Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz szabi__memo #126 üzenetére
ha elég lenne,akkor nem gondolkodnék ilyenen
-
KTU
addikt
válasz szabi__memo #128 üzenetére
Revolut felhasználok közt ingyen megy a pénz.
Ha a névjegyek közt el van mentve, Revolut alkalmazás "látja",
küldés, kiválasztod melyik tárcából (HUF, EUR, USD stb), beírod mennyit akarsz küldeni,
"Send", és a másik Revolut account-on ott a pénz, ez nálunk kb. 1 - 2 másodperc, ingyen, semmi költséggel.
Persze előtte létre kell hozni a fogadónál azt a pénztárcát, amilyen pénznemben küldtél, különben átváltja az összeget, és egy meglévőbe rakja[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz szabi__memo #183 üzenetére
Csak EUR elszámolás, GB IBAN, Mastercard kártya ingyen van, ha van meghívód, (kapsz 5 €-t ahogy feltöltöd 10€-val, 4,95 € a kártya, így van ingyen), Monese IBAN-ok közt ingyen megy a pénz. Bankkártyás feltöltés 0.35%.
Viszonylag nehézkesebb regisztráció, de support angolul segítőkész, akár videóhívással segít.
Jó angoltudás nem hátrány.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
edk-
őstag
válasz szabi__memo #189 üzenetére
bankban kért utalás mit jelent
Bemész a fiókba és az ügyintézőnél indítasz utalást. Általában magasabb a költsége, mint a netbankban indítottnak.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
edk-
őstag
válasz szabi__memo #191 üzenetére
Én csodálkoznék, ha a számlatulajdonos megtilthatná a számlára való bankfióki befizetést.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
KTU
addikt
válasz szabi__memo #319 üzenetére
Revolut-nál megy azonos pénznemben küldés/fogadás, ingyenes és azonnali, ezért ezt használom account-ok közt.
Transferwise-nál nem találtam ilyen opciót, biztos user error részemről .
Itt írtak róla, beírtam a nevet e-mail címet, TW nem azonosította.
Valaki leírhatná aki használja hogy működik, költsége, milyen gyors.[ Szerkesztve ]
-
maroni
aktív tag
válasz szabi__memo #322 üzenetére
A transferwise-nek raiffesenes magyar számlája van!
-
KTU
addikt
válasz szabi__memo #331 üzenetére
TW-nál a céges és privát fiók külön van, de mégis egy.
Külön nyilvántartja mennyi és milyen összegek miben vannak cégesben és magánban.
De ugyan az a tagsági szám, amit meg kell adni ha feltöltöd számládat.
Onnan tudja melyikbe menjen, hogy előtte abban hozod létre a tranzakciót."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz szabi__memo #334 üzenetére
Mikor 1 ezer Ft pénztári befizetésre - ami nem engedélyezett náluk - fiókzárolással fegyelmeznek, ha nem azonosítom magam,
akkor ne gondolja senki hogy simán elhiszik bemondásra hogy vállalkozásom van.
Papirok lefényképezése, csak magyarországi céges vagy cégképviselője nevén lévő számláról lehet feltölteni utalással a TW számlát.Szóval nemmegymagyarmódraokosbaoljukmeg.
[ Szerkesztve ]
-
maroni
aktív tag
válasz szabi__memo #341 üzenetére
Már nem emlékezem, de mintha valami számlát v szkenneltem be nekik!
-
donbig
tag
-
nagyúr
válasz szabi__memo #441 üzenetére
nálam az utalás ingyenes, de az adót (tranzakciós illetéket) meg kell fizetni, így adóztatják a bankokat, hogy ne az emberek fizessék meg.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
őstag
válasz szabi__memo #457 üzenetére
-
zseko
veterán
válasz szabi__memo #457 üzenetére
Igazad van, rögtön töltök is rá párszáz millát hogy megnyugodjanak és leszálljanak rólam
Persze GBP-benHR24.hu
-
1eske
tag
válasz szabi__memo #477 üzenetére
Tehát amire kíváncsi vagyok, hogy hol jönne ki a haszna, hogy van ilyen kártyám?
Ki mire használja ott, ahol pl a Revolutot nem.
-
BalanceR
addikt
válasz szabi__memo #543 üzenetére
Thx, arra viszont mindenképp jó, hogy pl most vesz az ember eurót, a nyaralásos időszakban bizost drágább lesz, az addigi árfolyamváltozást el lehet kerülni...
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
nagyúr
válasz szabi__memo #559 üzenetére
Általában keresnek egy balekot, akinek utalgatni kell pénzt és csak a számlaszámokat és az összeget adják meg. Meg persze jutalékot.
A pénzmosó nem utal, mert az kész lebukás."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
addikt
válasz szabi__memo #1676 üzenetére
Én is gondolkoztam már ezen. Szerintem csak újabb a feature a TW-nél ezért még nincs annyira köztudatban, de szerintem is alkalmas tárolásra is.
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #1680 üzenetére
Nem látok okot arra, hogy miért ne lenne jó.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
titán
Mivel a kettő másra használható nem igazán lehet pontosan összehasonlítani.
Itt ugye többféle devizában van bankszámlaszámos számlád, így ezekre konverzió nélkül tudnak utalni illetve te is tudsz utalni. Mivel sem a TW sem a Revolut nem bank, nem érvényes rájuk a betétbiztosítási állami előírása mely bankok esetén van és ugye nem is kamatozik a pénz. Biztonság alatt nem tudom mit értenél, hiszen senki nem tudja azt megmondani hogy a három közül (TW, Revolut, a bankod) melyik megy csődbe és mikor. De bankot is államosítottak már és van amikor ez a betétbiztosítás egy rendelettel megszüntethető.
Valójában egyik sem pénztárolásra van. Láss itt egy összehasonlítást. Ez már nem olvasható szabadon (persze ha érdekel kép formában privátban el tudom küldeni) de ez még igen.
De persze ne tiltja senki sem hogy pénzt tárolj rajta.
Nekem az önálló, $, €, font bankszámlák miatt jobban használható, még ha némi költsége is van a Revoluthoz viszonyítva. De ingyen a magyar bankszámlám sem működik[ Szerkesztve ]
-
Tajrexi
tag
Én tároltam rajta 2018. elejétől nagyjából 1 hónappal ezelőttig. (Nem tudom ez mennyire minősül hosszú távnak) Volt mellette Revolutom is, de mivel én jobban szeretem azt, hogy PC előtt ülve végezzem a pénzügyeim, mobilalkalmazások nélkül, ezért a TW-t választottam.
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #1683 üzenetére
Ennek szerintem az az egyszerű oka, hogy a Revolut olcsóbb (még). Másodsorban az inkább hasonlít egy normál banki szolgáltatáshoz, mint a TW. Bár utóbbival is lehet fizetni, inkább a ki- és bejövő átutalásokra hegyezték ki.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
encoder
tag
Ellenőrizzétek le hol depózzátok hosszabb távra a pénzeteket, mert a közhiedelemmel ellentétben a TransferWise-ra sincs SEMMILYEN garancia, ezért ha véletlenül megborulna, buktad a pénzed!
https://www.oba.hu/betetvedelem/betetbiztositas-europaban
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #3429 üzenetére
Kereken 0 forint.
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #3431 üzenetére
Mondj egy bankot vagy pénzügyi szolgáltatót amelyik bármennyit is kér a lejárt kártya pótlásáért. Na ugye…
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #3434 üzenetére
Akkor gyorsan reklamálj, mert téged bizony átvertek. Tőlem a felsoroltak közül még sem az Erste, sem a Gránit, sem pedig a OTP nem kért pénzt a lejárt kártya pótlásáért. A három bank díjazásában sem szerepel erre vonatkozó tétel, én legalábbis nem látok ilyet.
Sanyi.mTs: Az éves kártyadíj a számlavezetési díj burkolt kiegészítése, a havidíjmentes csomagoknál pedig gyakorlatilag ez pótolja a tételt. Abban az évben is ki kell fizetni, amikor nem kapsz új kártyát, illetve ezért van az is, hogy a csomagok nagy részénél kötelező bankkártyát kérned.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #6376 üzenetére
Nem kell vele semmit csinálni. Automatikusan levonják az adót.
-
donbig
tag
-
VikMorroHun
senior tag
válasz szabi__memo #6400 üzenetére
Ez semmi. Én láttam egy programozóknak szóló Youtube videóban olyan "Enterprise solutions" folyamat(?) ábrát, ami ettől kb. tízszer bonyolultabb volt. Aztán egy másikat, amin az első ábra csupán egy csomópontot jelentett. Az előadó meg is jegyezte, hogy vajon annál a cégnél, akik ezeket készítették, vannak-e olyanok, akik programoznak is?
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #6957 üzenetére
Mi másért írtam volna?
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #7033 üzenetére
Akkor így mostantól egyértelműen jobban megéri majd Lightyearen váltani fix 0,35%-ért.
-
Sisco2
tag
válasz szabi__memo #7035 üzenetére
Ez a 0,58% helyett 0,88% mikortól lép életbe?
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #7035 üzenetére
Forintváltáson kívül még sok mindenre jó.
-
törölt tag
válasz szabi__memo #7033 üzenetére
Még több ok miért jobb sokszor Revolut...
Vajon meghátrálnak megint, vagy ezt tényleg be is vezetik wisenál?[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz szabi__memo #7324 üzenetére
a country code után az első két számjegy a többiből (teljes számlaszám) képzett modulo 97 vagyis a számlaszám 97-tel való osztás utáni maradéka.
nyilván nem feltétlenül ugyanaz, csak ha véletlenül az osztás annyit ad.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz szabi__memo #8138 üzenetére
Ez az ember egy láma.
-
törölt tag
válasz szabi__memo #8138 üzenetére
Egy kérdést akartam feltenni, de ezt elolvasva, már inkább nem... nem hiányzik a bonyodalom (abból meg az lehetne, azért nem kérdezem már).
A Leírás lesújtó. És persze van itt is aki szerint a cikkíró a hülye... de valamiért nagyon spórolnak... MNBhez vajon érkezik panasz van "wise károsultak csoportja" is?
Megállapít pár dolgot, ami sajnos igaz, rámutat arra, hogy a wise nem egy biztos pont...
A cikk végén a Revolutos megjegyzés, kifejezetten vicce,s mert ott van chat, eltudja azonnal érni az ügyintézőket... Wisenál ilyen nincs. Telefonszám is van, még ha nem is magyar. Bankfelügyelet is, banki törvénynek megfelelés... Nem értem a végén az egyenlőség tételt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.