Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
szerintetek azt ki lehet valahogy deríteni, hogy a 2017 utáni Lexus IS300h és a 2016 utáni NX300h esetében ugyanaz a legújabb generációs hybrid rendszer van, mint a 4-es Priusban és a C-HR-ben vagy régebbi?
-
Drizzt
nagyúr
Ma jelzett a TPMS, hogy alacsony a guminyomas. Es igaza is volt. Ezzel igazabol csak annyit akartam mondani, hogy tok jo, hogy nem csak bosszusagot okoz ez az egesz, amikor nezi az ember, hogy mennyibe kerul, hanem latja a valo eletbeli hasznat is.
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodok egy E12-es Corolla beszerzésén.Jelenleg egy 2004 Focus-om van azt cserélném.
Az 1.4 és 1.6 motor között sima használat mellett mennyire érezhető a lóerőkülönbség?Érdemesebb vadásznom egy 1.6-ra vagy elég az az 1.4 is?Kombit keresek az adott autóból de nagyon keveset hirdetnek és a 90% 1.4.
Köszönöm a segítséget! -
dh66e
veterán
-
válasz
audi100td
üzenetére
Mindenképpen nézesd át egy normális szervizzel, nézd meg, van-e nyoma annak, hogy törött (hegesztési nyomok a motortérban és a csomagtartó kárpítja alatt), illetve hogy füstöl-e terhelésnél.
Ilyen korú autóknál a rozsdára már számítani kell, ha nagyon rohad, akkor inkább hagyni szerintem. -
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
auto vasarlas elött allok es Avensis T22, valamint Corolla E12 között vacilalok. Az Avensis 2.0 D4D motorral erdekelne, a Corolla 1.4 D4D-vel, manualis valtoval. Melyik tipust olcsobb fenntartani, illetve milyen tipushibakra erdemes odafigyelni? Rozsdasodasra mennyire hajlamosak ennyi idösen?
T25 dizel 1.2mio körül elegge zsakbamacska lehet ha jol gondolom?
-
KTTech
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Közben rákerestem, gyári megoldás nem lesz, még a régebbi entune van benne. Viszont van külső megoldás, ami a gyári rendszert használja, bár nem olcsó... egy ilyen kell hozzá. Én is erősen gondolkodom rajta a Yarisomhoz, mert így megmarad minden funkciója a fejegységnek.
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Én úgy tudom, hogy csak a jelenlegi szériánál ( XA50, amelyiknek ugyan olyan a központi fejegység kinézete, mint az én Corollámnak, lásd #9969 hsz. ) lehetőség ez. Az előző szériánál ( XA40, amelynek a központi fejegysége 2 DIN-es módra középre van beépítve ) a gyári fejegységgel alapból ez nem megoldható.
Annál az a megoldás, ha beépítenek egy megfelelő egységet ehhez. [Itt egy videó egy ilyen műveletről] . "Apró" hátrány, hogy szerintem ezzel ugrik a garancia... :\
-
MiklosSaS
nagyúr
Akkor én b@szhatom az egészet a frissen vásárolt 2018-as RAV4-el....sem android auto sem applecar....
-
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Én sem tudok másra gondolni, csak ezzel a gondolatmenettel az a probléma, hogy a 2019 november utáni gyártású Corollák élből ezzel érkeztek, tehát csak azokat szívatták meg, akik az első szériából vásároltak. Mondjuk márciusra-áprilisra csak kifutottak azok az autók, így a májusi időpont még érthető is ezen logika szerint. De a szeptember sehogy sem....
-
Gombinyó
őstag
Hát az passz, mert a nagy verziofrissítés, amit felraknak tavalyi a fájl tulajdonságai szerint. A legfrissebb kis patch ami a nagyra megy rá, ha jól emlékszem 1075-ös pedig márciusi...
Szerintem csak húzták az időt, hogy több navit adjanak el (ami egy hulladék, főleg 300e plusz pénzért) -
Na, ma végre megvolt a szoftverfrissítés (mondjuk nekem kellett rákérdezni, hiába ígérték, hogy jelentkezni fognak). 25e Ft-t kértek érte és kb. 1 órát vett igénybe.
Az Android Auto-hoz ugye csak az anyósülés előtti USB csatlakozó használható és szükséges hozzá persze egy Androidos telefon. A Google kedves nénikéje valamiért úgy döntött, hogy Android 10 alatti OS-nél ez alaphelyzetben neked nem jár. Nekem egy lassan 4 éves OnePlus 3T telefonom van, amin Oxygen OS 9.0.5 van (Android 9.1), ennél már a Google Play áruházban fel sem dobja, böngészőből megnyitva közli, hogy nem kompatibilis. Csakmertazért. Szerencsére APKmirror-or letölthető, telepíthető és működik Root nélkül is.
A működése egyszerű, ha rákötöd a Menu gombnál meg fog jelenni az Android Auto. A sima Google térkép nagyszerűen működik, a Waze is jól működik, csak valamiért kb. 10 FPS a képfrissítése, nem igazán értem miért, mikor telefonon amúgy villámgyors (talán a sebességért az autó SoC-je felelős?).
Szóval öröm és boldogság. Csak miért kellett erre csaknem egy évet várni...

-
Egészséges ember észre sem veszi az egészet. Lesz sérved (nyaki, háti), mindjárt ergonomikus üléspozíciót akarsz felvenni. Ekkor kezdődnek a bajok... nem is tudsz, szar az ülés íve, amire ráérsz egy lapáttal a fejtámla. Az ülést még be lehet állítani valamelyest(azt sem az alap verzióban) de a fejtámla rémes szögbe kényszeríti a nyakat.
Mondjuk ki sem próbáltam hogy hátra fordítva bele megy-e, meglepne ha igen.
-
-
Vezettem ma 140 percet, nagyon nem volt kényelmes a Toyota (Auris). A háttámasz segít, de cserébe a fix
fejtámla miatt lesz egy idő után borzasztó. Nem tudjátok, lehet hozzá kapni állítható fejtámlát (más modellé is jó lenne, csak kegyen)? Azért elég gáz hogy a legjobb felszereltségben is egy szar fix fejtámla van. Ergonómia NULLA. -
rbalint88
veterán
válasz
xEon1337
üzenetére
Mondjuk en a kockalampasat vezettem a most kifuto yarisbol, de tenyleg eleg szeker. Beltere nem nagy eresztes minosegben, viszont a habos-gumis muanyagok mar tudtak eleg szarul kinezni benne 5-6 evesen. Ilyen szempontbol jobbak a suzuki kokemeny (szigoruan ekezet nelkul) muanyagjai, orok elet es egy nap, ugyanugy nez ki
-
-
válasz
Chereiose
üzenetére
Nem tudom, hogy ültél-e már a Classic Yarisban, de az egy szekér egy Swifthez képest.
Ha az új Yarisról lenne szó, akkor már persze én is inkább a Toyotát választanám, de ha a régit nézem, akkor inkább egy CVT-s Swift.
Szerk.: plusz a Classic Yarisnál csak a nappali menetfény LED-es, a tompított az minden esetben halogén (csak vetítőlencsés). Viszont most a facelift Swiftek már LED-es tompítottal jönnek, ami azért nem mindegy.
-
válasz
Chereiose
üzenetére
Nem értem a logikát. Ha egy Swift olcsóbb, akkor sehogy sem fogja a hibrid Yaris kitermelni a plusz célárát, hiszen a Swift is hibrid, még ha mild hibrid. Ahogy nézem a különbség a listaárban cirka 1 millió a CVT váltós váltósnál. Fogyasztás terén legyen 2 liter a különbség...
-
-
Gombinyó
őstag
válasz
Chereiose
üzenetére
Szerintem már nem gyártják, de nem néztem utána. Pl ahogy bejelentették az új corollát már aurist se lehetett rendelni csak a készletes autókat szórták ki. Alkut nem igazán befolyásoló tényező, hogy kp vagy lízing, talán a lízingesből még tudnak picit engedni, mert a banktól kapnak utána pénzt.
Én a helyedben körbetelefonálnék a kereskedésekben, hogy van-e belőle készleten, illetve milyet tudnak még berendelni raktárról. -
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Gondolkodunk egy új hybrid yarison, viszont ami szóba jöhetne keretileg az a kifutó classic hybrid lízingre, de én nem nagyon látok már eladó modelleket, legalábbis hahun. Egyes honlapokon találtam, de nem tiszta,hogy mennyiért, meg csak készpénzes vásárlás esetén írja
Már teljesen megszűnik a classic hybrid, vagy csak én nem találom? -
rob210
nagyúr
Ha kioldod manuálisan akkor az ki van oldva.
Üzemi féked lesz, de kézi nem.Én ilyenkor diagot szoktam csinálni és azzal oldom service állásba téve.
Ebből rögtön ki is derül, hogy a kapcsoló, vagy maga a motor halt meg. Mert ha nem old ki akkor a motor.Az meg aki ezt fél óráig tekergeti szerelőként az meg is érdemli. Nincs egy csavarozójuk?
-
Dorian
félisten
Köszi! 600x ?
Akkor ez volt amit anno fèktárcsa cserekor emlìtett az autòszerelő, h mekkorát szoptak vele: egy ember fèl òráig csak ezt tekerte
Ès ha kioldom, akkor működik tovább ugyanùgy? Vagy mitől hülyül ez meg?
Biztitáblán a hozzá tartozò biztit vagy relèt vagy mit ellenőriztem multimèterrel, teljesen èp, szakadás mentes. -
-
Dorian
félisten
T27 Avensis: Nem old ki az elektronikus kèzifèk.
Most mi a fenèt csináljak? -
rob210
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Itt már regisztrálva vagyok, de köszi.
-
nuke7
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
én corsa D-ig követtem, ott elég szar volt a váltó pl. meg a futómű is kérdéses volt ha nem OPC-ről volt szó...
-
No.01
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Turbo... ja es Opel
-
rob210
nagyúr
Viszont és ellenben nemrég volt téma de nem találom telóról, hogy normális áron be lehet szerezni alufelnit valamelyik face csoportban.
Na ez érdekelne erősen, mert a párom versoján haldoklanak a lemezfelnik.
114.3/5/r16. Kellene. -
Soha nem volt még váltógond a nálam járt toyotáknál.
A szuzuki más tészta az nem japán.
Ott valóban hullanak az ős swift óta a váltók.
1.: Ha a Swift nem japán, akkor a Corolla sem, hiszen Törökországban vagy Angliában készülnek.
2.: Bő 10 éve egy akkor 3 éves, 100 000 km-t futott Toyota Hilux váltója döglött meg. Azért az kissé szokatlan volt... (Gariban szerencsére cserélték, és tömegével nem hallani róla, szóval lehet egyedi eset is...)
3.: Sajnos bőven vannak problémák a CVT váltóknál is, én is találkoztam olyan esettel, amikor állították, hogy a CVT váltóban nem kell olajat cserélni, mert élettartamra vonatkozik. Valójában azokban is kell olajat cserélni, csak az a gond, hogy egyes esetekben legalábbis rosszul van a váltó teknőjén kiképezve a leeresztőszelep, és az olaj nagy része egyszerűen leül az alján, nem lehet leengedni. Kénytelen vagy a teknőt leszerelni az olajcseréhez... -
Gombinyó
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen.
pályáztam két évig egy 1.2-es clio 4-el, de sokszor inkább lementem az országútra és később értem haza picivel. Nem hiányzik az élmény. Cserébe olcsó volt az autó és mivel új volt, a kötelezőkön kívül költeni se kellett nagyon rá. Egyértelműen nem oda lettek kitalálva ezek az autók.
A kérdés pedig sztem erre vonatkozott. Lehet velük menni pályán, de nagyon nem lesz kényelmes és minden kamion előzés előtt elmormolsz egy imát.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
A kényszer nagy úr, én is pályáztam 1 literes Yarissal 130-150 simán ment. Hang - igen hangos....
Hosszú távon a biztonság miatt nem vennék pályázni kis autót!
dangerzone: inkább corolla a pályára: ott is megkapod a szívó benzint + 6 sebességes váltót, 150Kmh/3500 fordulat és csend
-
nuke7
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
corsa-t ne szerintem se!

BTW: úgy néz ki nálam váltó a hang / hiba oka, szerelő egyértelműen mondta, hogy nyelestengely csapágy... valsz elfogyott / régen cserélték a váltó olajat.
-
Gombinyó
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Autópályán nem lesz kényelmes egyik kis autó se, főleg szívóbenzines kis motorral. Gyenge zajszigetelés, sokat pörgő szívó motor minden csak nem kényelmes. Pályázni inkább valami alsó közép- középkategóriás dízel vagy esetleg turbobenzines, ami nem forog még 130nál 4000-et és van is némi ereje.
-
rob210
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Ebből a 3 ból én nálam a yarison kívűl szóba se jöhetne más , pedig nem vagyok toyota fan, csak van a családban.
Ha a megfelelő olajat kapta ami nem az 5w30 akkor jó motor és megbízható, ha olcsó olajat kapott akkor hajlamos az olajfogyasztásra.
Erre a márkaszervíz sem garancia sajnos, mert ott is belelöttyintik az 5w30at.
Viszont a corsa az gyilkos sz@r, nekem persze, mert kezeld helyiértéken a véleményem.
A seat meg a tsi-vel...... Ha diesel akkor még talán. -
dangerzone
addikt
Sziasztok! Hasznalt auto vasarlasan gondolkodom. 3 tipusra mar sikerult leszükiteni a kört (Toyota Yaris, Seat Ibiza, Opel Corsa).
A kerdesem az, hogy esetleg van valakinek tapasztalata a 2017-es faceliftes 1.5 - 111 LE-s Yarissal kapcsolatban? Leginkabb a megbizhatosag (van-e esetleg valami tipushiba, milyen a motorizacio), autopalyan valo hasznalhatosag kenyelem erdekelne. (Persze ki akarom probalni majd elöben is, de addig probalok infokat gyüjteni)
-
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen a RAV4 nagyon pöpec
Csak a szélességétől félek, szoktam néha V. kerületbe is bejárni ott néhány kis utca + béna parkolók összege az hogy az scross is nagy... -
pècsimunkás
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
A mostani Rav4 nagyon tetszik
!
Kívűl- belül! Néha eljátszom a gondolattal,, hogy kellene egyet venni. Bár, az meg újabb 3-5 év hitel. Az sem jó.
A mostani autómat meg sajnálnám... Még nincs 4 éves, tetszik a mai napig is, nem untam meg, az éves szervizen kívűl csak tankolás. Jól megy, de közben keveset fogyaszt. Szóval tökéletes
!
Asszem marad még egy darabig
!Ps.: a 261 lovas Corollára azért lehet elcsábulok
!
Az még hosszú távon jó befektetés is lehet. Ha megjelenik.
Ha megjelenik, és lehet tudni árat, utánna könnyebb lesz a helyzet. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Voltam kb 1 hete beleülni új yaris, corolla combi trek és rav4-be. Érdekes a corollát jóval kisebbnek éreztem elől mint az scrossom. Amikor pár éve aurist teszteltem nem volt ilyen érzésem (igaz akkor i30-am volt). RAV4 szépe nagy belül (de sajna kivül is). Az új yaris szép, de azért kisebb belül mint az előző generációs jazz. És nincs benne "csak" hátsó kamera... Se 360-as kamera, se radar. Ezt mondjuk nem tudom hogy gondolták, különben tetszik a feleségemnek (kellene egy rendes hibrid a sok városra vagy az scrossom vagy a jazz helyett). Mindegy ráér a dolog simán, megvárjuk a yaris crosst is, hátha addig a jelenlegi egészségügyi helyzet is javul (és lehet tervezni az életet).
-
Gombinyó
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Azt tudom, hogy az utolsó aurison sokat segített a facelift, elhiszem, hogy csendes. Főleg az 1.2T-vel, ez a motor egy műszer.
Én meg kedden leadom a corollát hifisnél zajszigetelésre meg rezgéscsillapításra. Nagyon kiváncsi leszek a végeredményre, remélem nem csak kidobott pénz lesz.
-
pècsimunkás
addikt
-
dh66e
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Mindegy kié a kamera, felhasználhatóság szempontjából a rendőrséget kell hívni és mondani hogy van kamera a háznál és hogy hol lehet megtekinteni a felvételeket.
-
rob210
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Igen rendőrség minnél előbb, mert a térfigyelő felvételeit csak ők kérhetik ki hivatalból, amit 72 óra után törölnek, ha szabályosan járnak el.
Úgyhogy gyorsan gyorsan.
Sok sikert, remélem meg lesz a nyomorult.
-
galervin93
addikt
Nem Toyotás kérdés, csak ebben a topikban vagyok aktív. Kamera alatt parkolok, reggelre meg lett nyomva a bal eleje a Priusomnak. Persze cetli nem volt... Ilyenkor rendőrség?
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Fel lesz hívjuk a tulajdonos t meg lesz az olaj kérdezve valahol olvastam már ezt a user fail olaj probléma t.
Nem tudom elvileg apos van megveszve érte mindig van ilyen..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
troll81
üzenetére
Ha 0W20-at kapott eddig és normálisan volt cserélve az olaj, akkor jó [link]
CVT fokozatmentes automata ha minden igaz, azt nem ismerem - annak is az olajcsere lesz a lelke szerintem, működési elv függvényében
Mondjuk én inkább hibridet vennék akkor már, még ha más bódéval is, HSD váltója rém egyszerű szerkezet (keress rá, egy bolygómű és kész, zseniálisan primitív, pozitív értelemben). -
troll81
addikt
Sziasztok ha Toyota verso s 1.33 dvvti aktíve automata.
Apósom venné magának mire kell figyelni általában a ezeknél? 2012,09 havi osztrák autó. 118978 km van benne. -
Gombinyó
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nem hülye kérdés, mert apósom mokkájában pl nem lehetett használni a telefont két éve AA mellett. Nem tom most hogy van neki.
Itt lehet, rádugod a telefont és rögtön beugrik minden ahogy legutóbb leállítottad, ha rámész menüből az AA-ra. Mellette lehet használni a telefont ugyanúgy. -
rbalint88
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
hülye kérdés+ nem toyota spec+ carplay-es
szóval. ilyenkor a telefon amúgy használható vagy aszondja, hogy ott vagyok a nagyképernyőn, ott nyomogassál és érd be annyival?
mert pl az tök praktikus, hogy a navi és a zene ott megy, de ha állok a dugóban, akkor lehet-e fórumozni, e-mailt nézni vagy messengerezni? (igen, ha tényleg állok a dugóban és nem menet közben, nem vagyok hülye) -
Gombinyó
őstag
Egyszerű, viszonylag gyors és hibába én eddig AA-val nem igazán futottam bele, pedig kb egy hónapja lefrissítettem és azóta minden nap megy.
Waze, google maps mellett mennek az online zene streamelő progik és az offline tartalom is játszható aimp-al pl. A rádiót megmondom őszintén nem is próbáltam az AA mellett elindítani, de holnap ha gondolod megnézem.
Ami királyság, hogy akár menet közben is újra tudsz tervezni, mert megy a hangfelismerés. Bediktálod a navinak, hogy hova akarsz menni és nem kell pötyögni. Közben kormányról ugyanúgy tudod léptetni a zenéket. -
Drizzt
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Jura Ena 8 kávégép
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

Bontott és működőképes pedig ritka, mint a fehér holló.

pályáztam két évig egy 1.2-es clio 4-el, de sokszor inkább lementem az országútra és később értem haza picivel. Nem hiányzik az élmény. Cserébe olcsó volt az autó és mivel új volt, a kötelezőkön kívül költeni se kellett nagyon rá. Egyértelműen nem oda lettek kitalálva ezek az autók.