Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
Na ez már sokkal érdekesebbnek tűnik, de teljesen más kategória és nem fair az összehasonlítás.
Akciósan 122 USD... ami kb. 42 ezer forint. Plusz esetleg szállítás és esetleg ÁFA, és máris vehettél volna egészen használható "konvencionális" Android készüléket is helyette.Jó lenne, ha a kis pénzű emberek 20-25 ezer HUF körül is kaphatnának valamit itthon, újonnan a pénzükért, ami megbízható és értelmes keretek között használható rajta minden meglévő funkció.
-
janeszgol
félisten
Nekem ez bejön pl. Állítólag Xiaomi termék: [link]
-
pengwin
addikt
Ne gyártsanak ipari hulladékot és kész. Ilyen telefonja ne legyen szegény embernek se, mert pár éves távlatban többe fog neki kerülni és több szemetet fog vele generálni, mintha egy normálisabb terméket kapott volna a pénzéért.
Lenne helye olcsó készülékeknek a piacon - sok éven át ugyanazt a modellt piacon tartva, normális alap tudással, egyszerű szerelhetőséggel, jó fix funkcionalitással. Ez nem az.
-
csak ahhoz képest meg minden is drágább
(dollárban is) azt rá az infláció.de, hogy ON is legyek ténylegesen:
ez a telefon anno mikor a nokia 3410i volt sokak vágya értékben lett volna akkoriban 4-5eFt szerintem... egy siemens A40 többe került akkoriban (a legolcsóbb telefonok egyike volt).
Komponensek szempontjából ezek nagyon egyszerű és olcsón gyártható készülékek. és nem is azzal van sokszor a fő gond. A szoftver az ami katasztrófa, a régi készülékeken nem csupán innovatívabb és jobb kezelőfelület volt, de tudásban is többet hoztak ki az akkor gyengébb cuccból (mert azért ezek nem kicsit erősebbek). Persze, már a programozás szintje... itt egy olcsóbb, kevésbé hardver közeli nyelv az amit már használnak.Csak ... amire akarok kilyukadni, szerintem sokkal többet ki lehetne hozni valamennyi ilyen "retro/detox/idős" telefon valamiből (ép minek adják el). És akkor még egy Nokia E41 vagy E61 szintű telefont nem is néztünk. Vagyis nem kéne ennyire fapadnak lenni ezeknek attól még, hogy nem android vagy hasonló.
-
Az én bérem csak vissza fejlődött az elmúlt 4-5 évben
... számokban is a felét keresem (jelenleg rengeteg túlórával) és akkor még értékben se ér annyit ... valahol a harmadát ha viszem haza mostanság (értékben)...
... bőven tudnék írni az én meglátásom szerint mi itthon a gond, de nem mennék bele az erősen politikával átszőtt tartalomba ... -
mhydas99
senior tag
Emlekszem meg az android/iPhone telefonok hajnalan Sony Ericsson K660i-m volt. Imadtam. Aztan ahogy bejott az elso iPhone ugy ereztem, nekem kell erintos telefon, de akkoriban csoro voltam. Igy lett egy LG nemtudommarmi rezisztiv kijelzos, ceruzae, sajat rendszeres okos butatelefonom. Plasztik volt az egesz egett gumiszagu boritassal, de nagyon bejott a koncepcio. Csak ugye nem volt valodi okostelefon. Hamarosan megvettem a Samsung Galaxy Ace-t, egy az egyben iPhone copy volt nagyjabol, de azt tudtam megfizetni es orultem, mint majom a farkanak, mert bizony az LG Optimusnal jobb volt, ami a kollegaimnak volt.
De visszakanyarodva az LG rezisztiv telefonja jo ugras volt nekem a butatelefonok es valodi okostelefonok kozt. Ez a HMD is arra van, a kispenzueknek. Arra viszont jo. -
-
Ne szívjátok már fel magatokat feleslegesen!
A szegény ember telefonja egy mai kiadású Moto F3 lenne. A gond ezzel a szappantartóval hogy az "okosság látszatával kecsegtet" miközben nem az.
Mellesleg a régi idők érzékelőivel is lehetne egy bitang jó értékű mobilt kiadni ha nem erőltetnék ezt a kerülőutas olcsósítgatást. -
Marhaság. Aki szegény vegye meg 2 évi részletre.
-
Graphics
Jómunkásember
Ilyet ne.
De nem értem, hogy most miért belém kötöttél pont.?
Itt van másik 10 fórumozó, aki szerint hulladék.
Beszéld meg velük is.Nem értelek, de tényleg... Ne köss belém.
Meg ilyen dolgokat én hol írtam , hogy a szegénynek ne legyen telefonja?
Ne rajtam gyakorolj. Feleslegesen kiforgatsz -
Peti870
csendes tag
Ha olyan 2Mpx-es kamera lenne benne mint anno a 20 évvel ezelőtti K750i ben, vagy SXG75-ben azt mondom hogy oké, de valószínű hogy egy CIF felbontású interpolálva.
Egyébkén friss androiddal, mai hardverrel nyerő teló lenne. -
Milyen 2010 körüli gyártósort találtak a raktárban amit véletlen összeszereltek?
-
-
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Nem mondod! A Fairphone icipici kis garázscég a nagy HMD mellett. Hogy kellene neki tartani tőle?
-
HMD mikor kezd el nem ipari hulladékot gyártani?
Anno vártam az X50 bejelentését mert pletyka szinten jó volt. Na azóta se tettek le az asztalra annál erősebbet, pedig az is már jó pár éves pletyka.
Fairphone miatt nem mernek középkategóriás telefont gyártani? -
cs.zs.
veterán
14 évvel ezelőtt meg lehetett csinálni egy nem-okos telefont elérhető áron, 5MP AF kamerával, erős villanóval/lámpával, és mindeki örömmel használta.
Szintén 14 évvel ezelőtt teljesen ütőképes, szuper telefon volt a 3,2" kijelzős, 5MP AF kamerás, 720p videót készítő SONY-Ericsson wt19i. Mondjuk ez nem volt a legolcsóbb cucc, de az akkori összetevői ma nyilván nem kerülnének túl sokba.
Hol van a 14 évnyi fejlődés ??? -
Graphics
Jómunkásember
Nem várok ennyi pénzért semmit, mert nem kellene hulladékot gyártani szerintem.

Mi a sok? Mert eddig egyik HMD sem ért annyit, amennyiért el akarták sózni. Melyik a 600 eurós hmd a kínálatban?Én most azt veszem ki a szavaidból, hogy a HMD jól csinálja, mert hogy azt írtad mondjak jobbat... Nos, szerintem nem csinálnák jól, mert mérhető növekedés sincs.. ( részemről sose volt sírás egy hmd után sem, mert túlárazott mindegyik a megjelenéskor, mire esik az ára, addigra meg érdektelenné válik számomra.)
Évek óta a szart gyártatják... Nem védhető a "márka"...
Pedig védeni akarod.Nem tudom mit akarsz ebből kihozni, de ebbol sok minden nem jön ki.
Bökd ki mit akarsz mondani. Szerinted ez jó cucc?
( Nincs ebben a témában szerintem túl sok. Lapozzunk inkább.
) -
Mishita
tag
Én a max 32Gb-os bővíthetőséget érzem kevésnek , azon kívül tetszik.
-
janeszgol
félisten
Valakinek biztos jó. Nekem nem kellene.
-
judas13
veterán
A 0,3 MP-es előlapi "kamera" mellett a főkamerát még bevásárló lista fotózására sem ajánlják nagyon amúgy - olvastam és láttam egy tesztben...
Nem értem mert ha nem a hulladéknál is ótvarabb összetevőkkel dolgoznának - mondhatni jó szokásuk szerint - több keresnivalója lenne ennek a különböző piacokon.
A Nokia név meg ki tudja hanyadik meggyalázása dizájn terén különösen szívbemarkoló és szomorú.Fancy-boy
Nagyon nem az láttam működés közben párszór tegnap. -
Fancy-boy
addikt
Végül is átszámítva 15.000 Ft-ért nem vészes, de hogy mennyire használható az más kérdés.
Gyanítom, hogy a rendszer nem túl fluid és egy nyomógombos teló lekörözi sebességben. -
Ez a Nokia Asha hulladék verziója kb.
-
lezerpiramis
őstag
Az eddigi telefonjaik 90%-át elnézve:
- HMD: Frank Drebin, aki épp az USA himnuszát énekli.
- Nokia: Enrico Palazzo, aki mindezt kénytelen gúzsba kötve nézni/hallgatni. -
tms+
senior tag
A HMD szerintem mindent elkövet annak érdekében, hogy ne legyenek sikeresek.
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
Hulladék.... És a leggázabb, hogy a Lumia designnal operálnak. Semmi új. Ez a HMD még mindig csak hullagyalázást csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(dollárban is) azt rá az infláció.

... számokban is a felét keresem (jelenleg rengeteg túlórával) és akkor még értékben se ér annyit ... valahol a harmadát ha viszem haza mostanság (értékben)...