Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1951) csabika0001 válasza kavarc (#1950) üzenetére


csabika0001
senior tag

Tapasztalatom nincs az A200-1CR-rel. De itt egy [link] ahol pontosíthatod az akciós újságban szereplő adatokat.

(#1952) csabika0001


csabika0001
senior tag

Egy még hivatalosabb [link]

A garanciára mindenképpen kérdezz rá a Saturnban! Ha nem tévedek, erre a típusra 2 év. Ha meg nem, akkor... :F

(#1953) Batmause válasza Kbali (#1948) üzenetére


Batmause
tag

Annyira nincs nagy igényem, elárulom hogy elviselem a minimum grafikát de fusson.

Ha konkrét játékokra kérdezel akkor: SIm City 4, Civ 3, Civ 4, SW Empire At War, Armed Assault, Face Of War

Amúgy ezek a játékok elmennek a mostani gépemen is...(AMD Sempron 2800+, 512 DDR-400, gyári nVidia FX5200)...szóval ehhez képes a notebook sokkal erősebb.
A100-011-esben egy jobbfajta videokari van, Go 7600...azon simán elfutkároznak a dolgok, és ha gond lesz a melegedéssel akkor veszek egy notebook-hűtőpadot.

A bővítés nem gond, az asztalit is olyan 4-5 évente újítjuk, szal nem lesz olyan bajom, hogy egy év múlva szart sem ér a gép...


Te véleményed, vagy másé?

(#1954) Kbali válasza Batmause (#1953) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha megmarad az asztali géped is (a közeledben), akkor pláne ne legyen a játékra való képesség az elsődleges (vagy az egyik legfontosabb) szempont.
Lehet, hogy ez csak az én fixa ideám, de egy notebooknál a hordozhatóság, hosszú üzemidő a fő szempont.

(#1955) enakivagyok


enakivagyok
csendes tag

Sziasztok!
A gépemen (Satellite L100-112) úgy tűnik, meghalt a touchpad. (Nem Fn+F9 probléma, ellenőriztem, hogy engedélyezve van-e.)
Ez lehet hardveres hiba? Mindenesetre visszaolvasva nem láttam ilyen beírást. Ha igen, akor ez garanciális javításba belefér? Esetleg ''elveszett'' valahol a driver és elég lenne letölteni a Toshiba honlapról, majd telepíteni?

Csatlakozva az elmúlt postok floodjához, az én gépem épp egy éves és kopik. A touchpad is (ott csak bizonyos fényviszonyok között látható) és a bal egérgomb is (ez festéshiba lehet, mert lejött a festés és a festetlen műanyag látszik). Ezzel nem tudok mit kezdeni, garanciában úgysem javítják, az ujjamat meg nem töri fel így sem.

(#1956) kavarc


kavarc
aktív tag

Sziasztok!
Megvettem a drágaságot! :) A200.
Az lenne először is a kérdésem, hogy rá lehet applikálni valahogyan az XP-t, mert az előre telepített Pistával egy kicsit lassú.... :( Ill. azt kérdezném még, hogy bármikor vissza tudom rakni a Vistát, ha úgy alakul? Kaptam hozzá egy toshibás Vista DVD-t.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

(#1957) ufonauta válasza Kbali (#1954) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Hááá...t én pont a noti miatt váltam meg az asztali gépemtől. (pedig nem egy erőgép L30 1.5 Giga Rammal és 120-as vinyóval) Van még három asztalim, ha annyira akarom. (nejemnek, fiamnak, irodában) Itt meg felszabadult egy rakat hely, oszt beújítottam egy LCD monitort, meg egy négyportos USB HUB-ba bedugtam egeret, billentyűt, szkennert, nyomtatót és használom asztaliként a notit.Ha meg vinni akarom, akkor három kábelt kihúzok, akksit berakom, oszt mehet a menet. Igaz én nem nagyon játszom rajta, így nem tudom mennyire lenne alkalmas játékra, de tegnap az irodában nem tudtam befejezni a melót, így simán bedigiztem a notin 3 órányi VHS-t egy Canopus MPEG Pro EMR-el (bedugtam a szabad USB-be) és kiírtam DVD Workshop-al. Oszt még a borítót is megszerkesztettem hozzá a Corel-el. Simán műxik munkagépként is. :) Igaz nem olyan jól bővíthető, de nekem nem kell többet asztali PC. Elég, hogy a nejem és a kölök monstrumjai itt zakatolnak a lakásban.

(#1958) ufonauta válasza kavarc (#1956) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Persze, hogy rá lehet tenni az XP-t. Az összes driver letölthető a Toshiba oldaláról. A Vistát is vissza tudod tenni a visszaállítólemezről, bár valami olyat hallottam, hogy az MS nem csípi, ha sokszor aktiválják. Egyszer-kétszer még elmegy gondolom, oszt lehet telefonálni az MS supportnak, ha aktiválni akarod.

(#1959) lúúúzer válasza ufonauta (#1957) üzenetére


lúúúzer
tag

Ezt nem teljesen értem: ''akksit berakom''? Nem muszály folyamatosan bent lennie az akksinak? Lehet hálózatról úgy használni, hogy nincs bent akku? Nem lesz baja? Vagy ez csak egy-két konkrét típusra vonatkozik?

(#1960) ufonauta válasza lúúúzer (#1959) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Bár igaz, hogy a LI-ion akksik nem érzékenyek a rátöltésre, én ezt kétkedve fogadom. Tapasztalatból tudom, hogy egyik akksi sem szereti az összevissza töltögetést. Márpedig a notit sokszor bekapcsolom egy nap, Van, hogy öt percre van, hogy több órára. Ilyenkor az akksit állandóan elkezdené tölteni és lehet, hogy féligtöltött állapotban már ki is kapcsolnám. Telefonjaim mind LI-ionos akksival mennek és régi tapasztalat, hogyha a félig töltött akksira rátöltök, akkor utána 3-4 napig bírja a telefon. De, ha lemerítem ameddig az elektronika engedi (kikapcsol a telefon) és felteszem egész éjjelre kikapcsolt állapotban tölteni, akkor 7-8 napig is bírja. Nemhiába mennek gajra pár hónap alatt azoknak a telefonoknak az akksijai, amiket egy nap 25-ször rak be gazdájuk az autós kihangosítóba, ami rögtön tölti is őket.

Én a noti akksit teljesen feltöltve szépen elcsomagolom a notitáskába és, ha hamarabb nincs szükség rá akkor kb. 1 havonta lemerítem és újratöltöm, majd megint elteszem.
Bár kétségkívűl megvan az a hátránya a dolognak, hogy így elveszti az akksi a ''szünetmentes táp'' szerepét és egy áramszünet rosszul tud esni a notinak. Node a három asztali gép sincs szünetmentesre kötve és őnekik ugyanúgy nem esik jól egy áramszünet. Tehát kinek a pap, kinek a papné.

(#1961) lúúúzer válasza ufonauta (#1960) üzenetére


lúúúzer
tag

Köszönöm a tanácsot, teljesen igazad van. :R
Hogy lehetek ennyire hülye?Már megy is a feltöltött akku a táskába...

(#1962) lúúúzer


lúúúzer
tag

L-30 tulajok!!!
Nektek is be szokott kapcsolni a laptop a rázkódástól?(Persze csak a hibernálós gazdikat kérdezem.) A szervízben azt mondták, típushiba... És a toshiba nem akarja orvosolni, pedig elég lenne két nagyobb gumibak a kijelző mellé a fedélre,hogy ne mozogjon annyira lezárt állapotban.
Nem kéne a toshibának írni sok levelet kollektíven, hogy csináljon valamit. Én még fizetnék is a szervíznek, mert nem szeretném a gépet barkácsolni.

(#1963) kavarc válasza ufonauta (#1958) üzenetére


kavarc
aktív tag

Köszi, meg is próbálkoznék az installal; csak azt nem tudom pontosan hogyan fogjak hozzá.
Az XP drivereket letöltöttem a Toshiba honlapról, viszont állítólag nem nagyon szereti a SATÁ-s vinyó az XP installt. Csinált közületek valaki már ilyet? Esetleg tudna ebben nekem segíteni? Megköszönöm előre is. Ill. még egy dolog: azt olvastam van a HDD-n egy rejtett partíció, mely a későbbi Vista helyreállításhoz még kellhet, ezért nem nagyon szeretném, ha az XP telepítéssel ez elillanna a rendszerről...

(#1964) Jodanovich válasza kavarc (#1963) üzenetére


Jodanovich
aktív tag

erre a problémára én is jelentkeznék a faxom se tudja mit baxak mikor azt pofázza az xp h nincsen vinycsó a gépbe 1ébként egy portégé m400 asról van szó :F

Life is Short... Ride Hard!!!

(#1965) BluEyes válasza Jodanovich (#1964) üzenetére


BluEyes
őstag

Hőőőjjjjj, finomabban kicsit. Nem faszomozni köll, hanem a keresőt jobb fönn beizzítani, és olvasni. Pár éve meg van oldva a dolog, nincs miért hőzöngeni.
Tessék: [link]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1966) kavarc válasza BluEyes (#1965) üzenetére


kavarc
aktív tag

szia!
Nekem a leírás alapján sikerült feltennem az XP-t. Feltelepítettem az összes drivert is, amit a toshiba honlapról le lehetett tölteni xp-re. Egyedül a hangot sikerült csak nagyon nehezen előcsalni a masinából; kicsit bűvészkedni kellett vele, mert a ''gyári'' driverrel nem volt hajlandó működni.
Viszont lenne még néhány kérdésem:
- a bekapcsoló gomb mellett hardvergombokat nem tudtam életre kelteni (start-pause/stop/előre/vissza)
- nem tudom állítani a kijelző fényerejét/kontrasztját, hogyan lehetne?
- az Fn billentyűkombinációs szolgáltatások közül csak 2-t tudok elérni, a többi nem működik, van rá vmilyen megoldás?

Vajon mennyit kellene egy teljesen feltöltött 4000mAh-ás akksinak kibírnia? Nekem nagyon hamar lemerült (1óra); lehet, hogy csak az első töltés után volt ilyen kevés kapacitása?
Előre is köszönöm a válaszokat!

(#1967) Kbali válasza ufonauta (#1957) üzenetére


Kbali
nagyúr

Én csak arra próbáltam rákérecckedni, hogy mennyire fontos notiválasztásnál a játékképesség. Az asztali megmaradását a tulajnak kellene közölnie :)

(#1968) wienattwo válasza Kbali (#1967) üzenetére


wienattwo
tag

Kbali! Látom, neked M100-164-ed van. Vmikor írtad, hogy ha kiveszed az akksit a gépedből, akkor a noti nem műxik a 220-ról. Ez csak neked volt így, vagy az összes M100-asnál, esetleg az összes Tosinál?

(#1969) Kbali válasza wienattwo (#1968) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nekem így működik, más azt írta, hogy neki működött (bár azt a típust nem tudom).
Egyébként nem tudom, hogy mi lenne a jó működés.

(#1970) KisApám


KisApám
addikt

Sziasztok!
Egyet nem ertek!!!
Mi a francert nem hoztak mar be a Mo-i Toshiba markakereskedok Mo-ra a majd 2 honapja letezo 8700M GT-s Toshiba laptopokat, nem beszelve a 8600M GT-s laptopokrol...???
Attol felek, hogy ami az USA-ban kaphato most ilyen laptopok, szokas szerint Europaban dragabban illetve Magyarorszagon meg dragabban jelenik meg... :(((

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#1971) wienattwo


wienattwo
tag

Toshiba tulajok! A kérdés az, hogy ha kiszedem a notiból az akksit, akkor is működik a noti a tápról? Kbali m100-asa nem, ezért érdekelne, hogy az egyéb típusoknál hogy van ez. Csak elég félelmetes, hogy ha nem használnál akkut, a régi meg már kipurcant, akkor is kell venned újat, mert anélkül használhatatlan a gép. Arról nem is beszélve, hogy vmikor a jövőben már gyártani sem fognak hozzá akkut.

(#1972) ufonauta válasza wienattwo (#1971) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Olvasni, olvasni, olvasni!
Az 1960-as hozzászólásban leírtam, hogy én hogyan használom az L30-ast. :)

(#1973) Jodanovich


Jodanovich
aktív tag

nekem nem sikerült az xp rakás a notimra, meg írtam a cd t fajinul meg minden és azt mondta még a kék képernyő setupnál h iastor.sys hibás vagy sérült már nem emlékszem na ilyenkor mi van?

Life is Short... Ride Hard!!!

(#1974) wienattwo válasza ufonauta (#1972) üzenetére


wienattwo
tag

Ok, csak én pont az M100-164-et akartam venni, az pedig Kbalinak nem működik a 220-ról akksi nélkül. Mind1, majd egy boltban megnézem. Egyébként az sem megoldás, ha az akksidat feltöltöd, aztán elrakod állni, ugyanis a liion akkuknál sokkal erősebben jelentkezik az öregedés folyamata, mint a nimh-es akkuknál, vagyis állva is gyengül idővel.

(#1975) BluEyes válasza Jodanovich (#1973) üzenetére


BluEyes
őstag

Na akkor nyilván az van hogy hibás vagy sérült. Másnak sikerült ám a lemez elkészítése, pedig nem is faszomozott. :)
Itt van mégegy leírás, ha ez alapján se megy, akkor inkább kérj meg egy pufók napközist a játszótérről, hogy segítsen. [link]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1976) atos30 válasza lúúúzer (#1962) üzenetére


atos30
aktív tag

Nekem is bekapcsolt,de csak azért mert a rejtett gomb a noti elejébe van építve a lezárótüskék alá, hogy amikor a két rögzítőtüske a helyére kattan akkor az egyik alatt a fém kinézetű kapcsolót megnyomja a tüske.Mivel elég érzékeny a kapcsoló ezért van az ,hogy már egy századmilis emelkedéskor bekapcsol a gép ,amikor még ki sem oldottad a reteszt.Sajnos ennyit lötyög a fedél és a kapcsolonak elég ennyi.Ha kiékeled valamivel a fedelet, hogy ne lötyögjön, valszeg le se fog hibernálni.Inkább a kis reteszlukba, ahol a kapcsoló van tegyél valami picipapírkát vagy valami eltávolítható dolgot, ami által a reteszelő tüske hamarabb fogja megnyomni a gombot és így lötyögéskor nem fog bekapcsolni a gép.

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#1977) ufonauta válasza wienattwo (#1974) üzenetére


ufonauta
aktív tag

''Egyébként az sem megoldás, ha az akksidat feltöltöd, aztán elrakod állni, ugyanis a liion akkuknál sokkal erősebben jelentkezik az öregedés folyamata, mint a nimh-es akkuknál, vagyis állva is gyengül idővel.''


Igazad lehet, viszont nekem 8 hónapos a gép és az akksi ezzel a módszerrel még mindig 1 óra és 40 percet bír, ha szükség van rá. Ha állandóan benne lett volna és naponta többször áramtalanítottam volna gyanítom, hogy már meghalt volna.
''Ha az a volna, ott nem lett volna...''
A fene tudja mi a jobb akksi téren. Az biztos, hogyha egy áramszünet miatt elhalálozik a gép, akkor tökön szúrom magamat, hogy ennyire kiméltem az akksit. :)

(#1978) Palika71


Palika71
őstag

Sziasztok!
Nemrég hozzám került egy Toshiba Satellite A110.
Szeretem.
Rá akartam csatlakoztatni az LCD TV-mre, de sehogyan sem sikerült. Mivel a TV-n nincs VGA csati, így egy S-VIDEO (notebook) - KOMPOSIT (TV) (az a sárga RCA szerű) kábellel próbálkoztam.
1. Beállítottam a másodlagos monitornak a TV-t.
2. Aktiváltam.
3. A Fn+F5 -vel kiválasztottam a TV-t.
4. A TV-t pedig arra a bemenetre állítottam, ahova a komposit kábel be van dugva.
5. Az eredmény: semmilyen jel nem jön a TV-n.
Esetleg nem tudna valaki segíteni?
Sajnos S-Video - S-Video kábelem nincs itthon, de ha csak az a baj, akkor beszerzem.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1979) Jodanovich válasza BluEyes (#1975) üzenetére


Jodanovich
aktív tag

kösz szépen

Life is Short... Ride Hard!!!

(#1980) kavarc


kavarc
aktív tag

sziasztok!
A #1966-osra tud valaki megoldást?
Előre is köszi!

(#1981) KisApám


KisApám
addikt

Sziasztok!
Toshiba X200-at akarok venni 8700M GT-vel.
Kulfoldon, legalabbis a Toshiba honlapjan mar honapok ota kint van, de hat Europaban elunk, no meg Magyarorszsagon...
A honlapon 2000 dolcsi kornyeken van (kb. 360 000 ft!),
de attol tartok, hogy nalunk 460 000 alatt nem fogjak adni. :((( Mint sok esetben a laptopokat, megfizetunk egy kis panzt hozza...

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#1982) Palika71 válasza KisApám (#1981) üzenetére


Palika71
őstag

Inkább az 500e-re tippelek, mert az USA árakat, az esetek döntő többségépen, az aktuális EURO árral kell szorozni, hogy megkapd az itthoni netto (!) árat.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1983) Palika71 válasza ufonauta (#1977) üzenetére


Palika71
őstag

A liion akksival kétféleképpen lehet nagyon kitolni:
1. Ha koppra lemeríted, és aztán beteszed 1-2 hónapra a szekrénybe anélkül, hogy feltöltenéd.
2. Feltöltött állapotában kb. 1 évig nem használod.
(nem számolom ide a tűzbedobást, vízbedobást, és a hasonló barbár cselekedeteket :) )

Máskülönben meg nyugodtan benne lehet a gépben akkor is, ha hálozatról megy.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1984) StoneBridge válasza KisApám (#1981) üzenetére


StoneBridge
senior tag

Ezt a notit már én is várom eléggé. :) Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a hazai induló ára. Azonban nem sok reményt fűzök hozzá, hogy félmillió ft alatt indulna.
[link]
Ez úgy 510e átszámítva, Németországban. És még idén érkezik ebból SLI-s változat is, amit megtippelni sem merek, hogy mennyi lesz.

Ha ''gamer'' laptop kell, lehet jobban megéri már rendelni egy Alienware-t, 7950GTX-el SLI-ben, meghamizza reggelire a Toshiba-t, DX9-ben és DX10-ben egyaránt. :) A fogyasztása persze vicc... :)

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#1985) ufonauta


ufonauta
aktív tag

Érdekes! Nekem tavaly december végi L30-134-em van, ami PSL33E jelzésű és a legfrissebb BIOS a 2.60-as hozzá. Tegnap helyeztem üzembe egy megrendelőnknek egy L30-11N-t, ami szintén PSL33E jelzésű és csak a proci gyorsabb benne. M440-es 1860 Megahertzes, mig az enyémben M410-es 1460 Megahertzes. Tehát tulajdonképpen ugyanaz a gép, de a gyárilag rajta lévő BIOS 2.80-as.Nos én ilyen 2.80-ast még a Toshiba honlapján nem találtam a PSL33E-hez. Pedig frissíteném én is. (hogy minek azt nem tudom :D )

(#1986) KisApám válasza StoneBridge (#1984) üzenetére


KisApám
addikt

Ettol fuggetlenul a 7950 GTX nem DX10-es kartya...
Erdemesebb kimenni az USA-ba is lassan laptopot venni... ROHEJES... :(((

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#1987) StoneBridge válasza KisApám (#1986) üzenetére


StoneBridge
senior tag

Nem az, valóban. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy keveset nyújt a 8700, főleg azon az áron amennyi lesz itthon (X200-ra gondolok pl). Érdemes megvárni a 8800-at, igencsak itt kell már lennie.
USA mindig egy másik történet marad, én ezen inkabb nem is idegeskedem... :)

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#1988) Palika71 válasza StoneBridge (#1987) üzenetére


Palika71
őstag

Ameddig az asztali 8800-asokon nem harapózik el az új, vékonyabb csíkszélességgel készűlő GPU (talán 8900?), addig a notikba épített 8800-as csak az árnyéka lehet az asztali változatnak.
Egy jól szellőző házban (nagy toron), a 8800GTS-em, 80-90C produkált, teljes VGA hűtés mellett. :(
Emiatt, SZVSZ, a mobil 8800 nem lesz annyival gyorsabb a 8700-nál, mint amennyire a nevéből adódóan számítanánk.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1989) Jodanovich


Jodanovich
aktív tag

hello mindenki
nem sikerült felraknia a win setup közbe a drivert ilyenkor mi van? honnan szedjek hozzá mer úgy néz ki ezek nem jók nekem

Life is Short... Ride Hard!!!

(#1990) KisApám válasza StoneBridge (#1987) üzenetére


KisApám
addikt

A 8800-al meg az a baj, hogy mire megerkezik mMagyarorszagra, meg mire normalis aron meg tudja venni az ember, az egy ev... Nekem meg 2.5 honapom van meg arra, hogy megvegyem azt a laptopot.
Valszeg maradok a 8600M GT-nel mert annak lejjebb fog menni az ara boven.
Es nem a GDDR2-es valtozatra gondolok (DELL VOSTRO 1500 illetve ACER ASPIRE 5920) hanem a GDDR3-as valtozatra (ASUS G1S).

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#1991) enakivagyok


enakivagyok
csendes tag

Ismét a Satellite Pro L100-as sorozat ismerőinek segítségét kérem: észrevettem, hogy a monitor bal oldali zsanérja mellett megrepedt a műanyag keret. Gondolom, ez egy idő után teljesen elreped (most is látszik a képernyő felnyitásánál, ohgy feszül és szétnyílik a repedés), eltörik, aztán a képernyő majd önálló életet él. Erre érvényes a garancia, vagy ugyan se bizonyítom be, hogy nem fociztam, röplabdáztam, kidobóztam stb a géppel, és csakis én okozhattam? Egyáltalán hogyan lehet javítani ezt a hibát? És mennyibe fáj?

Mindenesetre, 1 év után nem ajánlanám senkinek a Toshibát. Kopó festés, néha kideríthetelen okból nem működő touch pad (a 1955-ben írtam le, egyébként akkor másodszorra jött elő a hiba), ami aznap estére mintha nem is lett volna a hiba, eltűnt, most ez a zsanér. Hát...

(#1992) lansz


lansz
csendes tag

sikerült letörölnöm a szutyok vistát, xp simán felment A100-784-re

(#1993) wienattwo válasza enakivagyok (#1991) üzenetére


wienattwo
tag

Azt a Toshibának kell bebizonyítania, ha te tetted volna tönkre. Nekem pl mesélték, hogy a Dell-nél a 3. évi gariidőben szó nélkül cserélték vkinek a billentyűzetét, mert egy picit megkopott. Lehet, hogy a Toshiba pont az anyagminőség miatt nem meri nagyon dobálgatni a többéves garikat? Pedig megbízhatóságból az élen jár. A megrepedt keret ennyi idő alatt pedig nagyon gáz, ne te szégyelld magad, hogy vissza kell vinni a gépet, hanem ők égjenek, amiért ilyen terméket adtak el neked.

(#1994) Kbali válasza wienattwo (#1993) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az új, Vistás gépekre alap a 2 év garancia már, illetve akár 5 év garanciát is vehetsz a gépedhez.
A Satellite sorozat nem business kategória, ergo a minősége sem lesz az. Ezeket a gépeket nem arra tervezik, hogy naponta 15-ször csukod/nyitod, kikapcs/bekapcs, meg menjen napi 10-15 órát.
Faterom régi gépe (4-5 éves) még mindig megy, igaz mocskos és az akksija kuka. Az új nincs még 1 éves, de lötyög a zsanéron a kijelző, megkopott a touchpad, de ő pont a nem megfelelő használó.
Az én gépem is 1 éves lesz hamarosan, de semmi baja, igaz én nem napi 10 órát nyúzom, meg használok mellette egeret.

[Szerkesztve]

(#1995) wienattwo válasza Kbali (#1994) üzenetére


wienattwo
tag

Nálunk is van egy 6 éves Satellite, és semmi baja. Csak sztem elég durva, hogy a 6 éves gép nem törik, nem kopik, mint a maiak. Ezért mondom, hogy gari időn belül minden apró bajért vissza kell vinni a gépet, akkor majd megtanulják, hogy jobban megéri minőségibb darabokat gyártani. A szerviz meg nem mondhatja, hogy bocsi, igaz, hogy van garid, de ez csak egy Satellite, nem Tecra, a törés/kopás vele jár. Persze ez minden márkájú notira igaz, nem csak a Tosikra.

(#1996) KS99


KS99
csendes tag

Üdv,

Nagyon fontos kérdésem lenne. Most (ma!!) szeretnék venni egy matt kijelzőjű notebookot, max 150 e-ért. Csak ezt az egyet találtam, kérdésem az lenne,hogy mik a tapasztalatok vele/mi a véleményetek róla?

TOSHIBA
Satellite L30-113
Precesszor: Intel CeleronM-340 (Yonah-1.7GHz)
Merevlemez:
* 60GB (5400rpm) SATA

Memória:
* 512MB DDR2

Optikai meghajtó:
* DVD RW +/-

Kijelző:
* 15.4'' Wide XGA VA

Grafikus megjelenítő:
* ATI Radeon Xpress 200M 256 MB

A cél, amire használnám: irodai munka, zömmel MS office 2003, illetve net, gyakran wifin!!

Soha nem szerettem a celeront, szerintetek ez a proci megfelel a célnak?

Továbbá ha tudtok matt kijelzős notebookot 150-es árban azt is szívesen veszem.
Válaszokat köszönöm

Üdv
Sándor

(#1997) gabs válasza KS99 (#1996) üzenetére


gabs
tag

Szia!

Ehhez pl mit szólsz? [link]
Matt is, Celeron is, gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint amit kinéztél.

Kérdezz bátran,
Gábor

(#1998) StoneBridge válasza enakivagyok (#1991) üzenetére


StoneBridge
senior tag

Bár nem L100-asom van, de hasonló problémám volt. Nekem is repedezett a képernyő kávája a két zsanérnál. Visszavittem (Technotrade) garanciában, megnézték és mondták, hogy gyári hiba, kicserélték a káváját egy újra, ami elvileg erősebb és nem fog repedni.

Ajánlanám, hogy vidd vissza, valószínűleg nem kell bizonyítanod semmit...

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#1999) Jodanovich


Jodanovich
aktív tag

nincs valaki itt kecskemét közelébe akihez eltudnék menni másolni magamnak 1 xp cd t mer nem bírom 1szerűen felrakni a notira az xp t hiába integrálom bele a driver okat :W :O

Life is Short... Ride Hard!!!

(#2000) wienattwo válasza Kbali (#1969) üzenetére


wienattwo
tag

Ma vettem egy M100-164-et, és vígan működik akku nélkül. De a leírás szerint is ez a normális. Ha még garis a géped, vidd vissza.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.