Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
theuprising
üzenetére
-
theuprising
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
+1
A Lexus csoportokban meg mindig tőlem akarnak megváltást, mert speciel én csinálom a lexusclub.blog.hu -t, legszebb az egészben, hogy én is pomázi vagyok
Jelen esetben egy kicsit hátrány (vagy előny), hogy nincs igazi meghibásodási tapasztalatom a 300h-s hajtásokkal, főleg nem IS300h-val. -
vzsryl
nagyúr
válasz
theuprising
üzenetére
-
theuprising
tag
300h-nak nincsenek nagy igényeik, sem szervizköltségeik.
Márkaszervizhez egyáltalán nem kell ragaszkodni, nincs mögöttes tartalom ami miatt előnyös lenne hozzájuk menni. Rengeteg olyan szerviz van akik kívül-belül vágják a Lexusokat, sok közülük ex márkaszerviz-vezetők. Toycar, SupraTrend, ToyoTeam stb.
Teljesen ugyanazt fogod kapni jóval olcsóbban, sőt még akár végig is nézheted mit csinálnak.Pl eCVT váltó olajpumpa csapágyas volt egy GS-ben, márkaszerviz ~500k-t kért a javításért ami teljes olajpumpa csere volt. Másik nem márka, de szakszerviz elvégezte a csapágyak cseréjét 70k-ért 1 év garival.
Nekem Reálszisztémával voltak rossz tapasztalataim, kifizettették velem anno pl az RX400h fékfolyadék cseréjét, de nem csinálták meg.
Szóval szvsz
- márkaszerviz nem érdemli ki, hogy ragaszkodj hozzájuk
- az IS300h nem pénztemető
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Lexus szervizt minden hivatalos Toyota szervizben elvégeznek? Ha igen, akkor egy 300h motorral szerelt autó általános szerviz díjai nagyjából hogyan szoktak alakulni? (Olaj+szűrő csere stb...)
1-2 évvel ezelőtti tapasztalatokat hallgattam eddig meg, és átlagosan 70-120k közötti értékről beszéltek, tehát abszolút nincsenek elszállva, főleg a német prémiumokhoz képest.
Nagyon erősen gondolkozom azon, hogy rápróbáljak egy IS300h-ra, és annak ellenére, hogy használt példányra szeretnék benevezni, akkor is márkaszervizbe vinném. Úgy gondolom, hogy nagyon jól tervezhető költségei lehetnek egy hibrid Lexusnak, tehát nem tartok attól, hogy belenyúlok valami pénztemető prémiumba. Jó az elképzelésem? -
Csabroncka
addikt
Sztem nincsen olyan öreg autód, hogy ne mehetnél be márkaszervizbe. Gyári lapátot kapsz 3-5 ezer között és 3-4 évre letudva a gond.
A használatit szintén el tudod kérni pdf-ben a márkaszervizben ingyen. Az tartalmazza a szervizcsere periódusokat.
Patentot is kapsz.
Persze, lehet másképp is, sima autósboltban...
-
Vezu
csendes tag
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Van nekem egy 2010-es Toyota Verso-m (2000ccm diesel).
És két dologra lennék kíváncsi, mielőtt a szakszervízzel beszélek.
#1 - mik a szervíz periódusok és, hogy mikor milyen műveletet kell elvégezni. Esetleg van vkinek magyar v angol nyelvű gépkönyve? Abban benne kéne, hogy legyen, mikor mit kell csinálni.
#2 - A motortérben van az a műnyag burkolat amit patentok fognak, a hétvégi izzó cserénél sikerült egyet megint eltörni. Most már jó pár hiányzik. Mi annak a pontos típusa?
#3 - tudom lúzer kérdés lesz, de még sosem kellett. Hátsó ablaktörlő gumija meg van rottyanva. Ha bemegyek autós boltba mit mondjak, hogy milyet kérek? -
makszi
aktív tag
Arról van valakinek infója, hogy a 2.0 Hybrid Corolláknak miért van 180-nál korlátozva a végsebessége? Környezetvédelmi okok, vagy műszaki oka lehet?
Gondolom a benzinmotoron nem múlik, ezért vagy az elektromos hajtás, vagy az e-Cvt váltó lehet amelyik miatt ezt megtették
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Avensis II T25-ben lévő bal oldali Airmix motor javítására tud valaki szerelőt? Egyelőre olyat találtam akinek ki kell venni és el kell küldeni, majd visszaküldi nekem ha kész, viszont én nem igazán tudom ki-be szerelni sem mert nem férek oda. Legjobb lenne ha valaki vállalná, hogy oda viszem az autót és csere darabbal ki-be szereli, vagy éppen kiszereli, megvárom amíg megjavítja, majd beszereli.
-
rbalint88
veterán
Az itt javasolt ebayes bt kihangosito+zenelejatszo beszerelesre kerult a Priusba, hibatlanul teszi a dolgat es a densionhoz es yatourhoz kepest annyi extrat is tud, hogy automatikusan inditja is onnan, ahol abbahagytad. Beszelgetesi hangminoseg is jo volt mindket oldalon. Szoval koszonom az ajanlast!
Viszont tobb helyrol is azt az infot kaptam, hogy Priusnal lutri, hogy mukodik-e ilyen kulso eszkozzel, annak markajatol fuggetlenul.
-
v450
tag
Sziasztok! Kecskeméten van profi Toyota szerelő?
-
Vezu
csendes tag
Szintén T27 és kiégett a bal oldali visszapillantó tükrömben a led izzó. Mint kiderült, ezt csak egyben lehet cserélni, Toyotáéknál 28000 forint + 5000 forint szerelési díj ellenében.
Szerintem neten lehet találni olcsóbban, valaki rendelt már esetleg? Küldhetne egy linket megbízható helyről. 81740-05050 LAMP ASSY, side turn signal, LH a neve. -
Vezu
csendes tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Jónak tűnik, nekem eddig biztosan a sima olcsóbbik Eneos ment bele, panaszom eddig nem volt rá.
-
Dorian
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek. Dìzel, ezt elfelejtettem ìrni.
-
Dorian
félisten
T27-be milyen olajat kell tenni? A korábbi német szerviz matrica szerint 5W30-at tett bele, az jó?
-
No.01
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Csak ajánlott
Én akkor hallottam róla amikor velem megesett és panaszkodtam a gumisnak h mekkora sz*r ez a Falken. (OFF auto ultra ritka mérettel) pedig az volt a csúcsmodell...
Akkor mondta, h ne gondoljam más márkával is ez lenne. Nem hittem neki, de kis keresgélés után kiderült, h létezik a jelenség. Csak az első tengelyen lévőket kellett volna kukázni, de végül mind a 4 cserélve lett... És milyen jól tettem! De ez egy másik történet. -
rbalint88
veterán
igazából az egyik guminak se való, ezért lehet a németektől hozni potom pénzekért a szinte vadiúj gumikat, amik túl vannak egy autópályás vészfékezésen... legalábbis tudomásom szerint ott kötelező( vagy ajánlott?) eldobni egy ilyen fékezés után, ha picit is kockásra kopik.
-
No.01
addikt
Pontosan
Nem olcso, de nalunk volt sima CC es CC+ is. Most az osszes auton ez van mar.
Az viszont valoban igaz, h a szelsosegeket azert annyira nem szereti. Legalabbis nekem mar volt erdekes szitum meg a Plug-innel (ott mar eleve CC+ al kezdtem mert a CC addighra kifutott) ~30 fok szikrazo napsutes es hirtelen kellett satuznom 100-110-rol. az nem neki valo.
Ugyanez igaz a fagyos kisse havas utra is.
Ezt leszamitva elegedett vagyok es barkinek tudom ajanlani, de azert itt is vannak kompromisszumok amiket azert nem szabad elfelejteni. -
Gergőke88
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nem pont fordítva? A nyárias negyevszakos a tuti?
en mondjuk Michelin cc-t vennék.
Az elmúlt 4/5 évben a 2. autón mindig az volt. -
KTTech
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ott megtaláltam mindkettőt... a MK2-nél és a MK3-nál is ugyanezek a 15-ös felnik vannak. A kérdés csak az, hogy rámegy-e a 16-os helyére közvetlenül.
-
KTTech
veterán
Valaki aki jártas a felnikben, tudna segíteni?
Jelenleg a Yaris MK3 Hybriden 16-os felni van 195/50R16, ET51-es. Mivel igen drága a gumi és sovány a választék, így gondolkodom a cseréjén.
Találtam Yaris MK2 felnit, 15"-ost. 185/60 gumival, R15, ET39-es, legalábbis elvileg, mert gyári.
A kérdésem az lenne, hogy rámegy vajon a mk3-ra? Elvileg ugyanilyen van rá gyárilag, de nincs konkrét infóm erről...
-
vbbb
őstag
-
DjKoxi
senior tag
válasz
bokarcsi71
üzenetére
Ügyes vagy! Záráskor automatikus ablakfelhúzásra nincs ehhez hasonló megoldásod? Nekem az jobban hiányzik mint a komfortindex.
-
bokarcsi71
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez MoPet, csak az indexrelébe kötöttem bele, mert így volt a legegyszerűbb. (igaz nekem T27-es Avensisem van)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bokarcsi71
üzenetére
MoPet komfort index modult ajánlom (semmi közöm hozzá amúgy lol)
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Itt is van ilyen opció (is).
15km/h fölött zár, vagy
sebességbe rakáskor zárNyitásra meg ha jól rémlik, akkor P-be rakva automatán nyit, vagy nem nyit ha azt állítod be.
Nekem ki van kapcsolva minden ilyesmi, nem szeretem ha feleslegesen dolgozik a zár.
Sosem szoktam úgysem magamra zárni a kocsit. Van még egy plusz gomb is a kesztyűtartóban, amivel a csomagtartót lehet úgy lezárni, hogy kívülről ne lehessen nyitni, csak az utastérből, de ezt sem használom. -
rbalint88
veterán
válasz
Szoszo94
üzenetére
Nekem a ket masik auto 15km/h-nal zar le, az optimalis szerintem, Priusszal meg mindig nyitott ajtoval megyek igy (hozzaszoktam, hogy nem kell nyomkodni semmit).
A rogton zarasnak az a hatranya, hogy ha garazst vagy kertkaput kell nyitni-zarni, akkor feleslegesen zar le addig.No.01: majd megkerdezem a Duettet akkor, ugysincs messze. De van radar, az jol mukodik, sztem eleg lesz. Majd ha asszony igenyli a kamerat, akkor utanajarok. Komfortindex viszont kell, azt ki, hol, mennyiert csinalja meg P2-be?
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nálam kombinációkkal lehet ezt variálni, de ugye nem új autó. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy ezen nem változtattak

1) Close all doors and turn ACC on
2) Within 10 seconds, shift the gear to P or N, and press and HOLD Door Lock, or Door Unlock
3) The car will auto lock and unlock to inform you the setting is memorized.
Corresponding Settings
When stay shift at P, door automatically lock when shifting gears. (Press Lock to enable, unlock to disable)
When shift to N, door automatically lock by speed-linked. (Press Lock to enable, unlock to disable) -
No.01
addikt
Es ez a komfort index esetleg ki is kapcsolhato? Csak azert mert amikro mi a kolcsonautot probalgattuk az biztosan nem tudta. Igaz az az elso tesztautok kozott volt igy lehet a korai gyartasbol adodoan is akar.
Ezt azert jo tudni
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ezt mondjuk már többször olvastam és nagyon meglep. De elvileg a szerviz ezt be tudja állítani, legalábbis egy facebook csoportban ezt olvastam.
Plusz ami még fura, hogy a kísérőfényhez kiszálláskor meg kell húzni a kart.. mi van?! Egy kotlák olcsó francia kocsi is világít magától 15 vagy 30 másodpercig, amit beállítasz.

-
No.01
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Hmmm. Pont ott mondanak ilyen butasagot?
Hidd el, h ha felhivod a Duettet ott nem ezt fogjak mondani
Ez pont olyan, mint, h korabban kerdeztem es mondenki elhajtott a "komfortindex" temakorben aztan kiderult, h egyaltalan nem bonyolult es meg csak nem is draga dolog utolag beszerelni.
Hamar most igy eszembe jutott: Ugye jol emelkszem, h meg alegujabb Toyotak sem tudjak ezt a featuret?
-
válasz
bokarcsi71
üzenetére
-
Csabroncka
addikt
Pár ár a Toyotából ismét referenciának:
Corolla 2014
Hidraulikus Kinyomó csapágy Bruttó 105.600.-Ft
Kuplungtárcsa Bruttó 45.460.-Ft
Kuplung szerkezet Bruttó 50.650.-Ft
Sárfogó szett Bruttó 13.128.-Ft -
Senhi
aktív tag
A videoban levo megoldashoz nem kell, ott a fejegyseg A/V bementere kotnek ra egy eszkozt ami tamogatja az android autot es car playt. Most hirtelen 300k-ert talaltam az eszkozt, de remlik hogy olcsobban is van.
Androidos fejegyseg az valoban cserevel jar, azt egyelore en se akarom. -
Ubi
tag
Köszönöm válaszod! El is döntöttem, hogy nem kell a gyári navi. Viszont ez a kis videó felkeltette az érdeklődésem
. Ez nagyon rendben lenne. Mivel még garos, ezt nem merem megjátszani. Látom, hogy kell egy plusz egység amit a jelenlegi fejegységhez raknak és kész. Ahogy nézem, olyan 165-170 ezer közt mozog. Nem kevés, de nem is 400.
Okos dolog. Köszönöm! -
Senhi
aktív tag
Gondolom ez meg az elozo generacios corolla, abba bizony nem lesz android auto.
Nekem aurisban van navigacio, de szerintem semmit se er, ahogy nezem hasznalt kocsik araban sem arkepzo tenyezo.
Terkepek fel-1 ev lemaradasban vannak (most raktam fel a 2 hete megjelent uj terkepet, ami 2019Q3-as adatokra epul ha jol emlekszem). Van 1-2 online funkcio ami terkep melle jar mint pl. valos ideju forgalmi adatok, idojaras, de azt a fantaziadra bizom ezek mennyire hasznalhatoak...
. Trafikbol csak a fixeket ismeri.
Tukrozes annyibol fejlodik hogy a navis modullal jon a mirrorlink2 a mirrorlink1 helyett igy 5 samsung es 3 LG telefonnal kompatibilis is lesz a kocsi. Vicc.
Ja es emelle tetu lassu is minden szempontbol.Csere egy kinai androidos fejegysegre inkabb, de hallottam olyanrol is hogy mar itthon is szerelnek ilyesmit: [link] csak k*va draga
... bar nem annyi mint a gyari navi. -
No.01
addikt
A felszereltseg csak egy dolog...
rbalint88:
Ha jol tudom akkor a nem okoskulcsoshos is lehet szereltetni be kamerat. Legalabbis nekem azt mondtak, ahova jarok, h mar csinaltak ilyet. Igaz en lattam a vegeredmenyt.
A semminel nyilvan sokkal jobb, de osszesegeben en azt mondom, h a muterek P3-an (amiben jobb a kijelzo meg a kamera) is hasznosabb a radar, mintsem a kamera kepe.
Szoval legyen egy megbizhato radar, az tapasztalatom szerint tobbet segit. -
rbalint88
veterán
Hat ezt sztem nem itt kellene megkerdezni, hanem ahol beszerelik, nekik tudni kell, mit epitenek be. Gyari offline navigacioert egy forintot nem adnek az okostelefonok es korlatlan adatroaming koraban. De a telefontukrozes se er meg 400ezret, az is biztos. 100k korul vannak nagyon jo 2din erintokijelzos markas fejegysegek, amik akar navigaciot is tudnak, de android autot es carplayt biztosan. Ennek fenyeben a 400k netto horror.
-
Ubi
tag
Sziasztok! Van egy 2018-as Toyota Corollám. Gondolkodok egy navigáció beszerelésén. Meg is katam az ajánlatot. Huncut 400.000Ft beszerelve. Mit kapok pontosan, ha megvenném? Akkor rá lehet hangolni a telefont is rendesen? Most csak mint kihangosító és zenegépként működik. Eddig vártam, hogy érdemben valahogy megjelenjen az Android auto, vagy a aze hozzáférés akár tükrözött képernyőként is, de a Toyotánál azt mondták, hiába várok. Valószínűleg sosem lesz. Szóval akinek van, megírná milyen? Mit tud, mennyire okos és pontos? POI, friss sebességmérési pontok megjelenése, térképek minősége? Köszönöm előre is!

-
rbalint88
veterán
Mi is most vettunk P2-t. Ha “jo aron” akarod megvenni, akkor a helyedben masfelet adnek erte, viszont akkor “kapugaranciaval”, hogy megmaradjon a jo szomszedi viszony.
Ha par napot varsz, tudok referalni olcso, cd tar csatlakozora dughato BT kihangosito es zenejatszo eszkozrol.
A tolatokamera jo dolog, a mienk -ilyen szempontbol sajnos- nem smart kulcsos, ugyhogy ahhoz nem lehet utolagosan kamerat rakni, hogy a gyari kijelzon megjelenjen. -
2 millióért már rendesen válogathatsz a P2-k közül. 1,5-1,7 millióért kapsz tök jókat kicsivel 200 ekm feletti futásteljesítménnyel. Ráadásul van néhány Priusra szakosodott tényleg becsületes kereskedő is. Szóval szerintem érdemes körülnézni. Nyilván azt megértem, hogy ez meg ott van szemed előtt állandóan, meg a tulaj is ismerős.

-
Lien
aktív tag
P3 plug-injuk van es ezt kb havi 1x hasznalja egy 50 km-re, hogy menjen vele. O meg 2 misit mondott ra 1 honappal ezelott, de egy picit engedne is az arbol ha jonne valaki. Mellesleg ha jol emlekszem ez francia modell, ill. ha minden igaz a 3. tulajdonos igy a kb. 158 vagy 178e km (nem emlekszem mar mennyi volt) van benne, hogy ez mennyire hiheto azt nem tudni. 😔 De van benne tempomat, szereltetett bele tolatokamerat. Viszont nincsen benne navigacio meg olyan multimedia amivel telefonos kihangosito mehetne, mert ezek a P2-k meg nem olyan autok, hiaba 2009-es modell. 😔 bar ahogy fentebb irtak a baleset, kihasznalas miatt inkabb ez elso autonak, mint egy P3 plug-in. Majd eldol mennyire fog kelleni szeptembertol Bp-Pecs ingazasra suli maitt.

-
rbalint88
veterán
-
Lien
aktív tag
@Dluinet.: Haha, bár tartanék ott, egyelőre még sok-sok lóvé kell hozzá (P2-höz, P3-hoz még inkább), meg egy biztos munkahely. ^^'
@No.01.: Igen, ez elég szép állapotban van, csak ki kell nézni az ablakon, ezzel az autóval kelek és fekszem..
és 2 éve nem használja a tulajdonos, mert van egy P3-asa, nagyon minimálisat megy vele, mutatta is az elmúlt 2 év futtatási számát plusz nyert is vele versenyt talán prius/hybrid club versenyen, hogy a lehető legkevesebb üzemanyag+gyorsulással vitt 3.7 l-t. De alapvetően 4.6 l-t fogyaszt és amit említett amikor megkérdeztem, hogy városban milyen? Válasz.: LEGJOBB. ^^ Amikor beültem számomra picit alacsony volt de a lábamnak meg baromi kényelmes (189 cm magas vagyok).
A kép most készült.

-
No.01
addikt
Sajat tapasztalatbol kiindulva en a Plug-In-t inkabb nem ajanlom. P2-vel szemben sem.
A szulok nagyon szerettek illetve szeretik is, de a hatotav az elegge gyengusz. Ha mar toltogetni akarod akkor nezelodj inkabb masfele.P2-bol ha talalsz, szepet jot azzal jobban fogsz kijonni tan meg anyagilag is ha belevesszuk a bekeulesi koltseget. Ha meg hosszabb utakra is hasznalnad akkor meg foleg.
Janaboy:
Elvi szinten talan. Mar tobbszor emlitettek, de amit en hallottam ott meg az CarPlay es az AndroidAuto kozott is kulonbseget tettek. Szoval ha lesz elobbi az allitolag meg nem tuti, h magaval hozza utobbit is.Ha lesz is fizetos lesz 30-35e magassagarol csiripelnek a madarak, de a mikor meg mindig bizonytalan.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Kicsit visszaolvastam és látom felmerült, hogy lehet lesz elérhető frissítés egyes rendszerekhez hogy menjen az android autó.
Szerintetek ez elérhető lesz a tavalyi CH-R-hez is? Ha jól emlékszem Touch 2 vagy valami ilyesmi a rendszer neve.Köszi,
Üdv -
-
Lien
aktív tag
Sziasztok, kettovel arrebb a szomszedban van egy Prius 2 es 3 tulajdonos. A 2-jet megneztem, mert eladna(nem
annyira ertek az autokhoz de jo allapotban van 11 eves modell az utolso szerias kb.) viszont a beszelgetes soran a P3 plug-inos dolog annyira beleegett az agyamba, hogy iszonyatosan gazdasagosan lehet vele menni, hogy hiaba jo a prius 2 fogyasztasa, a 3-al hosszabb tavon meg meg is erheti, ha az ember pl. 10 vagy tobb evre veszi(hala a toyota minosegnek).
Nezve a hasznalt P3 plug-inos arakat, kb. 3 ev alatt tudnek egyet venni ha csak arra sporolnek. Autom nincs/nem volt de jogsim mar 10 eve van.
Jo lehet egy plug-inos kivitel ha Budapestrol szeretnek majd Magyarorszag nagyobb varosaiba furikazni majd vissza? -
rbalint88
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
talán vissza kellene (kellett volna) fáradni a problémával a kereskedőhöz, hátha a szavatosság keretében megoldódik a probléma.
az esetedben valószínű nem, mert 4-7 év a tpms szelepek elemének élettartama általában, tehát egy szerencsétlen véletlen, hogy pont elhozatal után jött elő, de ha a szelepcsere nem oldja meg, hanem az agyával van baj, akkor az már olyan dolog, amiről mindenképp szólj a kereskedőnek - a szelepek árát így buktad, de valószínű úgyis cserélni kellett volna nemsokára az autó kora miatt.btw nekünk a pénteken elhozott Prius 2 megy vissza a kereskedőhöz pár hiba javítására, tempomat nem működik (próbaúton még jó volt) és van még pár apróság, de mivel olyan kereskedés aki figyel a hírére, orvosolni fogják ezeket a problémákat.
-
Sziasztok!
Kicsit meggyűlt a bajom a TPMS rendszerrel. Adott egy Toyota Auris 2014/12 amit mikor elhoztam első útjára vétel után akkor kb.10-15 perc utazás után bedobta a TPMS jelet. Nyomások rendben voltak így próbáltam a kesztyűtartóban található gombbal Reset-elni. De teljesen sikertelen, indulás után villog kb 1-2 percig aztán folyamatosan világít. Nyomtam hosszan, nyomtam gyorsan egymás után akkor elkezd lassan villogni majd átmegy gyors villogásba és folyamatosan világít utána.
Most lett Carista OBD kütyüm és a Tire Assistant nevű program nem olvassa ki az értékeket - csak ID-t látok.Jól érzem hogy nem úszom meg egy gumis/ szerviz meglátogatását újra tanítás miatt?
-
makszi
aktív tag
Évente kb 30-35k km-ert fogok menni ha fogok, mert a vírus óta home office van, és most a 3 hónap alatt lett 4k km.
A futás fele az agglomerációból a 2. kerületi melóhely. A másik fele meg Hosszú távon Vas megyébe meg Ceglédre járok jellemzően autópályán, meg persze évente 1-2 külföldi út olasz/horvát nyaralás. Szóval azért járok hosszú utakra.
Kb 6-8 éves koráig lesz nálam a kocsi... -
A gyártói (szinte minden autógyár) ajánlás 150-200e km-re van meghatározva, hogy legkorábban addigra éri el az 1l/1000km olajfogyasztást. Így a garancia és a környezetkímélés letudva.
Elég bosszantó tud lenni, hogy amikor adnád el az autót, akkor már fél litereket eszik az olajból.
Longlife olajak pedig 200k használat után a katalizátort teszik tönkre.
A legbiztosabb és hosszútávon legolcsóbb a szigorú periódusú olajcsere, nem longlife olajjal. -
makszi
aktív tag
Rendben igazad van nem volt helyes összevetni a kettőt.

No mindegy szerintem egy jó casco meg egy KIT IN szerintem elégséges, ennél többet nem fogok költeni a védelemre, mert szerintem a ráfordított összeg meg a valószínűsége, hogy megpróbálják elkötni az egy szint felett már nem áll arányban.Más:
Most már több mint 4000km van a kocsiban és ebben a jó időben egy Gödöllő - Budakeszi oda-vissza 5.7-es fogyasztással járt nálam, úgy hogy pályán nem finomkodtam vele.Tegnap kaptam egy megerősítést arra tekintettel, hogy NE cseréltessem le az olajat 5 ezernél, hanem elég majd a rendes előírt 15 ezernél. Továbbá, hogy kizárólag a 0w16-ot engedjem belerakni. Ez utóbbi nem lesz egyszerű mert hisztizhetek én hogy az kell meg a számlán az is lesz, dehogy a kocsiba mit öntenek azt kb sose tudom meg.
Van ezzel kapcsolatosan valakinek tapasztalata? Magyarul van a fővárosban vagy környékén tényleg korrekt megbízható Toyota márka szerviz?Végül egy kérdés:
Mikor megkaptam a kocsit márciusban szinte biztos vagyok benne, hogy mikor elindultam a kocsival egy bizonyos sebesség felett lezárta az az ajtókat az autó.
Most nem teszi ezt meg. Ma direkt végignéztem a menüt nem nem találtam olyan kapcsolót amivel ezt állíthatnám.
Tuti hogy user error, csak nem tudom, hogy mit bénázok el? -
No.01
addikt
Ahogy a neve is mutatja az KIT IN tehat mashogy ved. Pl totalkarra nem onnnatol meg ugye mar nem teljesen lehet osszehasonlitani a 2.
En simerek 2 olyan embert is aki mas miatt szivta meg. Egyikuknel raadasul duplan gaz volt mert a kulonbozet millios tetel volt. Szoval jobb felni, de a 2 opcio szvsz nem hozhato parhumaba.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest