Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1051) Satellite válasza ufonauta (#1050) üzenetére


Satellite
tag

Igazán tisztelem kedves fórumtagjaink, ''ufonauta'' és ''zolikaDB'' kitartását PowerSaver ügyben, de amint látható, még messze nem merítették ki a próbálkozások teljes tárházát installálás/kisérletezés/feltételezés valamint a megoldással kapcsolatos teóriák gyártása terén...
Ha netán egyszer megunják a (hiábavaló) kisérletezést, akkor ajánlom figyelmükbe a 654-es hozzászólást, és az abban foglaltakat.
Talán kicsit közelebb hozza számukra a Gordiuszi-csomót átvágását..! :U
Jó próbálkozást, és kellemes hétvégét!

(#1052) zolikaDB válasza Satellite (#1051) üzenetére


zolikaDB
veterán

Satellite: elovastam a hozzászólást, de ez nem az...
Nem az a baj, h nem találom...
Ha a gyári CD-ről fel tudnám tenni, anélkül, hogy fel kéne megint rakni az XP-t, akkor jó lenne... De ezt nem tudom, hogy lehetne kivitelezni...
Vagy azok a könyvtárak a gyári CD-n vannak?
Bocs, de nagyon fáradt vagyok...

[Szerkesztve]

(#1053) Satellite válasza zolikaDB (#1052) üzenetére


Satellite
tag

Az előtelepített HDD-n található egy ToolsCD-könyvtár, ami a korábban CD-n mellékelt, gép-specifikus meghajtó-progamokat tartalmazza. Jónéhány olyan kiterjesztést is, (QuickFix Eng, ChipsetDriver, MsUpdate, CommonModule, stb.) amiket NEM lehet letölteni semmilyen honlapról. Ezek nélkül NEM (vagy megbízhatatlanul) fognak működni a kiegészítő szolgáltatások, (és végső soron a gép), - olvasd vissza a hozzászólásokat december elejétől!
Mivel ez a könyvtár egy mezei XP telepítésekor általában letörlődik, érdemes az új gépet először a telepített Windows-zal elindítani, (3 perc), a fent nevezett könyvtárat lementeni, - hogy majd erről (nem akármilyen sorrendben!) fel lehessen telepíteni a szükséges kiegészítőket. (De az eredmény még ebben az esetben sem fogja elérni a Recovery által feltelepített rendszer megbízhatóságát).
Minden egyéb kisérletezés eleve kudarcra van ítélve, - de persze próbálkozni lehet.

[Szerkesztve]

(#1054) zolikaDB válasza Satellite (#1053) üzenetére


zolikaDB
veterán

kedves Satellite!
Magyarul: ha nem a gyári XP-t teszem fel (amit már lekéstem, meg nem tudtam, h a CD-n van), akkor bukta a dolog! Azaz ezek a kiegészítők csak a hozzáadott XP-vel működnek kifogástalanul?!
OK! Értem én! És a másik: XP újratelepítés nélkül fel sem lehet tenni ezeket a progikat!
OK, minden tiszta!!!
Nah, akkor majd újrarakom az XP-t!!! Jah, mennyi az esélye, hogy Xp újrarakásakor valami baja esik a D meghajtómnak, amin a cuccaim vannak??

(#1055) amol válasza ufonauta (#1050) üzenetére


amol
addikt

Hidd el, megy nem Toshiba-féle XP-n is :U
Más lehet a gond.

(#1056) ufonauta válasza Satellite (#1051) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Az én kitartásom ne tiszteld, mert én a Toshiba féle XP-t használom.
Bár, mint pár oldallal előrébb írtam, az első az volt, hogy két felé partícionáltam a vinyót (micsoda marhaság, hogy egyben hagyják), természetesen újraformázva az egészet, majd visszatelepítettem a Toshiba XP-t, amit józan paraszti megfontolásból megkarcsúsítottam. A Toolscd-könyvtárat és még néhányat alapból töröltem, mert a működéshez semmi szükség rájuk. Csak azért hozza létre a telepítő, hogy ha baj van onnan állítsd vissza a dolgokat. De ha baj van, akkor épeszű ember úratelepíti a rendszerpartíciót a CD-ről és nem barkácsol holmi könyvtárakból.
Mivel a 60 Gigás vinyó elég kicsi, így a rendszerpartíciónak (''C'') mindössze 15 Gigát adtam. És úgy gondolom,hogy ne foglajon el ebből jó gigányit a feleslegesen ott cinyelő Toolscd-könyvtár és i386 könyvtár. Mindez még nem elég, mert a Toshiba programok közül a nekem nem fontosakat galád módon azonnal töröltem. Én úgy vagyok vele, ha már azokhoz kell nyúlni segítségért, akkor betolom a CD-t és telepítem újra a ''C'' meghajtót. Szórakozzon a többivel, akinek két anyja volt. Oszt jó napot. :D
Mindezt csak azért írtam le, hogy lássuk, nem szentírás a Toshiba féle XP! Hisz egy közönséges normál XP home (a liszensz miatt más nem is lehetne), amibe néhány progit és drivert beleraktak. Amit a Toshiba programozói meg tudnak csinálni, azt egy elég türelmes magyar jómunkásember (aki feltehetőleg nem cipőeladó) ugyanúgy meg tudja csinálni, ha rendelkezésére állnak a szükséges szoftverek. Márpedig az összes beleintegrált szoftver és driver letölthető a Toshiba oldaláról.

Egyébiránt a Toshiba laptop is csak egy közönséges számítógép, amire a sima XP, mint oprendszer ugyanúgy fel kell, hogy menjen, mint akár a Linux. :)

(#1057) battisti válasza zolikaDB (#1040) üzenetére


battisti
tag

A felső kártyánál a linken az áll, hogy csak a 802. 11b szabványt tudja, és csak 128bites wepet, a 11 mega mondjuk elvileg bőven elég, ha csak egy gépet kötsz a routerre, a gyakorlatban max. 2 Mbitet kapsz úgyis. Milyen routered van, ez passzol hozzá? A nevesebb, okosabb kártyák viszont nem ennyibe kerülnek...
[link]
Az usb-snél érdemes talán megfontolni, hogy akkor mindig lefoglalja az egyik usb slotodat, míg ha a kártyalyukat nem használod másra, oda örökösre berakhatsz egyet.

egysrác, nekem dlinkem van (DI-624+), már több mint két éve megy, egyszer kellett resetelni vmiért, de sztem ezt már nem lehet kapni. A desktopban ezt a pci kártyát használtam hozzá: [link], bár ez a te szempontodból érdektelen. Van itt a ph!-n wireless topik, meg külön d-link is, de javaslom még a router kulcsszót is itt jobbra fent a keresőben (fórumtémák között). Pl.:

wireless hálózatok [link]
milyen routert vegyek? [link]

batt

(#1058) zolikaDB válasza battisti (#1057) üzenetére


zolikaDB
veterán

Mi haverokkal hárman használtuk a fentebb említett Gigabyte-ot! A Toshiba, egy Acer meg egy Fujitsu Siemens Amilo... Semmi fennakadás nem volt...
[link]

Tudom, h mennyibe kerülenk a neves, okos cumók, de ha géped tud b-t, meg g-t, de csak 1, vagy 2 megabites neted van, akkor minek vennél olyan routert, ami az összes szabványt támogatja, és olyan sebessége van mint egy űrsiklónak...
Persze, ha hatan használtok netet otthon, meg mikrohullámon jön, akkor megéri befektetni a drágábba!

[Szerkesztve]

(#1059) battisti válasza zolikaDB (#1058) üzenetére


battisti
tag

Most nem pontosan értem: te wifi adaptert keresel, egysrác keres routert, nem? Mivel neked van routered, azt kérdeztem, a kinézett pcimca kártya passzol-e hozzá szabványban. Ha igen, nincs gond. kiv. talán, ha nem csak otthon szeretnéd használni, hanem mondjuk külföldön meg hotspotokon, amik mondjuk vmiért nem kompatibilisek visszafelé (ennek mondjuk kicsi az esélye, a b-t meg az a-t szinte minden g-s támogatja).

Router tekintetében meg kinek mire van igénye, igaz, de a nagy lelkesedésben túlzásokba is esel. Ez a gigabyte a link szerint 13-16e Ft, emlékeim szerint az enyém (ami hasonló tudású) is bőven megállt tizenötből, tehát nem egy kurva drága cuccot ajánlottam. A router adatátviteli sebessége pedig nemcsak a külső (internetszolgáltató felé irányuló) sebességet, hanem a belső hálózatét is meghatározza, ami nálunk egyelőre nagyobb, mint a jelenleg 2 megás adsl-é.

és szerintem ez a téma már nem is ide való, l. a megadott topikokat

[Szerkesztve]

batt

(#1060) oceanborn válasza battisti (#1059) üzenetére


oceanborn
csendes tag

Hey, nekem nem kell egyik sem, csak segíteni próbáltam, de kavarodnak a dolgok a fórumban, most felpörögtek az események kissé :DDD
Nekem L30-134-em van, tehát nem kell wifi, csak vki akarta gépébe tenni, úh mondtam, h van PCMCIA-os meg bt-os...

A routerhez meg nem túlságosan értek, ez a Gigabyte teljesen jó, sose fagytunk, a sebesség 2 gép között 1 mega /sec ill a fölött, 3 gigás net meg ment rajta :D :D :D

(#1061) zolikaDB válasza oceanborn (#1060) üzenetére


zolikaDB
veterán

Bocs, ez én voltam, az a másik felh. nevem... :DDD

(#1062) battisti válasza zolikaDB (#1061) üzenetére


battisti
tag

na most lebuktál ;] most visszaolvastam azt is, amit már olvastam, és most már megvan: amol akar wifit a gépébe :B azonnal előbújni! :DDD

batt

(#1063) Satellite válasza ufonauta (#1056) üzenetére


Satellite
tag

ufonauta!

Azt a kitartásodat tiszteltem, amivel egy másik fórumtag kisérletezéseihez gyártasz elméleteket, - (lásd: '' Könnyen lehet, hogy azért nem megy a power saver, mert nem a Toshiba féle XP van rajta. Valahol a registryben megbújhat valami info, ami szól a proginak, hogy nem a Toshiba által kiadott XP-re akarod feltenni. De ezt a registryben megtalálni..., mint tűt a szénakazalban...'')
A ToolsCD (ha megnézed) nem ''jó gigányit'' foglal a HDD-n, nem a ''csak'' kb. 640 Megát, de egy jól működő rendszeren valóban semmi szükség rá, - ha meg újra recovery-zed a gépet, akkor úgyis újra felmásolásra kerül a dvd-ről.

Viszont: nem győzöm sokadszor hangsúlyozni, hogy a TOSHIBA gépeken lévő op. rendszer nem egy közönséges ''mezei'' XP, néhány driverrel megspékelve, - emiatt aligha lenne (a PC-gyártók közül egyedül) külön részlege Redmontban a TOSHIBÁ-nak. Mivel ez a cég fejlesztette ki pl. a DVD-írás/olvasás rutint, illetve a notebookokra vonatkozó APM (Advanced Power Management) részét az összes legutóbbi Microsoft operációs rendszereknek, a gépre installált szoftver nem azonos egy általad feltett rendszerrel, még ha utólag fel is rakod a ToolsCD-n található összes kiegészítést is.
Ezért butaság, amit írsz, ('' Márpedig az összes beleintegrált szoftver és driver letölthető a Toshiba oldaláról.'' - hiszen a ha megnézed a 1053-ban általam beírt néhány fontos kiegészítést, és összehasonlítod a letölthető szoftverekkel, akkor látni fogod, hogy ezek (és még néhány más is) egyszerűen nem tölthető le. Sehonnan.

Ezek nélkül pedig bajosan fogsz hasonló szolgáltatásokat és megbízhatóságot kapni, mint amit a Recovery eredményez.

Természetesen a gép működik egy sima XP-vel is, Linux-szal is, (ebben szintén a legkomolyabb gyári támogatást élvezi ez a márka) - de ennyi erővel vehetsz bármilyen más, másodosztálybeli márkát is. Olvass bele néhány más noteszgépes topicba, mennyi gond van azokkal a gépekkel, ahol nincs előtelepített gyári oprendszer, és a drivereket külön-külön kell feltelepíteni, - netán előbb letölteni.

Sok ''neves'' cég szállt be az elmúlt 5-6 évben a hordozható gépek gyártásába, (netán félkész gépek felcímkézésével) - de 21 évnyi tapasztalatot nem lehet csak úgy, hipsz-hopsz összegyűjteni.
Márpedig ennyi ideje csak egy cég gyárt hordozható gépeket...


[Szerkesztve]

(#1064) oceanborn válasza Satellite (#1063) üzenetére


oceanborn
csendes tag

Ami azt illeti, én tudtam, hogy a Toshiba régen benne van a notebook szakmában- sőt a lakótársam apjának 16 éve volt egy fekete-fehér display-es notija tőlük...
Sőt, arról is hallottam, h ők nem csak a Toshiba címkét ragasztják rá a gépükre (mint pl a HP)...
De ezeket nem gondoltam volna... Így más a helyzet...

(#1065) Kbali


Kbali
nagyúr

Sziasztok!
Miért lehet az, hogy nekem a power saver nem írja ki a hátralévő időt, hanem csak a %-ot?

(#1066) ufonauta válasza Satellite (#1063) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Ehhh... elbeszélünk egymás mellett. Nem a Toshiba féle XP ellen vagyok, hiszen én is ezt használom, csak el tudom képzelni, hogy egy normál sp2-el is működne a gép. (bár valóban nem próbáltam) Arról nem beszélve, hogy nem hiába választottam ezt a márkát. Viszont őszintén remélem, hogy amikor kijön majd a magyar Vista és én besétálok a boltba venni egy plédányt, akkor az működni fog a gépen. Vagy ha azt szeretném, hogy működjön, akkor a Toshibától vegyem meg? Ugye nem...?

(#1067) amol válasza battisti (#1062) üzenetére


amol
addikt

Battisti!
Előbújtam. Akkor most kérlek olvasd vissza a dolgokat figyelmesebben. Én olyannyira nem akarok még egy wifit a gépbe, hogy még egy eladó kártyám is van valahol.

(#1068) amol


amol
addikt

Akkor és is hozzászólnék ehhez az XP kérdéshez. A családban 2 Toshiba notin fut nem Toshiba-féle XP Pro mindenféle probléma nélkül évek óta. Ami nem tölthető le a netről az megtalálható a recovery lemezen. Természetesen LEHET, hogy a gyári jobb, nekünk mindenesetre megfelel. Hozzáteszem, egyik gép előtt sem kezdő user ül, első gépem egy ZX Spektrum volt, ami 82-ben jött ki.

(#1069) amol válasza Kbali (#1065) üzenetére


amol
addikt

Kbali!
Nem a Power saver írja ki, hanem a belső telepmérő.

(#1070) zolikaDB válasza amol (#1068) üzenetére


zolikaDB
veterán

De a Recovery lemezről hogy lehet feltenni anélkül, hogy az XP is felkúszna???

(#1071) Satellite válasza zolikaDB (#1070) üzenetére


Satellite
tag

Sehogy.

A Recovery DVD-n egy image-file van, (ilyet akár Te magad is csinálhatsz egy tetszőleges programokkal feltelepített gépről pl. a Norton Ghost-tal vagy a NERO BackItUp-jával) - amit csak egyféleképp tudsz felmásolni a HDD-re: mindenestül. Épp ez a lényege.
De ez a folyamat természetesen mindent töröl a célpartícióról.

Ha az így elindított gépedre aztán feltelepíted az összes számodra fontos újabb programot, és ez után csinálsz egy új image-mentést, akkor a végeredmény egy ''saját'' Recovery lesz, amiről már ezt az új állapotot telepítheted újra bármikor.

(#1072) ufonauta válasza zolikaDB (#1070) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Ehh mostmár napok óta tökölünk ezzel az XP kérdéssel.
Satellite kollégának abban valszeg igaza van, hogyha Toshiba féle segédprogamokat akarsz használni, akkor jobb felrakni a Toshiba féle XP-t. (bár még mindig asszondom, hogy el lehet lenni nélküle is)
Mint írtad neked is két patíciód van. Gondolom a C-n van az XP és minden felhasználói program. (így lenne normális) Akkor meg mi az akadálya, hogy felrakd a Toshiba féle XP-t? A felhasználói progrmjaid mennyiségétól függően 2-3 óra alatt simán újratelepíted az egészet. (progikkal együtt) Hiszen nem kell az egész vinyót formázni, csak a C meghajtót, így a D-n megmarad minden. És akkor futmi fog a Power saver, meg az összes segédprogi. Ráadásul lesz egy tiszta XP-d, amitől meglepően megtáltosodhat a masinád. :D

(#1073) Soockit


Soockit
aktív tag

Sziasztok!

Kinéztem egy Toshiba Tecra A8-185-ös notebook-ot! Ebben a készülékben van Firewire. Mert valahol láttam ezt is és azt is...
Itt [link] az van, hogy nincs, itt [link] pedig a képen az van, hogy van rajta hátul...

Még annyit, hogy érdemes mondjuk ebben a készülékben kicserélni a memória modulokat a 533 MHz-es memóriákat 677 MHz-re?

[Szerkesztve]

(#1074) csabika0001


csabika0001
senior tag

Üdvözlet minden lelkes Toshiba felhasználónak! :C
Egy olyan kérdésem lenne úgy általában mindenkihez:
Van egy Toshiba Tecra típusú notim es 3 év garancia jár hozzá alapból. Na most pixelhiba esetén is érvényes ez a 3 év, vagy a pixelhibára nem vonatkozik???? :F Nagyon örülnék neki, ha valaki valami biztosat tudna mondani...
Mégvalami: Hogyan tudom megnézni, hogy a notim kijelzojenek mekkora a fenyereje meg valaszideje???? Sok helyen kerestem csak konkretan a kijelzovel kapcsolatban infokat, de (1280x800 WXGA) leszamitva nem sokat talaltam... :(
Előre is köszönöm a válaszokat!! :D

(#1075) csabika0001 válasza Soockit (#1073) üzenetére


csabika0001
senior tag

Hello Soockit!

Én már kb. egy fél éve vagyok boldog tulajdonosa egy Toshiba Tecra A8-143-nak. Alapjában véve csak a core duo-ban különbözik az a8-185-töl. Bármi kérdésed van még ezzel kacsolatban szivesen valaszolok fél évnyi tapasztalat birtokában. Bár sok dologgal még most sem vagyok teljesen tisztában (pl a kijelzoje :U )
Nekem nincs rajta FireWire, de a helye megvan! Igazából nincs is rá szükségem... Sztem olyasmi lehet a dologban, hogy bizonyos regiókban mas alaplappal forgalmazzák a készüléket (amelyiken pl ujlenyomatolvasó is van). De a külső váz ugyanaz. Sztem az A8-185-on sincs FireWire, de mivel meg nem lattam 100%-ra azert nem mondanám. Ha a Toshiba oldalán a jellemzők között nincsen akkor biztosan nincs is rajta! A képen meg lehet hogy az USA-beli változat szerepel, de tudja a fene valami ilyesmire gondolok.
A memóriával kapcsolatban meg annyit hogy most meg annyira drágák a memóriák hogy nem erdemes kicserelni mert tokéletesen eleg az 533MHz órajelű szinte minden alkalmazáshoz! Inkább a kapacitás amin érdemes változtatni. Főleg a Vista esetén mindenképpen kell legalabb 1Gb-1,5Gb memória!

(#1076) zolikaDB válasza ufonauta (#1072) üzenetére


zolikaDB
veterán

Na, ez az... Csináljam meg? :DDD
De beszari vagyok... Félek, hogy elk.rja a D-t... Bennem mindig ilyen hülye félelmek, meg parák vannak...
De lehet, hogy estefelé nyélbe ütöm... :DDD
Vagy csapatok rá egy Linuxot! Jah, Satellite kolléga! Mondod, hogy a Toshiba élen jár a Linux témában is! Van-e esetleg L30-134-re, vagy bármilyen Toshibára gyárilag TESTRESZABOTT Linux? Driverekkel, mindennel? Mint ez a bizonyos XP lemez, amiről vitatkozunk?
Jah! Ha felteszem ezt a Toshiba féle XP-t, akkor utána le tudom gyepálni a gyári cuccokat? (Powersaver kivételével?)

[Szerkesztve]

(#1077) ufonauta válasza zolikaDB (#1076) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Ha odafigyelsz nem visz el D-t. Mielőtt telepítené kijön egy ablak, ahol figyelmeztet, hogy elvesznek a dolgaid. Noh má nem emlékszem pontosan de ott van egy talán beállítások nevű gomb, amire kattintva előjön a partícionálást felkínáló ablak. Ennek az alján be lehet jelölni, hogy a rendszer jelenlegi első partíciójára akarod a telepítést. Nah onnan mindent legyalul. :D

(#1078) martin555


martin555
aktív tag

sziasztok,szakik!

olyanban kérném a segítségeteket, hogy mennyiért érdemes elvinni ezt:

toshiba notebook
''sajnos a pontos típusra nem emlékszem, azt hiszem valami 6000-es széria''
pentium 3, az biztos, 1000, vagy 1100 mhz.. körül
256 ram, jó külső állapot, szo-szo akku, DVD olvasó, (nem tud CD t írni, asszem)
LCD úgy tűnik, rendben.
biztosan ismeritek melyik féléről lehet szó, kérkel 5000 ft durvasággal mondjatok nekem árat :)

nagyon megköszönném.

POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT

(#1079) Kbali válasza amol (#1069) üzenetére


Kbali
nagyúr

Akkor, ha a power savert használom, akkor nem írja ki?

(#1080) Kbali válasza csabika0001 (#1074) üzenetére


Kbali
nagyúr

A gép papírjai között találhatsz egy külön az LCD-re vonatkozó (nálam angol nyelvű) jótállási tájékoztatót.

(#1081) battisti válasza amol (#1067) üzenetére


battisti
tag

bocsez, csak pont a rossz nicket másoltam ki az adott hsz-ből :B
adriankoooo a megoldás, ez most már tuti :U
na, nem mintha nekem nem lenne mindegy, az enyémben van.

batt

(#1082) richies


richies
senior tag

mennyivel megbízhatóbb egy Toshiba az Asusnál és Msi-nél?


tudom dinka kérdés, de vkinek vmi tapasztalata ?:)


thnx

Rozsomak of Power

(#1083) Satellite válasza zolikaDB (#1076) üzenetére


Satellite
tag

zolikaDB!

A TOSHIBA LINUX-oldala itt van: [link], ahol szinte minden megtalálható.

A Recovery (és minden hasonló beavatkozás) előtt érdemes egy meghajtó-mentést csinálni, elvégre az ördög nem alszik.
A kb. egy évvel ezelőtti gépek helyreállító lemeze tartalmazott ez indulásnál egy választási lehetőséget, (1.Normal vagy 2.Expert mód), - és a másodikat választva ki lehetett választani az újratelepítendő partíciót.
A mostani gépeknél egyszerűbb a helyzet, teljesen automatikusan megy fel a system, de majd holnap beteszek kíváncsiságból egy kétfelé partícionált HDD-t egy gépbe, és megnézem, megmarad-e az eredeti felosztás. Elvileg igen, - de mostanában csak a szokásos Recovery-t csináltam, és utána nyúltam a PartitionMagic-hez, ezért nincs naprakész infóm.

(#1084) Satellite válasza richies (#1082) üzenetére


Satellite
tag

Javaslom, olvasgass bele az Asus és MSI fórumokba...
Érdemes.

(#1085) zolikaDB válasza Satellite (#1084) üzenetére


zolikaDB
veterán

Mega THX a segítségért!

(#1086) amol válasza Kbali (#1079) üzenetére


amol
addikt

Úgy értem nem maga a power saver írja ki, hanem ha rámész az akkumulátor ikonra akkor meglátod. Persze ez sosem pontos adat, mivel a mindenkori terhelésből számolja ki. Jártam már úgy, hogy 2 órát írt ki rá, és két és fél óra múlva még neteztem vele.

Korábban rosszul írtam, nem a recovery lemezről telepítettem a segédprogramokat, hanem egy külön tools cd-ről. Minden rajta van amit a recovery feltesz.

És igen, recovery után természetesen le lehet szedni azokat amik nem kellenek (pld. NAV próbaverzió ami fizetős lesz, ráadásul igencsak fékezi a gépet).
Érdemes készíteni egy mentést arról a szűz rendszerről amit szeretnél, és akkor nem lesz vele gond (pld. Norton Ghost-tal). Úgy értem teljes helyreállítás, frissítések, fontos programok fel, felesleges programok le, beállítások igény szerint és mentés. Ezután bármikor ezt a rendszert tudod helyreállítani.

Valamint nem, nincs külön L30-ra optimalizált Linux :)
Tudtommal.

[Szerkesztve]

(#1087) amol


amol
addikt

Mit gondoltok, nincs itt [link] valami elírva? Processzorra ill. akkuidőre gondolok...
Ha a processzor nem akkor talán az ár? :P

[Szerkesztve]

(#1088) s1ny1 válasza amol (#1087) üzenetére


s1ny1
tag

szerintem csak arról van szó, hogy kapható többféle kiépítésben.
[link]
ehhez képest a technotrade-en lévő kicsit drága (hiszen ott nettó 300k). akku-val milyen gond lenne :F 3,5 óra ezen a szinten szerintem korrekt.

(#1089) StoneBridge válasza zolikaDB (#1044) üzenetére


StoneBridge
senior tag

Pont ilyen szettet használok.

Ugye notebook hangjával nem kivitelezhető az 5.1, ezért vettem hozzá egy fentebb említett SB Audigy2 ZS 5.1 Notebook-ot (PCMCIA). Kb. egy hónapja 21e volt boltban.

Az eredmény ennyi pénzből szerintem :Y
A hangkártya ára talán borsós (viszont sok mellékelt cucc van hozzá), de a hangfalszett ennyiért nagyon megéri, ugyanis 30e-ért vettem.
Gyönyörűen szól.




[Szerkesztve]

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#1090) Kbali válasza amol (#1086) üzenetére


Kbali
nagyúr

AZt értettem, hogy hol írja ki, de nálma csak a % jelenik meg.
Faterom hasonló Toshibáján, ahol szintén megy a power saver, ott megjelenik az óra perc.
Ha kikapcsolom a ps-t, akkor sem jelenik meg az idő. Ezt valahol setup-olni kell? Eddig még nem találtam ilyen beállítási lehetőséget.

(#1091) martin555


martin555
aktív tag

sziasztok,szakik! bocsi hogy megint!

olyanban kérném a segítségeteket, hogy mennyiért érdemes megvásárolni ezt:

toshiba notebook
''sajnos a pontos típusra nem emlékszem, azt hiszem valami 6000-es széria''
pentium 3, az biztos, 1000, vagy 1100 mhz.. körül
256 ram, jó külső állapot, szo-szo akku, DVD olvasó, (nem tud CD t írni, asszem)
LCD úgy tűnik, rendben.
biztosan ismeritek melyik féléről lehet szó, kérkel 5000 ft durvasággal mondjatok nekem árat

nagyon megköszönném.

POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT

(#1092) s1ny1 válasza martin555 (#1091) üzenetére


s1ny1
tag

akku-n sok múlna... szerintem 65-70k körül érhet. sergio_ szokott hasonló teljesítményű ibm és compaq notikat adni

(#1093) battisti válasza Kbali (#1090) üzenetére


battisti
tag

Nekem csak akkor írja ki az időt is, amikor akkuról megy, ha hálózatról, akkor csak a százalékot. Persze nem tom, ez rajtad mennyit segít :U

batt

(#1094) littlerock


littlerock
aktív tag

Sziasztok! beszállnék a klubba!
Amit most vettem: Toshiba satelite L20-182, 7 hónapos
nagyon szép állapot, karcmentes, még 5 hónapig garis
-15'' -os lcd
-1.6 celeron M
-x300 radeon
-tökéletes aksi 4300mAh /2 óra és kb 15-20 perc filmnézés/
és 740 MB DDR2 Samsung ram
40Gb hdd
no meg eredeti Windows
Wifi nincs, de még nem is kell

szerintetek 115.000 -ért megérte?

majd itt hozzáértőktől lehet kérdezgetek, ha eljön az ideje a bővítésnek...
wifi, hdd meg még nem tudom mi...

eddig csak pc-k ben voltam jártas, de létezik olyan hogy laptopban videokártya csere? márint jobbra....

[Szerkesztve]

Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...

(#1095) zolikaDB válasza littlerock (#1094) üzenetére


zolikaDB
veterán

Garatula, jó boltot csináltál!
WIFI: fentebb kibeszéltük- vab USB-s, meg PCMCIA-os!
HDD: én úgy tudom, van külső, USB-s...
Videókártya: vmelyik másik fórumon kitárgyalták, h nem lehetetlen- de: gari elszáll... És egyéb hátrányai is lesznek...
Végülis, ha laptopot veszel, kompromisszumokat kötsz... Itt a videókártya lesz az... Meg sokminden más: akksi, kijelző, stb... Mindenki tudja! :DDD
Nyilván, ha beleteszel egy jobbat, erősebbet, megbontod a rendszert...
Egy laptop (a RAMot leszámítva) akkor működik ideálisan, ha minden gyári... Remélem érted... Tehát adott hardwerrel garantálják a biztonságos működést... MEg adott oprendszerel, amiről itt sokat beszélgettünk már :DDD
Ha külső cuccokkal bővíted, befolyásolod a rendszer működését, mert egy 200 gigás vinyót lassabban kezel a 40-re optimalizált 1.6-os mobilproci... De ez nem olyan vészes, mert ha baj van, leállítod az egészet, vagy csak egyszerűen látod, h izzad a gép, és abbahagyod a műveletet... Ennyi... De sztem a videókártya más...
Aki tudja, tegyen még hozzá! :D :D :D

Sőt:van PCMCIA-os hangkártya is- de ott más a helyzet: BIOSban letiltod a gyárit, és működteted a tuningcuccot :DDD Ennyi....

[Szerkesztve]

(#1096) s1ny1 válasza littlerock (#1094) üzenetére


s1ny1
tag

szerintem az x300 integrált, így bővítése sem lehetséges, de csak szerintem. amúgy noti jó áron

(#1097) StoneBridge válasza zolikaDB (#1095) üzenetére


StoneBridge
senior tag

PCMCIA-os hangkártyához:
nem kell letiltani a gyárit, nagyon szépen megférnek egymás mellett.

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#1098) Kbali válasza battisti (#1093) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem sokban: ha hálózatról megy, akkor nincs is kinn a telep ikon. Ha akkuról, akkor kinn van, de csak %-ot ír, időt nem.

(#1099) s1ny1 válasza Kbali (#1098) üzenetére


s1ny1
tag

próbálj más progit használni pl.: everest -energiagazdálkodás. igaz ezt nem lehet kis ikonba a tálcára tenni, de ha az a lényeg mennyi ideje van hátra az akksinak akkor megoldás lehet

(#1100) zolikaDB válasza StoneBridge (#1097) üzenetére


zolikaDB
veterán

StoneBridge: neked van tapasztalatod PCMCIA-os hangkártyával?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.