Aktív témák

• Yaye

őstag

Panelkísérlet, és anyagvizsgálat :) :

Megpróbáltam egy hihhetetlen merényletet elkövetni... Mivel átnyergeltem T43-ról R60-ra, ezért szembesültem azzal amit eddig is tudtunk, tudniillik hogy a T43 sxga+ kijelzője nagyon jó, sokkal jobb mint az R60-é. A T billentyűzete is egy nagyon picivel kevésbé keménynek tűnt, és az R vinyója sokkal jobban hallható, és a csuklótámaszon egy kicsit érezhető is hogy megy, tehát három ponton is indokoltnak tűnt a műtét.
    Ezért hát csavarhúzót ragadtam, hogy ötvözzem a két ketyere legjobb alakatrészeit :DDD
    Sajnos a vinyócsere már hangpróba szinten azonnal dugába dőlt, a T sima PATA, az R pedig SATA, ezt nehéz lett volna áthidalni :)
    A billentyűcsere a különböző Fn-kiosztás miatt bukott meg.
    A panelcsere viszont ígéretes volt. Pikk-pakk szét is szedtem mind a két gép fedelét... Nagy megkönnyebbüléssel láttam hogy mind a két panel ugyanolyan gyártmány, ugyanolyan, ugyanott elhelyezett csatlakozóval. Gyorsan átszereltem a panelt, összedobtam a kávát, bekapcsoltam... És semmi. Az R60 nem vezérli a T43 ugyanolyan fölbontású paneljét :( Mivel a Thinkpadekben kábelkorbács helyett szalagkábel viszi a jelet a panelba, ezért a csati lábkiosztásával sem lehet variálni (pedig az valószínűleg meghozta volna a megoldást).

A fenti alkalomból sikerült régi vesszőparipámat újra meglovagolni, és megvizsgálni a két gép fedelét belülről is. :B
    Az R60 nem véletlenül érződik elég masszívnak: a fedél csak kívül műanyag, belül egy teljes felületet kitöltő, nem is vékony (kb 1 mm vastag) fémlemez lapul a fekete plasztik alatt!
    A T43 fedele egyrétegű, és nem fémből van. A fedél belsejére újrahasznosítás végett oda van sütve az anyag jelzése: PA6-CF20 FR. Vagyis tűzálló, szénszálerősítésű poliamid. Neten kutakodva találtam doksit ami PA6-CF20 kapcsán 2% rutil (titánoxid) adalékolását is említi, de a fedél jelzésén nem látok erre utaló nyomot.
    Az alábbi képeken látszik a belső felület, és hogy egyértelműen műanyag öntvény. A fedél belső oldalán nincs semmilyen merevítés, így nem csoda hogy a közepét megnyomva horpad, hiába bika az anyaga. Ha keresztbe-hosszába csak két-két bordát öntöttek volna belülre (hely lett volna rá bőven), sziklaszilárd lenne, érthetetlen, miért nem tették :F .

[link]
    [link]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés