Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1351) orangia


orangia
csendes tag

Sziasztok Van egy Satellite L20 as laptopom és nagyon nehezen tudom csak felhajtani és lehajtani a ''tetejét'' főleg ha ki van nyitva és úgy áll mondjuk egy fél órát akkor csak egy nagy reccsenéssel tudom lehajtani. Tud valaki erre megoldást? Vagy van valakinek hasonló problémája?

balhek.uw.hu

(#1352) amol válasza ufonauta (#1350) üzenetére


amol
addikt

Mint a?

Azért ha visszaolvas az ember előkerül 1-2 probléma...

(#1353) amol válasza orangia (#1351) üzenetére


amol
addikt

Lehet hogy lazítani kell a zsanéron vagy valamivel meg kell kenni.

Delles fórumba írtam választ.

[Szerkesztve]

(#1354) ufonauta válasza amol (#1352) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Természetesen csak humorból írtam. Nomeg, hogy pörögjön a totyik. :)

[Szerkesztve]

(#1355) richies válasza ufonauta (#1350) üzenetére


richies
senior tag

tessek ??? :P

Rozsomak of Power

(#1356) Satellite válasza richies (#1355) üzenetére


Satellite
tag

Nem hangzott el másik márkanév.
Akinek nem inge, ne vegye magára... :)

(#1357) amol válasza Satellite (#1356) üzenetére


amol
addikt

Írtad korábban hogy az A7-es mennyivel jobb mint az A100-as a ház minőségét tekintve. Megnéztem újra élőben és sajnos ezt nem tudom igazolni. Kár.

(#1358) cornail


cornail
csendes tag

Téma: notebook-melegedés. Szeretném megosztani a tapasztalatom Veletek, hátha vkinek hasznára válik.

Egy Tecra A7 boldog tulaja vagyok immár fél éve. Az első pár hónapban semmi probléma nem volt, a HDD 40 °C-ot időnként megütötte, a processzor csak extrém megpróbáltatásoknál ment 60 °C fölé. Telt az idő, és azt vettem észre, h miközben a jó öreg Diablo 2-t nyúzom (ami ugye 2001-es prog, a mai processzoroknak nem jelenthet nagy falatot), a proc. hőmérséklet 90 °C fölé kúszik!! WTF? Felhívtam a Technotrade-et, h ez normális dolog?! Azt mondták, ameddig túlmelegedés miatt magától le nem kapcsol, nem foglalkoznak vele. Ennyi. :(((
Akkor se hagyott nyugodni a dolog... Tudni kell, h Pesten lakom kollégiumban, ahol elég nagy a por. Jött az ötlet, lehet azért krepált be ilyen szép lassan, mert a gép alján található bemeneti szellőzőnyíláson beszívta a port és a belső finom struktúrában az megrekedt.

A diplomamunkámon dolgozom, nem tudom nélkülözni a gépemet jelenleg szervízbe leadás miatt. Mit lehet tenni? :F
Nosza, barbár módjára hoztam a kollégium bika porszívóját és megszívtam vele mindkét nyílását... Hopp, egy tömött porcsomó! Még 5 kisebb!
Bekapcsoltam a gépet... Super Pi 2 percig: hőmérséklet nem megy 55 °C fölé, Diablo 2 10 perc nyúzás: szintén nem (előtte már 1 perc után 85 °C körül járt).
Ennyit jelent a por, figyeljetek Ti is erre.

Kérdés: nem tudom a bemeneti nyílásnál található kis ventillátornak mennyire tesz jót az a tengelyirányú húzóerő, amit a portszívó a szívásnál kifejt rá, ha odatartom a nyíláshoz... Ötlet? Lehet ettől baja szerintetek?

Sry a sok dumáért :DDD

(#1359) ufonauta


ufonauta
aktív tag

Nah ma volt egy kis időm és próbából feltettem a vista-t az L30-ra. Szépen fut rajta, igaz van benne +1 Giga RAM és a 60-as HDD helyett már 120-as van benne. Nohde nem is ez a lényeges, hanem a korábban jelzett wifi problémám, miszerint két routerről is (Fonera és Linksys wrt54g) csak 7-8 megával jön a chello plus 20 mega helyett. Nos ez a probléma érdekes módon kissebbedett, mert vista alatt 14-15 megával is jön a cucc. Most leformáztam a vinyót és mivel egyenlőre nem akarok vistára váltani, újratelepítem az XP-t a recovery CD-ről. Kiváncsi vagyok, hogy a szűz windows-al milyen lesz a wifi.
Könnyen lehet, hogy az atheros vistás drivere művelt nálam csodákat? (amit egyébként a toshiba.hu-ról töltöttem le)
Akkor viszont az lenne a kérdés, hogy XP alá nincs e valami ilyen frankó driver valahol?

(#1360) Satellite válasza amol (#1357) üzenetére


Satellite
tag

A lényeges különbség belül lakozik.

(#1361) #18538752


#18538752
törölt tag

Feltettem a Vista-t az A100-847re!
A korábban leírt hangproblémám itt első nekifutásra úgy néz ki hogy megoldódni látszik...
A Windows főhangerő állításánál már nem recseg és az elnémítás ki bekapcsolásánál sem. A Realtek drivere itt a Vistánál szerintem sokal érdekesebb,mint eddig XP alatt.
Az MP3 és a küllömböző videók lejátszásánál sem vettem most még észre recsegő pattogó hangot.
Annyit még egyenlőre hogy itt Vista alatt valami félelmetesen szól eddig a Realtek ALC861. Hangosabb és sokkal...sokkal tisztább a hangzás.
Na még tesztelem majd meglátom hogy mit tud még.

(#1362) amol válasza Satellite (#1360) üzenetére


amol
addikt

Ezt én is tudom. A múltkor a házról kérdeztem, arra írtad hogy sokkal jobb. Én mindenesetre a 5100-asom masszivitását hiányolom az új modellekből. Tud ennél jobbat is a Toshiba. Az elég érdekes, hogy a bal oldalon, a bővítőkártyák helye felett a ház mennyire könnyen nyomható be. Nem is beszélve a kijelző burkolatáról, aminek megnyomására hullámok keletkeznek az lcd-n.
Soha nem gondoltam volna hogy váltanék, most mégis necces. Erre még rátesznek ezek a szomorú akkuteljesítmények.

A notim február 8. óta van a display.hu-nál miután a TT szerint csak az alaplap cseréje segíthet. Gondoltam adok még egy esélyt. Három hetet ígértek de még mindig semmi hír. Telefonos érdeklődésemre csak egy morcos ''javítás alatt, mittomén'' infot kaptam.

Más: amióta gép nélkül vagyok édesapám A45-ösét kaptam kölcsön (szintén masszív darab), és már régóta küzd egy problémával. Tápról kevésbé, de akksiról annál inkább ciripel és kb. 10 percenként fagy. A furcsa az, hogy ha beledugok egy USB-s eszközt, akkor sosem fagy le. Van ötletetek? Microsoft USB-s frissítése nem oldja meg a problémát. Mindjárt megnézem az USB portok energiagazdálkodási beállításait, lehet hogy ott találok valamit. TT erre is azt mondta hogy esetlegesen alaplapcserére szorul, de csak látatlanban.

(#1363) amol válasza amol (#1362) üzenetére


amol
addikt

Kipróbáltam. Kihúztam mindent és lefagyott. A három USB gyökérhub közül az egyik energiagazdálkodásánál le kellett tiltanom, hogy a Windows leállíthassa ha nincs rá szükség és azonnal abbamaradt a ciripelés (illetve alig hallható), azóta nem is fagyott le de még tesztelem. A másik kettővel semmi gond, de azért letiltottam azoknál is. A ciripelést teljesen a hub letiltása sem szűnteti meg. Féleredmény :)

(#1364) kovipetii


kovipetii
csendes tag

Sziasztok . Három hete használok egy A100-906 noit. Nagyon megvagyok elégedve vele. Ha kell játszom rajta ,neméppen gyenge grafikai játékokkal,vagy csak netezek. Minden fut akadás nélkűl . Azért írom soraim ,mert nemigen olvasok erröl a tipusról se jót,se rosszat. Használ ijen tipust valaki? Mi a tapasztalata? :C

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#1365) #18538752 válasza kovipetii (#1364) üzenetére


#18538752
törölt tag

Milyen hangkártya van benne? Realtek? Milyen tipusú?

(#1366) kovipetii válasza #18538752 (#1365) üzenetére


kovipetii
csendes tag

Hangkártya:Realtek ALC861 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller [B-0]

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#1367) #18538752 válasza kovipetii (#1366) üzenetére


#18538752
törölt tag

Te meg vagy vele elégedve? Nekem recseg ha a Windowsban a főhangerő csúszkáját állítom fel és le / ha a CD hangerő és a mikrofon hangerő fullra van állítva akkor hangosabban recseg / plussz az elnémítás ki és bekapcsolásával, de ezzel nem vagyok egyedül. Nálad is csinálja? Megnéznéd?
Ha a CD hangerőt és a mikrofon hangerőt elnémítom akkor nem igazán hallani a recsegést, de mp3 és videók lejátszásánál időnként így is recseg.
Viszont most a Vista-val nem recseg...egyedül csak ha a bemeneti hangerő és a mikrofon hangerő erősségét állítom vagy az elnémításukat kapcsolgatom ki-be, de ez lehet hogy orvosolható. A hangminőség és a hangerőség viszont sokkal jobb Vista-n.

XP alatt ha az Apple oldaláról Quicktimeal nézek filmbemutatókat akkor ezeknél vehető még észre recsegés. Vista-n viszont nem recseg.

Tesztelnéd egy kicsit a hangkártyádat a kedvemért?
Előre is köszi!!!!

(#1368) kovipetii válasza #18538752 (#1367) üzenetére


kovipetii
csendes tag

Rendbe,úgyis valami nagyobb volumenü teszten töröm a fejem. 1-2 nap haladékot kérek.

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#1369) #18538752 válasza kovipetii (#1368) üzenetére


#18538752
törölt tag

Ezennel a haladékot megadom! :)

Köszi előre is...nagyon várom a fejleményeket.

(#1370) Czad


Czad
csendes tag

Hy.
Szerintetek milyen a Toshiba satellite A100-599?
Valaki hasznalt mar ilyet? (ha igen akkor szeretnem ha megmondana a velemenyet)

(#1371) bulu23 válasza bulu23 (#958) üzenetére


bulu23
csendes tag

Sziasztok,

Egyszer már írtam a fórumba a problémámmal, de nem kaptam érdemleges választ, teszek még egy próbát, hátha valaki tud segíteni.
Egy TOSHIBA Satellite A100-232-vel van gondom. 1.6 Intel Celeron M, 512 DDR2.
3 hónapja vettem és minden tökéletesen működött eddig. Nem egy erőgép, de azért sok minden lazán futott rajta.
Leírok 3 példát, ami jól szemlélteti, hogy valami nem teljesen kóser.
1. Nemrég még tudtam online játszani LFS-t és közben skype-on kommunikálni, kb. 20-30 FPS-el futott a játék. Azóta semmilyen beállításon nem változtattam, de mégis kb 3 fps-re csökkent a játék sebessége, azaz totál játszhatatlan. Ha semmi más nem fut a gépen csak az LFS, az is full zéró grafikával, akkor is max 12 fps-em van jelenleg.
2. NFSU2 közepes grafikán eddig simán futott, de jelenleg a menü is annyira szaggat, hogy az options menüpontot alig találom meg benne.
3. Miközben ezt a commentet írom 85-100% a CPU használat, pedig csak skype-on beszélek + fut az opera.
Újraraktam a rendszert, kipróbáltam egy Win XP Pro SP2-t meg az eredeti Win XP Home SP2-t, de semmi változás. Avast vírus írtót és Kerio tűzfalat használok, úgyhogy kizártnak tartom, hogy vírus okozná a problémát.
Van valami ötletetek? Esetleg melegszik a proci? Biosban sajnos nincs hőmérsékleti adat.
Van értelme szervízbe vinni? Saturnban vettem, úgyhogy garanciális szervízre gondolom nem vihetem közvetlenül, hanem csak a Saturnon keresztül, de ettől ódzkodom.

Köszönöttel,
Varga Balázs

(#1372) Rival válasza bulu23 (#1371) üzenetére


Rival
aktív tag

Első körben a Feladatkezelőből próbáld kideríteni, melyik folyamat okozza a 100%-os terhelést. A feladatkezelő helyett esetleg ajánlhatom a Process Explorert (a MS megvette a Sysinternalstól, ha már ő maga nem tud normális monitorozó programot összepakolni :) ) : [link]

Továbbá a Toshiba Power Saver-ben nézd meg, hogy a különböző profilokban a processzor sebesség hogyan van beállítva.

[Szerkesztve]

(#1373) bulu23 válasza Rival (#1372) üzenetére


bulu23
csendes tag

Hello,

Először is köszi a választ, de még nem vagyok kint a vízből.
Igazából pont az a baj, hogy ha mondjuk beszélek skype-on, akkor a feladatkezelőben a skype 60% CPU használatot eredményez. Ez gondolom nem normális egy 1.6 Inteltől, még akkor sem, ha celeron M, vagy mégis?
Sajnos mikor minden tökéletesen működött nem figyeltem a folyamatokat, hiszen nem volt rá okom. A Power Saverben jók a beállítások, csak hálózatról használom a gépet akksi nélkül, így mindig csúcsüzemben van és ott maxon van a proci. Illetve mikor újraraktam XP Pro SP2-vel, akkor nem voltak fent a Toshiba software-ek és úgysem hozta a régi formáját. A letöltések is kb. még 15-30%-ot lefognak, mondjuk ez lehet, hogy normális. Gondoltam rá, hogy veszek bele még 512MB Ram-ot, de az nyilván nem változtatna semmin. Ha a mostani állapota a gépnek megfelelő, akkor meg, hogy lehet, hogy 1 hónapig, úgy hasított mint a szél.
Egyszerűen semmilyen magyarázatot nem találok rá és attól tartok a szervízben sem igazából foglalkoznának vele, mivel látszólag minden ok. Amíg csak letöltök, surfölök a neten, filmet nézek vagy skype-olok, addig nem érezhető a probléma. Kivéve, ha az 50-100%-os proci terheltség nem gyanús nekik. Esetleg azt mondanák ne játszak vele, ezt nem arra tervezték.
Kiváncsi lennék, milyen lenne egy 'zsírúj' példány ugyanebből a típusból. Ha az is ilyen lenne, akkor megint csak felmerül a kérdés, hogy mitől volt jobb korábban az enyém.
Bárkinek ötlete vagy tanácsa?

köszi,
Balázs

(#1374) #18538752


#18538752
törölt tag

A korábbiakban leírt hangproblémát az A100-847nél most egy asztali gépnél is tapasztaltam, amiben egy viszont nem Realtek hanem egy NVIDIA hangkártya van.
A Windows hangerőszabájozó állítása közbeni recsegő hang ott is jelentkezett.
Elképzelhető hogy ez XP hiba lessz talán?
A Vista-n nem tapasztaltam eddig.
Tovább folytatom ez irányban a kutatást :)
Ha van valakinek hasonló tapasztalata az mondhatna véleményt róla.

(#1375) amol válasza bulu23 (#1373) üzenetére


amol
addikt

Csak egy tipp: hűtés teljesen rendben? Ha a proci túlmelegszik, esetleg levesz a sebességből és akkor minden process több cpu időt igényel.

(#1376) amol válasza amol (#1375) üzenetére


amol
addikt

Így belegondolva lehet hogy ez marhaság...

(#1377) ABE


ABE
őstag

Sziasztok srácok! Kéne egy kis segítség!

Ugye van egy L30-as Toshibám, és kéne bele még némi „kráft” meg plusz üzemidő. Első lépésként rendeltem egy 4400mAh-s akkut, de szeretném a procit is lecserélni. Leginkább egy 1.8-as vagy 2 Ghz-es Pentium M-re fáj a fogam, itt a PH-n 20.000 környékén vannak ilyenek. Szóval a kérdés: ha magam cserélem le a procit, akkor ugrik a garancia? Ha igen, akkor a TT-hez kell vinnem a garancia miatt? Ők hajlandóak beszerelni használt procit? Ha igen, kb. mennyiért és mennyi idő alatt? Ha mégis magam raknám be, akkor mire kell ügyelnem? Ha megtartom a régi procit, és egy esetleges garanciális probléma esetén visszarakom, akkor mi van? Észreveszik? Hogyan férek hozzá pontosan a procihoz? Szereltem már össze jó néhány asztali gépet, meg a notiba is raktam memóriát, de jó lenne, ha valami leírás lenne erről a típusról.
Előre is köszi a válaszokat!

(#1378) csabika0001


csabika0001
senior tag

1.Egy kérdés: Kubuntu GNU/Linux Edgy 6.10-es opre-t használok a Toshiba TECRA A8-on. Ugye Windows platformra van egy rakás segédprogramja a Toshibának! Linuxra????? Honnan lehet ilyet beszerezni?

2.A fizikai sérülésből eredő adatvesztéseket rázkódáscsillapító keret és gyorsulásérzékelős fejparkolás segít megelőzni a TECRA-n Nos ez Linux alatt is működik? Ez elvileg hardveres dolog az opretol teljesen függetlenül, vagy esetleg valamilyen software vezérli az egészet és nélküle nem lehet használni...???? Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni ebben.

(#1379) Giovanny válasza csabika0001 (#1378) üzenetére


Giovanny
őstag

Szia küldtem privit.

Zero Defect.No Compromise !

(#1380) Giovanny


Giovanny
őstag

Sziasztok , lenne egy kérdésem az Intel® 945GM Express és /vagy ntel® Graphics Media Accelerator 950, mennyire alkalmas Vista Aero tuttatásához? Fontos lenne tudnom mert ezen megakadtam a noti választáskor (nem játék gép kell) akinek van tapasztalata az ügyben kérem segitsen.Köszönöm.

Zero Defect.No Compromise !

(#1381) csabika0001 válasza Giovanny (#1380) üzenetére


csabika0001
senior tag

Simán fut rajta. Rajta van a legtöbb típuson a ''VISTA CAPABLE'' matricafelirat. De memóriából az optimális 2GB mint ahogy mondjuk XP alatt az 1GB már egész szupernek mondható. Tudom (még mielőtt valaki lázadozna) hogy a Vistának elég 512MB is. De ugyanígy az XP-nek is elég 256 aztán tudja mindenki hogy az mire volt elég :).

(#1382) amol válasza Giovanny (#1380) üzenetére


amol
addikt

Szia. Nézz át a Delles topicba, ott válaszoltam.

(#1383) amol


amol
addikt

Sziasztok!
Satellite L10 esetében ki van építve a mini pci-os wifinek az antenna?

(#1384) ABE


ABE
őstag

Jaj, még valamit elfelejtettem kérdezni az L30 tulajoktól. Másnak is lötyög kicsit a kijelző? Miután felhajtom és megáll egy pozícióban, akkor nagyon könnyen vissza lehet húzni kb. 1 cm-t. Ha elengedem, természetesen visszaáll a pozícióba, de eddig mindenki megjegyezte, hogy milyen lötyögős. Szóval nincs erre valami megoldás, hogy a kijelző stabilabban, masszívabban álljon?

(#1385) Satellite válasza ABE (#1377) üzenetére


Satellite
tag

Nézd meg itt a CeleronM 410-es specifikációját: [link]

Itt pedig a PentiumM processzorokét: [link]

Egyik garanciális szervíz sem fogja vállalni a cserét. Ez azért itt nem úgy van, mint egy mezei asztali gépnél, ahol csak úgy kikapom a CPU-t, és belökök egy másikat...

(#1386) Satellite válasza amol (#1383) üzenetére


Satellite
tag

Emlékeim szerint még a mini-PCI aljzat sem volt beforrasztva az alaplapra, - antenna dettó ugyanúgy hiányzott.
(Vagy csak az antennát spórolták le róla, és aljzat azért volt? Nézz be a fedél alá. és rögvest kiderül: az upgradelhető gépeknél van aljzat, és kis szigetelő sapkákkal ellátva ott van a két antenna csatlakozója is).

(#1387) Satellite válasza Giovanny (#1380) üzenetére


Satellite
tag

János!

Valóban simán fut rajta, - de ha első kézből akarsz meggyőződni a géped alkalmasságáról, akkor látogass el ide: [link]

(#1388) ABE válasza Satellite (#1385) üzenetére


ABE
őstag

Uh, akkor a garanciát reszkírozom, ha procit cserélek. A gép alján 3 fedlap van, egyik mögött vannak a memóriák, másik mögött a winchester, a harmadik mögött pedig asszem a wlan kártya. Ez akkor azt jelenti, hogy procicseréhez az egész hátsó borítást le kell szednem? Illetve a gép hátulján a szellőzőnyílás mellett van egy matrica, amin a gép specifikációja van. Ez alatt a matrica alatt kitapintható egy csavarhely (vagy valami hasonló). Lehet, hogy a matrica eltávolítása után szabaddá válna egy újabb fedőlap, ami a procit takarja?

Gondolom az XPress 200M támogatja a Pentium M-et is, a foglalat, az FSB ugyanaz. Ahogy elnézem, a 740-esekből (1.73ghz) van nagyobb kínálat. Ezeknek nagyobb az órajelük, a cache méretük, illetve tudják a SpeedStep-et, úgyhogy nekem megérné egy ilyenre fejleszteni Celeron M-ről (mivel Sulinetes gépet emlékeim szerint 5 évig nem lehet eladni, nem árt kicsit fejleszteni).

Vajon nincs valahol leírás arról, hogy konkrétan ennél a típusnál milyen macerával jár a proci cseréje? Tudom, a notebook nem PC, de azért ahogy látom, jó néhányan lecserélik a Celeron M-et.

(#1389) amol válasza ABE (#1388) üzenetére


amol
addikt

Vedd le a billentyűzetet, sok modellnél úgy érhető el a proci.

[Szerkesztve]

(#1390) amol válasza Satellite (#1386) üzenetére


amol
addikt

Köszönöm. Tudom milyen az amikor ki van építve, de a kérdéses gép egy ismerősömé és nem nálam van. Van egy ilyen kártyám és azt szeretnénk belebarkácsolni ha lehet.

(#1391) ABE válasza amol (#1389) üzenetére


ABE
őstag

Na, azzal is problémám van, hogyan vegyem le a billentyűzetet. :) Amíg nincs procim, addig nem akarom nagyon szétkapni a gépet, nehogy aztán feleslegesen elveszítsem esetleg a garanciát. Elképzelhető, hogy nem alulról kell megközelíteni a procit? De ha esetleg itt egy L30 tulajnak lenne tapasztalata vagy infoja... :R

(#1392) Kbali


Kbali
nagyúr

Sziasztok!
M100-164-ről kiadom a videojelet a tv-re, de a tv-n csak fekete-fehér kép van.
Kipróbáltam mindenféle beállítást, de a kép nem akart színes lenni.
Mi lehet a megoldás?
Előre is köszi.

(#1393) ufonauta válasza ABE (#1391) üzenetére


ufonauta
aktív tag

Ugyanezen a problémán töröm a fejem én is.
Már raktam plusz 1 giga RAM-ot és egy 120-as vinyót az L30-asomba és most a procicsere az, ami foglalkoztat. De ha azzal bukom a garanciát, akkor hagyom az egészet. Mert én csak a vista miatt akarnám egy kicsinyt feltuningolni, de ahogy az ábra mutatja nem a proci a leggyengébb láncszem. A videokártya meg úgysem cserélhető.
Mindazonáltal szerintem elég jól elfut rajta a vista. Asztali gépemen 4.7-et mutat és az sem tűnik gyorsabbnak. Íme az L-30 élményindexe:

[kép]

(#1394) Satellite válasza ABE (#1388) üzenetére


Satellite
tag

Hátulról nem bontható a gép.
(Látom, nem sokra becsülöd a garanciát. Ilyenkor mindig eszembe jut néhány bátor emberke, aki azzal jön, hogy: azt hittük, össze tudjuk rakni, - illetve összeraktuk, de hiába nyomogatjuk a Power gombot... :(( )

(#1395) amol válasza ABE (#1391) üzenetére


amol
addikt

Ha még garanciális akkor csak abban az esetben szedd szét ha elég magabiztos vagy :)
A billentyűzet feletti (monitor felé eső) részt fel lehet pattintani és az alatt van 2 vagy 3 csavar ami tartja.

(#1396) amol válasza Kbali (#1392) üzenetére


amol
addikt

Pal/Secam? A tv-vel megegyező normát használsz?
Amúgy ezek stimmelése esetén is találkoztam ilyennel, az svideo kábel cseréje megoldotta.

(#1397) ABE válasza Satellite (#1394) üzenetére


ABE
őstag

Nos, becsülöm én a garanciát, ezért is kérdeztem, hogy milyen lehetőségek vannak. Ha lenne rá mód, szervízben rakatnék bele procit. Ha ezt a garancia megtartásával nem lehet megoldani, akkor felmerül az otthoni beépítés lehetősége, de persze ez is csak akkor, ha biztosan sikerül gond nélkül megcsinálni. Eddig nem is kezdtem neki szétszedni, mert biztosra akarok menni. Ha bátor lennék és semmit nem érne nekem a garancia, most a ''hogyan rakjam össze a gépet'' kérdéssel kopogtattam volna be a topikba...

(#1398) ABE válasza amol (#1395) üzenetére


ABE
őstag

Köszi! Annyira azért biztos vagyok magamban, hogy számítástechnikai alkatrész még nem ment tönkre a kezeim között, pedig szereltem már nem keveset. :) De egyelőre nem barmolom szét, megérdeklődöm Technotrade-nél, hátha van olyan megoldás, hogy nem veszik el a gari. Ha ez semmiképpen nem kivitelezhető, akkor vagy megkockáztatom a dolgot, és belevágok, vagy pedig megvárom a garancia leteltét.

(#1399) Vaanhool


Vaanhool
tag

A10-S213 notebookomat meg szeretném lepni egy abg-s miniPCI WiFi modullal, a csatlakozók elő vannak készítve, meg gondolom a két antenna is. Kíváncsiságból meg szeretném kukkantani őket a kijelző tetején, de nem tudom, miként lehet szakszerűen megnyitni. Ha tudna valaki tanácsot adni, nagyon hálás lennék. Előre is köszönet érte.

(#1400) Satellite válasza Vaanhool (#1399) üzenetére


Satellite
tag

Ezért szerintem teljesen felesleges szétszedni a kijelző káváját.
(Általában két hajlékony nyáklapon kialakított, bélyeg nagyságú antenna /dipól és ellensúly/ van a káva belsejében felül felragasztva, - bár az L30-as szériánál az egész vékony fémből van.)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.