Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1901) ufonauta válasza Cerebellumm (#1900) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Ha van rá keret szerintem tedd bele az 1 Gigásat. Én is így cselekedtem. :)

(#1902) razor33


razor33
csendes tag

Szevasztok!

A kérdésem annyi lenne, h. mi az az i386 mappa a notebookomon, amit fel van telepítve alapból? (A toolscd-t vágom, de ezt nem) Törölhetem-e v. esetleg kelleni fog később is? Ugyanis most akarom újrarakni rajta a win-t.

Toshiba Tecra A8-185

Illetve még esetleg annyi, h. mik azok a driverek és programok a toolscd mappából, amik feltétlenül kellenek, h. működjön a gép és mik azok amik feleslegesek? (mert alapból most 50 folyamat fut, az asztalin meg csak fele kb., szal egy kicsit sokallom és ha már egyszer újratelepítés lesz fullra, akkor nem raknék fel olyat, ami nem is kell)

v. hol találok ehhez vmi leírást, linket? mert gondolom kicsit hosszadalmas elmagyarázni mindent, h. mire jó

itt a toolscd tartalma: [link]

Kösz!

(#1903) razor33


razor33
csendes tag

és még 1: be van lőve a bios-jelszó, meg a hdd-jelszó is <= ez nem fog majd gondot okozni telepítésnél ugye? (na csak azért, mert egyszer már ilyen jelszavas okossággal megszívtam, amikor elhalt az alaplap és újrarakták a win-t)

(#1904) ufonauta válasza razor33 (#1902) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Az i386, tools cd, support, meg valami value mappa törölhető a C gyökeréből, azokat biztonság kedvéért rakja oda. (maga a win nem használ onnan semmit) Ha megvan a telepítőlemezed nyugodtan törölheted őket. A futó alkalmazásokat az újratelepítés után tudod kilőni. Amiről biztos tudod, hogy nem használod azt törlöd a vezérlőpult/programok hozzáadása alól szép szabályosan. Amiben nem vagy biztos azt ne töröld, csak tiltsd le az indulását. futtatás/msconfig alatt.
A BIOS jelszó valszeg nem kavar be, de a HDD-ről vedd le a jelszót mielőtt nekiállsz! Biztos, ami biztos. :)

(#1905) Satellite válasza razor33 (#1902) üzenetére


Satellite
tag

Elmondanád, miért akarod ''újrarakni'' a gyári (nem ''mezei'') Windows-t?
Nem működik jól valami?

(#1906) audittqp


audittqp
csendes tag

Sziasztok!
Elég nagy segítségre lenne szükségem, van egy Toshiba Satellite L30-134 típusú laptop, aminek az oldalsó ventillátor járatából elég furcsa hangok jönnek ki, szal lényeg hogy megpróbáltam leszedni a hátlapot, eltávolítottam a hátlapon lévő kis fedlapokat, amik a winchestert, a memóriát takarják, levettem az akksit, az összes csavart ami a hátlapon van kiszedtem, és egyszerűen nem tudom leszedni a hátlapot, mert a sarkainál, valamint középen eléggé szorul nagyon nem akarom feszegetni! Ki akarom tisztítani a ventillátort, de egyszerűen nem férek hozzá!
Ha valaki tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném hogy van-e valami trükk amivel el tudom távolítani a hátlapot?! Vagy pattintós-e vagy bármi ötlet?!
Köszi

Rolee - Ár/érték a fontos!

(#1907) AT1S


AT1S
tag

Üdv mindenkinek! Érdekelne hogy Toshiba Satelite m30x laptop hibás alaplappal ( valszeg csere lenne kb 60-65K) mennyit érhet szerintetek? Mert van egy haverom aki 35-ért eladna egy ilyent. És ha javítani nem is, keresni lehetne rajt vmit.? pl mennyiért megy egy kijelző stb.. Egy két adat így fejből: 1,7Ghz Mobil Celeron 60 -as vinyó meg valami mobility radeon 9-es szériából (talán valami 9700) + 512 ram. De persze a videókártya az mellékes mivel integrált, úgyhogy kuka az is. Előre is kösz. :R

ლ(ಠ益ಠ)ლ

(#1908) amol válasza AT1S (#1907) üzenetére


amol
addikt

Egy jobb kijelző magában érhet ennyit.

(#1909) ufonauta válasza amol (#1908) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Való igaz, de én biztos nem cigánykodnék vele.
Gondolj bele, megveszi 35-ért és nagyon, nagy jó esetben kiárul belőle 50-et. (De ez már a plafon.) Mennyit kell ezért hirdetni és várni a megfelelő kuncsaftra? Mert azért magában ezekre a cuccokra nem olyan nagy a kereslet. Ha mégis megjön a vevő, akor előfordulhat, hogy elviszi a kijelzőt (vigye ki neki Karakószöcsögre), de a vinyó és a RAM még mindig a nyakán maradt. Majd jelentkezik valaki a vinyóért. (viheti Röjtökmuzsjra), oszt három hónap múlva esetleg elviszi valaki a RAM-ot. (szintén az isten háta mögé). Mindaddig áll benne 35 rugója, ami vagy megtérül, vagy nem, de az biztos. :D
Nemhiába akarja a haverja is egyben eladni. Kell keresni egy palimadarat, aki egyben megveszi 40-ért és a havernál lealkudni 30-ra, oszt akkó keres is rajta valmicskét.

(#1910) tibibi


tibibi
őstag

sziasztok szeretnék véleményt kérni ez milyen vétel [link] vagy keresek mást esetleg használt? köszi.

(#1911) ufonauta válasza tibibi (#1910) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Nos én az enyémet még tavaly decemberben a két ünnep közötti akcióban vettem. Abban 512 MB RAM és 60 Gigás vinyó volt és benne volt a WIFI. Akkor akciósan 150 rugó volt. Ha te veszel bele egy wifi kártyát még mindig 130 altt vagy, de a RAM-ra kérdezz rá, mert a 256-ot keveslem. Igaz én is vettem bele pluszba 1GB-ot, ami nekem a 150 felett ugye még plusz kiadás volt, te ha veszel bele 1 Gigát, akkor is 150 alatt vagy. A vinyója meg alapból 20 Gigával nagyobb, mint az enyém volt, mert már azt is lecseréltem 120-asra. Szóval szerintem megéri megvenni. Nekem bevált. Ráadásul most nézem, hogy ennek már a procija is izmozabb 1860-as, szemben az én 1460-asommal.

(#1912) tibibi válasza ufonauta (#1911) üzenetére


tibibi
őstag

köszi

(#1913) razor33 válasza Satellite (#1905) üzenetére


razor33
csendes tag

Azért, mert amit használnak, az előbb-utóbb elfárad, ez alól még a nem mezei win se kivétel (bár nem tudom, h. mi nem mezei ezen, nem vettem észre semmit, amiben különbözne az asztalimon futó win xp pro-tól). Amúgy meg e konkrét esetben elindítottam egy progi uninstallját, ami szépen elkezdte uninstallálni az összes többi progit is a program files mappából, kezdve a photoshoppal, ami ilyen hibás uninstall után nem telepíthető vissza, azt meg szeretném azért használni. Meg nem igazán tetszik, h. miért megy nekem alapból 50 folyamat, na nem mintha nem bírná el a gép, de ha nem kell, akkor minek. Ha újrarakom, akkor meg csak annyit fogok feltenni, ami tényleg jó is vmire. (Értem, h. le lehet tiltani, ami nem kell, le is vannak, de akkor fent se lesznek, max ha kell vmi, akkor felrakom.) Na csak ezért!

(#1914) razor33


razor33
csendes tag

a hdd-jelszót, h. lehet megszüntetni teljesen?
security assistban egyszerűen nem megy, pedig ott adtam meg a jelszót
annyi a lényeg, h. ugyanazt a jelszót használom bios és hdd-jelszóként is (h. ne kelljen 2 félét pötyögni minden indulásnál), a bios-jelszót simán tudom törölni, a hdd-t meg vmiért nem
esetleg vki vmi ötlet? (mert így kicsit félve állnék neki az újrarakásnak)

(#1915) Satellite válasza audittqp (#1906) üzenetére


Satellite
tag

A legjobb úton haladsz, hogy egy döglött gép tulajdonosa legyél...
Ha még nem szereltél notebook-ot, akkor miért próbálkozol vele minden előzetes tapasztalat nélkül?
(Azt meg inkább le sem írom, hogyha nem a megfelelő sorrendben bontasz meg egy gépet, akkor esetleg bajok lesznek az összerakásnál, és aztán már hiába viszed márkaszervízbe, ugrik a garanciád, mert messziről látni hogy kísérletezett vele valaki...)

(#1916) Satellite válasza razor33 (#1913) üzenetére


Satellite
tag

OK, a Te dolgod, - megvetted, - azt raksz rá, amit akarsz.
De ha vennéd a fáradságot, és visszaolvasnál mondjuk 1 (esetleg kettő) évet itt, akkor lehet hogy érdekes ''tapasztalatokkal'' szembesülnél, - olyan emberkék részéről, akik belevágtak abba, amit tervezel.
Az ''eredmény'' az esetek többségében önmagáért beszél.

Egy gyárilag telepített (és sokszorosan, minden létező környezetben) letesztelt oprendszer a nagy gyártók esetében (DELL, Compaq, IBM, TOSHIBA) sosem egy mezei, boltban megvehető platform. Viszont nem fárad el, és karbantartva hosszú éveken át mindenféle lefagyás, kékhalál és egyebek nélkül működik.
De ha Te ezt unalmasnak találod, akkor sok sikert az újratelepítéshez! ;)


[Szerkesztve]

(#1917) razor33


razor33
csendes tag

na, most már lassan totál gallyon van a rendszer (dvd-t írni már nem hajlandó, pár progi indításánál meg telepíteni akarja az msoffice-ot, amikor már fent van, iexplorer elhalt) :O

a hardver résszel tuti nincs gond, magukkal a szoftverekkel se, amiket használok, hisz ezelőtt működtek hiba nélkül, szal a win a hunyó 1000%

értem én, átolvastam az egész topikot mielőtt megvettem a gépet, még1x nincs kedvem :)
(van aki esküszik az eredeti notis oprendszerre, van aki aszondja, h. ugyanolyan jó a sima is), vágom, h. te melyik táborhoz tartozol satellite :)

valószínűleg jobb lehet az eredeti, de ha egyszer olyat nem adnak hozzá, a rendszer elhalófélben, akkor jobb ötletem nincs... (javítgatni meg sztem esetemben nem érdemes)

ez a hdd-jelszó, ha jól vettem ki, akkor vhol a merevlemezen tárolódik, magyarán, ha megformázom a lemezt, akkor az is eltűnik, vagy az vhol mélyebben leledzik? (ne b.ssza meg a nemtommi, h. a saját hdd-met nem tudom megformázni és utána használni, ha már egyszer beállítottam a hdd-jelszót!)

[Szerkesztve]

(#1918) Kbali válasza razor33 (#1917) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem adtak hozzá eredeti oprendszert?

(#1919) razor33


razor33
csendes tag

párdon Satellite nagy ''S''-sel :D

(#1920) razor33 válasza Kbali (#1918) üzenetére


razor33
csendes tag

nem, csak a szoftveres helyreállító cd-t

vagy ezen rajta lenne a toshiba-féle win is? az lol lenne, én meg feleslegesen tépem itt a számat :DD

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1921) razor33


razor33
csendes tag

ja, h. ez a cd az egész win-t helyrerántja?! az nagyszőrű (akkor nem kell barbárkodni, és maradhat a toshiba-s win, ahh hát ez orgazmus) :C

én aszittem, h. csak a toshiba-s progikat lehet vele helyreállítani

(#1922) audittqp


audittqp
csendes tag

:(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :((

Sziasztok!
Elég nagy segítségre lenne szükségem, van egy Toshiba Satellite L30-134 típusú laptop, aminek az oldalsó ventillátor járatából elég furcsa hangok jönnek ki, szal lényeg hogy megpróbáltam leszedni a hátlapot, eltávolítottam a hátlapon lévő kis fedlapokat, amik a winchestert, a memóriát takarják, levettem az akksit, az összes csavart ami a hátlapon van kiszedtem, és egyszerűen nem tudom leszedni a hátlapot, mert a sarkainál, valamint középen eléggé szorul nagyon nem akarom feszegetni! Ki akarom tisztítani a ventillátort, de egyszerűen nem férek hozzá!
Ha valaki tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném hogy van-e valami trükk amivel el tudom távolítani a hátlapot?! Vagy pattintós-e vagy bármi ötlet?!
Köszi

:O :O :O :O

Rolee - Ár/érték a fontos!

(#1923) oviktor válasza razor33 (#1921) üzenetére


oviktor
tag

Hello!
A win-es kérdésre.Nekem 1 éve van meg a notim és a gyári win ami rajta volt mint neked van most rajta 1 hónap alatt megpusztult és gondolkodás nélkül felraktam rá 1 sima sp2-t és semmi baja nincs azzal a toshiba-s cuccok közül azt raktam fel ami kell és had szaladjon,azóta már próbálkoztam vista-val is de még nem igazi a toshiba driver támogatottsága vagyis amikor próbáltam még nemvolt az.

Viktor

(#1924) Satellite válasza razor33 (#1920) üzenetére


Satellite
tag

Az a lemez egy Recovery DVD.
(Ha tényleg visszaolvastál, akkor tudnod kéne, - 100-szor kitárgyaltuk már.)

Tehát: azon a lemezen rajta van az előtelepített gyári oprendszer képe egy image-fájlban.
Ha ezzel újratelepíted a géped, akkor mindent ''letöröl'' a HDD-ről, majd egy menetben felmásolja a komplett oprendszert, - és kb. 30 perc múlva az a kép fogad, mint a géped első bekapcsolásakor...

(#1925) Satellite válasza audittqp (#1922) üzenetére


Satellite
tag

Nem értelek.
Van egy garanciális géped, és mégis nekiállsz szétszerelni.

Most azt várod, hogy netán egy TOSHIBA márkaszervízes olvassa mindezt, és itt a Fórumban lépésről-lépésre leírja, hogy szereld szét majd össze a géped...? :F :F

(A furcsa hangot egyébként akár egy feltekeredett hajszál is okozhatja.)

(#1926) Integra


Integra
titán

beírom ide is:)
szóval adott egy toshiba tecra m1 noti
5 gomb nem működik valamiért.
mit lehet vele csinálni? egy egyszerű pucolás rendberakja? vagy egyszerűen elkopott a mechanika és klavi csere?
szét lehet ilyen klavit szedni egyáltalán?
ha igen, tudna valaki szerelési rajzot adni hozzá, hogy szétkapjam?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1927) Satellite válasza Integra (#1926) üzenetére


Satellite
tag

Melyik 5 gomb?
Ha közös szegmensen vannak, akkor lehet a szalagkábel kontakthibája, ezt pucolással néha rendbe lehet hozni.
Ha komolyabb a gond, akkor komplett csere, mert a tasztatúra nem (igazán) javítható.
Vidd be a márkaszervízbe.

(#1928) csabika0001


csabika0001
senior tag

Az előző néhány problémához...
- Razor33: Satellitenek teljesen igaza van az oprendszeres kérdésben. A ''gyári'' Toshiba-féle Windows XP-t általában konkrétan azokra a típusokra (sokszor konkrét modellekre) optimalizálják, ill. tesztelik amit Te megveszel.
- Audittqp: Ezt bebuktad... :DDD Sztem vidd azonnal szervízbe. Lehet nem úszod meg ingyen, de ott legalább értenek hozzá. A garinak meg sztem annyi... :(





[Szerkesztve]

(#1929) razor33


razor33
csendes tag

skaccok thx a helpet mindenkinek!

Satellite, te látom tényleg értesz ezekhez a dolgokhoz :R

a cd meg nem egyenlő dvd, erre se figyeltem :W (akkor már értem, h. hogyan lehet rajta ennyi minden)

hdd-jelszónak kicsit utána olvastam máshol: ott azt írták, hogyha egyszer be van lőve, akkor már nem törölhető, esetleg vhogy a bios setupban talán...de lehet megint tévedek :DDD, bár gondolom így már az se fog bekeverni, ha erről az eredeti recovery lemezről lesz helyreállítva a rendszer

(#1930) csabika0001 válasza razor33 (#1929) üzenetére


csabika0001
senior tag

El lehet távolítani a HDD jelszót is. Jó a megérzésed! Valóban a BIOS-ban kell ''törölni''. Itt egy kis segítség:

''HDD password delete on Toshiba Tecra A8 series
Here is how:
Shutdown Tecra A8
Press ESC and Power button together
Enter the passwords if prompted
Press F1 to enter the BIOS

Select the password field (it shows Registered)
enter bkspc or space
enter your existing password
press enter
It prompts for New password
Just enter
Repeat for verify
Now password is Unregistered

Can be repeated for any password field''

Remélem világos minden.

(#1931) qetuol


qetuol
csendes tag

hello, szeretnék venni egy satellite a200-1gs -t és szeretném a véleményeteket kérni.köszi

(#1932) csabika0001 válasza qetuol (#1931) üzenetére


csabika0001
senior tag

Szerintem a Satellite A200-asok (mivel egész új konstrukció) nagyon drágák. Bármilyen célra is szeretnéd használni a gépet én inkább egy Tecra A7-est javasolnék. Ezekhez már alapból 3év garancia tartozik, és teljesítményben sem maradnak el az A200-as Satellitektől. Ha a szép design miatt választanád az új Satellitet, akkor sztem várj még pár hónapot. Egyrészt olcsóbb lesz, másrészt a Toshiba Magyarország minden noteszgépét 2 év garanciával fogja értékesíteni (állítólag).

(#1933) Jenő


Jenő
aktív tag

ide is beírom, hátha..

Sziasztok!
12 év számítógép-használat után életemben először próbáltam helyi hálózatot létesíteni egy PC és egy laptop között crosslink utp kábellal. Összekötöttem a gépeket, elindítottam őket, és a PC-n (XP-vel) Hálózat beállítása varázslóval próbáltam megoldani a dolgokat. A végén kiírta, hogy sikeres volt a sztori, már csak a másik gépen kell megcsinálni, és ha nem XP az oprendszer a másikon (a laptopon Vista van), akkor az XP telepítőcd-t rakjam bele abba, és az majd segít. Úgy tűnt, hogy segített is, eljutottam a végéig, amikor kiírta, hogy a beállítások érvénybe lépéséhez újra kell indítani a gépet, elkezdtem az újraindítást, de nem indult újra, hanem csak állt egy helyben, mintha mi sem történt volna, semmit nem kezdett el bezárni. Végülis én addig próbálgattam a különböző rendszerleállítási módokat, hogy most olyan mintha le lenne hibernálva, vagy ilyesmi, de mutat képet csak sötétet, meg mutat egérkurzort is, de max alvó üzemmódra reagál. Kikapcsolni nem tudom (valószínűleg én vagyok a láma), újraindítani sem. Van esetleg valami ötletetek?

Ui. Toshiba Satellite A200-1CR-ről van szó

(#1934) Louies


Louies
tag

Bontott Toshiba notebook eladó:
Angol billentyüzet; Procci 1,5Ghz Centrino+hütéssel; Touch pad; készülék ház(ezüst); Kijelző 15,4”; akku Li-ion Dc10,8V 4400mAh, kis apróka hangszórók (Harmon Kardon). vagy ha kell valakinek valami akkor megnézzem benne van-e.
Privizzetek…

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#1935) KisApám


KisApám
addikt

Valaki hozzon mar nekem egy Toshiba X205-ot 8700M GT karival az USA-bol, ott 2000-2300 dolcsi es nem euro... :DD

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#1936) Louies válasza Louies (#1934) üzenetére


Louies
tag

Toshiba Satellite M30-as ról van szó.

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#1937) Batmause


Batmause
tag

Szeretnék egy A100-011 típusú notit. Pár kérdéásem van...

1. Mennyire hajlamos felmelegedni?
Jogos a kérdés a grafikuskártya és a processzor miatt.

2. Írják, hogy Windows Vista Home Premium oprendszer van rajta...most az rajta lesz a gépen? Mert akkor kinek a nevére lesz telepítve? Vagy nincs felrakva és majd nekem kell, vagy hogy képzeljem el?

Azért kérdezem, mert gondolom OEM-es verziójú az oprendszer és nem mindegy hogy kinek a nevén van aktiválva az oprendszer.

3. A kijelzőről miot tudtok mondani? Mik a technikai adatai?

4. A Toshibánál hol lehet a hardvereket frissíteni, mert én nem találtam megy elsőre?

(#1938) Kbali válasza Batmause (#1937) üzenetére


Kbali
nagyúr

1. - nem a proc. miatt fog melegedni, hanem a vid. kártya miatt. Ha sokáig hajtod, simán forró lesz a gép (persze ha a kártyát is hajtod).
2. - előre van telepítve, bekapcsolás után kell személyre szabnod (aktiválnod)
3. milyen technikai adatokra vagy kíváncsi?
méret : 15.4 ''
típus : Toshiba TruBrite® WXGA TFT-képernyő (azaz csillogós, kültéren vagy hátsó megvilágításkor nem az igazi, egyébként a színe szép)
saját felbontás : 1280 x 800
4. Ha itt [link]regisztrálod a gépet, akkor pontosan paraméterezhetően tudod keresni a különböző frissítéseket.

(#1939) Kbali


Kbali
nagyúr

Sziasztok!

Szerintetek ha ezt (KTT533D2/1G) a mem. modult berakom a jelenlegi 512 mellé az M100-164-esembe, akkor menni fog dual-channelben?
Vagy ehhez két teljesen egyforma modul kell? A chipset olvasatom szerint támogatja ezt az üzemmódot.

(#1940) Batmause válasza Kbali (#1938) üzenetére


Batmause
tag

-Milyen válaszideje van a kijelzőnek? Játékhoz mennyire jó?

-Gondoltam is, hogy melegedni fog, a notiknál rosszabb a hűtés mint az asztali gépeknél...ezért is gondoltam egy hűtőpadra (Zalman ZM-NC1000). Biztosan beszerzek hozzá egyet.

-Milyen a Toshiba szervize? Mennyire gyakran fordult elő itt a fórumozók között, hogy szervizelni kellett a gépet?

-Aku hogy bírja?

-Szerintetek jó gép? Mennyire bírja a strapát?

-Akkor majd, ha megveszem a gépet az aktiválásnál, ha gond lesz, megkérdezlek bennetetek...

(#1941) csabika0001 válasza Kbali (#1939) üzenetére


csabika0001
senior tag

Az Intel® 945PM Express Chipset támogatja a dual-channel DDR2 667MHz (533Mhz szintén) memóriamodulokat. Ahhoz, hogy dual-channelben használd a memóriákat a kapacitásuknak mindenképpen meg kell egyezniük. Továbbá a memória modulok azonos sebességűek, ill. időzítésűek kell hogy legyenek. Én azt javaslom, hogy add el a jelenlegit és vegyél bele egy memória KIT-et (2x 512MB, vagy 2x 1GB). Így biztosan fog működni dual-channelben. A KIT-ben eladott memóriákat együtt tesztelik, tehát 100% hogy működni fognak.

(#1942) csabika0001 válasza Batmause (#1940) üzenetére


csabika0001
senior tag

A notebook kijelzők fényerejének, kontrasztjának és válaszidejének pontos értékét ritkán tüntetik fel a specifikációk között. Vajon miért??? :O
Pontosan én sem tudom neked megmondani, de sokkal gyengébbek minden tekintetben az asztali TFT-LCD típusoknál.
A fényes felületű TFT kijelzők (pl. Toshiba TruBrite® TFT) valamivel jobbak a ''sima'' matt felületű TFT kijelzőknél fényerő, illetve válaszidő tekintetében. Játékra is jobban használhatóak a matt felületű társaiknál.

Viszonyításképpen egy Toshiba Tecra A9 matt felületű 15,4'' TFT adatai:
Maximum:
153.7 cd/m²
Average:
135.4 cd/m²
Black:
0.3 cd/m²
Contrast:
512:1

ill. egy ASUS G1S fényes felületű 15,4'' TFT adatai:
Maximum:
195.0 cd/m²
Average:
165.3 cd/m²
Black:
0.7 cd/m²
Contrast:
279:1


Toshiba szervizzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Szerencsére eddig még nem volt rá szükségem.

Az akksi üzemidőd kb. 1,5óra lesz normál használat mellett. De elérheti akár a 2 órát is. :D

A Toshibák jó gépek. Megbízhatók. Jól összerakott noteszgépek. Néhány infó a Satellite A100-011-ről: [link]

[Szerkesztve]

(#1943) Batmause válasza csabika0001 (#1942) üzenetére


Batmause
tag

csabika0001

Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Még egy...játéknál nem szaggat a lassú válaszidő miatt? Tapasztaltál valami hasonlót, vagy esetleg valaki más?

Azt hiszem egy A100-011-et veszek majd...

Nagyon köszönöm a választ

(#1944) Batmause


Batmause
tag

Nézem, hogy ez a laptop egész jó hangkártyával rendelkezik....valóban így van?

Illetve ez mi akar lenni?
''HD to go – a High Definition-tartalmak megtekintéséhez
HD Audio-támogatás''

Köszi :R

(#1945) csabika0001 válasza Batmause (#1943) üzenetére


csabika0001
senior tag

Biztosan fog szaggatni egy picit.

(#1946) Surfym@n válasza Batmause (#1944) üzenetére


Surfym@n
senior tag

HDtogo=MobileHighDefinition (mint a matricán is...)
Azaz támogatja a 720p-s videókat.

28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...

(#1947) Kbali válasza csabika0001 (#1941) üzenetére


Kbali
nagyúr

Köszi a választ. Érdekes, hogy a kompatibilitási táblázat kizárólag 533-as modulokat hozott ki.

(#1948) Kbali válasza Batmause (#1943) üzenetére


Kbali
nagyúr

Azért féle, de megkérdezem: notebook játékra? Milyenre?

(#1949) csabika0001 válasza Kbali (#1947) üzenetére


csabika0001
senior tag

Elképzelhető, hogy csak az 533MHz-es modulok működnek. Ha a Technotrade-t felhívod, pontosan megmondják!

ui:Egyébként nincs semmiféle vesztenivalód a 667MHz-es modulokkal sem, mert akkor 533MHz órajelen üzemelnek.

[Szerkesztve]

(#1950) kavarc


kavarc
aktív tag

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Toshiba Satellite A200-1CR típusú notival?
Most akciós a Saturnban, de nem szeretnék bevásárolni vele... ráadásul nem is jól írják a proci típusát az újságban, mert vagy T2080-as, de akkor nem lehet 2MB cache és 667 MHz-es.
Szal nem tudom, de erőteljesen gondolkodom rajta.
Néhány véleménynek/tanácsnak örülnék.
köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.