Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20623) ajani


ajani
aktív tag

Sziasztok,

Segítségre van szükségem vargalex féle fw-el kapcsolatban (v1.00)
1, azt vettem észre a minap, hogy ha áramszünet miatt újraindul a router + a rádugott külső vinyó, akkor nem indul be a router (megáll a mutatvány a villogó sys lednél). Ilyenkor, ha kikapcsolt vinyóval újraindítom a routert, akkor simán beindul, és a vinyó bekapcsolása után a samba is simán megy.

Be lehet esetleg állítani, hogy a samba (vagy a mount - nem értek hozzá) késleltetve induljon? Ezzel megoldódna ez a probléma.

2, samba jogosultságok - na ettől teljesen kész vagyok. Már napokat töltöttem a konfigurálással, de nem jutok dűlőre vele. Van egy ilyen felállásom (shared directories):

/mnt/media
/mnt/nas

Azt szeretném, hogy a media könyvtárban lévő dolgokhoz bárki hozzáférhesse, a nas nevűt viszont jelszóval szeretném védeni.
Addig eljutottam, hogy a nas megosztás esetében ha kiveszem a pipát az "allow guests" opciónál, akkor nem enged be senkit, de jelszóval is ez a helyzet. Próbáltam létrehozni samba usereket jelszóval, de az sem ment. Windows 7 alól szeretném elérni a megosztásokat, lehetőleg egyszerre.

Segítsetek lszi, hogy hogyan kellene ezt csinálni. :F

Köszi,
ajani

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.