- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Tudományos Pandémia Klub
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-13 13:01 Téma összefoglaló
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
No, egy sorstars, nekunk is most jott ossze. Azert durvan szor a kimenetel:
- oltatlan kisgyerek: fel napos hoemelkedes, kis kedvetlenseg
- oltott kisgyerek: semmi
- felesegem: kicsit faj itt is-ott is, kicsit kohog, de praktikusan semmi
- en: brutal, legyurhetetlen migrenes fejfajas fel napig, aztan neha enyhebb fejfajas
- anyosom: klasszikus felsoleguti lazzal
- aposom: orrfolyas, gyengesegMinden felnott 3x oltassal, de 5+ honapja oltva.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Ovodaban a szomszed csoport ovonenije pozitiv lett, a csoportot bezarjak. Kiveve az oltottaknak. Aki tegnap kapta az oltast, az oltott gyerek, tehat jarhat ovodaba.
Most akkor tenyleg mit szorakozunk az egesszel?!
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Ez a dohanyosnal meg akar legitim erv is lehetne, az alkoholnal biztos nem az. A teljes innen szarmazo jovedeki adobevetel 100 milliard koruli, es ebben jelentos reszt kepvisel a nem-alkoholistak altal megivott cucc. Plusz a legdurvabb alkeszek olyat isznak, ami sose latott jovedeki adot.
Nekem teljesen mindegy, mi az input, csak az output erdekel.
Ha mar veralgebra: napi 100 nyugdijas extra halott, akin atlagosan megsporol a koltsegvetes 5 evi nyugdijat, az az atlagnyugdijjal szamolva napi 900 millio Ft nyereseg.
-
viharhozo
addikt
Mert egyetlen mas, onhibabol eloallt allapot utan se kell fizetni. Az egymillio alkoholistanak akkor miert ne kelljen fizetni mindenert?
Ha egy 50-es, idult alkesz ket oltassal koronavirus miatt korhazba kerul, akkor annak kellene fizetni vagy nem? Es meg sok, hasonloan izgalmas kerdest fel tudok tenni.
Ha biztositott vagy, kapsz ellatast, kockazatkozosseg van.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Azert annyit tegyunk hozza, h az osztrakok tenyleg mashogy szamoljak a halottakat.
2019-rol 2020-ra a halalozasi novekmeny 10% volt, a magyar adat 8,8%.
A tavasz aztan itt nagyon betett, a 21-es ev elso harom negyedeve Magyarorszagon 19-hez viszonyitva +13,6%, Ausztriaban +4%.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Ocsem nyolc napja volt tesztelni, az EESZT-ben semmi nyoma a dolognak. Tegnap hivta a haziorvost, o se lat semmit. Innentol nem vagyok rola meggyozodve, h barhol is szamon tartanak a dolgot.
Meghatalmazast kell csinalni. Ha van a gyereknek ugyfelkapuja + uj szemelyije, akkor meg tudod csinalni otthonrol. Ha nincs, akkor -> kormanyablak. Egyebkent is meg kell csinalni mindenkinek, mert ha egyszer veget er a veszhelyzet, akkor csak igy lehet majd mas receptjet kivaltani.
-
viharhozo
addikt
Ehhez hozzatennem ocsem tapasztalatat, ahol az egesz csalad elkapta a mult heten. Az allami teszt ugy nez ki, h a pozitiv gyorsteszt utan nincs PCR, hanem ha pozitiv vagy, mehetsz haza, szevasz. Egy hete volt a teszt, azota se kapott semmilyen papirt arrol, h karantenban van, pedig a munkahelye + a gyerekek iskolaja kerne.
Ket orat allt sorban a tesztert, ennyi ido alatt egy embert vittek tovabb PCR-re, a tobbi mind pozitiv gyorsteszt, mehetsz haza. Nagy kerdes, h a gyorstesztesek bekerulnek-e egyaltalan barmilyen statisztikaba.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Tovabbra se erted a leirt szoveget, az 5-9. oldal nem tartalmaz a korcsoportokra vonatkozolag semmit.
Ha engem ez erdekel, akkor az erre vonatkozo konkluziot magamnak kell levonni, ettol meg az 5-9. oldali konkluziok (amik nekem onmagukban erdektelenek) lehetnek igazak.
Kenytelen voltam elolvasni az egeszet, pedig nagyon nem erdekelt. A vakcinahatekonysagot kulonbozo klinikai tanulmanyokbol hoztak ki. Tehat nem a surveillance report aktualis adataibol, hanem ezek joval korabbi klinikai vizsgalatok. A gond ott van, h ehhez elfelejtenek konvergalni a valosagban kozolt adatok.
-
viharhozo
addikt
Nem ertem, mit durcizol, nem kerdojeleztem meg semmit, az iras meg szimpla adatkozles, nem vezet le semmit.
Az 5-9. oldali konkluziokban nincsenek korcsoportok, igy ebben a formaban (nekem) erdektelenek, mert ennek fuggvenyeben jelentos elteresnek kene lennie.
A 16-17. oldal tablazatait szamoltam at, aszerint az oltott felnott fertozottek 1,25%-a kerult korhazba, az oltatlanoknal ugyanez a szam 3%. Az a modszertan erdekelne, h ebbol hogy jon ki az a 90+%-os vedelem, ami a 9. oldalon szerepel.
-
viharhozo
addikt
A kiemelt oldalakon semmilyen info nincs a korcsoportokrol, engem meg az erdekelne, ugyh engedelmeddel fenntartanam magamnak a jogot, h mashonnan is kovetkezteteseket vonjak le.
Nekem erdekes adat, h az oltatlan 18 alattiak korhazba kerulesi eselye 0,16%, a valamennyire oltottake 0,06%. Ez a felderitett esetek aranyaban ertendo, tehat valojaban meg ettol is kevesebb, es ez friss adat, a deltara vonatkozik.
Osszesen 975000 pozitiv teszt volt, ebbol 61000-rol nem tudjak, kaptak-e oltast, marad 914000. Ebbol a sok gyerek miatt oltatlan 413000. Korhazba 2800 oltatlan es 5800 oltott kerult.
Ha kiszedem a gyerekeket, akkor marad 578000 fertozott, amibol 37000-rol nincs info. A maradekbol 76000 oltatlan, 465000 oltott. Ebbol osszesen 8100-an kerultek korhazba, amibol 2300 oltatlan, 5800 oltott. Tehat az oltott fertozott felnottnel a 1,25% volt a korhazba kerules eselye, az oltatlannal 3%.
Ez osszessegeben rendben lenne, de arra azert kivancsi lennek, hogy hozza ki ebbol a 9. oldali tablazatot, miszerint 90+%-ban akadalyozza meg az otlas a korhazba kerulest.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
A trend nem utal arra, h 1-2 heten belul fullon lennenek a kapacitasok.
A fertozottek hivatalos szama semmit nem mer, mert a valosaghoz a tesztelesi hajlandosag hianyaban semmi koze.
A halottak szama a halottak szamat meri, jarvanyugyi jelentosege akkor van, ha azt jelzi, h a korhazban levok szamahoz kepest tul sokan kerulnek gepre. Bar az is csak egy allapot, tenni semmit nem lehet ellene.
A fontos meroszam a korhazban levok szama, aminek a novekedesi uteme (hivatalosan) egyelore megtort. A jelenlegi utemmel kb. karacsonyra erjuk el az elozo hullam csucsat.
Az a kerdes, h esetleg sikerul-e a novekedesi utemet csokkenteni ill. a masik problema az elhuzodo magas terheles. Tavaly az ev vegi hullam ket honapon at tartott egyszerre 5000+ embert korhazban, utana a korlatozasok miatt volt egy kis pihi, majd jott a tavaszi hullam, ami megint kb. ket honapig tartott. Azert az kerdeses, h ha egeszen majusig ilyen ereju lesz a jarvany, akkor mi tortenik majd pontosan.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Ez biztos mind igaz, de ha durva feltetelezessel elve a gyerekek (0-18) egyharmada elkapta mar, akkor kene lenni eros 100000 longcovidosnak sulyos utozongekkel. Ez azert csak latszana, ha mashol nem, vilagvege hangulatu FB-posztokban. De sehol semmi ilyesmi.
A halalozasi adat sztem aggasztobb, az angol es a magyar ertek olyan mertekben kulonbozik, amit semmi sem indokolhat, ebbol a szempontbol teljes a bizonytalansag.
Es oke, h Index, meg en se ellenoriztem le, de azert Europaban se mindenki kapkodja el a gyerekek oltasat.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
A 18 alattival nem kalkulaltam, akkor ezek szerint nem. Felnottet egesz biztosan oltanak minden foglalas nelkul.
bigdady: csinalsz a gyereknek ugyfelkaput (ha uj tipusu szemelyije van, ehhez nem kell bemenni a Kormanyablakba), ott meghatalmazod magad, h lasd az EESZT-jet. Vagy Kormanyablakba bemesz es meghatalmazod magad.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Mivel nem tudunk rola semmit, nem lehet vele kalkulalni.
Azzal viszont lehet kalkulalni, h Amerikaban minden 250. igazolt koronavirusos gyerek kerult korhazba, ami a valosagban azt jelenti, h vhol 500-1000 kozt lesz a valos ertek.
Vagy ott a Bethesda-igazgato nyilatkozata:
Megugrott a beteg gyerekek száma a Bethesda Gyermekkórházban is – mondta Velkey György főigazgató. Rámutatott: az elmúlt időszakban a fiatalabb generáció sem találkozott a karanténban a kórokozókkal, a közösségekbe visszatérve viszont elkapják őket, ám a szezonális megbetegedések mellett nagyobb számban koronavírussal is megfertőződnek. Velkey hozzátette, hogy súlyos esettel még nem találkoztak, de fulladások előfordulnak a fejfájásos, hányós, hasmenéses, torokfájásos koronavírusos tünetek mellett is.
Meg az lehetne erv, h szakitsuk meg a fertozesi lancot, de mar ez sem all meg, hiaba pfizerezik, ugyanugy fertozhet tovabb. -
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Sztem gyereknel teljesen rendben van a Sinopharm risk/reward mutatoja, es a tobbi problema ugyanugy fennall a felnotteknek szant oltassal, amit viszont lehet adni.
Engem peldaul az FDA tagjainak nyilatkozatai egyaltalan nem gyoztek meg.
-
viharhozo
addikt
Azt egyebkent tudja vki, h a 12 ev alattiak kinaival valo oltasa miert nem merult fel? Tudom, h az arabok kiserleteznek vele, de mashol semmi hir rola.
Ezereves technologia, nem lesznek hosszu tavu mellekhatasai, a fiatalokban eros vedelmet epit.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
A 0-11 eves korosztaly 1,1 millio ember, ok egyelore biztosan nem olthatok.
A 12-18 eves korosztaly 700k ember, ok elvileg olthatok, gyakorlatilag eleg sokukat nem fogjak oltani.Mivel mashol az idosek kozt szinte 100%-os atoltottsag is van, elvileg a betegseg nem kizaro ok az oltasra, tehat mindenki mas olthato lenne.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
de a látottakból arra kell következtetni, hogy valamelyik vagy mindkettő hatása gyorsabban tűnik el, mint a nyugati oltásoké
Engem piszkosul erdekelne, erre ugyan mibol lehet kovetkeztetni, ha egyszer nincsenek adatok. Foleg annak tukreben, h az Astra hosszabb tavon jobban teljesit a Pfizernel, es a Szputynik hasonlo technologia. -
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Ahogy neztem, a magyar sajto csak addig ert el, h Amerikaban engedelyeztek az 5-11 ev kozti korosztaly oltasat. Azert ez kozel sem olyan sima liba, mint az eddigiek. Washington Post.
This is a much tougher one, I think, than we had expected coming into it. The data show that this vaccine works and it’s pretty safe … And yet, we’re worried about a side effect that we can’t measure yet, but it’s probably real. And we see a benefit that isn’t that same as it is in older patients.
…It’s a very, sort of, personal choice. If I had a child who was a transplant recipient, I would really want to be able to use a vaccine. And there are certain kids who probably should be vaccinated. The question of how broadly to use I think is a substantial one. And I know it’s not question, and I know we’re kind of punting that to ACIP.
But I do think that it’s a relatively close call. As Dr. [Ofer] Levy just said, and Dr. [Hayley] Gans said, it really is going to be a question of what the prevailing conditions are. But we’re never going to learn about how safe this vaccine is unless we start giving it. That’s just the way it goes. That’s how we found out about rare complications of other vaccines like coronavirus vaccine. And I do think we should vote to approve it. -
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Es tenyleg az volt a cel, h a leheto legfeszultebbe tegyuk a m.ado-m.vallalo viszonyt? Az kinek jo es miert? Lehet kemenykedni, de a versenyszfera jelentos reszeben egyaltalan nem olyan lefutott a vegeredmeny.
Ahol ez hatasos, az az allami szfera, ott kerul, amibe kerul, keresztul verik majd a dolgot.
Es az egeszrol azt gondolom, h az abszolut minimum az lett volna, h kivarjak ezzel az EMA vegleges engedelyet. Azert izlelgessuk a mondatot: olyan vakcinaval kotelezo beoltanod magad, aminek nincs vegleges engedelye, csak felteteles. Es akkor innentol nyerd meg a vitat!
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Kutyát nem érdekli, szedik tonnaszámra az emberek.
Nekem a Cataflam melle mindig irt az orvos gyomorvedot, es el is mondta, h szedni kell.
BlackV, #35831: egy ilyen vizsgalat mit mer? Hogy hasonlitjak ossze a kulonbozo szedesi gyakorisagot? Ha en beveszek havi 1 Algopyrint, akkor milyen idotavon 1:1000000-hoz az eselye, h ebbe belehalok?
-
viharhozo
addikt
Hat, eddig se volt ra tul nagy kereslet. Azt olvastam vhol, h influenzabol 200 folotti torzs kering, a vakcinaban meg van 3 ill. 4. Plusz a magyar az abszolut faek kategoria, szoval eleg konnyu picit lerobbanni tole, a Vaxigrip meg elmegy a kronikus betegeknek + a haziorvosok kozeli ismeroseinek.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Mar irtam, h a haziorvosom elmondasa szerint a praxisaban 10+ dupla Pfizeres lett beteg es pozitiv (koztuk o is), es ez bo kethetes info. Viszont senki nem volt meg csak a kozeleben se annak, h korhazba kelljen mennie.
Anyamnak meg laz/gyengeseg nelkul ment el a szaglasa, "csak" nathas volt.
-
viharhozo
addikt
A ketteshez: elvileg az oltopont elott vhol regisztralnak, itt kapsz a papirodra egy pecsetet, h benne vagy a rendszerben. Amig ez a papirod megvan, az oltoponton kerdes nelkul beoltanak. Fentebb volt pelda, h gyakorlatilag papir nelkul is beoltanak, de azt azert ki kell dumalni.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Es akkor a logika menten raterhelned a bagosra a rak kezelesenek koltseget, a koverre a magas vernyomast etc. Mindehhez meg letre lehetne hozni egy kurva nagy intezmenyt, aki pontosan eldontene, kire mit kene raterhelni.
A komment elkuldese elott legalabb 10 masodpercet tessek gondolkodni!
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Ebben sem hiszek, minel erosebb kommunikacios hadjaratot inditasz, annal biztosabb a masik oldal az igazaban. Szerintuk epp azert kell ilyen eros kommunikacios hadjaratot folytatni, mert hazugsag, amit kommunikalnak..
Egyebkent tenyleg nem tudom, mit lehetne annak a retegnek kommunikalni, akik szerint a virusok, ugy en bloc, nem leteznek.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Aki Budapesten harmadiknak Modernat kert, melyik korhazban kapta?
A Honvedban kiszerveztek egy lukba a Modernat, masfel ora sorban allas utan el kellett jonnom, mert nem volt tobb idom.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
A mult heten kijott oreganyamhoz a haziorvos, es vmiert ugy erezte, megfelelo kozonseg vagyok, ezert jo 20 percen at panaszkodott nekem.
O ugyanezt mondta, teljesen random, h ki kapja el es ki nem. Ill. nyilvan nem random, de valoszinuleg sose derul ki, mitol fugg. Komplett csaladokat mondott, ahol egyvalaki betegedett csak le.
Nalunk is anyam masfel hete nagyon nathas lett. Utana ket nappal elment a szaglasa. Mire hajlando volt elmenni tesztelni, addigra termeszetesen negativat tesztelt, de az eletben soha nem ment el meg a szaglasa, szoval eselyes, h koronavirus. Mas nem lett beteg, pedig sokat voltunk egy legterben, es azt se tudja, kitol kaphatta el, mert nem nagyon volt sehol.
A doki egyebkent a Pfizert szidta, nala messze tulreprezentaltak a Pfizerrel lebetegedok. Korhazba nem kerul senki, arra termeszetesen jo, de vhogy csupa Pfizeres lett pozitiv. Nyilvan nem reprezentativ a minta, raadasul o is lebetegedett Pfizerrel, tehat meg szemelyes erintettsege is van.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Mounting evidence suggests Sputnik COVID vaccine is safe and effective
Sputnik’s side effects are also becoming clearer; studies so far suggest that they are similar to those of the other adenovirus vaccines, with the notable exception of rare blood-clotting conditions.
.
.
Virologist Alyson Kelvin at Dalhousie University in Halifax, Canada, says there is a theory that the clotting disorder is associated with viral-vector vaccines, but adds, “I don’t think we have exact causation of what component of those vaccines are causing it”, or whether Sputnik might also be affected. She notes that although the phase III study of Sputnik V enrolled only 21,977 people, and thus was too small to pick up rare adverse events, the vaccine is now in widespread use globally, which means that reports should appear “if a safety signal comes up”.
Juliusi a cikk -
viharhozo
addikt
Megint ujabb dolgot keversz ide. Azt siman el tudom kepzelni, h egy-egy szallitmany rossz/hibas es ezt eltusoljak. De nem ez volt az eredeti felvetes.
A Szputnyik nem produkalja a ket (talan) legveszelyesebb mellekhatast. Pont. Emellett a hatekonysaga nem rosszabb, mint barmelyik masik vakcinae, ez szinten gyakorlati tapasztalat. Azert nincs egesz Del-Amerika az oroszok zsebeben, es itthon is hire ment volna, ha tomegevel lepnek el a korhazat a Szputnyikosok.
-
viharhozo
addikt
Szputnyikról mikor hallani problémát? Ja tudom, azzal semmi probléma.
Ha nincs, akkor nincs. Del-Amerikaban sztem boven 10 millio folott nyomtak ki belole, eleg nehezen hiszem, h az egesz kontinensen senki nem kiabalt volna. Legalabbis a ket klasszik (verrogkepzodes, szivizomgyulladas) nincs.
Azert azt erdemes tudni, h a Gamelaja Ebola-vakcinaja tudtommal ugyanez a technologia, es annak megvan mindenfele engedelye, tehat "csak" az uj virust kellett implementalni.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
A gyorsteszt hazi volt, nem a mentosoke.
Fura a tortenet, mert tenyleg minden tunet stimmelt, de nem nagyon sikerult meghatarozni, ki fertozhette volna meg, maradt az, h biztos a BKV-n elkapta. Viszont szeptemberben nem szokott laza lenni a felnotteknek. Nalunk az oviban a gyerekek jelentos resze beteg, de lazas felnott sehol sincs viszonylag nagy mintan.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
A pecsiek in vitro kiserlei szerint nagyon hatekony volt a cucc, ez legalabb egy eves sztori. Sztem vmelyik topikban is lementek a kotelezo korok.
Kivancsisagkepp raneztem az egyik szer amerikai es magyar leirasara. Amerikaban 6 eves kortol hasznalhato, Magyarorszagon 12 eves kortol, ami legalabbis erdekes.
-
viharhozo
addikt
Csak ilyen FYI.
1. A gyerek nem mehet ovodaba/iskolaba, ha _barmilyen_ tunete van. Ertsd: ha taknyos, akkor se.
2. Csak akkor mehet vissza, ha a haziorvosa errol papirt ad neki, vagy letelik a karantenidoszak (meg se neztem, mennyi, de 10+ nap).
3. A haziorvos csak akkor ad papirt, ha hozol friss, negativ tesztet. Ofcoz sajat penzen.Ez a szabaly, tok mindegy, h ki mi kozott tud kulonbseget tenni.
Termeszetesen ezt senki se tartja be, mert betarthatatlan. Ovodaban nagyobb a rugalmassag, de az iskolaban megy a zsonglorkodes.
-
viharhozo
addikt
Nem lesz semmi, mitol lenne? Az angoloknal sincs.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Es adassam be jo szivvel a sinoszar.hu-t a gyerekeimnek...
Velhetoen penzert lesz Pfizer barkinek legkesobb osztol, mert miert ne lenne. Elotte az europai helyzet miatt sztem nem.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Nezem a korabban linkelt Medicoveres tesztet.
A jelenlegi bevizsgálások alapján a teljes védettség a második oltás után Pfizer esetén legkorábban 1 hét után, Moderna és Astra Zeneca oltásoknál legkorábban 2 hét elteltével, Szputnyik esetén legkorábban 3 hét után, illetve Sinopharm oltásnál legkorábban 14 nap elteltével alakulhat ki.
Ezt honnan vettek? Mashol nem lattam ilyet. Tenyleg ilyen lassu a Szputnyik?
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Szegeny konteosok, megint at kell irni a gyogyszergyartok szerepet ebben a vilagraszolo osszeeskuvesben.
-
viharhozo
addikt
Sztem itthon egesz korrektul vezetik ezt a statot, kulfoldon meg minden valoszinuseg szerint probaljak csokkenteni a halottak szamat. Ebbol a szempontbol jogos az a felvetes, h a statisztikai hivatal hivatalos eves adatait vegyuk alapul.
Megcsinaltam a kis tablazatomat:
Az utolso oszlop a ket elozo oszlop kulonbsege. Az mindenkepp furcsa, h az adatai ennyire szornak, en azt varnam, h itt nagyjabol konstans erteket lassunk. Ugyanakkor pl. a 4-6. het szamait latva nem tunik realisnak, h erdemben alulszamolnak a virus aldozatait, hiszen meg veluk egyutt is atlag alatti volt a halalozas.
-
viharhozo
addikt
egy komoly statisztikai 'bias' inkább abból jön, hogy a védekezés más kedvező hatásai miatt a sokévi átlag halálozáshoz mérni nem igazán helyes.
Kezdem elveszteni a fonalat, most akkor mi a felvilagosult allaspont: iden az elso negyedevben sokan vagy kevesen haltak meg a jarvanyban, vagy nem tudjuk, esetleg egyik sem?
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Egyebkent a Gazda ma meg magahoz kepest is elkepesztoen pofatlanul hazudott.
A jovo heten azok kapjak a masodik Pfizert, akik az elsot marc. 30-apr. 4. kozt kaptak. Azon a heten 168000 Pfizer erkezett. Ebbol akkor kb. 60000 ment masodik oltasnak, tehat 100-110000-en kaptak az elsot. Ok a jovo heten kapjak a masodikat.
A KSH szerint a 16-18 eves korosztaly letszama 291000 fo. Azaz ha mindenki megkapna a jovo heten az oltast, ahhoz osszesen 400000 db kene. Ugyanakkor teljesen nonszensz, h mindenki kerje az oltast.
Heti 350k Pfizer erkezik, tehat nagyon maximum egy hetnyi cucc esik ki emiatt a korosztaly miatt. Nem hetek, ahogy a Gazda vizionalta reggel.
-
viharhozo
addikt
Nem annyira bonyolult, azok a vakcinak megvannak 10-20-50 eve. Meg egyebkent se lehet koztuk valogatni. Es meg igy is van kismillio antivaxxer, akik azokat se fogadjak el.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
Alapvetoen elegge lose-lose szitu a mostani. Ha a nagy nyitasnak nem lesz semmi hatasa a jarvanyra, akkor a
PelikanGodeny et. & Co. elkezdheti mantrazni, h az egesz eddigi lezaras felesleges volt, mert nincsisvirus. Ha meg romlik a helyzet, az meg nyilvan szar. -
viharhozo
addikt
- Szputynikot peldaul nem kaptak nagyon idosek, ez vszeg javitja az adatokat
Nem tudom, mi a nagyon idos, de a tablazatban azok szerepelnek, akik kb. marc. 20-ig megkaptak az elso Szputynikot. Abban szinte biztosan csak 60 folottiek vannak. Viszont 75 folottiek nem nagyon vannak, ok jellemzoen Pfizert kaptak.
-
viharhozo
addikt
ha azok a 60+ évesek mind a lidliben tömörültek, akkor tök jó.
Ezt probald meg egyszer rendesen vegiggondolni! A boltban mindenki maszkban van. A belmagassag nagy. Mindenki jellemzoen mozog. Elkepesztoen kicsi az eselye, h ott megfertozodj. Az otthonhoz/munkahelyhez kepest elenyeszo.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Napelem
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Licencek
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 3060 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest