- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Yaye
őstag
Panelkísérlet, és anyagvizsgálat
:
Megpróbáltam egy hihhetetlen merényletet elkövetni... Mivel átnyergeltem T43-ról R60-ra, ezért szembesültem azzal amit eddig is tudtunk, tudniillik hogy a T43 sxga+ kijelzője nagyon jó, sokkal jobb mint az R60-é. A T billentyűzete is egy nagyon picivel kevésbé keménynek tűnt, és az R vinyója sokkal jobban hallható, és a csuklótámaszon egy kicsit érezhető is hogy megy, tehát három ponton is indokoltnak tűnt a műtét.
Ezért hát csavarhúzót ragadtam, hogy ötvözzem a két ketyere legjobb alakatrészeit
Sajnos a vinyócsere már hangpróba szinten azonnal dugába dőlt, a T sima PATA, az R pedig SATA, ezt nehéz lett volna áthidalni
A billentyűcsere a különböző Fn-kiosztás miatt bukott meg.
A panelcsere viszont ígéretes volt. Pikk-pakk szét is szedtem mind a két gép fedelét... Nagy megkönnyebbüléssel láttam hogy mind a két panel ugyanolyan gyártmány, ugyanolyan, ugyanott elhelyezett csatlakozóval. Gyorsan átszereltem a panelt, összedobtam a kávát, bekapcsoltam... És semmi. Az R60 nem vezérli a T43 ugyanolyan fölbontású paneljétMivel a Thinkpadekben kábelkorbács helyett szalagkábel viszi a jelet a panelba, ezért a csati lábkiosztásával sem lehet variálni (pedig az valószínűleg meghozta volna a megoldást).
A fenti alkalomból sikerült régi vesszőparipámat újra meglovagolni, és megvizsgálni a két gép fedelét belülről is.
Az R60 nem véletlenül érződik elég masszívnak: a fedél csak kívül műanyag, belül egy teljes felületet kitöltő, nem is vékony (kb 1 mm vastag) fémlemez lapul a fekete plasztik alatt!
A T43 fedele egyrétegű, és nem fémből van. A fedél belsejére újrahasznosítás végett oda van sütve az anyag jelzése: PA6-CF20 FR. Vagyis tűzálló, szénszálerősítésű poliamid. Neten kutakodva találtam doksit ami PA6-CF20 kapcsán 2% rutil (titánoxid) adalékolását is említi, de a fedél jelzésén nem látok erre utaló nyomot.
Az alábbi képeken látszik a belső felület, és hogy egyértelműen műanyag öntvény. A fedél belső oldalán nincs semmilyen merevítés, így nem csoda hogy a közepét megnyomva horpad, hiába bika az anyaga. Ha keresztbe-hosszába csak két-két bordát öntöttek volna belülre (hely lett volna rá bőven), sziklaszilárd lenne, érthetetlen, miért nem tették.
[link]
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Synology NAS
- Elektromos cigaretta 🔞
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest