Aktív témák

• FőDudu

veterán

válasz sssent #1661 üzenetére

Mindkét gép volt már nekem.

Az akku nem ugyanaz....
    Az X60 nagy akkuja 5200mAh, a kis akkuja 2600mAh (cilinderes).
    Az X60s kis akkuja 2000mAh (ez lapos), a nagy akku szintén 5200mAh.
    Ugyan mindkét nagy kapacitású akku 14.4V 5200mAh (75Wh), de x60-as akku nem jó az S-be.

Kis akkuval nincs üzemidő különbség, mivel a 2000/2600mAh kiegyenlíti az eltéréseket.

Végeredményben kb fél óra üzemidő van az S-es javára a nagy akkuval. Nagy akkuval viszont elbukod a 28/20mm-es különbséget, mert a nagy akku ugyanolyan vastag (28mm) mindkét géphez.

Magyarul: kis akkuval használva ugyanúgy 3 óra körüli időt mennek, nagy akkuval az X60 megy kb 7 órát, az X60s megy 7-8 óra között (és van kb 10dkg előnye a súlyt tekintve).

Egyébként melegedésben alig van eltérés, mert jó a hűtésük. A melegedés inkább a palmrest jobb részén jelentkezik, ahol a wlan kártya van. Töltés közben kb 50 fokig felmehet a hőfok.

Mondjuk elég durva használat mellett a nagy akkut is le lehet meríteni kb 3.5 óra alatt. Amikor a tetű OS X-et ráraktam, akkor valamiért fullon járatta a procit. Csak akkor nem zabálta az akkut, ha a biosban lekorlátoztam minimumra. Fura módon nem volt olyan taszk ami okozhatta volna. Egyszerűen ilyen volt. Még minimális sebességre korlátozva sem jött ki 5 óránál több a nagy akkuból.

Vista esetén is kb 5 óra a max ami kijön. Egyszerűen annyival többet eszik.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés