Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parijani
tag
Sziasztok!
Corolla Verso (2004, R1, 1.8 Benzin) hosszbordásszíj feszítőjét próbáltam cserélni, de a csavarnak nincs helye kitekeredni, beleér a karosszériába. Videókon sima corollákat találtam (na meg kivett motort..), van valakinek ötlete? Olyan, mintha a motoron kellene emelni, na de hogy? Van egy olajemelőm, de nyílván valami speckó helyre kellene tenni, meg egy rakás csavart ksizedni, stb...Van esetleg valakinek ehhez szerelési könyve?
Köszi
-
kw3v865
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Varga Tibor (autovizsgalat.hu) mondta ezt a Hyundai-okkal kapcsolatban, ha jól emlészem egy Vezess.hu-s videóban, neki azért komoly tapasztalata van, ezért adok a véleményére. Természetesen nagyon sokat számít milyen körülmények között használták, kivételek is mindig vannak. Nyilván az Alföldön használt autók előnyösebbek lehetnek ilyen szempontból. De hát állapotot veszünk, nem kilométert, ha használtról van szó.
-
kw3v865
senior tag
2-3 év alatt azért általában túl sok tapasztalat azért nem jöhet össze egy teljesen új fejlesztésű motor hosszútávú megbízhatóságával kapcsolatban, ha évente nagyjból 20 ezer km-rel számolunk (itthon az átlag inkább 15 ezer). Ezért is lőttem be, hogy legalább 3 éve legyen a piacon az a motor. A hibrid igazából a technológiája miatt érdekelne. Egyszer vezettem ilyen Corollát, tetszett maga az autó, a hibridsége és a CVT váltója is. Racionálisan nézve persze nem érné meg újonnan.
A vezetett szervizkönyvet úgy értettem, hogy mindenképp leinformálható kell, hogy legyen. Néhány pecsét az konkrétan semmi. A gondok ott kezdődnek, amikor utána kell nézni, hogy ténylegesen mikor és hol szervizelték. Itt gyakran meg is áll a történet a saját tapasztalataim alapján. A Cooper Car-nál azért teszek egy próbát, szimpatikusnak tűnnek, nagyon kíváncsi vagyok a válaszaikra.
-
E-CVT-nél is lehet alkalmazni a leírt módszert. Annyi a különbség, hogy nem kell P-be raknod, mert kikapcsoláskor, automatikusan P-be teszi a rendszer.
Viszont rajtam kívül még nem találkoztam olyannal aki így használná. De ahol én lakom, ott sehol nincs vízszintes hely, max a nagyáruházak parkolójában.
Legtöbb Toyota hybrides soha nem húzza be a kéziféket és soha nem rakja P-be, csak kikapcsolja az autót. -
Ck.
addikt
No közben újoncként lenne is néhány kérdésem a Toyota/Lexus hybrid rendszerével kapcsolatban. Az első rögtön a "váltó":
Eddig az elmúlt tizenx évben hozzászoktam, hogy automata váltónál, amikor leparkolom az autót, mindig először kiteszem N-be, kézifék behúz, lábfék felenged. Ilyenkor kicsit megmozdul az autó, majd megfogja a kézifék. Ezt követően rakom csak P-be. Ezáltal különösen lejtő esetén nem a váltón feszül meg az autó súlya, hanem a kézifék tartja. Érezhető is, hogy ha csak egyből P-be rakja az ember, akkor egy lejtősebb helyen nagyon nehéz kívánni a hagyományos váltót olyankor P-ből, mert az autó súlya feszül rajta, tehát tényleg van benne logika. Nekem ezt anno egy váltós szaki és bitpork kolléga is ajánlotta, évek óta így csinálom. Kérdés, hogy ennél az E-CVT váltónál is érdemes, vagy ilyen szempontból teljesen más a felépítése?
-
dj79
senior tag
Igen, valóban van tsi, tdi, azonban nem új autó. 5 millás használt csak hsd lehetne, de annyit nem adnék azért sem

Ck.: én a hibrid esetében kézifék, utána P, így lejtős parkolásnál sem feszíti a rögzítőstiftet. (mondjuk a felépítés és a stiftes rögzítés miatt nem is terhel a váltóra a P fokozat)
-
Cifu
félisten
"Számomra pl az 5m környéki használtautó szürke zóna, hamarabb futnék be egy szalonba picit többet elköltve egy új autóra, akár egy scrossra/vitarára."
Nyilván sok tényezős dolog, de azért 5 millió környékén elég jól felszerelt 3 éves Golfokat vagy akár Passat-okat kínálnak (oké, főleg diesel motorral, vagy 1.4 TSI-vel, de ezek már nem rossz választások), és azért komfortban más kategória, mint egy S-Cross vagy Vitara... -
dj79
senior tag
válasz
kw3v865
üzenetére
Pedig nincs semmi probléma pl a suzuki 1.4 turbójával sem, sőt kifejezetten jó konstrukciónak számít.
A garanciális autó szervizelése több lesz, igen, de cserébe ismerni fogod az előéletét és a tervezett futással évekig gondtalanul autózhatsz egy jól tervezhető költséggel, nem aggódva a rozsda / korábbi szervizelések / nem ismert előélet miatt. Számomra pl az 5m környéki használtautó szürke zóna, hamarabb futnék be egy szalonba picit többet elköltve egy új autóra, akár egy scrossra/vitarára. -
válasz
kw3v865
üzenetére
Nem láttam még rozsdás Hyundai-t.
Csak sérült részeken indul meg a rozsda.
Osztrákoknál pedig minden autó rozsdásodik, még a Toyota is.
Épp ma láttam a régi Hyundai-omat (ismerősnek adtam el évekkel ezelőtt), 20 éves már az autó és nem rozsdásodik, minden működik rajta, mint egy Toyota Corolla-n. -
Cifu
félisten
- Elvi okokból dízel és közvetlen befecskendezéses/turbós benzines kizárva, csak bevált, már régebb óta gyártott motor jöhet szóba, 2-3 éves nem.
Így nehéz lesz...

Én is emiatt választottam a Corolla Sedan 1.6-ost, de utólagosan megkövetem magam, mert az 1.2T is irtó megbízható tud lenni egyre több tapasztalat szerint, ha rendesen karban tartják (olaj- és szűrőcsere).A dízel autó ellen nem tudom mi szól, a VW 2 literes TDI-je most irgalmatlanul jó lett, még 30 000 olajcsere periódusokkal (ha hosszú utakra használják) is simán elmennek 300 000+ km-t, ha karban tartják.
A turbós motorral szembeni ellenérzés kapcsán annyit tudok mondani, hogy vannak iszonyú megbízható turbós autók is, szóval itt nem a technológiát kellene (szerintem) választóvonalnak tekinteni, hanem az adott motort magát...
- 1.6-os Corolla, Auris, esetleg Avensis ami szóba jöhet, illetve hibrid Auris, Prius, de a Lexus CT200h-t se zárnám ki, bár ez ritkság
Én az 1.6-os és 1.8-as Avensis-eket, majd Corollákat kezdtem el nézni anno 2019 végén. Sajnos ott is belefutottam pár csúnya dologba (az egyikben szervízkönyv szerint több, mint 30 ezer km-e nem cseréltek benne olajat; a másik patika állapotúnak hírdetet, de amúgy láthatóan totálkárra törtből újjá épített példány; nem ment bele a fazon, hogy szakszervízben átnézessem, ahhoz pláne nem akart engedélyt adni, hogy az elektromos szervizkönyvhöz hozzáférjek, és a többi). Én is egyre feljebb vittem az árlimitet, aztán már ott tartottam, hogy 2 éves CVT váltós 1.6-os E170-est nézegettem, alig olcsóbban, mint a később megvásárolt E210 1.6 M/T-t...
A Te döntésed, félreértés ne essék, átmentem rajta, szóval maximálisan megértelek.

- Évi kb. 10 ezer km futás, többnyire városon kívül, de nem autópályán, hosszabb távokra
Erre én nem vennék hibridet, de Te tudod...
- Évjáratban és kilométerben először 6 év/120000 km-t lőttem be, de belátom, hogy ebből az elvárásból lejjebb kell adnom, főleg hogy vezetett szervizkönyveset keresek.
A vezetett papír szervizkönyv nem ér semmit sajna a nepperek korában. Pár ezer forintért lehet üres szervizkönyvet vásárolni, egy bélyegző készítése dettó pár ezer forint. Innentől már a fantáziádra bízom.
Én anno találkoztam olyan szervizkönyvvel, amit (állítólag) 5 éven keresztül ugyan az az szervízvezető írt alá, ugyan azzal a tollal, és még a bélyegzőben is pont ugyan olyan tinta volt ez idő alatt végig... -
kw3v865
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Gondolkodom Suzukiban is, de inkább használtban, mivel turbósat elvből nem vagyok hajlandó megvenni. A Hyundai-nál a rozsda a rizikó (azt mondják az a gyengéje), emiatt inkább csak az új jöhet szóba, arra van 8 év gari (igaz Toyotára 12). Lehet tényleg inkább új lesz ebből, persze meg kell növelnem a keretet, azt is figyelmebe kell vennem, hogy egy garanciás autó szervizelése drágább lehet, mint a régi Corollámé. A felszereltség engem igazából nem foglalkoztat, mondhatni majdnem irreleváns. Ha gyártanák még az E12-es Corollát simán vennék belőle még egyet a mpostnai mellé, mondjuk 4,5 millióért újonnan tökéletes lenne. Az újak számomra csak biztonságban nyújtanak többet, illetve a hibridek fogyasztásban jobbak.
-
Ck.
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a kedves szavakat, remélem sok örömünket leljük az új jövevényben.

@Gombinyó:
mind az F10, mind pedig az S205-höz képest sokkal minőségibb, beltéri anyagok, összeszerelés terén, na meg az a finom klattyanó ajtóhang, reggelig tudnám ki-be csukogatni.
A műszerfal és a mozgó óracsoport nagyon odab@sz, ülésszelőztetés és adaptív tempomat pedig a német triónál idekint kb. egy lehetetlen küldetés.
Autópálya tempónál is halkabbnak tűnik, mind szél-, mind gördülési zaj szempontjából , valahogy az egész autó sokkal összerakottabbnak és időtállóbbnak érződik. Később majd írok szívesen egy részletesebb beszámolót, mindenesetre közel 10 évnyi német uralom után úgy érzem, végre megérkeztem.
-
rbalint88
veterán
válasz
kw3v865
üzenetére
“Árban 5 millióig mennék el (5,5-ért már új Hyundai i30-at lehet kapni most szívó motorral, de az egy új motor, amivel nem nagyon van tapasztalat, tehát eléggé rizikós)”
5ev garanciaval az minden, csak nem rizikos. De tovabb megyek, a suzuki boosterjeteknel 10 ev gari van motorra-turbora-valtora, annal jobb deal nem igazan van. Szerintem egy uj scross vagy vitara lenne a legjobb valasztas. A leginkabb kockazatkerulo valasztas az uj auto minel tobb garival, nem a mindenfele okkult parametereknek megfelelo hasznalt, mert ott zsebre megy a hiba.
“A cél a megbízhatóság, tartósság, a kopó alkatrészeken kívül ritkán kelljen szervizelni. ”
Akkor foleg Suzuki. Szerintem meg a markaszervizes koltsegei is alacsonyabbak, mint egy Toyotanak fuggetlen szervizben.Es a Toyota bantasa nelkul, ha nem fullosat veszel belole, akkor nem lesz erdemben kulonb egy Auris beltere egy Suzukietol. Legalabbis a kozepesen felszerelt 2017 Auris egy szinttel lejjebbinek erzodott a 2012 Hyundai Elantranal belterben. Az scross beltere meg kb egy szint az Aurisszal. Viszont az 5,5M-s i30 az nagyon sporolosra van veve, kell belole egy comfort szint es par extra, hogy tenyleg jo auto legyen. Ja es veletlenul se feheret vegyel belole (egyik tavolkeletibol se), mert nagyon konnyen serul, a metalok jobbak.
-
dj79
senior tag
válasz
kw3v865
üzenetére
A hibrideket itthon nagyrészt azok veszik, akik hasonló elvi vagy használati okokból nem preferálják sem a dízelt, sem pedig a modern turbós motorokat. Az ajánlott hibridekkel foglalkozó kereskedések általában a benelux államokból hozzák a priusokat/aurisokat/ct200h-kat, ott a hibridekre vonatkozó adókedvezmények miatt nagyobb múltja van ezeknek.
2015 végi faceliftes, jól felszerelt Auris hsd kombik jönnek mostanság az országba (ezeknek mostanság járt le a kinti 5 év) adókedvezménye, ezért ajánlottam a cooper cart. Ezekre még pár év hibridgaranciát lehet kötni, a karbantartási költség márkaszervizben is vállalható a 4+ program miatt.
Viszont az éves futásteljesítmény és a feltehető hosszú távú használat miatt hasonló helyzetben én mindenképpen a lehető legfiatalabb/legkisebb futásteljesítményű autót keresném, akár a toyotát márkaként elengedve, pl i30 vagy ceed kombi formájában is, ha pedig lehetőségem lenne emelni a kereten, új autót néznék. -
kw3v865
senior tag
Logikusnak tűnik amit írsz a karbantartással kapcsolatban, én is úgy gondolom, hogy a hibrideket "hibridbuzik" vették a technológia miatt, legalábbis régebben, 5 éve még nem voltak ennyire elterjedve, ma már boldog-boldogtalan veszi ezeket is.
Az elvárásaim: kell a régi Corolla mellé egy másik autó a családba. Hosszú távra tervezek, igazából addig akarom használni, míg ki nem rohad alólam (minden szükséges karbantartást megadok neki, utólagos alváz- és üregvédelmet is, ha szükséges). A cél a megbízhatóság, tartósság, a kopó alkatrészeken kívül ritkán kelljen szervizelni.
- Elvi okokból dízel és közvetlen befecskendezéses/turbós benzines kizárva, csak bevált, már régebb óta gyártott motor jöhet szóba, 2-3 éves nem.
- 1.6-os Corolla, Auris, esetleg Avensis ami szóba jöhet, illetve hibrid Auris, Prius, de a Lexus CT200h-t se zárnám ki, bár ez ritkság
- Évi kb. 10 ezer km futás, többnyire városon kívül, de nem autópályán, hosszabb távokra
- Felszereltség gyakorlatilag lényegtelen, az alap is tud mindent, amire szükségem van
- Szín irreleváns
- Kombi előnyösebb lenne, de alapvetően mindegy, hogy ferdehátú vagy sedan.
-Árban 5 millióig mennék el (5,5-ért már új Hyundai i30-at lehet kapni most szívó motorral, de az egy új motor, amivel nem nagyon van tapasztalat, tehát eléggé rizikós)
- Évjáratban és kilométerben először 6 év/120000 km-t lőttem be, de belátom, hogy ebből az elvárásból lejjebb kell adnom, főleg hogy vezetett szervizkönyveset keresek.
-
Ck.
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
-
Cifu
félisten
válasz
kw3v865
üzenetére
Ha nem városban használod, akkor a felárat nem éri meg kifizetni a hibridért. Szerintem.
Ráadásul a hibridet is ki lehet nyírni, ha rossz gazdája volt, itt inkább az a szomorú realitás szerintem, hogy a hibrideket inkább olyanok vették, akik ügyeltek az autójukra, míg a sima verziókat nem feltétlen, ez hozzájárulhat az elnyűhetetlenség híréhez...
Az 1ZR sem egy problémahalmaz (korábban már írtam, hogy inkább az a probléma, hogy a 4A motorcsalád kapcsán kialakult egy olyan kép, mely szerint a Toyota szívó benzinmotorok kinyírhatatlanok, aztán egy pár tulaj rácsodálkozott, hogy de, itt is azért kell rendszeresen olajat cserélni), de itt is igaz, hogy megfelelően szervizelt példányokat kell nézni, és vidd el egy Toyota márkaszervízbe, ahol az digitális szervizkövetést le tudják kérni (mondjuk ehhez az eladó is kell általában).
De még mindig nem árultad el amúgy, milyen árkategóriába mit is keresel igazán. Lent dj79 topictárs az Auris hibridet hozta fel példának. Ami városi futkosós autónak szerintem is jó választás mondjuk, de ha sokat mész autópályán, akkor azon egy Golf VII mondjuk 4 millió forint körül már 2 literes dízellel igencsak életképes és élhető alternatíva lehetne. Azért akár hogy is nézzük, az az 1 millió forint nem térülne meg esélyesen mondjuk 5 éves időtartamon belül, cserébe pedig azért egy klasszissal jobb és kényelmesebb belteret kapsz...
-
kw3v865
senior tag
Köszi az infókat az 1ZR motor kapcsán. Mindenképp vezetett szervizkönyveset nézek, sőt még azt is ki kell derítenem milyen olajat tettek bele. Akárhogy is nézem, jelentős a kockázat akkor is, ha korrektül átvizsgáltatom vétel előtt. Lehet mégis csak hibrid lesz ebből, ha már kockázatot vállalok, legyen inkább automata kisebb fogyasztással (bár városon kívül használom elsősorban), még ha drágább is.
-
Cifu
félisten
Az 1ZR-FAE kapcsán az E210 Szedán kézkönyvében konkrétan 0W-20 van írva, és azzal jön ki a gyárból. Teljesen egyértelműen végig azt írják, hogy lehetőleg 0W-20-at rakjunk bele. Szóval ott nincs össze-vissza írás, és nem lehet a fórumozókra mutatni, teljesen érthetően leírják milyen olaj kell bele, pont.
-
VaZso
senior tag
Neki 1ZR-FAE fog kelleni szerintem, az a Valvematic.
A korábbi, VVT-i szériánál, ha jól látom, 1ZR-FE motorkód volt, ezeknél volt probléma 2006 előtt az olajfogyasztással.
A Valvematic ennek továbbfejlesztett változata, ez a probléma nem érinti.
Nekem Toyota márkaszervizben azt mondták 2ZR-FAE kapcsán, hogy 5W30 kell bele, ezzel is jött ki a gyárból, és eddig is mindig ez került bele.
A 0W20-ra azt mondták, hogy elég sokat írogatnak a fórumon össze-vissza erről...Hozzáteszem, hogy az autó saját könyvét sem látom egyértelműnek ezen a téren, írogatnak össze-vissza 5W30 és 0W20-ról is, bizonyos esetben leírják, hogy 0W20 helyett rakható bele 5W30, de utána újra 0W20 kell bele, máshol végig 5W30-at ír, de nem derül ki, melyik írást pontosan melyik motorhoz gondolják... csoda, hogy az emberek is össze-vissza mondanak mindent ennek kapcsán?
-
Cifu
félisten
válasz
kw3v865
üzenetére
Van topickereső jobb oldalt fent, beírod, hogy 1ZR és [jönni fognak a találatok].
Nagy általánosságban megbízható motor, ha rendes gazdája volt, rendes olajat raktak bele (0W-20) rendes intervallumokkal (max. 15e km-enként). A korai szériákban (talán 2006 előtt? fejből nem vagyok biztos benne) voltak kisebb-nagyobb gondok vele, szóval ha régebbi szériákat nézel, ott duplán érdemes utánanézni az előéletnek...
-
Ck.
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszönöm szépen!
A Mercit váltotta. Szerettem nagyon, de nem volt a megbízhatóság szobra. 3,5 év alatt már a 3. önindító van benne, nem túl biztató jövőkép. Mellesleg a néha bakkecskés üzemmód váltása sehol nincs kifinomultságban a Toyota/Lexus hybrid rendszeréhez. Az elektromos hatótáv egy teljes töltéssel 15-18 km volt, télen kevesebb, nyáron nagyon max 20, de inkább 18 körül. Mindezt 5,5 kWh áramból, nem volt igazán gazdaságos, állandóan csak töltöttem, sokszor napi 2-3-4x is. Télen 10 perc állófűtés el is vitte a töltöttség közel felét. Mellette a 7G-Tronic Plus váltó sem volt az igazi, illetve valahogy volt egy olyan rossz megérzésem egy ideje az autóval, hogy nem a legbölcsebb döntés egy hosszabb külföldi útra elindulni vele...fene tudja.Nagyon kellemesen meglepett amúgy a Lexus, ég és föld a németekhez képest, a minőség, az összeszerelés, a precíz működés és a halk suhanás, volt előtte Audi, BMW (F10), Mercedes (S205), hozzájuk képest is csak ámulok-bámulok. Abban a pillanatban ahogy beültem a tesztvezetésen és ahogy becsukódott az ajtó, még el se indultam vele, de már ezzel rögtön megvett engem.
-
VaZso
senior tag
válasz
kw3v865
üzenetére
Ez konkrétan 2ZR-FAE, az 1.6-os pedig 1ZR-FAE motor az Avensisben.
Úgy láttam, még egészen új Corollákban is használják ugyanezt a motorkódot, ezek még forgalomban vannak új autókban is.
Gondolom, márkaszerviz és márkaszerviz között is van különbség, merem remélni, hogy nagy hülyeséget azért nem csinálnak. :S
Azért vittem hozzájuk folyadékcserére, mert reméltem, ott tuti nem gagyi / hamisított olajat öntenek bele.Nem tudom, hogy van-e olyan külföldi márkaszerviz, aminek látják a bejegyzéseit.
Amikor külföldről származó autóról próbáltam érdeklődni a külföldi szerviznél, akkor ők válaszra sem méltattak - igaz, szintén csak tulajdonosnak adhatják ki az adatokat, talán tulajdonosként azért szóba állnak az emberrel.Rémlik, hogy azt mondták itthon, hogy van olyan külföldi márkaszerviz, amiről látnak pár dolgot, ha egyáltalán márkaszervizbe hordták, de nem vagyok biztos benne.
Tény, hogy nem egyszerű jól karbantartott, jó állapotú / korábban nem tört, keveset futott autót találni itthon, és valami extrém gyorsan el tudják vinni az igazán jó vételeket...
-
kw3v865
senior tag
Köszi az infót! Az 1,8-as motor is érdekel, mivel 3-as vagy 4-es Prius is szóba jöhet számomra, gondolom annak a benzinmotorja is hasonló alapvetően, mint az Avensisé. Ismerem magamat, ha az új szerzemény ennél komolyabb (mérhető) olajfogyasztást produkálna, hatalmas csalódás lenne. Tisztában vagyok vele, hogy bármennyire is átvizsgáltatom, senki nem mondja meg, hogy kisebb mértékű olajfogyasztásra hajlamos-e az adott példány.
1,4-es 4ZZ-FE motoros Corolla van már a családban, azt én szoktam szervizelni, és 150 ezer km felett se eszi az olajat. A szervizekben nem igazán bízom, azt a Corollát új korában márkaszervizbe vittük garanciaidő alatt, később véletlenül jöttem rá, hogy 5W-50 olajat raktak bele többször, ami egyértelműen bűn, azóta saját kezűleg cserélem az olajat és a szűrőket.Igazából rendesen vezetett szervízkönyvre nem nagy esélyt látok, valószínűleg külföldről behozott autót veszek, mert hazaiból minimális a választék. 5 milliót lőttem be max. árnak (100 ezer km alatti lenne a cél, de valószínűleg 120-150 ezer lesz ebből), és 2015-ösnél nem akarok régebbit. A típus pedig 1,6-os Corolla vagy hibrid Auris/Prius. Nem egyszerű, mert itthon kicsi a kínálat...
-
VaZso
senior tag
válasz
kw3v865
üzenetére
Szia!
Nekem 1.8 Valvematic 147 LE-s benzinmotor van Avensisben, de tudomásom szerint a kettő lényegében ugyanaz a konstrukció.
Tudomásom szerint, ha rendesen betartják a szervizperiódust (10-15 ezer kilométerenként olajcsere) és megfelelő minőségű 5W30 motorolajat tesznek bele, akkor nem jellemző rá a túlzott olajfogyasztás és megbízható motorok.
Ellenben, ha ritka az olajcsere (pl. 30 ezer kilométerek), esetleg nem megfelelő minőségű olajat használnak, akkor tud ez is nagyobb olajfogyasztást produkálni.
Ha van szerviz információ, érdemes lehet megnézni benne, hogy milyen gyakorisággal cseréltek benne olajat - magyar forgalomba helyezésű autónál, amit márkaszervizben csináltak rajt, azt a Toyota meg tudja nézni és ki is nyomtatják, igaz, csak tulajdonosnak adhatják ki.Toyotaclub fórumán van valaki, aki 1.6-os Valvematic motorral vett Avensist újonnan, ő elég sokat írt róla, esetleg nézd át az "Avensis III" témában.
Ő több mint 300 ezer kilométert beletett (350 körül írta talán legutóbb), és elégedett volt vele, gyakorlatilag nem volt gondja az autóval.Részemről még csak cirka 4500 kilométert mentem vele, de látható fogyást nem tapasztaltam az olajpálcán (ebben 165 ezer körül van).
Nekem egyébként tetszik ez a motor - nagyon csendes és egész jó fogyasztást produkál ahhoz képest, hogy egy nagy kasznit cipel nekem.
...és szívó benzines, vagyis turbo és effélék nincsenek benne... -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Mit kell tudni az 1.6-os Valvematic 132 LE-s Toyota benzinmotorról úgy általánosságban? Mennyire megbízható? Mérhető olajfogyasztás mennyire jellemző rá, amíg kevés km-es (100-150 ezerig) és a megfelelő olaj van benne? -
No.01
addikt
válasz
xEon1337
üzenetére
Megint tanultam v.mit. Egyszer ki kellene probalni ejszakai korulmeneyk kozott, h mennyi a kulonbseg egy Bi es egy Matrixos valtozat kozott... Mi sajnos sokat megyunk koran vagy keson es az egyetlen dolog ami ugy igazan hianyzik a P3-rol a aP2-re visszavalltva az a LED-es lampa. Az viszont baromira. -
Cifu
félisten
válasz
Soulfly842
üzenetére
Főleg a dönthetőségébe férne el egy kis praktikum :
Maga az ülés viszont a Corollákban rohadt kényelmes. Főleg elektromos deréktámasz eseténHát... én azt mondom, hogy 190 cm felett nem hiszem, hogy olyan kényelmes. Én cirka 196cm vagyok, és bár tudok olyan üléspózt felvenni, hogy nem éri el a hajam a tetőkárpitot, de úgy, hogy B oszlop a fejem vonalában van.
Tökéletes autó nincs, de ha lecserélem, tuti, hogy erre jobban odafigyelek...
-
Soulfly842
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Igen, vannak eltérések. Egy Corolla TS is elég jól fel van már szerelve pl. egy comfort Tech-nél. LED nappali mentfényt, LED fényszórókat (Parabola LED) (Corolla sedan esetében is MY21 bekerül a LED ködfényszóró, de a Bi-LED csak style-techtől elérhető (Ue. a helyzet a Corolla HB/TS esetén is ))), Led hátsólámpákat már az Active felszereltség is megkapja, ahogy a tolatókamerát és a 6 hangszórót is
2020 októberétől gyártott variációról beszélünk. Itt már egyre inkább általánossá álik ez.
Comfort-nál már bejön a LED ködfényszóró is;
Tech felszereltség esetén már esőrézelő, intelligens parkolás, fűthető ülés elektromos deréktámasz és minden földi jó benne van

Én egy 1.8 Hybrid corolla TS-t nyúzok (2021), de nem tapasztalom ezt a zörgést
Főleg a dönthetőségébe férne el egy kis praktikum :
Maga az ülés viszont a Corollákban rohadt kényelmes. Főleg elektromos deréktámasz esetén -
galervin93
addikt
Szerintem nincs értelme a normáltól eltérőt használni. Eco-ban később kapcsol be/előbb le a benzinmotor, ha addig nem voltál IFA, használata után biztos az leszel.
Sport módban meg pont fordítva, többet nyúl a benzineshez.
Fogyasztásról saját tapasztalatom nincs, de ültem Prius taxiban, beszéltem a tulajjal, ő mindig Eco-ban használta. Azt mondta sehogy nem tud 650 km-nél többet kicsikarni a tankból, míg én szintén fővárosi használatban 700-750-et megyek Normál módban. (Ugyanabban az időszakban ennyi volt az átlagom, így értem.) Igaz ő "taxisan" is vezetett, agresszív gyorsítások, ugrándozás sávok között, míg én nyugodt Priusos vagyok.
Szóval nem biztos, hogy a módból adódott a különbség, de azért jeleztem neki, hogy nyugodtan próbálja ki Normálban, ha más nem "kezesebb" lesz a kocsi. (Szerintem erre van kihegyezve, a többi mód csak ott van, hogy ne legyen üres q középső híd.
) -
Cifu
félisten
válasz
Gombinyó
üzenetére
Mikor leadtam egy hétre gariztatni a kocsit, akkor egy 1.6-os sedant kaptam helyette 8e km-el. Nálam az is zörgött mocskos mód, lehet te nem jársz vele olyan szar utakon, mint én. Jobb aszfalton nálam se zörög egyik se.
Járok rossz utakon, de eddig nem tűnt fel, hogy nyekeregne. De ezért írtam, hogy egy-egy példányból nem lehet mélyenszántó következtetéseket levonni. Anno egy ex-mercedes alkalmazott mondta, hogy a hétfői és pénteki autókat kell kerülni. Hétfőn mikor bemennek még a hétvégétől kótyagosan a népek, azért nem sikerül minden rendesen összerakni, pénteken meg azért, mert már fejben a hétvégére koncentrálnak. Nyilván erős sarkítás, de valami valóságalapja csak van...
-
No.01
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Hamar igy szobakerult ez a fenyszoro tema akkor batorkodnek egy butat kerdezni:
Tegnap jott szembe egy uj Corolla (Hatchback, de szvsz ez nem szamit) az elso lampa menetfenye annyira sutan nezett ki, h nem is ertettem a dolgot.
Hasonlitott korai(?) Auris-ra hol a fenyszoro toveben csak 3 LED vilagit amolyan pontszeruen.
Letezik, h mas a design a normal a Bi-Led es a matrixos kozott?
-
Gombinyó
őstag
Nálam ami szemet szúrt, hogy a TS-ból elég volt a comfort felszereltség a ledes lámpákhoz, míg a sedan-nál kell valami plusz csomag, ami tartalmazza (talán tech?). Ülésben viszont a sedan ülései kényelmesebbek, valahogy jobban vannak párnázva. Mikor leadtam egy hétre gariztatni a kocsit, akkor egy 1.6-os sedant kaptam helyette 8e km-el. Nálam az is zörgött mocskos mód, lehet te nem jársz vele olyan szar utakon, mint én. Jobb aszfalton nálam se zörög egyik se.
Amíg lehet kapni raktárról 1.6-os sedant, addig kell venni belőle. Az 1.5ös, 3 hengeresnél sztem magasan jobb választás egy 1.2T (nekem amúgy is jobban bejön, turbo nélkül már nem vennék autót 6 henger alatt
). -
Cifu
félisten
válasz
benczeb
üzenetére
Van eltérés a Corolla E210 Sedan és a Hatchback / Touring Sport között, de minőség terén egy-egy példát nézve nem biztos, hogy le mernék következtetéseket vonni. Itt voltak panaszok TS-nél arra, hogy zörög az autó, én a Sedan-ban nem tapasztalok ilyet például.
Amit érdemes megnézni, a felszereltségi csomagok és a meghajtás közötti különbségek, mert ott vannak eltérések bőven, melyikhez mi jár. Én is itt a topicban való témázás közben jöttem rá, hogy mennyire eltérően szerelik őket, anno azt hittem csak a meghajtásban van különbség (a Sedan eredetileg 1.6, most már 1.5 szívóval készül, a Hatchback és Kombi meg 1.2 turbóval, illetve a Sedan-hoz nem kérhető az erősebb hybrid hajtás, csak a 122 lóerős változat), illetve pár apróság (pl. a Sedan-ban a vezetőülésnél kisebb a fejtér), aztán rámutattak, hogy nagyon nem...
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! 2 kérdésem lenne a közösséghez.
1) A Sedan Corolla minőségben eltér a Hatchback modelltől?
2) Lexus IS300h itt van valakinek? Nem találtam külön témát. Tapasztalat-megosztást szeretnék kérni.
-
Szerintem két dolgot állít (Corolla):
1. gázpedál ellenállását (ECO esetén durván felkeményedik, SPORT módban meg nagyjából nulla ellenállása van).
2. tempomat mellett gyorsításkor meddig engedi el a fordulatszámot, ECO-nál emiatt tovább tart elérni a beállított sebességet. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
Nekem ugyan Corolla van, de ebben nem lennek biztos. Van errol valamilyen hivatalos leiras? Szerintem pl. Ecoban mas a karakterisztikaja, hogy milyen toltottseg mellett es mennyi ideig all at elektromos uzemre. De lehet csak kepzelem. A normal mod zaj szempontbol kellemesebbnek tunik valamiert hatarozotta, mint az eco.
-
Csak pedál reakciót módosítja.
Durva példa: ha eco-ban félig nyomod le, akkor az a power negyednek felel meg.
Simán csak más görbét társít hozzá.
A magyar utakon van egy kis jelentősége, mert egy minimális úthiba esetén a lábad annyit mozdul, hogy power módban már gyorsításnak számít.
Ezt leginkább tempomat alkalmazásakor lehet észre venni. Tempomat esetén egyenletes terhelésen jár a motor, pedállal meg hullámzik a fordulatszám ugyanazon a (magyar) úton. -
hhgygy
senior tag
Én még csak 1 hónapja vagyok birtokosa egy hibrid Aurisnak, de rengeteg fórumot, meg videót néztem, meg magam is vezettem már 800 km-t és szerintem minimális különbség van bármilyen módok között. A legtöbb helyen azt mondták, a legjobb, ha egyik módot sem kapcsolod, tkp. az a "normál" mód.
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
Akik már egy ideje használnak Toyota/Lexus hybrideket, tőlük kérdezném, mennyit számít az ECO mód használata? A teljes kiheréltség érzet ellenére érdemes bekapcsolni, jelentős fogyasztásbeli különbséget jelent a normál móddal szemben?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
pècsimunkás
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Az 1,4 dízel az turbós.
Amúgy egy nagyon jól sikerült kis motor! -
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok !
Autó vàsàrlás előtt àllunk. Kinèztünk egy Toyota Verso S tipusu kis csodàt. 1,4 dizel 90ló. Àllitólag se turbó, se kettőstömegű nincs benne. Igaz lehet ez ?
-
parijani
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nagyon köszi! A Kovács autóról már sok jót hallottam egyébként, ezt az alkatrészed-est nem ismertem, de úgyis házhozszállítással kérem, mert rendelek akkor csomagtérajtóhoz is teleszkópot, az is van nekik jó áron. Ha véletlenül rosszat rendelek, akkor mennyire rugalmasak?
@flegga92: Neked is köszönet az infóért! -
rob210
nagyúr
-
parijani
tag
Sziasztok!
2004-es corolla verso 1.8 Benzinesben kellene bordásszíj feszítőt (kompletten 534 0016 10) cserélnem. A szíj cserekor derült ki, hogy be van állva a feszítő. INA márkát néztem, de elég nagy a szórás az árak tekintetében, az ismert alkatrészeseknél 55-60eFt, míg a Kovács autónál ugyanez 20eFt. Ez ltezik, hogy ugyanúgy az INA-t ennyiért megkapom (az is eredeti ennyiért), vagy valamit nagyon benézek?
Köszi! -
KTTech
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
Úgy tűnik a panorámatetőnél fontosabb a szélvédő és a kerékívek hangszigetelése. Legalábbis nálam ez a kettő változott a legtöbbet a MK3 és a MK4 Yaris HSD közt - meg is lepődtem amikor olvastam a Toyota Tech oldalán VIN-re keresve, hogy hangszigetelt a szélvédő -, a panorámatető az maradt, és jelentősen halkabb lett a kocsi - igaz, hogy nekem kellemesebb a 3 hengeres varrógép hangja a réginél - mélyebb tónusú, kevésbé érces -, legalábbis bent. Kint meg nem hallgatom...
-
válasz
Paxker315
üzenetére
Igen, HSD, és panorámatetős.
Többször hallani, hogy ez a verzió hangosabb az üveg tető miatt, szélzaj jobban hallható.
Megmondom őszintén, nekem nincsen összehasonlítási alapom pre-FL és FL között, de engem nem zavar a hangja. Pályán, különösen M1 Biatorbágyi szakasznál megjön a hangja ha jön egy-egy emelkedő 140 körül, de ez eddig is tart, utána csendes, csak szélzaj, kerékzaj szűrődik be. Mi párommal nagyon szeretjük. Múltkor ültem egy pár éves Jetta-ban és az is kellően hangos volt ugyanezen a szakaszon..
Hybrid rendszer mivolta miatt, egyéb hangokat is jobban hallasz mint egy normál autóban - ott elnyomja a motor zaja.Most volt hétvégén az egy éves 'évfordulónk', a mai napig imádom vezetni.
Bp-n a HSD rendszer aranyat ér..
-
Szia!
Auris (2014) esetén én is nagyon agyaltam, hogy tudnám kitenni a Waze-t a köponti kijelzőre. De egyik megoldás sem volt szimpatikus. Van az a bővítőegység amit Senhi is említett, de irgalmatlanul drága, ahhoz képest milyen elavult Android..Én teljesen lemondtam róla, most gyári navit használok, egész jó
Ha meg kell, kiteszem a telefont. Következő autóm mindenképp CarPlay kompatibilis lesz
-
No.01
addikt
Koszi. Sajna az elso remlett egy v.ho olvasott korabbi postbol...
A masodik nem lenne annyira rossz, de ha jol tudom van benne 360-as kamera... bar ha hang nincs akkor ez is elegge felmegoldas.
A harmadik opcio teljesen kizart. Almas telefonom van tovabba lattam, h egy ilyen "minosegi" fejegyseg mikent is mukodik a valosagban. Sogorom autojaban van egy ilyen. Szerencsere(?) nem o tette bele hanem mar az autoval jott. Szerintem nem szabad penzt adni erte.
Akkor mar inkabb vennek egy Alpine fejegyseget vagy v.mi minosegi alternativat, igaz ezek ara 4 szamjegyu EUR-ban, igaz nemtudom, h ilyenkor milyen funkciok tunnek el a gyari kijelzorol? (pl.: hybrid monitor) -
Senhi
aktív tag
Touch 2 go rendszereknél kb. mindegyiknél ugyanaz az opció van, én ezeket ismerem:
- Gyári mirrorlink alapesetben 1.1-es verzió, navigációval 1.2. Pár régebbi telefonon működik amúgy egy instabil szar az egész és csak képet visz át amúgy is.
- Egy fokkal jobb megoldás és nem annyira drága, amikor rendelsz valami hasonlót: [link]
Wifin keresztül viszi át a képet egy átalakítónak, ami rca-t csinál belőle, az megy a rádió hátuljába. Egyik gond, hogy ha van 360 fokos kamerád rav4-ben, akkor az bukta, mert annak a helyére menne. A másik, hogy ez is csak képet visz át, vezérelni nem tudod
.
- A harmadik egy ilyesmi: [link]
Ez a navigációs modul helyére kerül be, ha megnyomod a Nav gombot akkor gyakorlatilag egy android rendszert tölt be neked amit vezérelni is tudsz. Android Auto nem tudom, hogy lesz-e, de egy teljes értékű androidod biztosan. Egyetlen gondja az áron kívül, hogy android 6 ami nem túl friss. Asszem van újabb verzió is csak a linket nem találtam, de nem minden modellel működik és drágább is. -
No.01
addikt
Van barkinek tapasztalata regebbi (2018) Rav4 fejegyseg okositasaval kapcsolatban.
Tobb helyen olvastam a telefontukrozesrol, de azt nemtudom mikent lehetne megoldani fejegyseg csere nelkul... akkor meg mar nem sima tukrozes (mar ha az az osregi mirroring funkciora utal) akkor inkabb Carplay es AndriodAuto. -
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Ahogy Paxker315 is írja, nincsen gyári ajánlás. Pár márkaszervíz 180e-nél felajánlja, de ott 40-45e Ft körül van (igaz nem tudom milyen olajjal) az ára. De ez otthon is kivitelezhető, csak az olaj kell, meg egy akna. Én lehet ismerőssel csináltatom meg.
Facebook csoportban mindenki Mannolt tesz bele, de Priusos haverom Eneost ajánlja. Lehet megéri a felárat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kiváló választás! Ahogy néztem a zeperf oldalát, ezek dinamikusak, ADAC szerint csendesek, s még jól is néznek ki. Szerintem nem fogod megbánni a döntést.
???