Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én simán kifizetnék 100 ezret egy akkuért 5 évente ha biztosan indít addig. Vagy egy kis napelemért amit ízlésesen a tetőbe tesznek és pont annyit hoz hogy induljon az autó...
-
válasz
KTTech
üzenetére
Majd minden autóban, majd mindenre ez az első irány. Kiváncsi vagyok mikor jelennek meg az autók indító akksijaiban a jobb technikák amik a telefonokban most jönnek be (cobalt valami alapúak). Lehetnének jóval combosabbak azonos méretben (gyár nyilván nem vagy csak extrában adná, de lenne ilyen opció, toyota hybrid kis indító akksiban pl aranyat érne).
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Hát igen, azt is hangszigeteltetném. De ha városit veszek akkor legyen minnél kisebb. Én simán vennék toyota iq-t ha lenne, de sajna az csak 1 modellciklust élt meg. Bár most nem tudom lenne, vagy 15 millió (amikor kijött drágább volt mint a corolla).
Jazzben kb csak az a gond hogy nincs hozzá prémium 4 évszakos (crosstar amit vennék) gumi. De ha tovább bosszant feleségem T-crossa, még lehet hogy eladom nyomott áron is (ahelyett biztos legalább jazz méret lenne).
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mondjuk ha nem sokat pályázol akkor lehet vállalható a HRV. Mint kasztni nekem tetszett, a csomagtere élőben nagyobbnak tűnt mint a katalógus adat, az utastér meg bálterem. Én speciel a corolla crosstól sem vagyok elájulva (alig kisebb kivül mint a rav4, utastér meg főleg hátul sokkal kisebb, és a csomagtér sem nagy).
Én speciel majd aygo hybridet vagy jazz hev-et akarok (jazz minden tekintetben jobb, de drágább és erős bennem egy vágy hogy a városi autó minél kisebb legyen, minden nagyobb dologra ott a rav4).
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
CHR szerintem is szűk tényleg (HRV-be meg én kevésnek érzem azt az 1.5 motort ami a jazzbe is van, tudom erősebb elektromotor, de sima hybridbe azért az nem fog állandóan nagy teljesítményen menni). Tudom sokat segítettem

-
válasz
KTTech
üzenetére
Én úgy tudom hogy maga az indítás az majdnem semmi, a kis akkuról "csak" a rendszert magát indítja, motor gyújtás sem erről megy. Mondjuk én biztosan nem vagyok mérnök hogy szakértői véleményem legyen, de a 15-20 perc ready per gyújtás nekem nagyon gyakran nem volt meg a 3,5 év rav4 hybridezés alatt. Mondjuk állni majdnem soha nem áll az autó (=apataxi).
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Ez kb az a szívatás kategória hogy nincs meg az egyik kulcs vagy forgalmi és ha azt is ellopták nem a kocsiból azt hogy bizonyítod. Mondjuk ha jól tudom ennek az esetnek már van bírói gyakorlata. Nem túl hasznos tanács erre hogy ilyen kitétellel nem szabad szerződni biztosítóval (de ki a franc olvas el mindent, én jogászként sem teszem, élethoszam nekem is véges...)...
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ami nincs azt nem is lehet kikapcsolni, ez simán beleférhet a biztosítói logikába (ha van és kikapcsolod akkor...).
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Mondjuk azt is le fogom hangszigeteltetni, mert én elvetemült kettesbe pl Bécsbe lehet azzal mennék inkább (esetleg még észak olasz tengerpartra is, ott sincs helybőség). Én rav4-el sem megyek tartósan 120-nál többel a pályán.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egyetértek. 2.5-es rav4 is csak megyeget. Nem is mertem kisebb hybridet venni az 1.4t scross után, így is a dinamikai versenyt a suzuki nyeri (mást nem, de attól ez még tény). Még egyszer veszek egy aygo hybridet városi csapásmérőnek, abba már egész jó lehet az 1.5-ös 115 pacis hybrid.
-
-
válasz
blueye
üzenetére
Nálam is ez a helyzet, minden led fényévekkel jobb volt mint a korábbi halogének. Mondjuk az scross esetén igazat adok rob210-nek, az már tényleg zavaróan volt beállítva gyárilag (jóval messzebb "vitt" mint a rav4, de feleségem is panaszkodott rá ha háta mögött jöttem).
-
"Rendkivül" fontos kérdés de nem bírtam ki, rákérdeztem az importőrnél melyik felszereltségtől ledes a főfényszóró az aygo hybriden, mert az árlista khm, nem a legtisztább ebben. Tippünk jó volt, style felszereltségtől.
-
-
válasz
baro32
üzenetére
Fogyasztás normális, nekem első 3 kilométer a mexikói úti metróig nyáron 6 télen meg 14 lityi, ha durván le vagyok jegesedve lehet 19-20 is ez ilyen buli (rav4 2.5-es "sima" hybrid).
Mondjuk nálam a fűtés meglepően jó, pedig féltem hogy nem lesz az, gyorsabban fűt mint az előző 1.4t scross, pedig az hidegben sokkal durvább zabagép volt (= volt bőven plusz energiapazarlás fűtésre). -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lexusnak kb csak egy dolgot kellene megoldania. Adott külméretű autón ugyanakkora belső teret csinálni mint Toyota. Lehet jönni formatervvel és hangszigeteléssel, de pl ezt az Audi/VW társulat sokkal jobban megoldja.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Másik autónk VW, abból és a Toyotából össze lehetne válogatni egy rendes autót
VW hangszigetelése, toyota hybrid mocija stb stb. -
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Árlistán még nem láttam én sem, de toyota főoldalon már hirdetik.
-
Azért Plug in CHR sima hybrid árban elég erős ajánlat most ha nem is kedvelem a CHR-t... Gondolom ezt kifutó rav4-re nem fogják meghúzni.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi az infót!
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hol csináltattad, illetve milyen autód is van? Nekem a rav4-ben a gyári hangszórók rögtön mentek a kukába olyan silányak voltak (ment focal a helyükre).
-
Van valakinek valami tuti tippje toyta hybrid kis 12 v indító akkura mit érdemes venni. 3.5 éves a rav4 hybridem szerintem lassan aktuális lesz (amit toyota ad arról azt hallom az sem a top, vagy ha az eredeti japán akkor 3-szoros áron méri)?
-
-
Lecseréltem mindkét kulcsban az elemet a rav4-ben (tegnap kiírta hogy merül), végülis egész jól bírta a kevésbé használtban (feleségemé) a panasonic elem, 3.5 év. Az én kulcsomban már az energizer ultimate lithium volt az szerintem bírta volna még (ugye nem írja ki melyik kulcs merül), az már csere volt új kora óta, de ha már nekikezdtem azt is cseréltem. Mondjuk az M43 id tag-ben mindig nagyobb szívás elemet cserélni (mit meddig nyomj utána stb-t én mindig elfelejtem, papír előkeresés és társai) de az is megvolt. Remélem most 3-4 évig nyugtom van ettől...
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Igen, jó az ára (de az elektromos kilincs és a kis akku még behúzhatná a meccset a hondának is). De ha nem megy el a T-cross, lehet inkább 3-ik autó lesz (és kezd idegesíteni a Kína bekeményít ritka nem tudom mikkel és nem lesz megint gyártás semmiből kitétel, lehet lassan nem is akarom eladni).
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ez céges vagy magánszemély is? Van link erről az akcióról (elmenteném, LBX kicsit háttérbe szorult kis akksi miatt, de ennyiért versenyben lehetne)? Köszi

ParmaBoy: nem hinném hogy lenne új rav4 a toyotát ismerve az országban, még árlista sincs (szerintem hybrid aygo x is határeset hogy van-e), első tesztek után ez lehet hónapok is még...
-
Jönnek az új rav4 tesztek, és állítólag hangszigetelték rendesebben. Itt a világvége

-
válasz
polonic
üzenetére
Higlandernek ahogy néztem nemzetközileg sem áll olyan jól a szénája. Az amiknál elég sok találgatást láttam hogy mint model nem lesz többé (grand highlander jobban sikerült). És ha amiknál nem lesz akkor jó eséllyel Európa miatt sem lesz.
Mondjuk grand highlander poén lenne ha lenne itthon. -
válasz
blueye
üzenetére
Ja, pedig én is reméltem hogy elengedik a halogént, de nyilvánvaló csomagpolitika (ne vegyen már mindenki full alapot, mert kb elég lenne az alapfelszereltség többnyire városra).
Szerintem elírták a style részt és ott van, nehezen hinném el hogy egy új autón csak halogén fényszóró legyen. -
Kijött a hybrid aygo árlista (toyota honlapon, olyan kiterjesztésben hogy nem tudom linkelni). Létezik hogy nincs ledes fényszóró hozzá vagy csak elbaltáztak valami fordítást (style-ban kellene lennie, de minden led ott csak fényszóróról nincs említés)? Ugye 1.0 benzinesben volt (de más ugye az eleje annak).
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Én is ezt gondolom. Suzuki szerviz ami olcsóbb, de pl Honda és VW estén is sokkal vastagabban fog a ceruza (amit vittem is mint sajátot szervizbe).
-
válasz
KTTech
üzenetére
Megfordítanám, ha nincs áram nem lehetne zárva, mert nehezebben nyitható az autó ami biztonsági kérdés (akár elektromos kilincs akár centrál zár)... Szerintem jobb ha lemerült akksis autó nyitva van (úgyse viszik el önerőből..) mintha balesetest nem lehet nyitni.
Lexus elektromos kilincsénél is van zárszerkezet, csak kivül a mechanikai részhez sokkal nehezebb hozzáférni (kell hozzá a kulcs akkor is ha "nyitva" van a zárolás rész).
Külső módosításokkal szerintem különben kihozható majd X-re a dolog (és sok újítás először ilyen). Mondjuk a tippem az hogy elfelejtik majd az elektromos kilincset (és a kormány érintéses részt magasabb felszereltségeknél) mert összeségében sokkal több a negatív vélemény róla ("minek találtak ki valami újat ahelyett ami mükődik"). Mondjuk ez nyilván lesz 5-7 év, autóipar lassan mozdul.Hegyes tárgyat értem, nem az a kérdés hogy én tudom e ezt hanem az a személy tudja e aki egyébként meg akar menteni de kilinccsel nem jut be.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Jó kérdés mondjuk az hogy kinyithatóság nehézségében ezek egyenlőek-e ( elektromos kilincs vs automata zárt "rendes" kilincs). Ha igen, akkor tényleg mindegy. Mondjuk erre kellene lennie automatizmusnak (nincs áram akkor nyitva lesz), elég sok minden tudja ezt már. Nem tudom, de furcsálanám ha nem ez lenne "normál" autó kilincsnél. Ezt teljesen elektromos kilincsnél azért nehezebb megoldani (ugye a másik véglet is gáz ha menet közben nyílik).
A hegyes tárgy már egy újabb fejezet a kérdésben az vagy lesz vagy nem (vagy rájön aki helyzetben lenne vagy nem).
-
válasz
blueye
üzenetére
Még én is kamerák nélkül tanultam
Mondjuk én a körberadart (inkább hallgatom mint nézem) és a tolató kamerát használom. 360-as kamera már nekem sok input (ha elindulnék akkor nem a képernyőt nézném, ha meg megállok ott az előzőek általában bőven elegek), béreltem hetekig ezzel felszerelt autót és nem használtam. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen, ott a gond amikor valaki jó szándékú embertárs akar megmenteni mert ég az autó és a tűzoltók mire odaérnek addig annyi.
-
válasz
blueye
üzenetére
LBX-ért kb fáj a szívem, majd el kell beszélgetnem egy bennfentessel (kellene egy toyotás "corsa" is már...) ha találok hogy a 26-os modelévben rendbehozták e a dolgokat (vacakabb kis 12v akku mint a yaris crossban). Mondjuk az elektromos kilincsek is elkezdtek zavarni mostanában (a hogy nyitják ki kintről súlyos baleset esetén ha a bentlévő nem tudja már és az elektromos rendszer bekrepált, a lefeszegeti a kis műanyagot és a nála nem lévő kulcsot használja annyira nem biztató).
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Toyota "alap" hybrideknek szerintem nem a pálya a "vadászterülete", még a 2.5 Rav4 is csak szódával elmegy. Ott azért a turbó (vagy a nagy köbcenti de az mostanában ritkább) az úr főleg a 90-160 tartományban ugrálva, ahhoz a 0-100 érték nagyon csalóka.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ezen én is filóztam ha visszaolvasol
Én másért kezdek lemondani róla (kis 12v legalábbis egy ideig rosszabb került bele mint a yaris crossba, feleség autó meg azért áll néha 2-3 hetet), de csendesebbnek kell lennie mint a yaris crossnak. Mondjuk a turbó erejére ne számíts pályán (szerintem a 2017-es scross 1.4t dinamukusabb jóval mint a rav4 hybridem pedig lóerő/tömeg arányban hasonlók, de sajna ezt a nyomatékról nem lehet elmondani). -
válasz
dgyuri0123
üzenetére
25 az a 10 (ha a két hondát nézzük), gyerköcök friss jogsisok ott számít azért (különben HRV lenne és pont). Ha a toyota vs hondát nézzük ott tényleg kisebb a különbség, ott inkább a toyota nagyobb hasmagassága szól mellette (és pár hetes álldogálás után indíthatsága ellene).
Mondjuk én most jazz párti vagyok, csak az a gond hogy a crosstarhoz kb nincs normális 4 évszakos gumi (falken a legjobb, abból is egy régebbi). -
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Toyota hybrid ellen az egyik fő ellenérv hogy használni kell. Nekem ideális de feleség autó pont ezért lehet hogy honda lesz. Csak lenne valami a jazz (4.1 méter) és a HRV között (4,35 méter) de nincs. 4.2 méter pont jó lenne...
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Rav4-ben nem néztem, 1.5 hybridekben amik engem érdekelnek feleségnek (Yaris Cross, LBX) ha jól néztem 35.
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Az új hybrid hondák épp amiatt szimpatikusak hogy elenyésző ilyen probléma van toyotához képest. Toyotánál sajna mostanában tömegével van, bizonyos megbízhatósági statisztikában éppen nagyokat is perecelnek az élről a középmezőny aljára. Az Ő darabszámaikkal biztos megtetszett egy zseninek a kis akkunként megspórolható pár dolcsi. Én rav4-emet rendelésre jött ezért nem állt sokat sehol, meg megy is állandóan, de feleség autónak nem mindegy hogy 2 hét után nem indul vagy 3 hónap...
-
válasz
KTTech
üzenetére
Amit közben olvasgattam az alapján tök jó a LiFePo4 akku (de azért pl. hidegre érzékenyebb, ami itthon nem egy nagy probléma), de töltés oldalról nem igazán kompatibilis a toyota hybrid rendszerrel (ha jól értettem sokkal hozzáértőbbek rendkivül hosszú elemzéseit nem igazán tölti ahogy kellene mert úgy érzékeli hogy nem kell).
-
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi + honeker. Nekem 200k-t simán megérne hogy a 13 misis LBX mondjuk 2 hónapon belül biztosan indítható legyen... Kérdés csak az hogy befér e, illetve egyáltalán "szabad" e ilyet tenni (nem zavarja e meg a hybrid rendszert).
Szerk: ami választ találtam az egyértelműen az hogy nem jó a LiFePo4 12v indító akksi helyett
-
-
válasz
KTTech
üzenetére
Mondjuk az akkor 3-szor annyi, de érdekes kérdés hogy a nagy akku védi e magát (most már kis akksi nem kap) és ha igen mennyinél. De honda hybridnél sokkal kevesebb nem indul az autó sztorit találtam mint toyotánál. Rav4-nél még soha nem volt gond de az kb állandóan megy, kis és nagy utakat, feleség autó annyit nem fog menni.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi! Akkor nem csak akku gond van mert az olvasott panaszok alapján nem 25%-nyi probléma van, sokaknak egy hét után nem indul az LBX (valami valahol túlterheli). Napelemes csepptöltő tök jó lenne ha lenne igényes megoldás rá (a kiteszem a műszerfalra az ok, de legutóbb ott fejeztem be a nézését ahol le volt írva hogy ide és ide kell csatlakoztatni, de ne indíts rá amíg be van dugva, egy reflex indítás és károd lehet). Honda hybridjénél azt olvasom hogy a nagy akku tölti a kicsit amikor csak áll, és jóval kevesebb ilyen probléma van.
-
Elméleti kérdés. Hátha ebben valaki profibb nálam. Ugye a mostani széria 1.5 hybridjeivel talán még a szokásosnál (mert ez többé kevésbé minden toyota hybridet érint a konstrukció okán) is gyakrabban probléma a kis akksi lemerülése (apuék yaris hybridje ezt be is mutatta). Feleségemnek befutónak tűnt a Lexus LBX, de felhívták a figyelmem hogy ebben ott erős gond van. Gondoltam csak a szokásos, de sajna nem, bizonyos ideig biztosan yaris crossnál jóval gyengébb kis akksit tettek bele (lásd [mérést] ), és mivel egyes mérések szerint az akku pöpec (itt már van minden, volt és amper ami nekem magas, pár érték ok de a feszültség alacsony) márkaszerviz gyakran csak feltölti és utadra enged. Kérdés az hogy valaki próbálta már azt a megoldást hogy maga cserélte ki? Mert sok helyen [ezt] az akksit ajánlották a gyári helyet. Kérdés az lenne hogy hajtott már e végre valaki ilyen cserét és használt e a problémán (legjobb LBX tapasztalat lenne, de nyilván jó yaris cross vagy 1.5 hybrid más modellben), és van e ennél a linkeltnél erre jobb akksi? Az beleférne hogy magam megoldom a problémát egy akksi vétellel de az nem hogy rövid idő után is bikázni kelljen a feleség autót.
-
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Köszi, már állítom is át....
-
Én mondjuk attól nem félek hogy emiatt nem megy el a rav4. Sőt szerintem előny lesz eladásnál. De az árát szerintem nem fogom viszont látni, ez be kell kalkulálni, ez biztosan nem jó befektetés. Magyarul szerintem olyan autónál éri meg ahol ez a munka a kocsi értékének elég kis hányada és sokáig meg akarja az ügyfél tartani (nálam ez igaz).
-
válasz
koxkids
üzenetére
Nekem Rav4-ben Ő csinálta, és szerintem megéri, de tényleg nem olcsó mulatság (nekem 800k volt, de ebben nem csak Ő van benne hanem az oldalablakok cseréje is plug in hangszigetelt darabjaira + hangszóró cserék focalra, mind a 4 ajtó, mind a 4 kerékjárat, csomagtér, motorháztető és még lehetett fokozni tető és padló lemez szigeteléssel de szerintem már így is sokkal jobb). Feleség autónak ha yaris cross nyer akkor biztosan elviszem azt is. De szerintem ez olyan mint a lakásfelújítás. Senki nem fogja kifizetni az árát amikor eladod, legfeljebb gyorsabban elmegy. Szóval csak akkor csinálnám ha sokáig megtartod az autót.
-
válasz
blueye
üzenetére
Az jó
Kiváncsi vagyok mindennapi használatban mennyire érzed majd az NX-et szűkebbnek mint a Rav4-et, meg hogy bírod a defektűrő abroncsokat.LBX-re még nem kaptam/kértem ajánlatot, de a hahu-n is elég jó árat ír néhány kereskedő. Mondjuk érdekes a business felszereltség melynet hirdetnek de semmelyik árlistában nem találom. De tudsz kereskedőt akit nyom a cipő (készletet kéne eladni), aztán megköszönöm privátban

Először a t-crosst próbálom majd eladni, ott még ráérek, de ha elment akkor gyorsan kell az új. (Toyota Yaris Crossból és Lexus LBX-ből úgy nézem van készlet, de jazz crosstarból elég szűkös, és kb ezekből fog eldőlni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)? Ez simán az a kategória amit első cserénél meglépnék ha van valaki aki ezt profin megcsinálja fizettségért (én erre alkalmatlan vagyok).