- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
makszi
üzenetére
Sajnos ezt adom... 50l kellene az alapnak lennie a nagyobb motorhoz. Nyilvan olcsobb es egyszerubb ugyanazt hasznalni mindegyik modellhez.
Hamar temanal (fogyasztas) vagyunk akkor a joido bekoszontevel (es mert h autopalyan sem jartam igy sikerult 4,8-as atlagot hoznom ami szamomra nagy meglepetes.A gyors menes viszont valoban nem a hybrid baratja. Zalakaros - Dusseldorf - Diosd utvonalon (HU-AT ~140, DE ~150) az atlag 7,2 lett 2 szemellyel, kozepesen megpakolva klima es eros futes nelkul. Nem mondom, h rossz, de tudom, h hasonlo tavon sokat lehet sporolni mondjuk Vmax 120-al... de van amikor idore megyunk akkor meg az szamit nem a fogyasztas.
-
válasz
makszi
üzenetére
Érdekes ahogy összekapták magukat a belső térrel nem hittem volna hogy a hangszigetelésen baltázzák el az optimát (csak a passat ellen szánták). A kis benzintankot megértem, scross automata awd azért gyakran járt városi üzemben benzinkútra (főleg ha hozzátesszük hogy betegesen utálom a fele alatt lévő üzemanyagtankot). Rav4-nél kellemes a 800 kilométer felett kiírt hatótáv városban. Bár Ő még nem ment 130-al huzamosabban pályát, szerintem ott meg fogja enni a 8-at (bár öregszem 120-al jobban szeretek menni pályán).
-
No.01
addikt
válasz
makszi
üzenetére
Ha megvan akkor segits majd kerlek, h hol is talalom ezt a funkciot?
Tegnap probalkoztam atnezni 1-2 dolgot (manual nelkul
) de sok dolog szamomra nem egyertelmu meg mindig. Tervezem, h hetvegen raszanok a manuallal egy fel delutant, de az intuitiv az nem ilyen...Mas: elso szerviz elotti (korai)olajcserere jelentkeztem Mayerhez karacsony elottre. Mondtam, h csak olaj + szuro + munkadij. Erre a holgy azt kereste ki, h 60-65e korul lesz. Ez mennyire realis szerintetek?
-
KTTech
veterán
válasz
makszi
üzenetére
Érzékenyebbre kell állítani. Valószínű a felfestés nem az igazi, mert nálam csak akkor szokta eldobni, még jó kis 90 fokos kanyarokat is beveszi egyébként, éjjel és nappal is. De ha elveszti valamelyik oldalon a felfestést, akkor game over. Illetve, ha adaptív tempomat van, és letér az előttem levő, hajlamos követni 😃
-
No.01
addikt
válasz
makszi
üzenetére
Koszonom, egy kis visszacsatolas azert jol esik, h nem nalam van a hiba

Ja es, h legyek egy kicsit hasznos is: Allitolag a Corolla es Rav4 is fog kapni egy frissitest ahol a CarPlay-t es az AndroidAuto is vezetekmentes lesz ahogy mar az uj Yaris Cross-nal.
A mikorrol meg nincs info, de allitolag jonni fog ahogy anno maga az Android Auto es a CarPlay is.Jo lenne... csak kerdes, h addig kibirom-e
Buta kerdes, de a Siri a vezetekmentes valtozathoz is szukseges? -
No.01
addikt
válasz
makszi
üzenetére
Huhh, de orulok, h nem valami gatyi Ali-s cuccra vezetett a link... es arban is egeszen barati

A jo tok nem csokkent semmit. Sot igazabol a rossz tok is csak "bunkova" teszi a telefont.
En a legiesebb tokokat preferalom a parom pedig a "termeszetvedoset"
Hiaba vastagabb az oceanbol lehalaszott muanyagbol keszult azzal is tokeletesen mukodik a vezetekmentes toltes. Igaz ez a tolton is mulhat... -
Csabroncka
addikt
Egyrészt a forintunk is sz@r, másrészt 2018 - 2019 közötti évben a gumik iszonyú sokat drágultak.
- Gumik 120k (ezen nem tudsz spórolni)
- Érintetlen fóliás gyári felnit Toyota face csoportból 50-60e környékén (4db)
- TMPS sok forrásból lehet (gyárit) szintén face... 30-40e (4db)
- Kerékcsavart Toyotábólnagyjából 200-230-ból megvan szerelés nélkül gyári alkatrészekkel garancia nélkül, ennek tükrében kell megnézni a brutto 300-at.
-
No.01
addikt
Koszonom! Ritkan allok padkara, igy az kevesbbe zavar, de ha kulonbozo felhajtokon garazsajtoknal szivnek az nem tetszene. Legutobb pont a CH-R-nel dobbentem meg, h lekoppant ott az eleje ahol a P2 meg soha.
Igazabol a TREK-el annyi a bajom, h ha jol latom akkor a felszereltsegi szint is adott extrat sem lehet kerni pedig egy HUD, de meginkabb egy tetoablaknak nagyon tudnank orulni.
Az azert jo, h mar rendelheto a nagyobbik motorral is. Az atfutasi ido viszont vicces.
Ha a heten rendelnenk, januar vegen vehetnenk at.** Ha jol latom kulfoldon a JBL konfiguralhato.
-
Csabroncka
addikt
Felnik:
Télre igénytelen lemezfelni 16" (gumi: 205/55 R16)Nyárra gyári alufelni 16" vagy 17" (gumi utóbbi esetben: 225/45 R17)
16"-os új szett (gyere be az adok veszek csoportba, szinte havonta tesznek fel)
Kúpos csavarokat vegyél márkaszervizben hozzá (filléres tétel), az alufelnire más való. Ha nagyon zavar elég korrektek a gyári dísztárcsák, csak lopják őket mint a cukrot.
-
Drizzt
nagyúr
En vettem ugyanott komplett szerelt kereket, ahol magat az autot. 16-os, Conti ts860, lemezfelni, tpms szenzorok. Darabja volt 60k korul. 15-snek jobban orultem volna, de konkretan egyutt a felni, gumi, szenzor olcsobb volt, mintha 15 colosokat megvettem volna darabonkent. Tarolni meg szinten a markaszervizzel taroltatom.
-
rbalint88
veterán
több hiba van az elméletben:
1: a váltóméretek azért váltóméretek, mert a kerék (felni+gumi) összátmérője kb azonos. ugye a sebességben 2% eltérés lehet max, magyarul az átmérőben is arányosan 2% eltérés lehet.
2: vannak az autóhoz gyárilag jóváhagyott méretek, attól eltérni nem javasolt. beleköthetnek műszakin és baleset esetén a biztosító is számolhat közrehatást és megtagadhatja a kárkifizetést.a fentiekből következően ami jó lesz az autódhoz, az nem fogja megemelni az autót egy picit se. ráadásul minél ballonosabb egy gumi, annál jobban be tud rugózni, tehát még könnyebb is odakoppintani az alját ballonos gumival, mint peressel. és ez nem csak elmélet, tapasztalat is.
plusz ha lemezfelnit szeretnél, akkor az ízlésrendőrség nevében mondom, hogy kérlek NE!

inkább rakd félre a pénzt és majd 10 év múlva újíttasd fel belőle a 17-es felniket. amivel télen-nyáron a legtöbbet teheted a felni épségéért, hogy tisztán tartod. fékportól, portól, sártól, sótól.
egyedül akkor van realitása a másik szett felninek, ha a nyári szálcsiszolt és nem festett, azt ugyanis könnyebben megkapja a só télen - de ez is főleg annál probléma, aki nem takarítja. -
No.01
addikt
Jajj tenyleg! Azt en mar nezelodesnel kiszurtam. Ha megis TS lesz akkor en mar a szalonbol egyenesen a gumishoz megyek. Nekem 1x volt Falkenem. Eleg is volt.
Esetleg nem mernel egy zajszintet 100-nales 130-nal?
Zsombe:
+1 szarazon meg csak-csak, de esoben nekem tobbszor volt vele gazos helyzetem. autouton es palyan egyarant. Igaz ennek mar ~5 eve, de anno az a modell volt naluk a csucs. A tobbi ennek tukreben ugyszinten nem lehet v.mi jo.
Sajnos hiaba dragak a nagy markak ott azert tobbet koltenek a K+F-re. -
No.01
addikt
Nem ismerem a jelenlegi arakat, de a 70-80 az elso blikkre soknak tunik valoban.
Az olajjal valo "kavaras" pedig inkabb vicc kategoria, hisz mar futottam bele a neten eredeti 0W-16-os Toyota olajba is. (Motul mar biztosan gyart specifikacio szerint megfelelo alternativat) Egyik sem olcso, de ha a munkadijat + szuroket is szamolom a 70 is folfele log ki meg mindig.
Egyre kivancsibb vagyok melyik is ez a szerviz...
Ck.
Sejtettem en, h az IS szukos lesz. En is 183 vagyok igaz csak 63kg... bar nekem magassagban is volt gondom.
Ha az NX jo azzal nem fogsz melle. Nekem egyedul a rugozasa volt ami nem tetszett sem elsore sem masodjara. Rakeresve tobb helyen kifogasoltak meg ugyis, h azon kommentek tobbsege ugy ahogy en is NY Europa utjait koptatjuk. -
Drizzt
nagyúr
De ezt neked még állják garanciában, nem?
Gombinyó: mire 4 éves lesz valami, addigra úgyis lesz majd mindenből utángyártott hozzá tized áron. Főleg egy ennyire népautónál. Én személy szerint amúgy amit látni a képen, nem hinném, hogy megcsináltatnám. Max. ha lehet casco terhére és alacsony az önrész.
-
Gombinyó
őstag
Siralmasak ezek az árak, nem tudom mit gondolnak.
Nekem az embléma plexije repedt meg, kb 150e ft az a műanyag kis vacak plusz a munkadíj.Szépek meg jók ezek az új autók, amíg nincs velük baj. Sztem én veszek még rá 2 év garit és valahogy 4 éves kora körül eladom, mert horror lesz javíttatni, ha lejár a garancia.
-
KTTech
veterán
Na, akkor a méregetésd értsd: visszaforrasztják a kilazult, kontakthibás csatlakozásokat... de ezek szerint a PWM-et a lámpatestbe rakták bele, ami elég merész megoldás (bár nem egyedülálló, minél többet tud egy lámpa, annál több elektronika kerül bele).
Az azért pofátlanság, h nem vesznek előre, ha már náluk pattog a labda. Persze neked ezzel csak nő a garanciaidőd, de ez akkor is jelentős kényelmetlenség számodra.
-
KTTech
veterán
Az érdekes, mert tuti nem a LED hibájáról van szó, hanem a vezérléséről (valszeg egy relé egyik ága vagy a PWM egyik kimenete a ludas, és ezek közül egyik sincs jó eséllyel a lámpatestben).
De majd kiderül, amikor belerakják a másikat. Az ilyen engedélyezős dolgokat nem értem... ha hibás és garis a kocsi, rendeljék amilyen gyorsan csak lehet... -
No.01
addikt
Szoval, ez raadasul meg az egyszerubb is... Vezettem mar LED-es autot este, igazi megvaltas, a matrixos arra meg ratesz egy lapattal... de hiaba annyira felkapott mostansag a LED azert meg mindig van hova fejlodni ugytunik... vagy csak kifogtal egy rosszat. Bar ha en lennek te akkor ez az eshetoseg nyilvan kevesbbe vigasztalna, fuggetlenul attol, h szinte teljesen biztos vagyok benne, h ebbol egy komplett lampa csere lesz.
Azert majd szamolj be kerlek, h mire jutottal a szervizzel.
-
No.01
addikt
Ahhh! igy mare latni... Igy passzolom a kerdest. Folega ha nem JBL es megis latsz benne hangszorot...
vzsryl:
Ahhoz nem lesz. Ez szvsz majdnem tuti. (abbol indulok, ki, h az NX-ben amit probaltunk nemreg ugyszinten nem volt holott mar a frissitett valtozat volt 2018.03 ha jol emlekszem es meg ott sem lehetett frissiteni. Kizarolag a 2018.12 vagy 2019.01 utani autokban erheto el) -
No.01
addikt
Ahogy a neve is mutatja az KIT IN tehat mashogy ved. Pl totalkarra nem onnnatol meg ugye mar nem teljesen lehet osszehasonlitani a 2.
En simerek 2 olyan embert is aki mas miatt szivta meg. Egyikuknel raadasul duplan gaz volt mert a kulonbozet millios tetel volt. Szoval jobb felni, de a 2 opcio szvsz nem hozhato parhumaba.
-
KTTech
veterán
Nekem erre a GAP insurance van
ha lenyúlják (vagy rommá törik, mindegy ki hibájából), a biztosító kifizeti a rá eső részt, majd a GAP állja a biztosító és a hitelösszeg közti különbséget a Toyota Finance-nek. Legalábbis 4 évig, aztán meg úgyis valószínű visszaadom nekik, és választok egy másikat... -
No.01
addikt
Igen, a helyi "prius clubban" (ami már inkább hybrid club) a többség is hasonlókat ír. 5.3 és 5.6 között szóródik a nagy átlag.
Jan akinek leghamarabb lett a nagy motoros verzió már 14e km-nél jár és ő tényleg vegyesen használja, na neki 5,6 jelenleg.
A sima tulajok többsége ezzel szemben 0,4-0,7 literrel kevesebbel is eljárnak.
Télen ez kb majdnem mindenkinél 0,5 liter volt pluszban.Ettől függetlenül biztosan számít valamint a bejáratás is.
-
No.01
addikt
Ugye jól emlékszem és 2.0? Nem rossz ez... Sőt!

Most olvasom csak. Én is adom. Mióta beütött a jó idő valóban kevesebb a fogyi. Nem számolgatva hanem már észrevehetően
Asbee :
Ne vedd magadra, de az hogy te mit szeretnél az itt nemigen számít.
Csekkold le a könyvét. Az a tuti ami ott van. -
KTTech
veterán
Nem a bejáratás miatt esett a fogyasztás, hanem a hőmérséklet emelkedése miatt

Az enyém 1 hónappal ezelőtt még majdnem 0.5-0.8L-el többet evett, mint most, pedig nem változtak a szokásaim, sőt, most már folyamatosan megy a klíma is, viszont reggelente 13-14°C van, később meg 17-26°C körül (itt már a 17 is melegnek számít, legalábbis rövidnadrágos idő erőteljesen).
Azt tapasztaltam, hogy olyan 12-13°C körül vált át takarékosabb üzembe a kocsi. -
Cifu
félisten
Egyenlőre semmilyent. De én is gondolkodtam rajta. Ahogy a telefontartó, úgy a kamera rögzítését is kész katasztrófa megoldani. Ha az szélvédő aljára rakod, akkor ugye a légbeömlő nyílásból fogja folyamatosan kapni a meleget (hideget), ami megint nem ideális.
A legjobb, amit találtam, az a tükör mögé, jobbra. Az utas látószögében lesz, de elviselhető mértékben. [Itt egy tök jó kis videó arról, hogy lehet beszerelni egy ilyet].
Mondjuk a saját autómnál nem merném megcsinálni. Viszont a jobb oldali USB csatiból (ami ugye az utas lábánál van végig lehet húzni egy hosszabb USB A - MiniUSB kábelt. -
Senhi
aktív tag
Bár auris, de hasonló volt a probléma, kevés helyre lehet felrakni anélkül, hogy zavarna. Én végül egy Xiaomi 70mai Pro-t vettem. Ez nem lóg le, rásimul kellően a szélvédőre és visszapillantó tükör mögött, a biztonsági szenzoroktól jobbra be lehet úgy rakni, hogy én ne lássam, az utast meg egyáltalán ne zavarja.
Tápellátást nem tudom biztosra. Ha van biztosítékdoboz a kesztyűtartóban akkor ott egy piggyback biztosítékkal meg tudod oldani, de erről megoszlanak a vélemények, hogy mennyire biztonságos. Nekem márkaszervizben aszondták, hogy a kesztyűtartó felett, a műszerfal belsejében van egy üres kimenet, oda szokták kötni, csak hát ehhez le kell szedni a műszerfal egy részét. Van a családban egy rav4, ott is hasonlóan oldották meg a bekötést márkaszervizben. -
No.01
addikt
Igen mi is hasonlot tapasztaltunk.
A kereskedesbe viszaerven azt mondtak biztosan az ECO mod okozhatta (miert is??? az max kevesbbe nyomatja a meleget vagy a hideget szoval pont, h forditva kellene, h legyen szerintem)
Illetve ami meg fura abban amit irsz, h nalad csak 1-2 sec ideig volt ez meg bele is ferne, de nalunk ez ennel lenyegesen tovabb tartott, ezert is kellett allitgatni. Lehet ha meg varunk par percet akkor helyrejon, de ki szereti azt, ha egy ido utan fix homerseklet mellett folyamatos - erezheto - hideg(ebb) levegot fuj be?
Azota kiderult, h a mi regi (P3 plug-in) autonk is hasonlot csinal igaz ott nincs dual mod.Majd meg nyomozok.
**Mas**
Hamar itt vagyok akkor meg kell emlitenem, h idokozben voltam Rav4-et tesztelni. Szelteben lenyegesen kellemesebb, de fejterben - a kotelezo tetoablakkal - nem volt am sokkal szellosebb ami minimum fura.
Az elektromos ules a szellozteto funkcioval viszont baromira jo es nem is annyira zajos, mint amire emlekeztem (regebbi Kiaban lattam eloszor) -
feltételezésem: Meleget fúj a klíma, nap rásüt a hőérzékelőre, ami azt mondja a klímának, hogy túltolta a meleget, hűtse vissza a megadott hőmérsékletre. Klíma elkezd hideget fújni.
Nap elmegy, erre hőérzékelő adja a jelet, hogy hideg van az utastérben, klíma erre, elkezd meleget csinálni.
Klíma nem működőt csak a hideg-meleg befúvás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Háztartási gépek
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- EA Sports WRC '23
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Napelem
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) de sok dolog szamomra nem egyertelmu meg mindig. Tervezem, h hetvegen raszanok a manuallal egy fel delutant, de az intuitiv az nem ilyen...

ha lenyúlják (vagy rommá törik, mindegy ki hibájából), a biztosító kifizeti a rá eső részt, majd a GAP állja a biztosító és a hitelösszeg közti különbséget a Toyota Finance-nek. Legalábbis 4 évig, aztán meg úgyis valószínű visszaadom nekik, és választok egy másikat...