Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
Ez így utólag elég flash crash szerűnek tűnik, nem? Mintha negatív tartományban eltűnt volna a likviditás, egyre többen kaptak volna margin call-t, pozíciók lettek kényszer likvidálva.
Abból ítélve, hogy mennyire visszapattant az árfolyam bottomhoz képest, nem a fundamentumok megváltozottságára eszméltek rá sokan, pl. hogy elfogyott a tároló kapacitás, csak a kezdetekben. (Persze lehet nem így volt, egész csak spekuláció részemről.)
-
Fecdzo
senior tag
-
Male
nagyúr
Nehezen

Az optimista verzió, hogy itt május végére lecseng a dolog... amit én számoltam, némileg hiányos, becsült adatokból (amit tudtam megszereztem hozzá, de nem mindent árultak el, mert hát nem publikus és egy részét meg ők sem tudják biztosan, csak becslik), azzal, 13 hét jött ki, amíg mindenki átesik rajta, optimális esetben ( egészségügy kapacitása végig teljesen kihasználva, a terjedést lassítva pont annyira, amit még elbírnak, és konstans maxon megy, nincs hullámzás ).
...egyelőre még bőven a kapacitás határ alatt vagyunk, tehát nézhetjük úgy, hogy ez a 13 hét még nem kezdődött el...
Szerk: amúgy 8 - 72 hét között szórt az értékektől függően, de a 72-höz azért már olyan becslés volt, ami irreálisnak tűnik nagyon. -
Male
nagyúr
Amit pl kihagytok, hogy a fertőzöttek kb fele észre sem veszi, hogy az... így aztán az aktív esetek közé sem számolódnak, mert nem is tudnak róluk ( de van aki szerint 10-15x is több a fertőzött valójában ), és ők mind átkerülnének a gyógyultak közé, ha tudnának róluk. Ezért is alacsonyabb valójában a halálozási arány, mint ami ezekből a számokból látszik.
-
VikMorroHun
őstag
Ha jól tudom, 2008-ban lefeleződtek az indexek. Ha most is ez lesz, akkor a Dow Jones simán leeshet valahova 15000 környékére. Nem vagyok percre pontosan informált, úgyhogy csak tippelem, hogy az USA-ban még csak eztán jönnek a(z ideiglenes) gyárbezárások. Gondolom, ez a pár hét múlva esedékes NFP jelentésre nézve is kedvezőtlen lesz majd.
-
Dzoli
tag
Egy jó kis oldal a koronavírus statisztikákról, valós hírekről.
https://www.worldometers.info/coronavirus/ -
VikMorroHun
őstag
Lefuttattam az Examples\Moving Average\Moving Average.ex5 robotot (12.09-14), majd ugyanazokkal a beállításokkal a sajátomat. Az első szépen végigment a megadott időtávon, a sajátom viszont 12.09. után leállt. Viszont a logban nincs semmi hibaüzenet. Számára véget ért a teszt.

-
Fecdzo
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy ha látjuk milyen mozgásra lövünk, de a swingek hisztogramja szerint az egy elér ritka esemény, akkor talán nem kergetünk hiú ábrándokat.
Nem is beszélve arról, hogy lesz egy közelítésünk a termék "zaj tartalmára", így talán nem fog kirázni a tradeből olyan könnyen egy-egy ellentétes mozgás.
-
Ja, én csak azért írtam ekkora mennyiséget, mert az már talán valóban kihat(na) az aktuális árra. És az olajat is csak ex has gondoltam.
Én sajnos kisstílű vagyok, aprópénzzel gurigázok pl. 15, esetleg 30 hordós ügyletekkel (pl. az olajat illetően).Igen, jó lenne látni egy könyvet. Sajnos régen sokkal jobban értettem a piacot (BÉT-et legalábbis), a működését, de rettentően sokat felejtettem; sokkal hamarabb kellett volna belevágnom a kereskedésbe.
-
aAron_
őstag
Eddig 10000 USD volt a minimum 25 év felett, de ahogy most nézem, van egy új fajta account: IBKR Lite. Nincsen rajta inactivity fee, ami nagy előny korábbi árszabáshoz képest, ahol már elég komoly összegeket kellett mozgatni ahhoz, hogy valóban competitive legyen IB másokhoz képest.
Desktop TWS és egyéb feature-ök, viszont csak a szintén új IBKR PRO esetében érhetők el. Sajnos itt viszont maradt a magas inactivity fee, havi 10 USD - commission.
1 MFt esetében ez évi 3,66%, ami rengeteg.
-
Hűha, akkor hol érdemes?
Megmondom őszintén, egy barátom kacérkodott a kereskedés gondolatával és "rángatott bele". Ő itt demozott akkor már, így én is itt nyitottam demot, illetve az Oandán is.
Aztán Ő itt nyitott élest is, így nem akartam én sem variálni, én is itt ragadtam.Elkezdtem visszaolvasni a fórumot a legelső hozzászólástól, de alig haladtam, kb. a 400. hozzászólásnál tarthatok, addig sok jót írtak az Oandráról (de annak már 10+ éve).
Lényeg, így lett ez a két platform.
A +500 elsőre nekem sem volt túl szimpatikus, de tény hogy a felülete nagyon megtetszett, a spread-ek jók, a "Bevétel: 720,4 millió USD (2018.)" meg nekem azért megnyugtatónak bizonyult.
+ a bevét/kivét eddig elég korrekt volt és ingyenes.
Az Oandával csak szívtam, ott is volt éles számlám pár napig, de olyan nonszensz éjszakai finanszírozási díjakat terheltek rám, hogy azt már be is zártam.Árucikkekkel, ritkán valutával és országindex-szel szoktam kereskedni. Most arany, földgáz, olaj és (sajnos) kávé ügyletem vannak. Korábban búza, cukor, DAX + GBP és CHF párok.
Programozott kereskedéssel egyelőre egyáltalán nem foglalkozom, talán téli szünetbe lesz időm utánajárni, az mi fán terem, de releváns informatikai tudással egyáltalán nem rendelkezem.
-
VikMorroHun
őstag
Igen, élesben használtam, kisebb összegekkel. Kezdő voltam, sokat hibáztam. Viszont amikor betartottam a szabályokat (ami ahhoz a módszerhez kellett, amit régebben egy honlapon olvastam), akkor működött a dolog.
Dzoli: Érdekes, ebben az esetben inkább csak vissza kellett volna vonni az brókercégek engedélyét. Na mindegy.
vighpeter: Én nem vettem észre különbséget Plus500 demó és éles számla között. Késést igen, de ez a platform ilyen (kb. 4 másodperc pozíció nyitásakor és zárásakor).
-
-
VikMorroHun
őstag
Tudom, régi hozzászólás, de érdekesnek találtam....
"ezért is szerencsejáték, még ha te nem is úgy állsz hozzá...a háznál az előny (például ha megteszel egy tétet, hogy 5 perc múlva hol lesz az árfolyam és igazad van, akkor a téted mondjuk 90%-át nyered meg, de ha nincs igazad bukod a teljest"
Gyakorlatilag az egész tőzsdézés szerencsejáték. Annak, akinek gőze nincs hozzá. Én pl. kedveltem az IQOptiont, mert néhány egyszerű szabály betartásával simán lehetett 90%-os nyerési arányt produkálni. Ha meg összevissza kapkodtam, akkor az volt, amit te írtál - de ez nem a platform hibája volt, hanem az enyém.
-
Dzoli
tag
Most épp a korábban említett emberek anyagát próbálják a tehetségtelenek ellopni.
https://forexklub.hu/blog/item/891-ne-lopj-strategiat -
aAron_
őstag
És azt vizsgáltátok, hogy ebből mennyi a szerencse faktor? Amelyik sikeres volt x évig, nagyobb valószínűséggel teljesítette felül a piacot az azt követő időszakban is? Matematikailag törvényszerű, hogy ha elég nagy mintát veszünk, lesz köztük pár olyan, amelynek magas hozama van. Ettől függetlenül ez még nem jelenti azt, hogy valóban jobbak is a többinél. Persze azt nem vitatom, hogy vannak olyanok, mint a Renassiance Technologies. Csakhogy ez a teljesítmény szint földi halandóknak elérhetetlen.
-
attiati
veterán
Hát igen.
Azon gondolkodom, hogy nem szabad trade sizeot növelni, ha megvan az optimális méret éveken át.. És akkor lesz lehetőség elég sokat hibázni egy megváltozott viselkedésű piacon is. Amíg belátja az ember tönkremenés nélkül, hogy az új érában már nem működik a korábban sikeres modell. Ha egyáltalán ezt be lehet látni.A masik, amit te is mondasz, hogy az átlag 15-20% úgy jön össze, hogy az egyik évben -40%.
-
Golyobis
tag
Hát erről nem sokat tudnék nyilatkozni, kezdő vagyok, még csak tervezgetem, jó lenne tudni az alapokat, sajnos a legtöbb helyen csak felületesen érintik a kérdéseket, 1-1 fontos (alap) információ kiderítése is egy tortúra.
Amit talán sikerült eldönteni (ajánlások alapján) eddig az az hogy vagy a KBC-nél vagy a RC nél nyitok számlát mint brókercégnél.
Amúgy nem feltétlen kereskednék, de érdekel a lehetőség. Úgy gondoltam, hogy kezdetben csak "befektetnék".
De van amikor egyértelműnek látszik hogy növekedni vagy esni fog valami...
Valahol azt is hallottam hogy ehhez a tevékenységhez vállalkozói igazolvány is kell...
-
aAron_
őstag
Akkor ez hol bukik el? Költségeken? Azért az nem kevés, ha naponta eladom a portfólióm 20%-át, és veszek belőle valami mást. Ezen a részén gondolom persze sokat lehetne finomítani.
Bloomberg nyilván drága, de intézményi szinten nagyon sokaknak van hozzáférése. Emiatt hosszútávon nem is tudom elképzelni, hogy ez működjön. Mondjuk már az meglepő, hogy 2017-től évi ~20%-os felülteljesítés ilyen faék egyszerűségű stratégiával elérhető volt.
-
aAron_
őstag
Erről olvastam egy elemzést korábban, de sehogy sem sikerül most megtalálnom. Konklúzió az volt, hogy pozitív bejelentés előtt enyhén emelkedik az árfolyam, negatív hír esetén, pedig csökken. A kérdés, hogy mekkora mértékben tért el 0-tól, milyen időtávon, milyen adatból dolgoztak, stb. Mindenesetre bennfentes kereskedés még az olyan szabályozott piacokon, mint az amerikai is létezik, tehát szerintem ez egy teljesen logikus eredmény.
-
chris0000
őstag
volt egy video pont az iq option használatáról el is mentettem magamnak,most meg nem találom,be akartam linkelni ide...pont azokról a chart megjelenítésekről beszélt amik itt pár hsz-el korábban láthatóak voltak...nem tudott eligazodni rajtuk,hamar infót találni,mint pl.:h érkezhet egy trend forduló,vagy a gyertyákkal kapcsolatban,de a videóban egyértelmübb lett volna ha tudom linkelni...és,h az iq option mennyivel átláthatóbb...de ahogy írod az ilyen gyors profitu opciók nem fognak gazdaggá tenni szerintem senkit se...egyrészt tengernyi időt kéne vele foglalkozni,h mindig profitálj,amire biztos nem lesz időm,meló után(persze a többivel is) másrészt inkább a hosszútávú részvény áremelkedésbe/csökkenésbe rakok inkább egy kis pénzt,kipróbálás szintjén...pl.:az Nvidia 2080Ti mizéra mikor elindult,biztos volt,h bezuhan az ára...aki kicsit is értett hozzá,egyből besortolta egy kis pénzzel...felére bezuhant...aki észnél volt,az nagyott húzott rajta...főleg akik tényleg ezzel foglalkoznak napi szinten...ez óriási bukta volt az Nvidiának főleg,h csak növekedett az elmúlt 3-5 évben.ez a csúcskategória most az Nvidiánál...nagyot ugrasz,nagyot buksz...de visszatérve amiket Te/Ti használtok platformokat/szofvereket az meg azért jó gondolom mert bejáratott,megszokott,kiismert,jól eligazodtok benne...
konkrétan Te melyiket használod ahol tudok regelni,demozni,számlát nyitni?megnézném azt is...thx.üdv. -
chris0000
őstag
a spot FX és vaníliát nem ismerem...ez az iq option átláthatóbbnak tűnt...
van itt real számlám...befizettem 150$,h lássam,teszteljem,h működik...de persze óvatos vok,nem szerencsejátékos...sajnos nem pénzügy/gazdasági végzettségem van...próbálgatom,tanulmányozom még igazából...kiutalást nem próbáltam még,mert ugye szerepeltetni kell az adóbevallásban...aztán egy egyszeri kisebb összeg kiutalása miatt is,nem igazán akarok még vele foglalkozni...ráérek erre akkor is ha vmi értelmes összeget utalnék ki később...arra meg nem igazán vok kiváncsi,h meglepetésbe kapjak vmi levelet,bármit,h elfelejtettem befizetni az adót bizonyos kis összeg után is...

-
chris0000
őstag
a bináris opciózást betiltották Magyarországon sajnos...levették iq optionről is…
van itt minden...azért szeretem mert átláthatóak a chartok,rendezett nagyon...
ezekkel lehet...
van gyakorló számla,ingyen reg,real számla...nem ilyen kamu oldal...iqoption
hosszú lejáratu részvény befektetés vagy rövid vagy közben is eladhatod bizonyos profittal...sok lehetőség van benne...iqoption
az FX Optionst nem rég rakták bele...erről akartam infót,ha van más is aki foglalkozik vele...tapasztalatok,vélemények... -
kezdosql
tag
Amúgy nem olyan rossz az...fx-re legalábbis...részvényre meg futuresre Ninjatrader sztem klasszisokkal jobb. Ahhoz viszont más bróker kell és az fizetős is...bár nem drága...
Errol kaphatnek reszletesebb infot, akar maganba is, ha cegreklamnak minosul adott ceget nyilvanosan ajanlani?
-
kezdosql
tag
Na, hatha most mar sikerul valaszolni:
Iiiigen..
alig egy het utan vegre, hurra!. 
1. Az MLM szerintem mindig lehuzas, mindig arrol szol a tortenet, hogy valamilyen indokkal be kell gyujteni penzt es gyorsan lenyulni, amit lehet, es a tobbiek mar gurizhetnek, hogy valamit visszakapjanak.
Sajnos a pszichologiai sema evezredek ota mukodik, az emberek nagy resze elfogadja, hogy vannak olyanok, akiknek mindent szabad, es amikor szembesulnek vele, hogy at letek verve, akkor ahelyett, hogy osszefognanak, megprobalnak hamis utra menni, hogy "na majd en bebizonyitom, hogy nekem sikerul".Ugyan azt lattam anno a "tredelok" tobbsegenel: amikor nyero pozicioban van, gyorsan zarja, hogy azonnal realizalja, amit megszerzett, es a penzt gyorsan elszorja latvanyos dolgokra, aranyora, markas cigaretta, ujabban szart se ero draga mobiltelefon vagy micsoda, de amikor negativban van, akkor meg hagyja, mert "majd visszajon es pozitivban leszek" - csak eppen nem tudja finanszirozni, vagy nincs ido, hogy kivarja, es hatalmasat bukik.
2. Nem ertem, mit keres itt a "tudomany" emlegetese.
Szamomra a techikai elemzes semakat, vagy "mintakat" jelent, en inkabb grafikai abranak hivom, hogy ha kialakul egy abra, akkor az fog ismetlodni. Szerintem ez nem mindig igy van, ha igen, a robotok vagy mas "trederek" kikenyszeritik, mert azt akarjak, hogy az abra ismetlodjon.3. Mi benne a lehuzas? En ugy tudtam, egy ingyen hasznalhato felulet, es azert hasznaltak sokan, mert rengeteg fele alakzat meg egyeb lehetoseg volt benne. Volt, aki azt imadta, hogy rengeteg "trendvonalat" vagy micsodat rajzolhatott es mindegyikhez felallitott egy elmeletet, hogy a grafikon barmelyik vonalat atlepi, akkor trendvaltas kezdodik, es kaszalhat. Azutan vagy igen, vagy nem volt a realitas.
En nem hasznaltam, nekem a 3 es 5 napos mozgoatlagok voltak az egyetlen iranymutato segedeszkozok, de az regen volt, jo ideje tavol voltam, most gondolkodok, hogy visszajojjek, de ugy latom, nagyon megvaltozott a kornyezet, a regi semak mar nem ervenyesek. Gondolom, a britek kilepeseig meg bizonytalanabb less a helyzet, majd utana talan kiderul, hogyan alakul a helyzet.Saját felület+API+közvetlen piaci hozzáférés a komoly út.
Ezt nem ertem, megmagyaraznad?
Amint irtam, tudtommal a MT4 egy abragyujtemeny, ami alapjan lehet "programozott kereskedest" is vegezni, de azt en sose csinaltam es nem is szimpatikus nekem, de nincs nagy gyakorlatom. -
kezdosql
tag
Akkor harom "szakmai" kerdesem van:
1. Ha valaki sikeres trader, miert akar MLM-szeru halozatot epiteni es abbol megelni?
En mar felek elmenni barmilyen tajekoztatora, mert a meghivo arrol szol, hogy nagggyyon sikeres trader atadja a tapasztalatat es segit, hogy en is sikeres trader legyek, azutan kiderul, hogy nemcsak, hogy irrealis aru tanfolyamon akarja elmondani azt, amik nagy reszet konyvbol mar ismerek, hanem havi "fizetest" is akar tolem kapni, es raadasul nem egyedul van, hanem 2-5 segitoje van.2. A "tradeles" intelligencia es raerzes, vagy szoftver kerdese?
Technikai elemzesre gondolok, egy evtizede ugy tucatnyi "chart"ra mondtak, hogy azokra kell figyelni, most mar ugy hallom, annyira beindult a kulonbozo "chart szoftverek" piaca, hogy szaz feletti semat beleprogramoztak, ami mar az "onbeteljesito joslat" iranyaba hat, ha a kereskedes nem is menne abba az iranyba, a beprogramozott szoftverek automatuzmusa kikenyszeriti, hogy az adott chart-ot produkaljak.
Ez mennyire igaz megallapitas?3. Sokak szerint hiaba jelentek meg uj szoftverek, meg mindig a "regi, jol bevalt" (?) MT4 hasznalata a nyero, amihez meg mindig nincs magyar forditas. Hogyan lehet annak a hasznalatat megtanulni - gondolom, valahol demo szamla kellene hozza es nagysebessegu internet eleres - es hogyan lehet magyaritani, vagy megerteni, hogy mik az osszefuggesek a hatterben?
Ugy latom, par hetre eleg kerdest tettem fel.

-
Iginotus
addikt
Én bányászgatok, de azt látom, hogy akár napi szinten is 10 % ugrál a cripto.
Technikai elemzéssel régebben forexeztem, de felhagytam vele, mert időigényes volt. Jelenleg akár mobillal is jól el lehet lenni, mert napon belül is sokat mozog a kriptó még tőkeáttét sem kell hozzá, hogy hasznot is termeljen. De jelenlegi helyzetre nincs rálátásom, hogy mennyi a spred napon belül ezekre a coinokra, meg, hogy milyen gyorsan teljesül egy vétel/eladás.
Szóval ha van olyen magyar/eu-s felügyeletes bróker akinek van mobil aplikációja is ajánlanád azt szívesen fogadom. Akár kezdetben demo számlával is
-
aAron_
őstag
Egyébként érdekes IB-nél pl. nem is lehetett sokáig shortolni BTC futures-t, most is csak nagyon magas margin követelmény mellett. Érdekes interjú Thomas Peterffyvel, azóta nem tudom változott-e bármi.
IB-nél:
Outright Margin: The margin requirement for outright long positions will be set at 50% of the prior day's lead month settlement price. In the case of outright short positions, the margin rate for the CFE contracts is currently set at USD 40,000 per contract and the CME contract, which is 5x larger, has a requirement of USD 200,000. -
Caruso77
csendes tag
Ha már iron, van róluk valami hír? A 21. századba eltűnhetnek a befektetők pénzével, amihez asszisztál a Cysec is? Miközben ugyanúgy jönnek a hírleveleik, weboldaluk aktív, sőt hirdetik magukat pl.: "Exceptional resultsfor theIronFXRacing Yacht at ORCWorlds Trieste 2017" Idén márciusban meglátjuk alapon megpróbáltam kivenni a pénzem tőlük. Regisztráltam a kártyámat is. Látszólag befogadták a tranzakciót, de mintha mi sem történt volna. Amikor a chat felületen beírom az email címem, pillanatok alatt a chat funkció is azonnal megszűnik.

-
Andralin
aktív tag
Köszönöm az érdemi hozzászólást!

> Egy fontos dologgal nem számoltál. Még pedig azzal, hogy a befektetési alapokat nem azonnal tudod adni/venni. Általában T+3 körül teljesülnek a visszaváltások.
Ettől én is nagyon tartottam, de nem tűnik annyira vészesnek a késés.
Már próbálgattam a dolgot és munkanapon napközben feladott átváltási igény másnap teljesül is a másnapi árfolyamon. Az árfolyamok is egy nap késéssel jelennek meg, ez így összesen 2 nap késedelmet eredményez. Ez nyilván rontja a végeredményt, de azt hiszem még bőven működőképes lehetne a stratégia így is.> Egy dolog lebegjen az szemed előtt. Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor miért nem ezt csinálja mindenki? Nincs ingyen ebéd.
Na igen, ez logikus, erre vagyok kíváncsi én is! Mi lehet a buktató ebben a stratégiában, ami miatt nem működhet, mert valami biztos van benne.

> milyen gyakran fordítod meg a pozíciót?
Ez függ attól ugye, hogy milyen limiteket alkalmazok a pozícióváltáshoz.
Csináltam egy konkrét eloszlás számítást az elmúlt 6,5 éves időszakra pl. egy 1,5%-os limitre, amivel nagyon durva eredményeket lehetne elérni ha nem lenne késedelem. itt a leggyakoribb váltási gyakoriság 3 nap volt. A vízszintes tengely a váltások között eltelt napok száma, a kék oszlopok pedig az adott napnyi hosszúságú periódusok száma a 6,5 éves időtartam alatt.> Milyen mély DrawDownt szenvedtél el.
A szimulációban 1000 EUR-al indítottam és a legkisebb egyenlegem 993 EUR volt, szóval 0,7%.
Egyébként az alapötletemet még fel lehetne (és kell is) turbózni, mert ennél a szolgáltatónál ahol vagyok számlapénzre visszaváltani nem lehet az alapot csak átváltani másik alapra.
Az én eredeti ötletem és számításaim azt követik, hogy ha emelkedik veszek ha esik eladom, és az eladás után a következő emelkedő szakasz beindulásáig a pénz a számlaegyenlegen áll, nem "dolgozik".Mivel ilyet nem is lehet csinálni, ezért muszáj átváltani, és ilyenkor az elemzéseim alapján éppen emelkedésben lévő alapra váltanák akkor át. Ha az is elkezd esni, akkor megint váltás egy éppen emelkedő alapba. Ha váltani kell és több alap is emelkedő fázisban van, akkor mindig arra váltanák, amelyik az emelkedésben lévők közül a legnagyobb volatilitású, szóval az elmúlt 6 év alatti szimulációval a legtöbb
pénzt hozta volna a módszer.
Ez szerintem még jobban megdobná a végeredményt.
>Egy forum társ még régen előállt egy 50-es MA alapú módszerrel
Ez mit jelent, 50 napos moving average?
-
Fecdzo
senior tag
Ja és egy jó módszer még ha nap mint nap Bloomberg tv-t hallgatsz. Ott egy csomó interjú is van elemzőkkel, hedge fund managerekkel stb....a gondolatmenetükből is nagyon sokat lehet meríteni. Nem vakon kell követni őket, de nagyon szépen beépíthető a saját világképedbe, befektetési döntéseidbe, elemzéseidbe.
-
aAron_
őstag
25 éves kor alatt IB-nél már 3000 USD-től lehet számlát nyitni. Azért az egyből barátibb.
(#7524) BeZol: Én a helyedben először a klasszikus buy & hold befektetés alapjaiban mélyülnék el. Még a belső információkkal rendelkezők sem tartják egy részvényben a tőkéjüket.
Ha szeretnéd tudok pár könyvet ajánlani.
ETF-et miért nem akarsz? Kisbefektetőknek az egyik legjobb diverzifikálós eszköz.
KBC szerintem egyébkét még mindig nem rossz választás, ha valaki 5 évre hajlandó félretenni. Kereskedés volumenétől függően TBSZ-szel már versenyben lehet külföldi brókerekkel.
-
WiZARD
veterán
Sikerült 30án összehozni az év legszarabb napját, és 7.5%-ot amortizálni a számlámon, így a listán is persze hátrébb csúsztam, de a 23. hely még így is megvan.
Egyelőre nem jött semmi értesítés arról, hogy ez az elméletileg 30k€ számla milyen formában érhető el, vagy akár csak hol tudom követni, hogy éppen hogy áll...
-
Ferdzsoo
addikt
Igazad van tényleg túlzás a mindig, de előfordul többször.
Egyenlőre nem tudok/akarok 5000 EUR-t szánni tőzsdére.
Minden normál ( ATC, FXCM) számlán kb ennyi a minimum.
Nincsenek nagy kötésszámaim. Heti 1-2-3, ill. 50-70-100 pip mozdulásonként zárok pozit. Nem a 10 pipre megyek m15 -ös charton, napi 10 kötéssel...
Akkor lehet FXCM-nél kipróbálom a minit.
Egyszerűen nehéz brokit választani. -
WiZARD
veterán
Nyilván nem az átlag, és a nem a sokak által használt rajzolgatós chart elemzést használják.
Ettől függetlenül egy tökéletes példa arra, hogy igenis el lehet érni ilyen hozamot tartósan, és a múltbeli árak elemzésével meg lehet verni a piacot (nem is kicsit).Ez főleg annak tükrében érdekes, hogy pl a BME MBA képzésén a Befektetések 1-2 nevű tárgy kis túlzással csak azt próbálja tanítani/bizonyítani, hogy a piacot nem lehet megverni, és 1-2 órán megemlítik azt is, hogy a technikai elemzés baromság, nem lehet a múltbeli árakból a jövőt megjósolni.
-
BÁ Nutrition
addikt
mondjuk azt otthon is siman megcsinaljak h levonjak az adot a bankok vagy pl az allamkincstar akkor is ha nem magyarorszagon vagy adorezidens. akkor is ha nyilatkozol
mikor bementem h vegyek kotvenyt es felvetettem a kerdest azt mondta a faszi h hat ilyet meg eleteben nem hallott pedig mar x eve ott dolgozik.. sot meg kuldetett nekem egy hivatalos allasfoglalast is emailben ra egy hetre kb ezugyben. igy aztan nem is vettem lofaxt se.
+azt tanacsoltak menjek a navhoz, lehet ott tudjak mi a teendo.. -
WiZARD
veterán
Új-zélandi, ausztrál felügyeletről mi a véleményed?
B-book nélküli, ecn brókereknél MT4 esetén vajon mennyire van egy állandóan rátett slippage? Van ismerősöm, aki erről szentül meg van győződve, hogy minden MT4 bróker mindig rátesz egy kicsit, hogy ő is keressen (a jutalékon felül), és ctraderre esküszik.
-
Caruso77
csendes tag
Korábban itt is volt egy hozzászóló, akinek a nyerő kötéseit sorozatban húzta ki a bróker, különféle indokokra való hivatkozással. Több javaslatot is kapott innen a fórumról tőletek a lehetőségeiről. Én személy szerint azt tapasztaltam, hogy amint elkezdtem skalpolni néhány nyerő kötés után egyszerűen volt egy price gap EURUSD-n éppen a stop-loss szintemen és némileg kedvezőtlenebb helyen volt teljesülés.Persze jeleztem írásban és természetes piaci jelenség címén kaptam rá magyarázatot.Nem számít az sem, hogy esetleg más brókernél akkor éppen más árjegyzés volt, mert ez forex piac. Szerencsére kis összeg volt. Valóban fontos a korrekt brókercég, csak aki skalpoláshoz alkalmas tényleg kedvező spreadekkel szolgál, vagy egy összesített forgalom után adna visszatérítést, jó lenne.
-
tlac
nagyúr
Ezt a stratit nem profitszerzésre pakoltam össze, hanem egy vizsgálatra! Tehát nincs juti és spread sem benne. A cél az volt, hogy a jelenséget megmérhessem, kicsit modellezhessem.
én akkor lehet másképp csináltam volna
pl. azt vizsgálni, hogy hányszor keresztezi az árfolyam a mozgóátlagot és ezt hasonlítani arányosan a többi idősíkkalMár van pár prototípusom erre a célra, igaz Matlabben.
Előzetesen annyi, hogy az algo alapján felfedezett jelenségek léteznek és képesek is előrejelezni, de legnagyobb hátrányuk, hogy sokszor nem ismerjük, pontosan mi is a jelenség ami alapján kapjuk az előrejelzést.én is játszottam matlabban neurális hálóval, de elég kemény feladatot adtam meg neki (n számú régi gyertya a bemenet és kimenetként abból határozza meg nekem a következőt/következőket) és nem is tudott vele mit kezdeni (lehetett volna okosabban is, mert igazából nem lett volna rá szükségem, hogy minden egyes időpillanatra tudjon jósolni)
és igen, ha jó is lett volna, az alapján elég nehéz lett volna visszafejteni, hogy valójában hogyan is működik
te milyen technikával vizsgálódsz?
-
tlac
nagyúr
Egy nagyon alapot....bollinger...ha az ár a felső szalag fölött zár, akkor short, majd tartod addig amíg az MA alá zár. És fordítva long esetén. Ennyi...
kipróbáltam, 1 perces idősík, EUR/USD, 30 sma-s bollinger, 2-es szorzóval a felső és alsó szalagok, de nekem nem működik
szerintem vagy valami mást is csinálhattál vagy nem volt jó a tesztugyanis középső és a szélső szalagok között csak pár pip elmozdulás van tipikusan, és ezt nem bírtam lekereskedni, mert vagy nem megy tér vissza teljesen a mozgóátlagig vagy egy nagy tüske kistoppolja az egészet, mielőtt még elindult volna vagy a felső és alsó szalagok körül mozog még jó pár gyertyáig
-
tlac
nagyúr
Tapasztalatom szerint, tök jól hangzanak az adaptív megközelítések, de nem jobb a prediktív erejük egy "optimalizált" beállításnál.
Az adaptívot kb. úgy fogom fel mintha menet közben optimalizálnál. (A közelmúltat esetleg lehet súlyozni is.) Így jobbnak kelleme lennie, mintha csak egyszer a robot indítása előtt megcsinálod.
Persze lehet, hogy az optimalizálással csak rontsz rajta. Ezt meg ki lehetne egyenlíteni, ha ugyanazt a robotot futtatod különböző paraméterekkel is.Mit értesz eredményes alatt?
Közel monotonon növekvő görbe

Pénzt csinál, számomra megfelelő DD mellett, de még próbálunk csökkenteni rajta további portfolio elemek bevonása mellett. Évi 65% és teszi ezt 38% DD mellett
A DD-t soknak találom, bár örülnék már egy ilyennek is. Elméletben mindig szépen működnek az elméleteim

-
tlac
nagyúr
Pontosan így van! Az x periódusra kiszámolt gördülő ER értékek eloszlását érdemes megvizsgálni, hogy látni lehessen a zajszintet.
még azon gondolkozok, hogy hogyan tudnám a bollinger-t ehhez a periódushoz dinamikusan belőni
hogy a lehető legzajosabb periódusokat fogja körbeaztán majd leimplementálom és majd rájövök, hogy ez is miért nem működik

Bár már egy ideje kisebb összeggel is fut egy másik, ami viszont pont ilyen zajos dologra megy rá.
és eredményes?
-
tlac
nagyúr
itt a zajos vizsgálódásnál milyen mean reversion-ös algoritmust használtál?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Router gondok
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Outlaws + Handful of Missions: Remaster teszt
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mindig korábban történik meg nem csak néhány nappal a lejárat előtt, illetve nem is egy napon teszik.

+ a bevét/kivét eddig elég korrekt volt és ingyenes.