- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Gondwana #10271 üzenetére
Én áttettem a thinkpad hitachi hdd-jét egy külső házba, amin nincs kikapcsoló gomb, és ha az asztali gépbe van bedugva, a gép kikapcsolása után ilyen fura kattogó hangot ad, ki kell húzni az usb kábelt, hogy abbahagyja. Ez mitől lehet? Illetve hogy lehet megoldani, hogy "szabályosan" kapcsolja ki a gép? Mert ha kikapcsolom a gépet, utána is ad neki áramot folyamatosan (a laptop is, csak ott nem kattog), világít a külső ház lámpája.
-
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Gondwana #9521 üzenetére
Tesóm gépét anno (elég régen!) ellopták. Egy R30-as volt, még az IBM időben. Jó néhány telefon után eljutottam oda, hogy egy konkrét tel. számon kellett volna lejelenteni. Akkor más módon lopott gépet nem lehetett lejelenteni náluk még.... Na azt a számot hívogattam vagy 1,5 hétig, aztán meguntam
. Az R30-as azóta sincs lejelentve lopottnak.
Mondjuk azóta tuti javult a helyzet, meg valószínű, hogy megy e-mailen is a jelentés.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Gondwana #9512 üzenetére
Mi az a fázis-földelés? Tudtommal nálunk is jó ideje kötelező a védőföld használata, a régi lakások azok, ahol előfordulnak még földelés nélküli konnektorok. Illetve jópár helyen előfordulhat az, hogy szakadt a földelés, vagy megnő a földelési ellenállás, pláne ahol nincs érintésvédelmi felülvizsgálat.
-
Otisz
őstag
válasz
Gondwana #8855 üzenetére
Érdekes történetem van a MacBook-ról. Egyik szemem sír, a másik nevet.
Sír, mert a legtökéletesebb jelenlegi oprendszer az OS X, és most Win-t kell megint használnom.
Nevet, mert a ThinkPad anyagminősége felülmúlhatatlan.
A legjobb megoldás egy ThinkPad-en futó OS X lenne (nem hacintosh).
MacBook-om anyaghasználata siralmas volt
Még ha nem is hurcolászod, akkor is egyszer csak szétreped, töredezik. Igaz, hogy garanciaidőn túl is ingyen cserélik a burkolat egy részét, de az új burkolat is ugyanolyan anyaghibásViszont: pillanatok alatt megvették mindezek ellenére is!
-
_ak_
addikt
válasz
Gondwana #8735 üzenetére
Multi célokra még Hiren's BootCD-t is ki lehet próbálni. Mondjuk ez csak util válogatás, nincs alatta semmi os.
-
Magnat
veterán
válasz
Gondwana #8653 üzenetére
Sztem nem eredeti, dehát ha abból indulsz ki, h valszeg az eredetit is Kínában vagy Hong-Kongban gyártják, akkor annyira nem lehet rossz :-)
De majd Otisz vagy Tim82 mindejárt megmondják, nekik már volt a kezükben ilyen ebayes darab, h hagy-e maga után vmi kívánnivalót a minőség.
-
Nand_i
tag
válasz
Gondwana #8598 üzenetére
This firmware update includes the fix for the case on a system with Microsoft Windows Vista, that the system may become to display the following error message at each power on, and then cannot boot from the hard drive. ...
Ez az én értelmezésém szerint annyit tesz, hogy a FW update akkor szükséges, ha Vista-t szeretnél a gépeden, és minden bootolás alkalmával feldobja a kék halált a leírt hibaüzenettel. Szerintem, ha gond nélkül bootol a win, és az active protection is gond nélkül megy, akkor felesleges az update.Mondjuk nekem WD ugrott a gépbe és XP-t használok, de semmi gond nem volt hdd upgrade után.
-
breed30
tag
válasz
Gondwana #8480 üzenetére
Telepitetem drivert a ibm.com-ról szedtem le tulajdonságoknál bent vannak a s3 vezérlök de nem rakja ki gyorsinditóra és csak supersavage ix-nek ismeri be xp sp3 van rajt.
A T22-ömnek blink off deatja van abban is S3 a kari de avalnem volt ilyen gondom.
Más drivert egyenlöre nem találtam még sehol. -
Magnat
veterán
válasz
Gondwana #8363 üzenetére
Semmi gond, tisztább így, h újra lett húzva ... már csak jó lenne tudni, mitől volt :-)
Btw, járt már vki úgy recoveryvel, h ha olyan javítást akart csinálni, h minden adat maradjon meg, csak a win fileokat tegye újra, akkor a source megjelölésénél (ahonnan vissza kéne másolja) csak az internal hdd jelenik meg, de továbblépni azzal sem enged? Kipróbáltam a hdd-n lévő recoveryval meg a disk-re kiírttal is, akkor is ezt csinálta, végül azzal a verzióval tudtam csak továbbmenni, amikor azt mondtam, h minden adat vesszen el.
+1 kérdés: tudok csinálni a recoveryből egy sima win boot discet valahogy? Azt látom, h ott az i386 könyvtár, szal vmi trükkel biztos ... jó lenne ugyanis akkor, ha csak egy javító installt futtatnék.
-
Dottore
addikt
válasz
Gondwana #7990 üzenetére
Nem.
Ostoba baleset történt a gépemmel. A képernyőt akartam tisztítani, ablakhoz vittem, hogy jobban lássam és kicsúszott a kezemből. Az ablak emeleten van, alatta beton. Szóval ennyi.
Így most megmaradt pár cuccom hozzá amit el szeretnék adni. Pl. a DVD olvasóját sem használtam, merevlemez volt benne. Amekkora szerencsém van egy ThinkPad Advanced Mini Dock is érkezik hozzá kedden. Ami ugye gép hiányában tárgytalan. A táp is minek?
Ne is mondjatok semmit.
-
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7925 üzenetére
Az ilyen válaszokért tetszenek nagyon ezek a gépek. Nem sok rosszat olvastam Róluk, szinte csak az újakat említitek, hogy minőségre mintha nem lenne olyan.
Egyszerű halandónak a számozások, betűjelek sem egyértelműek, mindegyiknek utána kell nézni, mi is van benne, milyen proci, stb, sokszor az eladó adatai különböznek a hívatalos forrástól. Pár gépkönyvet már letöltöttem....
Előbb-utóbb meglesz A gép!
Sok jót olvastam a T30-ról is, megbízható, robusztus, végülis egyedül a beépített wifi hiánya a bosszantó, de azt meglehet oldani máshogy is. T40-et már sajnos csak pár perc erjéig próbálgattam, 1,5 proci, nem volt rossz. Annyiból tetszett jobban, csak egy újabb fejlesztés. -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7919 üzenetére
Faja!
A touchpad-et mondjuk kicsit hiányolom, az az igazság, sosem próbáltam még a pöcköt, nem tudom, milyen lehet, van, aki esküszik rá. Alszok még erre a dologra, sajnos teljesen ultimátum nélkülit még nem találtam, dehát ez kialakul úgyis.
Köszönöm a válaszodat!
JA! egyébként meg vagy elégedve a masinával? -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7916 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat, megnézem a típusodat!
A COM port processzorok és ipari rádiók programozására kellene, munkagép lenne belőle elsősorban. A Line in meg zenekari próbák rögzítése miatt fontos. A gép egyébként nem játékra kellene, tehát nem kell atomerőmű, de azért nem árt, ha "pörög" kicsit, nem kell ablakokra félórákat várni. Az USB--->RS232 nem biztos, hogy jó sajnos, arról éppen hallottam, nem szeretik a rádiók.
Nagyon köszönöm az infókat, utána nézek az X31-nek, mennyibe kerül, amit ajánlottál, hogy valamilyen szintem tudásban keveréke a T40-nek, 30-nak, nagyon szimpatikus, gondolom kivitelre, robusztusságra hozza azt a szintet. Köszönöm mégegyszer, ha vkinek lenne még tapasztalata a fentebb említett gépekkel, és ideje, hogy leírja, az tök jó lenne.
Köszi -
mdk01
addikt
válasz
Gondwana #7865 üzenetére
Szerintem érdemes szót ejteni arról a 85%.ról is.
Amit írok most nem feltétlen neked szánom csak te írtál most erről a töltés dologról legutóbb.Szerintem amit mi felhasználók látunk 100% meg 0% az az akkura levetítve nem igaz.
A gyárba szerintem bármelyikünknél jobban értenek ahhoz hogy mi jó az akkumlátornak.
Lehet azzal jönni hogy nem érdemes feltölteni teljesen mert az nem jó a Li-ion-os aksiknak,ezért csak töltsük 85%-ig, de a gyárban a hozzáértők szerintem nagyon jól tudják ezt és úgy állították be a gépet hogy amit mi felhasználók látunk 100% az valójában az aksinak csak a 85%-os töltöttsége. Ez nézhetjük alulról is hogy nem érdemes teljsen lemeríteni egyszer sem mert az sem tesz jót az aksinak de szerintem ezt is nagyon jól tudják a hozzáértők és mikor a géped elalszik mondjuk 10%-nál meg hibernálja magát 5%-nál az a valóságban biztos hogy nem annyi hanem lehet hogy még 20%.
Így állították be a gyárba a gépet hogy kíméljék az aksit.Szerintem nem érdemes ezen az aksi dolgon lovagolni, használja mindenki ahogy szüksége van rá nem ezen kell spórolni...sztem
-
Otisz
őstag
-
mdk01
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #7764 üzenetére
... SSD szappanoperám mai részének tartalmából ...
Sikerült leamortizálnom egy 16GB CF-et egy ilyen adapterben. Mostmár semmi se ismeri fel. Még jó, hogy 2 kártyát hoztak. Ezen már 70%-ig jutott az Ubuntu install. Bemutattam, hogyan kell FLASH memóriából ASH memóriát csinálni -
pBandi
tag
válasz
Gondwana #7449 üzenetére
XI. ker. Sorpon utcára gondolsz?
A tápcsatlakozó elkezdett lötyögni a gépben belül. Nem nagy kaland, mert egy 3 forintos alkatrészről van szó. Hardware Maintenance Manual 122. old. d jelü alkatrészt kell megpiszkálni cserélni. Végre egy gyártó aki gondolkodik és nem az alaplapra forrasztja...
És ha már ott vagyok megkérdezem, miért nem tudom a DL lemezeket olvasni, hotott a meghajtón rajta van a logo. -
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7311 üzenetére
Úgy látszik, ezen azóta változtattak a fejlesztők. Nekem nem felejti el a gép (T500) kikapcsolt állapotban sem a beállított küszöböket. Most pl. az van neki beállítva, h 45% alatt kezdjen el tölteni /az akksi egyébként 50%-ra van most töltve/. Kikapcsolt állapotban rádugtam a tápot, otthagytam vagy 1,5 órára, és nem töltött rá semmit.
Akku cseréről nem tudok nyilatkozni, nekem csak 1 van.
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7222 üzenetére
Erre már én is gondoltam, hogy esetleg a frame-buffer területének az írása nem mindig sikerül. Ezért csináltam memóriatesztet, de az nem jelzett hibát. Tehát nem hiszem, h a RAM a rossz, inkább az aki írni próbál bele (VGA vezérlő).
Szerintem is a hibás memóriacímzés vagy írás lesz a ludas. Az Intel Smart2D szolgáltatása egyébként pontosan a video memória címzésével bűvészkedik: a 12.oldalon van leírva vázlatosan ebben a doksiban.
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7217 üzenetére
Az a legdurvább az egészben, hogy ez az Infoparkban lévő központi szerviz. Épp azért mentem oda, mert úgy gondoltam, h ott azért biztosan értenek hozzá, van normális ezközpark, stb. Meg egyébként sem hallottam túl sok negatív véleményt róla.
Ezért is lepett meg ez a hozzáállás...
-
Nand_i
tag
válasz
Gondwana #7200 üzenetére
Firefox alá szerintem érdemes feltelepíteni a flashblock-er plugint. Ha kíváncsi vagy a flash-re 1 kattintással tudod engedélyezni, de alapból 25 index oldal is mehet párhuzamosan, nem fogja ledarálni a procit.
Más:
T61 biosban szerintetek soros, párhuzamos port opció mire kell? Soros bios alapbeállításokkal alapból tiltva van, párhuzamos engedélyezve, de a gépen kívül egészen biztosan egyik sincsEsetleg ha dokkolóra raknám? Vagy valami belül azon keresztül kommunikál? Annyira nem életbevágó kérdés persze, csak hát ugye a kíváncsiság.
-
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #7161 üzenetére
Eddigi fejlemények XP-anglifikáció terén:
- PreBoot partícióhoz próbáltam betűt rendelni. Partition Magic meg is csinálta. Onnatól kezdve a tartalmát BartPE alatt át tudtam másolni (a telepítés .cri meg .imz fájlokból történik, nem tudom kapásból lecserélni a tartalmukat = használhatatlan) a teljes tartalmát. Azóta belebootolva a grafikus felület működik ugyan, de az egyes funkciók elérhetetlenek (nem történik semmi, ha bármi olyanra kattintok, ami programot kellene, hogy indítson, nem almenüt). Tanulság: Predesktop Area tartalmát nem érdemes birizgálni, jóra nem vezet.
- Angol WinXP-t installálhatóvá tenni a COA cimke szériaszámával: más forrású mellesleg legális, de a cégé, XP-SP2 CD-t felmásoltam, SETUPP.INI-t lecseréltem a preboot által fenthagyott i386-ban találtra. nLite-tal az Intel Pro1000 drivereket beletettem (meg pár szemetet kiszedtem). Mivel BartPE-ből egy util adott a fennlévő (magzar) Winből egy szériaszámot, ami nem egyezett a COA számmal, gondoltam, ez passzol a moddolt setupp.ini-hez, tévedtem (embed serial opció nliteban). Install után első boot után aktivációt kért, illetve másik serialt. Aktivációt elfogadta, azóta amíg ezt megírtam, már SP3 is rátelepült. -
Scalpel
senior tag
válasz
Gondwana #7161 üzenetére
Ezért adok hálát az égnek, hogy a gépem angol xp-vel jött ki a gyárból, illetve, hogy az angol vista elfogadja a magyar campus licence product codeját.
Igaz, hogy most Win 7 megy rajta, persze angolul.... Holnap meg 64bites Win 7 kerül fel rá. Már megvan a 120 napos product code.
Azért ha sikerül, ha nem, feltétlen számolj be nekünk az eredményről. -
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #6966 üzenetére
A T41p-mben cseréltem nem olyan régen az Intel 2100B-t Atheros a/b/g-re. XP alatt használom, az Atheros egyértelműen erősebb. Panellakásban lakom, a router (Linksys WRT54G3G) a hálóban van, a lakás másik felében (nagyszoba) az Intel szerint "gyenge" a jelerősség, az Atheros kártyával viszont "nagyon jó". Nekem megérte (noha csak azért váltottam, mert az Intel kártya nem támogatott WPA-t).
-
Scalpel
senior tag
válasz
Gondwana #6782 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy a 15"-os T60-ak fedele nem Mg. Ez szomorú, nekem öröm, hogy laptopinfonál csak 14" volt, meg csak annyi pénzem volt rá...
A mostaniaknál elvileg az R500-ak nem kapnak fedlapba rollcage-t. A T-k minden méretben, W-kről nem tudok semmit, nem ismerem őket. X30x-nél meg ugyebár a rollcage is szénszálas műanyag. -
Dottore
addikt
válasz
Gondwana #6643 üzenetére
Az a gond tudod, hogy hiába mondtam a főnökömnek a két Eizot 800 ezerért, csak megvette a két wide Samsungot egy százasért.
Szóval nekem itthon egy ViewSonic VP2030b van. Tudnék monitort ami jobban kellene, de eszelősen drága, és nem indokolt. Életem nagy részét melóban dolgozom le, oda csak nem veszek.
Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- Subaru topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest