Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Szia,
2 kerdes: Hol volt ez az opcio az akksi cserere? Mar tobben is foglalkoznak hasonloval, de en ugy hallottam, h nemcsak arban nagy a szoras.
Mellesleg az a 300e km tuti volt? Nem kotekedesbol kerdezem szoval kerlek ne vedd magadra.
Az egyik kollegameknak 2 Priusuk van. Egy regi 2-es (ugyszinten 2007-es) es egy ujabb 3-as 2014-es. Utobbi Plug-in
Tobbsegeben o hasznalja a regit mert a felesegnek jobban jon ki a tolthetoseg igaz mindig bosszankodik rajta, h mikro vettek akkor meg 50km korul hatotavot igergettek (szerintem hivatalosan csak 40 volt az, bar kerekitessel kijohet
) ez a valosagban meg nyaron sem tobb 20-22-nel pedig itt (Hollandia) nincsennek am dombok.Szoval visszaterve a km-re az o Priusukba 330e km van es a kopo alkatreszeken kivul nem csereltek benne semmit (hazudok mert ahogy nekunk ugy nekik is csereltek a vizpumpat)
Az ujjal viszont mar volt v.mi tavaly vagy tavaly elott. Nem tudta megmondani konkretan, de EGR szelep es meg v.mi tisztitas (lehet a kokszosodas??)
Ettol eltekintve csak az olajat cserelik. O mutatta azt a helyi forumot is ahol a sok Prius fanatikus tobzodik... Ott tobben vannak 7-800e km-el P2-nel es cak 1 v.kinek volt gondja az akksival. O viszont amcsibol rendelt ~1900USD (szallitassal) es maganak cserelte ki otthon
Cserebe a P3-nal eleg sok az inverter hibas (nyilvan a P2-hoz kepest sok) ebbol van amit gariba vagy meltanyosagbol cserelnek, de az akksikkal ott sincs sok gond. -
Drizzt
nagyúr
Az eddigi téli rövid meneteimet megdobtam egy szokásos 230 Km autópályával, majdnem ezredre pontosan 6 liter lett a fogyasztás a végére a kútnál. Viszont visszafelé érdekes volt tankolás után, mert mire megérkeztem, 5.2-n állt a fogyasztás jelző, 125 km/h-s tempomattal közlekedve, plusz a végén vagy 10 km Budapest. Ez a valóságban nyilván 5.7 körüli érték lehet, de kimondottan tetszik. Az elején volt egy olyan 40-50 km szeles szakasz, akkor bezzeg szépen mászott felfelé az átlag, majdnem 6-ig.
-
gaborbol
őstag
Nyaron irtam, hogy a 2007-es priusba elfaradt az aski 300k km kornyeken. Kapott egy felujitott pakkot atszamitva 300k forintert ami eddig birta. Mivel meg boven garos visszavittem “uj” aksipak be es kesz is volt aznap. ( ismet ket cella volt hibas, kezdtek is puposodni.)
Mivel a csere elott is dobta a hybrid ecu hibat, majd utana is, ket opciot kinaltak.
200k forint a gyari uj, vagy 50k a hasznalt. Ertelem szerint kapott egy hasznaltat, Ezek szerint innen mar nagyon nem lesz mas, csak cellacsere hebe hoba.
-
bokarcsi71
aktív tag
Toyota Avensis (T27) 2009-es. Az ablakmosó fúvókán nem lehet állítani, hogy feljebb spricceljen?
-
maláj
addikt
jelentem generátor kicserélve, vastag fekete szíj kicserélve (Dayco vagy mifene), a kocsi halk mint a fing

-
No.01
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem kotekedesbol, de a Dyco nemcsak szijakat gyart??
(csak azert mert korabban lancot irtal) -
helkis
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Most milyen márka került bele?
-
No.01
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen, de az elado gondolom igy akart a kedvedben jarni...
Ahogy irtam vannak gyari beszallitok igy a Bardinal vagy barhol mashol csak epp az arsav tetejen vannak, nem pedig alul. Ilyen marka feknel pl az ATE, futomu alkatreszeknel meg a Lemforder. -
Silentfrog
veterán
-
No.01
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
A csaladban ugyszinten volt hasonlo gond. Most nem emlekszem mar, h legtomegmero vagy trafo vagy mi is volt pontosan, de annyi szerencse volt a dologban, h miutan kiderult a dolog (nagyon hamar) visszavittek es azonnal csereltek is egy masik termekre. Ott nem kellett varni 7 hetet.
Ettol fuggetlenul az utangyartott cuccokkal valoban vigyazni kell.
Szvsz nem lehet csak ugy talalomra valasztani, legfokepp nem ar szerint ahogy azt a tobbseg teszi.
Igeni vannak gyarival egyenerteku utangyartott termekek sot olyanok is amik meg a gyari minoseget is felulmuljak... a gond csupan annyi, h osszehasonlitva ezen markakat az arbeli kulonbseget latvan a tobbseg nem ezeket fogja valasztani mert - felig jogosan - gondolhatja azt, h ennyiert (vagy egy picit otbbert) mar gyari alkatreszt kapni.Veszelyes vizek ezek ahol sokaknak az ar az egyetlen tenyezo amit figyelembe vesznek...
-
Silentfrog
veterán
Két éve a Yarisomon toronycsapágyat cseréltünk Japanparts által gyártott utángyártott alkatrész került bele ami egy év után széthullot,ismét cserés lett. Betudtam annak hogy biztos hibás volt, előfordul.
Két hónapja már hallatszódott hogy a vezérműlánc lassan csereéretté fog válni , így nem is halogattam kicseréltettem, Bárdinál szintén Japanparts komlett vezérműlánc készletet ajánlották. Beszerelés után 500 km megtétele után elszakadt, a patentszemek itt ott leváltak a láncról úgy hogy nem értek bele semmibe. Visszavittem és gyári hibásnak mondták és a kiviszgálás után az árát is visszaadták, 7 hét múlva. Ezek után mindenkit óva intek az említett eme alaktészgyártó portékájától, bár lehet hogy mindkét esetben én fogtam csak ki a hibásat, de a vezérlés csere dupla munkadíjjal eléggé csücskös volt.... -
Gombinyó
őstag
Ráadásul a Toyotának elég lassú, szenvedés a navija. Corollából a tavaly gártottak nem tudnak carplayt/android autot csak mirrorlinket (azt meg ugye nem támogat minden telefon). Az ideiek már úgy jönnek, hogy tudják ezeket, a tavalyiakra meg jön szoftver upgrade a tavasszal 30 mátyásért.
Szóval kicsit le voltak maradva ezzel Toyotáék, de elvileg meg lesz oldva. Legalább is ígéret van rá. -
L4mie
veterán
ki vesz manapság navigációt a kocsiba?
Telefon "kivetítés" nem működik az újakba?Más: +70% os nightbraker szépen magára olvasztotta a corollámba a csokikat, persze utólag több fény = több hő logikus
na de akkor is eléggé tré dolognak tartom....másik 2.: bal hátsó búrám párásodik, mit érdemes átnézegetni?
-
Drizzt
nagyúr
Úgy látom az idei árlistákat, hogy volt némi áremelkedés. Camrynál emlékszem még a korábbi árakra, ott kb. 300-500k között felszereltségtől függően. Corolla sedannál az alapár átlag 300k körül nőtt, s a kedvezményekből is visszább vettek.
CHR-ből is lassan jön az új. Bár azt nem vennék tuti. Nem az én világom.
-
Cifu
félisten
válasz
pvt.peter
üzenetére
Pontosan nem ismerem az adott kuplungszetteket, autószerelő sem volnék.
Amiben tudok segíteni, a márkák háttere. A Maxgear egy lengyel cég, viszonylag kicsik és fiatalok (kb. 15 éves a cég), de nagy általánosságban jó ár/értékre törekednek az utángyártott alkatrészek terén. A LUK egy német cég, a Schaeffler kuplung-márkája (hozzájuk tartozik még az INA, Ruville és a FAG márkák is), ha jól tudom itt, Magyarországon is van gyára. A közepes méretű, felső-középkategóriás gyári beszállítók és utángyártók közé tartozik.
Amennyire én találkoztam a márkákkal, a Schaeffler-féle LUK-al az én szerelőim szívesebben dolgoztak, gyárival egyenértékűnek tartják általában. Handycappes, de a személyes véleményem ezért inkább a LUK felé hajlik...
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Az alábbi kuplungszettek közül melyik az ajánlottabb?
LUK 619 3002 00 vagy MAXGEAR 61-5224?Köszi a választ.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Lexus IS300H-ról mit lehet tudni? Esetleges típushiba már kiderült róla? Mire kell odafigyelni, ha valaki használtat szeretne vásárolni belőle?
Nem találtam Lexus topikot, szóval reménykedem benne, hogy itt tud valaki segíteni. -
Dorian
félisten
Mitől lehet, hogy négyesben történő gyorsítás során rezonanciát érzek?
Nem vészes, még csak nem is zavaró, de miért csak van és miért csak négyesben? -
pvt.peter
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A szerelő azt mondta, hogy el van kopva.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lenne a környezetemben egy Toyota Yaris 1.0 2004 manuális benzines autó, amire ráférne egy kuplungcsere, ugyanis az autószerelő akihez eddig került elvitelre azt mondta, hogy záros határidőn belül szükség lenne másik kuplungra.
Ezzel kapcsolatban szeretnék más autószerelőktől is ajánlatot kérni, ugyanis kicsit sokallom az összeget amit érte akar elkérni.
Budapesten (max. Pest megyében) hol tudnék megbízható korrekt szerelőt találni, aki ért ehhez a típushoz?Köszi a választ.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Az 1.4D4D motorról mit kell tudni? Mennyire vállalható egy napi átlagos ~40km-es használatra, amiből ~5km város. Ezekben nincs kettőstömegű, ha jól tudom, részecskeszűrővel mi a helyzet? Melyik évjárattól van?
-
No.01
addikt
P2 jelenleg...
Gaben92:
Ez volt az elso tesztem, de sajna csak akkor tudtam reprodukalni. Azota probaltam meg vagy 3-4x mind2 iranyban es nem jelentkezett szoval ezert is vagyok tanacstalan.Nyilvanvalo lenne egy szerviz felkeresese, de a megszokott szerelom kicserel mindent amit kell, garival es nem okosba` de o ezutan nem tud futomuvet allitani mert a gepe elromlott es epp most gyujt az ujra ami finoman szolva is huzos osszeg.
A direkt futomuveshez meg mar a bejelentkezes is durva (majd 1 honap) es korabban mar jartam ott. Nagyon elovigyazatosak az esetek tobbsegenel ami annyit tesz, h szinte a teljes elso futomuvet cserelteteik. Aminek egyik reszben orulni kell, de igy eladas elott azert nemszivesen csereltetenem a dolgokat munkadijjal 1000EUR+ elleneben.
-
No.01
addikt
A fek uj Most lett cserelve tarcsa + betet, de mar elotte is volt a hang es most csere utan is megvan.
Kavics nincs, megmozgatni amennyire tudtam megmozgattam, de nem derult ki semm. Igaz a kis gyari emelovel megemelve, egyamagam nem is szamitottam masra.Ja kerekcsapagy volt mar cserelve korabban, de az meg inkabb zugott nem pedig kattogott, mint amit most hallok.
Sebesseg novekedesevel a kattogas nem lesz gyorsabb. Mellesleg ezidaig mindig csak nagyon lassu gurulasnal vettem eszre. Menet kozben vagy nem hallom vagy eleve nem is jelentkezik.
-
No.01
addikt
Kisse buta kerdes es en magam sem szeretem a tavgyogyitast, de otletelni meg lehet
Elindulasnal neha erdekes kattogo hangot lehet hallani rovid ideig. ez kitekert kormanynal mintha gyakrabban lenne eszreveheto. Nem veszes, de akinek jo fule van az kiszurja.
Az auto 10 eves semmilyen futomu dolog nem volt meg cserelve benne. Legutobb neztek a lengescsillapitokat. Azok meg teljesen jok voltak, se szivargas se semmi. (bar a hangbol kiindulva nem is arra gyanakodnek)Otelt, tipp, tapasztalat?
U.i.: az autot kulfoldon hasznaljuk igy a magyar utakbol adodo futomugondok nalunk nem jatszanak. persze ettol meg ami el tud kopni az el is fog.
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ehh, a bioetanol, meg a környezetvédelem
Ilyenkor csak az felejtődik el, hogy
- Többet is eszik a kocsi
- A termesztés értékes termőterületeket vesz el a mezőgazdaságtól az élelmiszer árát felhajtva, vagy az érintetlen természettől, ami meg a biodiverzitást csökkenti.
Egyáltalán nem jó megoldás -
Cifu
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A 95-ös benzint kötelezően E10 szinten lehet árusítani 2020 január elsejétől. Hogy németben miért nem így van, azt nem tudom. Itthon már sehol sem árulhatnak E5-ös 95-ös benzint.
-
Tin
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem tudom, kb 2 hete tankoltam mindkét kocsiba, akkor még különböző ára volt. Miért, kivezetik az E5-öt? Amúgy alig drágább....
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Elég sok elsőgen direktbefecskendezős van a listán, közöttük azért van bőven fiatalabb is. [link]
Dluinet
Brazilok annyival előnyben vannak hogy ott több jármű eszi alapból. [link] Sok sok európai/japó.. jármű motorjának van brazil verziója ami E100-is megy akár. Ott sokkal felkészültebbek szerintem az ilyenre. [link] -
Csabroncka
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alapvetően az E10 a 20 évesnél öregebb autók problémája. Én nem ezért nem tankolom a kocsimba, mert tönkre tenné, hanem azért mert hetente 1x, 2x járok vele, akkor is inkább rövid utakra. Erre a felhasználásra (hónapokig a tankban lötyögjön) az (etanolos) E10 alkalmatlan
. Ez már egyébként az E5 esetén is így volt. -
Gaben92
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Talán akkor nem gond ha vatta új a gép. CT-be E10 a maximum például, és azt még 2018-ban gyártották. De ha a facelift előttiket nézzük csak (-2013) akkor azokba 100% hogy max E10, de meg merem kockáztatni, hogy a 13-18 között gyártotakhoz is.
Az utolsó hír amit hallottam arról szólt, hogy határozatlan időre el lett halasztva az E20 mert a géppark 80%-a nem tud vele mit kezdeni.
A brazil E25 meg rohadt nagy ferdítés. Igen, E25 van náluk és E100. Az autók kb 100%-a “flex” üzemű azaz rohadtul nem az a motor van bennük mint amik európában rohangálnak, hanem direkt etanolüzemre fejlesztett.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Brazíliában E25 van
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ez oké, meg szép és jó. Tegyük fel azt hogy ez a jó irány, rendben.
De akkor legyen már olyan kedves a gyártó és írja le mi a bánatot kell átalakítani/cserélni/frissíteni stb hogy E10 kompatibilis legyen a járgány, mert erről persze kuss van. Vagy konkrétan írja le hogy ennél a motornál ez és ez fog történni.
User részéről csak annyit látszik hogy nem kompatibilis és tankolhatja a drágábbat. Vagy nem is nézi meg csak tankolja a megszokott kilencvenötöst aztán ki tudja mi fog történni. -
Gaben92
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
A következő biokomponens növekedésnek azért még 10 évet simán adnék. Nálunk 9-10 éve csak E10 95 és E5 98 van (nem vagyok biztos benne, hogy 2010 vagy 2011 volt az átállás), és már 2016-tól készítik elő az E15 98, E20 95 átállást. Idénre tervezték hivatalosan, még hír sincs róla, hogy mikor érkezik szóval minimum 2-3 év. És itt a géppark átlagéletkora nem 14 év mint Magyarországon hanem jóval kevesebb, de még itt se merik meglépni a további növelést.
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
egy angol nyelvű videó hozzá
-
Csabroncka
addikt
A tisztán látás végett!
AZ E és szám jelzés a biokomponens mennyiségét jelöli, nem az etanol mennyiségét!
Az E5-alapbenzinekbe maximum 5%-nyi biokomponenst kevernek, amely jelentős része etanol (az etanol és a biokomponensek egyébként oktánszámnövelők - oxigéntartalmuk miatt). A prémium üzemanyagokban etanol helyett ETBE van. Ez is biokomponens ugyanakkor nem rendelkezik az etanol hátrányos tulajdonságaival, előállítása azonban költségesebb.
Pontosabb kiegészítő információk >>
Fűtőérték (energiatartalom)
Benzin: 43 MJ/Kg
Etanol: 26.8 MJ/Kg
ETBE: 36.2 MJ/Kg"A bioetanolból éter és izobutilén hozzáadásával előállítható etil-tercier-butiléter (ETBE) is, amely oktánszámnövelő anyagként használatos és a metil-tercier-butiléter (MTBE) a versenytársa. ETBE formájában mintegy 26 %-kal több etanolt lehet a motorbenzinben felhasználni a motor károsítása nélkül, mint bioetanol formájában, és az MTBE-nél nagyobb oktánszám érhető el. A rosszabb vízoldékonyság miatt kevésbé mérgező a hatása, kibocsátás-adatai (CO, NOx, aromás szénhidrogének) is kedvezőbbek. Ugyanakkor kisebb fűtőértéke a benzinnél és az MTBE-nél is, hajlamos lerakódások és peroxid képzésére. Utóbbiak adalékanyagokkal kiküszöbölhetők."

Tehát önmagában minden biokomponens fogyasztás növekedést okoz! Ne fájjon senkinek a feje, a biokomponens mennyisége csak nőni fog az üzemanyagban!
Miért nem baj ez?
A fenti ábrát tekintve és a fenntartható, klímabarát közlekedést szemelőtt tartva, így csökkenthető érdemben a légkörbe juttatott széndioxid egyenleg. A biokomponensek (előállítással együtt) kb 60%-ban megújulók. -
-
Cifu
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én is pont azt nézegetem, hogy van-e értelme drágább benzint tankolni. Amíg 95-öst tankoltam, 8,2 liter / 100km körül volt a fogyasztásom, most, miután 100-as Shellt tankoltam, 7,7 liter, ami fél literrel jobb. Lehet, hogy ez pusztán csak "szerencse", mert a forgalom most épp olyan volt, hogy kevesebbet álltam a dugóban, ezt még ki kell tapasztalni, de ha ennyivel jobb a fogyasztás, azért az tétel...
Ha 25 forint árkülönbséggel számolunk, 400 illetve 425 forintos üzemanyagárral, akkor cirka 400 km megtétele esetén, cirka 30 liter körüli tankolásnál a matek::
30 x 25 forint = 750 forint
4x 0,5 x 400 = 800 forintTehát csaknem kihozza a felárat (50 forint híján) a Racing 100-as benzin a V-Power 95-öshöz képest.
-
Megvolt az olajcsere az Avensisben. Az előző tulaj által használt Liqui moly 5w30 4200 molygen-t erősen túlárazottnak találtam. (5eFt egy liter....noooomááális?)
Szóval inkább olcsóbb Motul 8100 X-clean EFE 5W-30 ment bele. 11eft/5L áron.
Hosszú távon majd kiderül hogy eszik-e belőle, az előzőt nem kellett tölteni igaz 11ekm után már majdnem érintette a minimumot a pálca. Persze szűrők is cserélve lettek.
E10 kérdésre meg most már másodjára maxxmotion 100plus-ot tankolok omw-nél. Egyértelműen jobban megy vele és mintha hamarabb bemelegedne. Fogyasztásban még nem tudok érdemben nyilatkozni, karácsonyi városozás miatt ugyanis karcolta a 9L-ert. [link] -
válasz
Csabroncka
üzenetére
a mostani elektromos töltésre értettem
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
A töltés csak kétszer 30 másodperc.
Egyszer amikor rádugod, és másodszor, amikor lecsatlakoztatod.
-
Csabroncka
addikt
Azért a ford szívóbenzines motorjai sem voltak rosszak! Szerintem bő 20-25 évig ennek van jövője, és talán 20 év alatt elérjük végre az energiacellát...merthogy azt senki ne gondolja, majd hogy órákat töltögeted a kocsid bárhol. Ugyan így meg fog jelenni a jövedéki adó kwh-ként az energiacellákban, és az autózás változatlanul nem lesz olcsó
. -
Cifu
félisten
válasz
Tom1939
üzenetére
Úgy tudom nem. A Ford a licencet vette meg, nem kompletten a Toyota hibrid rendszerét. A saját szívó benzinmotorjait párosítja a Toyota által lepolírozott hibrid rendszerrel, az általa használt CVT váltóval együtt.
Ettől függetlenül a külföldi oldalak szerint a Ford hibrid rendszere nem nagyon marad el a Toyotától, a fogyasztás terén ugyan nem éri el azt, de általában jobban reagál, "autószerűbb".
-
Tin
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Szerintem egy valtozar hasznos, pont a "gyors" ellopas miatt, azzal azert kell szorakozni. Hasznosabb szerintem, mint egy trukkos inditas.
A trukkos inditas ugyanis idovel galyra mehet, es te szivsz vele. Amikor vettuk a Corolla Versot, abban volt. Fel ev utan kottettem ki belole, amikor asszony mar masodik alkalommal fulladt le, es maradt ott masodpercekre a keresztezodes kozepen. Mert ha sokat hasznalod rovid tavokon az autot (sok inditas), akkor konnyen gond lehet, hogy a kapcsolo esetleg kontaktos lesz, vagy hasonlo. Volt korabban is auto, amiben volt, a munkahelyemnel kellett szetszerelnem az egeszet, hogy haza tudjak menni vele. Tudom, biztos mindenkinek van "tuti jol mukodo" megoldasa, de valojaban en akkor sem hiszek ebben.
A masik, ami szerintem hasznos, az UV gravirozas. Nem akkora osszeg, es sokszor mar a matrica elriasztja a tolvajt, ha latja, hogy sokkal nehezebb lesz darabokban eladnia az autot, ha meg van jelolgetve. Ez persze foleg ujabb autoknal jelent barmit is.
-
Csabroncka
addikt
Használtnál sem jársz rosszul, persze nyilván nem 10%-odba kerül, de azért a biztosító fizet. Szerintem kifizetődőbb a lopás casco, mint valami nagyon extra és méregdrága lopásgátló. Az is igaz, hogy a gyári védelmen felül kell még+ elektronikai védelem (kódkártyás..stb indításgátlók) esetleg még valami mechanikai védelem (váltózár). Amit el akarnak vinni, azt pedig elviszik.
-
Tin
veterán
A biztositok mar csak ilyenek, hozzateszem, nem ertem, mi koze a forgalminak az ellopott autohoz. En a kocsiban tartom, es megneznem azt a jogeros birosagi hatarozatot, ami ebben az esetben a biztositonak ad igazat.
A lopas meg: ha felted, szerelj bele trukkos inditast meg hasonlokat, de akkor csak meg jobban szetbarmoljak, es eselyes, hogy meg is talaljak a modjat. Ejjel egy ekkora parkoloban eleg nagy csend van ahhoz, hogy 5 percet eltoltsenek ezzel a tolvajok, ha meg megsem sikerul, ugy szetbarmoljak a kocsit, hogy tobbszazezer forint lesz csak annak a rendbehozasa.
Autolopas ellen marad a Casco. Es egy uj autonal jobban jar a tulaj, ha inkabb meg se kerul, mert akkor legalabb nagyjabol a penzenel van.
-
No.01
addikt
Ez mindenhol igy van, Nem Toyota specifikus a dolog.
Hasonlo a helyzet a mindenfele kulcsnelkuli megoldasnal is.
Itt kulhonban pl bizonyos biztositok egyaltalan nem vagy csak magasabb aron szerzodnek ha ilyennel szerelt autod van.Ezt lehet tudni, ezzel lehet szamolni. Foleg egy lakotelepi reszen. (igaz ismerek olyat akinek jo kornyekrol a haz mogott a haz ala bemeno melygarazsbol vittek el 2 autot)
Aki fel az keressen egy "specialistat" minden markanal talalni ilyet. -
Ragadozó
Ármester
Gyári immo semelyik kocsit nem védi meg.
maláj:
Lehet kapni felújított generátort (pl. Bárdi, Unix, Láng, stb)
Bp, XIV ker, Czobor utca ahol van egy jó generátoros.
Meg lehet csapágyazni, de lehet más baja is, kommutátor kopott, kefék stb...Bontott generátort nem vennék, ezt mondom autóvillamosságisként.
-
Cifu
félisten
Elloptak egy Toyota Auris TS 1.6 M/T autót egy lakótelepi parkolóból, és csak a vakszerencse miatt találták meg, mert a tolvajok egy engedélyköteles utcában pihentették. Az elkötéshez elég volt bejutni az utastérbe (zárfésű), hogy kinyissák a motorháztetőt, ahol kicserélték a központi egységet egy "sajátra", amely felismerve a hozzá tartozó kulcsot, az autó simán el lehetett indítani. Részletek @Totalcar.
Hát ez nem túl bizalomgerjesztő...
-
r0by
addikt
Őket esetleg próbálatad? Ahogy olvastam, foglalkoznak generátor javítással is.
-
maláj
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
ráírtam itt délen pár emberre akik ilyen generátor felújítás + stb. néven hirdetik magukat de azt írták, hogy autós motyót nem javítanak

kissé WTF érzésem támadt de hát akkor ez van ...
-
maláj
addikt
csapágyas lett a generátorom mondá a szerelő ...
ez jó lenne nekem ???Toyota Yaris 1, benzin, 2002,1l, 68LE, manuális 5 fokozatú váltó, miegymás

-
Csabroncka
addikt
Ma cseréltettem folyadékokat, maradt kb 4-5 deci DOT 5.1 fékfolyadék (gyári) akit érdekel viheti - minél hamarább annál jobb! (BP XI.)
No.01: ment pü.
-
No.01
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ha nem tul OFF akkor honnan vannak a Toyotas cuccok?
nekem is van forrasom, de az olajon kivul a legtobb dolog nincs keszleten igy rendelos es varos amivel nem lenne gond, de sokszor kesik a szallitmany. -
hhenry
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Nem érdemes 1,5-1,6 alatt nézni P2-t
Ajánlott eladók:Juhász Jenő~Elite Auto,Maszlag Nándor,GutCar,Mezei Netti~AUTO329,Varga Péter~ToyCar
A ToyCarnal viszonylag magasak az árak,de garanciával árulják az autóikat és nagyon megbízhatóak,igényesen dolgoznak.
Prius Clubba érdemes lehet benézni Facebookon,de az utóbbi időben sokat vesztett a színvonalból.
PH-n nézz be a Priusos topikba
-
Cifu
félisten
válasz
Schalke
üzenetére
5-10km esetén bemelegedni is alig fog tudni. Akár 9 liter feletti átlagfogyin se csodálkozz efféle használat esetén. Ilyen szempontból mindegy, nagy eltérés nincs szvsz az 1.4 és az 1.6 között.
A használt autó piac... nem egyszerű. Simán találkozhat az ember túlárazott bontószökevényekkel, és az adott árszinten meglepően egybelévő autókkal. Mondjuk az utóbbi ritkább...
-
Schalke
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Napi 5-10km hónap minden napján.
Heti egy alkalommal 30-40km vásárlásokra.
1,4 es elég mindenre, fogyasztás stb tekintetében? -
Schalke
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Legjobb állapotban lévőt vegyem meg.
Ezt értem is nem km állást kell venni!
De az már nekem is gyanús hogy egy ugyan az a típus jobb állapotban olcsóbb mint a rosszabb állapotú drágább autó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) ez a valosagban meg nyaron sem tobb 20-22-nel pedig itt (Hollandia) nincsennek am dombok.

(csak azert mert korabban lancot irtal)

. Ez már egyébként az E5 esetén is így volt.