- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Agyaltam egy Octavia 1,5T-n is, egy régebbi (2015 környéki) modellt hajtottam is valameddig, pozitívak voltak a tapasztalataim. Viszont egyelőre nem találtam korrekt áron kevesett futott darabot, meg ahogy írtam, inkább japán irányba húz a szívem. (Renault-t nem szeretnék)
dragon1993: hibrid is jó lenne, viszont a minősített, garanciális darabok azért jócskán 150% árban vannak a már említett 1,2T verzióhoz képest. -
GalaHU
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Mondanám hogy csak 70k lett végül (abban a hónapban kiegészítő akció volt az Emilnél, minden 30-40%-al olcsóbb volt a listaárnál) de az is baromi lehúzós ár. :/
De úgy voltam vele hogy a gyári tuti működik, van rá gari. Ha az Ali-s elromlik a 4 kerék le és fölszerelésével/centírozásával ugyanott vagyok árban, meg mèg vehetek is egy gyárit…
Új autónál nem akartam ezzel kockáztatni.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Igen. De füldugóban beszélgetek v sétálok, nap közben nagyrészt ki sem veszem. Csak ha már nagyon viszket a hallójáratom
De nagyjából univerzálisan viselem mindig, főleg szociális interakcióknál érzem hogy segít sokat és sok terhet levesz a szenzoros feldolgozásról. Szvl lehet hogy ezt az autó sosem fogja tudni biztosítani, hogy anélkül utazzak. Csak most terveztem picit "lazább" zajvédelmet, mert ami viszont tényleg veszélyes, az a ipari, munkavédelmi füles. Az jó munkára& aludni & otthon elmélyülni, de az utcán szerintem veszélyes. 
#21611 KMT nem tudok másképp meglenni. Próbáltam, de nem megy
Legalábbis városi környezetben valami borzalmas zajvédelem nélkül. Vagy egy kávézóban. Vagy egy bevásárlóközpontban, boltban. Így hordom, mert segít kapcsolódnom az emberekhez és külvilághoz. Ugyanis ha nem használok, nagyon hamar szenzoros túltelítettség és "dezorientáltság" jön, ami viszont TÉNYLEG balesetveszélyes
szvsz jóval veszélyesebb zajvédelem nélkül kint lennem, mint védve. -
válasz
Gombinyó
üzenetére
nekem "kétéves" csereperiódus rémlett. Idén le fogom : ) : )
Más: szélzajra megoldás? Ha nem elérhető vastag-laminált üveg, és tényleg a szélzaj a "problémás". Most szépen megcsinálták, hogy motor& gumi & futómű felől érkező zaj észrevehetetlen, 110-ig kb hót csend van. De 120-nál már jelentős szélzaj, ami sokkal rosszabb, ha tovább gyorsítasz.
És ez 100% az ablakok felől

#21578 No.01
Terveztem a DSG olajcserét, de azt mondták, nem szükséges még. (57 ezernél volt cserélve, most 94 ezernél járok). DE ezeknek van idő-intervalja is, nem? Mert 5 éve volt a legutóbbi csere DSG-olajból. -
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
vagy direktben a műhely munkásságát is lehet csekkolni, hogy segítsen a döntéshozásban
De jó elböngészgetni az egyik beszállító szocmédia oldalán is. Milyen autókat visznek tupírozni. Eltérő az ingerküszöb, feldolgozás, nafene (Passat B8) szedan. -
KMT
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Köszi. Akkor ha jó a következtetésem, sehogy nem lehet utólag elérni a corollával a golf szintet.

A RAV4 sem jobb ilyen téren?#21408 g0dl
Nem, csak akkor szabálytalan, ha hirtelen fékezésre kényszeríti.
A kis sebességkülönbség sokszor igaz a belsőben jövőkre is. Van, hogy leszarja, hogy miközben percek alatt halad el melletted, neked kell fékezned, mert közben mást utolérsz. A legjobb, amikor ezt három sávoson játssza el a középsőben és hiába indexelsz, nem gyorsít és nem vált sávot.
Nagyon jó lenne, ha büntetnék, ha valaki más követési távolságába bevág. Igazából félsiker lenne, ha a jobbról előzést büntetnék, nagyon bosszantó ez a fajta tolakodás. -
válasz
Gombinyó
üzenetére
majd mérek Jettat én is. Jelenleg 120 körül 68-70 dB közt van a műszer szerint, ez már a négy ajtó-kerékjárat szigetelt állapot. Jövő héten még kap pár finomítást (padló, hátsó üléssor, csomagtartó-motorháztető, meg ha eszünkbe jut még valami). Cél az lenne hogy olyan 1-1.5 dB-t leszedjek. Mert tény, hogy 80-90 perc után úgy szállok ki, mint aki fesztiválon járt zajvédelem nélkül. Nagyon durván zajos az a beltér is, nem tudom, miért nem tűnt fel próbakörön meg az első hónapokban.
(vagyis tudom, és azt is, hogy még rosszabb lesz a következő 2 évben, így nincs más választás) -
válasz
Gombinyó
üzenetére
Óh, ott a Toyota Starlet / Glanza, mint átcímkézett Suzuki Baleno .
Vagy a Mazda2 Hibrid, amit ha meglátok forgalomban, mindig van egy másodperc "zavar". Olyan ismerős valahonnan.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nem, gyertya nem volt mèg ebben bent.
Gyertyát már itt Nèmetorszagban cserèltèk, mert nem voltam otthon egy ideig az autóval.
329 euró volt utoljára, olaj+ szűrők+ gyertya.
Hozzá tenném, hogy nagyon jó olaj ment az autóba.
Ez az ár egyébként egy kis független szervizben volt.
Már nincs szükség a Toyota assistancera, mert ADAC biztosításom,Cascom, klubtagságom van. -
válasz
Gombinyó
üzenetére
Lehet hogy tärolt egy Ecu reset hibakódot, talän még valami DTC is volt hozzä, de akkoriban nem hiszem hogy Autosarban épitkeztek volna, pläne a franciäk.
Simän lehet hogy valami túlcsordult, rossz type cast volt stb. De mivel ritka jelenség, nem igen foglalkoztak vele. Autó megy, hibakód töröl. Max az anyacégnek elküldte a szervíz. -
polonic
félisten
-
BoneDragon
veterán
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Kihagytam hogy automata válltósnál maradnék. (Benzines is inkább szívót jelent nálam bár ha van megbízható akkor jöhet) Hagyományos olajos az bejött eddig de cvt-re is nyitott vagyok, de tény hogy nem próbáltam másfélét. Kézit is használok minden nap cégnél kis dízel dobozossal (opel combo, többféle vw caddy) viszont családdal és bejárni inkább automatát szeretnék.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ja most szép hasznok jönnek egyes "úgy felejtett" árlistákból. Mondjuk apple testvér is ezt teszi, de mondjuk ő megkerülhető (szépen szét is váltak a hivatalos áraktól még a teljesen tiszta számlákkal dolgozó üzletek is, régen azért nem volt 50 ezerrel olcsóbb pl az MM-ban egy iphone mint a hivatalos honlapon). Nyilván toyotával ezt nem lehet megtenni, és amíg megvan a kereslet szép a haszon...
-
vicces
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az előző autómon nekem is az volt. És nagyon megérte az árát. A corollát ezzel a felszereltséggel meg csak 17" -os nagyon peres gumival adták. Azt meg inkább nem használnám télen négyévszakosra cserélve. Így kicsit drágább lett az autó és évente 2 órám rámegy a csere-berére. Viszont van két rohadt jól kinéznő kerékszettem.
A múlt héten végig azon izgultam hogy csak ne havazzon vasárnap amikor indulok vissza ausztrián keresztül németoba. Reggelente -2 - 2 fok volt végig, én meg már cseréltem a gumikat.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Holnap egyébként már nem Toyotához viszem az autót, èves szervizre.
Elviszem egy nèmet privát szervizbe.
Nem tudom mikor megyek haza legközelebb, ezèrt döntöttem így.
Az assistans sem fontos már, mert az ADAC- nál lett kötve az idei biztosításom, ès így az assistansra sincs gondom. -
válasz
Gombinyó
üzenetére
Meg tudom erösíteni. Már 3 éve csak márkaszervizbe járok.
OCTAMD: Gyäri olaj, olajszürö, utastér levegö szürö, klíma tisztítäs, autó ellenörzés, a hybrid gari kiterjesztés, digitális szervízkönyv vezetés. Ez van a gyäriba benne.
Szerintem csak az anyag kb 30-35-be van egy egyszerü halandónak. -
Ck.
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
De igen, nekem volt. Én szerettem nagyon, a valaha volt legszebb, legdögösebb autóm, jól is ment, 5,5-6 literes fogyasztással, kicsit ugyan passzentos volt, de én elfértem benne. KTTech jól emlékszik - viszont a Zasszony minden alkalommal komoly hisztiket vágott le, elsősorban a lapos kialakítás és a kissé szűkös helykínálat miatt, Árcsi, a Mopsz sem volt annyira oda érte. Így jött az NX és tény és való, hogy sokkal jobban elférünk benne, kényelmesebb és egy hosszabb úton ég és föld, de sajnos nem igen lesz szükség hosszabb útra mostanában, ezért a családi nagy hodály okafogyottá vált. Megnézzük élőben a jelölteket, beleülünk, aztán meglátjuk.
@KTTech: Az NX-re most éves £510 luxury roadtaxot fizetek (2017 utáni regisztráció, £40k-t meghaladó eredeti vételár), majd most megy le éves £160-ra augusztustól. A biztosításra európai breakdown coverrel együtt havi £58-ot fizetek jelenleg, 7 év bónusszal.
Igazából ami elgondolkodtató, hogy most lesz 1 éve meg az autó, 4 éves PCP-re vettük, durván olyan £4-5k negatív equaity van jelen pillanatban amit ki kell köhögni, mielőtt bármire is cserélnék, szóval nem ez lesz az év üzlete, de valószínű később sem lesz sokkal jobb a helyzet. Fene se tudja. Mivel az NX full extrás, így a holttérfigyelőt, ledes lámpákat, kormányfűtést, ülésfűtést és szellőztetést, hudot, valamint a Mark and Levinson hifit nagyon megszerettem, így többség hiányozna, ezért a maximum trim levelt fogom az utódnál is megcélozni, tényleg fel fog érni egy tökönlövéssel...
Megnézzük a Yaris Crosst is, lehet elsétálunk a Lexus bolthoz is megnézni az UX-eket, meg ránézek arra a Nirora is, aztán meglátjuk. Nagy profitálás ebből rövid távon úgyse lesz. 
-
Veron
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
és ez elég volt a minőségibb(nek gondolt) Kiával szemben?
sokszor átfutott már az agyamon, hogy nem jártam-e volna jobban Kiával, Skodával, Seattal, de aztán arra gondolok, hogy biztos mind zörögne egy idő után (mert más gondom nincs az autóval)... és ennek ellenére is kedvelem.
-
Veron
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Végül mi vett rá, hogy Corollát vásárolj? No offense, tényleg érdekel.
Talán azt mondtad, hogy összességében jobb csomag volt a Toyota, de ez mit jelent pontosan akkor?
Tudom, hogy a Toyota nem az összeszerelési- és anyagminőség csúcsa, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Pesten ne zörögne bármelyik autó Mercedestől innen. -
Ck.
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az milyen, sípol vagy mi? Én csak a muszerfalas fajtát ismertem eddig, az akusztikusat nem.
Simán meg lehet különböztetni a csikorgó fék hangtól?(#15470) KTTech:
Csak azért kérdezem, mert mióta bent hagytam azt a rekesz ásványvizet egy hétig, azóta minden reggel nyirkos a kormány és be van izzadva a szélvédő 5 fok alatt. Nem lehet, hogy a nagy hidegben annyira beizzadt az ásványvizes üveg fala, hogy az szépen átnedvesítette a szőnyeget és még mindig engedi ki a párát magából, nyirkossá téve ezzel az utasteret? -
KTTech
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Kb 18000-ért tudtam volna eladni a Yarist, innen nézve elég jó üzlet amit ajánlottak érte. Az új ára júniusban 24500 körül volt, nálunk is ment fel, ehhez képest 5000-el volt több a Cross, mert bár imádom a Yarist, a csomagtartója néha kevésnek bizonyul, amikor hazamegyünk Mo-ra vagy épp hosszabb kirándulásokon (mondjuk a Cross hátsó ülése is plafonig lesz pakolva még így is, sejtésem szerint). Illetve nem fér bele a 2 elektromos roller a Yarisba, ami még egy indok volt.
Az meg, hogy mit veszek helyette az én döntésem volt: a CHR még a Crosson felül 4-5000-be fájt volna, a Corolla szintén (és nem is tetszik), a RAV4 még több pénz és feleslegesen nagy. Alkura kb. annyi lehetőség van felénk, hogy megveszed a Toyota által megállapított áron vagy nem. A kereskedő saját szakállára adott egy ingyen szervizelést, hogy kenjen egy kis vajat a kenyérre...
-
-
Ck.
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Waze-nál az is jobb, ha megkérdezem a nem létező macskámat. 70 euromba került egy “ingyenes” dél-franciaországi szakasz miattuk.
Én most is a gyárival jöttem haza Angliából, semmi probléma, baleset és dugó miatt még több helyen le is hozott a pályáról, rendszeresen figyelmeztetett, egy szavam nincs rá. 2017-es NX.
-
Cifu
félisten
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az egy másik történet.
Amit Te írsz, az egy ajánlati történet, ahol megadtad már az összes adatodat, a kereskedő csinált egy ajánlatot, és ha úgy látja, hogy komoly érdeklődő vagy, akkor igen, egy tesztautót (ha éppen van szabad) megkaphatsz egy napra.
Amit No.01 ír, az egy másik történet, ha jól értem. Érdeklődőként betérsz a kereskedésbe, és azt mondod, hogy tetszik mondjuk az a Camry, elvinnéd egy körre. Odaadják a kulcsot némi információcsere után, és mehetsz egy körre. Igen, bizonyos nyugati országokban én is láttam, hogy így működik, éltem is vele, pedig az információcsere pedig elég minimális volt (a jogsit kérték el). Bizalmi alapokon ez működik.
Amikor 2019 decemberében a Corolla szedánt nézegettük a Mayernél, még próbaútra se volt lehetőség. A Toyota M5-ben tudtam a kereskedővel együtt elvinni próbakörre - egy kombi hibridet.
Mikor 2021 augusztusában egy másik kereskedőnél voltam ugyanott, és nem csak sima próbaútra volt lehetőség, de egyenesen végig próbálgathattuk az Aygo-t, Yarist, Corollákat (benzines és hibrid), sőt, még egy Camry-be is beülhettem, pedig egyértelmű volt, hogy nem az után érdeklődünk. De egy napos tesztautót nem ajánlották fel.
Hozzáteszem bérelni lehet pénzért bármikor.
-
ncc1701
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Vannak gyártók, akik 30 ezres olajcsere periódust írnak elő, valamint váltó olajat sosem kell cserélni szerintük, mert élettartamra szól a töltet.
Mindannyian tudjuk, h a 30 ezres olajcsere periódus bődületes kamu, és bármilyen váltófelújító szakival beszélsz, azt fogja mondani, h 4év/60ekm maximum. Ha megveszed a mann filtert, akkor az kb 4eft, az olaj legyen 15eft, ha nagyon spórolsz, magadnak kicseréled. Nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, ha ki tudsz csavarni egy csavart, már elég a képzettséged a történethez. Egy mai 8-10 milliós átlagos alsóközép kategóriás családi autónál sztem ez nem tétel.Fogyasztói társadalomban élünk, a gyártónak az az érdeke, h elhitesse, h nem kell sosem ráköltened.
-
gaborn1
tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
és FLx: hát ő azt mondta, hogy a mostani áraknál 20-40%-kal olcsóbb lenne a reális. Nem ő adja el nekem, ő csak szerelni szokta a kocsira a gumikat, szóval ezen ő nem nyer meg nem is veszít semmit, hogy én mennyiért veszem.
Minden esetre azért én hetente rá szoktam nézni pár kinézett típusra. -
No.01
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az azert mar mas kategoria minden szempontbol...
Mi neztunk regebbi CT-t. Jo-jo, de az terben nagyon messze van egy P3-tol hiaba jobb a belseje.
Egyebkent meg a regi CT-k szerintem nem annyira halkak, bar lehet meg azon a szinten is van kulonbseg a felszereltsegi szinteken.Ha szabad szemelyes velemenyt is belevinni az egyenletbe akkor ahogy korabban is irtak az elvarasok nem feltetlenul vannak fedesben az adott kerethez tarsithato kinalati halmazzal
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Két pedál elég nekem
TSI-DSG-vel vannak kellemes tapasztalataim, csk azt nem én üzemeltetem. ..
Frusztrációtűrésem nem a legjobb, márpedig az 1.4tsi-dsg nem feltétlen a gondmentesség csimborasszója. Esetleg régebbi CT nagyobb futással?Egy időben gondolkoztam manuálváltó& átalakítás kézi kuplungra, de akkor a későbbi értékesítés nem adja annyira. Amúgy úgy voltam vele: megbízható-eladható-gondmentes-olcsón fenntartható, kb octavia zajszintű kompaktot keresek, amiben elég egy láb. Aztán hónapok után oda jutottam, hogy a HB Auris és CT erre megfelelő lehet.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Igen, azok amiket egyáltalán elvégez, mert benne van az általuk szükségesnek gondoltak közt!
Benne van a szervizek feladatlistájában a kényes részek takarítása? Pl vízhűtő radiátor lamellák tisztítása, hibrid akksi szellőztető venti, járat takarítása, stb? Kíváncsi vagyok, mert ha nem, akkor én is kezdhetek nekiállni...
Ismerős vett nemrég P3-at, márkaszervizzel átnézették, ott azt mondták még nem láttak ilyen jó állapotú 13 éves priust. Aztán 1 hónap múlva lerohadt az út szélén, hibrid akksi game over. Szervizben kiderült, sosem volt karban tartva. Ezek alapján a márkaszerviz úgy de úgy megnézte... Jó alaposan! -
No.01
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nem otthon vagyok, de haza jarok es az auto is otthonrol van szoval ez nem lehet gond. Elvileg.
JóGéza:
Ha jol tudom UK, igy mindent megmagyaraz a dolog... bar egyben fel is vet kerdeseket... errol majd kesobb ha bebizonyosidik a dolog
FLx
Jelen. Nemreg irtam, h a melegebb ido bealtaval es nem sokat autopalyazva (van amikor 0km autopalya van 1 tank alatt)
Igy tt ki mar 2x 4,7l/100km (1420km-re vetitve ha jol emlekszem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Medence topik
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Autós topik
- Ford topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Teljesen más az Opel rendszere. OBD-n programozható a Toyo, én Carista-t használok hozzá. Hibátlanul megy vele, csak tudni kell a szenzor ID-t - ami rá van írva a házára

Biztos