- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Végül 80Ah / 760A ZAP Silver Premium márkájú aksit. Remélem beválik, sosem hallottam a márkáról. Mikor mondta mennyibe kerül, vissza is kérdeztem, hogy miért ilyen olcsó? (Az 1.4-es Astrámba 2/3 ekkora Amperű aksit 8 éve 5000-rel drágábban vettem. Igaz az Kalciumos, ez meg nem)
-
KTTech
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Legalább 10-11 óra kell annak a töltőnek, hogy feltöltse az akkut, kivéve, ha tényleg nagyon le van merülve. Ahhoz, hogy egy mélymerült akkut tölteni tudj, sokkal nagyobb feszültségre és áramra van szükség az elején: 12V-os akkunál én 20V/20A-el szoktam nekiugrani, de csak rövid ideig, amíg 10V-ra fel nem megy a kapocsfeszültsége - ez maximum 2-10 perc, de van hogy kevesebb, ha több lenne, akkor jó eséllyel döglött az akku -, aztán már boldogul vele a normál töltő is - de ha továbbra is esik a kapocsfeszültség, akkor bal váll felett ívesen lehet javítani.
Ha új kell -és ez a gyári kapacitás - akkor legalább ilyen paraméterekkel rendelkező kell. Mondjuk szerintem ekkora kapacitással nem gyári...
-
Ck.
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Jaj dehogy, az már csak az én szarkazmusom, átköltöttem a megszólítást. Viszont a helyesírási hibáktól hemzsegő tartalmi részt egy az egyben másoltam. Érdekes, hogy ilyen embereket ültetnek ügyfél-kommunikációért felelős pozíciókba.
Lényeg, hogy Magyarországon egyelőre el lehet felejteni a 10 év/ 160 ezer km garanciát. -
rbalint88
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
ami neked 7,3 a dizellel, az lesz 10 az automata benzinessel es annak tudja a felet a hibrid
axisbold: hat ha fix a keret, akkor azt kell venni, ami belefer
Egyebkent 2,5 korul meg lehet nezni a Priusokat is, ha mindenkepp automatat szeretnetek. Automatanak az a halala, ha nem csereltek benne olajat. Amugy napi 140-160 kmre a dizelt se vetnem el, sot, viszont a 2.2d4d nem a legsikerultebb konstrukcio, azt csak akkor vegyel, ha nincs ertelmes 2.0. De az auris se rossz az 1.6d4d-vel, abbol fiatalabbat kapsz ezert a penzert. -
-FreaK-
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Annyira rossz? Az 1.8-as 147 lovas motorral nézem őket, reméltem azért nem olyan vészes a dolog. Jelenlegi autóm egy egy 2006os Jazz 84 lóerővel, szeretném ha a következő ennél erősebb lenne
mondjuk, hogy egy előzéshez ne kelljen 3km egyenes szakasz 
Lassan is reagál a váltó?
-
VaZso
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Olvastam a Detailingworld nevű oldalon egy témát egy Toyota Avensis T27 kombiról, ő is írt hasonló problémáról, nála a pótkeréktartály elkezdett rozsdásodni is emiatt.
Küzdött vele egy ideig...
Letömítette a hátsó lámpákat, kicserélte a lökhárító mögötti szellőzőket, és letömítette a tetősíneknél lévő hajszálrepedéseket valamiféle szilikonos tömítőanyaggal, ilyesmi... végül megszűnt a jelenség nála... mondjuk Angliában esik is rendesen.
Ha minden igaz, a festésen lévő hajszálrepedések, ill. tömítések környékén volt nála a víz fő belépési pontja.
-
KTTech
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Ha hosszmotoros, akkor talán, de a keresztmotorosak nem szimmetrikusak
.
De a mérésed talán jó lesz saját magad számára, hiszen soha, senki nem fogja tudni megismételni azonos feltételek mellett, igy nem is ad összehasonlítási alapot.
A mérésben van némi gyakorlatom, igaz csak rendezvény hangosítás terén (elég pontosan be kell tartanunk a jogszabályokat... de így is szeretnek feljelentgetni).Nálam pl. ég és föld volt a nyári gumi után a 4 évszakos Hankook zajban (utóbbi előnyére). Mivel üvegből van a tető, így az is növeli a zajt, és még lehet fokozni az élvezeteket
a legdurvább zajforrás egyébként a szellőztetőrendszer a Yaris HSD-ben 
-
válasz
Dorian
üzenetére
Benzínkúton is ingyen kimérik ha kéred. A fontos az hogy nézegesd néha hogy fogy-e.
1.5 év alatt min szintre az még nem vészes de elvileg zárt rendszer. Érdemes megnézni a kupakot hogy jól zár.
Nálam Avensisbe fogyott a víz és szerelővel megnézetve a hűtő eresztett cseréltettem, igen sérülékeny elég hozzá egy kavics és ki tudja lukasztani. -
No.01
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Ez tenyleg eleg noob kerdes mar ne is garagudj
Ha low akkor tolts utanna, de legfokeppen ellenorizd mert ha eltunt az nem jo es hosszabb tavon lehet belole komolyabb gond is.A szin maga nem jelenti sajnos azt, h a 2 loty valoban ugyanaz lesz. Tudtommal a Toyotanal 2 kulonbozo letezik (ha meg valoban ugy van)
Az egyik hybrid "specifukus" ami igazabol annyiban kimerul, h super long life (SLLC) igy cserelni 5 evente vagy 90e km utan ajanlott.
Van a sima, (LLC) az nem jo a hybridekbe. Ott a csereperiodus kevesebb. Tan a fele... -
DjKoxi
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nekem kb 2 hete szakadt le az a lemez. A hátsó dob fölötti meg az autóvásárlás utáni napon.
Kipufogó hegesztő ismerős javította meg, vágott nagyméretű alátéteket lemezből és azzal fogatta fel. Csak ott volt körberohadva ahol a csavarhelyek vannak. Nagyon vékony az a hővédő lemez, az új árát meg nem volt kedvem kifizetni.9 év 190e km. 21 éves Vectra B-n még egyik hővédő sem szakadt le.....
-
prmcsk
addikt
Szét kellett volna szedni a "dobozt", mert nem kizárt, hogy a benne lévő bowdenhúzó motor dupla főáram reléje melegedett össze. A legtöbb autónál ez az első hibaok. Ahol helye van ott két darab párszáz forintos relével megoldható. Ha értenek hozzá bárhol, nem kizárt, hogy javítják és visszaépítik bárkinek150k-ért (mondván, hogy találtak occón) és még te örülsz...
-
KTTech
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nekem a Seat Leon 2006 140ló TDi DSG az első két hónapban ennél többet kért (egy stabpálca, majd egy féknyereg, abs szenzor és egy kettős tömegű amivel nyitott ami nem jött elő a próbaúton + egy DSG olajcsere). Aztán eldurrant egy klímacső és elkezdte enni a vizet a negyedik hónapban - na itt adtam el, kemény buktával (és akkor a nehéz melegindítást és a füstölést nem említettem... bár az olajat nem ette
). Mindez vezetett szervizkönyv mellett, úgy hogy szervizben megnézettem vásárlás előtt. -
Senhi
aktív tag
válasz
Dorian
üzenetére
Valószínűleg nem vígasztal, de nekem is jövő héten javítják a hybrid auris fékrásegítő rendszerét, mert zörgő, kattogó hangokat ad ki. Márkaszervizben közel 1 millió forint körül van csak az alkatrész ára.
Szerencsére garanciában ingyen cserélik, de nem örültem volna ha ez annak lejárta után jelentkezik... -
rob210
nagyúr
Ha kioldod manuálisan akkor az ki van oldva.
Üzemi féked lesz, de kézi nem.Én ilyenkor diagot szoktam csinálni és azzal oldom service állásba téve.
Ebből rögtön ki is derül, hogy a kapcsoló, vagy maga a motor halt meg. Mert ha nem old ki akkor a motor.Az meg aki ezt fél óráig tekergeti szerelőként az meg is érdemli. Nincs egy csavarozójuk?
-
No.01
addikt
Szvszv mar hatareset... ha nagyon leul a hatulja akkor vegyel ki belole, ha megoldhato.
Ja es megegy jotanacs: ovatosan a kanyarokban
Nekem anno volt egy majdnem gazos esetem mikor 2 baromi nehez ladat kellet elvinnem. "Kisse" farnehezze valt az auto ami a kanyarban elegge alatomosan adta tudtomra a dolgok valtozasat. -
Cifu
félisten
Irgalmatlan lapos szögben van és messze van a sofőrtől az E210 szélvédője, az A oszlop pedig vele együtt tör előre.
Ha a lentre szeretnéd tenni, akkor még nyújtózkodva se fogod elérni. Ha viszont olyan magasra teszed, hogy elérd, akkor kitakarja nagyjából a teljes 10-11 óra irányt az A oszloppal együtt.Ha vezetőtől jobbra, a tükör vonalában szeretnéd, ugyan ez pepitában, vagy túl messzire lesz, hogy elérd, vagy pedig a tükör mellé vagy alá rakhatod, megint kitakar mindent 1-2 óra irányban, amit a tükör nem takart még ki...
A képek nem igazán adják vissza, de talán fogódzkodónak megteszik:

-
Cifu
félisten
Benzines vagy diesel-motoros autóról van szó?
Amúgy nem az alacsony fordulatszám árt, hanem a folyamatos alacsony fordulatszám. Nem kell 2000 felett tartani folyamatosan (az sem sokat segítene), hanem arra próbálj ügyelni, hogy egy-egy hosszabb városos araszolás után lehetőleg legyen egy magasabb fordulaton való "kikormolás".
-
diablo1984
veterán
+1
Adom, dízeleim voltak világ életemben, most hálisten kikoptam belőlük, maradt egy 1.0-ás yaris 2 és egy h astra 1,4 benzin, cirkálni ezekkel is lehet, igaz a yaris valszeg corolla versora vagy h astra kombira lesz cserélve, mert nem maradt családos utazó autónk( ha az 5 ajtós h astra nem számít annak), de egyébként el lehet lenni nyomaték és 100ló+ nélkül is.... -
Csabroncka
addikt
Valaki nem tudja elképzelni milyen 250-300 Nm alatt az élet. Hovatovább minden olyan autóst aki a nagy átlag 150 - 200 Nm-es nyomatékú autókkal flangál egyenesen életveszélyesnek tartja. Aki tisztában van az autója képességeivel az tudja, hogyan vezessen, ez pozitív és negatív nyomaték és teljesítmény irányába is igaz
-
-
No.01
addikt
A navi felejtos, Sokszor meg ugyis, ha van az autoban CP vagy AA mert a kijelzo nem az igazi. (Lasd legujabb Corolla)
Parkradar mindenkeppen ajanlatos extra. A kamera max besegit (Plugin Prius kamera van, radar nincs. Forditva jobb lenne) Arra figyelj, h ne vegyel gagyio kinait. Kollegam rakatott be elore v.mi olcsositottat. megtanulta hasznalni (ami mar onmagaban egy nonsense) majd bo 1 ev utan beazott. Az erzekelo es a fejen levo lakk koze beszivargott a viz. Dobas lett a vege, holott tisztaban volt vele, h a hatulra beszerelt minosegi milyen jol szolgal mar 6+ eve.A chip tuningot inkabb hanyagold. Az esetek 95%-ban tobbet artasz, mint hasznalsz/nyersz.
-
Csabroncka
addikt
Szóval alapvetően meg fogsz lepődni mennyi minden "szärt" lehet programozni, állítani a műszerfalon keresztül...
Mivel egy valamire való hifista vagy, ezért ahogy ott is igaz - olvasd el a használati utasítást - itt is ez nagyon igaz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Egyébként megjegyzem, ugyan így jártam én is februárban amikor Békéscsabáról hoztam haza a gépet a nagyvárosba
Na volt a parkolóban levegő állítgatás, meg ablaktörlő basztatás és morgolódás. Esett, párásodott, meg a négyes út
egy élmény volt) -
Gaben92
őstag
Amugy valaki meg tudja magyarazni miert van ON/OFF gomb a tempomat karon?

He bekapcsolod az ON-nal akkor ugy meg semmi se törtenik mert kell neki egy setpoint. Ha ralepsz a fekre, vagy magadra huzod a kart (cancel) akkor meg deaktivalod de ettöl fuggetlenul bekapcsolva marad. Ilyenkor SET-tel lehet neki adni ujat, vagy RESET-tel visszaallitani az elözöt.
Na most... Ha be van kapcsolva de nincs setpoint mert sose adtal meg, vagy deaktivaltad a fekkel esetleg cancel-lel akkor az olyan mint ha kikapcsolt tempomattal mennel.
Minek kell ON/OFF gomb? Set/Reset/Cancel harmas böven eleg lenne...
-
zoltan.bagi
csendes tag
Mondjuk lehet hasznos elolvasni a használati utasítást
Végén az on/off. Utána lefelé adott sebesség rögzítése. Ha már tempomattal mész felfelé húzva +1,6km/h, lefelé -1,6km/h a beállított sebességhez képest. Magadhoz húzva inaktiválja. Felfelé húzva visszaállítja az előzőt. -
Dare2Live
félisten
"és elsődleges a megbízhatóság"
Legalább átnézetted foglaló elött? Vagy csak láttad, hogy szépen ki van takarítva, lemosva és izgalomba leraktad a foglalót? Szervízkönyv vmennyire leelenőrizve? hamár szóba került nemrég DPF volt már cserélve vagy neked fog 400-500ba fájni?
btw a 2.0át nem ismerem de a 2.2es az egyik legproblémásabb Toyota Dizel.
Bocs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyebkent 2,5 korul meg lehet nezni a Priusokat is, ha mindenkepp automatat szeretnetek. Automatanak az a halala, ha nem csereltek benne olajat. Amugy napi 140-160 kmre a dizelt se vetnem el, sot, viszont a 2.2d4d nem a legsikerultebb konstrukcio, azt csak akkor vegyel, ha nincs ertelmes 2.0. De az auris se rossz az 1.6d4d-vel, abbol fiatalabbat kapsz ezert a penzert.

Kipufogó hegesztő ismerős javította meg, vágott nagyméretű alátéteket lemezből és azzal fogatta fel. Csak ott volt körberohadva ahol a csavarhelyek vannak. Nagyon vékony az a hővédő lemez, az új árát meg nem volt kedvem kifizetni.

egy élmény volt)
(persze ettől még lehet szerencséd)