Hirdetés
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
Yaye
őstag
Panelkísérlet, és anyagvizsgálat
:
Megpróbáltam egy hihhetetlen merényletet elkövetni... Mivel átnyergeltem T43-ról R60-ra, ezért szembesültem azzal amit eddig is tudtunk, tudniillik hogy a T43 sxga+ kijelzője nagyon jó, sokkal jobb mint az R60-é. A T billentyűzete is egy nagyon picivel kevésbé keménynek tűnt, és az R vinyója sokkal jobban hallható, és a csuklótámaszon egy kicsit érezhető is hogy megy, tehát három ponton is indokoltnak tűnt a műtét.
Ezért hát csavarhúzót ragadtam, hogy ötvözzem a két ketyere legjobb alakatrészeit
Sajnos a vinyócsere már hangpróba szinten azonnal dugába dőlt, a T sima PATA, az R pedig SATA, ezt nehéz lett volna áthidalni
A billentyűcsere a különböző Fn-kiosztás miatt bukott meg.
A panelcsere viszont ígéretes volt. Pikk-pakk szét is szedtem mind a két gép fedelét... Nagy megkönnyebbüléssel láttam hogy mind a két panel ugyanolyan gyártmány, ugyanolyan, ugyanott elhelyezett csatlakozóval. Gyorsan átszereltem a panelt, összedobtam a kávát, bekapcsoltam... És semmi. Az R60 nem vezérli a T43 ugyanolyan fölbontású paneljét
Mivel a Thinkpadekben kábelkorbács helyett szalagkábel viszi a jelet a panelba, ezért a csati lábkiosztásával sem lehet variálni (pedig az valószínűleg meghozta volna a megoldást).
A fenti alkalomból sikerült régi vesszőparipámat újra meglovagolni, és megvizsgálni a két gép fedelét belülről is.
Az R60 nem véletlenül érződik elég masszívnak: a fedél csak kívül műanyag, belül egy teljes felületet kitöltő, nem is vékony (kb 1 mm vastag) fémlemez lapul a fekete plasztik alatt!
A T43 fedele egyrétegű, és nem fémből van. A fedél belsejére újrahasznosítás végett oda van sütve az anyag jelzése: PA6-CF20 FR. Vagyis tűzálló, szénszálerősítésű poliamid. Neten kutakodva találtam doksit ami PA6-CF20 kapcsán 2% rutil (titánoxid) adalékolását is említi, de a fedél jelzésén nem látok erre utaló nyomot.
Az alábbi képeken látszik a belső felület, és hogy egyértelműen műanyag öntvény. A fedél belső oldalán nincs semmilyen merevítés, így nem csoda hogy a közepét megnyomva horpad, hiába bika az anyaga. Ha keresztbe-hosszába csak két-két bordát öntöttek volna belülre (hely lett volna rá bőven), sziklaszilárd lenne, érthetetlen, miért nem tették
.
[link]
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Viccrovat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mini PC
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- Hibátlan HP 250 G4 notebook (laptop) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai -Intel Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070Ti 12GB W11
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop 10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:
Mivel a Thinkpadekben kábelkorbács helyett szalagkábel viszi a jelet a panelba, ezért a csati lábkiosztásával sem lehet variálni (pedig az valószínűleg meghozta volna a megoldást).
.