Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
-
HdRew
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Basszus, igazán bosszantó lehet.
Hol történt?Más:
P2 gumi. Hankook Ventus Prime 3 195/55/R16. 100 km/h környékén mondhatni elég erősen remegett a kocsi, alatta és fölötte enyhének volt mondható, sőt, alatta lényegében alig lehetett érezni. Kicseréltem Conti PremiumContact 7 205/55/R16-ra, és a remegés teljesen megszűnt.
Van valami gyanútok, hogy mitől lehetett? 3,5 szezont ment a gumi, 20-25K km-es futás lehet benne maximum, máshol is olvastam, hogy nem feltétlenül lehet vele sokat menni, bár van akinél pont ellenkezőleg volt. Faternak volt ilyen hasonló szintén Hankook gumival másik kocsin, nála 140-160 között remegett be régebben.
Mondjuk szerencse, hogy most jött elő, és nem a nyaralás előtt közvetlenül. A télink egy Barum, azzal sem volt semmi ilyesmi.
-
Pompiere
csendes tag
-
Pompiere
csendes tag
-
Pompiere
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Egyáltalán nem barátságosak az árak, ezt elismerem. Acélfelninél maradva: ha nem a valakitől megvett rozsdás felnijeire akarod felrakatni az új téli gumikat, akkor azért költeni kell a homokszórásra, festésre. Ha nincs szenzor, azt is keríteni kell. Utána még a szerelés sincs ingyen. Summa summarum nem biztos, hogy nagyságrendekkel olcsóbban jössz ki ha te szaladgálsz ezek után.
Én is csináltam kalkulációt, hogy melyik megoldás éri meg jobban. Ezután választottam a kereskedőtől való vételt.
Amikor tizenéve az Opelünkhöz a téli garnitúra "beállítást" végigcsináltam, akkor sem úsztam meg százezer alatt. A felnik ára, homokszórása, festetése, majdnem annyiban volt mint a gumik ára.
-
vicces
addikt
válasz
rob210
üzenetére
anno hallottam egy storyt. ült egy ember egy étteremben és nevetve jegyezte meg a többieknek, hogy ..jé pont olyan autót szállítanak el amilyen az enyém. azt hitte, hogy a parkolás miatt viszi el a parkolótársaság valaki autóját. közben meg az az ő autója volt és épp ellopták..
-
válasz
rob210
üzenetére
Vezetné is a rav4-et, vagy csak beleülne? Nem mindegy, az én feleségem szívesen beleül a rav4-be, de ekkora "tankot" nem akar vezetni
Mondjuk szalonba a corolla crossba beülve azt már vezethetőnek érezte. Mondtam neki ez meg hogy? Alig kisebb... Azt mondta jobban látja az elejét... -
válasz
rob210
üzenetére
Az csúnyán szét tört... Mellesleg volt Citroenem, soha többé.
Ódákat tudnék mesélni, de most csak egy gyors sztory:
Néha csinált olyat hogy menet közben minden elment, a gyújtäson kívül kb 30-40mp re.
Világítás, visszajelzö müszerek, index... Azt mondták hogy valószínüleg valamelyik ECU a hibäs de mivel nem reprodukälható a hiba ezért megállapítani sem tudják. Meg egyébként is ECU-t csérélni dräga dolog. Èljek vele.
Ezt éppen csak negyedévente egyszer csinälta, és räjöttem hogyha kulcsal gyorsan újra indítom akkor müködik megint. Na most ez vicces szitu autópályán, éjszaka...Szerintem amúgy ez valami SW hiba volt amúgy, de akkoriban nem igazän törödtek vele...
-
ncc1701
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Használd a lidl cuccokat sokáig egészséggel, és ezt most őszintén kívánom. Én már egy ideje csak makita, milwaukee, stihl, meg ilyesmit veszek. Tudom, sznobság, de már elegem volt a kezeim között a legrosszabbkor széthulló alsó polcos vackokból.
Az általam ajánlott ctek töltőnél számomra fontos szempont volt, h szulfátlanítsa/karbantartsa rendszeresen is az akkut, ugyanis az insigniám hétvégi autó, télen, mocsik időben ki nem viszem a meleg garázsból, úgyhogy olyankor van, h hónapokat lóg rajta a töltő. Maga a töltő funkció másodlagos volt, ha lemerül egy akku, akkor ott ugye vagy a generátor a gond, vagy szar az akku, és egyik esetben sem a töltés lesz a megoldás. -
sequator
senior tag
-
-
No.01
addikt
válasz
rob210
üzenetére
En sajnos ezzel csak egyet tudok erteni... Tudom, lattam es hiszem is, h vannak olyan aftermarket termekek/markak amik felveszik (vagy le is korozik a gyari minoseget) de ott az arcimke is nyilvan hasonlo. (lasd feknel az ATE vagy a futomu alkatreszeknel a Lemforder)
Hosszutavon az olcsi mondig dragabb... SOT van amikor meg rovidtavon is
-
válasz
rob210
üzenetére
Én a radar tiltására gondoltam (gondolom ugyanaz a fedélzeti rendszer mint mindegyikben csak itt külön vették az energiát és ezt a részt letiltották, elég piti de el kell adni a magasabb felszereltséget is, nehogy már valaki megvegye a gyári alkatrészt és megoldja), azt mondta direktbe a kereskedő.
-
parijani
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nagyon köszi! A Kovács autóról már sok jót hallottam egyébként, ezt az alkatrészed-est nem ismertem, de úgyis házhozszállítással kérem, mert rendelek akkor csomagtérajtóhoz is teleszkópot, az is van nekik jó áron. Ha véletlenül rosszat rendelek, akkor mennyire rugalmasak?
@flegga92: Neked is köszönet az infóért! -
válasz
rob210
üzenetére
Szerintem itt részben a tudatlanságom az ok, részben pedig némi csalódottság (félig magamban, félig a japokban). Ez az első japán autóm és korábban nem ismertem a japán gondolkodásmódot, más elvárásaim voltak.
A régi citroent azért adtam el, mert 15 éves korára azért már sűrűn lett baja. Naiv voltam és azt hittem hogy a 100-at se futott Toyo majd hibátlan lesz. Egy éve se használom és harmadszor kell szervizbe vinnem, és - a gyári megoldás 100k. Ugyan ez a citroen esetén töredéke és az legalább kényelmes autó. Ne legyek csalódott?
Ugyanitt megbízható szerelő kerestetik, aki nem egy százasért javítaná meg az ablakmosó szivattyút. -
No.01
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ma mar minden (is) kinaban keszul es ha a viccet felreteszuk akkor elmondhato az, is, h vannak nagyon minosegi kinai termekek is. A gond akkro van amikor v.ki megveszi a nagyon olcsot es az neki nem lesz gyanus... Volt fonokomek haza egett le egy ilyen kinai telefontolttotol.
A jel zavarodasrol pedig annyit, h anno egyszer nekem is volt ilyen (P3 plug-in) nem tudtam kinyitni az ajtot majd elinditani sem hasonlo hibaval. Elemcsere csak ugy volt megoldhato, h kertem egyet kolcson egy proba erejeig, de a srac is a sajat kulcsabol vette ki... Nem mukodott azzal sem. Vegul jott a helyi okoska aki mar tapasztalt ilyet. V.mit kikapcsolt az egyik bejarati kapunal es csodak csodajara mukodott minden azonnal. Neki allitolag volt egy hasonlo esete a helyi MOL kuton ahol tobb ember is beszivta markatol fuggetlenul. Ott is v.mi iterferencia zavart be merthogy ezek a kulcsok hasonlo jelen mukodnek.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rob210
üzenetére
magától megszűnt a probléma, egy független japán autókkal foglalkozó szerelőt is megkérdeztem. Hülyén hangzik, de be kellett tanulnia a rendszernek, mivel a saru levétele miatt alaphelyzetbe állt, be kellett koszolódnia - azt hiszem - az üresjárati szabályozó szelepnek.
#10526No.01: ahogy akkor is írtam, én csak találgatni tudok, mivel nem vagyok autószerelő és nem is értek az autókhoz, a szerelőmben azért bízok, ördöglakatot eddig még nem tett az autóra, de nem kifejezetten Toyotára specializálódott ez tény.
Ha a találgatások miatt keletkező rengeteg fejfájással állítom szembe, teljesen racionálisnak tartom átutazni az országot, ha valóban egy patika szervit és tökéletes szakértelem fogad.
Így a kérdés, azért egy backupnak, Gy-M-S megyében tud valaki Toyota szakértőt? Pm-ben is jöhet.
thx
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rob210
üzenetére
hát nézd, az én hobbim biztos nem a találgatás, de nem vagyok szakértő, sajnos ez maradt. Azt viszont tapasztalom, hogy az "úgy adja vissza" szerelő ritka mint a fehér holló, az ország másik felébe meg nem akarom elvinni a tuti szakihoz aki Toyotában született azzal járt szakképzőbe és fel tudja sorolni a Toyoda család összes élő tagját.
már hosszúra nyúlik a történet, de más csinálta a lambda kiemelést, más a legutolsó beavatkozást (az aki 5 éve kizárólagosan hozzányúl és nyíltan elmondta, hogy a kiemelést nem vállalja, ezért mentem máshoz).
Most azzal mentem hozzá (az állandó mesterhez), hogy az autó nem indult, akksit cseréltem, de azért nézzen rá, nem a fordulatszám ingadozással.
Hozzá tartozik, hogy a kocsi családi, csak most vettem át a gondozását,
de ettől még a szerelő is tévedhet, védeni nem akarom, csak a tényekkel jövök, ami meg hosszú, mint hogy ezzel kezdtem.Most kaptam az infót, hogy a fordulatszám esés már ~1-2 éves probléma, gyertya csere volt, de az után is előjött 2-3 alkalommal éves szinten, leállás meg egyáltalán nem volt, ezért a csekély ráfordított figyelem.
De köszönöm, minden tanács jól jön most, rákérdezek a diagnosztikára illetve a felsorolt - szívósor tömítés, levegő, gyújtás, üzemanyag - témakörökre.
Remélem már az utolsó kör lesz a megoldásig.
-
-
Greentea
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
A videót sajna csak most, a szervíz után készítettem.
Kopogó hang a futómű jobb oldalán címszóval vittem be. Azt mondták, hogy ellenőrizték a szilenteket / lengőkarokat / tárcsát, de nem vettek észre semmi rendellenest. (márkaszervíz)
Elvitték próbakörre is, de persze akkor csendben volt a dolog
Murphy törvénye..Mennyire észrevehető amúgy ez a belső szilent elhasználódás, ha nem tudják hogy azt kell keresni?
Rángatásnál ennek ki kellett volna derülnie? -
válasz
rob210
üzenetére
Mindegy, úgy is be kéne jelentkeznem a szervízbe vele (csak reméltem hogy olajcsere előtt külön nem kell). Rendesen hordták amúgy a márkaszerívzbe, és 5 éves, nem épp normális jelenség. Ha 20 éves lenne nem csodálkoznék semmin. Nem egy erős konstrukció, ha ennyi idő alatt ledarálja a fogazást/akármit.
Néztem a felfogatást, egyszerű hatlapcsavar, remélem hozzá lehet férni, és nem kell leszedni a motorháztetőt (elsőre ettől féltem).
Másik kedvencem az ablakmosó spriccelő. Ott is hagytak a japók 1.2432 millimétert a takarórács és motorháztető lemez között, onnan kéne kispricceljen a drága. A japán az külön állatfaj... -
Vismajor01
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Budapesten kerhetek egy szervizajanlast? A kor kozele az margit budai hidfo.
Prius 2005 320e km
Komplett olajcsere
Ajtohatarolok csereje
Lengescsillapito porvedo cseréjeToycart es Toyota Monort ismerem de mindketto eleg messze van, foleg Monorra nem mennek ki. Toycarnal 35 ezret mondtak az olajcserere, 20at ah ajtohatarolokra(plusz amennyiért talalok bontottan)
-
válasz
rob210
üzenetére
gyújtás kimaradásra csak folyamatosan fennálló hibára dob kódot
kisebb kábel hiba esetén jellemzően csak párás időben jelentkezik a gyújtás kimaradás, jó időben vagy nyáron megszűnik a hiba
mire végeztél a "hibaelhárításokkal" csökkent a páratartalom, vagy megszáradt a kábel hibás része -
rob210
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Azért most közel voltam ahhoz, hogy felflexeljem a párom versoját.
Ingadozó alapjárat, hibakód nincs.
Kitakarítottam a légtömegmérőt helyreállt.
Elkezdett dadogni2 napra rá. Hibakód nincs.
Kicseréltem a 4 gyertyát, helyreállt.
3 nap dadog remeg a motor és a hibakód sehol. Élőadat megyek vele, 4 es henger 12%os gyújtáskimaradás. Mondom megvagy nyomorult.
kapott 2 trafót, most megint szépen megy. De miért nem tudta ezt egyszerre eljátszani ne kelljen minden nap nekiállni szint ugyan ott turkálni.
bosszantó kis dög.
De most megint szépen megy el ne kiabáljam. -
Nerazim
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Ja közben leesett a tantusz, kollégám felvilágosított, hogy hogyan kell értelmezni ezt a jobb+ dolgot, így már értem. Tehát nekem most is jobb+ van benne csak be van forgatva és én azt hittem bal+, mert nem tudtam, hogy úgy kell nézni amelyik oldal felől vannak a saruk aszerint hogy esik a + balra vagy jobbra.
Ha kicserélem az akksit akkor pl: a kulccsal ugyanúgy tudom majd nyitni-zárni a kocsit vagy valamit programozni kell rajta stb. Más elektromos kütyünek nem fog elmászni a beállítása amihez szakember kell?
-
Vismajor01
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nem tudom ettol miert nyugodna meg, pont az a baj h Auchan jo benyat ad olcson de rengeteg embernek(neki sem) nem elerheto.
Nekem obudai auchan 5km de ott nincs kut. Viszont anyamtol a maglodi 3perc, úgyhogy ha meglatogatom tele is szoktam tankolni az autot. A kellemest a hasznossal

Nekem p2 6.2l es sokallom, de ahogy olvasom orulnom kene neki?
Egyáltalán nem finomkodok a pedallal -
Csabroncka
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ahogy a németekbe a Bosch szórja az elektronikát, úgy a japánokba a Denso. Egyébként csak mellékesen jegyzem meg, hogy olajszűrőből én a gyárit szorgalmazom, igaz nyilván nem ver földhöz az a 4600 Ft egy 5 éves autónál (persze az is igaz, hogy az 1000 Ft-tal olcsóbb Mann sem gondolnám hogy rosszabb) . Pollenszűrőben nekem viszont csak a Mann az etalon, a polifenolos HEPA szűrője több mint jó (főleg, hogy erős pollenallergiám van nyáron).
-
No.01
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Valoban, de sajnos ahogy Dluinet forumtars is irja ar/ertek aranyban a gyari olaj baromira rosszul teljesit.
Ha megjon az uj auto es nem talalok megbizhato forrast a gyari olajra (0-16W) akkor en elkezdem hasznalni a Motult. Igaz olcsonak az sem olcso, sot ha belegondolok, h tovabbra is ragaszkodom majd a 10e km-es csere periodushoz... Na, de aki nem par evre tervez az szerintem nemigen jarhat el maskepp.
-
-
Soha nem volt még váltógond a nálam járt toyotáknál.
A szuzuki más tészta az nem japán.
Ott valóban hullanak az ős swift óta a váltók.
1.: Ha a Swift nem japán, akkor a Corolla sem, hiszen Törökországban vagy Angliában készülnek.
2.: Bő 10 éve egy akkor 3 éves, 100 000 km-t futott Toyota Hilux váltója döglött meg. Azért az kissé szokatlan volt... (Gariban szerencsére cserélték, és tömegével nem hallani róla, szóval lehet egyedi eset is...)
3.: Sajnos bőven vannak problémák a CVT váltóknál is, én is találkoztam olyan esettel, amikor állították, hogy a CVT váltóban nem kell olajat cserélni, mert élettartamra vonatkozik. Valójában azokban is kell olajat cserélni, csak az a gond, hogy egyes esetekben legalábbis rosszul van a váltó teknőjén kiképezve a leeresztőszelep, és az olaj nagy része egyszerűen leül az alján, nem lehet leengedni. Kénytelen vagy a teknőt leszerelni az olajcseréhez... -
No.01
addikt
En nem konkretan tipusrol beszeltem, hanem ugy altalanossagban

A markat illetoen szvsz felesleges belemenni a dolgokba. Mindenki azt veszi amiben hisz es amire penze van.
En pl mar tizen sok eve csak es kizarolag Mann filtert veszek minden szurobol. Tobb kollegam is lehulyez reven ennel nincs dragabb es korulottem a legtobben 10e km-kent cserel olajat. Ezzel szerintuk lenyegesen tobbet tesznek a motor megovasa erdekeben es igy a szuro elonye (mar a van) nem tud kijonni annyira.
Talan van benne v.mi, de ettol fuggetlenul mindenkinek van egy hasonlo becsipodese
Van itt olyan aki esetleg probalta az uj Rav4-et osszehasonlitva az uj Corollaval?
-
Csabroncka
addikt
Gáz, a 4 éves gyári vonóhorgot (és csavarokat) rakattam rendbe, mert rohadt gázul nézett ki egy szinte új autón a 10.9-es kezeletlen csavar felülette 2-3 mm vastagon porladt.
Én azt mondom, hogy az alvázmosás szinte nélkülözhetetlen évente. A rohadt sok műanyag takaró miatt pedig a retek még jobban megáll egyes részeken, ezért a csillaggarázsos autók takarítása a kényes helyeken még fontosabb!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Hol történt?

)
Murphy törvénye..
bosszantó kis dög.