- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
tototos
addikt
Külföldön vásárolt eredeti akksira érvényes itthon a gar?
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
1x már érdeklődtem ilyen ügyben, de azóta újratettem a rendszert és némi változás állt be. Kicsit értetlenül állok a dolog előtt...(Adott T60 i945PM chipset 2x2gb memcsi) [link] Mint már mondtátok - utaltatok rá, a T60 nem lát 4gb memóriát. Ez eddig így volt, mert a rendszer is csak 3gb-ot látott belőle, viszont mióta újraraktam a rendszer 4gb-ot lát, everest pedig 3-at mint rendszer újratelepítés előtt
erre létezik magyarázat? Vagy fogadjam el... Everest dualchanel-nek látja.
Köszi! -
Shadowfax
addikt
Pontos típusszám alapján itt vagy itt nézd meg a magyar bill FRU-ját (az NMB-t válaszd, az a legjobb).
Utána ezt a raktárat hívd fel, diktáld be ezt az FRU-t, s kérdezd meg, van-e raktáron, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285Kb. 14-16k körül lesz, de nem veszek rá mérget.
-
Csedit
aktív tag
Ha egy gépre a Lenovo oldalán a garanciánál ez a szöveg van, az milyen gar? Nekem kell elvinni a szervízbe, vagy esetleg jönnek érte?
"This product has a three year limited warranty and is entitled to mail-in or carry-in repair service." -
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5089 üzenetére
Igen, Zfarkas fórumtárs óvatlan volt, és berakott egy fémházas külső írót a táskájába, ami leszedte a gumibevonatot egy helyen (visszaolvasás nélkül is emlékszem a sztorira). Az R50 tetején meg szép csúnya karc lett volna éppúgy, ha az lett volna a tatyójában.
Anyagminőségről annyit, hogy egy T40 simán, sérülések nélkül túlél egy másfél méteres zuhanást. Egy R50-re azért nem fogadnék...
-
szmissz
senior tag
T sorozat anyagminősége témához:
Ebből a topikból:
"Hali!
A táskámba rakott DVD-RW megkarcolta a T41-esem borítóját. Hát elég csúnyácska, egy kb. 2-3 mm2-es részen olyan, mintha fém figyelne.
Mivel fújjam le, hogy ismét szép legyen a drágaságom?"Na ezért kurvajó pl az r50 és ezért nyúlok rettegve a T42-m höz.
-
Norwen
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap jutottam hozzá X61s notimhoz. Sajna a tápkábel kimaradta töltő mellől
, így most vennem kell. Felhívtam az ibm raktárat, de sajna nem tudnak segíteni pontos típusszám nélkül. Ekkor a szervízhez fordultam, ott meg nem veszik fel. Pontosabban kapcsol egy hölgyet, aki megint csak visszaírányít szervízhez.
Tudna nekem valaki segíteni egy 3 polusú betáp kábel típusszámmal? Mert sajna ha a szervízbe bemegyek, akkor nem tudok már elsattyogni a raktárig, mivel bezár. A melóból meg nem tudok előbb elszabadulni, így jó lenne, ha egyből tudnék a raktárba menni.Előre is kössz!!!
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #5084 üzenetére
A (sub-)pixelhiba nem csak fekete és fehér lehet.
Biztosan meg tudnám szokni én is hamar a wide-ot, de ha választhatok, akkor inkább a 4:3.
Engem nem zavar esztétikailag egy nagykapacitású akku. (Volt - használtan - nekem, de végül továbbpasszoltam, mert a sima 6 cellásom kevésbé volt elhasználva, így többet tudott.) Akkor zavarna, ha emiatt nem férne bele egy táskába a gép.
-
tototos
addikt
Nekem 14,1-es t61 van. A széles kijelzőtől féltem először de mostmár nem váltanék vissza 4:3-ra. Amit fel tudok róni az a kicsi akkumulátor, a nagyobb már kilóg belőle, a csuklótámasz nagyon vékony. Ennyi amit fel tudok ellene hozni, bár mostanában a kijelző kicsit lötyög ami nem tudom mitől van, meg pöttyök jelentek meg a kijelzőn, olyan mint a pixelhiba lenne de se nem fekete sem nem fehér pont hanem halvány foltok.
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5080 üzenetére
Érvek? Mire?
Érvek arra, hogy miért van ilyen engesztelhetetlen gyűlöleted a Lenovo iránt?Gyakorlatilag továbbra is ugyanaz a tervező gárda, aki az IBM idején volt. Ugyanazok is gyártják a Quantánál a gépsorokon. Mi változott? Semmi.
Az SL sorozat nekem se tetszik, de az IBM idején is volt pár jókora melléfogás. Ugyanez a rinyálás is megvolt, hogy "jaj, az IBM hogy elcseszte a ThinkPadet, hüpp-hüpp".
El kell fogadni, hogy egy "gyártó"-nak (gyártató)-nak a piac minden szegmensét le kell fednie, ha talpon akar maradni.* Az SL sorozatra is lesz bőven kereslet. Ebből a pénzből a legendás T és X sorozatot is lehet továbbfejleszteni. Ennyi.*Az IBM ebbe bukott bele - többek közt.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5080 üzenetére
Érvek amellett, hogy a Lenovo elk*rta alle cuzámmen a TP-ket.
Ugyanis most mondtad a Lenovo X300-ra, hogy szép és jó.
Nem vagy elég következetes.
(Bocs, de tényleg nem lehetett kihagyni.
)
Mitől elb*szott egy T61? Mert én egy dolgot tudok felhozni ellenük - a wide-os képernyőt, de ez általános trend és lehet kapni hagyományos 4:3-os változatot is.
# 5082: az én problémám a T61-ekkel is külsőség. Hogy hova helyeznek 2-3 színes csíkot a notin, az viszont valahogy nem központi téma nálam. Ha a dizájn mögött marad a magas műszaki színvonal, egy rossz szót nem szólhatok, mert számomra ez a lényeges.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5071 üzenetére
Nekem az volt a szempont, hogy félig-meddig desktop gépként is használom - ha meg vinni akarom, simán leveszem a dokkolóról, nem kell kihúzgálnom a külső vinyók usb-kábeleit, hangfalat stb. Az is meglehetősen kényelmes volt, hogy amikor vettem egy nagyobb notivinyót, egyszerűen beraktam a dokkolóba és úgy ghost-oltam át rá a régi rendszert. Most igaz, backup-nak egy mindössze 10 GB-os
vinyó van a dokkolóban. Amíg nem szerzek még egy 160 GB-osat, mint amilyen a T41p-ben van.
(Bár most már van desktopom újra, így nagyjából négy-öt év kihagyás után.
)
Iszonyat sok kényelmi funkciót és elég komoly bővíthetőséget biztosít nekem a Dock, úgyhogy megérte. Egy nagy bánatom van vele, hogy a kisgépem, az X20 nem működik vele együtt, bármit is állítson a Thinkwiki...
Egyszer hozd el az egyik R50e-t TP-talira.
A fotókra: hidd el, le lehet. Nem letörlés, átdörzsölés.
Persze, a bevonat egy idő után (kb. 5-6 év) már nem bírja annyira a strapát. Csináljak egyébként fotókat az A30 tetejéről? (R sorozat elődje, ugyanaz a műanyagborítás.) Kevés karc van rajta, de az látványos...
-
szmissz
senior tag
Csináltam most pár fotót. Ezt töröld le. T sorozat teteje, úgy, hogy mellé volt téve a töltő.
Ugyanígy egy r50 teteje.
-
szmissz
senior tag
Elhiszem, hogy jó
Semmire nem tudnám használni, de elhiszem, tényleg. Mindenkinek más az igénye.
Van VADONATÚJ T42-m, karnyújtásnyira T61, X300, amit akartok.. pontosan tudom mi a helyzet, nem azért mondom, hogy kurvajó az r50 mert azt engedhetem meg magamnak és csak az van.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5065 üzenetére
Sérülékeny borítás? Ugyan már... A legtöbb "sérülés" egy vizes ronggyal való finom átdörzsöléssel eltüntethető.
Nem mondtam, hogy az R50e rossz - azt mondtam, hogy rosszabb, mint az "e" nélküli változat, majd kifejtettem, mik a hátrányai az economy verziónak. Aztán mondtam, hogy nekem miért nem felelne meg.
Kb. négy hónapja van dokkolóm és kihasználom az általa nyújtott lehetőségeket, bár még nem teljesen - hidd el, igen jó dolog pl. plusz egy vinyót rakni a dokkolóba, plusz picimacit, sőt, asztali gépbe szánt PCI-kártyát.
mod: egyébként szerintem ez nem vita, sima véleménykülönbség. Shadowfax és én szeretjük, ha vannak elég komoly feature-k is a gépeinken, nem mindig elég a Thinkpad-címke.
mod2: ha új, jó és viszonylag megfizethető gépet akarnék most venni, akkor egy R61i-re adnám a voksom.
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5067 üzenetére
Az extra meg az benne, hogy masszív mint az állat és nem a sérülékeny T borítása van, hanem a jó kis ipari műanyag
Szerintem ez magyarázkodás... Egy R50e inkább bumfordi, de nem masszív. Ráadásul mindent kispóroltak belőle, amittől a ThinkPad ThinkPad...
Az R sorozatból csak a Lenovo idejében született egy igényesebb változat, amiben már volt Roll Cage és gyakorlatilag csak kevéske különböztette meg a legendás T sorozattól. -
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5060 üzenetére
Az R50 nem rossz, az R50e viszont rosszabb.
"economy" verzió - eredetileg Celeron procis laposok (kirukkoltak persze Pentium M-es változatokkal is), nincs rajtuk túl gyors ethernet-csatlakozás, dokkolócsatlakozó stb. Meg igazából semmi extra.
Ez az utóbbi (a dokkolócsatlakozó hiánya) pl. nálam eleve kiejtené őket a pikszisből.
De ez csak vélemény, akkor kövezzetek, ha azt mondom, Jeho...
Ui.: egy SXGA+ felbontású R52-t viszont elfogadnék...
-
Tim82
félisten
Szerintem valószínűleg jobban jársz egy R61i-vel. Érdekes, hogy sehol egy utalás a specifikációknál a ház anyagára, tartósságára...
Ez valahol az N3000-sorozat táján van tartósságban stb. a hírek szerint.
Ja és a c-enternek általában elég hülye árai vannak. Tehát ez máshol olcsóbb lesz.
-
yanna
addikt
Valaki valahol csak megmonnya nekem...: [link]
-
Tisztelt thinkpadosok! Van valamilyen tippetek mennyi lehet majd egy t500-as itthon mikor végre kijön? Igazából most kellene notit vennem, de a leírás alapján ez a gép nekem készült (kapcsolható videó integrált és dedikált között, beépített mobil internet lehetőség, és strapabírás). A keretem kb 300 ezer (amiből most hp 8510p lenne), de ezért elmennék 400 ezerig (8600-as proci, 3 giga ram, 3650 videó, belső mobil internet, 250 giga winyó, windows xp a cél). Szerintettek kijön ez majd 400 ezerből? Mert akkor várok addig vízen és kenyéren
Tudom hogy csak tippelni lehet, de nekem gőzőm sincs. Köszönöm a választ.
-
szmissz
senior tag
válasz
kaktusztea #5050 üzenetére
Hümm? Nem éétem
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5045 üzenetére
Már decemberben ekkora készletem volt, kicsit gyúrjá' még, vazze.
Azóta már jelentősen bővült a készlet, ha lesz időm, csinálok újabb fotót. -
szmissz
senior tag
Mivel a Lenovo minden erejét bevetve azon munkálkodik, hogy a porba tiporja a Thinkpad nevet az elkúrt designjával, begyűjtök annyi IBM klasszikust amennyi csak létezik a földön, hogy megmentsem az utókornak
Itt tartok:
[link] -
amargo
addikt
válasz
kaktusztea #5043 üzenetére
ööö napra pontosan nem emlékszem, de
8'30 - 16-ig H-Cs, kb: 12'00- 13'00 ig ebédszünet
P: 8'30 - 13'00-ig vannak vagy ilyesmi. -
kaktusztea
tag
Üdvözlet!
Az IBM szervízzel (Neumann János u. 1) kapcsolatban lenne kérdésem:
nem tudjátok, meddig vannak nyitva? (a telefont nem veszik fel, neten nem találtam...)Köszönöm!
-
dabgergo
őstag
Ti milyen módon készítetek backupot? Az első fullhoz hány dvd kéne? (Vistra van a gépen.) Vagy ne DVD-re csináljam a mentést hanem a gépen egy rajtett partícióra? (De ha ellopják a gépet?)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FehérHolló #5032 üzenetére
Az üzemidőt alapjáraton, terhelés nélkül (kb. windows képernyővédő) számolják. Ha használod is, nyilván nem lesz annyi. De mivel mindegyik gyártó ilyen módon adja meg az értéket, a többi se fogja a terhelés alattit megadni, mert még azt hiszik a vásárlók az csak az üresjárat, és rosszabb színben tűnik fel a gépük. Szóval valós helyzetben nem reális, mint mindegyik másiknál se.
9 cellás aksi + pótaksi, úgy elérhető, persze nem Crysis alatt.
-
Gondwana
addikt
válasz
A 3 óra nekem megvan ips paneles Ati x1300-as T60-nal wifin netezve (-60db jelszinten, min+1 fényerövel 3h 50min a 3%-ig)
-
Tim82
félisten
válasz
Integrált videóval reális.
Nekem a T41p (dedikált VGA-val) kb. 1 óra 40-45 percet bír jelenleg, levett fényerővel, HSDPA-adatkártyás netezéssel, böngészéssel. Az akku kb. egy éves.
A T61p-ben dedikált van, persze. Én 2.5-3 órát mondanék maximum.
-
törölt tag
válasz
Fogalmam sincs mennyire reális, még nem volt notim. Gondolom a jobb grafikus kártyák jobban merítik az akkut mint az integráltak. De egyébként alig használnám akkuról, általában inverterrel autóban vagy hálózatról, de mindig máshol, ezért kell noti. A hordozhatóság miatt.
-
törölt tag
Hello. Csatlakoznék niveas-hoz, egy T61p notival szemezek, kérdezném a tulajokat mindenirányú tapasztalataikról, vagy linkelhetnétek korrekt független teszteket. Nem egy-két hónapra akarok notit, az asztali gépemet is négy éve használom, szóvel nálam fontos a tartósság és megbízhatóság.
Egyébként köznapi dolgokra használnám, (net, fotoszerkesztés, filmek, zene). -
niveas
csendes tag
Szasztok!
Eleddig HP használó voltam, most a cégtől kaptam egy T61p-t. Nem igazán találok a fórumon semmit se róla... Van valakinek tapasztalata vele? Általánosságban hogy vált be, gyenge pontok, stb.
Előre is köszi, ja, T9500, Nvidia quadro fx 570m, 2 GB RAM (most már 3), wuxga felbontás. -
Dr. Akula
félisten
-
fokukac
nagyúr
jelentem, a hétvégén volt egy 5 percem kettesben egy x300-zal,
nagyon kicsi aranyos, kéne.
így kicsiben még lehet arányos a wide kijelzős noti is. szélességre kb. pont akkora, mint a 4:3-as t60-asom.bár a szemem valószínűleg kifolyna az 1440x900-as felbontás okozta beűmérettől, de azért lehet, hogy inkább megbuherálnám valahogy a dpi-t.
-
Gondwana
addikt
Csak nekem nem m1 ma a Warranty Lookup, vagy másnak se?
Egy pár hónapos R61-et, meg a T60-amat próbáltam ellenőrizni, mindkettő out of warranty - pedig elvileg mind2 garanciális -
pampika
őstag
Gép vásárlás előtt állok és némi segítséget kérnék a centrino 2-vel kapcsolatban.
Mikorra várhatóak azok a konfigok? Megéri várni rájuk? Árban sokkal drágábbra lehet számítani a mostani kínálatnál?
A vásárlás ráér még kb 1 hónapot, ha addig kijönnek. -
baree99
csendes tag
Sziasztok!
ti a laptopjaitokhoz tudtok 5.1hangfalrendszert csatlakoztatni? ha igen érdekelne h melyik típushoz.. -
q13579
senior tag
Sziasztok.
Intel 4965agn wlan kártya van a notimban. Fenn van hozzá minden driver az Intel oldaláról és a Lenovo oldaláról egyaránt. Azonban lenne vele egy olyan problémám, hogy 1.5 2 mbit főlé nem megy a letöltési sebesség, holott 4 mbit-es a kapcsolatom. (tehát 200 k fölé nem megy a letöltés).
Mi lehet a probléma? (a routerem linksys wrt54gl és eddig másik notinál nem jelentkezett ilyen probléma)
Előre is köszönöm a segítséget.
-
q13579
senior tag
Köszönöm.
Időközben megoldottam a dolgot. Elég érdekes... Olyat még nem láttam, hogy linux se észleljen valamit. És feletébb zavaró volt, hogy úgy nézett ki a dolog, mintha benne sem lenne a kártya.
Igazából arra sem tudom a választ, hogy a lenovo oldalán található illesztők miért nem jók ehhez és hogy a saját updaterje miért nem rakta fel ezt is...
Úgy kellett külön kikeresnem, hogy pontosan milyen adapter van a gépben, majd ahhoz ennek megfelelően az Intel honlapjáról leszedni egy külön progit, ami észleli és aktiválja.... -
amargo
addikt
Processzor csere lett a vége, fura. De megy minden szépen, az viszont érdekes, hogy a régi memóriámra azt mondták, hogy rossz, az nekik a saját IBM-es memóriájukkal jó volt a gép, és így proci csere után még is csak jó a memóriám. Szerencsére a szervizes emlékezett arra, hogy volt egy ilyen esetük már.
-
q13579
senior tag
Megoldódott a vga felismerésének a problémája, azonban a WLAN esetén semmi változás. Se a linux, se a win nem ismeri fel, egy device manager sem talál róla semmit. A led-ét még világítani nem láttam, az fn+f5 is csak a bluetooth-t kapcsolja le és fel.
Szóval olyan, mintha benne sem lenne. Tehát küldhetem vissza a vadonatúj laptop-ot, félve attól, hogy ugyanilyenre nem tudják cserélni, mivel legutóbb már nem láttam ezt a terméket az árlistában. Remélem ez esetben a vételárat megtérítik, mert mást nem szeretnék venni.(144.000 Ft-ért Lenovo, amiben c2d 2 giga ram 160-as SATA vinyo és egy Nvidia NVS 140m vga foglal helyet, ami egy 8600 gs szintjén van... Sajnos ilyen ár/érték arányban nincs más alternativa)
-
Aktív témák
Hirdetés
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged