Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FerencZsolt
üzenetére
Első körben ram csere, meg külső kijelző. Ha ezután sincs kép. Akkor jöhet a bios. Kérlek a pontos típust írd meg, nézek biost addig.
Van olyan író is, ami esetén nem kell kiforrasztani a BIOS-t -
FerencZsolt
újonc
Van íróm, forrólevegős forrasztó állomásom, mikroszkópom, minden ami kell, gondoltam ez lehetne egy egyszerű következő lépés, pár perc az egész, egy új chip is filléres cucc. De ha nincs BIOS, nincs mit ráírjak. Teszek bele tesztelt ramokat, ha nem megy, nem bajlódok vele tovább. Köszönöm a segítséget!

-
Janou
Topikgazda
válasz
FerencZsolt
üzenetére
A BIOS-t újraírni ebben az esetben nem egyszerű feladat. Nincs se Dual BIOS, se Flashback se semmi. Ha újra szeretnéd írni ahhoz valami EEPROM író cucc kellene, kiforrasztani a chipet stb. Nem gondolnám egyszerű lépésnek.
Ha hibás a RAM, simán csinálhat olyat, hogy nem ad képet. Hisz, a vga is (az esetek többségében) a ramból veszi le a maga mennyiségét nincs neki külön dedikálva. Egy sima ram cserével lehet előbb jutsz eredményre. Vagy rossz a kijelző, azt pedig ki tudod tesztelni egy külső monitor rákötésével.
Ha hibás az alaplap, vagy a GPU, az viszont csak nagyobb összeg ráfordításával javítható csak. Ha javítható. -
FerencZsolt
újonc
Amikor megnyomom a bekapcs gombot egyből világít, folyamatosan, kép nincs se a kijelzőn, se monitoron. Ram cserével nem próbálkoztam, úgy gondolom, hogy ram hibánál legalább egy hibakódnak vagy valaminek kéne lennie. A bios újraírás egy egyszerű lépésnek tűnik, de, ha nincs akkor lehet inább elengedem a laptopot. A vinyóból és a ramokból talán visszajön az ára. 5000 forintért vettem ezzel a hibával.
-
Janou
Topikgazda
válasz
FerencZsolt
üzenetére
És a másik LED folyamatosan világít vagy csak felvillan egy időre? Külső monitoron ad képet? Másik memóriával próbáltad?
Félek hogy itt nem BIOS probléma lesz elsősorban. Vagyis inkább úgy fogalmazok hogy valamilyen alaplapi probléma. -
FerencZsolt
újonc
Lelkes amatőr vagyok, nem hozzáértő, első laptop amit szerelek. Annyit csinál, hogy, ha bedugom a töltőt világít az egyik led, ha megnyomom a bekapcs gombot felgyullad a másik is és ennyi. Van hozzá rajzom, a power padeken a feszültsegek jók, elfüstölt alkatrészt nem találtam, a proci lassan melegszik, a venti egy időre bekapcsol. Gondoltam rakok rá egy új biost. Persze fogalmam sincs, hogy ettől megjavulna-e, de igy lövesem sincs merre tovább és gondoltam elbontom.
-
Janou
Topikgazda
válasz
FerencZsolt
üzenetére
Miért kuka jelen állapotában?
-
válasz
FerencZsolt
üzenetére
Mi most a baja? Miért kell a bios? Mi van most rajta?
-
Janou
Topikgazda
válasz
FerencZsolt
üzenetére
Én az előbb töltöttem le a 1.80as BIOSt
-
Janou
Topikgazda
válasz
FerencZsolt
üzenetére
Szia
Sajnos Toshiba oldalát kisöpörték, ott már nagyjából semmi nincs. Ahol még találtam BIOS-okat az a Softpedia. [link] Mondjuk ezt kellő körültekintéssel és elővigyázatossággal használd!
-
válasz
FerencZsolt
üzenetére
Szia. Itt esetleg?
[link] -
FerencZsolt
újonc
Sziasztok!
Satellite C650D Biost keresek. Toshiba oldalain semmire se jutok. Nyomtatókat meg minden mást találok, ahol laptopokat lehet driverezni ott megy amerikai meg egyéb távoli országok eszközeit hozza csak fel. Ahova átdob régió szerint az meg 404 hibaüzenetes. Furcsa mód amit találtam egyéb helyet ott is pont ennek az oldala nem elérhető.
Előre is köszi!
-
Janou
Topikgazda
válasz
SamSem58
üzenetére
Az Y és Z-re a legegyszerűbb ha átmatricázod.
Az ékezetes betűk írása pedig csak Windows beállítás. Lehet nincs felvéve a billentyűzetek között a magyar nyelvű. Vedd fel és lesznek.
Fényerő szintén Windows beállítás. Képernyő beállításnál van olyan hogy fényerő állítás. Vedd lejjebb a mostani szintről. -
SamSem58
aktív tag
Szia,
A billentyűzeten jelenleg az Y a Z és a Z az Y, ez még nem lenne gond, ám az már probléma, hogy nem ír ékezetes betűket. A képernyőn kontrasztot és a sötétítés és a világosítás módját - vagyis a színek beállítását keresem. Mert bár bekalibráltam a képernyőt, de így is olyan világos, hogy nehezen látni rajta a betűket.
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Vettem a fogadott lányomnak egy használt Toshiba Satellite R830 laptopot, a gép jónak tűnik, de semmit sem tudunk róla. Kéne pl. a billentyűzet magyarítására, a képernyő beállítására, stb. valami leírás. Ezért kéne nekem ehhez a "masinához" egy lehetőleg magyar nyelvű használati utasítás. Már csak azért is, mert nem mindig vagyok a lány mellett. (Találtam ugyan egy használati utasítást a neten, de az gagyi, nem nyitható meg.
) -
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Na akkor simán tehetsz bele még 8gb, ha tudja, mert akkor meg lesz a dual channel is.
-
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
De ez egy 4.gen cpu. Mi lenne a használat? Milye ssd-t tettél bele.
-
Janou
Topikgazda
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Nincs mit
-
Janou
Topikgazda
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Szerintem eléggé határeset a dolog. Nagyobb excel-ek illetve böngészőben sok megnyitott fül használatakor lehet értelme. Egyéb esetben nem hinném.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Illetve lenne meg egy kerdesem
toshiba satellite l50-b-1jh geprol lenne szo
1x8gb ram van benne, erdemes ebbe meg beledobni egy 8ast? Vagy egy ilyen gyenge gepbe felesleges a plussz 8? -
Janou
Topikgazda
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Reméljük csak ennyi volt a baja.

-
Janou
Topikgazda
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
A másikat úgy értettem hogy pl egy másik Media Creation Toolal készült telepítő elindul-e.
Én tennék azért egy próbát egy olyannal is. Illetve próbáld meg áttenni legacyba is. Ezt úgy tudod megtenni hogy a Secure Boot kikapcsolod. Restart. Majd CSM support enabled ha van ilyen opció. -
Janou
Topikgazda
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Másik USB telepítőt látja és elindul? Media Creation toolal készült telepítővel is ezt csinálja? BIOSban mi van beállítva boot modera? Uefi? Legacy? CSM be van kapcsolva?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello, nemreg inteztem egy thosiba gepet, belepartintottam egy ssdt a regi gepembol, szoval mukodik.
usbn rufusssl probalnam telepiteni, f12 nyomok, bejon a boot menu, de ha ranyomok az usb re, tovabblep es nemtalalja, aztija h no devicles, kerdezem en, MIERT?! -
igor556
csendes tag
Sziasztok!
Memoriát cseréltem Toshiba Satellite l670d-15k laptopban, 4GB-ről 8GB-ra (G.SKILL F3-8500CL7D-8GBSQ). A bios post megvan be is tudok lépni, de a Windows 10 nem tölt be.
A biosban csináltam visszaállítást de igy sem jó. Mi lehet a gond? -
petyu57
csendes tag
Ja és a 2db SSD 720Gb
-
petyu57
csendes tag
A RAM már 12GB, megjött a proci i5 2540M is nemsokára cserélem, az aksi idő lehet hogy csökken majd a nagyobb teljesítmény miatt , bár azt olvastam hogy csak akkor használ több energiát ha feltétlen szükséges. Linuxot használok, , nem játszom csak sakkot és pókert amatőr szinten. Arra meg elég volna a régi proci is i3 2310M de azért mégis.....
-
Tito62
csendes tag
Helló! Keresek videókártyát Thosiba Qosimo X300-13I Tipushoz: Nvidia GeForce 9800M GTX vagy GTS 1GB-osat. Valaki tudna-e segiteni,hogy lehetne beszerezni. Valakinek ötlete volna. Azt szívesen venném. Előre is köszönöm a segitségeteket.

-
petyu57
csendes tag
Sziasztok! Toshiba Satellite C660 1X7 laptopomat akarom felújítani, már "csak" a proci csere van hátra. Rendeltem Intel Core i5-2540 M i5 2540M SR044 2,6 GHz-es procit az eredeti í3 2310M. Van ennél jobb processzor ami alkalmas a gépemhez cserére és persze érezhetően erősebb?
-
Tito62
csendes tag
Helló! Keresek videókártyát Thosiba Qosimo X300-13E Tipushoz: Nvidia GeForce 9800M GTX vagy GTS 1GB-osat. Valaki tudna-e segiteni,hogy lehetne beszerezni. Valakinek ötlete volna. Azt szívesen venném. Előre is köszönöm a segitségeteket.
-
Janou
Topikgazda
válasz
thespilertm
üzenetére
Akkor nem kellene látni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
thespilertm
üzenetére
Azért annak a cuccnak szerintem natívan mennie kellene... Nem csúszott szét valamelyik csatinál? Biosban nincs letiltva?
Funkció gombok: lehet az is át van állítva biosban. Lehet választani Standard funkció vagy multimédia között. -
válasz
thespilertm
üzenetére
Szia.
A gyártói oldalról driverezd, chipset, vga, touchpad stb. Win7- es driverek.vafy ha más nincs, akkor innrn a zip file-okat egyesével töltsd le, ne sz exe filet.
[link] -
thespilertm
csendes tag
Sziasztok!
Egy Toshiba Satellite c660-2C7 , PSC1JE laptopról lenne szó.
Sajnos nem működik a touchpad és a két hozzá tartozó gomb sem.
Szülők régi gépe, egérrel használták mindig, de régebben működött.
Win 10 van rajta.
Nem találok illesztőprogramokat hivatalos oldalon hozzá, próbáltam már párral a hardverazonosító alapján, de nem sikerült működésre bírnom. A billentyűzet funkciógombjai sem működnek.
Win újratelepítés is volt már meg minden, usb egér működik.
Az eszközelőben ez a hardverazonosító: ACPI\VEN_TOS&DEV_0100
Kérlek segítsetek :/ -
fcc
aktív tag
Helló!
Satellite c50b, win telepítés után van egy eszköz aminek nincs illesztő programja. Mindent telepítettem, de a nevét sem tuom az eszköznek.
PCI titkosítási/visszafejtési vezérló
Ez mi a bánat?
Hátha jár erre valaki.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Lányom laposa hozta ezt a figyelmeztetést.
Mi ez, kell-e foglalkozni vele? -
oszy
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Úgy néz ki most jutunk el az SSD cseréig. Találtam egy ilyet: Verbatim VI550 S3 2.5" SSD 512GB Vállalható? Vagy kb. olyan minőség, mint a SiliconPower, PNY...?
-
oszy
veterán
válasz
MikaVejneGI
üzenetére

-
Janou
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Helyes
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Sziasztok.
Problem solved.
Szétkaptam,összeraktam,régebbi win 10 verzió simán felment. -
Janou
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Win 10-ből a legújabb? Ha igen, próbáld meg régebbivel. Pl 1709.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Lenovo ThinkPad P15 G1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Lenovo Legion Slim 5 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 -2 év gari
- ASUS V16 (V3607) Intel Core 7 240H Geforce RTX 5050
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest