Hirdetés
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
válasz
scott_free
üzenetére
Sima HUF-HUF, országon belüli utalás.
Eddig ingyen volt. Most már nem. Ráadásul 50k HUF alatt sincs illetékmentesség. -
Blaymoira
tag
válasz
scott_free
üzenetére
Én most nézegettem 1000 EUR-ral a saját fiókomon.
Ott azt látom, hogy kb 2000 HUF körüli díja van a váltásnak, ami a 0,55% körüli díja. Váltás alatt azt értem, hogy az EUR-os és a HUF-os Wise-os számlám között váltok.De ha azt csinálom, hogy HUF számlámról küldök pénzt egy másik EUR-os számlára ugyanaz az összeg kb ~6000 HUF körül van. Ahogy számoltam ott bejön a 0,9% tranzakciós illeték meg a 0,55%-os díj is.
Úgy tűnik, hogy a váltásnál saját számlák között nincs ez a díj. Annyira nem néztem utána a törvénynek, hogy kellene-e lennie egyáltalán vagy csak a Wise ezt nem hárította át.
Így ha 2 lépcsőben csinálod:
Wise Business EUR -> Wise Business HUF számla saját accounton ott csak alap díj van.
Utána HUF -> Másik számla HUF utalás arra van 0,45%.Ezt a 2. stepet kilehet kerülni qvikkel, ha tudod. Például erstenél ingyen van a fizetési kérelem még és a Wise támogatja a qviket, így a tr. illetéket meg lehet úszni.
NOTE: nem váltottam át ténylegesen csak a kalkulátort használtam, de az elég pontos ilyenben.
-
emcee825
csendes tag
válasz
scott_free
üzenetére
Kb. másfél éve kérdeztem erről a support-ot. Azt a választ kaptam, hogy a számlaszám csak a küldőre tartozik. Amennyiben szükséges, úgy meg kell kérdezni a küldőt.
-
sopruk
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Szia!
Sajnos nem mutatja a Wise a küldő számlaszámát, ami számomra kicsit fura... -
fatal`
titán
válasz
scott_free
üzenetére
Beírod a magyar számlaszámot és kidob mindent.
De egyébként az IBAN az HU56 és mögé a magyar számlaszám kötőjelek nélkül.
A BIC meg TRWIBEBB.
-
Oliverda
félisten
válasz
scott_free
üzenetére
A váltás árfolyama ugyanannyi lenne, legfeljebb az utalgatások díját lehetne megtakarítani.
-
pyxystyx
tag
válasz
scott_free
üzenetére
Eszem megáll, sikerült!

Nem ment alkalmazás alól, nem ment firefox alól sem telefonon, sem laptopon. Nem ment a MIUI saját böngészője alól.
Chrome alatt telefonról működik!Köszönöm a tippet!

-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Aha azt én is hiába kerestem.
Meg hab a tortán a gmailes, facebookos regisztráció. Biztonságilag komolytalan egy banda. -
Amu
tag
válasz
scott_free
üzenetére
igen, eléggé ócskán néz ki

nekem egyből levonta, amikor kértem a kártyát -
elmo
aktív tag
válasz
scott_free
üzenetére
Nincs és nem is kell netes vásárláshoz. Sőt, ahhoz jó a virtuális "kártya" is, amit pl. a telefonos app-ban "hozol létre".

-
donbig
tag
válasz
scott_free
üzenetére
Hozz létre perselyt, a pénzt ott tárold, annyi legyen csak a számlán amennyit elköltesz. Egy pillanat alatt át lehet tenni. Virtuálissal is csak ehhez összeghez férsz hozzá, a perselyhez nem.
-
Rick4
félisten
válasz
scott_free
üzenetére
Szia, olvasom ezt a fogva tartott utalásos sztorit, lett ennek jó/ rossz vége?
Vagy ha más olvasta a kolléga bő fél éves kommentjét, és tudja, mi lett az ügy vége, megírhatná, épp erre készülök én is. Olvastam előre, de nem találtam jó darabig új hozzászólást. -
Oliverda
félisten
válasz
scott_free
üzenetére
Akkor csak valamelyik magyar bank marad.
-
Oliverda
félisten
válasz
scott_free
üzenetére
Revolut Business, de ők is bekérhetnek iratokat, ha a rendszer épp úgy ítéli meg.
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Szerda délután óta "folyik" az ellenőrzés, és még mindig nem utalták tovább a pénzünket a saját (!) számlánkra. Először kértek 6 havi számlakivonatot, egyből elküldtük nekik. Utána rákérdeztek pár random tételre (rosszul, mert összekeverték a beérkező és kimenő utalásokat...), erre aprólékos, részletes választ adtunk. Ez volt péntek késő este.
Azóta meg semmi. Hívtam őket ma kétszer, kedvesek voltak az ügyfélszolgálatos lányok, de semmi előrelépés nem történt.Ha ennyire nyögvenyelős "vacak" pár milliós váltást csinálni céges fiókkal, akkor ez a TW mégsem nekünk való.

(Ez így elég nagy csalódás, mert 2 hete meg egy félmilliós váltásunk fél óra alatt átment.)Létezik más alternatíva forint/euró váltásra kedvező árfolyamon?
-
qqzs
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
kontaktolj veluk ilyenkor altalaban ellenorzik a penz forrasat nalam szamlakat kertek be
-
válasz
scott_free
üzenetére
ügyfélszolgálat?
-
válasz
scott_free
üzenetére
Nem egészen. Van forint egyenleged ehhez nem tartozik bankszámla szám, de az €, $, £ egyenleghez kapsz bankszámlaszámokat is, amelyre majd érkezhetnek utalások.
Amikor utalsz egy €-os számlára akkor ők az utaláskor konvertálva mondjuk az előzőleg oda utalt forint egyenlegen lévő pénzből küldik az adott € összeget. Nem muszáj az egyenlegek közt váltogatni. -
válasz
scott_free
üzenetére
Elméletben valóban ingyenes a két Rafi számla közt.
Ha céges a regisztráció akkor ugye eleve igazoljátok magatokat, azután az utalásokra vonatkozó jogi szabályozás az érvényes, akkor kérnek bármit ha az elő van írva. -
válasz
scott_free
üzenetére
A TW forint egyenlegre munkanapokon 1 órán belül megy a pénz nincs TW költség, kártyáról pár mp de 0,5% a díja. A devizás utalás meg a fogadó banktól függően általában még aznap a díja meg a devizától függ, mondjuk 1000 € esetén 0,63 €
-
válasz
scott_free
üzenetére
Annyira, hogy van nekik üzleti fiókos regisztrációjuk is. Annyira biztonságos mint a bankod, csak épp olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest