Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
kösz, bár reménykedtem benne, hogy valahol azért egyben le van írva
túl sok szubjektív elemet tartalmaz, nagy a szerepe az emberi tényezőknek
ha ez tényleg így van, akkor az nem egy jól definiált algoritmus
így el lehet térni tőlepont erről beszélt Feree13 is, hogy nem tartotta be a szabályokat, viszont robotok ebben segítenek és a pszichológia tényezőket is elég jól ki lehet zárni
Bár én soha sem használtam robotokat, de szerintem legalább annyira időigényes mint a manuális kereskedés, hanem jobban.
lehetséges, viszont szépen futhat, amíg mellette dolgozok
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
batorpeti
üzenetére
Igen, PP félét alkalmazom, bár nem 100%-osan. Az jelentette az áttörést hogy elkezdtem betartani a saját szabályaimat
, és naplózni a kötéseimet. Az eredmény pedig profitos jelenleg már majdnem 6 hónapon keresztül. Viszont ebből még hosszútávú következtetés nem vonnék, mert ez az idő kevés ahoz. Viszont eddig még sosem voltam profitos 1-2 hétnél tovább, ill. jelenleg nagyon alacsony kockázati szintel dolgozok, ami nagyon tetszik, emiatt ez számomra áttörés.
Amúgy egyszerűen szerintem mindenki tudna profitos lenni belőle, valaki 1 év alatt eléri ezt, valakinek lehet hogy 7 kell hozzá, de szerintem a legfontosabb dolog a kitartás. Meg ugye az hogy ha mindig ugyanazt csináljuk akkor ne várjunk más eredményt, egyszóval szerintem feladni nem szabad.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
batorpeti
üzenetére
Én ilyenkor 1 naposon ráteszek egy fibót, gyönyörűen kiadja az alját meg a tetejét, és 50%-os szintig (szerintem) csak visszateszt van. Jelenleg ez EURUSD-n 1,2870 körül van. Ha azt is átviszi, akkor sem eső trendről beszélünk, hanem csak elbizonytalanodott a long, és simán lehet egy többhetes oldalazás is.
De ez az én gondolatom.
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
Le lehetne H1-en kereskedni, csak mondom, ha még annyira nem vagy tisztában a jelekkel, akkor csak össze fogod zavarni magad, mert ide-oda ugrálsz az idősíkok között. A fő trend jelenleg emelkedő EURUSD-n, (D1- H4-en), és ennek éppen egy (egyelőre annak kinéző) countertrendje van folyamatban (jelöld meg vízszintes vonallal a csúcsokat-völgyeket, és felejtsd el a ferde vonalat, egyelőre legalábbis, sokat segít(het)). H1-en viszont inkább egy eső trend van. Idősíkfüggő (meg ráérésfaktorfüggő
), hogy mit érdemes/tudsz kereskedni. Ha félóránként-óránként rá tudsz nézni a történésre, akkor a H1 is jól kereskedhető, ha viszont inkább 2-4 óránként, akkor inkább H4+-on vadássz jelekre (várd a ct végét).Countertrend az a nagyobb trend szélső értékei között, ellentétes irányban zajló trendszerű mozgás, tehát emelkedő főtrendnél pl. a legmagasabb csúcs, és az utolsó alj közötti területen zajló, ellentétes irányú trendszerű mozgás a countertrend.
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
Egyrészt nem jó az idősíkok között ugrálni (legfeljebb a finomításhoz, vagy egy gyors mozgás követéséhez), másrészt a felettes idősík jelzése erősebb általában. Ha tehát D1-en shortra áll a zászló, akkor H1-H4-ben is inkább erre keress jeleket. Ha trendkövető játékot játszol, akkor szerintem február 4 hajnaltól lehetne shortban gondolkodni, akkor tört az előző long trend.
-
Dany007
veterán
válasz
batorpeti
üzenetére
Persze persze. Erről beszéltünk tegnap. Ez a trailing stop. Az én platformomon ezt lehet automatizálni is megadott értékekkel növeli a s/l szintet.
Ez nálam ugye azért nem működik, mert túl nagy egységet kötök egyszerre. Emiatt a s/l szintet nem tudom úgy változtatni mert jó nagy lenne a kockázat és ahhoz képest meg kevés a nyereség.
Lehet nekem is meg kéne próbálnom kisebb kötésekkel hosszabb távon, lassabban.Nálam a dolog akkor működött érzésem szerint igazán, mikor a fibonacci retracement-et alkalmaztam.
Az kb olyan nyugodt érzés volt, mint a tiéd. Ha sikerült jól és jó helyre berajzolni az árfolyam hajszál pontosan követte. Meg lehetett játszani szinte kockázat nélkül. És itt én is engedtem a t/p szintet fölfelé a s/l-szal együtt, mivel tudtam meddig fog menni az árfolyam. -
Dany007
veterán
válasz
batorpeti
üzenetére
"Miért zárnád már le ha nyereségben vagy, és megy jó irányba az ár?"
Igen, mondom abban a szituban amit leírtál már lehet lépkedni fölfelé a tp meg a sl szintekkel. Ha jól tudom erre van a trailing stop.
Már csak azt nem értem, ha a számításaid illetve a stratégiád alapján ennyire kockázatmentesen tudsz kereskedni akkor miért nem élesben csinálod? Voltak itt páran annak idején akik elkezdték élesben, róluk lehet tudni valamit?
Egyelőre még elvagyok a 10 perces charttal, fel kell frissíteni az emlékeket mielőtt megpróbálnám hosszabb távon is.@emvy: Azért ne nézz teljesen hülyének.
Nem véletlen nem ugrottam bele még én se élesben. És nem a gyorstalpalókra akarok alapozni. Huzamosabb idő alatt a demóban is ki fog jönni, hogy működik-e vagy sem. Ha nem akkor a válasz egyértelmű. Három éve se ugrottam bele, ha úgy érzem, akkor most se fogok.
Azok a 100%-os hozam ígéretek meg baromság a vak is látja. Ha ilyen "egyszerűen" ennyit lehetne keresni vele, akkor mindenki ezt csinálná. Egyébként az elmúlt 3-4 év alatt eléggé behálózott itthon ez a forex mánia. Mindenhol a gagyi hirdetéseikbe meg a tanfolyamaikba lehet botlani. És fűnek fának ajánlják hogy ilyen könnyű meg olyan könnyű. Én nem ezek miatt kezdtem foglalkozni vele és nem ilyenekből próbálok tanulni sem. 2008-ban még sehol a neten nem láttam ilyen reklámokat és ez a topik is épphogy csak indult. -
Dany007
veterán
válasz
batorpeti
üzenetére
Igen tudom ez már nekem is feltűnt...
Ez ugye többnyire azért van mert csak akkor lépek pozícióba mikor már biztos vagyok a dolgomban. Ezért az nem épp a legjobb helyzet. Ezért van az, hogy a s/l érték is majdnem akkora, mint a várt profit." Szerintem egy trader azért kereskedik, hogy minél több profitra tegyen szert, "
Ez így igaz, de nem mindegy milyen áron és milyen gyorsan. Ez leginkább tudás és gyakorlat kérdése. Szerintem. Minél nagyobb az ember tudása és tapasztalata annál többet kockáztat mert annál biztosabb a dolgában. Én ebből amúgy sem milliomos akarok lenni, hanem az a napi 50$ a cél egyelőre.
"Én úgy szoktam, ha az ár elmozdul a jó irányba annyi pipet amennyi a kezdeti SL volt, akkor 0-ba húzom a stopot, így ha az árfolyam nem éri el a TP szintemet, akkor sem bukok a traden, hanem legrosszabb esetben is 0-ban záródik a pozíció."
Ez szerintem teljesen jó módszer. Én is alkalmazom amikor tudom. De mivel elég nagy a tökeáttét és sok egységet vásárolok egyszerre ezért nálam a kis negatív elmozdulás is bukó lehet. Általában előbb lezárok egy profitot elért pozit mint mielőtt elérném azt a szituációt amit leírtál. De egyébként teljesen korrekt.
Annyi még, hogy a pszichikailag rosszul esik, mikor mondjuk már 20-30$ pluszban vagy de te hagyod hátha megy még feljebb, majd hirtelen visszakorrigál és kiüti a s/l-t. Akkor az mocskosul dühítő tud lenni.
Tessék itt egy régi hsz-em a témában. Hehe, régi szép idők.
Ebből azért kapsz egy kis áttekintést, hogy nagyon kezdőként miként csináltam a dolgot. Huh ez még nagyon az elején volt...
Leginkább a Fibonacci-s részre érdemes figyelni, mert ahogy korábban mondtam, az hajszál pontosan bejött. Itt leírom a befektetni kívánt tőkét is meg írok pár konkrétabb adatot. Így jó 3 év távlatából nekem is jó volt újraolvasni.
Ja és újfent köszönöm a véleményt. Ebből tanulok én is.
-
Dany007
veterán
válasz
batorpeti
üzenetére
Üdv!
Én köszönöm a beleszólást. Nem véletlenül vagyok még mindig csak demóban. Hiszen még én sem vagyok benne biztos, hogy jó ez így. Gyakorolni kell és pár hónap múlva kiderül van-e értelme.
No, a stop/losst a chart alapján állítom be. Amit mutat a chart az alapján. A trendvonalak mindig be vannak húzva. És csak akkor állok pozícióba amikor - számomra - tisztán látszik a lehetséges kimenetel. A stop loss arra a pontra van állítva, ahonnan már biztos, hogy mégse történt kitörés.
Berajzolom a korábban feltöltött képre, hogy akkor hol volt a stop loss.Talán látszik, hogy az első pozíciónál s/l olyan helyre lett beállítva, ami a korábban berajzolt trendvonal alatt helyezkedik el. Amiből arra következtettem, hogy ha azt a vonalat átlépi az árfolyam, akkor már biztos, hogy esni fog nem fogja tovább követni a trendet. Persze volt egy kis ráhagyás is a trendvonalam alatt. A t/p szint pedig a felső trendvonal tetejére volt beállítva. Hogyha onnan visszapattanna, még előtte lezáródjon a pozi.
A másodiknál a t/p szint feljebb volt, mint ahol lezártam a pozit de nem akartam kockáztatni többet.
Hát ennyi."akkor miért zárod le csak azért mert elérte a TP-odat? Mi van ha tovább megy az árfolyam jó irányba, te pedig lezártad? Egy csomó nyereségtől fosztod meg magadat."
Azért mert nem a profitmaximalizálás a cél, hanem az általam előre megszabott profit elérése a cél. Ami a legtöbb esetben (a múltkor 8 hónap tapasztalata alapján) jóval lejjebb van, mint a kitörések maximuma. Ez nem gond a bukott pozícióim nagyrésze azért volt, mert többet akartam, mint amennyit az elején elterveztem.
-
Dzoli
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Nézd meg a Swiss Army EA-t, elég sok mindent tud.
-
Gh0sT
addikt
válasz
batorpeti
üzenetére
Megközelítés kérdése a drawdown.
Fontos tisztában lenni azzal, hogy a robot egyszer be fogja dönteni a számlát. Ezt el kell fogadni. Ez nem egy pénznyomda, hanem egy robot, ami pusztán matematikai alapon kereskedik a technikai elemzés módszereit figyelmen kívül hagyva. Viszont van még egy nagyon fontos momentum. A robot nagyobb valószínűséggel dupláz, mint nulláz. És ez a kulcsa a rendszernek.
Tegyük fel, hogy van 10.000 dollárom és nagyjából 20% kockázatot merek vállalni. Ez annyit tesz, hogy ha elveszítek 2.000 dollárt, akkor már erősen elgondolkodom azon, hogy a forexet nem nekem találták ki. Két dolgot tehetek.
1. Kiutalom a 10.000 dollárt a számlámra és elkezdek vállalható kockázat mellett kereskedni. A végkifejlet többféle lehet. Fél év, egy év alatt lemorzsolódok 8.000 dollárig és kiszállok, vagy mondjuk csinálok éves szinten 30%-ot, amit valljuk be kiemelkedő hozamnak számít.
2. Kiutalok 1.000 dollárt a számlámra és erre ráeresztem a fenti robotot. Ha szerencsém van, akkor 3 hónap alatt dupláz. Ha nincs szerencsém, akkor van még 1.000 dollárom, hogy elkezdjek egy új kört.
A két rendszer között annyi a különbség, hogy míg az elsőbe befektettem minden pénzem, addig a másodikba csak azt, amit kockáztatni szeretnék. Ergo a megtakarításom 80%-át beforgathatom máshova. Másik fontos dolog, hogy a robot okos money management mellett évente nagyjából 500-600% körül teljesít úgy, hogy párszor bedől a számla. Ha az 1000 dolláros alaptőkére nézem ezt az 500-600%-ot, akkor máris jobb vagyok, mint az első példában vázolt 30%-kal.
-
-
Dzoli
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Forex4You nagyon tágítja a spreadet, és az order elhelyezési lehetőséget a jegyzett árhoz képest még EURUSD-n is. Liteforex valóban lassú, meg kicsit drága is, de aki nem pár pipekre ugrál, annak megfelelő lehet. Én centes számlából ajánlom a Roboforexet, ha nem zavar, hogy csak az utolsó 3 hónap számlatörténete látszik.
Régen tettem már be képet ide, ezért itt a mai termés.

-
Gh0sT
addikt
-
_AnTi_
tag
-
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Abban igazad van, hogy ha fibo 50-ig visszaengeded, akkor nagyon sokat adsz vissza a piacnak, nem is erre gondoltam, mikor írtam.
Mikor a Profitos rendszert követed (vagy ha van egy kis józan esze az embernek), akkor ez nem fordulhat elő, hiszen ott legkésőbb ha egy előző csúcs elesik, akkor kistoppolódtál (short trend esetén persze).
Ha jól értelmeztem itt csak az volt a kérdés, hogy meddig tekintünk egy trendet annak, és a Profitos rendszerben fibo 50-ig még simán counter-trendről beszélünk - és maradva a példánál - még shortban gondolkodunk.
Természetesen mindekinek más az ingerküszöbe, van aki már 1 feljebb lévő völgy után nyitja a longot - szerintem ennek ki kell alakulnia mindenkinél.
#5814: Elvileg nincs meghatározva, hogy milyen idősíkon nézed, de ajánlott a H1-H4. Van, aki ugyanazon az idősíkon nézi a trendet, van aki a felettes idősíkon. Én pl. rásassantok H4-en a dologra, H1-en lépek be és ha pozi építésre kerül sor, lemegyek M15-re is.
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
Nem a konkrét helyzetre mondtam, csak nehogy véletlen így (a konkrét példa miatt) jegyezd meg, hogy ha véget ért egy jól látható trend, akkor annak a végén rögtön kezdődik egy ellenirányú.
Igen, az szerintem is egy emelkedő trendnek néz már ki. Hátulról nézve, a 2-3. zöld gyertyában szinte biztosan nyomtam volna longot, ha látom épp kialakulni. Bár az a korábbi nagy felső kanócos piros gyertya azért óvatosságra intene, ott valami támaszt láthatnak mások, és azt nem biztos, hogy átnyomnák. Ez minek a grafikonja egyébként? -
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
A countertrend az egy egy, a főtrenddel ellentétes irányú trend, és (bár a trend meghatározása miatt másképpen nem lehet, de) a főtrend csúcsától (emelkedő trendnél) az utolsó völgyig tart (nem feltétlen onnan indul és odáig tart persze, de a trendkövető kereskedésben a vége a lényeges, tehát amikor a countertrend feltételrendszere elesik, mert ott lehet jó R:R aránnyal nyitni). A countertrend feltételrendszere ugyanaz, mint a főtrendé, ha eső főtrendben, emelkedő countertrendben az utolsó countervölgy alá zár bizonyos távolságra, pl. ekkor kell nyitni, ha ezzel a stratégiával akarsz kereskedni. Milyen vonalra gondolsz?
Az eső trendnek az egyik feltétele az alacsonyabb csúcsok, a másik az alacsonyabb völgyek, a fontosabb kritérium ebből az alacsonyabb csúcs, mert az jelzi, hogy azokon a szinteken támaszt talál az árfolyam, ott érdemes nyitni (shortot nyilván). Amint jön egy magasabb csúcs (ill. az is elég, ha az utolsó csúcs fölé zár bizonyos méretű gyertya, mondjuk ATR/3, vagy ATR/2), akkor elesett a támasz.
A képemen a piros vonal, és a rá mutató piros nyíl az egy magasabb völgy, és utána a zöld gyertyában megvalósul egy csúcs fölé zárás, tehát elesett az eső trend 2 feltétele is. Nem tudom, a Forexegyetemen pontosan mit oktatnak, már régen voltam, van valami Fibos visszateszt is, de én valószínűleg abban a nagy zöld gyertyában a shortzárás jelét látnám (mondjuk én nem pont ezzel a módszerrel kereskedem, bár sok a hasonlóság).
A "főtrend elesik", az nem egyenlő azzal, hogy indul egy ellenirányú trend. Csak azt, hogy a jól kereskedhető szakasznak vége. Ez ugye világos? Tehát nem csak trendszerű mozgás van. -
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
A linkelt ábrán forexegyetemes szabályok alapján még bőven countertrendről beszélünk. Ha jól emlékszem, Pintér Péter azt mondta, hogy fibo 50-es szintig (sőt, ő még 61.8%-ig is) counter trendnek tekinti a dolgot.
Én személy szerint nem kötöm fibóhoz, hanem, ha egy jelentős csúcs elesik (mint ahol éppen van a grafikonon az árfolyam) - főleg egy a kereskedésemhez képest felettes idősíkon, akkor már ellenkező trendre rendezkedek be. De szerintem ez tök szubjektív, mindenkinél más van, mindenkinek más az "ingerküszöbe".
Egyébként most voltam Spike tanfolyamon is náluk, és Újfalusi Zsolt ezt már szerintem simán long trendnek értelmezné (ő ugyanis két-három emelkedő völgyet már annak vesz, agresszívan lép a piacra).
Ha esetleg nem voltam világos, akkor kifejtem bővebben, ha érdekel. Egyébként ez minek a chartja?
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
A countertrend mindaz, ami a főtrenddel ellentétes, trendszerű irány, tehát a példádban minden olyan irány, ami egy csúcstól tart egy völgyig. Ha a főtrend feltételrendszere elesik, emelkedő trendnél ez ugye az, hogy kialakul egy, az előzőnél alacsonyabb völgy (az ezt követő új, alacsonyabb csúcs már egy ellenkező trend jele általában, nálam legalábbis, de mintha ők is valahogyan így tanítanák), mert azzal szűnik meg - vagy legalábbis a gyengeséget mutatja -, az ellenállás az ellenkező irányba (azaz lefelé elesett a támasz), ekkor tehát már nincs az az emelkedő trend, tehát a countertrend sem értelmezhető.
-
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Nem, az azt jelenti, hogy ha behúzol egy trendvonalat, akkor ha x pixelen belül van egy gyertya, akkor a gyertyához igazítja a vonalat. Egyébként én is erre tippeltem volna, de megnéztem, és nálam is ugyanez a helyzet.
Amúgy most próbálgattam, és nem mindegyiknél csinálja, nekem például a #HPQ-nál jó, de néztem a #CAT-ot és #VZ-t, ott nem. Még nem láttam ilyet...

Nálam Tadawul van (demo és éles is). Nálad? -
Santosh
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Több ilyen bróker is van. Én a Forex4you-nál vagyok, elégedett vagyok velük. A cent számla esetén a legkisebb lotméret cent lite esetén 0.0001 lot, míg cent esetén 0.001 lot. Így teljesen jól lehet kockázatot kezelni.
Forex4you-ról szerintem:
előny:
-sok devizapár (kb. 50)
-cent számla
-Moneybookers
-könnyű, gyors számlanyitás
-UK-ban van bejegyezve
-jó Androidos platform, számítógépen pedig MT4hátrány:
-relatív nagy spreadek (különösen az egzotikus devizapárokon) -
animatrix11
őstag
válasz
batorpeti
üzenetére
igen a veszteség kezelés érdekes, van az a pont ahol ki kell szállni
a pozi nyitás is érdekes a pozik amiket nyitok 2/3-a kb nem kézzel történik nálam hanem sell/buy limittel, amikor már lassan nyithatnék akkor van az, hogy van még hely és beállítom, ha túl messze rakom akkor lehet nem nyílik meg, viszont volt amikor simán elérte, és akkor volt szép haszon rajta, de ez egyéni taktika
a position size calculator -t majd megnézem
de lot méret, kötésegység méretet nem értem, voltam egy cégnél ahol ft alapú számla volt ott ilyen 0,1, 0,2-es pozikat nyitottam, most eur alapú számlán vagyok egy másiknál ahol 15, 30, 60as pozikat nyitok
mitől függ ez -
animatrix11
őstag
válasz
batorpeti
üzenetére
és biztos hogy az uptrend nem törik meg? A legutolsó csúcspont 2011 okt végén kb 1.6150 volt bár igaz azt már átvitte, de nem tudom hogy honnan lehet megtudni, hogy mikor van trendforduló, mert olyankor a tetején szeretnék nyitni két pozit az egyik amin van követőstop, vagy lezárom a másik meg futna hosszútávon
illetve ezt tervezném az arany/ezüstre is ha leér az aljáig, ezt sem tudom hogy van, de most van még hely lefelé
-
animatrix11
őstag
-
Caruso77
csendes tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Megnéztem én is ezt a position size kalulátort és szerintem időnként fals lotméretet ad. AUDUSD devizapárra belépés előtt eurós számláról 2 %-os risk vállalása mellett némileg kisebb lotméretet adott, mint amit külön számoltam ki. Azért van ez, mert pl. ha az adott árfolyam 1.03784, és a stop szint 1.03519, akkor a stop loss pips mezőben nem a két ár különbségét 265-öt, hanem csak 26-ot kell megadni?
Egyébként úgy látom, hogy ez egy tényleg nagyon hasznos eszköz. Demó számlán 12 kereskedésből 7 vesztő és 5 nyerő sikeredett március hónapban, és még így is pozitív az egyenleg többek között ennek az eszköznek köszönhetően. A terv a havi 10 % teljesítése volt, ami sikerült. Bár hozzáteszem, hogy egy-két trade-en múlt, tehát ha azok nem sikerülnek, akkor minusz. Ezen a nyerő vesztő arányon javítani kell. Csak munka után esténként tudok vele foglalkozni, így ez is nehezen jön össze.
Most már hogy nagyjából tudom, hogy mekkora lot size-al kereskedhetek, még azért vannak olyan problémák, mint pl. nem értem, hogy az árszint alapján számolt profit az nem ugyanakkora időnként, mint amit metatrader számol. Próbáltam erre a swap pontokkal találni összefüggést, de még nem jöttem rá. -
-
Fecdzo
senior tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Elso hozzaszolasban leirtam par dolgot, celszeru megnezni.
Amugy azota: Interactive brokerst es Colmex-et szoktam ajanlani, mert naluk van szamlam, ha reszvenyezni akarsz. Viszont ne szamits arra hogy 3000 dodo alatt nyitsz reszveny szamlat. Nincs is ertelme szerintem. IB-nel meg raadasul 10.000 dodo a minimum es mellette meg daytradelni sem tudsz korlatlanul....amennyiben egyaltalan akarsz...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy reszvenyeknel az arfolyam mozgas karakterisztikaja teljesen mas mint FX eseteben. A technikai elemzes eszkoztara "jobban" mukodik. Egy tamasz-ellenallas tobbszor centre pontos, es nyugodtan mehetsz akar 3 centes stoppal ha jo technikai stoppod van es nem szurja ki az arfolyam, csak ha tenyleg nem arra akar menni.
Nem tudod tulvallalni magad vele hiszen napon belul 4szeres napon tul meg 2 szeres tokeatteteld van. Nem 24 oras, ami a kezdo traderek szempontjabol elony hiszen nem fogjak tulkereskedni magukat. A gapek "ronditanak" az indikatorokon (mar amelyiken).
Viszot van ajanlati konyv meg time and sale amit fellehet hasznalni a tamaszok-ellenallasok elemzesere (megtart e vajon vagy elesik).Viszont mivel FX-et kisebb penzzel ellehet kezdeni es nagyobb a tokeattetel, mindenki erre ugrik ra...
-
attiati
veterán
válasz
batorpeti
üzenetére
Megveheted közvetlenül részvényként (tőkeáttét nélkül) és megveheted cfd-ként (tőkeáttétellel) bármelyik részvényt. Brókercégtől függ.
Nem tudom, hogy ő pontosan mire akart célozni a kockázat esetén. Arra, hogy forex vs részvénypiac, vagy tőkeáttét vs tőkeáttét nélkül. Bár úgy jön át, hogy mindkettőre gondolt (tőkeáttétes forex vs. áttét nélküli részvényvásárlás)
-
person
senior tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Köszönöm a választ kariad-nak is! Van bennük igazság elismerem.

Volt,hogy 500Eur-profit volt egy pozin de ez csak egyszer. Áltatlában 30-és 80 de nem ritkán150 között szoktam zárni. 0.1 - 0.15 és 0.2 lot között szoktam nyitni. Van hogy idővel többet is ha annyira elmozdult. Leginkább a ritkább, már szélsőséges árfolyamokra indítok bátrabban. Ezeken elég sokat szoktam fogni de van, hogy napokig nyitva kell hagynom de így még nagyon keveset zártam mínuszban. Azt is inkább azért mert meggondolatlan voltam eleve rosszat nyitottam vagy csak rosszat nyomtam és idő előtt zártam androidon.
Tadawul technikai elemzését is figyelni szoktam és ha van időm nézni akkor nyitok rá 0.1-0.15lot körül.
Természetesen élesben biztosan óvatosabb lennék és amennyire lehet kisebb kockázattal az elején. És persze kevesebb nyitott pozícióval mert most van, hogy 5-8 is nyitva van és minin nem tudom mennyi a megengedett és mennyi ideig lehet nyitva, ezért is kérdeztem.
Tadawul-ról van vélemény? Van valami negatívum amivel tisztában kéne lennem mielőtt nyitok éleset? Még egyszer köszönöm a válaszokat, igyekszem nem elkapkodni, de azért a lelkesedésem valamennyire megőrizni.
-
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Szerintem jól mentsd el, mert sok okos dolog van benne.
Ez egyébként összefoglalja az általuk oktatottakat elejétől a végéig (a komplett stratégiát, csak a P szignálokhoz tanfolyamon kapsz ábrákat is, talán úgy elsőre kicsit jobban érthetők).Én voltam tanfolyamon, szerintem megérte, de nem a stratégia miatt - azt megtalálod a neten is ha ez a dia nincs is meg - hanem a hozzáállás miatt (legalábbis nekem ez adta meg a lökést, azóta nyereségesen kereskedek és kialakult a saját stratégiám).

-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
Szemléletes, szórakoztató, élő kereskedés is van. Érdemes elmenni.
Így utólag viszont (számomra legalábbis), szinte semmi újat nem mondott. Amit előtte ingyen össze tudtam szedni az Internetről, és megjegyzésre érdemesnek ítéltem, azzal nagy átfedésben volt az általa átadott információtömeg. Persze félre ne érts, szerintem megéri az árát, ha valaki képes odafigyelni (és megjegyezni is a hallottakat), és nem sok tapasztalata van ebben a szakmában, akkor sok okosságot fog hallani, amelyek, hasznosságukat tekintve messze túlmutatnak a tanfolyam árán. Ráadásul a tanfolyam árának kb. felét megkapod egy brókerszámlára utalva (ill. nem tudom, ez az ajándék él-e még). -
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
A magas tőkeáttét még akkor is fontos lehet, ha pozícióépítést folytatsz. Ott is - ahogy brd kolléga említette - sok pozíciód van nyitva adott devizapáron, de (normális esetben) a kockázatod nem nagyobb a kezdeti szintnél (esetedben 1%).
Jó dolog, ha meg tudod nyitni a sokadik pozidat is, és nem kapsz insufficient funds üzenetet.
Persze szerintem is olyan 1:200 fölött nem sok értelme van dolognak.
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
Nem olvastam ennek utána, de gondolom, arról van szó, hogy így a brókerek (és talán a bankok?) olyanokat is be tudnak vonni a "játékba", akiket enélkül nem. Pl. valószínűleg nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy 100000 €-t váltsanak $-ra csak spekuláció céljából, de tőkeáttéttel (1:100) ehhez elegendő 1000 €, és a visszaváltáskor a teljes 100000 €-nyi összeg után kapják a nyereséget/veszteséget. A tőkeáttétből szerintem az optimális az a lehető legnagyobb, bár 1:200 felett szerintem aztán tényleg semmi értelme, ha csak nem akarsz all in-t mondani, hátha "bejön". Esetleg bizonyos robotos, vagy hedge-elős technikáknál jöhet jól a nagy tőkeáttét, ahol viszonylag sok pozíció is lehet nyitva.
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
Sorban:
- Pontosan, ezt kell kiszámolnod, ez a kockázatkezelés egyik alapvető eleme.
- Igen, a tőkeáttét nem a nyereséget/veszteséget határozza meg, hanem (részben) a letéti igényt (azért csak részben, mert az függ a kereskedni kívánt instrumentumtól is, meg a bróker egyedi döntésétől is pl.).
- Igen, arra jó, ill. bizonyos brókereknek (MM) arra, hogy a sok kis mókus örüljön, hogy mekkora pozíciókat nyithat (és nyitnak is), de persze veszteségnél gyorsan lehervad az a mosoly...
- Igen, ennyi a különbség.
- Azért lényeges, mert ha esetleg nagy kockázatot vállalsz (több 10%, de ezt nagyon nem javaslom, még demón sem, nehogy megszokd), és több pozíciót nyitsz, akkor azt is figyelembe kell venned, hogy a letétbe helyezett összeget más pozícióra egyidejűleg nem használhatod fel (jav.: meg persze ha túl alacsony a tőkeáttét). Így van, ha úgy döntesz, hogy 1%-ot kockáztatsz egyszerre, akkor hiába marad szabad tőkéd, nem nyithatsz új pozíciót.
Én nem is számolok a tőkeáttétellel pozíciónyitáskor, mert teljesen felesleges, a kereskedésemnek nem eleme. Érjen el egy bizonyos szintet (1:50. vagy 1:100), onnantól teljesen mindegy, mert nem kockáztatok egyszerre annyit, hogy a letétbe helyezett összeg korlátozza a nyitható pozíciókat. -
brd
nagyúr
válasz
batorpeti
üzenetére
A tőkeáttétnek nincs köze a lotmérethez, csak a letéti igényhez, azaz ilyen kis kockázat mellett nem kell vele számolni (ha ez az 1 pozíciód van/lesz nyitva), továbbá a kérdésnek így nincs értelme, vagy 5 USD-t akarsz kockáztatni, vagy 1 %-ot (vagy a kettőt együtt, de akkor pontosan $500-od van a számládon
).
XAU-nál 1 normal LOT esetén 1 PIP=$1, jelenleg az USDHUF ~244, azaz ~$2049-od van, ennek az 1%-a $20.49, ha ezt mind feltennéd, akkor azt kell kiszámolnod, hogy a tervezett stop helyszíne hány PIP-re lenne a nyitástól, és az milyen LOT mérettel jelent $20.49-t. Pl. 1643.70-en nyitnál longot, és 1624.00-ra helyeznéd a stop-ot, akkor az 1970 PIP (+ a spread), ezzel el kell osztanod a kockáztatni kívánt összeget: 20.49/1970, ez ~0.01, azaz 0.01-es LOT-tal nyithatsz. Ha 5$-t akarsz kockáztatni akkor 5/1970, azaz 0.0025-ös LOT-tal nyithatnál (de ilyen kis LOT méret talán még MM-nél sincs XAU esetén). -
justaview
senior tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Én sem láttam még nagyon komoly kritikát.
Lehet, hogy egyszerű a kérdésem, (és kezdőként elnézést érte) de ha USD-s számlám van, és pl. EUR/CHF párral szeretnék kereskedni, hogy vehetek CHF-et EUR-ért, és viszont, mikor valójában nincs nekem egyik sem, dollárom van. Hogyan lesz a számlámon lévő USD-ből EUR, vagy CHF, vagy bármi más? És ha ez kereskedésenként alakulgat át egyikből a másikba, akkor a kereskedésem nyereségét nem csak az adott devizapár egymáshoz képesti átváltási viszonya befolyásolja, hanem az USD-hez való viszonya is?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
batorpeti
üzenetére
Nem kell kijelentkezni. Kilépsz és majd mikor újra belépsz, újra bejelentkezik.
Megjegyzi.
Persze ki lehet törlöni hogy ne jegyezze meg.
Tadawulnál 500USD a minimál számla.
De különben ezek nem mérvadóak.
Annó én Fxpro-nál 300 eurral nyitottam számlát holott a minimum 500 volt.
Nem fognak elküldeni ha pénzt raksz be hozzájuk...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Igen erdemes elolvasni, mert tanulhat belole az ember. Viszont ennek van egy masodik kotete is. En ugy gondolom a kettonek csak egyutt van ertlme.
Viszont konyvbol nem fogsz megtanulni kereskedni, karatezni vagy biciklizni.
Egyet jegyezz meg. Nem kell feltalalnod a spanyol viaszt, mert nincs olyan. Tedd le a voksod egy elore mar tesztelet rendszer mellett ( dzoli postjabol nagyon ajanlom az FX500-at vagy a Max trading systemjet bar pintereket fenntartasokkal kezelnem). Meg egyet rendszert ajanlanek, amit jomagam is alkalmazom, habar ez futures daytrade. www.tactrade.com Price action es a technikai elemzes pontos hasznalatarol szol a metodus. A legmegalapozottabb dontest hozod amit technikai elemzessel lehet. Nem egyszeru es rengeteg gyakorlas kell hozza es ezt hazankban csak egy mareknyi ember ismeri...
-
törölt tag
válasz
batorpeti
üzenetére
leírok egy stratégiát nagyjából, mert szeretik túlbonyolítani a kereskedést.
a tradenkénti kockázat legyen 1%. azért kockázattűrő képességedet figyelembe véve.
fogd meg az eur/usd-t(nem kell több pár) rakd be M15-be.
rajzold be a jelentős szinteket. amikor az árfolyam közelít az M15-ős jelentős szinthez, akkor válts át M1-be. emelkedő trend esetén a szint környékén a legmélyebbre menő gyertyának elesik a maximuma(P4-es szignál), akkor long. eső trendnél fordítva. a stop legyen a legmélyebbre menő gyertya alatt pár pippel vagy, ha van előtte egy völgy, akkor oda. az RR legyen legalább 1:2. ha az árfolyam megtette a 2*-es ATR-t vagy egységnyi elmozdulást(belépés és stop közti táv pipben), akkor húzd nullába. utána hagyd menni. ne zárd le célárig, mert M1-en hamar kivesz. a lényeg, hogy törekedj a nullába húzásra. ne félj az árfolyamtól. a minimális RR-t ki tudod számolni ha már van legalább 50 traded
(payoff ratio(min. 50 trade)*találati arány/100 = RR). addig javaslom az 1:2-est.
könyveket nem tudok, de azért a kecskeméti könyvek alapok(de ne várd, hogy a technikai elemzéssel pénzt keresel majd, ha nincs kockázatkezelési rendszered és mentálisan labilis vagy) michele castorina 2 könyvét érdemes megvenni. van benne pár jó gondolat.
viszont van egy cég: profit.hu . ismerkedj meg velük. náluk jobbat nem tudok.
na akkor itt van két kép a stratégiáról, hogy érthető legyen:http://logout.hu/dl/upc/2011-07/02/197519_q3ngcgqiwpibb9ia_kep213930.jpg
http://logout.hu/dl/upc/2011-07/02/197519_aqvoozr6dmpld46g_kep214904.jpg
-
Dzoli
tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Nem ismerek olyan irodalmat, ami egyedül önmagában alkalmas lenne arra, hogy megtanítson kereskedni. Rengeteg dolgot meg kell nézni, ki kell próbálni, és azokból kiválogatni azokat a részeket amik számodra hasznosak lesznek. Ezekből felépíteni a saját elméletedet, és erre szabályokat létrehozni. Amiket én nagyon hasznosnak ítélek:
Forexegyetem, (Pintér Péter): Trendkövető gondolkozásmód, pozíciósor építés, kockázatkezelés. Nagyobb időtávban gondolkoznak H1-H4, így nagyobb tőke, és sok türelem kell hozzá. Ajánlom az Online Klubjukat, vagy azok felvételeit, azokból is meg lehet tanulni azt ami az oktatásaikon elhangzik.
FX-500 Club: (Zak Lloyd) Mozgóátlagok értelmezése, és használatuk alapjai.
Rengeteg elemző videó van a youtube-on róla. Valamint két jó fórum topik a Forex-TSD-n.Max Trading System (Dr. Pruitt & Craig & Chris) Mozgóátlagokon, és az ár viselkedésének ismeretén (price action) alapuló, alacsony idősíkú(M5), trendkövető kereskedési rendszer. Pozíció sor építések, kockázatkezelés, profit maximalizálás.
Sok kitartásra, és elszántságra is szükséged lesz. Ne hagyd, hogy mások lebeszéljenek, csak azért mert ők nem hisznek benne, vagy nem sikerült nekik. A sikeres, és a sikertelen embert csak egy dolog különbözteti meg egymástól: A sikertelenek idő előtt feladják.
-
rauschie
senior tag
válasz
batorpeti
üzenetére
Ha az angol nem akadály és nem zavar a stílus, akkor én ezt az oldalt ajánlanám: babypips.com. Nem mondom, hogy mindent tudok, de ha most kéne nulláról kezdenem, ez alapján haladnék. Az alapokat elég jól leírja, kicsit még többet is, szóval szerintem átfogóság-részletesség viszonylatban egy elég jó oldal, érthetően és logikusan tagolva. Egy próbát mindenképpen megér.
-
AMDFan
addikt
válasz
batorpeti
üzenetére
Szia!
Kecskeméti István két könyvét olvasd el ha érdekel a téma.
Ha célzottan a forex érdekel, akkor Matthias Weigel/Várkuti Géza - Forex Trading c. könyve elmondja az alapokat.Online is van két oldal amit ajánlanék: Forexbázis és a BZForex
Ezt a fórumot is olvasgathatod, de azért arra készülj fel, hogy ha netről/fórumokból akarsz tanulni akkor nehéz lesz különbséget tenni a hasznos információ és a tévút között.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Purple- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4042, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, és naplózni a kötéseimet. Az eredmény pedig profitos jelenleg már majdnem 6 hónapon keresztül. Viszont ebből még hosszútávú következtetés nem vonnék, mert ez az idő kevés ahoz. Viszont eddig még sosem voltam profitos 1-2 hétnél tovább, ill. jelenleg nagyon alacsony kockázati szintel dolgozok, ami nagyon tetszik, emiatt ez számomra áttörés.

Ebből azért kapsz egy kis áttekintést, hogy nagyon kezdőként miként csináltam a dolgot. Huh ez még nagyon az elején volt...

beállítás miatt van.

Tadawul technikai elemzését is figyelni szoktam és ha van időm nézni akkor nyitok rá 0.1-0.15lot körül.
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)