Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2601) ABE válasza F.B.I. (#2600) üzenetére


ABE
őstag

Oh, bocsánat, elnéztem. :((( Nekem még kora reggel volt, mikor válaszoltam. :DDD Az viszont szerintem szép teljesítmény, ha megy együtt az a két memória. Én még 1 Gb memóriával próbáltam a Vistát, nagyon lassú volt. Ami ennél nagyobb baj volt, hogy Vista alá nincs Power Saver, és nem lehetett az XP-s lehalkítós trükköt eljátszani. Emiatt folyamatosan felpörgött a ventillátor, így hangos volt a gép, és melegedett is rendesen, mert megszenvedett az op. rendszerrel. Saját tapasztalataimból kiindulva én L30 alá semmiképp nem ajánlom a Vistát.

[ Szerkesztve ]

(#2602) Kabooom válasza ABE (#2601) üzenetére


Kabooom
tag

POnt most raktam Vistát L30amra igaz 2Gb 667-es rammal és idáig nekem gyorsabbnak tűnik mint az xp és már fel van telepítve minden ami kell. Hőmérséklet terén átlag 50 fok helyett most 53 fokot produkál ami szerintem nem nagy ár érte.

1Gb ramnál a Vista azért még elég szépen írogatja ki a memóriát a winchesterre de 2 gb ramnál már nem is kerreg a winyó csak hogyha programot kell betöltenie. :)

(#2603) ABE válasza Kabooom (#2602) üzenetére


ABE
őstag

Kíváncsi vagyok, hogy válik be nálad a Vista. Még tavaly tavasz környékén próbáltam ki, nálam 2 napig bírta, aztán elegem lett belőle. Igaz, akkor még jóval gyengébb volt a gép, talán a teljesítménnyel már nem lenne gondom, de az a fránya hűtés... Mondjuk azóta kijött az új BIOS, ami feljebb emelte a hőmérséklet határokat a ventillátor bekapcsolásnál, de asszem nem próbálkozom többet. Terhelés alatt a Core Duo hőmérséklete pillanatok alatt felugrik 70 fok fölé, aztán meg hallgathatnám a zajos hűtést egész nap. :)

(#2604) Kabooom válasza ABE (#2603) üzenetére


Kabooom
tag

Hát eddig még megy. Arra én is kíváncsi leszek mennyi idő alatt szaggatom szét a kernelt de majd meglátom:) Ha meguntam közlöm úgyis h. miért:)

(#2605) oba válasza D.Zsolti (#2597) üzenetére


oba
addikt

én nagyon meg vagyok vele elégedve
gyors, stabil, az akksija elég jól bírja...egy-két nem túl régi játék is jól fut rajta, hd filmeket röccenés nélkül viszi, a kijelzője előtt nincs az az idegesítő plexi ami visszaferi a fényt...szóval csupa csupa jót tudok csak mondani róla

eddig egyetlen negatívom volt (az sem a notebook hibája) hogy az xp nem ismerte fel a sata vinyot így nlite -al kellett sata driveres xp telepítő cd -t csinálni hogy fel tudjam rá rakni (bár, vista is meglepően jól ment rajta, aero is szépen futott)

szerk.: a másik negatívum viszont az volt, hogy ugye ez oprendszer nélküli változat (L40-14F), de olyannyira hogy még egy driver cd sem volt a dobozban, így a toshiba oldaláról kellett leszedni a drivereket...toshiba szervere meg dial uposat játszik néha, 2-3 óra volt míg leért a driver pack :)

[ Szerkesztve ]

(#2606) Cube7


Cube7
csendes tag

Hi there!

Meg tudja valaki mondani, hogy a Toshiba L30-34-ből mit jelent a 34?
Az a helyzet, hogy drivereket keresek ehhez a géptípushoz és vagy csak L30-134 meg társait találom vagy csak az L30 drivereit!
So, ha letöltöm az L 30 drivers címszó alatti "cuccot" (http://www.toshiba.co.th/download/support.html) akkor az jó lesz? :F
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#2607) Foxi válasza Cube7 (#2606) üzenetére


Foxi
senior tag

A 34 az a gép kiépítettségét jelenti, azaz mennyi ram, mekkora vinyó van benne. Van egy másik gyári jelölés PSLxx ez alapján megtalálod a drivereket a toshiba oldalán.

L30-asból PSL30 és PSL33 létezik, itt tudod letölteni ez alapján a megfelelő drivereket.

(#2608) ABE válasza Cube7 (#2606) üzenetére


ABE
őstag

Az L30-34 elírás lehet szerintem, L30-134 létezik. A sorozat megjelölése után 3 számjegyű kombináció szokta a kiépítést jelölni a Toshibánál. Az L30-134 típusjelzése PSL33E, ezek a driverek kellenek. De mivel az L30-ak gyakorlatilag megegyező kiépítésűek, lényegében mindegy, melyik drivert töltöd le.

(#2609) Cube7


Cube7
csendes tag

És melyik driver a "chipsetes" vagy ennél gépnél ilyen nincs?
Az oldalon néztem, de a driverek közül a fele nem is kell a gépre, egynegyedét nem értem mire jó, egynegyedét meg töltöm, de ha jól látom kihullik a hajam mire lejönnek! :W

(#2610) ABE válasza Cube7 (#2609) üzenetére


ABE
őstag

A Display Driver tartalmazza a chipset drivert, ezt tedd fel legelsőnek a gépre. Ajánlom, hogy a PSL30 driverét töltsd le, mert abban lehet állítani a videokártyának jutó memória méretét.

Utána jöhet a hangkártya drivere, abból viszont a Realtek oldalán lévőt ajánlom letöltésre, mert az megy fel a legkevesebb tököléssel: [link]

Ezen kívül szükséged van még a WLAN driverre, ehhez jó végülis akármelyik gyártó Atheros AR5005G chip-es drivere, asszem ez a legutolsó: [link]

LAN driver elvileg magától települ XP-vel együtt, bár nem árt frissíteni, modem drivert viszont le kell tölteni. Végül, ami még mindenképp kell, az a Power Saver, illetve a Hotkey Utility (ezt még a Power Saver előtt kell telepíteni). A többi cucc a "sallang".

[ Szerkesztve ]

(#2611) Cube7


Cube7
csendes tag

Kösz ABE a részletes választ! :C

[ Szerkesztve ]

(#2612) ranti


ranti
csendes tag

Sziasztok, lenne egy kérdésem, biztos mindenkinek a könyökén jön ki, de én nem értek hozzá, bocs, meg száz, hogy megvan a megoldás a 2000 oldal valamelyikén, de nagyon ideges lettem már a gépemre, úgyhogy nem volt türelmem végignyálazni, csak pár oldalt... na mindegy.
Szóval a2001iw noti, xp rajta, a drivereknek meg fele szeret, fele nem, ennek mi az oka?
Chipsettel kezdtem, ment is szépen, csak az a nyanvadt hang nem, felrakja, minden, de nem szól, sajna nem vagyok infós, foggalmam sincs mér nem :W Van valami sorrend amit ezen kívül be kell tartani (mármint hogy a chipsetet elsőnek) ja még a controls driver sem megy fel-fn gombokat nem tudom használni. Valami javaslat?

(#2613) ranti


ranti
csendes tag

Na kicsit nyugtattam a lelkiismeretemet, olvasgattam, de sajna nem találtam azonos problémát, szertintem valamit télleg rosszul csinálok. Egyszer már végigolvastam, akkor a sata driver miatt, nem figyeltem ezekre( nlite-tal oldottam meg végül). A drivereket a toshiba honlapjáról szedtem, bioson nem változtattam-kéne?, video drivert se raktam még fel, mert egy év volt még letöltötte volna(elkezdtem, de magszakadt a net :Y ), gondoltam majd leszedem az ati honlapjáról, persze nem működik, de majd nekifutok mégegyszer a toshibással hátha, ez a nyanvadt hang zavar nagyon. Ja meg még annyit, hogy ez a gép mindig ilyen hangos? Mert néha indokolatlanul nagyon megy a ventillátor, kb hozzá se nyúlok, nem lehet ezzel valamit tenni, mert ahogy olvastam ez a power saver-es trükk mintha más problémát oldana meg, vagy tévedek?
Na télleg help, vagy gyertek el hozzám, ha akarjátok látni egy ilyen remek gép drasztikus összeolvadását a talajjal, miután kivágtam a negyedikről, mint azt a bizonyost szarni :DDD

(#2614) ABE válasza ranti (#2613) üzenetére


ABE
őstag

Látom jó kis éccakai programod volt. :))

1. Driverek letöltéséhez használj letöltésvezérlőt vagy Firefox-ot, sajnos mostanában valamiért lassú a Toshiba oldala.

2. Azért nem engedi felrakni a referencia ATI drivert, mert a gép a saját védelme érdekében (ne lehessen húzni a kártyát) csak a Toshiba által aláírt vga drivert hagyja telepíteni. Van egy trükk ennek kijátszására, de nem érdemes vele szórakozni.

3. Az FN gomb talán azért nem működik, mert nem az XP-s BIOS van rajta. Mondjuk én a letöltések között Controls Driver-t nem találtam a te gépedhez. Nem lehet, hogy rossz drivert töltöttél le, és azért nem megy fel?

4. Ha a gyári audio driver nem megy fel, vagy nem működik, akkor ajánlom a Realtek honlapjáról leszedhető drivert, néha az segít megoldani a problémát.

5. Driver sorrendre a következőt ajánlom: chipset, storage manager, vga, audio, és utána jöhet a többi. Frissítsd a BIOS-t (esetleg rakd újra utána az XP-t is), és úgy próbálkozz meg a telepítéssel. Drivereknél ügyelj, hogy pont a te gépedhez valót szedd le (PSAE6 a tied, ha jól tudom).

6. Az A200-ban elég komoly proci és videokártya van, ezért a hűtésnek valószínűleg meg kell vele küzdeni még alaphelyzetben is. Ha nincs kihasználva a gép, érdemes a teljesítmény visszavenni.A Power Saver trükk L30 alatt működik. A te gépedhez asszem nincs Power Saver, nem támogatja, ezért a Notebook Hardware Control nevű programmal érdemes próbálkozni.

Egyébként nem kell itt sem 2000 oldalt végignyálaznod, van kereső funkció, csak beírod, hogy A200. Igaz, szerintem nem nagyon van itt másnak rajtad kívül. :D Ja, azért ilyen nehéz XP-t felrakni, mert a köcsedék Májkrofos nyomatja a Vistát, emiatt meg a legújabb trendi az, hogy csak késve és félig hibásan adják ki az XP-s drivereket. A drivereknél (a chipset és vga drivert kivéve) végülis annyit lehet variálni, hogy probléma esetén megpróbálsz referencia drivereket keresni, vagy hasonló modellek programjait kipróbálod.

Ajánlom az alábbi oldalt, ha konkrét problémára keresel még választ: [link]

[ Szerkesztve ]

(#2615) ranti


ranti
csendes tag

Köszi a választ, megpróbálom akkor újra xp-s bios alatt, egyébként van power saver a driverek között, meg control is, ha sikerrel járok megírom, ha nem akkor még tuti nyaggatlak titeket.
Nem lehet ezt valahogy xp-telepítés nélkül megoldani? Amúgy próbáltam az realtek oldalasat is...same

(#2616) ranti


ranti
csendes tag

na hang már van, kaptam valami kb835221 nevezetű programot, nem tudom mit csinál, de azt jól csinálja :)) , ja meg ez a tűzrókás tipp is jónak biznyult, valamivel inteligensebben kezeli a letöltéseket :C , még sajna várnom kell a vidkari driverre, de remélem az is felmegy.
Köszi Abe

(#2617) ABE válasza ranti (#2615) üzenetére


ABE
őstag

Első körben tedd fel az XP-s BIOS-t, és nézd meg, úgy is gond van-e, vagy próbáld meg újból installálni a drivereket. Gondolom alapból SP2-es XP-t raksz fel. A hangkártyát feltelepíti, és csak hang nincsen, vagy az eszközkezelőben hiba van? Ha a hangkártya az eszközkezelőben hibásan látszik, akkor el kell távolítani, majd a KB835221 és KB888111 jelzésű hotfixeket kell letölteni, ezek orvosolhatják a hibát. Lehet rosszul néztem a letöltéseket, ha van Power Saver, azzal is lehet próbálkozni. A Control Driver-nek elvileg az XP-s BIOS-szal működnie kell. Power Saver meg asszem csak akkor fog működni, ha az FN gombok is működnek. Az XP újratelepítése egyáltalán nem biztos, hogy megoldja a problémát, azért javasoltam, mert gondoltam nemrég raktad fel, és akkor nem nagy időveszteség újra feltenni.

Látom, közben a hangkártyára megtaláltad ugyanazt a megoldást. :)

[ Szerkesztve ]

(#2618) stala74


stala74
csendes tag

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy kinéztem a L40-14F gépet, de ahány bolt oldalán jártam annyi féle vga-t írtak hozzá. A Toshiba oldalán x3100 van, de látam már 945gml-el, gma900-al. Melyik a valós és ezek közül és melyik a jobb, ha mindegyik létezik.
köszönettel:
Laci

(#2619) ABE válasza stala74 (#2618) üzenetére


ABE
őstag

Szia!

Információ szempontjából szerintem a Toshiba honlap a mérvadó: [link]

Ezek szerint X3100 van benne (tehát GM965 chipsetes a gép), ez fejlettebb, mint a GMA 900 videovezérlő (a 915GM chipsettel együtt található meg). 945GML nem létezik, csak 943GML és 945GM, ezek chipseteket jelölnek (és GMA 950 videovezérlő van hozzá, ami szintén elavultabb az X3100-nál). Remélem nem bonyolítottam be nagyon. :)

[ Szerkesztve ]

(#2620) stala74 válasza ABE (#2619) üzenetére


stala74
csendes tag

Szuper volt az információ!! :R Köszönöm szépen. Akkor valószínűleg maradok a 14h-nál, mert volt egy 12x-es is nagyobb procival, de a tájékoztatásod alapján inkább legyen 1.4es proci x3100-el, mint 1.7-es gma900-al. Mindkettő dual core. Jól gondolom? :F
Köszönöm a válaszod

(#2621) f27


f27
aktív tag

sziasztok!
én épp egy TOSHIBA A100-151 notebookot szeretnék össze törni!
ugyanis nem müködik rajta az FN gomb!! :( 3 féle XP és 2 féle VISTA alatt probáltam megoldani a problémát! eddig a VISTA tünt a legjobnak a driverek lekezelésében! a noti dobozában benne volt minden,kivéve a driver CD :( valakinek van némi ötlete mi a gond? vagy ha valaki tud egy jó ötletet hogyan tudom levenni a fényt FN gomb nélkül az is elegendő lenne nekem ,mivel most maxon megy és igy az akkuja alig bir másfél orát.SOS!

(#2622) parandroid válasza f27 (#2621) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Gugli dobott egy megoldást, amit egy spiderpig nevű fórumozó posztolt a notebookreview.com-on:

"OK, for some reason the disable button is lit up now, I've disabled it, rebooted and I'm happy to say I've solved the problem. The instrcutions from star to finish (in Vista) are:

Click Start
Click on Control Panel (make sure there's a dot next to "Control Panel Home" on the left hand side of the Control Panel window)
Click "Change Startup Programs" (Under Programs)
Change the Category drop-down menu to "Startup Programs"
Scroll down the list until you see Toshiba Flash Cards under the Toshiba Corporation heading, then click on it
Click the Disable button at the bottom-right of the window
Reboot
Login
Press Fn+F6
Breathe deep sigh of relief
Go to bed"

Ezzel együtt elég sokat szívtak vele ők is, a legtalálóbb talán ez a poszt (szerző ismét spiderpig):

"Now I know what you're gonna say... "Don't buy the 2nd cheapest laptop in PCWorld, an if u r, then at least have go first, don't just buy it 'cause of the specs" but for what's inside it sounded like a good deal."

:)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2623) ranti


ranti
csendes tag

Na a bios frissítéssel felment a controls szerencsére, de sajna a display driver letöltése megint csak megszakadt, jó hat óra után :O Nincs valakinek egy? (ati radeon hd 2600-xp-re)
Meg okosodhatok egy kicsit?
Szal a kérdésem lehet hülyeség, csak megakadt a szemem azon, hogy hány bites a proci, ez egy core 2 duo, ami elvileg 64-nem?(ezt tegnap szűrtem le olvasgatás közben) de a vista ami fönt volt 32 bites volt, vagy ezeknek semmi köze egymáshoz? Ezér én mindenből a 32bites verziót raktam fel, ez nem okoz valami problémát? Ha télleg hülyeséget kérdeztem, akkor is érdekel, hogy miben nyilánul meg ez az x bites cucc.

(#2624) ABE válasza ranti (#2623) üzenetére


ABE
őstag

A Core 2 Duo 64 bites. 64 bit-es proci alatt megy a 32 bit-es Windows, de 32 bit-es procival nem megy a 64 bit-es Windows. Ugyan 64 bit-es Winfost még nem próbáltam, de állítólag nem olyan kiforrott, ezért nem elterjedt annyira.

(#2625) f27 válasza parandroid (#2622) üzenetére


f27
aktív tag

azt hiszem ez nekem magas :( felét nem értem! nem tudom követni a leirásban lévőket!és már giég a szemem a fényerőtől :(

(#2626) f27 válasza ranti (#2623) üzenetére


f27
aktív tag

enyire lassu a neted? én most töltöttem le az X1600 ét és lejöt 3 perc alatt az 50Mb

(#2627) ranti


ranti
csendes tag

Nem tudom, ez 167 mega, de akkor se kéne ilyen csigának lennie, meg egy kicsit zavar, hogy az ati oldalán lévő catalist-os driver nem ismeri fel a kártyát(no kompatible-pedig a jelentést szórol szóra atudományos csoport...), ez mér lehet? Na mindegy, egyszer majdcsak leszedem valahonnan, ahol jó a net. Nektek mi a véleményetek a ludas matyi kettő ötletéről, lehetne a cime az, hogy a fejedelem visszavág ;)

(#2628) ABE válasza f27 (#2621) üzenetére


ABE
őstag

A driverek közül mindent feltelepítettél, semmi nem maradt ki? A gépedhez pontosan passzoló drivereket töltötted le (modellszám alapján)?

(#2629) f27 válasza ranti (#2627) üzenetére


f27
aktív tag

mostmár rájöttem miért jön neked lasan! :) épp most töltöm le a bios frisitést és a 2.3Mb 18 perc alatt akar lejönni a laprol! gondolom inen töltöd a drivert is igaz?

(#2630) f27 válasza ABE (#2628) üzenetére


f27
aktív tag

az a bibi hogy nincs meg egy db driver sem :( a vista keresgeti a drivereket de az fn gomb nem megy még mindig :( már kitöröltem a bill drivert is és ujra telepitettem de semmi :( most a bios frisitésben bizok kicsit,ha nem akkor beverek a gépnek egy baromi nagyot!!!

(#2631) ABE válasza f27 (#2630) üzenetére


ABE
őstag

Szerintem itt félreértés van köztünk. A www.toshiba.hu-ról letöltötted a szükséges drivereket, ami a géped modellszámának megfelelő? Megfelelő sorrendben feltelepítetted őket? Ugyan Vistához nem találok Hotkey drivert, de XP-hez minden szükséges cucc megtalálható az oldalon. A BIOS frissítés valószínűleg nem old meg semmit, mert ennél a gépnél XP és Vista alá is ugyanaz a BIOS van. Az A100 nem a legújabb modell, ezért az XP-s támogatása jobb.

(#2632) f27 válasza ABE (#2631) üzenetére


f27
aktív tag

SIKERÜLT :D a bios frisités megoldott mindent leszedtem egy külföldi oldalrol a 2007 11 27 dikei frisités és tökéletes :D vistához csinálták :) mindenem tökéletesen fut!!

(#2633) ABE válasza f27 (#2632) üzenetére


ABE
őstag

Szuper, akkor viszont valami ősrégi BIOS-od lehetett. :))

(#2634) f27 válasza ABE (#2633) üzenetére


f27
aktív tag

aham az volt 2007 04 21 volt!

(#2635) stala74


stala74
csendes tag

ABE tőled szeretném kérdezni, hogy a L40-14H -t vagy a L40-12X-t közül melyiket ajánlanád inkább. A válaszodtól függöen meg is rendelném, mert hétvégére kellene szülinapra. Előre is köszönöm.
Laci

(#2636) ABE válasza stala74 (#2635) üzenetére


ABE
őstag

Ha jól látom, az L40-14H akksija jóval erősebb, az L40-12X procija viszont jobb, más különbség asszem nincs a két gép között. A 4000mAh-s akksival olyan 2,5 (esetleg max. 3) órát kibírhat a noti, a 2000mAh-s akksival ennek a felét. A két proci között van 300 Mhz különbség, ami nem tudom, nálad mennyit számít. Én 1 évig egy 1,46 Ghz-es Celeronnal elvoltam, tulajdonképpen az sem volt vészesen gyenge, ráadásul az csak egymagos volt ezekkel ellentétben. Végülis ezt csak te tudod eldönteni, melyik a fontosabb. Én személy szerint az L40-14H-t választanám. Esetleg ott van még az L40-14F, az annyiban különbözik az L40-14H-tól, hogy nincs hozzá oprendszer, de olcsóbb is valamivel. Arra számíts egyébként, hogy a Vista lassú lesz a gépen, az XP-t viszont nem mindegyik L40-re lehet könnyen feltenni. Memóriabővítés 2 Gb-ra javasolt, ha Vistát akarsz használni. Könnyebb lenne válaszolni akkor is, ha tudnám, hogy hol és mennyiért nézted ki a notikat.

A helyedben még várnék egy napot, hátha idetéved pár L40 tulaj, és elmondja a véleményét, mert nekem csak L30 van. Esetleg a keresőt használva nézz utána itt a topicban az L40-nek.

Amúgy milyen követelményeknek kell a gépnek megfelelnie, mire és hogyan lesz használva? Nehogy csalódás legyen belőle, hogy nem felel meg valamiért...

[ Szerkesztve ]

(#2637) stala74 válasza ABE (#2636) üzenetére


stala74
csendes tag

A használata főleg netezés, skype, filmnézés, esetleg egy-két ősrégi játék (az asszony fogja használni). Az eltérés még a vga-ban van. (x3100 vs. GMA900).
Az áraik a kővetkezőek:
L40-14F 105800.- + áfa 2 év gari + táska
L40-12X 116500.- + áfa 2 év gari + táska + egér + usb hub
Az op.rendszer szerintem xp lesz.

a 12x nincs most raktáron, és lehet, hogy nem is jön meg hétvégére.

Üdv:
Laci

[ Szerkesztve ]

(#2638) ABE válasza ABE (#2636) üzenetére


ABE
őstag

Bocsánat, annyi még kimaradt, hogy a T2310 már 64 bit-es, Merom magos, a T2080-as viszont 32 bit-es, Yonah magos. A 64 bit végülis akkor jöhet jól, ha 64 bit-es oprendszer kerül a gépre, azt viszont már nem tudom sajnos megmondani, hogy a frissebb fejlesztésű Merom mag le tud-e dolgozni valamit a Mhz hátrányból a Yonah procival szemben. Az viszont biztos, hogy ha a 2000 mAh-s akksi kevés lenne, akkor 25e forint körül lehet venni erősebbet. A garancia beáldozásával egyébként procit is lehet cserélni (vagy garanciát megtartva horrorisztikus áron).

(#2639) ABE válasza stala74 (#2637) üzenetére


ABE
őstag

Közben megtaláltam én is külföldi Toshiba oldalon, L40-12X-re tényleg GMA 900-ast ír. Sajnos sok helyen téves infót adnak meg. :((( Egyébként ezek után bátrabban merem kijelenteni, hogy L40-14F a befutó (X3100 barátságosabb), pláne, hogy XP kerül rá. Rápillantottam közben a driverekre is, nem látom, hogy gond lenne majd vele (akár most elkezdheted letölteni, mert iszonyat lassúak mostanában a Toshiba szerverei). Még valami: talán úgy 50-100 hozzászólással ezelőtt le volt írva, hogy lehet XP-t telepíteni L40 alá, mert gondot okoz általában a SATA driver hiánya. Ezt mindenképp nézd meg, mielőtt nekiállnál a Windows-t telepíteni. És persze érdemes ellenőrizni, hogy a megfelelő BIOS van-e gyárilag a gépen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2640) stala74 válasza ABE (#2639) üzenetére


stala74
csendes tag

Köszönöm a válaszod.
Nagyon sokat segítettél, és megerősítettél az elképzelésemben. Az xp telepítésnél biztos jól fog jönni majd a fórumon lévő hozzászólások átolvasása. Már nézegettem is őket. Le vagyok kötelezve.
Üdv:
Laci

(#2641) ABE válasza stala74 (#2640) üzenetére


ABE
őstag

Nagyon szívesen segítettem, remélem nem lesz gond az XP telepítéssel, és elégedett leszel a géppel. Ha gond van, csak szólj! :)

Üdv, és jóccakát, én most elteszem magam a holnapi vizsgámra. :DD

(#2642) antee_g


antee_g
tag

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abba, hogy a Toshiba L40-14F-be milyen hangvezérlő van, mert szeretnék letölteni hozzá drivert, de nem találom sehol se, hogy milyen tipus van benne.
Esetleg tudna valaki linkelni helyet, ahonna gyorsan le lehetne szedni?
A Toshiba oldalát már probáltam,de az iszonyat lassú.

Elöre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

(#2643) ABE válasza antee_g (#2642) üzenetére


ABE
őstag

Szia!

Ha jól tudom, a gépben Realtek ALC660 chip van. Próbáld meg innét a letöltést: [link]

(#2644) Kabooom


Kabooom
tag

Na élményem L30al 2gb rammal 5 nap után:
Sokkal gyorsabbnak bizonyult mint az xp ez bizonyítja h. jobb a Vista memóriakezelése e téren. Letöltési sebesség is növekedett(korláton belül eléri a maximumot). Nem omlott össze. Processzor hőmérséklet átlagosan 53fok ez azt eredményezi h. kb. ugyanannyit pörög fel a venti mint xp-nél. Akksi felhasználás kitolódott 50 percről 1 óra 15 percre átlagosan energitakarékos beállítás mellett.

Nem reklám csak ABE kíváncsi volt mikor lesz elegem belőle :) Eddig nekem bejön :) (asztalimon nem jött be annyira).

(#2645) ABE válasza Kabooom (#2644) üzenetére


ABE
őstag

Jó látni, hogy valakinek beválik a Vista. :DD Na de viccet félretéve, én nem vagyok a fejlődés ellen, úgyhogy ha lesz rá lehetőségem, teszek még egy próbát én is, hogy 2 Gb memóriával és a T2450-es procival mit produkál a Vista. Nehogy valaki elfogultsággal vádoljon meg. :U

(#2646) Kabooom válasza ABE (#2645) üzenetére


Kabooom
tag

És nekem még csak 1,5 cerka:D:D:D:D

(#2647) ABE válasza Kabooom (#2646) üzenetére


ABE
őstag

Valószínű, hogy nálam az 1 Gb memória volt kevés, mikor kipróbáltam a Vistát. A jelenlegi konfiggal szerintem nem lesz gond a teljesítménnyel, inkább azért vannak fenntartásaim, mert nálam már a Celeronnal is állandóan pörgette a ventillátort. Na de majd meglátjuk, ha sikerül kipróbálnom. :)

(#2648) kavarc


kavarc
aktív tag

Sziasztok!

@ABE: említetted, hogy van olyan driver, amellyel be lehet állítani, hogy mennyi memóriát kapjon a VGA. Ez működik GMA950-nel, XP alatt is?
Ha igen, akkor melyik ez a driver? Mindenképpen érdekelne, mert eddig 40MB-nál nem osztott még sosem többet... pedig 224-ig mehetne. Igaz valahol olvastam, hogy több RAM-ot kell pakolni a notiba, hogy nagyobbat tudjon osztani a VGA-nak.

@ranti: kár, hogy nem előbb olvastam bele a fórumba. :) Nekem is A200-om van, igaz a legócsóbb fajta. Ugyanezekkel a gondokkal küszködtem én is. Mindenek előtt a BIOS fríssítés az első, utána már az összes xp drivert fel lehet tenni, ami a toshiba oldaláról letölthető. Nálam csupán egy kis apróság nem működik a multimédia gombok (play/stop/pause/back/forward). Az összes többi igen. Az összes Fn funkció működik, ami Vista alatt is ment. A PowerSavert pedig szerencsére teljesen testre lehet szabni; igaz az előre definiált szintek is jól működnek.

(#2649) ABE válasza kavarc (#2648) üzenetére


ABE
őstag

Amit írtam, az az Xpress 200M chipsetes L30-ra vonatkozott, a te gépedhez teljesen más driver kell. Ugyanakkor olvastam valami olyasmit, hogy automatikusan állítja GMA950-nél a VGA-nak jutó memória mennyiségét, függően a terheléstől. Ezek szerint nincs beleszólásod ebbe az opcióba, de az elképzelhető, hogy legalább 1 Gb memória kell, hogy a maximumot is le tudja osztani.

(#2650) Sopronman


Sopronman
csendes tag

Üdv! Nálam T2080 procival és 2 x 1GB 533MHz PQI DDR-II ram-mal prímán megy az L30 Vistával, nagyon elégedett vagyok. Winchster 120 GB-re lett csrélve, már csak egy T2450 procira fáj a fogam :) Csak egy kattintás, minden alkalmazásnál nulla várakozási idő. Celeron M430 és 512 GB ram volt gyárilag, azzal egy tetű volt, mérgemben majdnem eladtma, de így már kafa.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.