Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ncc1701
veterán
-
No.01
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
0W-20-at nem kovetem, de ha jobb a specifikacio akkor nincs kerdes.
Akik hasznalnak vezetekmentes carplayt azok mikent oldjak meg ha nem akarnak epp csatlakozni az autohoz?
En ha rovid tavokat megyek akkor nem nyomok ra mindig mert folosleges es ha merul a telefonom akkor meg pont azt a par szazalekot szivja le amivel kibirnam meg hazaig.
Szoval van erre valami lehetoseg, h nem legyen auto connect? (rakeresve csak hulyesegeket talaltam, mint forget vehicle...) -
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Kis utanajarassal kideritheto ki mit szallit be a gyartonak.
A fenyevnyi kulonbseg inkabb placebo mint teny, mikor ugyanaz a termek ugyanarrol a gyartosorrol gordul le, mas marka logojaval. -
OCTAMD
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nincs minőségi különbség a denso 12000Ftos és a toyota Denso 40000Ftos ablaktörlőlapát között,szép is lenne
-
Csabroncka
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Ez ugyan az, mint az üzemanyag. Nem a szintetikus alapolaj a drága, hanem a különféle adalékok. Ezt sajnos pontosan sem a drága, sem az olcsó esetén nem tudod követni... A "gyári" alkatrészek egy elég komoly minősítésen mennek át, abba nem mennék bele, hogy ki gyárt be kinek, de egy olyan alkatrésznél is mint az ablaktörlő fényév különbségek vannak egy sima Denso és a gyári Toyota között...
-
OCTAMD
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Mannol 7920ast használok sok éve Auris Hybridekbe és a legolcsóbb olaj és tökéletes,9000Ft 5liter
-
No.01
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
A Toyota sem gyart olajat ahogy mas egyeb autogayrto sem.
Szerintem a gyari eloiras a szentiras. Annal jobb lehet, rosszabb semmilyen parametereben sem.
A Mannol egy olcsobb marka kulfoldon is hasznaljak, mint olcsositott gyari alternativa.
A kisebb markaknal (en regebben a Mannolt is ide tettem) szerintem az a baj, h amit rairnak a cimkere azt te soha a budos eletben nem tudod ellenorizni, h valoban igy van e... cserebe az autot ki lehet vele nyirni. (talan rovidtavon kevesbbe, de en akkorsem kiserleteznek)
A nagy nevek mar bizonyitottak es ott tan az minoseggel sincs problema****amig a forras megfelelo
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
És valóban a mannol az olcsó nem a toyota a drága?
mint a márkafeliratozott rászitázott beszállítóktól az alkatrészek. -
Csabroncka
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Én kevésbé hiszek abban, hogy féláron hozható ua. a minőség, vagy még jobb. Ki kell próbálni. Én pl az Advance Eco-nál azt vettem észre, hogy simán tolható az olajcsere 15.000 ig, bírja. Pályázásnál, ha nagyon elkezdi csipegetni, vagy (benzinesben) az érett méznél jobban megindul az olaj sötétedése, akkor már eléggé krakkolódott és csere érett (a szagán is érzed az olajnak). Tönkre biztosan nem rakod vele a motort...
-
honeker
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
De a toyota ad 1 év aszisztansz eu belül az nem utolso….. szerdán megyek én is rav4 47 rugo oil+ szürö
-
Sziasztok!
olajcsere lesz az Aygo 2020 1.0 vvt-i 72LE KGB40
Toyota 0w-20 motorolaj helyett
jó lehet a Mannol 7918? Kevesebb mint féláron kínál a Mannol jobb olajat mint a Toyota márkázott olaja.
ahogy nézem GF6 és dexos1 gen2. -
honeker
őstag
A rav 4 nek lehet az üléspárnát valahogy állitani ? Nagyon lent van a hátulja
-
válasz
st6969
üzenetére
nem értek hozzá, de szerintem attól függ, mennyire peres vagy ballonos a gumi.
nekem 17-es, de peres gumim van, és csak 2,3-at, 2,1-et ír a használati, 160 km/h-ra pedig 2,6-ot, 2,4-et.persze a gumisok 2,6-ra fújták elöl - hátul (legalábbis a computer szerint), bár igazi mérővel még nem néztem.
pattog is meg ráz is a szar utakon, de kurva jól fogyaszt, most a városi napi átlagom már ilyen 3,5 liter körül van.
fél éves 1,8-as, 140 lovas kombi.

-
st6969
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem tudom, mitől függ ez...Renault Megane IV-en is 16-os gumik voltak, és 2,0-ra, elöl meg 2,1-re kellett fújni. Így sem volt elég lágy.
Ez alapján a Toyotánál én is sokallom a 2,6-ot, de hát ez van a címkén is az ajtónyílásnál. Ez még így is lágyabb, mint a Megane, de még egy kicsit, ha lágyabb lenne, az tökéletes lenne
-
pècsimunkás
addikt
Pontosítanèk: eleinte 2,6- ra fújtam èn is, de vissza álltam a 2,5- re, mert azèrt szoktam vele 180-200 között autózni, de csak ritkán - havonta 1x-2x.
Ezèrt nem 2,3 ra fújom, de- ha minimálisan is, lágyabb legyen mint a 2,6- os előirt.
A 2,5 ben meg benne van amit írsz
. -
g0dl
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
+/- 0.1-0.2 változás simán van a hőmérséklettől függően ( akár a mozgás közbeni melegedés is számít)
-
_drk
addikt
205/55 r16os nyári gumit ti mennyire fújjátok autópályás tempósabb menethez?
-
st6969
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Csináltam egy képet (még takarítás előtt
), szerintem ezen látszik a pukli. Utána felszedtem a gumiszőnyeget, és az a durva, hogy a pukli mellett jobbról-balról ha próbálom taposni a kárpitot, süpped be
, nem ütközik padlólemezbe a lábam ameddig a kárpit engedi, tehát ott egy légüres tér van. A kárpit tartja a lábam
Olyan puha, mintha egy ágyon lépkednék...OK, mivel ülök nincs nagy súlyterhelés, de akkor is...
Nekem ez nagyon fura.
-
válasz
zsoltip
üzenetére
a baseus mágneses "ragasztós" változata szvsz tökéletes. Oké, "ragad", de egyrészt ott marad, másrészt úgy fogja a telefont, hogy a legótvarabb traktorvájús keményre száradt fődúton sem fog megmozdulni. Bár ebből is létezik szellőzőrostélyra tehető meg lapos is. Én közel 4 éve használok, mindkét eddigi autómba az került, és soha nem volt probléma. "felragaszt-elfelejt"
-
zsoltip
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Köszönöm a véleményt. Az igénylő viszont ezt kéri.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott Toyota Corolla, 2018-ban üzembehelyezett.Milyen autóba rögzíthető mobiltelefon tartót ajánlotok?
Elsődleges: Szellőzőre/be rögzíthető, így nem "viszsavonhatatlan".
Másodlagos: Egyéb javaslat.Eddig nem jártam sikerrel, így megkérdezem a tapasztalatokat...
Köszönettel várom visszajelzésetek. -
OCTAMD
őstag
Igazából semmiből se tartana a 2 hátsó lámpa (tail light ) vezetékét fixre kötni,tehát ahogy az ember benyomja a start gombot onnantól világítana éjjel nappal
-
No.01
addikt
válasz
koxkids
üzenetére
A kod es az eso mar nehezito tenyezo ott vegkepp must have szerintem.
Tan az erzekenyseggel lehet(ne) jatszani. Anno mintha lattam is volna valami hasonlot a menuben.Ettol fuggetlenul viszont nagyon adom amit irsz. A cegnel es az ismerettsegi korben is a felhasznalok legalabb 95% meg az ilyen alapveto dolgokkal sincs tisztaban. Igazabol egyaltalan nem is erdekli oket az a legszomorubb. (bar az a 2 akinek szoltam azota tudja es hasznalja is legalabb esoben... ez is valami. Egyebkent nekik teljesen uj volt, h jeee AUTO modban hatul nem vilagit semmi?)
-
g0dl
addikt
Attól függ, mit jelent a "kellene". Mi az elvárás a szabályokban, vagy mi lenne felhasználó szerint logikus.
Szerintem a hátsó nem elvárás, ezért van így, de persze értem ( sőt egyetértek) a logikában miszerint nem kéne.
Engem az is zavart eleinte, hogy nem lehet kikapcsolni a lámpát, akár úgy, mint a ködlámpa bekapcsolása, tehát csak az adott alkalomra. Mikor ismerkedtem a kocsival , és próbálgattam a beállításokat mindenki integetett, hogy ég a lámpám. Már megbékéltem vele. -
st6969
őstag
válasz
polonic
üzenetére
2023-as Corollánál nálad sem sík a vezetőülésnél a padló? Valami cső megy a padló alatt, amit nem sikerült síkba fektetni. A gumiszőnyeget rárakva is ugyanúgy kidomborodik középen, könnyen kitapintható. és szemmel is jól látható.

El se tudom képzelni, hogy ez így normális
-
No.01
addikt
Az letezik, h meg az uj 2024-es autoknal (Corolla es Rav4) is az automata fenyszoro meg nem kapcsolja a hatso lampat nappali menetfenynel?
Mintha olvastam volna, h ez valtozott az elmult 1 vagy 2 evben.Ha valoban igy van akkor ezt nem lehet "felokosittatni" a szervizben?
-
flegga92
senior tag
Szellőző rostélyon tényleg nem jó ötlet befújni a habot, sajnos a flakon is azt tanácsolja.
Amit én tanácsoltam (és a Toyotás videó is) hogy a hab az elpárologtatóba jut be ami amúgy is vizes közeg, semmi baja nem lesz, csak ésszel kell fújni, hogy lehetőleg a ventillátorig ne nagyon érjen el.
A rendszer többi részét pedig a légbeszívón keresztül befújt aeroszol fertőtleníti, ami kb olyan mint egy klíma bomba, csak koncentráltan végig megy. -
sko
csendes tag
Sziasztok!
E120-as 1.6 VVTi Corolla ablakmozgató gombjai vagy nem működtek, vagy csak akadozottan. Szétszedés és a nyák megtisztítása után derült ki, hogy a pin-eket kézzel az árakmöri érintkezőkre nyomva minden rendben van. A gond igazából csak annyi, hogy a gombok nem nyomják le eléggé a fehér műanyag "szarvakat", amik aztán nem aktiválják az áramkörön lévő érintkezőket.
Tudom, hogy az ablakmozgató modul az előző tulajnál egyszer szét lett szedve. Nekem úgy tűnik, mintha a fehér szarvak tetejéről hiányozna valamilyen elem, ami jobban átvinné a gombokról az erőt.
Valóban hiányzik onnan valami?
Volt már valakinek ilyen problémája? Hogy oldottátok meg?
-
válasz
honeker
üzenetére
Nem volt semmi gond és a visszapillantóm az eredeti. Ha valaki nem ügyetlen mint én (pont attól félek hogy nálam törhet egy két kis műanyag bigyusz) akkor szerintem simán megoldható szerviz nélkül. Én jobban szerettem a békességet (főleg magammal ha elbaltáznám)

Eastsider: Lehet
Lexus Budáról nem a legjobbakat hallom (de nem sok mindent, simán lehet a rossz hír könnyebben terjed esete). -
ncc1701
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Rengeteg cuccot árulnak ezzel a leírással.
-
g0dl
addikt
Én előző kocsinál azt a pohártatóba rakott spray-t használtam, amivel egy negyed órát kellett járatni a klímát üres kocsival és belső keringetéssel. Ott az működött.
Azt nem használja senki toyotaval?
-
Csabroncka
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
A levegő nyílásokon semmit nem küldesz sehova!
Habot kizárólag az evaporátor elfolyócsövén nyomsz fel, alkoholos fertőtlenítőt pedig beszívatod maxra járatott klímával. Semmi nem folyik elektronikára, meg roncsolod szét vele a csövek szigetelőhabját... meg ilyenekre, mert a folyadék az evaporátor kondenzcsövén távozik. -
Dare2Live
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
@ncc1701
klímatisztító flakont használok csővel évek óta.
Annyi, hogy anno az össztételt kb összenéztem de amit találtam kb mindben ~uaz volt.Biztos van más összetételű légkonditisztító is ami feloldja a tömítéseket.

"a folyadék ráfolyik valami elektronikára"
Ezért nem szabad azonnal indítózni. Én ezt meg is teszem de a márkaszervízben amikor ott voltam nem.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Flashback
üzenetére
[link]
Ha erős mocsárszag van akkor én ezt a félét ajánlom. Ez nem habzik fel úgy mint a gyári toyota. Miután befújtad a cső kihúzásával várj egy percet és készíts oda egy kis vödröt mert lesz visszafolyás, sok mocsokkal/gombával.Haverom a motult használja évek óta. Azt nem tudom használ e mert neki sose volt mocsászagú az autója.

és persze meg lehet venni a gyári toyotat is, amikor márkaszervízben láttam a folyamatot ott is ezt használták.
[link]Mindhárom verzióra érvényes, hogy miután kész várni kell min 15percet indítás elött. Annyi idő míg "eltűnik" a hab. Szakszervízben ezt a15percet nem tartották be.

Felelőséget persze semmiért nem vállalok, az utolsó toyotasért sem.
Tuti, hogy el lehet szúrni egy ennyire egyszerű dolgot is... -
ncc1701
veterán
-
Dare2Live
félisten
Azt nem mondták hogy sikerült tönkrevágni?
Én nagyon sokadik toyotan csinálom a linkelt bedugossal, még csak nem is a gyári légkondi tisztítóval tolom (összetételre kb tökuaz) és eddig koppkopp semmi hiba.
A bomba szerintem semmire se jó. Ad egy kis kellemes szagot de gomba.... ellen mint halottnak a csók.
Ózon az ér vmit, de ha már érdemi mocsárszag van akkor csak átmenetileg szűnteti/csökkenti a szagot. Amit szeretek benne, hogy az egész kocsit fertőtleníti. -
No.01
addikt
Évente egy bomba szerintem teljesen elég. Ha már gond van akkor meg egy szaki. Hallottam horror storykat anno mikor nekünk lett büdös. Volt aki csinált otthon magának egy majd 2M-os kárt a bedugós megoldással.
Az ózon még jó lehet de arról is hallottam érdekes dolgokat a kozmetikába. Az igazi hátránya, hogy meg tudja öregíteni a beltér egyes elemeit. -
honeker
őstag
[link] Toyota rav4 dascam ? Ötlet ?
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Köszi a tippet. Szerencsére nálam csak megelőzés a cél, most még nincs szag.
-
Csabroncka
addikt
Az evaporátor kifolyócsövén habot nyomsz fel, úgy, hogy megjelenjen a ventilátor előtt, kb 3 ismétlésre elég.
Az evaporátor elfolyócsövét úgy találod meg, hogy az anyósülésnél a lábnál visszahajtod a szőnyeget, ott a cső, visszahúzod és beletolod a habot, könnyebb és gyorsabb megcsinálni, mint leírni.
Az utastér levegőszűrőt kivéve, a klimatizálást maxra állítva befújod a sprayt a ventilátorhoz.
+ a videón linkelt módszer alapján kezdtem el én is csinálni, soha nem büdös a klímám/fűtésem a szezonban.
-
flegga92
senior tag
-
Sziasztok!
Tudtok segíteni benne, hogy a toyota auris 2014 hibrid autó esetén hol találom a külső levegő beszívót? Elvileg ott kellene a klíma tisztítót bejuttatnom.
-
polonic
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Francia gyártás? Milyen olaj lehet az?
Amit én találtam infot, és osztom itt bőszen, hogy az ExxonMobil gyártja a toyota olajakat, az lehet csak az US piacos olajokra vonatkozik.
Bár a Mobil1 olajat is lehet éppen Franciaországban gyártani. -
Csabroncka
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha a Toyota engedi a plecsnit (egyébként francia gyártás), akkor nagy gond nem lehet. Meg kell nézni az API és ILSAC teljesítményjelzőket, és a minimumot amit előírnak tartani kell.
Ráadásul én kényelmes vagyok, mert 4,4 liter kell az autóba, a maradékból kb 2-3 decit pótolok a max jelhez, ennyit elcsipeget 15.000 alatt. -
válasz
dragon1993
üzenetére
Sajna egyetértek a távoli fűtés fincsi lenne (erősebb motor nekem nincs, rav4-ben egyféle hybrid van ha nem megyünk el plug in-ig).
-
sakal83
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Pont innen vennem. Eddig eneost hasznaltam, csak lattam hogy van toyota olaj, akkor miert ne? Csak ugye nem ismerem
-
st6969
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
"A távoli fűtés és az erősebb motor azért nagy extra.
A legtöbb kolléga másnap cserélne velem a régiről."Dettó, nem is kérdés
Ha naponta 3x kidobna, akkor is a 2023-asat választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Talán picit kisebb a pukli, de van.
), szerintem ezen látszik a pukli. Utána felszedtem a gumiszőnyeget, és az a durva, hogy a pukli mellett jobbról-balról ha próbálom taposni a kárpitot, süpped be
, nem ütközik padlólemezbe a lábam ameddig a kárpit engedi, tehát ott egy légüres tér van. A kárpit tartja a lábam
olyat kelene találni ami a belsö tüköre tud kapcsolodni nem csak a telefonra