Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz Kicsirics77 #56098 üzenetére
Hat, ezzel nem ertek egyet, persze a kerdes "mennyire fontos a seed-eles", milyen site-ot hasznal az ember.
Manapsag 8MB/s le es 2 MB/s fel -es kapcsolatoknal, ezek a routerek mar kezdenek nagyon kevesek lenni.
Meg talan epp elmennek.
De egy komolyabb site-nel vert kell izzadni, hogy a ratio-t tudd tartani/novelni.(#56096) Doky1988: es miben korlatozott az?
Egyebkent en is elgondolkodtam a nas teman, de arra jutottam, ha lecserelnem a routert, akkor mar vennek egy regi laptopot, s azt uzemelnem be erre, azon nem lenne gond az eroforrasokkal. Es valszeg nem is enne joval tobbet. De egyenlore marad Suste firmware-e[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Kicsirics77 #56103 üzenetére
Nálam 60-100KB/s a fel, és így is meg van az elite bőven (10-15000).
Oda nem kell nagy seed sebesség, csak legyen bent seed-ben. (Ehhez nem kell NAS )
Gondolom máshol a mennyiség is számít... -
Doky1988
senior tag
Pontosan! Igazából amit egyik user írt, az a legértelmesebb megoldás a hp micro server pl.. Havernak 240/20mbit UPC-je van, NSA-310et megfogta úgy, hogy kifagyott szinte, elérhetetlen volt.. Nekem 50/30-as digim van, letöltésnél igencsak megfogja azt is, routerrel próbálkoztam előtte, ha nem állítottam letöltési sebesség limitet akkor a routert is megfogta igen keményen, szal HP Microserver! Vagy bizonyos limitekkel NAS is jó, csak kb 4mb/sec -ig birja fagyás nélkül.Mondjuk azért erősebb egy NAS pl asszem nsa310-nek 1.2Ghz procija van..
DokY | www.zsolti.hu
-
suste
veterán
válasz Doky1988 #56108 üzenetére
Ez attól is függ, hogy mekkora nettel rendelkezik az ember, és ebből mekkorát akar mindenképpen kihasználni a letöltéshez. Pl nekem nincs szükségem 1MB/s-nél nagyobb sebességre, mert hosszú az éjszaka. Aki full sebességben gondollkodik, annak eszébe se jusson a router, mint NAS. Ezt én teljesen alapnak gondoltam/gondolom.
-
szpilu
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem. Adott egy 1043nd ami osztja a netet openwrt-vel. Egy wdr3600 csatlakozik hozzá wifin keresztül ami tovább osztja a netet és fut rajta a transmission. Szeretném elérni a transmission-t távolról ddns segítségével. Megoldható valahogy?
Köszi.
-
-
Headless
őstag
válasz szpilu #56110 üzenetére
Persze kérdés, hogy kapcsolódik a két router, WDS, vagy repeater.FIX IP szükséges.
Repeater esetén:
1043-ban port forwardodot kell létrehoznod, a 3600 címére a transmission http szerver portjára ez ha nem állítottad át akkor a 9091-es port. És a 3600-ban pedig forgalmi szabályt létrehozva be kell engedni a 9091-es portot. Amennyiben van még egy modem router ami szintén NAT-ol, akkor ott is szükséges a port forward.WDS esetén a 3600 nem natol ott nincs tűzfal se így itt az ottani forgalmi szabály szükségtelen.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz lovi81 #56114 üzenetére
Hát ha úgy viszed be garanciáztatni, hogy azt mondod, hogy nem gyári fw-t akartál frissíteni és vvalami nem sikerült, akkor nyilván kapásból visszadobják. Gyári FW-re vissza lehet állni bármikor, openwrt-ről vágott gyári fw-vel, dd-wrt-ről webrevert-el. olyan mintha mi se történt volna, visszaviszed garanciáztatni. Ha FW frissítés közben csúszik félre valami és féltégla lesz. Akkor is visszaviheted, nem valószínű, hogy megnézik mi a flash tartalma. Csak megnézik, hogy szét volt e szedve. Volt már rá példa hogy ilyen esetben is volt garanciális csere (nyilván mindenhol kamuokot kell kitalálni). HA mégse cserélik garanciában a féltéglát, akkor abban az esetben jön a felélesztés soros porton.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Isty1974
csendes tag
WTF???
http://192.168.1.1:9091/transmission/web409: Conflict
Your request had an invalid session-id header.
To fix this, follow these steps:
When reading a response, get its X-Transmission-Session-Id header and remember it
Add the updated header to your outgoing requests
When you get this 409 error message, resend your request with the updated header
This requirement has been added to help prevent CSRF attacks.X-Transmission-Session-Id: StOLq4GeLKSpEy9asN6K9L6iIMBAgiYdRh7hbPGHZqcFCwyZ
na ez mi a ...
https://drive.google.com/file/d/0B20mFrhiQxEOVG44eVQ1NDNoaVk/view?usp=sharing
-
MODERÁTOR
-
szabozsolt87
tag
Jó reggelt,
nekem olyan gondom lenne, hogy OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) firmware van a routeren és wi-fin a sávszélesség elég gyenge. 2-3 mobiltelefon, 1 tablet, 3 notebook, 1 TV üzemel róla egyszerre általában. Nos minden eszköz tökéletesen megy kivéve a két notebookot. Csak mondok egy pl az oldalak nehezen töltődnek be a youtube videó nem megy laggmentesen és a letöltés pedig 18 kb/s. Az asztali gépen ahol LAN-on csatlakozok az eszközhöz pedig szakít.
Van arra valahogy lehetőségem, hogy fizikai MAC vagy IP cím alapján manuálisan állítsak be sávszélességet az eszközökre?
A képen jelenleg csak 3 eszköz van ott mutatja a sebességet azt nem lehet valahogy átállítani?! Kissé laikus vagyok a témában.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
TP-Link 1043ND V1 routerem van. Rádugtam egy külső vinyót de nem tudom elèrni se gèpen se okos tv-n. Elvileg engedèlyeztem, megosztást is bekapcsoltam. Mit kell mèg állítani?
-
addikt
Van friss beta a dd-wrt oldalán 2015.01.17. dátummal. Mindjárt ki is próbálom
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Helyi LAN-t hoztam létre fix-IP-vel. Mivel viszonylag sok adatot mozgatok két gép között (FTP) ezért lecseréltem a 100M-es routert egy WR1043-ra. Fel is ismeri, hogy 1Gbps.
Minden működik, elérek mindent, csak számomra lassan.
Nem hozta a várt növekedést a router csere, FTP keresztül is csak 12-20Mbyte/sec el jön az adat, holott az elméleti sebessége 128Mbyte/sec. Ennek már a felénél is nagyon örülnék.
Egy gépen Win7, többin XP.
Merre kutakodjak, hogy több sebességet nyerjek ?Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
kiborg
aktív tag
válasz FrankóStein #56130 üzenetére
Szia!
Természetesen.
Viszont csak 5400RPM-es laptop winyó van alattuk. Lehet, hogy ez a baj? Bár szerintem ettől azért sokkal többet kellene tudniuk olvasási sebességben.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
szabjan
tag
válasz kiborg #56131 üzenetére
Ott valami nagyon nem stimmel. v2 es 1043 as router, gyári firm-el.
Nálam két gép között 100 megával megy a másolás kábelen. Legalább is egy film fájl simán. Apró mütyürökkel persze lassul. Mindkettőben 7200 es vinyó van és alaplapi hálókártya. Az egyik gépen Asus M5A97 EVO R2.0 megy a másik lap meg valami olcsó asrock 970 blabla...
Mindkét gépen win 8 megy. Mindkét vinyó nem rendszer vinyó..a vizesember
-
kiborg
aktív tag
válasz szabjan #56134 üzenetére
Szia!
Ezt szeretném én is kideríteni.
Két gép:
Forrás:VIA C7 1GHz, 512MB,Win XP, 500GB 5400RPM Hitachi SATACél: A profilomban szereplő gép 1T-s Samsung winyója.
Mindkettő alaplapi 1Gb integrált hálókártya.
A routeren open-wrt van. 14.07-es.
Emlékeim szerint gyárival sem volt gyorsabb a letöltésem.És ez van:
[ Szerkesztve ]
Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
*Ropi*
félisten
-
siddis
őstag
Frissítés C5/C7v2 Archer-ekre..
-- Aux armes, citoyens --
-
kiborg
aktív tag
válasz *Ropi* #56136 üzenetére
Szia!
A TC-nek nem találtam ilyen nevű fájlját 64bites verzióm van. 8.01 64bitHa engedélyeztem a gépemen a Jumbo Framet, el sem indul a letöltés Csatlakozik,majd ha elindítanám a letöltést megáll és vár.
XP-nél csak enable/disable van, Win7 felkínál pár értéket is, párat kipróbáltam, de semmi változás.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
*Ropi*
félisten
válasz kiborg #56139 üzenetére
Akkor hagyd a JumboFrame-et, a TC "beállítások" menüjében nyomj rá a "beállítások mentése közvetlenül fájlba" ekkor meg fog nyílni két ablak a notepad-ben, az első a wincmd.ini: azt becsukhatod, a második a wcx_ftp.ini ami Neked kell.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
krealon
veterán
válasz szabozsolt87 #56118 üzenetére
"nekem olyan gondom lenne, hogy OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) firmware van a routeren és wi-fin a sávszélesség elég gyenge."
A kepen lathato "90:c1:15" hardvercimu Sony eszkozt kikapcsolva nem javul meg a WiFi?
A jelszintje brutalisan nagy (-15 dBm). -
r3dsnake
nagyúr
Használ valaki OpenVPN-t 1043ND-n Openwrt alatt? Sehogy nem jön össze, hogy működésre bírjam, a leírás alapján mindig elakad valahol a configolás.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG V30 - vezércsel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition Processor hűtő
- OLD GAMER PC: I7 4771 // 16GB RAM // 240GB SSD+500GB HDD // RX570 4GB // 500W TÁP // W10!
- iPhone SE 2020 64 GB extra ajándékokkal, Foxpost az árban
- Nothing Ear (a) - SZINTE ÚJ, átlátszó szilikon tokkal, 2 év garanciával
- Eladó egy Roidmi F8S S1 SPECIAL EDITION vezeték nélküli porszívó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest