van."
Igen. A koronavírus egy tényezőben olyan mint az influenza vírus, szezonális. Tavasszal és ősszel fertőz, azaz évente 2x találkozunk vele. Épp elég lesz ez a folyamatos immunizációhoz. Másrészt a koronavírus is belefog időben simulni a többi koronavírusba. Legyengül és csak náthát fog okozni, mert az neki előnyösebb, több embert tud úgy megfertőzni. Ez a szelekciós nyomás a koronavírusra. Hogy ez mikor lesz, mennyi idő múlva érjük ezt el, azt persze nem tudhatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Teljesen jogos és erre csak annyit tudok mondani, hogy "lássuk időben a jeleket".
Azért amikor már két-három forrás állítja, hogy kórházi infók alapján "elindult valami", amikor a heti változás nem hibahatáron mozog és a járványvonaton nincsen fék (intézkedések), akkor lehet sejteni, hogy lassan szükséges lehet.Az M1- és konteóvonatokon ülőknek meg annyit tudok mondani, hogy minden infó számukra is elérhető, ami számunkra elérhető, ha konkrétan a képességeiket haladja meg azok befogadása, akkor pedig keresse meg a leginkább kompetens ismerősét hallgasson rá.
Más ötletem nincs, a mindenkori és mindenholi kormányok kommunikációját mind ismer(het)jük, azzal nem igazán vagyunk kisegítve...
-
senior tag
De akkor mi lesz a járható út? A covid-dal az a gond, hogy "rongálja" a szervezeted. Mondjuk két hét közepesen pocsék betegség felér azzal, hogy egy évig idült alkoholista életmódot folytatsz. És valamelyik tanulmány szerint oltás nélkül átlag 16 havonként leszünk covid-osok. Szóval mi lesz 15 év múlva, 10 covid betegséggel később? Leszázalékolás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest