Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
galervin93
üzenetére
A Toyota ért hozzá, nem a szerelők.
A kézikönyv az írja, hogy csak akkor lehet 5W-30-at belerakni, ha 0W-20 nem elérhető, de a következő olajcserénél már mindenképp 0W-20-at kell bele tölteni.API SN/RC minősítésű olaj való bele. Ez is le van írva a kézikönyvben, külön apró bekezdéssel az RC minősítésnek.
Az API SN/RC teljesítmény szintjét még a Dexos1 GEN 2-es olaj 100%-ban teljesíti (Dexos1 második generáció, nem összetévesztendő a Dexos2-vel, ami dízel motorokhoz van fejlesztve).
Dexos1 GEN 2-es olaj még szigorúbb követelményeknek kell megfelelni, mint a SN/RC-nek, így ugyanúgy tökéletes a benzines Toyota motorokhoz. Amerika modern benzines autókhoz lett fejlesztve, mivel az Opel volt Europában a GM tulajdona, ezért itthon Opel olajként is megtalálható.De amit ajánlok a Magyarországon könnyen elérhető olajok közül:
- Motul hybrid 0w20
- ENEOS Sustina 0W-20 (csak a Sustina, a többi Eneos nem jó)
- GM Opel Dexos1 GEN2 5W30
- Mobil1 0W-20 Advanced Fuel Economy Dexos1 GEN2Köztes megoldás a Mobil1 0W-30 Dexos1 GEN2
Még egyszer: Dexos2-es olaj nem jó bele, az dízelbe való.
Európában a sok dízel miatt, benzinesbe való olajat nem nagyon fejlesztettek 2003 és 2016 között, igy C2-es európai szabványú olajat csak akkor töltenék bele, ha C2-16 -ként van feltűntvé a flakonon. Európában ezért az olajválasztok csak közelitő olajokat fognak dobálni.
-
rob210
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Pedig ez kell bele!
Ahogy azt Dulinet is írta. -
galervin93
addikt
-
válasz
galervin93
üzenetére
5w-30-at P3-ba??? Jó hogy nem 10W-40-et raktak bele.
A következő alkalommal 0w-20-at kell, különben nőni fog az olajfogyasztás.
A vastag olajtól eldugulnak, majd letapadnak az olajlehúzó gyűrűk.
Akkor kezdődik az igazi olajfogyasztás.
0w-20-as A5 vagy C2-es olaj a minimum. A3 és A4 nem jó P3-ba.
De én csak 0W-20-as API SN/RC olajat raknék bele, szigorúan 10 ezer kilométereként cserélve.
Vannak C2-es olajok is, de ott is vigyázni kell a választásnál.
Az autószerelők nem értenek az olajhoz, de márkaszervizekben legalább megtudják nézni, hogy mit kell beletölteniük. -
rob210
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
toyotába castrol
-
galervin93
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
MasterDeeJay és rbalint88, köszönöm!
Nagyjából így sejtettem, akkor nem is izgatom magam miatta.Dluinet
Tavasszal Toycar és gyári 5W30, most december elején meg helyi (nem márka)szerviz asszem ilyen Castrol. -
Lacko32
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pontosan ilyesmi infora volt szükségem megerősítés gyanánt. A 10k alatt 0.5L még a bőven elfogadható kategória.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Milyen olaj ment bele?
Márkaszervízben cserélték? -
rbalint88
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Min-max kozott nem szokott egy liternel tobb lenni. Szerintem ez boven a belefer kategoria. Gyartoi tures altalaban 0,5-1l/1000km, azon a turesen belul “uzemszeru” az olajfogyasztas.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Pálcán min max között kb 1L van. Nálam avensis t25 2.0 benzin olajcserék között a feléről lemegy majdnem minimum szintre az kb fél liter 10k alatt. Szerintem az a tökéletes ha nem kell rátölteni olajcserék között de az is teljesen rendben van ha párszor szükséges.
Sok az kb 1L/1000km. -
galervin93
addikt
Ha már olajfogyi, mi az a mérték, ami már sok, mikortól "eszi az olajat" egy járgány? Nekem pl. két olajcsere között (~12k km) a P3 a minimum felett vagy fél centivel hagyott még benne (fogalmam sincs hogy ez decikben mit jelent, csak becsülni tudom), ez sok, kevés, pont belefér...?
-
Lacko32
tag
Sziasztok!
Szösszenet segítséget szeretnék kérni.
Verso illene a csapathoz, viszont olvasataim alapján elvileg hajlamosak a benzines blokkok az olajfogyasztásra.
Az elképzelésem mindenképp 2010 utáni, 1.8 benzines Toyota Verso lenne. Kérdés, az ezekbe került blokkol is hajlamosak erre a csúnyácska hibára, vagy ez már valamiben "javított", megbízhatóbb konstrukció?!Köszönöm!
-
rob210
nagyúr
Nem tudtok valami jó helyet ahol olcsón lehetne alufelnihez alátétes kerékanyát szerezni?
Olyan összegekkel dobálóznak, hogy inkább felhegesztem a kocsira
-
Upo
addikt
Helyben kihasználom a plugint, full villannyal megyek, a benzinmotor nem indul be. Max ha véletlen túl nagy gázt nyomok vagy valami miatt hirtelen kell gyorsítani és túlmegy a HSI a PWR mezőbe.
De ez nagyon nem jellemző, napi 15-30 km az adag, az megy full villannyal.
Havi 1-2 alkalom országút, darabonként ~250 km, az egyik gyerekhez. Ez 105 tempomat (valós 92-93), esetleg 110 tempomat ha kell.
Havi minimum 1 pálya is volt benne, 145 tempomat (valós 130-132), 200 km-nyi, a másik gyerekhez. De most online egyetemnél ez kiesett.
Simán lehetne lejjebb nyomni valamennyivel, de én nem vagyok híve a tötymörgésnek. Lendületesen, egyenletesen megyek mindenhol, kanyarok miatt se pazarlom el a lendületet, féket nem nyomkodom, max ha a körforgalom előtt kell kicsit fékezni. Nem félek előzni, olyankor padló, ami a csövön kifér, hogy minél előbb meglegyen a művelet. Azért nem egy versenyautó a prius, de annyira nem vészes országúton sem. Az előd Yaris TS-el azért nem kicsit jobban lehetett előzni, 100-120 felett különösen, és a kanyart is jobban bírta. Ahol a prius jó ha kiadja 160-al, ott a yarissal simán fordultam bőven 180 felett, de a prius nem kimondottan élményautózásra lett véve. Átlag fogyasztás fele a yarishoz képest. A yaris óra szerint 200-nál 25 l/100km-t mutatott. A prius látványosan leszabályoz óra szerint 197-nél (a sebességmérőn nincs is elöl 2-es számjegy, csak egy 1-es ami vagy világít vagy nem), de nem is néztem még hogy ott milyen fogyit mutat. Illetve nem is mutat, mert 10 liternél vége a skálának. Hybrid Assistant-al lehetne megnézni.
Most néztem a Hybrid Assistant logot, legutóbbi pályás menet, oda-vissza ~100-100 km. Oda 5.2, vissza 5.7 volt a fogyasztás. De kicsit megszalad a jobb láb, akkor el lehet érni a 6 litert is, bár ahhoz már elég rendesen kell tolni mindenhol.
Nekünk nagyon bevált a plugin, nem bántuk meg hogy a sima helyett azt vettük. Pár évig még biztos marad, aztán meglátjuk hogy van-e valami használható elektromos, vagy újabb plugin jön helyette, -
Upo
addikt
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Nekem 1-es volt. [link]
Városi használat is volt, országút és pálya is, a fürgeségét soha nem féltem kihasználni.
Az 1-esről 2-esre váltó tulajok szerint 1 literrel eszik többet a 2-es. Az 1-es jobban megy, a 2-esben több a hely. -
rbalint88
veterán
Sztem ez eleg jo ar-ertek aranyu, ha valaki ilyesmiben gondolkozik: [link]
-
1KR-FE motorkódnál a Toyota 2009-től 0w-20-at ajánl, a korábbi könyvekben 5w-30 volt.
A motor nem változott, csak elérhető lett a 0w-20-as olaj.
Ha nem autópályázol és nagyrészt városi rövidtávok vannak, akkor 0w-20-as olaj.
Előírás: API SN/RC ILSAC GF-5
Az SN helyett lehet SM is.
Az RC jelölésnek meg kell lennie!!! -
No.01
addikt
Nem szeretnek hulyeseget mondani mivel a tipushoz csak berautokent volt szerencsem
5W30 remlik nekem, de tan a 0W20 is stimmelhet. Ajanlom a kezikonyv fellapozasat ha tutira akarsz menni
-
Dvix
senior tag
Bocsi No.01 véletlenül válaszként írtam be a topic-ba első kérdésemet
-
No.01
addikt
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Szia,
Az almoskonyv szerint kb 7,5 literrel szamolj... de ez nyilvan kornyezet es felhasznalas fuggo.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy egy második generációs Yaris TS-től (1.8) milyen fogyasztásra lehet számítani? Szemezgetek egy ilyen autóval, de nem találtam valós felhasználásból származó adatokat. Előre is köszönöm!

-
KTTech
veterán
Ha lett volna rá keret, tuti én is egy plug-in-t veszek
Napi 2*16km a melóba az út 4 vagy 5 fővel, viszont a cégnél elvileg lehetne tölteni, a napi 11 órás munkaidő meg elég is lenne rá... illetve meg most már otthon is lehetne etetni (amikor a Yaris HSD lett, még másik albi volt, ahol esély nem volt rá, még parkolni is tilos volt a ház előtt). -
válasz
molnarpeter
üzenetére
az nem volt meg. Úgy már megy... -
No.01
addikt
En probaltam es tudom is mirol beszelek. Amig mi hasznaltuk az autot es ha csak meloba jartunk volna majd vasarolni akkor en tudtam volna hozni a 0 liter / 100km-t is reven tudtuk volna tolteni es a melohely + supermarket kor alulrol 11 km, ami meg igy telviz idejen is eleg.
Szoval ahogy mindig az ordog most is a reszletekben rejlik
-
No.01
addikt
Aki ki tudja hasznalni a Plug-in elonyet annak nem is annyira nehez hasonlot produkalnia.
A mutereknal a gond mindig ott romlik el, ha palyazniuk kell. Gondolom te ilyen fogyasztas mellett csak elvetve mesz palyan... vagy meg akkor sem
Tegnap volt szerencsem menni egy kisebb karikat egy uj CH-R-el ami mar a FL es a nagyobbik motor volt benne. Meglepoen jo volt igaz a simaval csak egy hosszuhetvege volt anno.
Ami viszont furcsa, h a csomagtarto kis tulzassal a hasznalhatatlan katagoriara zsugorodott. Erzesre akkoranak tunt, mint a Swiftunkke volt...
Szoval marad a Corolla kombi terv a nagypbb motorral... de mostmeg mar azon gondolkodom, h mit hoz majd a jovobeli FL? -
Senhi
aktív tag
válasz
flegga92
üzenetére
Azért ennyi idősen és ennyi kilóméterrel akksira nézzél rá alaposabban (ha még nem volt hozzányúlva). Taxi aurisok emiatt szoktak hullani 300k felett, de tény, hogy nem egy eget rengető összeg a javítása, új pakk 600k, de cellánként is javítható.
Sajnos az akksi hűtése elég szerencsétlenül sikerült, rossz helyen van így sok port szív be és a szoftver is úgy van kalibrálva, hogy halk legyen a ventilátor mintsem hatékony.
Ez, ha valaki figyel rá és rak rá szűrőt amit takarít is illetve hybrid assistant appal (főleg nyáron) szabályozza a ventillátort, könnyen kiküszöbölhető.
FL "FL-jébe" (2017.10-től) meg pl. már gyárilag kap extra szűrőt, amit időszakos szervizen cserélnek is. -
Senhi
aktív tag
-
flegga92
senior tag
Na sikerült is egy Aurist kipróbálni. Egyik kollégám taxis haverjának van, nagyon rendes volt, eljött megmutatta. Hátul lábtér elegendő, magam mögött terpeszben kényelmesen elfértem. Eladó lesz a kocsi márciusban, nekem is akkor kéne, elég erősen elgondolkoztam rajta.
2014-es fullos felszereltség (kanyarkövető Bi xenon, elől hátul radar, kamera, parkaszisztens navi, üvegtető, ülésfűtés) A belseje mint az új, komolyan. Ülések nem szakadtak, nincs kiülve, műszerfal nincs összefurkálva, semmi nem zörög. Végig vezetett szervízköny, hybrid gari. 2017-ben hozták be Hollandiából 170e-el, a 3 év alatt beletett még 130-at. Kívülről az első lökösön van egy pici lakk repedezés, mert beletolattak, illetve a jobb hátsó ajtó határolója elkopott (úgy láttam, hogy ez tipikus hiba és pár ezresét van 3d nyomtatott).
Ezek után számomra megkérdőjelezhető az összes autóban a km, baromira nem látszik meg rajtuk a használat ha vigyázva van rá. Kollégám mondta, hogy az előző taxija 20 évesen is úgy nézett ki mint az új. Az ára elég baráti szerintem, fix 3M. -
No.01
addikt
OK, de az csak a kiirt fogyasztas vagy valoban annyi??
Nekem a legrosszabb fogyim eddig a P2-vel 6.3 volt bar a ~9km-es tav nemtudom mennyire szamit rovidnek...
A csaladban viszont van pl egy Ignis ami csak es kizarolag varosban megy ott is rendre hidegen es atlagban nem tobbet 5km-nel. Ott meg nyaron is 9 korul van a fogyi, telviz idejen mar volt valos 11+ is.
...arrol nem is beszelve, h persze a hybridnek sem tesz jot, de meg mindig kevesbbe art a technikanak, mint egy normal autonal. (rendszerese olajcsere mellett termeszetesen) -
Atlantis
veterán
Nekem meglepő volt, hogy a Yaris hibrid milyen gyorsan felfűti magát, ~1 km is elég neki, ha a külső hőmérséklet fagypont körül van és (nem fűtött) garázsból indulok. Utána már hajlamos villannyal menni, igaz a gyorsan visszahűlő motor miatt nem túl hosszan...de számomra ez teljesen vállalható, nagyon jó technika.
-
Igen, ezt én is tapasztalom most télen, bár reggel fűtött helyről indulok munkába, így csak hazafelé jár többet a motor. De amint beköszönt a jobb idő, jobb fogyasztást produkál más benzineshez képest, amik simán benyakalnak 8-10 litert - bár lehet télen is jobb a HSD, csak nem akkor a kontraszt.
-
Senhi
aktív tag
Rövid távon hibridnek sincs sok előnye fogyasztásban. Főleg hideg időben sokat járatja a motort, hogy bemelegedjen. Ha az ember fűt mellé akkor még tovább.
Nekem télen, auris, 4km-es távon lazán ír 8-10L-es fogyasztást (kis emelkedő van a végén mondjuk). Bemelegedve ugyanezt 4L-ből megteszi. -
flegga92
senior tag
válasz
koxkids
üzenetére
Mindenképp megnézek egyet, milyen hátul. Én 188 cm vagyok, de elég elől ülök ráadásul szinte vízszintes támlával. Cégesnek szoktam egy 2018-as Fabia kombit használni, ha akkora van hátul az Auris mint az, akkor sima ügy, ott is beférek magam mögé. Ha esetleg van itt Békéscsaba környéki kombis, szívesen megnézném.
#10352 No.01
Accord volt a cél, de kicsit kezdek lemondani róla, mióta megtaláltam az Aurist, beleszerettem. Esetleg ha sikerül kifogni olcsón egy dízelt amiben gatya a dpf és a kettőstömegű + olajmelegítőt beépíteni.
12 km is bőven elég, mégha boltba is be kell ugrani. Melóba menet 3x kell megállni, dugó sosincs.
Nézegettem a Prius + is, de az nem fogott meg. Élőben meg kéne nézni mind a kettőt.A 2015 végi évjáratban 4M körül több darab is van 120-200e km-es futással, közepes felszereltséggel. Nem nézegettem a km-t, csak hogy ne 300+ legyen benne. Jelenlegi autóm is lassan a 300-at nyalja 16 évesen, bontatlan blokkal. A 30-60e km futással van valóban inkább 5m felett mennek, de ott az évjárat is 2017 nagy átlagban. A lényeg, hogy nagyon ne legyen összecsukva, parkolási sérülések miatti fényezés nem érdekel, ha szépen van megcsinálva.
1.6 benzinről mi a vélemény?
-
No.01
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
Az Accord kombi lenyegesen nagybb... es lenyegesen tobbet is fogyaszt (igaz az ismerosnek automata van)
Nalunk volt sima P3 kb fel evig majd jott egy Plug-in. Ha kozel laksz akkor talan mukodhet a dolog. Nalunk is igy van plusz a zold rendszam is segitette a dontest. Annyit azert irnek a margora, h az EV tavolsag telen 12-14km, de nyaron sincs 20.
A labterrol annyit, h jelenleg mi visszavaltottunk P2-re (szuleime lett a Plug-in) es most a labter meg a P3-hoz kepest is erezhetoen nagyobb, az Aurishoz kepest meg egy igazi tancterem.
Hugomek a nemetek utan az ikrek kozeledtevel szerettek volna Aurist mert az keveset fogyaszt es sokkal megbizhatobb, tovabba eleve kombiban gondolkodtak: A vegso kovetkeztetes az lett, h ha valoban nagy autot szeretnenek akkor meg sporolnak es vesznek egy Prius+-t.
Az tenylegesen szellosebb, bar szerintem a hatso resz ott is lehetne egy nagyobb (legalabbis az elvarasok es a kulso alapjan)Az otthoni arakat nem ismerem annyira, de itt kint egy frissitett jo allapotu es jol felszerelt Auris kombi inkabb 15.000EUR-hoz van kozelebb, mint az emlitett ~11.000-hez.
...de tudjuk jol, h otthon minden mashogy megy. -
válasz
flegga92
üzenetére
Szia!
Én májusban vettem egy 2014-es, FL előtti Auris kombit. Teljesen felszerelt modell, egyedül bőrülés a dupla digit klíma nincsen benne. Nekem is 4M volt a határ, abba ez fért bele.
Bi-Xenon fényszóró elég király, ahogy írtad te is, projektoros halogén izzót kerüld nagyívben. Vagy Xenon, vagy FL utáni Bi-LED.
Hátul jó a lábtér, nyilván nem egy SuperB, nem fetrengős, de magam mögött (179cm) bőven elférek.
Mai napig imádom az autót, jó ez a Hybrid rendszer.
-
flegga92
senior tag
Köszi, neked is blg!
Hahut nézegetem, azért van FL 4M környékén Executive több darab is.
Olvastam, hogy olyan kicsi a lábtér hátul? Egyenlőre 1 gyerek jön júniusban, 5-8 évig tervezünk a kocsival, ha nem lesz olyan vállalhatatlanul drága javítás rajta.
Nagyon nem is találok olyan autót ami megfelelő lenne. 8gen Accord kombi van még képben, de a 2.0 benzin gyengusz, 2.4 benzin drága + lezabálja a fejem, ritka és drága is ahhoz képest, hogy 10 éves kocsi. Dízel opció még az összes nagyobb nyűgjével (gyári kettőstömegű+DPF cserével olyan 700k, de utána sose lesz gondod)
Német, francia vonalra nem mennék, ha lehet.
Nézegettem még a plugin Priust persze felárral, üzemanyagon spórolnánk. Én 3 km-re lakok a munkahelytől, van hol tölteni. Ahogy olvasgattam itt, havi 5-6k áramból meg lehet oldani. -
No.01
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
Ha teheted FL utaniakat nezd. Tobb szempontbol is jobban jarsz

A FL 2015-ben jott, Aprilis vagy Majus...Viszont a 4M a mai arfolyam mellett nagyon szukos lesz...
BT ha jol emlekszem akkor mindegyikben van. (igaz mi egy kozepes es egy magas felszereltsegut neztunk csak... utanna beultunk hatra es nem is neztunk tobb Aurist)
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Auris HSD kombi vásárlásán töröm a fejem, pár hete futottam bele a típusba, olvasgatok, de lenne egy két kérdésem.
Facelift műszakilag módosított valamit? Talán a Priusnál olvastam, hogy ott az inverterrel szokott baj lenni. FL csak LED fényszóróval jött, vagy ott is van halogén? Nem szeretnék mégegyszer projektoros halogén fényszóróval szerelt autót venni, gondolom itt is akkora hulladék, hogy semmit nem látni vele.
2015 után jött ki az FL?
BT kihangosító, zenelejátszó mindegyikben van?
3,5 misis vonalon nézegetek, de ha nagyon muszáj 4M-ig vagy egy nagyon picivel el tudok menni.
Köszi előre is! -
Bocsi hogy kicsit megtöröm a Prius témát, de ti mivel monitorozzátok a kocsi fogyasztási adatokat? Gondoltam hogy idén már én is követem a költségeket, tankolásokat az Aurisról. Az lenne a legjobb ha lenne hozzá mobil app.
-
galervin93
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
P3 is. Nálam így alakul 17-es gumikkal (de 15-ösökkel sem rémlik nagyobb eltérés):
- óra 55-nél valós 50,
- 121-nél valós 110,
- 142-nél valós 130.
Nagyrészt városban használom, ha néha pályázok vele kicsit kipörgetem valami 100-as benyával (amúgy mezei 95-öset kap), valós 130-nál kezd túl erős hangja lenni, 150-155 fölött már érezni, hogy a járgánynak sem kényelmes. Óra 187-nél elfogyott az egyenes, meg az asszony is izélt.
Én kedvemtől függően nagypapis 120-125-öt vagy csak alig pörgősebb 135-140 körüli tempót szoktam vele tartani, a kettő között komoly különbség van "komfortban" és fogyiban is, természetesen a kisebb tempó javára. Erős túlzás, hogy nem lehet vele előzni, de valóban érdemes azért hosszabban kitekinteni, mert nyúlik mint a gumiszalag.
Igazán elemében városban érzi magát 15-25 fok körüli hőmérsékleten, akkor sokat tud villanyozni, és sokat tud tölteni is.
Rövid hideg utakat ugyanúgy nem szereti mint bármi más, éppen nem sokkal ezelőtt "panaszkodtam" 5.5-6 literes fogyasztásokról reggeli 5 km-es melóba járás miatt (amíg nem volt vírus-maszk-távolságtartás addig tavasszal is buszoztam, de aztán nem érte meg a bérlet + benzin kombó, így most félig-meddig kényszerből, de rövid távra melóba is ezzel járok).
Ha már itt vagyok, kicsit összesítettem a tavalyi adatokat, 19503 km alatt (2/3 főváros, 1/3 vidék) 5,1 literes fogyi jött ki. Asszonka szereti, ha jó meleg vagy éppen hüsi van, szóval (ülés)fűtés/klíma megy bőszen. EGR-t írtátok, majd ránézetek, hátha le lehet ezt faragni 5 alá.
Amúgy 2019-es beszerzés, 2020 tavasszal kapott egy átnézést Pomázon, annak egy 150-es csekk lett a vége olajcserével együtt (lengéscsillapító porvédő meg első betét/tárcsa csere), plusz egy izzócsere (menetfény) meg egy újabb olajcsere most decemberben, ezen kívül csak a benzint kérte, kopp-kopp-kopp, tartsa meg jó szokását.
Most van benne ~150ezer km, ha még 4-5 évig ugyanennyit teszek bele mint tavaly, akkor 250-nel el tudom adni, amit persze senki nem hisz majd el, hát akkor ÍJ
. -
No.01
addikt
Nalunk van jelenleg P2 es P3 plug-in (de korabban volt egy sima P3 is)
Hiaba Exe felszereltseg a P3 (csak a napfenyteto hianyzik, okkal
) a P2 belul igenyesebbnek tunik meg mindig. Fogyasztasban sem sokkal jobb am a P3. 0.5-0.6 lite r adifferencia 100km-en.
Mellesleg a 130-as tempo egyikkel sem megerolteto. Nalunk mindegyik privat beszerzes volt (leven mi itt elunk a hollandoknal) de kenyelemre sem mondanam azt, h a P3 marpedig sokkal jobb. Talan egy picivel, de nem akkora az ugras, mint egy P3 es P4 kozott. Igaz utobbi azert meg az en faramuci izlesemnek is durva holott a facelift azert szvsz sokat finomitott a dolgon kivulrol.Ameperat nem tudom javasolni tiszta szivbol, ugyanugy ahogy a Volvot sem (irtozatosan pici hatul) Outlanderrel volt dolgom tetszett, de csak ugy ha az ember tudja toltogetni kulonben nem eri meg.
-
rbalint88
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
elég sokat csal a P2 órája GPS-hez képest. GPS 130-nál 142-t mutat.
-
Kickass
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Priussal nem leszek belsősáv takarító ez tiszta sor, de azért egy Kelet-Mo túra elég gyakran bejátszik az min. 2x270km. P3 jobban tetszik (illetve úgy pontosabb hogy a P2 egyáltalán nem
) egy ideje figyelem őket, ki lehet 2.5 és 3M között valamit fogni, ha más nem az említett két helyről (júniusban majdnem beszámoltattam a Fabiat egy patika 300k km-es P3ba, 2,25M volt, utólag hülye voltam hogy nem léptem meg
). P3 talán jobban 'jövő álló', de ha elkezdem őket végignézi úgyis kiderül, max B tervnek ott a P2. -
rbalint88
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
ha nem akarsz sietni a pályán, akkor nincs baj a P2-vel se
alapvetően a hsd az nem a pályázásra és főleg nem a pályán nyomulásra lett kitalálva. egy Érd-Bp távon nem fáj a 170 sem, de hosszú távra inkább rákészülsz és max 130. kevesebbet fogyaszt, kevésbé ordít.
hozzáteszem nekem Bp-Budaörs távon a 150 az alap
az emelkedőn ordít, amúgy nem hangosabb szerintem, mint az elantra.
Aurisnál a fl és pre-fl között óriási különbség van minőségre.kevésbé az importnak tesz be a covid, mint a honosításnak. múltkor voltam kint Jenőéknél (mi is onnan vettük és volt még némi garanciális ügyintézés, amiben maxikorrektek voltak) és akkor mondták, hogy nézd ezek mind el vannak adva, csak rendszámra várnak

egyébként a Jenőék inkább a kocsi.hu-n nyomulnak, ott aktuálisabb a portéka, mint a hahun. pl a mienk az fel se került hahura, mert aznap jött be, amikor mi mentünk ki körülnézni, de a kocsi-hu-n már fent volt. -
Kickass
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Aurisból pre-flben ültem, tudom az FL más kicsit, de valahogy nem állt össze.
P2-t egy dolog miatt vetettem el, mint írtam néha elsődleges autóként funkcionálna, ami autópályát jelent, kb az éves össz. 30k km futásunk fele, akár 2x~300km, és az a P2-nek már nem annyira pálya. Ha jól emlékszem te is írtál valami ilyesmit a tapasztalatok között.Futunk egy kört a P3-al, korábban azért Jenőéknél meg Auto329-nél is voltak ígéretes példányok csak akkor nem volt még az elhatározás, most meg a téli covid szitu megint betett az importnak...
-
rbalint88
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
erre egyébként egy széria végi 2-es is pon'jó fél millával olcsóbban, tip top állapotban. mi úgy voltunk, hogy max 2,5-ért p3 vagy p2, de a p3 az mind extaxi volt vagy 400+e km-es, pedig volt két szimpi panorámás p3, de az egyik 440e km-es volt ugye, a másik meg taxi, szétfaragott belsővel... aztán végül 1,8-ért sikerült venni egy 239e km-es 2008-as p2-t, nyilván nem makulátlan, de őszinte volt és nem volt érdemben törve. feleségemnek első autónak hibátlan

élőben is néztél aurist vagy csak képen? élőben szerintem jobb sokkal. nekünk büdzsé függvényében auris vagy corolla vagy c-hr lesz a továbblépés. Rav4 nagy is városba meg szerintem a fogyasztása se olyan jó, plusz a suv vonal általában az első kanyarig tetszik
hhenry: amíg nem próbáltad, ne fikázd
több barátomnak/ismerősömnek is van/volt V60 plugin, szereti mindenki. megfelelő céleszköz az, ha megfelelő használathoz veszed 
-
hhenry
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
V60
teljes tévút az egész autó
Ampera vagy Prius és ott meg a japán vonal és a Prius neve a ,,szakmában’’ dönt -
Kickass
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Ezt egyébként nem csak neked válasznak de igy egyszerűbb

A Prius-t olyan másodlagos autónak szánom ami majd a kisfeleségnek lehet saját autója, de ha kell akkor akár teljes értékű lehet mint beugró, ha például mint most a Merci lerottyan.
A plug-in ahogy irtátok is, nem ad annyival többet mint amennyivel drágább.Más főleg plugin-t is néztem de erre jutottam:
- V60: kicsi belül is, és a csomi is, nekünk egyetlen/elsődleges autónak is tökéletes lenne egyébként (plugin városban, dizel pályára)
- Outlander: hagyjuk
- Ampera: elsődleges autónak főleg gyerek(ek) mellé esélytelen, kezdőnek szintén mert ha töri akkor gtk
- Golf GTE: jóval drágább mint a prius, igaz újabb is, de szintén nagyon kicsi a csomi
- Passat GTE: tökély lenne de nincs most ~5.5M erre, max egyszer a Merci helyére (esetleg felkészül egy RAV4 hybrid)
- C-Max Energi: fehér holló, nehéz isNem plugin, de az Auris is előkerült, ahogy irtad hátul szűkös, illetve nekem a belsejétől hánynom kell, annyiért meg mindennap azt nézegetni...
-
rbalint88
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Golf GTE-t vennek pluginbol. Outlander egy fosch. Ampera nem rossz, csak szuk belul, ahogy a V60 is (leginkabb a kulso mereteihez kepest, de az egy jo auto), de az azoknak jo lehet, akik sokat autopalyaznak nagyobb tempoval, viszont kell a villany is.
1.gen leaf mara csak varosi auto sajnos. A temperalatlan akkupakk miatt nem annyira tartos es ujkoraban sem volt hatotav bajnok.
Amugy nalunk is egy 2-es prius van
nem patika, de nem is volt ez feltetel, igy legalabb kevesbe fajnak az uj serulesek... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ampera, V60 D6, C-Max Energi, Golf GTE (nagyjából így következnek árban is
) -
Vismajor01
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Egyébként ilyen árkategóriában mi az ami Priussal felveszi a versenyt?
Én a 1st gen leafet néztem, túl kicsi belül.(és horvátországba se tudok elmenni vele)
Mitsu Outlander phev nagy, kényelmes, szép, modern, de 10l eszik autópályán.
Volvo v60 kicsit drágább, és dizel is.
Opel Ampera szintén kicsi, hátulra nem lehet kilátni, a működése is más mint más normál pluginnek.
Amikor én kerestem autót akkor munkahelyre még be kellett járni és ott nem volt töltés, városban ingyenes parkolás lett volna fontos+megbizhatóság, de nem találtam értelmeset úgyhogy 2m-ért lett egy patika p2 prius...
-
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Csak a pluginnal mindig ott van a kis csillag, hogy ha tudod tolteni otthon. Plus a prius plugin 15km-es hatotavjaert en nem kuszkodnek, illetve ott a 4M koruli kategoriaban nem 2015-2017 autokat fog talalni, hanem 2012-13-asakat es tobb meterrel. Amugy a plugin vonal nem rossz, en is csipnek egyet, de abbol biztos nem priust vennek
-
hhenry
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
rbalint88
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
A carpatis az olyan igazi nepperes fingfestes szovegnek tunik, foleg h taxi volt egy darabig.
Az erdi napfenytetos az tetszik. Es eselyesen maganszemelynel jobban lehet alkudni, mint kereskedesben. Elite autonal (es mas helyen is tapasztalatbol) kb 50k-t lehetmi egyebkent majdnem megvettunk egy 440e km-es (de nem taxi) p3-at nyaron 1,5-ert, de tul sok aprosag volt vele es ugyanaz volt a bajom vele, mint neked, hogy oke, de aztan 5 ev mulva kinek adom el 500e km-rel... orat tekerni meg nem fogok... egyebkent ha nem lehetoseg, hanem szandek kerdese a 2,5-3M kozotti vetel, akkor 4M kornyeken neznek egy auris kombit. Sok van jol felszerelve a faceliftesbol 3,8-4,2 kozott, 2015 utani faceliftesek. Aranyaban jobb vetel szerintem. Ami hatranya, hogy a hatso labter kisebb sokkal.
-
rob210
nagyúr
válasz
Kickass
üzenetére
[link]
Nekem ez tűnik a legőszintébnek, de meg kell nézni képek hirdetés alapján a legrosszabb autó is lehet álomvétel és a legszebb autó is borzalmas.
Nemrég voltam barátommal priust nézni 2est 2006ost.
Konkrétan a végén azt vettük meg amelyiket csak azért néztük meg, mert két kiszemelt között volt félúton.
A hirdetése alapján egy tyúkketrec volt amikor odamentünk akkor meg eldobtam az agyam milyen állapotban volt.
Végig minden vezetve szervizelve cserélve. (persze ez beírva a hirdetésbe nem volt) A fotók alapján soha nem vettem volna meg , de az életben olyen makulátlan szép és szaadásmentes volt a kocsi, mintha szalonból jött volna.Egyszóval a hirdetés olyakor átver néha negatív irányban, sokszor meg pozitív irányba. (nepper photoshop)
-
Kickass
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Most igy megnézve én se látok csavanyomot. De ha roncsolás nélkül nem leszedhető akkor jó alkualap lehet.
Vismajor01: Sajnos ott most pont nincs árban szimpatikus
rbalint88: ha épp egy napfénytetős ledesbe botlanék akkor jöhet, de a jelöltek közt most nincs ilyen, mondjuk a napfénytető nálam nem selling point, ahogy a 17es kerék se, véletlen hogy szinte mindegyiken az van

hhenry: köszi!
Bedobok még ide kettőt: Carpáti
Ez közel vanSajnos eléggé pang a piac az ismert okok miatt, de nem biztos hogy megtudom/akarom várni mire kicsit bővül a választék.
-
rbalint88
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
Egyest sztem erdemes megnezni, ha mast nem legalabb bovul a minta
Ketteske: egy bajom van vele, hogy fekete.
3-4-et elengednem, semmi extrak dragabban.en egyebkent harmasbol olyat vennek, ami led fenyszoros (bar ez projektoros, mehet bele az osram) es panoramatetos. 17” kereket nem feltetlen kell eroltetni, de ketsegtelenul jol nez ki vele, csak ritka es draga a 215/45R17-es negyevszakos
(Mert ha mar b@sszuk a fillert, akkor alaposan!
) -
Kickass
őstag
Bedobnék pár P3 Priust megszakértésre, több szem többet lát alapon:
Ketteske Jenőéknél van, gondolom azzal nagy happening nem lehet, egyedül a középboxra csavarozott valami telefontartó zavaró esztétikailag.
Az egyesnél gyanús a méter, de nem nagyon van róla semmi érdemleges info autodna-n.
Hármasról kevés az info és a kép is.
Négyes szimpi lenne viszont ott autodna ajánl képeket és historyt is, van egy tippem hogy csalódás lenne, de lehet megér 6ewzer forintot.Vélemények? Tippek?
Előre is köszi!

-
MiklosSaS
nagyúr
Kopogjam gyorsan le, de nekem a T27-es Avensisom 9 eves, 5 éve van nálam es most kb 210.000 km van benne, de semmi, abszolút semmi baja...pedig kb 120.000 mentunk együtt, napi szintem. Ha a hybrid RAV4-em is ilyen megbízható lesz akkor nekem nem kell más marka.
BUEK!
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az ízlés egy szubjektív dolog, személyes nézőpontom szerint egy európai szemnek a Corolla beltere sokkal emészthetőbb, mint a közvetlen előd kvarcórás Auris.

A minőségről és az anyaghasználatról nem tudok nyilatkozni, az minden bizonnyal rendben van mindkét esetben. Aurisban egyszer egy szalonban ültem pár perc erejéig, illetve múltkor a taxi is Auris Hybrid volt.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nekem kb 2 hete szakadt le az a lemez. A hátsó dob fölötti meg az autóvásárlás utáni napon.
Kipufogó hegesztő ismerős javította meg, vágott nagyméretű alátéteket lemezből és azzal fogatta fel. Csak ott volt körberohadva ahol a csavarhelyek vannak. Nagyon vékony az a hővédő lemez, az új árát meg nem volt kedvem kifizetni.9 év 190e km. 21 éves Vectra B-n még egyik hővédő sem szakadt le.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- PlayStation 5
- Crimson Desert
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Konteó topic
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Samsung kuponkunyeráló
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérdésem az hogy szerelőnél 0W-20 olajat rakassak bele? vagy vegyem meg előre az Eneos Sustina 0W-20-at? De szabad a 0W-20 ugyi?
Napi 2*16km a melóba az út 4 vagy 5 fővel, viszont a cégnél elvileg lehetne tölteni, a napi 11 órás munkaidő meg elég is lenne rá... illetve meg most már otthon is lehetne etetni (amikor a Yaris HSD lett, még másik albi volt, ahol esély nem volt rá, még parkolni is tilos volt a ház előtt).

Amúgy 2019-es beszerzés, 2020 tavasszal kapott egy átnézést Pomázon, annak egy 150-es csekk lett a vége olajcserével együtt (lengéscsillapító porvédő meg első betét/tárcsa csere), plusz egy izzócsere (menetfény) meg egy újabb olajcsere most decemberben, ezen kívül csak a benzint kérte, kopp-kopp-kopp, tartsa meg jó szokását. 
Kipufogó hegesztő ismerős javította meg, vágott nagyméretű alátéteket lemezből és azzal fogatta fel. Csak ott volt körberohadva ahol a csavarhelyek vannak. Nagyon vékony az a hővédő lemez, az új árát meg nem volt kedvem kifizetni.